Találatok a következő kifejezésre: Nagy baj, egy nap (120 db)

Az nagy baj egy dzsungáriai törpehörinél, ha egy nap utazás céljából nem aludhat kb 4 órát?

Kocsival megyünk, és van egy szállító ketrece. Ha odaérünk, aludhat nyugisan a rendes ketrecben.

Legjobb válasz: Nem lesz baja :) Még az is lehet, hogy simán elalszik útközben is :)

Nem lesz baja :) Még az is lehet, hogy simán elalszik útközben is :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!
semmi baja nem lesz :)

Ha nagy összességében rendben van az étrendem (tömegelő) de egy héten 1x, 2x vannak olyan napok, mikor az 2xttkg fehérjét, vagy az 5xttkg ch-t nem tudom tartani, az nagy baj?

Ezeken a napokon sem minimalizálom le egyiket, másikat, hanem mondjuk 168 gramm fehérje helyett csak 120-130-at eszem meg.

Legjobb válasz: 1 nap kevés fehérje: kis baj, több nap: nagyobb baj. Szóval jobb lenne odafigyelni mindig a kajára, ezen sok múlik!

1 nap kevés fehérje: kis baj, több nap: nagyobb baj. Szóval jobb lenne odafigyelni mindig a kajára, ezen sok múlik!

Baj ha egy nap többször (5x-6x) van méhösszehúzódásom. Ilyenkor megkeményedik az egész hasam, de nagyon. Ez eltart úgy kb.15-20 mp-ig. Nem korai még? 30 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Kisebb terhességben nem nagy baj, Magne B6-ot szoktak rá adni, de ilyen korban már oda kell figyelni rá tudtommal, mert a méhösszehúzódás már jelezhet valamit. nehogy megijedj, lehet, hogy még ez is teljesen belefér, ezt arra mondom, hogy a Magne B6-ot már egy bizonyos idõtõl nem szabad szedni, mert elfedheti a tüneteket a simaizom lazító hatása miatt. De szerintem ez több, mint 30 hét után igaz. A lényeg, hogy mielõtt tovább izgulnál, én izgulós fajta vagyok, irány a doki és beszéld meg vele, hogy mi a teendõ. Magne B6 vagy valami más, vagy totál belefér a dolog? Jó babvárást és keményedés mentes napokat!!!!sõt még heteket!!!!

Kisebb terhességben nem nagy baj, Magne B6-ot szoktak rá adni, de ilyen korban már oda kell figyelni rá tudtommal, mert a méhösszehúzódás már jelezhet valamit. nehogy megijedj, lehet, hogy még ez is teljesen belefér, ezt arra mondom, hogy a Magne B6-ot már egy bizonyos idõtõl nem szabad szedni, mert elfedheti a tüneteket a simaizom lazító hatása miatt. De szerintem ez több, mint 30 hét után igaz. A lényeg, hogy mielõtt tovább izgulnál, én izgulós fajta vagyok, irány a doki és beszéld meg vele, hogy mi a teendõ. Magne B6 vagy valami más, vagy totál belefér a dolog? Jó babvárást és keményedés mentes napokat!!!!sõt még heteket!!!!
Naponta 10méhösszehúzódás normális, és csak akkor, ha megkeményedik, majd 1 max 2 mély lassú belégzés és kilégzés után el is múlik.A tiedé még belefér, de próbálj meg pihengetni kicsit!Meg lehet 1-2 napig nem ártana 1-1 szem magnézium sem.De baj az még nincs.
A kérdező hozzászólása: Béres Magne B6-ot szedek napi 3x2 szemet. Köszi a válaszokat.
Nekem is sokat keményedett a hasam, aminek az lett a következménye, hogy a 33. héten megszületett a kisfiam.

Az nagy baj ha egy baba csak 4-szer eszik egy nap? (7 hós)

Legjobb válasz: Az ên fiam 4hónapos kora óta 4x eszik egy nap Semmi probléma vele teljesen jól hízik és nõ. Szerintem egyáltalán nem baj hogy 4x eszik ha neki eleg

Az ên fiam 4hónapos kora óta 4x eszik egy nap Semmi probléma vele teljesen jól hízik és nõ. Szerintem egyáltalán nem baj hogy 4x eszik ha neki eleg
Nem gond egyáltalán. Kisfiam 8 hetes kora óta négyszer eszik egy nap. Teljesen jól fejlõdik.
enyém is csak 4x evett mert késõn kelt reggel és ennyi fért bele a napba. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Az enyem mindig 5x evett, aztan kb ebben a korban 4x. 1 honap mulva ujra 5x evett.
Nekem is négyszer eszik csak a most 3 hós babám kb. egy hónapja. Mennyiségre elég, amit eszik, szépen fejlõdik, vidám, szóval elég neki így. Ha a Te babád is rendben van, akkor neki sem okoz gondot a dolog. :)

Baj ha egy nappal késöbb kezdem el szedni az ujjabb levél foganzásgátló tabit? Nagy baj lesz ha csak holnap veszem be?

Legjobb válasz: Semmi. Jövõ hónapban egy nappal késõbb jön meg a menszeszed!

Semmi. Jövõ hónapban egy nappal késõbb jön meg a menszeszed!
Egy nap nemsok, de inkább ma kéne kezdened. Hiszen lehet, hogy neleszel elég védett. Inkább vedd be gyorsan.
Igen baj. Nem véletlenül ínak hét nap szünetet. Inkább korábban vedd be ha variálni kell de ne késõbb, ha mégis késõn veszed be, egy hétig máshogy is kell védekeznetek.
Igen baj! én is így szedtem pénteken abbahagytam és szombtaon kezdtem ezzel úgy eltoltam a mensesem h nagy baj lett belõle nagyon figyelj oda de ha nincs nálad ez se baj akkor vegyél utánna be kettõt de ezt írja a betegtájékoztatós kis füzi

Két napig szörnyű fejfájás gyötört és mindent kihánytam. Bevettem egy advil ultrát, más nem volt itthon. Nagy bajt csináltam?

16. hetes vagyok. A fejfájás hamar elmúlt, de nagyon lelkiismeretfurdalásom van, nehogy ártsak a babának. Ugye nem lesz baja? De azt olvastam több helyen is, hogy a fejfájással többet ártunk, mint egy - két szem gyógyszerrel.

Legjobb válasz: -nem okoztál bajt, de ne rendszeresítsd. Következõ alkalommal szólj a dokinak, hogy van ilyen problémád, és mit hogyan szedhetsz?! Addig is két nap fejfájás után már jobb egy advil, mert a babának nem jó az sem ha te kínlódsz

-nem okoztál bajt, de ne rendszeresítsd. Következõ alkalommal szólj a dokinak, hogy van ilyen problémád, és mit hogyan szedhetsz?! Addig is két nap fejfájás után már jobb egy advil, mert a babának nem jó az sem ha te kínlódsz
ne aggodj rajta én már 2szer vettem be cataflant (a doki mondta néha szabad 1-2szemet)én is hánytam már a harmadik nap után már epét és két kézzel fogtam a fejem olyan migrénem volt, ugyhogy azt is szabad be venni 1-2szem tényleg nem árt
nekem azt mondták, inkább algopirint vegyek be, kisebb a paracetamol-tartalma, de szerinem sem lesz ettõl semmi baja a picidnek.
a panadolt jánlották nekem végig ha fáj valami, bár én inkább szenvedtem, de a panadolt szoptatás alatt is bevehettem, mivel császároztak, volt h fel se tudtam álni...igy akkor már muszály volt
A terhességem alatt elég sokszor fáj a fejem. A patikus a béres trinell pro nevezetû, vény nélkül kapható szert javasolta. A 12. héttõl szedhetõ. Nekem nagyon bevált. Láz és fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentõ. Ráadásul még olcsóbb is, mint a többi. Boldog babavárást! 20 hetes mami
Ez az elõbb lemaradt: Szerintem ha kínoz a fájdalom, azzal többet ártasz a babónak, mint ha egy gyógyszertõl jól érzed magad.
Én gyógyszercégnél dolgoztam, ráadásul pont az Advil Ultrával. A második trimeszterben beveheted, az utolsóban már nem. Én is bevettem néha-néha, már 38 hetes vagyok és semmi baja a babának. Nyilván csak akkor ettem a gyógyszert amikor már a falat tudtam volna kaparni. Valaki azt írta, hogy az algopirinnek kisebb a paracetamol tartalma..az advil ultrában ibuprofen van... Az orvosok a paracetamol tartalmú fájdalomcsillapítót szokták ajánlani, pl. a rubofent.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ! Nagyon rendesek vagytok! Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok Nektek!
Ha nem látod rajta, hogy zavarná, akkor egy nap nem gond.

17 hetes terhes vagyok 3 napja megéreztem a Babókám erőteljes első mozgásait szuper érzés volt de ez a csoda csak egy napig tartott. Most már nem érzem hogy mocorogna csak egy picit leheletnyit. Ez nagy baj? Aggódom

Legjobb válasz: Nyugi, ne aggódj, nagy erõfeszítés neki ilyenkor még akkorát mozognia, hogy érezni tudd. A legtöbb kismama a 20. hét környékén érzi elõször, én is akkor éreztem. De akkor is volt, hogy napokig nem éreztem õt. Nyugi!

Nyugi, ne aggódj, nagy erõfeszítés neki ilyenkor még akkorát mozognia, hogy érezni tudd. A legtöbb kismama a 20. hét környékén érzi elõször, én is akkor éreztem. De akkor is volt, hogy napokig nem éreztem õt. Nyugi!
Semmi baj nincs, ne aggódj! Nekem is így volt. Én mindig akkor éreztem inkább, amikor este lefeküdtem vagy kora reggel amikor már felvoltam, de még nyugisan feküdtem. Ráadásul az elsõ mozgást nekem a párom vette észre, mert a hasamon volt a keze. :) ) Azt mondják napközben azért nem érzetem, mert ahogy mozogtam elringatódot és szundizott a drága. De most már egyre sûrûbben érzem napközben is. Most 27 hetes vagyok. Nyugi lassan te is egyre sûrûbben fogod érezni. Boldog baba várást
Nekem azt mondta a doki amikor 18 hetes voltam, hogy ne ijedjek meg, ha egyszer csak nem érzem, mert ilyenkor még olyan sok a helye, hogy 'elbújhat' úgy, hogy nem érzem. Ezért hát Te se aggódj! Néhány hét, és minden nap többször is érezni fogod. 26 hetes kismama
Én is éreztem a 17.héten, aztán vagy két hétig egyáltalán nem! Izgultam is nagyon, de nem volt semmi baj! A 20.héttõl viszont minden egyes nap érzem, és azóta érzi a férjem is! Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nagyon megnyugodtam:)

Napi egy esetleg másfél liter vizet iszok meg. Több nem is nagyon megy. Nagy baj? Mit tegyek?

Múltkor raktam 1,5 l vizet egy üvegbe, reggel azt kezdtem inni (nem voltam máshol) és este mikor lefeküdtem még volt az alján egy kevés.

Legjobb válasz: Mindnekinek más vízigénye van, van, aki napi 3-4-5 litert is meg bír inni, miközben nema tûzõ napon végez kemény fizikai munkát. Én is ennyit iszon átlagosan naponta, van, hogy kevesebbet. Jönnek persze az "orvos szerint npi X liter az ajánlott", de ha egyszer nem esik jól, akkor nem bírok többet inni.

Mindnekinek más vízigénye van, van, aki napi 3-4-5 litert is meg bír inni, miközben nema tûzõ napon végez kemény fizikai munkát. Én is ennyit iszon átlagosan naponta, van, hogy kevesebbet. Jönnek persze az "orvos szerint npi X liter az ajánlott", de ha egyszer nem esik jól, akkor nem bírok többet inni.
Nem tartom nagy gondnak, fõleg, hogy az étkezéssel is viszel be vizet, fõleg, ha nem pirítóson és kekszen élsz, hanem lédúsabb dolgok is akadnak. Sokat találkozom azzal a véleménnyel, hogy egy 80 kilós embernek min. 4 liter vizet kell innia, személy szerint nem értek vele egyet. Saját magamat elnézve irreális az 1/20 liter/kg. Sokat iszom (sokszor, keveset vagy többet, de fél liter sose férne belém egyszerre), de nem ilyen sokat s el nem tudom képzelni, hogy az baj, hogy nem kényszerítem magam többre (ahogy reggelire sem kényszerítem magam, nekem az nem való, simán tudok fizikai munkát végezni, edzeni úgy)... Nekem jól mûködik a szomjúságérzetem, bár arra is azt mondják, hogy baj, ha szomjas az ember, az már kiszáradás. Fenéket. Ha rengeteget iszom (néha sokat teázom, nyáron napi több kiló dinnyénél is elõjöhet, úgyhogy ez is elõfordul nálam, csak nem tipikus), akkor is jelentkezik olykor.

Ha reggel elfelejtettem megmérni a hőmet akkor most már felesleges? Nagy baj ha egy nap kimaradt?

Legjobb válasz: Igen, most már felesleges, és nem nagy baj, ha épp a ciklus egy "unalmasabb" szakaszában vagy, de ha éppen középidõben, akkor pech. De most már mindegy, folytasd nyugodtan holnap reggel.

Igen, most már felesleges, és nem nagy baj, ha épp a ciklus egy "unalmasabb" szakaszában vagy, de ha éppen középidõben, akkor pech. De most már mindegy, folytasd nyugodtan holnap reggel.
A kérdező hozzászólása: most pont menstruálok
Akkor semmi gond, olyankor úgyis lent van a hõd.
Ó akkor nem gond :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!