Találatok a következő kifejezésre: Nagy baj, 20 hetesen (16 db)

Mikor kezdett a lábatok vizesedni? Mennyire nagy baj, ha 20 hetesen keresztben van a baba és nem érzem egyfolytában a mozgását?

Mikor kezdett a lábatok vizesedni? Mennyire nagy baj, ha 20 hetesen keresztben van a baba és nem érzem egyfolytában a mozgását? Köszönöm a választ!

Legjobb válasz: Egyáltalán nem baj, hogy 20 hetesen még harántfekvésû a babád, még bõven van idõ, hogy beforduljon... az enyém "csak" a 32. hétre tette. Gondolom, nem régen kezdted érezni, hogy mozog.. még elég pici, gyenge, így a mozgása sem nagyon harcias :) Különben õ is alszik, pihen sokat, így ne várd, hogy a nap 24 órájában mozogjon... Alvás közben fejlõdik leggyorsabban... Vizesedés: szerintem ez egyénfüggõ, én egyik babámmal se vizesedtem.

Egyáltalán nem baj, hogy 20 hetesen még harántfekvésû a babád, még bõven van idõ, hogy beforduljon... az enyém "csak" a 32. hétre tette. Gondolom, nem régen kezdted érezni, hogy mozog.. még elég pici, gyenge, így a mozgása sem nagyon harcias :) Különben õ is alszik, pihen sokat, így ne várd, hogy a nap 24 órájában mozogjon... Alvás közben fejlõdik leggyorsabban... Vizesedés: szerintem ez egyénfüggõ, én egyik babámmal se vizesedtem.

Az nem baj, hogy én naponta legalább kétszer megyek "nagy WC"-re? 20 hetes vagyok.

Bocsánat a kifrjezésért:nem híg, hasmenéses, hanem teljesen normális.Csak azért kérdezem , mert azt olvasom, hogy a kismamák általában szorulással küszködnek, ráadásul még az Elevitet is szedem,amit sokan pont azért nem szednek mert nem tudnak t?le nagywc-ézni.

Legjobb válasz: Szia elsõ terhességem alatt kb napi 4-5 alkalommal mentem wc-re egyetlen napig sem volt szorulásom pedig végig elevitet szedtem! Most 20 hetes vagyok és most sincs gondom a szorulással! Egyszerûen csak jó az anyagcserénk! Boldog babavárást!

Szia elsõ terhességem alatt kb napi 4-5 alkalommal mentem wc-re egyetlen napig sem volt szorulásom pedig végig elevitet szedtem! Most 20 hetes vagyok és most sincs gondom a szorulással! Egyszerûen csak jó az anyagcserénk! Boldog babavárást!
Szia. A terhesség nálam azt okozta, hogy többször járok (minimum kétszer, néha akár háromszor egy nap) járok nagyvécézni, és abszolút nincs szorulásos gondom, ellentétben más kismamákkal. Sõt, nekem szaladnom kell szó szerint! :) Ez így viccesen hangzik , de egyik pillanatban még nem érzek semmit, következõ percben érzem hogy talán menni kell, nem telik el 2 perc, esküszöm, és szaladnom kell, de úgy hogy ha épp telefonálok még elköszönni is alig van idõm, úgy kell lekoptatni az illetõt, hogy elérjem a wc-t. :) Bocs, ha undorítóan hangzik, de esküszöm, hogy szaladnom kell és úgy tépem le magamról a nadrágot, fehérnemût. :D Szerencsére még az utcán nem volt ilyen gondom, általában itthon jött rám szerencsére. :D 35hetes kismama
Ja, és terhesség elõtt nem ilyen volt a helyzet. :)
Nem írtad, hogy elõtte is így volt-e. Akár igen, akár nem, nem baj. Nemrég egy mûsorban nyilatkozta egy dokinéni, hogy ha valaki egy nap 4-szer, vagy egy héten 2szer megy nagydologra, az nem probléma, ha erre állt be a szervezete, és így ha nem is kényelmes, de megfelelõ neki és a szervezetének.
Hát nagyon irigyellek:) Nekem pont az ellenkezõje van. De ezek szerint te a szerencsés ellenkezõ táborba tartozol. Boldog babavárást:)
Minden terhesség más. Az elsõ alatt nekem is könnyen ment a nagydolog, most a másodiknál nem igazán. Pedig az Elevitet akkor is szedtem. Egyébként Magne B6-ot szedsz? Mert az stimulálja a beleket. Én az elsõnél erre gyanakodtam.
Állítólag napi kettõt kellene mindenkinek.Terheseknek meg csak örülj ha több, nagyon jó az anyagcseréd ez azt jelenti.Amúgy nekem ugyanúgy van mint a 2.-nak azzal a különbséggel, hogy én terhes sem vagyok:DKivi vagyok mi lesz majd akkor, szerintem pelusban fogok járni XD Szóval normális ez, örülj tényleg, hogy nincs szorulásod, mert az erõlködés csak árt állítólag, szóval jó ez így:)
A kérdező hozzászólása: Kösz Nektek a gyors válaszokat.A terhességem elõtt is rendszeres volt a nagywc-ém, csak naponta max egyszer.Most meg 2-3 az átlag.Magneb6-ot nem szedek, mert "még" nem keményedek, vagy azt akkor is kellene?, az orvosom még sosem említette, csak itt olvasok róla.
Szia! Szerencsés vagy, én 27 hetes vagyok, de már a második trimeszter eleje óta jó ha egy héten egyszer tudok nagywc-ézni, akkor is szenvedek, olyan szorulásom van. A védõnõ szerint ez normálisnak mondható, de egyek sok gyümit, attól jobb lesz. Hát sajnos nem lett jobb. Szóval szívesen cserélnék veled:)

20 hetesen, a hasam eléggé nagy, de hizni csak 1 kilót hiztam. Ez baj?

Legjobb válasz: Nem probléma. A has mérete attól függ, hogy abba hogyan helyezkedett el. Én pont ellentéted vagyok 25 hetes vagyok 5 kg ot híztam és ha nagyon nagyon megnézik csak akkor lehet sejteni, hogy terhes vagyok. Pedig nem vagyok kövér, sõt inkább vékony, de a babám be ásta magát a medencémhez és ott elfér.

Nem probléma. A has mérete attól függ, hogy abba hogyan helyezkedett el. Én pont ellentéted vagyok 25 hetes vagyok 5 kg ot híztam és ha nagyon nagyon megnézik csak akkor lehet sejteni, hogy terhes vagyok. Pedig nem vagyok kövér, sõt inkább vékony, de a babám be ásta magát a medencémhez és ott elfér.
20hetesen már akkora hasam volt mint elõzõ terhességemnél a 6ik hónapban és -4kilónál jártam! De az elsõnél is 20hetesen -4kilónál jártam mégis látszódott már a hasam.
Nekem is nagyon nagy hasam volt, egészen a végéig 3 kilót híztam. 3200g volt a fiam, tehát igazából csak fogytam:) Szülésnél derült, hogy dupla köldökzsínórom volt, attól volt olyan nagy hasam.

Nagy baj, ha 20 hetesen a biometriai adatok 19 hetesnek felelnek meg? Nem lesz túl kicsi a baba?

Legjobb válasz: Egy hét eltérés az nem eltérés igazából, mert lehet a babád akkor fogant meg. Én 24 hetes vagyok és az orvosom által mért adatok szerint 23 hetesnek felelnek meg az eredményeim. Valószinü neked is az utolsó menstruációd elött fogant meg nem sokkal a picuri. Gratula a babához!

Egy hét eltérés az nem eltérés igazából, mert lehet a babád akkor fogant meg. Én 24 hetes vagyok és az orvosom által mért adatok szerint 23 hetesnek felelnek meg az eredményeim. Valószinü neked is az utolsó menstruációd elött fogant meg nem sokkal a picuri. Gratula a babához!
Azok csak becsült adatok, nem kell túlzott jelentõséget tulajdonítani neki. Nekem is végig visszadatálták, és az utolsó hónapokban belehúzott a picur, 3900g, 54 cm lett!
Nekem is azt mondták, h kicsi.De nem is lep meg, mert tudom, h mikor voltunk együt, és korábban nem is foganhatott volna, de már kezdjük beérni a többieket.:)

Nagyon sokat mocorog a babám, 20 hetes vagyok. A 4D-n is végig aktív volt, 40 percen át. Jelezhet ez bajt?

Lehet, hogy butaság, de alvás közben, nyugalmi állapotban fejl?dik legjobban az agy és a többi szerv, nem? Így meg olyan kevésnek t?nik az alvással töltött id?.

Legjobb válasz: Ha mocorog a baba, az csak jót jelenthet. Örülj neki! Én meg már alig várom, hogy érezzem is, necsak UH-on lássam. Amúgy lehet, hogy a 4D-s UH-ban van vmi idegesítõ a gyerek számára, mert az Picurim épp aludt, amikor elkezdtek vizsgálni, de mihelyst 4D-sre kapcsolta a doki a gépet, onnan izgett-mozgott egyfolytában. Persze élveztük, de lehet, hogy Õt ez épp idegesítette. Szerintem nyugodj meg, élvezd, hogy érezheted! Én már nagyon várom... 19 hetes pocis

Ha mocorog a baba, az csak jót jelenthet. Örülj neki! Én meg már alig várom, hogy érezzem is, necsak UH-on lássam. Amúgy lehet, hogy a 4D-s UH-ban van vmi idegesítõ a gyerek számára, mert az Picurim épp aludt, amikor elkezdtek vizsgálni, de mihelyst 4D-sre kapcsolta a doki a gépet, onnan izgett-mozgott egyfolytában. Persze élveztük, de lehet, hogy Õt ez épp idegesítette. Szerintem nyugodj meg, élvezd, hogy érezheted! Én már nagyon várom... 19 hetes pocis
Szia!Az en pocaklakom is hiperaktiv.Reggel 7 kor eberszt h ehes es ejfelig csinalja a musort.Raadaskent ugye sokat jarok ejjel pisilni, akkor is mindig felebred es mire mindketten vissza alszunk....majdnem mehetek ujra wc-re.Raadasul sokat csuklik mostanaba. Szoval en se tudom h mikor pihen a draga, kerdeztem dokit h normalis ez.Azt mondta igen, mert ha nem mozogna akkor azon idegeskednek. Szoval, amig mozog legalabb tudjuk h minden ok. Udv:32 hetes pocakos

23 hetes terhes vagyok, ma voltam a terheléses vércukor vizsgálaton, viszont a süllyedés határértéke:1-20 nekem pedig 33 mm/h ez nagyon nagy baj?

Legjobb válasz: nem baj, mert terhesség alatt megnõ a süllyedés értéke. akár 80 is lehet. a háziorvosom úgy magyarázta, hogy a kismama szervezete érzékeli, hogy "idegen test" van benne, ezért magasabb az érték.

nem baj, mert terhesség alatt megnõ a süllyedés értéke. akár 80 is lehet. a háziorvosom úgy magyarázta, hogy a kismama szervezete érzékeli, hogy "idegen test" van benne, ezért magasabb az érték.

Nagy baj ha 3 hetes babamat hagyom sírni 15-20 percet ugy h nem foglalkozom vele?

ez alltalaban ejjel van nagyon hozzaszokott hogy kezben alszik el,ringatni kell pedig napkozben simán elalszik magatol.Nem akarok rossz anya lenni ô a mindenem,csak nagyon faraszto mikor mar mindent megtettel cicizett sokaig,pelus csere is volt simogatas,mellkasra tettem hatha rajtam elalszik de amint letettem akar mellenk akar az agyaba rogton nyugoskodik majd sir.Tegnap hagytam 15 percig hogy sírjon es elaludt magatol.Persze nem az az eros torkaszakadtabol síras volt,mert akkor tudom vmi baja van,csak sírt de azert ezis eleg hangos...

Legjobb válasz: 3 hetesen még nem azért sír, mert kézbe lett szoktatva. Próbáld ki, hogy jó szorosan (épeszû határokon belül) bebugyolálod egy takaróba, úgy hogy ne mozogjon a kis karja, Sokkal megnyugtatóbb neki, ha nincs szabadon a kis karja. próbáld csak ki!

3 hetesen még nem azért sír, mert kézbe lett szoktatva. Próbáld ki, hogy jó szorosan (épeszû határokon belül) bebugyolálod egy takaróba, úgy hogy ne mozogjon a kis karja, Sokkal megnyugtatóbb neki, ha nincs szabadon a kis karja. próbáld csak ki!
Lányom 7 hónapos koráig volt sírós. Nagyon-nagyon sokat sírt, akár napi 10-12 órát is. Több vizsgálaton is voltunk, de nem derült ki szerencsére semmi betegség sem. Azóta is rejtély mi baja volt. Sajnos mivel ilyen sokat sírt, volt hogy mi is hagytuk õt sírni, egyszerûen belefáradtunk, nem tudtuk napi tizenórákat ringatni. S ilyenkor jött a lelkiismeret-furdalás, de egyszerûen nem tudtam megtenni, hogy egész nap fogom õt. Most amúgy egy egészséges, és ragaszkodó másfél éves gyerek. Ha tudod, van erõd, vedd fel õt, segíts neki, még nagyon pici, még csak most bújt ki a pocidból, meg kell szoknia a külvilágot. Légy kitartó, türelmes. Én jó pár hónap után fáradtam el, az elsõ hetekben viszont nagyon fontos, hogy ott legyél neki. Viszont most nehogy lelkiismeret-furdalásod legyen, egyszer-egyszer úgyis elfárad az ember, a babádnak nem lesz ettõl baja, de ne add fel hamar!
Tudom, hogy nagyon fárasztó, megértelek...Az én babám is nagyon sírós volt éjjel az elsõ hetekben. Mindig felvettem, ringattam, mert tudtam, hogy egy ekkora baba még nem tud "manipulálni", és valamire szüksége van-ha evett, tisztába lett téve, akkor leginkább a közelségemre vágyott:) .Úgyhogy volt, hogy óránként mentem be hozzá, de ha megnyugodott, mindig leraktam az ágyába. Ennek az idõszaknak egyszer csak vége lett, és azóta, este beteszem a kiságyába, bekapja az ujját, oldalára fordul, és alszik reggelig:) Úgyhogy azt tudom javasolni, hogy vedd fel, ringasd, és ha megnyugodott, tedd vissza. Akár éjszaka többször is. Így megtanulja, hogy mindig számíthat rád_:) Meglátod napról napra könnyebb lesz. Kitartás!!!!
ilyen picit nem szabad hagyni sírni. Én még most sem hagyom hogy sírjon, pedig már 6, 5 hónapos, mert biztos, hogy azért sír, mert valamire szüksége van. Lehet hogy csak rám. Nálunk is úgy volt, hogy nem tudtuk este berakni a kiságyába, de ez 3 hónapos korára megváltozott, de még a mai napig van, hogy berakjuk és 20 perc múlva sír. Ilyenkor megvigasztaljuk és visszarakjuk. Majd kialakul, idõ kell neki, amíg megszokja a kinti életet.
Elég nagy baj. Egy ekkora baba azért sír (és úgy fél éves korig ez nagyjából igaz), mert valami baja van. Ki kell deríteni mi, és orvosolni. Fõleg, ha a hasadra teszed, vagy magatok közé, és akkor sem nyugszik meg, akkor tutira valami nem stimmel, azért sír. Esetleg hasfájás, puki/büfi. Sajnos az anyaság ilyen sport. Vannak "álombabák", és kevésbé azok. Egyik gyerekemmel én is jártam úgy, hogy éjjel összeestem és elaludtam a síró baba mellett valahogy. Amikor felébredtem, már aludt, de hogy közben mi történt... ? Mivel gondolom elsõ gyerek, próbálj napközben aludni/pihenni, amikor õ is alszik. És kideríteni, mi a baja, ez a legfontosabb!
Egy 3 hetes baba azért sír mert a szükségletei nincsenek kielégítve. èn soha nem hagynék egy ennyi idös babát 15 percet sírni. Inkább elgondokodnék mi lehet a baja. kérdem én, te mint felnött szeretsz egyedül aludni? gondolom azért választottál párt hogy valaki legyen melletted, hogy valakit szerethess és hozzá bújhass. na a gyereked is csak ennyit szeretne. törödést, hozzábújást. szerintem rosszul tetted hogy hagytad sírni. én nem vagyok ez az igazán kötödö nevelés híve, én egyböl letettem ha nem sírt, és soha nem vettem fel csak úgy, de nem hagytam sírni, mert éppen éjszaka volt. akkor volt hogy 1 órát is ringattam.
Szerintem nem baj, hogy ezt tetted.Gondolom nem egész éjjel játszotta ezt, mert mondjuk ha éjjelente 4-5* csinálná akkor én nem hagynám sírni, de ha egyszer csuinálta és utána szépen elaludt akkor szerintem nem baj. Próbáld úgy szoktatni, hogy inkább nappal kelljen ringatni és éjjel nem, így mindkettõtök álma nyugodt marad. 1 éves kiscsaj anyuja
Szerintem sem baj. Megtettél mindent, megnézted, h mi lehet a baja, stb. Ha 15perc alatt dünnyögve visszaalszik, akkor nem volt semmi komoly problémája. Ha ordít, akkor ugyis tudod, h vmi nem stimmel. Nem kell, h rászokjon az ölben alvásra, mert te jársz rosszul. 2fiam van, az elsõt felkapkodtam, most iszom meg a levét (2éves), a másik fél éves, semmi baja, már most eljátszik egyedül, és soha nem sír. Ezt komolyan mondom, néha dünnyög alvá elõtt a kiságyban, de áldott jó baba. Az elsõ 3-4 alkalommal amúgy nekem is sírt, de rájött, h anya úgysem ugrik mindenre. Szerintem jól tetted, majd neked lesz könnyebb idõvel!!!
Ja 16:22nek! Sosem értettem miért kell fogni egész nap egy babát... van babakocsi, hinta, pihenõszék és sorolhatnám! De egyszerûbb felkapni.... ti szokattátok így... Hm... és az enyém se eszik alszik baba... szinte napközben nem is alszik.....
Hú de nehéz elképzelni, hogy van olyan gyerek is, aki nem csukja le egybõl a szemét a babakocsiban! Már pedig van! Illetve elalszik, csak sír. Na most akkor ha felveszem, akkor az is rossz, ha nem, akkor ezek szerint az is!
Én csak azt mondtam hogy nem kell ölben lennie ha sír.... Ezeregy módja van hogy megnyugtasd....
A kérdésben pedig ez szerepelt: "hagyom sírni 15-20 percet ugy h nem foglalkozom vele" Ez elég egyértelmû. Nem foglalkozik vele. Az nem azt jelenti, hogy fekszik a baba, és simogatja a hátát, vagy bármilyen más módon próbálja megnyugtatni, hanem azt, hogy magéra hagyja. És a "brutál reakciók" is erre érkeztek... az egyik alaposan lepontozott válaszoló
A kérdező hozzászólása: hozzateszem nem hagyom magara mellettem fekszik az agyban es elotte 4 oran keresztul simogattam, torodtem vele hozzabujtam, cicizett fel orankent h megnyugodjon, de nem volt neki semmi jo...akik elitelnek azt is megertem, csak szar, akik meg megertenek azoknak koszonom...
Ne haragudj, nem akartam indulatos lenni, csak a környezetemben, baráti körömben tényleg az olyan anyukák dobálóznak ezzel, akiknek jóformán eszik-alszik a gyereke. De amikor azt mondom, hogy reggel 7-tõl fél 12-ig felöltözni sem tudtam, akkor meg néz rám nagy szemekkel, hogy miért. Hát basszus, azért mert van ilyen gyerek is. Ill. nem ilyen, csak sûrûbben van neki rosszabb napja. Viszont nekem még attól egy-két dolgot meg kell csinálnom, ezért nem tehetem meg, hogy két napig fogom a gyereket.
jaa, nem is arra reagáltam :) "Egyébként általában aki azt mondja, hogy fú hát milyen szar anya vagy, hogy hagyod sírni, fingja sincs róla, hogy milyen az, amikor mondjuk két napig ezt csinálja a gyerek." erre... :)
Utolsó! Neked azért van némi gondod a szövegértelmezéssel. Nem azt írtam, hogy hagyni kell üvölteni. Hanem, hogy van átmenet a felkapkodás és ez között. Pl. amit írtam, hogy mellé fekve próbálod meg megnyugtatni. Elég sok babánál beválik, bár nyilván türelmesnek kell lenni.
de, képzeld, én is felneveltem a gyerekemet aki 3 hónapos koráig hasfájós volt és minden rohadt éjszaka 11-3-ig sétáltam vele a lakásban! és tudod mit? élveztem, hogy ettõl enyhül a pocakfájása, hogy tudtam segíteni neki ezzel és örömmel járkáltam! már nagyfiú, kiegyensúlyozott, szófogadó, nem anyámasszony katonája de jól nevelt! és ha szüksége van rám a mai napig mindig ott vagyok mellette és ezt tudja! szerintem egy jó anyának ez kötelessége, de ki így ki úgy. nyilván ha fárasztó éjjel negyed óráig járkálni akkor mennyivel egyszerûbb hagyni sírni! komolyan, én nem értem hogy tudjátok hallgatni a 3 hetes csecsemõtöket!!!
Úgy gondolom valahogy a kettõ között kellene megoldani. Egyébként általában aki azt mondja, hogy fú hát milyen szar anya vagy, hogy hagyod sírni, fingja sincs róla, hogy milyen az, amikor mondjuk két napig ezt csinálja a gyerek. Nekem két gyerekorvos is azt ajánlotta, hogy ilyenkor tegyem magam mellé és simogassam. Tehát ne kézben legyen, de érezze, hogy ott vagyok. Nálunk bevált, megnyugodott így is, bár egy pár percig sírdogált.
tök jól csinálod, épp ideje megtanítani neki, hogy hiába sír, anya [email protected] rá mert fárasztó neki! Jézus, ha nem akarsz rossz anya lenni akkor talán emeld fel a hátsód ha a babád negyed órája sír...
Persze, idõvel megtanulja, hogy nem számíthat az anyjára és nem sír többet... Én mindegyik babámat "felkapkodtam", ha kellett, mégis mindegyik önálló, egyedül szívesen játszó, alvó és elalvó gyerek lett. De mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja...
Bízz magadban. Ilyenkor már meg lehet különböztetni a sírásokat. Egyszer-egyszer szerintem nem baj, ha sír egy kicsit. Szerintem sokszor babától és helyzettõl függ, hogy meddig lehet hagyni sírni.
A kérdező hozzászólása: detto, mintha csak megerezne a kis draga hogy ringatas kozben leulsz vele...es mar nyugoskodik is

20. hetes első babás kismama vagyok. A héten voltam nőgyógyinál és azt mondta, hogy egy héttel nagyobb a baba a kelleténél. Kicsit megijedtem, hogy nagy baj-e?

Azt mondta a dokim,hogy semmi gond ez el?fordul,meg hogy oda kell figyelni most már hogy miket eszem.De hát kenyeret eddig is alig ettem,mostantól csak barna,ha eszem is.Tésztát minimálisat,cukrot csak reggeli kávéba.Csokit szeretem,de nem annyira mint terhesség el?tt.Meg hogy sok gyümit meg zöldséget egyek...azokra is figyelek. Csak apukám cukros és azt mondta a doki,hogy mivel sajnos ezek örökölhet?k is,és egyébként is sok kismamánál el?jön terhesség alatt a cukorbetegség,el?zzük meg,hogy figyelek mindenre.Eddig is figyeltem,de azért most kicsit megijedtem... Másnál is volt ilyen,hogy a bébije kicsit nagyobb volt az adottnál?Minden sz?résem tökéletes eddig,de els? babás vagyok és minden új nekem.Kis biztatás jól jönne... El?re is köszi.

Legjobb válasz: Ha minden mérete egyformán egy idõsebb baba méreteivel megegyezõ,akkor nincs semmi gond az égvilágon! Baj akkor lenne,ha csak egy-két méret lenne KIMAGASLÓAN eltérõ. (De azért van tûréshatár.) Ebbõl amit itt leírtál úgy tûnik,hogy nálatok minden rendben! Gratulálok a babádhoz,és nyugi! :)

Ha minden mérete egyformán egy idõsebb baba méreteivel megegyezõ, akkor nincs semmi gond az égvilágon! Baj akkor lenne, ha csak egy-két méret lenne KIMAGASLÓAN eltérõ. (De azért van tûréshatár.) Ebbõl amit itt leírtál úgy tûnik, hogy nálatok minden rendben! Gratulálok a babádhoz, és nyugi! :)
Amikor állapotos voltam, ugyanezt a mondatot mondta nekem a dokim. És ugyanúgy bepánikoltam, mint te. Mint kiderült, feleslegesen. Egyébként az orvosok egy-két félresikerült mondattal (ami nekik fel sem tûnik), nagyon rá tudnak ijeszteni a kismamákra.
Szia.Nekem éppen az ellenkezõje van kisebbnek mondják a babámat, épp ma tettem fel én is egy aggodalmas kérdést ezzel kapcsolatban és sokan írtak hogy nem lesz semmi baj ne aggódjak.
Szia! Az elsõ terhességem kb. közepétõl már minden uh alkalmával 2 héttel elõbbre tartottak a babám méretei, mint a kora. Én is meg voltam ijedve, de felesleges volt idegelnem magam. A végén 4300 gr-al született meg, de az apukája is 4 kg. felett született anno. Ez genetika, ne ijedj meg. Nem tudom, hogy a csökkent kalóriabevitellel elérhetõ-e, hogy kisebb legyen a babád, de aggódnod felesleges. Az 1-2 hét semmit nem jelent, ahogy már elõttem is írták. A lényeg a nyugodt, problémamentes terhesség. Jó babavárást!
Mi van ha nem nagyobb egy héttel csak elszámolta a heteket? :) Nekem is azt mondták, hogy óriási a fiam, vigyázzak, aztán egy teljesen átlagos 3 kiló 30 dekás legényke lett :)
Szerintem se aggodj! 31 hetes vagyok es mar a 13. heti uh-on 3-4 nappal volt nagyobb, mint az atlag babak. A 21. hetre pedig minden merete egy 23 hetes magzatnak felelt meg. Ferjem 186 cm, kisfiut varunk, valoszinuleg nem lesz alacsony a kiscsavo. A lanyom most 2 eves, es a 2-3 evesekre valo ruhakat hordja, tobb, mint fel fejjel magasabb a szomszed kislanynal, akivel 1 napon szulettek.
Nekem mindig 2-3 héttel volt nagyobb az átlagnál. Ilyenekkel ne foglalkozz. Azt senki nem vette figyelembe, hogy Apuka 194 cm, a lányom valszeg magas lesz, az egyik szomszéd egykorú kislánynál több mint fél fejjel magasabb. A terheléses cukor vizsgálatra kiváncsi leszek nálad, nekem nem volt jó az érték, utána meg arra fogták, azért. vettem cukormérõt, mindig tökéletes volt a cukrom, úgyhogy nem tudtak tovább rémítszgetni. Ne aggódj ilyenek miatt.
A kérdező hozzászólása: mind2en rendes súllyal születtünk...anyum is azt mondja, hogy ne izguljak nincs és nem is lesz gond.:) hát remélem is.:)
Ezt akkora butaságnak tartom.Ha minden baba egyforma lenne klónok lennének:) )Ez sokban függ a genetikától és nem azon múlik, hogy te miket eszel majd.Te milyen súllyal születtél?És a párod?
Erre csak azt tudom mondani, hogy bár jó az óvatosság, de azt is jó ha tudod, hogy a doki csak megközelítõleg tudja megmondani a babád korát. Lehet, hogy egy héttel elnézte.
Szia, ne aggódj, tényleg.. én ugyan a másik véglettet képviselem... a mensi szerint most 31 hetes lenne.. de az uh szerint csak 28hetes :) ez három hét eltérés.. elég ijesztõen hangzik.. de több doki is látta.. és csak annyit mondtak h a köv mensim elött fogant meg közvetlenül... merthogy minden adata 28 hetesnek megfelelõ .. szóval nincs baj.. és tuti h nálad sincs... élvezd a pocakosságot!! 28h km :)

20 hetes vagyok. Ma reggel nagyon megijedtem! Elmentem wc-re és amikor kitöröltem egy pirospötty volt a wc papíron. Csak holnap tudok a dokimhoz menni de addid megörülök. Nagy lehet a baj? Nagyon félek!

Legjobb válasz: Nyugodj meg, mert az nem segít, ha idegeskedsz! A növérem végig a terhessége alatt pöttyözött, vérzett, mégis egészséges babát szült. A második babánál meg egyáltalán nem volt ilyesmi. Ez egyén, és úgy látszik babafüggõ. Holnap a doki mindenben segít, addig pihenj sokat, ne erõltesd meg magad, és próbálj a picire koncentrálni! :-) Jó babavárást!

Nyugodj meg, mert az nem segít, ha idegeskedsz! A növérem végig a terhessége alatt pöttyözött, vérzett, mégis egészséges babát szült. A második babánál meg egyáltalán nem volt ilyesmi. Ez egyén, és úgy látszik babafüggõ. Holnap a doki mindenben segít, addig pihenj sokat, ne erõltesd meg magad, és próbálj a picire koncentrálni! :-) Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszod.Remélem nem lesz baj. Megpróbálok megnyugodni.
szia, véletlenûl nem voltatok egyûtt a pároddal?mert az okozhat ilyet..de nem hinném hogy baj lenne.lehet erõlkõdéstl is , bármitõl.de azt javaslom ha gõrcsõlsz, és erõsebben vérzel még ma menj el orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Vasárnap voltunk együtt. Nem görcsöltem.
de lehet hogy ez még az egyûttlét eredménye.ilyenkor nagyon hamar elpattannak bent az erek..nálam is ez volkt..a doki sikositot javasolt..probáljátok ki.ha már nincs põtty akkor valoszinûleg az volt.és nem kell aggodni.de szerezzetek be egyett..kb 600 ft.:D
Szia!Nekem is volt többször és valószínû, hogy egy kis ér pattan meg.Ne aggódj!
Nálam is volt ilyen, de én végül rájöttem, hogy máshonnan jön a vér...szerintem nyugodj meg, ráadásul ha azóta nincs semmi akkor valószinûleg a doki sem fog aggódni!

Nagyon nagy baj lenne ha 11 hetes (25-én lesz 3hónapos) babámat kenguruba tenném vagy 15-20 percre?

nagyon nehéz a babakocsink és anyukám a 3.emeleten lakik és ugy könnyebb lenne felvinni a picurkát.. nagy baj lenne ez??

Legjobb válasz: Ha nincs csípõproblémája, rövid idõtõl biztos nem. De ha beszerzel egy kengurut, akár beszerezhetsz olyan hordozóeszközt is, ami ortopédiailag jó helyzetben tartja a babádat, neked is kényelmesebb és már nyugodtabb is lennél. Ennyi idõre, ilyen távra, villamosozásra pl. karikás kendõt, amit akár 2-3 éves koráig is használhatsz (és az idõkorlát csak az lesz, hogy te meddig bírod)

Ha nincs csípõproblémája, rövid idõtõl biztos nem. De ha beszerzel egy kengurut, akár beszerezhetsz olyan hordozóeszközt is, ami ortopédiailag jó helyzetben tartja a babádat, neked is kényelmesebb és már nyugodtabb is lennél. Ennyi idõre, ilyen távra, villamosozásra pl. karikás kendõt, amit akár 2-3 éves koráig is használhatsz (és az idõkorlát csak az lesz, hogy te meddig bírod)
ne foglalkozz az elsõ hozzászóló megjegyzésével! jobb ha kérdezel, mint ha hülyeséget csinál az ember! szerintem amíg felviszed az emeletre, addig nem lesz semmi baja!
Most komolyan nem tudsz ennyit eldönteni ésszel? Mi baja lenne...ha rendszeresen napi x órát van kenguruban ami nem biztosítja a helyes tartást ártHAT ...most komolyan szánalmas ....
A kérdező hozzászólása: de én nem órákról beszélek hanem percekrõl... néhány villamos megálló az egész...
Jesszusom, a kenguru nem valami kínzóeszköz. Most a neten elterjedt ez a városi legenda, hogy csípõficamos/gerincferdüléses/szemtengelyferdüléses/májgörnyedéses stb lesz tõle a baba, de inkább kérdezz meg egy orvost, vagy egyszerûen hallgass a józan eszedre. Ha káros lenne nem lehetne árulni. (légyszi ne gyertek a cigis hasonlattal, a kenguru dobozán nincs ott gyászkeretben, hogy mennyire káros...) Mi a kisfiammal újszülött kora óta kenguruval sétálunk. Teljesen egészséges, kiegyensúlyozott, vidám baba. Persze én is beparáztam, amikor olvastam a huhogást, de megkérdeztem hozzáértõket (pl gyerek ortopéd-orvos), mielõtt kivágtam volna a jól bevált kengurut, és azt mondták, hogy semmi problémát nem okozhat egészséges babánál, ha nem egész nap abban van. Szóval használd nyugodtan a kengurut, semmi baja nem lesz tõle a babádnak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!