Találatok a következő kifejezésre: Nagy baj, nem szedem, (45 db)

Igaz az, hogy ha antibiotikumot kell szednem és egy két nap nem veszem be akkor meghalhatok? És ha nincs is nagy bajom de szedem az is káros? Orvos írta fel.

Legjobb válasz: Ha orvos írta fel, akkor szedd. Nyilván káros valamennyire, de nem halálos, akkor nem írná fel. És nem halsz meg, ha kihagysz pár szemet véletlenül. :)

Ha orvos írta fel, akkor szedd. Nyilván káros valamennyire, de nem halálos, akkor nem írná fel. És nem halsz meg, ha kihagysz pár szemet véletlenül. :)
Az antibiotikumot csak és kizárólag úgy szabad szedni, hogy ha elkezded, akkor végig becsületesen be is szeded, ahogyan az orvos felírta. Tudniillik az antibiotikum csak ez esetben hat, amúgy teljesen feleslegesen szeded. Ha nincs bajod és szeded, akkor sem fogsz meghalni! Viszont antibiotikum szedése után néhány napig egyél napi 1 doboz kefírt, mert az antibiotikum kedvezõtlen hatással van a bélflórára, és a kefír ezt helyrehozza. Vagy vegyél a gyógyszertárban normaflore-t, az is erre van. Gyógyulást, és tartsd be az orvos utasításait! ili
Ha egy-két napig nem szeded az antibiotikumot, akkor arra az antibiotikumra rezisztens baktériumok alakulhatnak ki, amire aztán hiába szeded a gyógyszert, nem hat rá, és ha azzal fertõzöl le valakit, akkor neki sem fog az adott gyógyszer hatni.

Abból lehet nagy baj, hogy nem szedek kismamavitamint? Elevitet szedtem, de az ára miatt abbahagytam. A vérképem eddig jó volt.

Legjobb válasz: Nem baj, magadért szeded. A baba így is úgy is kivonja magának ami kell. Már ha van elég. Viszont a folsav nagyon fontos. Azt szedni kell.

Nem baj, magadért szeded. A baba így is úgy is kivonja magának ami kell. Már ha van elég. Viszont a folsav nagyon fontos. Azt szedni kell.
folsavat azért szedj! az nem olyan drága!
ha jól emlékszem, a 30-as Elevit 2000 ft volt, a folsav, ami vagy 100 darabos, szintén ennyi. egyik nap ezt veszem ba, másik nap azt, szerintem, ha ez megterhelõ, akkor a baba igencsak az lesz:(
Baj nem lesz, de érdemes szedni, hogy folyamatosan feltölthesd a vitamin raktáraidat, fõleg így tél végén. Nem muszáj az Elevitet szedned, van olcsóbb is, és szedheted két naponta. http://www.femina.hu/gyerek/a_4_legnepszerubb_terhes_vitamin Egyébként ne haragudj, hogy ezt írom, ha a költségvetésedbe ennyi sem fér bele, mi lesz, ha megvan a baba és tápszer, gyógyszer kell neki? Ott sem mondhatod, hogy drága.
Csak akkor szedd, ha valóban szükséged van rá. Régen sem szedtek, sõt külföldön nem is szednek ilyen vitaminokat.
Basszus ha vitaminra nincs pénzed, akkor a gyerekre lesz?
Nekem az orvos egyenesen azt mondta, ne szedjek, folosleges, ha kiegyensulyozott a taplalkozas. Bar a sok zoldseg, gyumolcs dragabb, mint a vitamin... De ez amugy is alap nalam, igy nem szedek pluszban.
Hány hetes vagy? Az én dokim pl. alapból nem ajánlotta a 12. hét után.
12. hét után felesleges a folsav. viszont vasat azt szednék, mert majd a 20. hét után lesz lehet rosszabb a vastartalékod, szülésig meg jó lenne feltölteni, hogy ne vérezzél el majd szülés közben. Szerintem is drágább a gyümölcs mint a vitamin... de az elevit amúgy is egy nagy [email protected] szerintem, nincs benne jód, a jód meg fontos, terhesség alatt dupláját igényli a szervezet... Szedd legalább kétnaponta, a calcium is fontos, hogy ne a te fogaid menjenek tönkre, gondolom kétgyerekes anyaként is még szeretnél nõként kinézni. egyél sok tejterméket akkor, de hát az is nagyon drága, minden drága...
Valószínûleg semmi bajod nem lesz, ha nem szeded az Elevitet. Az Elevit Czeizel Endre kisérletei alapján került a köztudatba. A nyitott gerincû babák születését akadályozta meg. A többi csak gyógyszergyári reklám. A kajádra figyelj, és a vérképedre. A többi felesleges luxus. Sõt veszélyes is lehet. A hugom sok kalciumot szedett és a lánya benõtt kutaccsal született. Amikor kisbabaként magas lett a láza, az agya nem tudott tágulni, és kétszer kellett lumbálni. Szóval nyugi!
Én az elsõnél végig szedtem. A másodiknál anyagi okokból nem. A baba egészséges lett, én viszont teljesen lerobbantam.(Fogak, hajhullás) Utólag azt mondta az orvos: hja, a baba mindent elvesz, amire szüksége van.(Azért még imádom :) ) Megjegyzem, a vérképem végig tökéletes volt. Szerintem, ha megteheted, szedjél vitamint.
Ha a vérképed eddig jó akkor mit akarsz még, vársz amíg megjelenik Jézuska és igazolja hogy nem kell szedni kismama vitamint mert az Úr-Isten úgy teremtette meg a világot hogy mindenféle zöldséget és gyümölcsöt az orrunk alá adott hogy ami azokban van az úgy jó az embernek ahogy van és ne kelljen plusszban mindenféle gyógyszerészeti kotyvalékot is szedni hozzá!
Az elsõvel szedtem, a másodikkal nem. Egyiknek sincs semmi baja. Mindkettõvel plusz vasat is szedtem, mert nagyon vérszegény vagyok, illetve a sok keményedés miatt a másodiknál magnéziumot marékszámra. Az a naturlandos magnezi citricii vagy valami ilyen, azt kaptam, pár száz forintból megvolt a 3 doboz.
Szia! Én sem szedtem terhesvitamint. Kivéve a dokim felírta a magnézium-citrit-et. Tökéletes magnézium forrás! Én magne b6 helyett szedem. 1300 FT 100 szemes kiszerelésben.
Folsavat szedj, szerintem a magnézium ilyenkor még nem kell, bár nem tudom hány hetes vagy! Én sem szedtem csak folsavat, viszont nagyon figyeltem a táplálkozásra. Mindig minden értékem tökéletes volt!
A kérdező hozzászólása: Köszi a kedves hozzászólásokat azoktól akik aggódnak :) A gyereknek már megvan mindene, ugyanis a második lányomat várom. Ha akarnám megvehetném a vitamint is, de gondoltam, ha jó a vérképem akkor inkább nem veszem meg ha nem muszáj. A többi infót pedig nagyon köszönöm!
magne b6 helyett kérj a dokitól receptre Pulv. magnesii citrici -t, az receptre olyan 140 ft 10db. a magne b6 tényleg szörnyen drága. a folsav sem vészes, sok van benne, nekem csak 2 dobozzal kellett venni a terhesség során. gravidát meg egy 90 szemeset vettünk 5e ért, igaz drága, de még most is van belõle, nem szedtem rendszeresen.
Nem kell én se szedek semmit inkább több gyümölcsöt eszek és igy probálok több vitaminhoz jutni!A megne B6-ot én is szedem bár én napi 3-at
Én is csak 1-1 dobozzal szedtem be, mert mindkét doki, akikhez a 2 terhesség alatt jártam, azt mondta, elég 1 dobozzal is, felesleges tovább. Szóval ez így oké. De tudod, hogy a babának majd rengeteg olyan dolog kell, amire nem mondhatod, hogy az ára miatt nem veszed meg.
A kérdező hozzászólása: magne b6 valami olcsóbb vagy gazdaságosabb nincs esetleg? én sanofi avensis-t szedek azt a szép kék dobozost. kb 1600 ft 50 db
A kérdező hozzászólása: csak magne b6-ot szedek most , bár az is rohadt drága, hogy már 4-6-ot is be kell vennem mert gyakran keményedik a hasam.. folsav mennyibe kerül és mennyit kell szedni? köszi a válaszokat!!
fontos lenne tudni, h hány hetes vagy. a vége felé már nem olyan lényeges, de azért abba is gondolj bele, h lehet h a vérképed azért jó, mert eddig szedtél terhesvitamint. én elég sokmindenet szedek, épp azért mert nem jó a vérképem. sajnos épp a 12-13. hétig nem igazán tudtam szedni semmit a hányások és a roszzullétek miatt. A MagneB6 a legkevésbé gazdaságos és csak kis dózisban tartalmaz magnéziumot. Magnesi citricii-t vagy Béres magnézium+B6-ot vegyél. Utóbbi 1700 Ft, de nekem 2 hónapra elég és még így is 2x annyi magnéziumot viszek be vele, mint a napi 3 Magne B6-tal.

Nagy baj, hogy nem szedek kismama vitamint (pl. Elevit)? Árthat a babának, hogy nem szedem?

Ezt mindenképp kell szedni? egy 7hetes kismama:)

Legjobb válasz: Szia! Gratulálok a babához én a 6. hétben vagyok, nekem az orvos azt mondta, hogy nem nagyon kell szedni semmit ha nagyon akarok akkor is csak a 12. hétig, utána nincs rá szükséged se a babának, ha egészségesen táplálkozol.

Szia! Gratulálok a babához én a 6. hétben vagyok, nekem az orvos azt mondta, hogy nem nagyon kell szedni semmit ha nagyon akarok akkor is csak a 12. hétig, utána nincs rá szükséged se a babának, ha egészségesen táplálkozol.
ha tartasz az Elevit-tõl, mint sokan mások is, igyad a hipp natalt.finom, nem drága, nincs mellékhatása, és véig ihatod, vagy csak 2-3 naponta. én sem szedek semmit, és jól vagyunk így a 32.hétben. a gyerkõcöm átlagos nagyságu, minden ok. nagyobb gyógyszertárban vehetsz.
Folsavat ajánlott szedni már a terhesség elõtt, és mindenképpen illik szedni az elsõ néhány hétben. A magzatvédõ vitamin nem kötelezõ, de hasznos. Egyébként a sokat emlegetett Elevit a az egyik legdrágább, van olyan, ami sokkal olcsóbb, és kb. ugyanazt tudja (pl. Multivitamin terheseknek, Pregnavit...).
Hát... mi még csak próbálkozunk a babával, de felmerült ez a kérdés bennem is. 1982-ben születtem egészségesen, minden komplikáció nélkül, pedig abban az idõben még hírbõl sem ismerték ezeket, csak a Folsavat, anyukám is ezt szedte.
Szia. En is 7 hetes terhes vagyok es szedem az elevitet. Megkerdeztem az orvosomat aki azt mondta, hogy nyugodtan szedhetem csak ne mindennap, artani semmifelekepp nem art. De ha nem szeretnel semmit szedni probalj egezsegesen taplalkozni. Gratulalok a babadhoz!
SZIA! SENKI SEM VOLT EZEN FENN AKADVA EZ CSAK EGY KÉRDÉS VOLT ÉS NEM IGAZÁN ÉRDEKEL A VÉLEMYÉNED!!! EDDIG MINDENKI NORMÁLISAN TUDOTT VÁLASZOLNI CSAK TE NEM! SZAL TARTSD MEG MAGADNAK AZ OKOSSÁGOD!!!!
Nahát.... A sok okos védõnõ.... Az elevitet az elsõ három hónapban mindenképpen egyed!!!!Akkor fejlõdik ki a babádnak mindene.Nem tudsz annyi gyümölcsöt és ásványianyagban gazdag ételt enni, hogy meglegyen minden. A mostani gyümölcsök meg pláne nem olyanok, hogy vitaminban gazdag, inkább vegyszerben gazdag! Három hónapos kor után szokták mondani, hogy rádbízzák eszed e, mert csontosodik tõle nagyon a gyerek és azért születnek olyan óriási babák. Amúgy meg nem is értelek, hogy ha ezen fennakadsz, hogy te egyél e napjában egy kapszulát a gyereked érdekében, hogy akarsz te gyereket nevelni, felelõsséget venni a nyakadba?????
Vasat, folsavat, kálcium-magnézium kapszulát szedtem. Akik magzatvédõ vitamint szedtek szinte mindenkinek óriás bébije volt. Különösebbet nem kellett szednem, pedig 41 éves vagyok és elsõ kisbabás. Amikor kívánós voltam, meghatározható volt minden jellegzetes vitamin a megkívánt ételben.A szervezet jelzi mire van szüksége.
Én sem szedtem a terhességem elején, de védõnõm azt mondta, hogy nem is kell, ha rendesen eszem. Én gyümölcs kívánós voltam, így nem is kellett. Aztán székrekedésem lett és 1 hónapja - jelenleg 35 hetes vagyok - elkezdtem szedni a Béres Gravidát. Azóta nincs semmi gondom a wc-zéssel. Az nem baj ha nem szedsz semmit, a szülészed úgyis szól ha szükségesnek látja. A vérképed ki fogja mutatni a késõbbiekben. Folyamatosan figyel rád az orvos. Ne aggódj ez nem okozhat bajt, étkezz tudatosan.
A védõnõm azt mondta, hogy akár terhesség elõtt és szoptatáskor is érdemes lehet szedni a vitamint. Én a terhességem kezdetén - jelenleg 35 hetes - nem szedtem semmit, hanem rengeteg gyümölcsöt ettem. Székrekedésem volt, és ezért 1 hónapja szedem a Béres Gravidát. Azóta nincs baj a székletürítéssel. Nekem bevált a vitamin. Viszont szerintem elég a végén szedni ha mindenképp akarsz. Az hogy nem szedsz egyáltalán nem baj, az orvosod úgyis mondani fogja ha szükséged lesz rá.
Én is gratulálok a babához! Nem kell szedni!!!!!! Az én manókám 3 hónapos és az orvosom azt mondta terhességem alatt, hogy NE szedjem. Ha a vérképed alapján azt mondják, hogy vmit kell szedni az egy dolog, de csak úgy nincs szükség rá. Ráadásul sokan nem tudják, hogy ez a magzatvédõ az elsõ 3 hónapban vetélést is okozhat. Egyél rendszeresen és változatosan. Amit megkívánsz azt egyél! Hidd el, hogy a szervezeted tudja mire van szükségetek.Jaj drukkolok nagyon ez a legszebb idõszak:) Ráadásul nagyon sok örömöd lesz a csemetében. Nagyon-nagyon sok egészséget és boldogságot kívánok nektek!!!!!!
Szia! Egyetértek a "Sok okos védõnõ" hozzászólóval. Elõtte és a teherbeesés után is kell szedni vmilyen vitamint, mert a babáknak az elsõ 3 hónapban fejlõdik ki mindenük és fõleg az idegrendszer fejlõdése miatt is nagyon fontos. ( Gravida vagy Elevit....) Jó egészséget nektek! Inkább jó orvosokat kérdezz ez ügyben , hidd el jobban jársz!!! Nekem is a dokim mondta ezeket a dolgokat és a barátnõmnek az Õ dokija a Kútvölgyiben. :) Jó éjt!

Frontint szedek 0, 5-et 3x1-et kb.2 éve rendszeresen és elfogyott, de holnap nem tudok receptet íratni, mert munkaszüneti nap lesz, nagy baj lesz ha két napig nem szedem?

Legjobb válasz: Nagyon meg fogod érzeni. Rosszul is lehet vagy szörnyen ingerülté. Esetleg írathatnál ügyeleten.

Nagyon meg fogod érzeni. Rosszul is lehet vagy szörnyen ingerülté. Esetleg írathatnál ügyeleten.
A kérdező hozzászólása: Valahonnan szereznem kell akkor...
Ügyelet szabály szerint nem írhat fel ilyet, akkor sem, ha igazolni tudod, hogy rendszeresen szedned kell. Pszichiátrián/ügyeleten kellene inkább próbálkoznod.
Figyelj, ez igazából tök jó, le tudsz szokni róla. 2 nap alatt a legrosszabb részén túl leszel, aztán meg már mindek újból szedni? :) Hajrá, én szurkolok, hogy soha többé ne kelljen ilyen sz*rokhoz nyúlni ;)

Miért nem szeditek a vitamint minden nap? Nagy lesz a baba tõle? Féltek a hízástól? Valami bajt okoz?

Legjobb válasz: Jó a vérképem. Orvos sem erõltette. Egészségesen és változatosan eszek, csak minõségi alapanyagokból fõzök. Egyedül folsavat szedtem az elsõ trimeszterben. Most a harmadikban a magnéziumot szedem.

Jó a vérképem. Orvos sem erõltette. Egészségesen és változatosan eszek, csak minõségi alapanyagokból fõzök. Egyedül folsavat szedtem az elsõ trimeszterben. Most a harmadikban a magnéziumot szedem.
Szia! Nekem a nõgyógyászom mondta, hogy csak minden màsnap szedjem, mert különben nagy lesz a baba. Gravidat szedek, 16 hetes vagyok. Azt is mondta, hogy szedhetem a végéig. A vérképem nekem is jó.
Én is csak folsavat és magnéziumot szedtem, változatosan étkeztem, és azt, amit csak megkívántam (persze ésszerû mennyiséget) sok fehérjét, vitamint, a babavitaminok olyanok neked, mint a tápszer a babának: csak pótolják azt, ami természetes úton nem megy...(ezzel nem kívánom megsérteni a tápis babákat, és szüleiket)Ha a változatos étrend, folsav, magnézium nem megoldható valamilyen okból, akkor viszont szedd szerintem, mert valahogy csak be kell juttatni azokat az anyagokat...
Mert nem kellett! Folsavat szedtem és kész. A dokim többször nézetett vérképet, mindenem tökéletes volt!
én csak minden masnap szedem kb van ugy hogy késõbb. Azért mert rettenetesen rosszul vagyok néha tõle egyszer majdnem ki is hanytam. a vérképem jo, az orvos szerint se muszály minden nap szedni de ne hagyjam abba. Fáj tõlea gyomrom és savat is csinal. az ilyen bevonatu tablettákkal mindig megszivom. sem cataflamot sem klacidot sem advilt nem tudtam beszedni valami van a bevonatban ami irritalja a gyomrom.
Szia! Nem a vitamintól lesz nagy a baba, hanem a genetika az oka.Szép is lenne, mekkorák lennénk már, ha a vitaminoktól nõni lehetne... :D Amúgy most télen nem árt szedni a várandósoknak egy kis pluszt, jönnek a járványos idõszakok.Nem mondom, hogy meg lehet elõzni csak magukkal a vitaminokkal, de ártani nem fog, ha végig szeded ilyenkor.
Az elsõ terhességemnél végig szedtem, 3200 grammos, átlagos babám született. Kellett is a vitamin, szülés után így is tele volt mínusszal a vérkép eredményem. Most is szedem, már terhesség elõtt is szedtem. Jelenleg 30 hetes vagyok, de a kálium szintem máris csökkent, szednem kell vasat, jódot, és még messze a vége. Hiába eszem egészségesen, mégis ez van. A baba nem a vitamintól nõ meg. A nagyságát befolyásolja a genetika, a szénhidrát fogyasztás. Annyiban befolyásolja csak, hogy a B6 vitamin étvágyat csinál, ami miatt éhesebb a kismama és többet eszik.
Az utolsó 2 hónapban én sem szedtem. Elég kicsi vagyok, meg vékony, aggódtam, hogy majd egy 4 kilós gyereket hogy fogok kinyomni magamból. 3 kg lett a baba. Hülye vagyok, hogy nem szedtem a vitamint, legalább szülés után kellett volna, mert hiába volt tökéletes mindig a vérképem, a szoptatás, fáradtság, nem evéstõl pár hét után volt, hogy annyira szédültem, hogy nem bírtam felkelni a gyerek mellõl. Amelyik baba nagyra akar nõni, annak nem kell vitamin, anélkül is nagy lesz. Viszont terhesség, szülés, szoptatás ideje alatt nem árt, ha a szervezet jól fel van töltve.
Az én orvosom nem preferálja a terhesvitaminokat, szerinte semmi értelme és felesleges pénzkidobás, nekem csak a folsavat kellett szednem
én nem is szedtem.a vérképem tökéletes volt, a vasam volt picivel felette.makk egészséges átlag súlyú baba született.ha esetleg kistesót szeretnénk, akkor sem fogok szedni.
Elevitet szedtem. 1. terhességnél végig, nem lett nagy baba, 3 kiló 17 dekával. 2. terhességnél a magánorvosom mondta, hogy bõven elég a másfél dobozzal beszedni. (mármint egész terhesség alatt). Ennyit szedtem be csak, a kisfiam 4 kilós lett. 3. terhességnél egy másik magánorovs mondta, hogy minden másnap, 1 doboz elég. Áltlagos baba lett súlyra.
A vitaminnak semmi köze nincs a baba súlyához. Ez csak egy városi legenda. A magzatvédõ vitamin ártani nem árthat, viszont megelõzhetõ vele néhány súlyos fejlõdési rendellenesség, ezért mindenképpen érdemes (lenne) szedni.

Symicia fogamzásgátlot szedek az orvos utasitására ciklus első napján vettem be, de 2napot tartott a menszeszem. Máskor mielott szedtem, 4-5 napig is eltartott. Nem mindig azonos időbe veszem be 1, 2ora elteltélve nagy baj?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló lecsökkenti a menszeszt. Az elsõ levél végén tartasz? HA igen akkor ez még változhat, most még a gyógyszer zavarhatott be. Sok tényezõ befolyásolja. Jó lenne tudni legalább azt mióta szeded. az 1-2 óra csúszás nem gond. Nálam sûrûn elõfordul, hogy több órát csúszom, és semmi gondom nincs belõle. De általában próbálom betartani. Esetleg állíts be emlékeztetõt a telódon, én azt szoktam.

A fogamzásgátló lecsökkenti a menszeszt. Az elsõ levél végén tartasz? HA igen akkor ez még változhat, most még a gyógyszer zavarhatott be. Sok tényezõ befolyásolja. Jó lenne tudni legalább azt mióta szeded. az 1-2 óra csúszás nem gond. Nálam sûrûn elõfordul, hogy több órát csúszom, és semmi gondom nincs belõle. De általában próbálom betartani. Esetleg állíts be emlékeztetõt a telódon, én azt szoktam.
A kérdező hozzászólása: köszike megnyugodtam 1 kicsit, igen az elsõ levélnél tartok, csak annyi mindent olvastam......pl h nem szabad nemi életet folytassak az elsõ levélnél ......de a prospektus leirja h elsõ nap már véd, mi már belecsaptunk a tutiba a 4 gyogyszernél
Akkor tényleg ne parázz szerintem. HA jól emlékszem én csak pecsételtem az elsõ levél után és csak a 2. levél utáni megvonásos vérzés volt olyan mint régen, vagyis annál kevesebb, de normális mennyiségû!
Nekem is rövidebb lett, mondjuk én örülök neki :) Amúgy ma voltam dokinál gyógyszert iratni és kérdeztem gáz e, ha pár órával késõbb veszem be, azt mondta, h abból nincs gáz. :)

Mit csináljak? Nagy baj az, hogy nem szedem a szemöldököm?

Szóval a lényeg az, hogy egy 14 éves lány vagyok és mindenki szedi az osztályból a szemöldökét csak én nem, pedig nekem tényleg borzalmasan néz ki, és ez régebben nem, de most már igazán zavar, már néha tükörbe is utálok nézni, és ráadásul többen mondták már, hogy ki kéne szedetnem a suliba is. A gond viszont az, hogy bár mondtam a szüleimnek, ?k mindig kifogásokkal jönnek, hogy így is szép vagyok, meg majd meg fogom bánni, meg hogy anyukám se szedi, meg azzal, hogy utána nem csinálhatom vissza. Pénzt nem adnak és ha adnának is csakúgy nem mennék el kozmetikushoz, olyan rosszul érezném magam miatta meg nem tudom mit szólnának itthon. Olyan szégyenl?s vagyok és sokszor nem bírom újra el?hozni a témát mert mindig ilyenekkel jönnek, hogy kinek akarok tetszeni meg stb... Mit csináljak? :( Nagy baj ez? Vagy akkor hogy fogadjam el önmagam?

Legjobb válasz: Szia! Egy szemöldökcsipeszt vegyél. Nem kell feltétlenül szólni róla a szüleidnek, lehet, hogy õk észre sem veszik. Csak alulról szedj ki néhány szálat. Több dolgot is tarts szem elõtt: ne szedd túl vékonyra, az elejébõl és a végébõl ne szedj, középrõl csak akkor, ha az orrodnál összeér. Ez pl. egy szép szemöldök: http://www.perfectskinclub.com/wp-content/uploads/2011/02/Ma.. Itt van egy oldal ami segíthet: http://borsa.hu/20090327/szemoldokmustra_i._csipegetunk/a_sz.. Itt meg egy videó: http://www.youtube.com/watch?v=Vu1Hy6ie3lQ&feature=related

Szia! Egy szemöldökcsipeszt vegyél. Nem kell feltétlenül szólni róla a szüleidnek, lehet, hogy õk észre sem veszik. Csak alulról szedj ki néhány szálat. Több dolgot is tarts szem elõtt: ne szedd túl vékonyra, az elejébõl és a végébõl ne szedj, középrõl csak akkor, ha az orrodnál összeér. Ez pl. egy szép szemöldök: http://www.perfectskinclub.com/wp-content/uploads/2011/02/Ma.. Itt van egy oldal ami segíthet: http://borsa.hu/20090327/szemoldokmustra_i._csipegetunk/a_sz.. Itt meg egy videó: http://www.youtube.com/watch?v=Vu1Hy6ie3lQ&feature=related
Márpedig vagy elmész/megcsinálod magadnak, vagy marad a nyavalygás. Egy szemöldök kiszedése nem égbekiáltó bûn, és pár hét múlva visszanõ, úgyhogy nem értem, miért bánnád meg. Én mindenképp megcsináltatnám. Nem vészes az ára sem, attól függ, hol laksz, Pesten 5-600 Ft, vidéken ennél olcsóbb is lehet.
Amúgy én sem értem hogy mit lehetne rajta megbánni! Attól még hogy az anyukád nem szedi, azt nem azt jelenti hogy akkor te se szedheted....ez pont olyan mint amikor én elkezdtem borotválni a lábam, én is meg kérdeztem otthon h mi lenne ha?és azt mondták h nem jó ötlet, aztán egyszer meg csináltam, el is vágtam a lábam a bokámnál...csak én nem vettem észre hogy magam után hagytam a vér cseppeket...aztán észre vették.Annyit mondtak hogy ejj lányom...és ennyivel le is lett zárva az ügy , és nem foglalkoztak vele többet!!! Szerintem kapnál egy kis fejmosást, de aztán elfelejtik....
Szerintem csak szedd ki a kiálló, oda nem illo szálakat, most amugyis a vastagabb szemoldok a divat, csak az aljából es a kozeperol szedj.. szerintem észre sem vennék a szuleid, ha meg már megcsináltad akkor ugysem tehetnek semmit.
lehet nem vált be a gyógyszer.szokot olyan is lenni azért csinálj egy tesztet biztonság kedvéért és menj el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Csináltam tesztet negatív lett, de jövõhéten hétfõn meg kell jönnie, kíváncsi leszek, ha nem akkor mi a teendõ? most elkezdtem szedni a Revalid tablettát, az nem baj? még csak tnap óta szedem...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Na megcsináltam a tesztet, de nem tudok rajta kiigazodni. lett egy csíkom, de mivel több részét tettem bele, így a másik csíkba is átment egy halvány rózsaszín , az akkor mi ?
A kérdező hozzászólása: Szerintetetk napközben is meg lehet csinálni a terhességi tesztet vagy ajánlatos reggel?
mig nem pozitiv a teszt ne kalandozz abortusz meg iesmi fele, nem hianyzik a plusz stressz. irj majd hogy mi a hejzet miutan vettel tesztet majd utana valaszolok barmien beavatkozasrol, tobb honapot is praktikaztama nogyogyaszaton batran kerdezhetsz de addig mig nem biztos nem tema
Szerintem nem vagy terhes, sokaktól hallottam már hogy gyógyszernél kimaradt egy vérzéses idõszak. Reméljük neked is ez van. Mindenesetre megértem az aggodalmad, én is paráznék ha nem jönne meg. De nyugi, vegyél tesztet. Nekem múltkor a vizsgák miatti idegeskedés miatt késett két napot, már bebeszéltem magamnak a terhesség tüneteit is, mert nekem is ment a hasam az idegeskedésektõl. úgyhogy én szorítok hogy ne legyen semmi :) azért írd meg hogy mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Én is azért szedem ezt a másik gyógyszert, mert a nõgyógyász írta fel, a hatóanyagok a laurinával megegyezik szóval foggalmam sincsen. Holnap veszek tesztet, mert kb másfél hete nem jött meg, az orvos azt mondta, h szedjem nyugodtan a fogamzásgátlót, vegyek tesztet és ha váratlanul jönne meg akkor soron kivül fogadnak. de szerinted lehetek terhes? mennyi az esélye ? Mert 21 évesen még nem szeretnék gyerköcöt, nincs rá elegendõ anyagi fedezet, h megadhassak neki mindent! Egy abortusz mivel jár ?
az algopirin= metamizol tegat algocalmin, es a masik hanyinger csillapito tabletta sem befolyasolja a fogamzasgatlot viszont ahogy leirtad volt hasmenesed. lehetseges hogy a fogamzasgatlo nem szivodott fel jol. kulonben pl en egy ev fogazasgatlo szedes utan teljesen kimaradt a menzeszem mert nagyon eros volt a tebletta es akkor a csaladtervezo gyengebbet irt fel
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Rendes tõletek, hát igazából, a múlthéten betegeskedtem és szedtem be 2 faja más gyógyszert(algopirint, és coculint)Lehet ez is az oka? hányás hasmenés, hányinger volt, de a virus miatt. mindenképpen fogok venni tesztet is, minél elõbb, meg akkor 2 hét múlva is.hát lassan másfél hete nem volt menszeszem :( Köszönöm nektek!
Már az elõttem lévõk leírták mi a teendõ......de ha esetleg már lesz eredmény, hogy mi miatt késett, akkor remélem megírod nekünk. Amúgy az egyik barátnõmnek is ez volt, de neki csak a tabletta szedése utáni elsõ alkalommal maradt ki.
Tesztelj és utána menj nõgyógyászhoz. Vagy idegeskedhetsz egy hónapig, hogy meg fog e jönni. Mert van olyan ritkán hogy kimarad egy vérzés, de szerintem megnyugtatóbb ha nem várod meg mi lesz belõle.
szia. lenne par kerdesem. mennyi ideje kesik? volt hasmanesed esetleg hanytal? mert ezek miatt lehet hogy nem szivodott fel a tebletta. rendszeresen szedted nem felejtettel ki 1 napot sem? ha tesztet csinalnal a terhesseget csak 2 het utan mutatja ki
A szünet hanyadik napján vagy? Mindenképpen csinálj tesztet! Nem kell feltétlenül terhességre gyanakodni, mert egyszer egyszer elõfordulhat ilyen, viszont sajnos nem zárható ki, úgyhogy mindenképpen tesztelni kell, illetve jó lenne, ha ellátogatnál a nõgyógyászodhoz.
nyugodtan szedheted a Revalidot. ha nem fog megjonni kov alkalommal sem akkor mindenkepp menj el orvoshoz.

Nagy baj, hogy nem szedek folsavat?

A folsavtól iszonyatosan fáj a gyomrom. Egyébként szedem a Gravidát, csak a folsavval egy kicsit rá akartam segíteni, hogy semmi baja ne legyen a babámnak.

Legjobb válasz: Nem baj, a terhesvitaminban van folsav.

Nem baj, a terhesvitaminban van folsav.
A Gravidában van elég folsav, ne izgulj! Grat a babához!
Nem baj, én se szedtem egyáltalán. És minden rendben van velünk 37 hetesen is.:)

Nagyon barnázok, valyon mitől lehet ez? Nem szedek már gyógyszert, lehet bekavar vagy más baj van? Terhességtől lehet ez?

Legjobb válasz: Ha terhes vagy mert nem derült ki számomra, akkor elõfordul, de nem jó jel, keress fel egy szülészetambulanciát oda nem kell beutaló, szólj hogy baj van. Vagy hívd fel a dokid!! Minnél elõbb. Ha darabos akkor fenyegtõ vetélés! Egyébként milyen gyógyszert nem szedsz már?

Ha terhes vagy mert nem derült ki számomra, akkor elõfordul, de nem jó jel, keress fel egy szülészetambulanciát oda nem kell beutaló, szólj hogy baj van. Vagy hívd fel a dokid!! Minnél elõbb. Ha darabos akkor fenyegtõ vetélés! Egyébként milyen gyógyszert nem szedsz már?
Vagy bekavart a gyógyszer abbahagyása, nem írtad, hogy mikor hagytad abba. De lehet baba miatt is. Ha késik, akkor tesztelj!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat de megjött azért barnáztam :( a akkor 14 nap múlva próbálkozunk :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!