Találatok a következő kifejezésre: Nagy babám és fenékkel (13 db)

Nagy babám van, és fenékkel előre fekszik, sajnos, valószínű a császár. Eddig csak rendesen szültem, nagyon félek. Nagyon rossz lesz utána?

Nem lehet rá számítani, hogy befordul a pici, mert a placenta a fundusban van és nem engedi a köldökzsinór. Afeje is nagy, ezért nem engedik megszülni. Igazándib?l félek a császártól, meg az altatástól...

Legjobb válasz: Szerintem már nagyon ritkán altatnak a császárhoz, de azért ezt kérdezd meg a dokidtól is. Én császárral szültem, érzéstelenítettek és semmit nem éreztem az egészbõl. Az igaz, hogy a mûtét után 6-8 órával fel kell kelni az ágyból és az baromi rossz és nehéz. Az elsõ 2-3 nap nem könnyû, de napról napra jobb lesz és az hogy a babád miatt kell minél elöbb felépülnöd az iszonyú sok erõt ad. Tehát szerintem ne féljél tõle, mert igaz nem kellemes a mûtét után, de a te és a babád egészsége a legfontosabb!

Szerintem már nagyon ritkán altatnak a császárhoz, de azért ezt kérdezd meg a dokidtól is. Én császárral szültem, érzéstelenítettek és semmit nem éreztem az egészbõl. Az igaz, hogy a mûtét után 6-8 órával fel kell kelni az ágyból és az baromi rossz és nehéz. Az elsõ 2-3 nap nem könnyû, de napról napra jobb lesz és az hogy a babád miatt kell minél elöbb felépülnöd az iszonyú sok erõt ad. Tehát szerintem ne féljél tõle, mert igaz nem kellemes a mûtét után, de a te és a babád egészsége a legfontosabb!
Én nem hinném, hogy altatásra mindig van szükség, erre kérdezz rá, mert sokszor adnak érzéstelenítõt és csak éppen nem látod mit csinálnak..utána kicsit húzódhat, de nem vészes a fájdalom, mint mikor megvan kb. Ne aggódj minden rendben lesz.
Nagy valószínûséggel csak helyi érzéstelenítõt fogsz kapni. A mûtét alatt nem sok mindent érzel majd ne félj. Utána egy napig nekem elég rossz volt. Az elsõ felkelés nagyon nehéz lesz , de utána meg fogsz lepõdni milyen gyorsan gyógyulsz. Napról napra sokkal könnyebb lesz. A lényeg felállni és kiegyenesedni minél hamarabb.

6 hónapos a babám, és nagyon lapos a feje az egyik oldalon. Hasaltatni eddig nem hagyta magát, mindig ordít, még javítható valamennyire?

Már éjszaka fordítom hasra. Nem késõ? Ezért lett a drága ölbebaba, hogy kevesebbet feküdjön. :)

Legjobb válasz: Még saját magától nem fordul hasra? Am ilyenkor még változik a buksija fõleg ha nem hagyod egy helyben feküdni.

Még saját magától nem fordul hasra? Am ilyenkor még változik a buksija fõleg ha nem hagyod egy helyben feküdni.
szerintem támaszd ki ha még nem forog.arra az oldalra fektesd ahol nem lapos a buksija
Késõ, de jobb késõn, mint soha. Ha ordít, akkor is kell néha hasra rakni, különben nem tanulja meg se a forgást, se a kúszást, se a mászást, ezáltal se a mozgása, se az idegrendszere nem fejlõdik megfelelõen. Naponta többször rakd hasra, és hagyd úgy egy kicsit, akármit szól hozzá. Hamar megerõsödik a háta, és akkor már õ is élvezni fogja.
A kérdező hozzászólása: Hátról hasra megfordul, meg így vált is helyet, de a visszafordulással nem próbálkozik. Hasra fordul, majd szinte rögtön ordít is. De akkor így hagyom, hátha igazodik még a fejecskéje. :(
Éjszakára emeld meg a kiságynak azt az oldali lábait (2-3 könyv), amerre nem szeretnéd, hogy tartsa a fejét, mivel még nem tud ellene dolgozni, így arra fogja gurítani, bukós babáknál a fejnél lévõ lábakat lehet ugyanígy megemelni :) érdemes lenne megmutatni amúgy gyógytornásznak (Dévényes) mert az esetek nagy részében asszimmetria, C-tartás (leteszed a baád, akkor nem egyenes, hanem egyik irányba C betût ír le a teste, ha hasra teszed a combiján nem szimmetrikusak a hurkák)is lehet az ok, esetleg egy izom le van tapadva a méhen belüli pozíció miatt.
A kérdező hozzászólása: Már kaptunk idõpontot gyógytornászhoz, de tapasztalatok szerint alakulhat még a fejecskéje?
Igen, szerintem alakulhat.

Tegnap voltam nögyógyásznál és azt mondta, hogy a babám feje rögzült és nagyon lenn van! 37 hetes leszek szombaton! Akkor már a szülöcsatornában van a kis feje?

Jelentheti ez azt hogy lassan megszülök?

Legjobb válasz: Én uezzel a jelenséggel, + 1 ujjnyira nyílt méhszájjal, megrövidült méhnyakkal a 40. hétig húztam. :) Szóval ettõl még nem biztos, h elõbb szülsz (de persze elõfordulhat). Jó egészséget, könnyû szülést kívánok!

Én uezzel a jelenséggel, + 1 ujjnyira nyílt méhszájjal, megrövidült méhnyakkal a 40. hétig húztam. :) Szóval ettõl még nem biztos, h elõbb szülsz (de persze elõfordulhat). Jó egészséget, könnyû szülést kívánok!
Szia! Még nem teljesen. Akkor várható a szülés indulása, ha kezd kinyílni a méhszájad is. De még azzal is lehet napokat "elhúzni" , attól függ milyen gyorsan tágulsz. Ha tágulsz , akkor nyílik ki tulképp a szülõcsatorna.A kisbabád "csak" jelezte , hogy készülõdik kifelé jönni , de nyugi, még nem vagy "mindenórás"! :) Kitartás!:)
Az én esetem:én 2 és fél ujjnyira nyíltam, feszes volt a burok, rögzült, bemenetre nyomott koponya...37+3 naposan megszültem, igaz, a 2.babámat(én is szombaton töltöttem a 37.hetet)...ha még teljesen zárt vagy kihúzhatod végig.


36 hetes uh-n 2300 gr-nak mérték a babát, 9 cm a feje és 6, 6 cm volt a com, bcsontja. Zényleg kicsi baba lesz? Nem tul nagy a hasam.37+4 vagyok

Legjobb válasz: Szia!A 36.héten 2600gr-ra becsülték az ultrahang alapján a kislányomat. A kiszámolt idõ elõtt 3 nappal elõbb született 3500gr-mal. Amit az elõbb is írtak így van ,tévedhetnek is és még bõven nõni is fog a súlya a babádnak.

Szia!A 36.héten 2600gr-ra becsülték az ultrahang alapján a kislányomat. A kiszámolt idõ elõtt 3 nappal elõbb született 3500gr-mal. Amit az elõbb is írtak így van , tévedhetnek is és még bõven nõni is fog a súlya a babádnak.
Azt majd szülésnél megtudod:) ezekre a súlybecslésekre nem szabad alapozni:) , 1kg-ot is akár tévedhet pluszba és minuszba is.Nekem mondjuk 32hetesen mértek 2200g-ot, de nem mondta hogy nagy baba lenne:) Meg én nem is foglalkozok ezzel, mert úgyse akkora lesz amit mérnek, az nagyon ritka...:) (34h)
Az én babámat szülés elõtt két héttel alig két kilónak saccolták. Ezzel szemben született egy 3, 8 kilós, 55 centis makkegészséges, szép kis gombóc babám. Ennyit a saccolásról...
Szia! A súlybecslés tényleg lehet pontatlan, de azt se felejtsük el, hogy a baba az utolsó hónapban akár 300g-ot is gyarapodhat hetente. Ha végig bent marad, simán lehet ez alapján 1kg-mal is több! Minden jót!
Szia!Nekem 38 hetesen mértek Bpd:90mm Fl:68mm AC:310!!! Ezeket kedden mérték és pénteken 2700g és 49cm megszületett a kislányom!Nekem bejött a súlybecslés is mert azt mondták, hogy kb.3kg körül van!:) Lett egy gyönyörû, egészséges mini babám!:) Nem baj ha nem lesz 4kg majd kint megnõ!Mi pénteken voltunk 2 hetesek és már 3kg és 52cm!:) Növögetünk!:)
35 hetesen tippeltek 2600 grammra a 2. babamat, a fejatmero 96 mm volt, erre emlekszem, illetve a combcsont rovidebb volt, mint a hethez tartozo atlag. A doki azt mondta, hogy ha idoben jon, akkor 3500 gramm korul lesz szerinte. Vegul a kiirt elott 3 nappal szuletett 3100 grammal es 54 cm-rel, hosszu, vekony babakent. 35-os fejkorfogattal. A lepeny szep volt, megis elvileg csak fel kilot hizott kozel 5 het alatt, ami keves (20 dekakat hiznak az utolso honapban hetente, ha jo a lepeny). Tehat valoszinuleg rossz volt a becsles. Ne aggodj, nem kell ezt kp-nak venni.
37+3 hetesen a következõket mérték uh-on BDP: 9, 35 cm, FL: 7, 33 cm, a súlyt 4120 g-ra becsülték. Na ehhez képest a lányom 41+2 hetesen 4180 g-mal és 36 cm-es fejkörfogattal születtel. e aggódj, ha kicsi is az a baba még van egy hónap, és azt mondják, hogy az utolsó pár hétben a baba akár 1 kg-ot is hízhat. Az meg hogy nem túl nagy a hasad lehet alkati kérdés is. Ismerõsömnek az ikreivel nem volt akkora hasa mint nekem az egy lánnyal, pedig neki az ikrek majdnem 6 kg-ot nyomtak összesen!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, nagyon kiváncsi vagyok, mekkora lesz a kisfiam, majd megirom, de van még 16 nap:)

2. babámat várom, nem félek magától a szüléstől, de attól nagyon, hogy mi lesz, ha valami baj lesz és ott maradok, akkor mi lesz az én kicsi lányommal? ! Másnak is megfordul ez a fejében? Hogy kezeltétek ezt a félelmet?

Legjobb válasz: AZ orvos szerint nagyon nagyon ritka hogy elveszítenek manapság kismamát. Mivel azonnal viszik a mûtõbe. Sok gépet rákapcsolnak a mamára. Ne agyalj ilyeneken. Érvezd a terhességet.

AZ orvos szerint nagyon nagyon ritka hogy elveszítenek manapság kismamát. Mivel azonnal viszik a mûtõbe. Sok gépet rákapcsolnak a mamára. Ne agyalj ilyeneken. Érvezd a terhességet.
Igen, én is pont ettõl féltem a legjobban. Megnyugtatlak, hogy minden rendben volt a szülésnél, igaz én császáros voltam, de ebbõl a szempontból mindegy. Nyugi, ez a félelem természetes, elmúlik ahogy kibújik a kismanód.
"Normális" egy-egy ilyen gondolat, de hessegesd el, gondolj valami szépre-a babádra-bármire, a lényeg hogy ne lovald bele magad tereld el a gondolatod.Minden a legnagyobb rendben lesz!Én ugyanígy éreztem, és most 2x-es boldog anyuka vagyok!
Na, most én is megnyugodtam, hogy nem csak nekem jutnak eszembe ilyen marhaságok :) (Én is a másodikat várom)
Ha az megnyugtat, ezzel nem vagy egyedül.Én a 3. babát várom, mindkét(és ez a mostani)terhességem is problémamentes és könnyû, az eddigi 2 szülésem is problémamentes és gyors volt, mégis a múltkor még el is sírtam magam, annyira beparáztattam saját magam.A férjem azt mondta, nyugodjak meg, minden rendben lesz!Most a lenyugodott, boldog fázisban vagyok, de szerintem nem lesz ez végig így.Boldog, NYUGODT, babavárást!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a választ, nálam is ingadozik ez az aggódás, néha jobb/jó, néha rosszabb, de jó olvasni, hogy másnak a fejében is megfordul, nem vagyok egyedül... :) Mégegyszer köszi és azon vagyok, hogy pozitívan álljak a szülés elé! :)

Nagyon sokat keményedik a hasam alul, nem veszélyes e ez a babára nézve mivel fejjel lefelé fekszik és pont ott keményedek ahol a feje van? 27 hetes km

Legjobb válasz: A méhkeményedés nem veszélyes a picire, a magzatvíz összenyomhatatlan, megvédi, ne félj. Viszont ha nagyon gyakoriak, akkor orvossal beszéld meg. Nekem is az volt, napi 6-10 szer is (meg a vádlim is sokat görcsölt), és kaptam rá magne B6-ot, azóta sokkal kevesebbszer érzem.

A méhkeményedés nem veszélyes a picire, a magzatvíz összenyomhatatlan, megvédi, ne félj. Viszont ha nagyon gyakoriak, akkor orvossal beszéld meg. Nekem is az volt, napi 6-10 szer is (meg a vádlim is sokat görcsölt), és kaptam rá magne B6-ot, azóta sokkal kevesebbszer érzem.
Szia! Lehet nem is keményedsz csak a kinyomja magát :) ! Nekem folyton azt csinálja:) !
Hát ez pontosan annyit jelent, hogy farfekvéses. Mit jelent a 6 hónap, hány hetes vagy?
Nekem a 22. heti UH-on fejjel lefele volt, a múlt héten(25.hét) az urológusom azt mondta, hogy azért fáj a hasam alja, mert rajta áll a hólyagomon.Tehát akkor már a lába volt lent. Sok helyük van még ilyenkor(még ha mi nem is úgy érezzük), forgolódik, izeg-mozog.Nyugi!
Nekem is farfekvéses volt. Most nem tudom, de szerintem már befordult.
Szia! 25 hetesen nekem is farfekvéses volt, én is megijedtem. Az doki azt mondta, hogy ezen még ne izguljak, mert általában a 34. hétig befordulnak. Majd kiderül, addig még van idõ. Remélem minden oké lesz. 27hkm
Az én lányom 39. hét után fordult be. A császárra mentem volna másnap, mert a doki azt mondta, hogy OKÉ, hogy farosat is meg lehet szülni, de az elsõ babám is nagy volt, így nem kockáztat. Reggel jelentkeztem, kötelezõ vizsgálatok, és az én ügyes lányom megfordult :-D. Egy héttel késõbb született, természetes úton 4, 5 kilóval :-D
Attól még hogy faros nem lesz baja, így is születnek babák makk egészségesen. Nem is mindegyik doki császároz ilyenkor, bár a legtöbb nem vállalja a sima szülést. De a babád ettõl még nem lesz beteg.
Nem lesz semmi baja, de 25 hetesen még bõven van helye forogni. A fiam is csak a 34. héten fordult be, még van ár idõ bõven.
25 hetesen lehet, hogy mire kiértél az ajtón, már máshogy feküdt.
A kérdező hozzászólása: szoval csak annyi a kulombseg ha nem fordul be akkor csaszar lesz? de nem lesz baja ugye?
Szia! Hát, a 6. hónapban még simán fent volt az én babám feje is, ijesztgetets az orvos, hogy "lehet h ebbõl császár lesz , ha nem fordul be" , kb. 7 hónaposan mentem vissza uh-ra, akkor már lent volt a feje. Hát ennyi....:) Nem tudom, mennyi a "határ" amíg befordulhat, de még a 7., akár a 8. hónap tájékán is lehetséges!
A 35. hétig volt faros a lányom, már azt hittem be sem fordul, de megtette. :) Egyáltalán nem baj, ha a 6. hónapban még nincs fejjel lefelé, mert még van helye és ideje is forgolódni. Valakinek hamarabb befordul, valakinek meg csak az utolsó hetekben, mindegyik normális dolog lehet. Átlag 28-32.hét között fordul meg (de ez csak az átlag, úgyhogy bármikor megfordulhat még). Aggódnod még felesleges.
A kérdező hozzászólása: 25 hetes
Én most 30 hetes vagyok és minden vizsgálaton farosan volt. Majd meglátjuk hogy befordul-e vagy nem.Így is úgy is ki kell majd jönni a drágámnak de majd akkor idegeskedünk rajta most még nem :)

Tudd valaki erre mondani vmit? Tegnap voltam a dokimnál és mondta nagyon lent van már a feje a babänak mikor megvizsgält mär erezte az ujjaival,

de nem is mondott mäst, arra lennek kiväncsi hogy kb mikor indulhat el a szüles most 36hetes es 2 napos vagyok

Legjobb válasz: A 35.héten mondta ezt nekem a doki...habár éreztem ám,hogy eléggé lent van szóval meglepetés nem ért. 39.hét 5. napon született

A 35.héten mondta ezt nekem a doki...habár éreztem ám, hogy eléggé lent van szóval meglepetés nem ért. 39.hét 5. napon született
36 hetesen nekem is ezt mondta a doki.41 hetesen szültem.szóval ebbõl még akármi lehet. könnyû szülést.
Nekem ezt kb. 37 hetesen mondta, én meg 40 hét 3 naposan szültem. A szülés idõpontja ebbõl még nem fog kiderülni, sõt szinte semmibõl, de már nincs olyan sok hátra, úgyhogy bármikor is érkezik, szép szülést!
A kérdező hozzászólása: hät remelem meg nem akar jönni;) akkor megnyugodtam de jövöheten ugyis lätni akar megint a dokim, majd meglätjuk mit mond ;)! köszönöm a välaszokat
nekem épp a napokban volt egy UH-m ahol mondta a doki, (mikor kézzel vizsgált) hogy érzi a kobakját, na mondom szép és még csak 29 hetes vagyok

34 hetes babám eddig minden uh szerint fejvégű volt. Akkor miért nyomkodja ki magát ilyen furán? Olyan a hasam, hogy jobb és bal oldalt is van egy-egy jó nagy kerek dudor. Az egyik a feje másik a feneke lenne?

Ha fejvég? akkor miért áll ilyen furcsán? Ugye nem fog átfordulni farfekvésesbe? És normális hogy nagyon sokat nyomkodja kifele magát? meg sokszor a végtagjait is, csak nem tudom melyik a keze melyik a lába. És eléggé félek, hogy a sok tekerg?zésben magára csavarja a köldökzsinórt és netalán nem lesz jó a keringés. Azt honnan venném észre? legközelebb csak 38 hetesen lesz uh. Bocsi a sok kérdésért, de ez most mind eszembe jutott. Nagyon aggódom mert els? baba és nagyon várjuk, régóta.

Legjobb válasz: Szerintem ne aggódj! Az enyém is ugyanezt csinálja,sokat van szinte visszintesen. Én is csodálkozom, hogy még enni helye van Az áramlásnak kell jónak lennie, ha tudsz napközben is feküdj le ez állítólag noveli a méhlepény áteresztõ képességét. Jó babavárást!!

Szerintem ne aggódj! Az enyém is ugyanezt csinálja, sokat van szinte visszintesen. Én is csodálkozom, hogy még enni helye van Az áramlásnak kell jónak lennie, ha tudsz napközben is feküdj le ez állítólag noveli a méhlepény áteresztõ képességét. Jó babavárást!!

Pici babám bőre a lábán, füle mögött és a feje tetején nagyon ki van száradva. Mit tegyek ellene?

Kezdtem a gyógyszertári fürdet?vel, ezt vizesen fürdés közben és utána szárazon is, majd próbáltam olajjal kenegetni. De ezekkel nem értem el semmit. A babe krémek, sampon szintén nem segített. Mi legyen a következ??

Legjobb válasz: vagy olajozd be vagy egy kis testápolóval kend be.

vagy olajozd be vagy egy kis testápolóval kend be.
esetleg a sebamed termékek. nekünk az vált be.
nekem az arca és a füle volt ilyen.orvos írt fel krémet, mert ekcéma volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!