Találatok a következő kifejezésre: Nagy baj 2 (328 db)

Nagy baj, ha azt mondja a dokim, hogy a magzat 2 héttel nagyobb, mint amekkorának kell lennie? Nagyon félek! Tapasztalatok?

26+4 napos kismama vok.Els? babánkat várjuk.

Legjobb válasz: Szia! "Nagy baj" , komolyan azt hittem ennél azért nagyobb lesz.... 1. babámat két héttel nagyobbnak mutatta mindig az uh, mint ahogy a doki számolgatta. Mondogatta, h azóta vannak a gondok mióta az uh "divatba jött", de szerintem simán elszámolta a heteket, de nem fog már égni elõttem ugye.... Küldjön el persze, minden vizsgálatra, de ha az elsõ cukrod is jó lett,a genetikai uh is oké...Akkor túl nagy baj nem lehet....

Szia! "Nagy baj" , komolyan azt hittem ennél azért nagyobb lesz.... 1. babámat két héttel nagyobbnak mutatta mindig az uh, mint ahogy a doki számolgatta. Mondogatta, h azóta vannak a gondok mióta az uh "divatba jött", de szerintem simán elszámolta a heteket, de nem fog már égni elõttem ugye.... Küldjön el persze, minden vizsgálatra, de ha az elsõ cukrod is jó lett, a genetikai uh is oké...Akkor túl nagy baj nem lehet....
Semmiképpen ne aggódj. Az én lányom MINDEN uh-on nagyobb volt, mint "kellene", aztán a 38.heti-n meg 2 héttel kisebb... Végül 3100 grammal, 56 cm-el született... A babádnak semmi baja az égvilágon.
Nyugodj meg ez nem baj. Nálunk is mindig 2 héttel nagyobbnak mérték. Nem volt belõle semmi gond. Két hete született meg a kisfiam végül 4400 grammal és 56 centivel. Bár azt hozzátenném, hogy a 36 heti Uh-on azt mondták nem lesz nagy súlyú és nagy baba. Végül nem jött be. :)
Jaj ne aggódj Te kis "butus":) Ennél nagyobb bajotok ne legyen:) Elsõ babám lombikbaba, na ha valakinél, akkor nála pontosan lehetett tudni a fogantatást, mégis 3 különbözõ dátum volt megadva a szülés idõpontjának, össze-vissza variáltak, egyszer nagyobb, egyszer kisebb. Betöltött 41. héten még bent volt a lányom a pocakban, mondom ez már túlhordás a javából, állították, hogy á dehogy, biztos csak el vagyok számolva. Elszámolva? Lombiknál? Ahol még a fogantatás pontos órája is ismeretes?:) Kész vicc volt. Most spontán várom a kisöcsit, 32. heti uh-n két héttel nagyobbra mérték mint a mensi alapján kellene lennie, de tuti nem fogant korábban, a ciklus 18. napján fogant. Az én dokim annyit mondott, szép nagy baba lesz:) A Tied is szép nagy baba lesz, de az is lehet, hogy ha holnap elmennél újra uh-ra akkor már korának megfelelõnek, netalántán kisebbnek mérnék, szóval erre ne adj semmit! Lényeg, hogy egészséges! Boldog babavárást!
Szia! én pontosan tudom mikor csináltuk a kicsilányom, ahhoz képest végig 3 héttel nagyobbnak mutatta, emiatt az afp is alacsony, gen. uh, hercehurca, hiába mondtam, hogy még nincs is akkora az a baba (mármint idõben), le se tojták. De semmi baja, az elsõvel meg összevissza dobálták a heteket az uh alpján, 4(!) idõpontom volt szülésre... mindig kérdezgették egymást, hogy akkor most mi alapján? és most melyik a jó?? (Soxor fingjuk sincs és nem is érdekli õket, meg az sem, hogy a kismama meg belezakkan az aggodalomba...) Szóval nyugodj meg, semmi baj sincs, sajnos ez már csak így megy... 2lányosAnyuka
Nem baj! nyugodj meg! Valakinek meg két héttel kisebb. Örülj neki, mert így hamarabb fog megszületni, mint ahogy arra számítottatok. :) 27+3 hkm
Szia! Ne aggódj, nincs semmi baj!Nyugodj meg!Azért nagyobb mert a baba kb 2 héttel elöbb fogant!Én most 31 hetes vagyok és a babám kb 33 hetes!Szóval nekem is 2 héttel nagyobb!De ez nem baj!Nyugi!OK???
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a kedves, megnyugtató válaszokat! Kicsit megnyugodtam, ahogy olvasom itt az üzeneteket. Szép napot mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nagyon félek, mert ugye elsõ baba és nagyon megijesztett a doki... Aki tud minél több kismami írjon, hogy ne idegeskedjek... Kösziii
Kedves négyes hozzászóló, nálunk a 40 hétre született a kisfiam, azért nem születnek elõbb, mert nagynak mérik Õket. Ennek semmi köze a szüléshez. Utolsó voltam. :)
Nekem is azt mondták az ultrahangon hogy óriási a babám, azonnal hagyjam abba a terhesvitamin szedését. 40+1 napra szültem, 2750 gr.és 48 cm lett. Hûûû, de óriás lett:)

Nagyon nagy baj, ha xanax-ra iszom 2-3 pohár bort?

Legjobb válasz: Ha ez a célod, akkor nem nagy baj. Túl jót nem fog tenni. Ha esetleg a bódulat hatására nem állsz meg a 2-3 pohárnál, akkor mondjuk gyomormosás :-(

Ha ez a célod, akkor nem nagy baj. Túl jót nem fog tenni. Ha esetleg a bódulat hatására nem állsz meg a 2-3 pohárnál, akkor mondjuk gyomormosás :-(
Én egyszer avagy 2dl tömény vodkát ittam rá...berúgtam..ennyi:D
Az is kérdés, hány mg-osra...1 mg-osra azért már nem biztos hogy annyit kéne inni.
Én 10 szem 0, 5 mg-s Xanaxra ittam 4 sört aztán szívtam rá 2 slukk hasist, és képzeld, baj volt! XD Áldottam is a nem létezõ eszemet! Az volt a mázlim, hogy kábé 100 m-re lakom a kocsmától, anyira emlékszem, hogy a haverjaim végig szakadtak a röhögéstõl, énmeg valahogy nem... DON'T TRY THIS AT HOME! ;D

Gyerekem jövő hónapban 2, 5 éves lesz, és még közel nem vagyunk a szobatisztasághoz. Ez nagy baj? A tiétek mikor lett szobatiszta?

Legjobb válasz: 2,5 éves kora után 2 héttel lett szobatiszta a kislányom 2-3 nap alatt. Õt sem érdekelte, nem is gondoltam, hogy sikerülni fog, mert tök jól elvolt a pelenkába. Egyik nap levettem róla, ha nem jött volna be, visszaadom és vártam volna vele 1 hónapot. Nem baj, ovira kell szobatisztának lenni. Próbáld te is levenni róla a pelust, hátha úgy jársz, mint én :-). Sok sikert!

2, 5 éves kora után 2 héttel lett szobatiszta a kislányom 2-3 nap alatt. Õt sem érdekelte, nem is gondoltam, hogy sikerülni fog, mert tök jól elvolt a pelenkába. Egyik nap levettem róla, ha nem jött volna be, visszaadom és vártam volna vele 1 hónapot. Nem baj, ovira kell szobatisztának lenni. Próbáld te is levenni róla a pelust, hátha úgy jársz, mint én :-). Sok sikert!
Az enyém két hét múlva tölti a 3 évet, most mondom már rá, hogy talán szobatiszta. Ez nekünk nem egy hét alatt ment. A jó idõ beköszöntével próbáld meg levenni róla a pelust, és ne keseredj el, ha pár nap alatt nem szokik le, hidd el, elõbb-utóbb menni fog.
Miert lenne baj? Ha nem all keszen ra akkor varj es probald meg megint. Nem lehet eroltetni mert tovabb fog tartani a procedura.. Az enyem is ennyi idos de nem erdekli a bili. Kijelenti : anya nem ulok ra! Neha furdes elott megker ultessem ot a wc-re es ugy csinal mintha kakilna-pisilne jatszasbol. En varok amig jo ido lesz es majd pelus nelkul leszunk sokat a kertben stb, majd akkor rajon a lenyegre... talan..
Májusban lesz 3 éves és február közepén lett szobatiszta. Hiába mondtuk neki elõtte, megsem hallgatta, pedig okos, értelmes kislány. Egyszer csak egy nap azt mondta, hogy leveszi a pelenkát és vegyünk fel bugyit, 1x se pisilt, de még csak be sem csorgatott viszont a kakához kéri a pelenkát, általában fürdés után kakál amikor már éjszakára rákerül a pelenka, de ha napközben kell neki, akkor szól hogy adjam rá a pelenkát. Érzei pedig hogy kakálnia kell és tudja is tartani, de mégis nem kar a bilibe, nem erõltettem szeptemberben megy ovina addig hátha leszokik Valakinek esetleg ezzel kapcsoltaban van tapasztalata?
Eyném június elején lesz 3éves és sehogyan sem állunk. MIóta kistesó van- visszafejlõdött.... Ha jön a nyár próbálkozni fogok, ha addig nem megy magától. Te simán ráérsz ezzel a nyáron foglalkozni- ne stresszeld magad maitta és a gyereket meg fõlet. Nem vagytok elkésve, nyugi!!
A lányom 3héttel múlt 3éves, és teljesen pelenkás!:( Igaz belepisil a bilibe, de csak ha ráültetem. Magától soha nem szól, és a kakálni csak pelenkába hajlandó. Próbálkoztam hogy pelenka nélkül legyen, de abszolút nem zavarta sem a pisis sem a kakis ruhája!:( Kb 2hét után sem haladt sehová, és utána visszaadtam rá a pelust. Pedig azt mondták hogy zavarni fogja ha bepisil! Hát õt aztán nem..... Nagyon el vagyok keseredve mert e miatt csak szeptemberben mehet oviba, feltéve ha addig szobatiszta lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Nagy baj, ha 27 hónaposom este lefekvés előtt és reggel ébredés után is megissza a 2, 5 dl tejet?

Sokan írják, hogy inkább vacsorázzon, de napközben nem nagy étk?, neki tejjel kezd?dik a nap és azzal is ér véget. Miért olyan nagy baj ez?

Legjobb válasz: Nem tudom miért nagy baj:)nekem is 27 hónapos a lányom reggel-este 2,5dc kakaó(tejet nem issza)utána fogmosás.Amugy is kell neki ennyi tej szerintem.

Nem tudom miért nagy baj:) nekem is 27 hónapos a lányom reggel-este 2, 5dc kakaó(tejet nem issza)utána fogmosás.Amugy is kell neki ennyi tej szerintem.
dehogy baj, sõt! modjuk az én babám tápszert iszik kakóporral, reggel-este 2, 5 dl-t. 2 éves lesz.
A kérdező hozzászólása: Az enyém már nem fogadta el a tápszert. Reggel este tejet iszik cukor, minden nélkül, viszont a reggelihez még bemegy 1, 5 dl tea vagy kakaó.
A kérdező hozzászólása: 1. válaszoló. Neked mibõl issza a reggeli és esti adagot?
1 vagyok.Cumisüvegböl issza.Napközben már pohárbol iszik, de a reggeli és esti kakaó még cumisüvegböl megy.Nem is akarom leszoktatni, majd ha ugy gondolja ugyis leteszi.:)
23 hós és reggel/este issza a babatejet, cumisüvegbõl. Had igya:) mivel szó szerint semmit nem iszik napközben, szépen megebédel és a délutáni alvás elött kap még 1, 5 dl tehéntejet. Ha ezt nem adom, aznap kb 3-4 korty vizet vagy teát inna. Ennyivel több lötyi megy igy bele. Ha a tejet sem inná meg, bajban lennénk:( ameddig elfogadja, addig itatni fogom.
A lányom 2 éves kora óta lefekvés elõtt még megiszik egy nagy bögre kakaót. Reggel pedig addig fel sem ül az ágyba, amig oda nem adom neki a kakaót. Bögrébõl issza, van hogy szivószállal. Cumisüvegünk 1 éves kora óta nincs.

Ez már baj? 2-szer van meg a mensim 1 hónapban. és nagyon erős, 8 napig tart, az első a 2. pedig 3-4, és ez már 3-szor előfordult. Nőgyógyászhoz menjek? Mitől lehet? 17L

Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: eggyik bnõmnek is ezzel vannak gondjai.. és mondtam már neki hogy menjen el orvoshoz de õ nem akar.. szerintem mindenképp hátha van valami bajod.. mert 1 hónapba 2x :S az nagyon nemjó plána hogy 8 napig.

eggyik bnõmnek is ezzel vannak gondjai.. és mondtam már neki hogy menjen el orvoshoz de õ nem akar.. szerintem mindenképp hátha van valami bajod.. mert 1 hónapba 2x :S az nagyon nemjó plána hogy 8 napig.
Valószínû a hormonjaid mûködésében lett valami zavar.Nekem is hasonló gondjaim voltak tavaly.Menj el vele dokihoz és ír fel gyógyszert.Egyébként ez nagyon sok lánynál elõfordul. 20/L

Nagy baj, ha csak 2 nap múlva kezdem el a kezelést?

A nőgyógyászom hüvely heveny gyulladást állapított meg. Irt fel Klion-D hüvelytablettát és Klion tablettát, az utóbbit a barátomnak is. Most hétvégén megyünk egy 2 napos fesztiválra, és rajta van, hogy alkohollal tilos használni meg elég kellemetlen is lenne ott. Baj lehet belőle ha csak 2 nap múlva kezdjük el a kezelést? L/20

Legjobb válasz: Baj nem lehet, mert már van. Igazából teljesen mindegy, olyan, mintha csak hétfõn jutottál volna el orvoshoz és akkor kaptál volna gyógyszert. Szóval nem lesz nagy baj.

Baj nem lehet, mert már van. Igazából teljesen mindegy, olyan, mintha csak hétfõn jutottál volna el orvoshoz és akkor kaptál volna gyógyszert. Szóval nem lesz nagy baj.
Csak azt tudnám, hogy miért olyan fontos az alkohol...

YouTube probléma. A lejátszással nincs nagy baj. Csak 1-2 videóval (szaggat és akadozik). A betöltéssel már nagyobb a bajom. Nagyon lassú. Amikor leállítom a lejátsz. Nem tölt tovább úgy mint régen. Nem tudom mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Próbáld ki a YouTube HTML5 videolejátszót. http://www.youtube.com/html5 Azonnal érezni fogod a változást. Néhány videót nem támogat, azzal továbbra is az Adobe Flash Player fog küszködni. Ezt a különbséget is fogod látni.

Próbáld ki a YouTube HTML5 videolejátszót. http://www.youtube.com/html5 Azonnal érezni fogod a változást. Néhány videót nem támogat, azzal továbbra is az Adobe Flash Player fog küszködni. Ezt a különbséget is fogod látni.

170/95 lány. Adipokil kapszulát nagyon nagy baj lenne, ha pl.3*2 max helyett csökkentett 2*1-3*1-et vennék be, vagy inkább Reformot szedjeek 2*2-ben? 18 vagyok, az Adipokillt elvileg még nem lehetne 21 alatt, de ez mennyire érvényes?

Legjobb válasz: szia! én 170/90-rõl indultam, most 78 vagyok, még nagyon sokat kell fogynom, de ha érdekel valami, hogy eddig hogy jutottam el, akkor írj priviben! és egyelõre még felejtsd el a kiegészítõket, az elején felesleges pénzkidobás! attól önmagában nem fogsz fogyni...

szia! én 170/90-rõl indultam, most 78 vagyok, még nagyon sokat kell fogynom, de ha érdekel valami, hogy eddig hogy jutottam el, akkor írj priviben! és egyelõre még felejtsd el a kiegészítõket, az elején felesleges pénzkidobás! attól önmagában nem fogsz fogyni...
3*2 az nagyon sok. Egy lánynak bõven elég 2*2 vagy 4*1. Én már kettõtõl rosszul vagyok így 100 kilósan. 28F.
Jó kieg mind a 2 nem lesz tõle bajod, DE csak és kizárólag normális étrend mellett ér valamit, amúgy meg szerintem fölösleges zsírégetõt szedni, maximum a diéta utolsó pár hetében amikor már lassú az anyagcsere, kevés az energia etc. sargakapszulát ajánlom figyelmedbe. Jah és fokozatosan növeld az adagot, délután nem ajánlom meg este sem mert nem fogsz tudni aludni.

Az nagy baj ha a gravidat nem mindig ugyanabban az időben veszem be? néha nagyon hanyingerem van és nem birom bevenni varok vele 2-3orat ez probléma?

Legjobb válasz: Ha rosszul vagy tõle, válts terhesvitamint, minek szenvedsz vele? Én az Elevittel voltam így, váltottam a Hipp Natalra, és azóta nincs semmi bajom! És a fogamzásgátlót sem órára pontosan kell bevenni, mint ahogy a terhesvitamint sem. Ha este veszed be, az lehet 8 óra is, de ha éjfélkor, akkor sem lesz semmi baj. .)

Ha rosszul vagy tõle, válts terhesvitamint, minek szenvedsz vele? Én az Elevittel voltam így, váltottam a Hipp Natalra, és azóta nincs semmi bajom! És a fogamzásgátlót sem órára pontosan kell bevenni, mint ahogy a terhesvitamint sem. Ha este veszed be, az lehet 8 óra is, de ha éjfélkor, akkor sem lesz semmi baj. .)
A Gravida nem fogamzásgátló, hanem terhesvitamin, tehát nem baj, ha más idõpontokban veszed be. :)
Ugye most ezt nem komolyan kérded? Már miért lenne baj?
A kérdező hozzászólása: én is igy gondoltam, hogy a vitamint nem kell ugyanabban az idõben bevenni de adobozon azt irja hogy lehetõleg mindig u.abban az idõben vegyük be.Na ezért a hülye kérdés:) üdv 8heteske
Én is a Gravidát szedted és rosszul is voltam tõle néha. Rájöttem hogy mindig evés után kell bevennem akkor nem leszek rosszul.Probáld ki! 3 hónapos kisbaba anyukája

Nagy baj ha 2 gyerek 1 szobában van (ha esetleg különbözö nemüek akkor és ha 2 fiu)? Most akarnánk lakást venni de a 2.5szobásnak sok a rezsije (? ), ezért 2est vennénk, de akkor 1 szobában lennének az baj?

Ti hogy oldottátok ezt meg?Most még csak 1 gyerek van de 2-3éven bellül szeretnénk még 1 et,akkor együtt kéne lenniük elég sokáig erz megoldhato szerintetek mit csináljunk?

Legjobb válasz: Szia! Én 20 éves koromig laktam a bátyámmal 1 szobában és soha nem merült fel bennem, hogy ez nekem nem jó. Néha voltak viták, de ha külön szobában lettünk volna, ez akkor sem lett volna másképp. Esténként olyan jókat tudtunk beszélgetni. A férjemék 4 szobás lakásban laktak, mégis 1 szobában volt a tesóval (igaz, ö is fiú). Szerintem, ezen ne idegeskedj, semmi bajuk nem lesz a közös szobától. Meg egyébként is, ha csak ezt engedhetitek meg magatoknak, akkor nem is kérdés, hogy mi legyen.

Szia! Én 20 éves koromig laktam a bátyámmal 1 szobában és soha nem merült fel bennem, hogy ez nekem nem jó. Néha voltak viták, de ha külön szobában lettünk volna, ez akkor sem lett volna másképp. Esténként olyan jókat tudtunk beszélgetni. A férjemék 4 szobás lakásban laktak, mégis 1 szobában volt a tesóval (igaz, ö is fiú). Szerintem, ezen ne idegeskedj, semmi bajuk nem lesz a közös szobától. Meg egyébként is, ha csak ezt engedhetitek meg magatoknak, akkor nem is kérdés, hogy mi legyen.
Nekünk 1+2 fél szobás lakásunk volt. Az öcsém és köztem 10év a korkülönbség. Mindig egy szobában laktunk. Anyáméknak eszükbe sem jutott lemondani a hálószobájukról, mondván én úgyis kolégista vagyok minek a külön szoba nem vagyok otthon csak hétvégén. Mégis felnõttünk. Ha nem teheted meg anyagilag akkor az lesz ami van és kész. Nem tudsz mit tenni, akárki akár mit ír. Ez pénzkérdése és ha nem megy akkor ne idegeskedj.
Szia! Kicsinek hülyeség õket külön szobába rakni. Úgyis mindig a nappaliban fognak játszani együtt. Egyénként nekem két fiam van 4 éves és 6 hónapos és 2 szobás lakásunk. Egy szobában laknak és élvezik. Pontosabban a nagy élvezi meg mi:) ))
Szia! Én 13 éves koromig egy szobában laktam a bátyámmal, csak utána lett külön szobánk. Mondjuk nekünk eleve 2 és fél szobás lakásunk volt, csak addig anyuéknak volt egy hálójuk, és utána költöztek a nagy szobába. Ha majd esetleg a második más nemû lesz akkor szerintem 5-6 évig, vagy esetleg 10 éves korig belefér, de utána minden képpen kell egy külön szoba, mert akkor kezdenek el már "magán életet" élni.Ha az csak a napló vezetésben, meg a más zenei irányzatok hallgatásában is merül ki még egy darabig. Meg jön a pubertáns.Ha egy nemûek akkor szerintem még tovább elvannak együtt. Az ismerõsömék 3an vannak testvérek.A srác hugai 25 körül vannak és ameddig mind ketten otthon laktak egy szobájuk volt.És csak nem rég költözött el otthonról a nagyobbik. Remélem segítettem!
Szia.Szerintem 1 ideig egyik sem baj, esetleg késõbb amikor már felsõsök lesznek.Ha tudtok, lehet inkább 1+2felest kéne venni, ami mondjuk elképzelhetõ, hogy négyzetméterre ugyanannyi, mint a 2 szobás és akkor a rezsiben sincs nagy különbség.Szerintem járjatok utánna, jobb mint 6-7 év múlva újra költözni.
Én az öcsémmel 12 éves koromig laktam együtt, öcsém meg 9 volt akkor. Mi szerettünk egy szobában élni, jókat játszottunk, hülyéskedtünk. Szerintem akkor célszerû õket külön tenni, ha 1. a lány az idõsebb, és már menstruál (ilyenkor már biztos szégyenlõsebb, szüksége van rá) 2. fiú az idõsebb és már kezd inkább férfiasan mint fiúsan viselkedni.
Szia.Mi 3-an laktunk egy szobában a tesóimmal.Igaz nem volt pici szoba, de egy légtérben voltunk, és semmi hátrányunk nem lett belõle.Mikor aljött az a 14-15 éves kor akkor mentünk külön szobába.Pedig elõtte is lett volna rá lehetõségünk, de nem láttuk értelmét.Nagyon jól megvoltunk, és imádtuk, imádjuk egymást.Már külön városban lakunk, de mikor hazamegyünk a szüleinkhez akkor most is egy szobában szoktunk aludni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!