Találatok a következő kifejezésre: Nőgyógyászom nem táppénzen, (8 db)

Ha nőgyógyász vett táppénzre, visszarendelt magához, de nem tudok aznap menni, csak másnap-de akkor másik orvos lesz-ő is kiadhatja a táppénzes papíromat? Vagy az asszisztens is odaadja, nem is kell hozzá a nőgyógyász?

Legjobb válasz: Nekem mindkét terhességemnél a nõgyógyász adott egy papírt, hogy javasolja a táppénzt.Ezt elvittem a háziorvoshoz, aki adta a táppénzes papírt.Minden hónapban hozzá kell mennem a papírért, nem a nõdokihoz.

Nekem mindkét terhességemnél a nõgyógyász adott egy papírt, hogy javasolja a táppénzt.Ezt elvittem a háziorvoshoz, aki adta a táppénzes papírt.Minden hónapban hozzá kell mennem a papírért, nem a nõdokihoz.
A kérdező hozzászólása: Engem a nõdoki vett táppénzre, majd csak akkor ad javaslatot, ha lesz szívhang.
Nekem is úgy volt mint az elsõnek. Kérdezõ hány hetes vagy?
Tényleg?Engem csak akkor vett táppénzre, amikor már volt szívhang.
A nõgyógyász nem vehet táppénzre csak a körzeti, a nõgyógyász csak javasolhatja, hogy menj táppénzre.
A kérdező hozzászólása: 6+1 hetes vagyok.Ma már volt szívhang is :) A táppénzes papíromat kiadta a másik nõgyógyász! Nálunk a helyi kismamákat nem a háziorvos veszi táppénzre, hanem a nõgyógyászat, teljesen mindegy kihez járunk(ezt mondta az asszisztens). És a nõgyógyászat/vagy terhesgondozás-kinek hogy tetszik- is tart állományba.

Nőgyógyászom nem tart táppénzen, mert nincs megfelelő indok. Kezem, lábam dagad, vérnyomásom 139/86. Szerinte ez új rendelet. Mit lehet erről tudni?

Legjobb válasz: Ne légy nyuszi, kérdezz rá a rendelet számára, nézz utána!! Kell valószínû a táppénzhez jóindulat is gondolom, engem mind a két gyerekemmel, két különbözõ doki szó nélkül táppénzbe vetetett a háziorvossal. A kicsi fél éves, úgyhogy nagyon friss lehet az a rendelet!

Ne légy nyuszi, kérdezz rá a rendelet számára, nézz utána!! Kell valószínû a táppénzhez jóindulat is gondolom, engem mind a két gyerekemmel, két különbözõ doki szó nélkül táppénzbe vetetett a háziorvossal. A kicsi fél éves, úgyhogy nagyon friss lehet az a rendelet!
Engem egy hónapja vettek táppénzre pdig nincs semmi bajom.Én kértem mert messze van a munkehelyem és nem akartam télen bejárni.A dokinak is ezt mondtam.Szerintem ez egy nagy baromság.Biztos, hogy nincs ilyen rendelet.
Sajna engem se írtak ki táppe´nzre, pedig nálam még indokolt is lenne.Itthon voltam 1.5 hónapot, és ettöl a héttöl mehetek dolgozni.Peik a 8.hónapban vagyok.Sajnos nem írnak ki mindenkit olyan egyszerüen.Èn nem is egyszer voltam orvosna´l emiatt a 1.5 hónap alat, de nem értem el semmit. Próbálj másik orvossal kiíratni magad. Nekem nem jött be. 29hetes kismama.
Veszélyeztetett terhesként a terhesség bármelyik szakaszában ki kell, hogy írjon a nõgyógyász. Az indok lehet az, hogy fizikailag vagy szellemileg megerõltetõ számodra a munkavégzés. Én a nõdokimnak telefonáltem, hogy táppénzre szeretnék menni, azt mondta, hogy vigyem be a terhes könyvem és kiír.Így is lett. Válts dokit, minden rajta múlik.

Élettársam munkavállalói kis könyvvel dolgozott, de most terhes, és a nőgyógyász nem engedi dolgozni. Az orvos nem veszi fel a kis könyv miatt. Hogyan kaphatna mégis táppénzt?

Legjobb válasz: Esetleg méltányossági alapon igényelhet, de nem valószínû, hogy kapna. Sajnos az AMkönyves foglalkoztatás egészségügyi ellátásokra nam jogosít. Rendszeres szociális segélyt kérhet a helyi önkormányzattól, hátha azt megkapja.

Esetleg méltányossági alapon igényelhet, de nem valószínû, hogy kapna. Sajnos az AMkönyves foglalkoztatás egészségügyi ellátásokra nam jogosít. Rendszeres szociális segélyt kérhet a helyi önkormányzattól, hátha azt megkapja.


A nőgyógyász mondhatja azt, hogy nem ír javaslatot a táppénzre vételre 25 hetes terhesen?

Besokalltam a munkahelyen, és nem szeretnék tovább dolgozni.

Legjobb válasz: Egy normális szülész-nõgyógyász már a terhesség elejétõl fogva folyamatosan ajánlgatja, hogy menjen a kismama táppénzre. Ha tied nem akar javasolni, akkor keress másik orvost. Egyébként elmész a védõnõdhöz és õ is javasolhat táppénzre. Vagy csak simán a körzeti orvosod is. Legalább is engem mind a három állandóan táppénzre akar küldeni, hoyg pihenjek, d nekem jó munkahelyem van.

Egy normális szülész-nõgyógyász már a terhesség elejétõl fogva folyamatosan ajánlgatja, hogy menjen a kismama táppénzre. Ha tied nem akar javasolni, akkor keress másik orvost. Egyébként elmész a védõnõdhöz és õ is javasolhat táppénzre. Vagy csak simán a körzeti orvosod is. Legalább is engem mind a három állandóan táppénzre akar küldeni, hoyg pihenjek, d nekem jó munkahelyem van.
nem mondhatja, mert ha idegeskedsz vagy stresszeled magad akkor árthatsz mindkettõtöknek elsõválaszolónak: az én körzetim azt mondta ír táppénzes papírt, de kell hozzá a nõgyógyász ajánlása (vagy mi)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Az én körzetim is felajánlotta, de max. egy hónapra tud kiírni, ezért kéne a nõgyógyász javaslata.
én is dolgoztam egész 8 hónap alatt, mert engem sem akart az enyém kiírni.A ha´zi orvosom pedig csak 3 hetet tudott.Ez van..... Most itt vagyok, semmi bajunk, és a lányom 19 hetes.
Én szerettem volna minnél tovább dolgozni nem tudtam csak 29-30htesig, de meg is lett a böjtje, mert méhnyak rövidülés lett.Izomlazítót kell szedjek , hogy minnél tovább bennt maradjon a baba-már leállhatok vele, demegijjedtem.Pedig viszonyalg jó volt a munkahelyem csak 10órákat ültem egyhuzamban.Tõlem a nõgyógyi sosem kérdezte mért akarok táppénzre menni, automatikusan írta a papírt.Sztem nincs joga azt mondani, hogy nem mehetsz, alanyi jogon is jár, egy terhesnek meg indikolt-fõleg ha úgy érzed.A háziorvos nem írhat ki csak egyedül sajnos kell a nõdoki táppénzbe vételi kérelme, hogy veszélyeztetett terhes vagy, mert õ a terhesgondozód.Ha nem ír ki tényleg menj másikhoz!Még most megteheted, ne várj sokat, mert minnél jobban megy az idõ annál nehezebben vesz át doki.36hetes kismama
Elfaradtal, ennyi. Tobbet nem is kell mondanod. Megterhelo a munka, slussz passz.

Elmehetek 16 hetesen majd táppénzre? Nem fog problémázni a nőgyógyász?

Ugye ? adja a papírt?Ti hány hetesen mentek/mentetek el?

Legjobb válasz: ha nincs semmi gond, csak egyszerûen táppénzre akarsz menni, mondd meg neki õszintén... biztos nem fog problémázni, miért problémázna?! ez "jár" neked... ha úgy érzed. a táppénz ellenére aktív maradhatsz, tehetsz-vehetsz, dolgozhatsz ha úgy érzed, csak nem gyarapítod a nagy közös pénztárcát... amibõl ha máskor nem is látsz semmit legalább most látsz :)

ha nincs semmi gond, csak egyszerûen táppénzre akarsz menni, mondd meg neki õszintén... biztos nem fog problémázni, miért problémázna?! ez "jár" neked... ha úgy érzed. a táppénz ellenére aktív maradhatsz, tehetsz-vehetsz, dolgozhatsz ha úgy érzed, csak nem gyarapítod a nagy közös pénztárcát... amibõl ha máskor nem is látsz semmit legalább most látsz :)
Én mind a ketõvel már 6. héttõl otthon voltam, mert veszélyeztetett terhes voltam.(volt egy pár vetélésem)
Szerintem sem problémázik. Egyszerûen mondd, hogy fáradsz, nem bírod a munkát. Én itthon voltam az elsõnél az 5. héttõl, mert veszélyeztetett terhességem volt. Most pedig azért kértem táppénzt, a 10. héttõl, hogy ne kelljen felmondjak, mert elköltöztünk, és lejárt a gyes, mire összejött. A doki szó nélkül ajánlotta a táppénzt, pedig akkor még nem tudta, hogy hozzá fogok járni.
Én pénteken leszek 32 hetes és még dolgozom, majd 36 hetesen megyek táppénzre, egyébként orvosa válogatja, hogy kiír e vagy sem! Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Én otthon dolgozok, csak van olyan része a munkámnak, amikor építkezésekre kell mennem.Inkább kihagynám a létrán és padlókon való mászást.Remélem el tudok majd menni táppénzre!
Szia, én a 15.héttõl táppénzen vagyok, mert nehéz munkát végzek:ápoló vagyok.A nõdoki szó nélkül kiirt, de indoklásként odairta, hogy hasi görcsök miatt-tehát kellett valamilyen indok.

24 hetes kismama vagyok. A lábdagadással már egyáltalán nem tudok mit kezdeni. Próbáltam mindent, amit javasoltak, de semmit nem használt.8 órát ülök a munkahelyen, ez miatt van. Kérhetem a nőgyógyászt, hogy írjon ki véglegesen táppénzre?

Legjobb válasz: Sztem lehet attól,pang a vérellátás a szervezetedben.amúgy mindenki más felépítésû van aki egyáltalán nem vizesedik van aki a végén,mint pl én is.A tested visszatartja a vízet ezért dagad be én pont tegnap kérdeztem a dokitól,hogy vane köze sóhoz,meg fûszeres kajákhoz esetleg cukorhoz és mosolyogva azt mondta semmi.szval ezzel együtt kell élni.Én azt fiogyeltem meg ha több folyadékot iszok nem dagadok úgy valószínû,mert többet megyek wcre is és rá van kényszeríve a szervezetem,hogy ûrítsen.próbáld ki te is hátha bejön.Amúgy persze,hogy kérheted a dokidat sztem egy szó nélkül ki fog írni.35hetes kismama

Sztem lehet attól, pang a vérellátás a szervezetedben.amúgy mindenki más felépítésû van aki egyáltalán nem vizesedik van aki a végén, mint pl én is.A tested visszatartja a vízet ezért dagad be én pont tegnap kérdeztem a dokitól, hogy vane köze sóhoz, meg fûszeres kajákhoz esetleg cukorhoz és mosolyogva azt mondta semmi.szval ezzel együtt kell élni.Én azt fiogyeltem meg ha több folyadékot iszok nem dagadok úgy valószínû, mert többet megyek wcre is és rá van kényszeríve a szervezetem, hogy ûrítsen.próbáld ki te is hátha bejön.Amúgy persze, hogy kérheted a dokidat sztem egy szó nélkül ki fog írni.35hetes kismama
En is 24 hetes vagyok, egyszer-egyszer bedagadt a labam. En gyogyaszati boltban vettem bokara valo gumizoknit (nem tudom pontosan hogy hivjak), azt ha par orat hordom, teljesen megszunik a labdagadas. Amugy szerintem kiirhatnak mar most is tappenzre.

Ma megyek nőgyógyászhoz, hogy javasoljon táppénzre. Mit mondjak neki, hogy kiadja a papírt? Nem hozzá tartozon körzetileg, csak már kell a táppénzes papír, mert már helyettem vettek föl új dolgozót!

Legjobb válasz: Szia! Szerintem mondd azt, hogy olyan munkát végzel, ami nem kismamáknak való, pl. sokat kell emelgetni. Egyébként nem szoktak ezen sokat problémázni a dokik, nekem még arra sem hagyott idõt, hogy rendesen megmagyarázzam, már írta is a papírt. 29 hetes kismama

Szia! Szerintem mondd azt, hogy olyan munkát végzel, ami nem kismamáknak való, pl. sokat kell emelgetni. Egyébként nem szoktak ezen sokat problémázni a dokik, nekem még arra sem hagyott idõt, hogy rendesen megmagyarázzam, már írta is a papírt. 29 hetes kismama
Az enyémet sem izgatta, hogy miért. Nem kell magyarázkodni!
Szia, mondd azt, hogy ki akarnak rúgni. Azonnal ki fog írni. Engem tényleg ki akartak, úgyhogy a körzeti orvosom azonnal kiírt, a nõdokim nem foglalkozott ezzel, azt modta intézzem a háziorvosommal. Elvileg nem kell különösebb indok ahhoz, hogy táppénzre menj a terhesség alatt! Az is elég ha te úgy döntesz kímélni akarod magad és nem akarsz dolgozni, és ki kell írjanak! Sok sikert, boldog babavárást!
Én dokim megkérdezte, hol dolgozom és rögtön kiírt. Amúgy eladó voltam egy boltban.
Amúgy az sem fontos, hogy a dokihoz menj, engem a védõnõm vett táppénzre.

A nőgyógyász írt ki táppénzre, de azóta még nem voltam nála. Õ fog adni havonta erről igazolást?

A könyvel?m követel rajtam valami rózsaszín cetlit, amit a dokinak havonta kell adnia (hogy táppénzen vagyok). Holnap megyek terhesgondozásra, ott kérjem majd akkor ezt, tudni fogja mir?l van szó?

Legjobb válasz: szia a terhesgondozáson adnak egy papírt,amit elviszel a háziorvosodnak,aki ezzel az igazolással tud állományba tartani,csak szólj a papírért a gondozóba. a háziorvos meg így adja neked a rózsaszín papírt,ami a táppénzesed,ezt kell leadnod.remélem segítettem,üdv. 3 hetes manó anyukája

szia a terhesgondozáson adnak egy papírt, amit elviszel a háziorvosodnak, aki ezzel az igazolással tud állományba tartani, csak szólj a papírért a gondozóba. a háziorvos meg így adja neked a rózsaszín papírt, ami a táppénzesed, ezt kell leadnod.remélem segítettem, üdv. 3 hetes manó anyukája
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj, hogy engem nem a háziorvos vett állományba, hanem a nõdoki, és a háziorvost nem is érdekelte hogy táppénzen vagyok. Ezért nem értem, hogy mi van. Remélem kiadják a terhesgondozáson is.
A nõgyógyász beírja a terhes kiskönyvedbe az állapotod, hogy keményedik, fájlalja a kersztcsontját v.ilyesmit, tehát amiért táppénzre javasol és ha minden hónapban oda írja, hogy non post.(keresõképtelen)akkor azzal elmégy a háziorvoshoz és õ ez alapján ír ki táppénzre.Õ adja oda neked a rózsaszín cetlit, ami kell a könyvelõnek.
A nõgyógyász nem vehet állományba csak javasolhat.Van ahool a terhesgondozóba lehet még, nálunk már nem engedték, mert be akarják szüntetni.A háziorvos ez alapján köteles kiírni.
A kérdező hozzászólása: Én is azt hittem hogy így van, de már egy hónapja õ ideadta nekem a rózsaszín táppénzes papírt, sõt még õ nézett rám furán, hogy miért gondoltam hogy a háziorvos adja.
A kérdező hozzászólása: Ja, nekem a terhesgondozáson adták, de a nõdokim is ott volt, tehát õ adta.
Szia! Én kaposvári vagyok, nálunk úgy mûködik a dolog, hogy a nõgyógyászom beírta a kiskönyvbe, hogy javasolja a táppénzt. Ezt bemutattam a terhesgondozóban "mûködõ" nõdokinak és õ írt ki. Aki táppénzes, annak kéthetente kell mennie a gondozóba és ott kapjuk a táppénzutalványt, a rózsaszínût.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, akkor biztos nálam is így van, csak nekem nem mondták hogy kéthetente kell.
Szia! Engem eddig a háziorvosom tartott tp-en, de most már a doki átvett és tõle kapom havonta a papírt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!