Találatok a következő kifejezésre: Nőstény macskám szült (2 db)

Nőstény macskám idén szült először, a kicsik kb.1 hónaposak. Még szopnak. Ennek ellenére lehet jelenleg újra vemhes a macskám?

Nem tudom eldönteni, hogy most a beképzelem magamnak, vagy megint mozog valami a hasában :-)

Legjobb válasz: De még mennyire, hogy lehet. A macskák élete 2 dologból áll: a vadászat, és a szaporodás. Amint megszületnek a kismacskák, a nõtény újra ivarzik, és azonnal teherbe is eshet, így folyamatosan tud szülni, és "nevelni" felváltva. Ez természetesen erõsen megrövidíti az életét, szóval én annyira nem örülnék neki... Ivartalanítsd, ezzel megkíméled õt is a felesleges terheléstõl, illetve magadat is a folyamatosan születõ kismacskák gondjától (feltéve, hogy nem az a szándékod velük, hogy kihajítsd õket az utcára amint elválnak az anyjuktól).

De még mennyire, hogy lehet. A macskák élete 2 dologból áll: a vadászat, és a szaporodás. Amint megszületnek a kismacskák, a nõtény újra ivarzik, és azonnal teherbe is eshet, így folyamatosan tud szülni, és "nevelni" felváltva. Ez természetesen erõsen megrövidíti az életét, szóval én annyira nem örülnék neki... Ivartalanítsd, ezzel megkíméled õt is a felesleges terheléstõl, illetve magadat is a folyamatosan születõ kismacskák gondjától (feltéve, hogy nem az a szándékod velük, hogy kihajítsd õket az utcára amint elválnak az anyjuktól).
Sajnos a cica lányok márcsak ilyenek amint megszülnek azonnal képesek teherbe esni. Lehet, hogy jól sejted máris várható a következõ adag cicus amtõl sajnos elég nehéz megszabadulni. Tehát a cicád és saját érdekedben egy megoldás van az ivartalanitás, hidd el nem olyan nagy dolog a cica egyáltalán nem viselõdik meg ezt mi emberek inkább a szivünkre vesszük én is izgultam amikor a cicáimat ivartalanitották, de õk szinte fel sem vették a dolgot ugyan olyanok, mint annak elõtte sõtt nem jár folyton az eszük a szaporodáson sokkal játékosabbak ragaszkodóbbak. Én csak javasolni tudom mindenkinek aki még nem szánta rá magát.
lehet h az elöttem szoloknak van igaza, de én ugy tudom, h amig szoptat nem ivarzik.a kandur macskák pont ezért ölik meg a kiscicákat föleg ha nem ök az apamacskák, hogy az anyamacska ujra tüzelni kezdjen, s vemhesüljön az ö génjeikkel.én ezt igy hallottam.
Lehet. Ivartalaníttasd. Ha több cicát szeretnél, akkor vannak bõven a menhelyeken vagy az utcákon, fogadj örökbe.
Igen lehet! A macskák 3-4 héttel a "szülés" után már gyakran tüzelnek. Azért azt nem hiszem h már lehet érezni h mozog valami:) Nekünk azt mondta az orvos, h ha csak ideiglenesen nem akarunk cicát adjunk neki fogi gátlót! Ha szoptat, 1 hónap után már lehet. 500 Ft 10 szem, 1 héten 1 db és nincs kiscica, csak ha akarod! Az én cicáimnál nagyon bevált (3 lány és nics kiscica)

Van egy nőstény macskám, és azt hallottam, hogy ha legalább egyszer szülnek utódokat, akkor a továbbiakban sokkal kezelhetőbbek lesznek. Ez igaz?

A cicám 10 hónapos, a legutóbbi tüzeléskor nem sikerült becserkésznie a helyi kandúroknak, de azóta sokkal agresszívebb. Ivartalanításról hallani sem akarok. N?véreméknek van egy szép kandúrjuk (7 hónapos), azzal szeretném fedeztetni. Mikor van a legközelebbi tüzelés?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem lesz kezelhetõbb. Sõt, épp azért agresszívebb, mert zargatják a kandúrok.

Egyáltalán nem lesz kezelhetõbb. Sõt, épp azért agresszívebb, mert zargatják a kandúrok.
Akkor kínozd csak szegényt... Tudtad pl hogy a kandúrnak tüskés a farka? Hát nem édes? ^^ Ohh, amúgy a macska ha egyszer nagy lesz akkor addig tüzel kis szünetekkel amíg csak vemhes nem lesz! Õt aztán nem fogod tudni elzárni mint egy kutyát mert te kis megúõrülsz meg õ is. És nem lesz kezelhetõbb. Egy élõ szülõgép lesz belõle. Évente 2 de akár 3 alom is. Az elsõket még csak elpasszolod és aztán? Arról nem is beszélve hogy a macskád kiscica. Ilyen korban még nem szabadna szülnie, olyan ez mintha egy kislány szülne gyereket... Szóval csak hajrá, éljen a szakértelem ^^
Ne szaporíts, van elég kóbor macska!
Az én (most 3 éves) macskám 7 hónapos korában lett ivartalanítva, éppen elkezdett tüzelni, azonnal vittem orvoshoz. Õ egy iszonyatosan félõs, ideges, elbújós macska, amilyen kölyökként is volt. Még hozzám is ritkán jár. Belegondoltam már egy párszor, hogyha lett volna neki egy alma, lehet lenyugodott volna egy kicsit. Ezt már nem fogom megtudni. Azonban van egy féléves fajtiszta cicám is mellette, aki igazi bújós, jófej, haverkodós macska, akire természetesen nemsokára ivartalanítás vár. Remélem, nem fogja eldobni a "jófej-énjét".
11:08 vagyok: " A hímek péniszén hátrafelé mutató tüskék találhatók, melyek a pénisz kihúzásakor hozzáérnek a nõstény vaginájának falához. A nõstényt ez az ovuláció megkezdésére serkenti, de mivel erre nem minden esetben kerül sor, a nõstények ritkán esnek teherbe az elsõ párzás során. A tüzelõ nõstények több hímmel is párosodnak, így elõfordulhat hogy az egy alomba tartozó kölykeik több apától származnak. " Egy kis továbbképzés.
Ismét egy kedves, jólnevelt kérdezõ :( Ha nem ismered a macska biológiáját, nézz utána. Valóban tüskés a kandúrok pénisze. És nem "szülnek", hanem "fialnak", vagy "ellenek" az állatok. A Te felelõsséged, hogy vigyázol a Nálad lévõ nõstényre, hogy ne vemhesüljön feleslegesen, aminek az ivartalnítással elejét veheted. Az állat nem az élvezetért párosodik, hanem ösztöne hajtja. Nem szabad emberi érzésekkel, tulajdonságokkal felruházni õket.
Érdekes, a mi macskáink sosem szöktek el panelbõl... Ott azért lehet ám vigyázni rá, olyan egyszerûen, hogy NEM ENGEDED KI AZ AJTÓN.
Miért mégis kinek a hibája? Ilyenkor nem a tiéd? Õ egy állat, nem tud felelni magáért. Ha állatot veszel magadhoz nézz utána. Nem tartják eltzárva a könyveket, sem a netet, bárhol meg lehet nézni amit most leírtak. A többi meg csak azt akarta érzékeltetni, hogy a macskád szenvedni fog és nem bulizni amikor ezek történnek vele. De úgy látom valahogy nem vetted ki belõle. De elnézést... Az én macskámnak is jó élete volt, hogy minden évben szül kétszer, aztán utána minden évben kétszer elvetélt, félõrültem lopkodta más kismacskáit és végül 5 évesen meghalt... Azóta már felnõttem és van saját pénzem és inkább kifizetem azt a pár ezer forintot, hogy kiivartalanítsák a macskáim, akik lám boldogan és gondtalanul élnek nem pedig szülnek egész évben vagy félholtra verik egymást egy lányért...
A kérdező hozzászólása: Az meg a másik, hogy nehogymá' én tehessek róla, hogyha elszökik a panelbõl a macska - ami ugyebár elõ szokott fordulni - és felkúrja egy kandúr a tüskés farkával (ami mellesleg nem tudom, hogy vágott az én nõstény macskámhoz, na mindegy), és a kb 7-8 (macskaévekben) éves macskám a kegyetlen állatias pedofília áldozatává válik. Igencsak jó ötletet adtál, mert akkor bevarrom a seggét zsákvarrótûvel, akkor ez tuti nem történik meg. De még jobb lenne, ha ezt te tennéd meg, mert nekem ehhez sajnos nincs szakértelmem. De szar lesz hülyén meghalni. Mindenesetre örülök, hogy ez az oldal tele van ilyen segítõkész türelmes emberekkel, akik egy pillanatra se feledkeznek meg arról, hogy nagyképûen közöljék az alul iskolázott népséggel, hogy mekkora parasztokat is tartalmaz szép kerek világunk. ;) Békés szép estét.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a választ, de te 20:15-ös, csak annyit tudok mondani...hogy is fogalmazzak...megvan! bekaphatod bunkókám.
Nem, nem igaz.
Szia!Az elsõ hullám már lezajlott (január végén;februárban kezdõdött), a második szezon pedig szerintem június-július körül fog jönni, nekünk születtek pici cicák augusztus elsõ felében, sõt, talán egyszer még szeptemberben is.
Panelprolik ne parasztozzanak!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!