Találatok a következő kifejezésre: Nagy a 32 (175 db)

Nagy különbség van a 32 és a 64bites Windows 7 között? Töbilent

4 giga ramom van(+512 video), 2.13 ghz intel core i3.Ugy halottam hogy a 4 giga ramot csak a 64 bites tudja kezelni és hogy gyorsabb az egész windows mint 32 bitesnél. De csak 32 bites windows 7 DVD-m van. Most a gépen 64 bites van, és ujra akarom rakni. Nagy lesz a különbség? Érdemes leszednem egy 64 biteset és azt rárakni ujra? (elég hamar elavult a windows, belassult, stb. és mondták h ez lehet 64bit miatt.)

Legjobb válasz: 32 bites csak 4Gb fogadja el a ramokat. a 64 bites meg ha jól tudom akkor 16 Gb-ig.Az a különbség, hogy a 64 bites 2 gb ramot kér a 32-bites meg 1 gb ramot. meg a 64 bites több helyet foglal mint a 32 bit.

32 bites csak 4Gb fogadja el a ramokat. a 64 bites meg ha jól tudom akkor 16 Gb-ig.Az a különbség, hogy a 64 bites 2 gb ramot kér a 32-bites meg 1 gb ramot. meg a 64 bites több helyet foglal mint a 32 bit.
a 32 bit valóban 4 gigáig címez, de a 64 bites sok sok petabájt memóriát képes kezelni :) a procik memóriavezérlõi azok, amik nem támogatják egy bizonyos mennyiség felett, nameg az alaplapokba se lehet végtelen sokat belerakni. amúgy különbség nem nagyon van a kettõ között, annyi hogy jópár régi azóta nem frissített 32 bitre írt driver nagy valószínûséggel nem fog mûködni 64 alatt, de ezt otthoni környezetben nemhiszem hogy elõfordulna
A beletehetõ RAM mennyisége valahol a kát válaszoló között van : Starter: 8GB Home Basic: 8GB Home Premium: 16GB Professional: 192GB Enterprise: 192GB Ultimate: 192GB De a kérdés nem ez volt ezért válaszolok is: Érdemes letölteni egy 64 biteset, de nagy különbséget nem fogsz tapasztalni, de így az összes RAM-odat ki tudod használni és már az elég különbség ahhoz, hogy feltedd...

35-36 hetesek hogy érzitek magatokat? Várjátok már nagyon a végét, féltek a szüléstől? Mekkorára saccolták a babátok súlyát 32 hetesen? Jósló fájásotok van már?

Legjobb válasz: Szia, én már nagyon várom a végét, ma töltöm be a 35 hetet. 2. baba úgyhogy nem is a szüléstõl félek, hanem attól parázok, h mi lesz a nagytesóval. Biztos jól ellesznek apával, na de mégis. :) Jóslóim pár napja vannak, sokat keményedik a pocak és a derekamba is bele-bele nyilal a fájdalom, kb. fél percig. Aludni nem tudok, olyan kényelmetlen. 32 hetes uh-n 2050 g-ra becsülték a babót, de azért remélem nem lesz 4 kila. :)) Szerencsére elkerült a vizesedés eddig, talán nem is hiányzik ez miatt a meleg idõ. A méhszáj C2000 volt a 32. héten és ha minden úgy alakul, ahogy az elsõ babóval, akkor én már május közepén 2 gyermekes anyuka leszek, jaaaaj de jó lenne... :)) És Te?

Szia, én már nagyon várom a végét, ma töltöm be a 35 hetet. 2. baba úgyhogy nem is a szüléstõl félek, hanem attól parázok, h mi lesz a nagytesóval. Biztos jól ellesznek apával, na de mégis. :) Jóslóim pár napja vannak, sokat keményedik a pocak és a derekamba is bele-bele nyilal a fájdalom, kb. fél percig. Aludni nem tudok, olyan kényelmetlen. 32 hetes uh-n 2050 g-ra becsülték a babót, de azért remélem nem lesz 4 kila. :) ) Szerencsére elkerült a vizesedés eddig, talán nem is hiányzik ez miatt a meleg idõ. A méhszáj C2000 volt a 32. héten és ha minden úgy alakul, ahogy az elsõ babóval, akkor én már május közepén 2 gyermekes anyuka leszek, jaaaaj de jó lenne... :) ) És Te?
Szia! Én holnap töltöm a 36 hetet. Vannak keményedéseim és vizesedek, múlt héten kórházban is voltam 4 napig ezek miatt. Kaptam infúziót és tüdõérlelõ injekciót, mert az orvosom szerint nem húzom ki május közepéig. 32 hetesen voltam uh-n, a doki szerint átlagos baba. Nálunk nem tippelgetnek grammra, csak annyi, hogy kisebb, nagyobb vagy átlagos. Szülés: császárom lesz, csak még azt nem tudom mikor. Nem félek tõle, már volt benne részem 2x. Pakolászok gõzerõvel, és vitatkozom a párommal, mert még mindig nincs neve a babának. Te hogy állsz?
A kérdező hozzászólása: Hát mi ma vagyunk 35 hetesek és 2 naposak.32+5 hetesen becsülték 2150 grammra a kislányunkat, hát remélem nem lesz 4 kiló a végére, pedig semmilyen vitamint nem szedtem be.Hasam nem nagy, most 98 cm köldöknél.Május 20-ra vagyunk kiírva uh szerint, elsõ baba lesz.Menszi szerint május 7-én kellene neki megszületnie.Félni nem félek a szüléstõl, nagyon várom hogy megláthassam és átélhessem ezt a csodát.Sima szülésre készülünk.Jóslóm még nem volt, , nem is tudom milyennek kellene lennie:) ) További jó babavárást nektek, és írjatok még, minden érdekel!:)
A kérdező hozzászólása: Jah, méhszáj értékem már a 24.héttõl nekem is 2000, azóta nem nézték.Ez jelent valamit?Tudom hogy többedik babánál nem, na de elsõnél?Vizesedésem nincs, alundi is jól alszom.
Szia! lassan a 37. hetet töltöm, május 11-re vagyok kiírva. 2. baba, és egyre jobban féleka szüléstõl. Van 1 nagylány, 10 éves, szóval elég régen volt, hogy õ született. Akkor talán enm is aggódtam annyit. Miost, hogy már túl vagyok eegyen, már van bennem félsz. Minden rendben legyen, stb. Hasam keményedik rendesen, majd kedden megyek dokihoz, aki múltkor azt mondta, jó nagy baba lesz.... De hihetelen, hogy így elfér bennem... :) A gyakori pisilésen kívûl nincs semmi gondom, csak a hátam fáj néha.... Meg éjjel párszor felébredek, hogy wc-re kell mennem...
Sziasztok. 36+0 hetes vagyok, második baba, van egy 19 hónapos fiam. Császárra készülünk, mert nagy a baba és az elõzõ hege is elég vékonyka. 32 héten 2000 grammra becsülték, kedden voltam hegmérésen, ott 3200 grammot becsültek, elvileg május elsõ hetére terveztük a szülést, de ha ilyen ütemben nõ, akkor lehet, hogy a Húsvét utáni héten megszüljük. 120 centi a hasam, sokkal nagyobb, mint a fiammal, pedig picurka vagyok. Aludni nem nagyon tudok, a csípõm is rettenetes fáj, de hát nincs megállás. Én dolgozom is, bár most már csak heti egyszer járok be, a többit itthonról csinálom. Mindenkinek szép babavárást, szép szülést.
szia, 36 hetes vagyok a 2. babával. Én is inkább attól félek mi lesz addig a "naggyal", aki most 22hónapos. 32hetesen 2250g-ot mondtak ha jól emlékszem. Jóslok is vannak már, nagyon kíváncsi vagyok mikor bújik elõ a kislegény :) Te hogy bírod? Hol fogsz szülni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, érdekes, mindenki másképp éli meg ezt a csodás idõszakot.Van akinek nehéz, van akinek meg sem kottyan:) Utolsó: nekem is kicsik a cicik, lehet hogy a melltartók is nagyok amiket vettem, de hát nem tudom mekkorák lesznek ha majd belövell a tejci, még bizti nagyobbak lesznek.Nem sokat nõttek a terhesség alatt.A melltartók eléggé gagyik tényleg, ilyen mamisak:) )De ezt a kis idõszakot kibírom majd bennük, nyáron nem igen tervezünk menni sehová a picivel, ha pedig mégis menni kell valahová akkor veszek föl sima melltartót, nem szoptatósat. Akinek van már jóslója, az milyen és mennyi ideig tart? Van akinek már beékelõdött a baba, ugymond lejjebb szállt?

Mit tegyek, hogy ne legyen ilyen nagyon anyás a 32 hónapos lányom?

Ha itthon vagyok, akkor az apukájával nem hajlandó semmit sem csinálni. Apa nem adhatja rá a partedlit, apa nem szedhet neki ebédet, apa nem adhatja neki oda reggel a tejet, apa nem hozhatja le az emeletr?l (lent vannak a hálószobák), csak az anya (én). AZ esti lefektetésr?l nem is beszélve (pedig nincs altatás, csak megissza a tejet, és befektetem az ágyba, puszit kap, és kijövök. Míg apa mesét is szokott mondani.

Legjobb válasz: 32 hónapos :-DDDDD

32 hónapos :-DDDDD
lehet elõször neked kéne kicsit elengedned a kisbabádat és feldolgozni, hogy már kisgyerek. pl. 32 (3 éves) hónapos, emeletrõl lehozás (miért nem jön le magától?), partedli? ez komoly? :) enyém 2 hónappal idõsebb, már 1 éve le-föl jár az emelet és a földszint között, nincs partedli 1, 5 éve, ha nem forró az étel szedhet magának, õ tölti ki az innivalóját a poharába, egyedül csinál szinte mindent, próbáljátok meg, hogy önálló kisgyerekként kezelitek, lehet ez segítene neki az elválásban :)
utolsó vagyok. jól van na, nem kell leharapni a fejem. olvasd el mit írtál a kérdésedben, így ismeretlenül, nekem az jött le, ennyi. csak segíteni akartam, de nem kell túlmagyarázni
A kérdező hozzászólása: Nem haraptam én le a fejedet. de ha nem magyarázom túl, akkor már rögtön egy benga anyucikakislánya következtetést vontál le. amit válaszoltál, nem az általam feltett kérdésre válasz, hanem arra, hogyan kezeljem gyerekként a gyerekemet :) ma éppen inkább nem nézte azt a mesét, amelyiket szerette volna (dörmögõék kalandjai), mert az apukája tette volna be a dvd-t. így inkább jó volt a bogyó és babóca is... :) köszönöm a válaszokat


31. -32. hétben járunk, a kisfiam mérete becsült súly:2200gr, bpd: 85, 7mm, thorax: 83, 7mm, femur: 61, 8mm. Milyen méreteket mértek ekkortájt nektek? Mi a véleményetek, tapasztalataitok, nem túl nagy a babócám?

Legjobb válasz: Szia, a 32. héten nekem is hasonló méreteket mértek (bár a súlya még 2 kg alatt volt), és a dokim mondta, hogy jó nagy baba, megelõzi a korát...szóval Neked is szép nagy babócád van.:) Gratulálok!

Szia, a 32. héten nekem is hasonló méreteket mértek (bár a súlya még 2 kg alatt volt), és a dokim mondta, hogy jó nagy baba, megelõzi a korát...szóval Neked is szép nagy babócád van.:) Gratulálok!
Kicsivel utánad kérdeztem én is hasonlót, hát a válaszokból ítélve nem lesz kicsi a bébink. ( én 30 hetes és 3 napos vagyok, majdnem tök ugyanilyen méretekkel.... becsült súly 2100-2200 gramm )

32 hetes pocakos vagyok. Ma voltam nőgyógyásznál azt mondta túl nagy a baba ezért elküldött vérvételre. Kismamák nektek mekkora volt ennyi idősen a babátok?

BPD:87mm THX:87*92mm FL:62mm és azt mondta hogy kb 2400gr a babácskánk és lehet hogy cukros vagyok ezért elküldött vérvételre.Nagyon aggódom.Egyébbként minden rendben van nincs ödéma,teljesen zárt a küls? bels? méh száj vérnyomás normális.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ne aggódj,nálunk is így volt,32 hetesen 2300g-nak saccolták a kisfiamat,sõt,39 hetesen 3800-nak,azt mondták nagy lesz,erre 3350-el született 40+3-ra.Nekem 36 hetesen lett 6.9 a cukorértékem,utána a biztonság kedvéért már diétáztam,de nem lett semmi baj.Az uh nem hajszálpontos,szerintem nincs okod aggodalomra.

Szia! Szerintem ne aggódj, nálunk is így volt, 32 hetesen 2300g-nak saccolták a kisfiamat, sõt, 39 hetesen 3800-nak, azt mondták nagy lesz, erre 3350-el született 40+3-ra.Nekem 36 hetesen lett 6.9 a cukorértékem, utána a biztonság kedvéért már diétáztam, de nem lett semmi baj.Az uh nem hajszálpontos, szerintem nincs okod aggodalomra.
Én is 32 hetes vagyok, de sajna nem tudom, mekkor a babó, engem pont ez aggaszt. 28 hetesen voltunk 4D-n önszorgalomból, mert cukros vagyok, hogy megnézzük a súlyát. Gondoltam majd úgyis lesz 33 hetesen a III. kötelezõ UH, majd ott is megnézik. Erre azt mondja a dokim, hogy a 28 heteset elfogadja a III. kötelezõnek, így nem kell menni. :o( Nekem akkor volt 1166 g. Remélem, hogy 4 hét alatt nõtt valamennyit. Szóval sajnos válaszolni neked nem tudok, csak azért írtam, mert az jutott eszembe, hogy mi az, hogy "lehet hogy cukros vagy"?? Nem voltál cukorterhelésen, ahol már kiderült volna? Ezt nem értem. Egyébként tényleg a cukortól szokott nagybaba lenni. De valóban az UH-k is sokszor tévednek, hiszen ezek csak a mért adatokból számítják a kb. súlyt. Ne aggódj, menj el vérvételre, az alapján megnézik a cukrot. Szerintem minden rendben lesz. Feleslegesen ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Már kétszer voltam terheléses cukron és nem volt semmi gond teljes normális volt a cukor.3 hete voltam uh és akkor még nem mondta hogy nagy lenne a baba.
Szia! Szerintem ne izgulj! Nekem a 30 hetes vizsgálaton mért adataim: BDP:84mm, FL:60mm, AC:269mm, súlyát pedig 1931 grammra saccolta a doki! Ezekre az adatokra azt mondta, hogy 32 hetesnek felelnek meg! Na neked majdnem ilyenek az adataid! Én is voltam már két vércukorszint mérésen, hála nem vagyok az! Pánikolok én is, hogy mitõl lehet ilyen nagy a babám! Bízom abban, hogy hátha elmérte a doki, bár akiket kérdeztem azt mondták, hogy elég pontosan szokott ez a doki mérni! :( Emiatt eléggé elkezdtem parázni, hogy majd hogy fogom megszülni, de mindenképp a lényeg, hogy egészséges legyen a "csöpp" kisfiúnk!!! Nem értem, hogy neked miért mondták, hogy nagyon nagy a babád!

Az nagy baj ha a baba a 32. héten születik meg?

Még csak 23 hetes vagyok, de már nagyon várom a 32.-36. hetet, mert onnantól már egészségesnek mondható ha megszületik, ugye?

Legjobb válasz: 36. hét elõtt koraszülésnek számít. Ha a súlya alacsony ( ált.2500g, vagy alatta ), tuti elviszik egy másik osztályra, sõt, a 32 héten még a PIC is lehetséges, még akkor is, ha úgy tûnik minden rendben. 36 hét elõtt született babáknál fokozott megfigyelés szükséges! Manapság a koraszülöttosztály, PIC centrum felszereltsége nagyon profi, rengeteget fejlõdött, de a babád egészsége, fejlettsége érdekében a minnél több "bent töltött idõ" a jó.Kellemes babavárást.

36. hét elõtt koraszülésnek számít. Ha a súlya alacsony ( ált.2500g, vagy alatta ), tuti elviszik egy másik osztályra, sõt, a 32 héten még a PIC is lehetséges, még akkor is, ha úgy tûnik minden rendben. 36 hét elõtt született babáknál fokozott megfigyelés szükséges! Manapság a koraszülöttosztály, PIC centrum felszereltsége nagyon profi, rengeteget fejlõdött, de a babád egészsége, fejlettsége érdekében a minnél több "bent töltött idõ" a jó.Kellemes babavárást.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Szeretném én is ha sokáig bent maradna, de minimum a 32. hétig. Nagyon várom, hogy elteljen a nyár.
Miért akarod h hamarabb szülessen?ne akarj ártani a saját gyerekednek...
Az bizony nagyon korai. Még az idegrendszere, immunrendszere sem lesz fejlett. Én a helyedben inkább azon izgulnék, hogy 37-38 hét elõtt MEG NE szülessen.
A mai orvostudomány már képes a koraszülött babákat tényleg jól ellátni, kezelni(és ez valóban megnyugtató)de nagyon nem mindegy hogy 32 vagy 36 37 hetesen születik koraszüléssel egy baba, (majd egy hónap a különbség)szóval inkább a 38 39 40 hetet várd, mert az a legbiztosabb :) Türelem, és nagyon jó egészséget és babavárást kívánok!egy 3 éves és egy 8 hónapos srácok anyukája
én most vagyok 30 hetes én is szívesen tartanám már a kezemben a csöppséget de én szeretném ha végig benn maradna :D sõt jó lenne ha a kiírt napon születne meg (bár erre kicsi az esély) :D Ne izgulj hamar telik az idõ, legalábbis nekem :D
Sehogy. Milyen 64 bites programra van szükséged, amibõl nincs 32 bites verzió?
A kérdező hozzászólása: Adobe flash
Abból bõven van 32 bites verzió.
A kérdező hozzászólása: Légyszíves linkelj egyet ha találsz mert én csak flash playert találok.
A lejátszáshoz az kell v. flash animációkat akarsz csinálni?
A kérdező hozzászólása: Flash animációt akarok csinálni.
Az más, abból lehet, hogy tényleg nincs 32 bites. Próbálj ki egy régebbi verziót. Ha az nem megy, akkor bizony 64 bites oprendszert kell beszerezned.
A kérdező hozzászólása: Köszi.
Ha igazán szeretnéd, ne legyen akadály! 32 évesen nem vagy még idõs!
Kérdezõ, miért szeretnél gyereket? Nekem úgy tûnik, hogy neked egyetlen porcikád sem kívánja, hogy terhes légy és aztán anya.Miért kellene annak lenned?Ha ennyire nem szeretnéd, szerintem nem kellene belevágnod.
Tehát mondanivalommal, okfejtésemmel csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy nem szabad, meg kell próbálni nem elkeseredni, ha vkinek 30 fölött sem "hejde" az élet...és nem szinte magától értetõdõen adódott a gyerek, stb...
Kedves 17:15-ös hozzászoló, Úgy gondolom, kissé egyoldalúan szemléled a helyzetet, amelyrõl kritikát alkotsz. Akirõl írtam, hogy 40 éves kora után születtek a gyerekei, nem hobbiból, vagy divatból tett így. Ill. alakult így az élete. Pusztán késõn találta meg a partnerét az életben -testi fogyatékossága miatt, vagy más dolgok is talán, én ezt tudom-. Szóval meglehetõsen elrugaszkodott tévhit, hogy aki késõn vállal, szül gyereket, az karrierista, törtetõ, érzéketlen, divathóbortokat követõ némber, stb. Mondok egy másik példát: az egyetemen volt egy tanárnõm: félvak, balesete volt. Õ is, ha jól emlékszek 39 volt, mikor gyereket szült, mert késõn talált "számára vmirevaló férfit". Ha már az én hozzászóllásomra reagáltál.. írtam, hogy szintén 32 éves vagyok, és õszintén elmondhatom, hogy nem viccbõl, vagy nagyzási mániából nincs partnerem, vagy már gyerekem.További szép napot!
Annyira bírom ezt a divatot, hogy 40-50 évesen kell gyermeket vállalni, mert az milyen jó!Mi jó van benne?Valaki indokolja már meg?Talán az, hogy majd 70 évesen a 20 éves gyermeke fogja cserélni alatt a pelenkát?Mert ez is benne van a pakliban.És sokkal nagyobb rá az esély, mint egy fittipaldi (nagy)mamára, ha a mai tempójú világot nézzük. 30x évesen még belefér, de 40-ig én nem vártam volna soha.18 évesen már anya voltam, és mondhatom, hogy életünk legjobb döntése volt a férjemmel.A gyermekünk már ebben az évben nagykorú lesz, mi pedig még fiatalok vagyunk, már régen el is felejtettük a [email protected] pelenkát, meg az éjszakai virrasztásokat, a mindennapos hajnali kelést a suli miatt, az örökös aggódást, a beiskolázást, meg az óvodai herce-hurcákat, és még sorolhatnám a végtelenségig.Addig vágjatok bele, amíg nem késõ!
Én is 32 vagyok, ez nem sok manapság ( bár legbelül én is kicsit tartok már az évektõl). Viszont és de épp a napokban mondta egy hölgyismerõsöm, hogy az õ barátnõje 45 és 49 évesen szült.:) Szóval évek tekintetében talán még van "remény". A topikindítónál szerintem egészen más indokok szerepelnek az "ellenérv" oldalán.
Én is félek, 33-at töltöttem most márciusban, nagyon ketyeg az órám. És azon túl, hogy meg vannak ezek a félelmeim, bennem még vágy sincs a gyerekre. Cseppet sem indít meg, ha csöppségeket látok, inkább a hajam szála is égnek áll, úgy idegesítenek a gyerekek. Viszont a párom mindenáron akar gyereket. Nem leszek valami jó anya szerintem. Még nem próbálkoztam teherbeesni, mindig lebetegszem, néha már arra gondolok, tudat alatt csinálom, csakhogy ne kelljen a teherbeeséssel foglalkoznom, tolom magam elõtt a tennivalókat, tudom hogy szednem kéne elõre terhesvitamint, el kéne mennem a fogászhoz, stb...de már ennyi macerától is elmegy a kedvem az egésztõl, semmi kedvem hozzá. Te legalább vágysz rá. Nálam biztos jobb anya leszel. Ha nem szeretném annyira a párom, én nem vállalnék gyereket. Nagyon nehezen találtam rá és sajnos nem találom vonzónak a hozzám hasonló gondolkozású palikat: erre a világra nem jó gyereket szülni... Kész, kelepcében érzem magam, amibõl menekülnék is, meg nem is. És 33 évesen tudom, hogy ez már nem fog más irányba változni bennem, mivel kb. 10 év óta nem vágyom már gyerekre. 20 éves korom körül nagyon-nagyon vágytam rá, aztán átfordult teljes ellentétébe, olyan szinten irritál a téma, hogy legszívesebben minden õsanyának elmondanám, hogy szerintem egy kiskutya százszor édesebb, mint egy kopasz kisbaba. Ez van:(
Lényegében semmit nem találtak okként. Lehet, hogy nekem (is) lelki eredetû volt. De a pajzsmirigyem sem 100-as nekem sem. Voltak peteérési gondjaim is. Az is lehet ok. De igazából nem lett kivizsgálva, mert megmaradt a köv. terhesség.
A kérdező hozzászólása: 15 25 neked keresték a 4 vetélésed okát? mit találtak?
A kérdező hozzászólása: mert vágyom a babára ha látok piciket kicsit irigykedem mindenkinek van ezt látom magam körül.tv ben mindenhol
Egyáltalán nem vagy idõs hozzá! Ha mindketten szeretnétek, ne gondolkozzatok rajta annyit! Nekem hat hónapos kislányom van és a szülés életem legszebb éjszakája volt! Persze, nyílván fájdalmas, de megéri, mert hihetetlen élmény! Nem kell félni tõle, valóban igaz, hogy csak a szépre emlékszünk belõle. A hízás pedig olyan dolog, hogy nem kell terhesen tele ennie magát az embernek édességgel. Én terhestornát is csináltam (dvd-set), az sokat segít nemcsak a hízás elkerülésében, de a szülést is megkönnyíti! Az anyagi oldalát nézve, a mai világban nagyon kevesen vállalnának gyereket, ha ettõl függene! A felnevelésével kapcsolatban is ugyan ez a helyzet, ha az ember mindig azon aggódna, hogy "bármi megtörténhet", akkor csupa rettegésbõl állna az élet, pedig azt boldogan kell élni! Szóval csak bátran, hidd el, ez a világon a legszebb dolog: Anyának lenni!
15:25-ös vagyok ismét. Én négyszer vetéltem el. Szintén dilemmáztam, kell-e gyerek, vagy nem. Ez nagyban függ tehát a lelki dolgoktól. A pajzsmirigy is közbeszólhat, igen. Orvosi felügyelet alatt már elég jól kontrollálni lehet a dolgokat. A többit már leírtam az elõbb.
32 évesen szültem az elsõ, és 36, 5 évesen a második lányomat. Addigra éreztem úgy, hogy érett vagyok az anyaságra. Az elsõnél az elsõ 3 hónap, mint a legtöbb kismamánál pocsék volt. Émelygés meg egyéb kellemetlenségek, amik a 20 éves kismamákkal is megesik. Ebben a korban sokkal jobban odafigyelnek a orvosok, védõnõk, meg mindenki a kismamára. Ha igazán akarod, és a férjed is, akkor mindent bele. Az, hogy kit mennyire visel meg a terhesség, mennyire könnyen szül, nem korfüggõ. Semmi hátrányod nem lesz a korod miatt, és nálad idõsebb nõk is vállalnak gyereket, még elsõt is. Most még nem vagy lekésve, mert simán fel tudjátok nevelni. Mondjuk Fehér Anna is most terhes az elsõ babájával, 52-53 évesen, és nagyon boldog. Kívánom, hogy ti is legyetek azok.
A kérdező hozzászólása: terhességtöl mert hányás rosszullet stb vetélés veszély voltam 2x terhes egész nap ettem rosszul voltam és 8 ill 12 heten elment. szülésnél a fájdalomtól a haláltol hizas férjem folyton fogyozik és a vékonyság az ideálja sajnos a család nötagjai elhiztak szülés után anyámon 30 kg maradt.cukor és pajzsmirigy betegseg jött ki.nálam is emelkedettek a szintek
És ha örökbe fogadnátok? Sajnos amilyen lassan megy ez a procedúra, bõven fel tudtok lelkileg, anyagilag készülni a csöppségre. A terhességtõl, szüléstõl, hízástól miért félsz?
A kérdező hozzászólása: én is késön találtam rá a férjemre 30 évesen.és érdekes hogy 18-20 éves korom közt nagyon vágytam babára aztán elmult. akkor olyan pasim volt aki nem akart se házasodni se gyereket

Nem túl nagy? Tegnap voltunk a dokimnál és a 32. heti UH adatai a babánknak: BPD: 89 mm, THQ: 86 mm, AC:259, a súlya: 2200-2300 gr! Nektek ennyi idősen mekkora volt a babátok és milyen adatokkal születtek meg?

Köszi a válaszokat. :)

Legjobb válasz: Szia! Én pénteken voltam 32. heti Uh-n. Az én adataim: BPD:88mm, AC: 271mm, FL: 61mm, súlybecslés: 2124g. Én is megnéztem az internetes "átlagokat", és mindegyik oldalon mást találtam. Biztos nem lesz kicsi babánk! De én azt mondom, inkább nagyobb, mint kisebb...

Szia! Én pénteken voltam 32. heti Uh-n. Az én adataim: BPD:88mm, AC: 271mm, FL: 61mm, súlybecslés: 2124g. Én is megnéztem az internetes "átlagokat", és mindegyik oldalon mást találtam. Biztos nem lesz kicsi babánk! De én azt mondom, inkább nagyobb, mint kisebb...
Szia! Itt meg tudod nézni az adatokat: http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator

Mikortól nem koraszülött a baba? Ha előbb érkezik nagy baja lehet? Visszatartják még a 32. héten?

Nagyon félek hogy korán érkezik a babám, nem tudomm iért de ez a paranoiám már a terhesség eleje óta. Kérlek írjatok tapasztalatokat.

Legjobb válasz: a 24-37 hét közötti babák a koraszülöttek. 24 az élve születés határa, 37 felett pedig már normál idõre született babónak számít. ha a 32. héten gond lenne egy kismamánál, akkor azért még megpróbálják visszatartani a babaót, ameddig csak lehet. de ne aggódj rajta, az idegesség nem tesz jót sem neked, sem a babának.

a 24-37 hét közötti babák a koraszülöttek. 24 az élve születés határa, 37 felett pedig már normál idõre született babónak számít. ha a 32. héten gond lenne egy kismamánál, akkor azért még megpróbálják visszatartani a babaót, ameddig csak lehet. de ne aggódj rajta, az idegesség nem tesz jót sem neked, sem a babának.
Ne parázz! 32 hétig bent maradt a babád, ezt a pár hetet is kibírja hidd el, ne idegeskedj mert azzal ártasz neki a legtöbbet. Most a legfontosabb amúgy is a méhen belüli fejlõdés, épp ebben az idõszakban mert a léghólyagocskák ágazatos rendszere most fejlõdik ki és rajtuk az a felületi anyag ami az elsõ légvételeknél megakadályozza, hogy összeessen a tüdõ.(surfactant) Szóval pont most nem lenne jó ha kibújna.
Úgy tudom, hogy a születési súlya számít a babának, és 2500g a határ.
Kedves utolsó rosszul tudod. Nem az számít, hogy egy baba 1200 grammos vagy épp 4 kilós.A tüdejének a fejlettsége számít csak.Láttam én már 4 kilós gyereket akit újraéleszteni kellett a szülõágyon és láttam már 29 hétre született picurkát aki meg lélegeztetõ gép nélkül önállóan lélegzett. Pont az elöbb írtam, hogy a 32 hét körül alakul ki ez a surfactant anyag ami védi a léghólyagocskákat az összeeséstõl.Ez nem mindegy hogyan fejlõdik. Ezért is van az, hogy az a baba aki 29 hétre születik néha jobb eséllyel indul, mint aki a 36-ra, mert mesterségesen el tudjuk neki kezdeni adni a surfactant anyagot, de egy 36 hetes babánál már nem. (nem kioktatni akartalak, de tényleg nem a súly számít)
Nekem a 34. héten akart kijönni, és még akkor is visszatartották ( nem volt vészes, csak görcsölgettem, majdnem egy hétig bent voltam, ), azt mondták, a betöltött 36. hétig koraszülöttnek számít. Nálam annyira jól sikerült a visszatartás, hogy a 41.+3-on szültem.
Az én fiam 35. héten született, 2600 grammal, és nem nevezték koraszülöttnek... 10/10 apgarja volt, és egy percet sem töltött koraszülött osztályon. Szerencsére makk egészséges az elsõ perctõl kezdve.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!