Találatok a következő kifejezésre: Nő a fogam, és nagyon (17 db)

Tudom, hogy még kicsi a kutyusom (4napmlva lesz 8hetes) de szeretném tanítgatni! Szerintem okos kutyus csak még nagyon kajla! Tudom, hogy nö a foga és azért harap vettem is neki mindent de akkor is csak emgem harapdál! Mit tegyek?

Kicsit agresszìv néha!Mit tegyek?Hogyan tanìtsanlm,és hogyan szoktassam le arròl,hogy bàntson? Egyébként gyönyörüszép és làtszik,hogy értelmes kutyus!Rotweiler és Németjuhàsz keverék

Legjobb válasz: 8 hetesen nem lehet agresszív, rosszul értékeled a viselkedését!!! Így tanácsot se lehet igazán adni, látni kéne mikor mit, hogyan, milyen állapotban csinál. Egyébként meg ha valamit túlzásba visz, korhatár nélkül ugyanaz a megoldás mind a kilencven milliárd ilyen eredetû viselkedészavarra: Le kell állítani. A kutyákkal nem olyan bonyolult a kommunikáció ilyen szempontból...

Amúgy nem lehet elhozni, ha abbahagyta a szopizást akkor sem.A 8 hetes kort nem poénból találták ki az állatorvosok. 8 hetes korára érik el azt a szocializációs szintet (amit az anyjától tanul meg az alomban)hogy egészséges kölyökként hozzád kerüljön, és ne legyen ilyen problémád, hogy harap. Az anyja megtanítja neki, hogy mekkorát lehet harapnia, hogy azzal ne okozzon fájdalmat, tehát egy "elõképzett" kutyát kapsz, akivel csak betartatni kell a szabályokat.
8 hetesen nem lehet agresszív, rosszul értékeled a viselkedését!!! Így tanácsot se lehet igazán adni, látni kéne mikor mit, hogyan, milyen állapotban csinál. Egyébként meg ha valamit túlzásba visz, korhatár nélkül ugyanaz a megoldás mind a kilencven milliárd ilyen eredetû viselkedészavarra: Le kell állítani. A kutyákkal nem olyan bonyolult a kommunikáció ilyen szempontból...
Azért harap, mert nem az alomban maradt 8 hetes koráig. Kezd a tököm tele lenni az ilyen kérdésekkel, AZÉRT HARAP A KUTYÁD MERT NEM TANULTA MEG HOL A HATÁR A JÁTÉKBAN!!! Komolyan mondom, nem viccbõl járatjuk a pofánkat folyamatosan, hogy 8 hetes kor elõtt nem hozunk el kutyát! És akkor még van aki idejön okoskodni, hogy hát miért, nem lesz semmi baja, 6 hetesen már elég nagy és nem szopizik... TESSÉK, ITT AZ ÉLÕ PÉLDA. (Kb. az ezredik ilyen kérdés, és kivétel nélkül mindegyikben 8 hetes kor elõtt elszakított kutyákról volt szó.)
"Kicsit agresszìv néha!Mit tegyek?Hogyan tanìtsanlm, és hogyan szoktassam le arròl, hogy bàntson?" A gazdája szerint agresszív, és "bántja". Tehát nem játékosan harap.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy még fiatal és nem kellett volna elhozni, de agyon csaptàk volna! És igen junior tàpot kap!vlIgyekszem minnél minöségibb dolgokat adni neki!Tudom, hogy még jàtékos de valahogy lekell szoktatnom ròla!és cannak kimondottan ilyen kiskutyàknak fogerösìtö amit ràghat és azt adom neki!
A kérdező hozzászólása: Köshzönöm a tanàcsokat!És ennek az idegesìtö személynek pedig üzenem , hogy ne oksokdj bele mindenbe tudod vannak olyan gazdàk akik bàntjàk a kutyàkat és bem tudsz ellenük mit tenni és a mi azér hoztuk el ilyen koràn mer nagyon rossz helye volt plusz agyon akartàk csapni de te mit is tudhatsz ezektöl te csak okoskodsz itt, hogy mennyire eleged van nekem meg képzeld elegem van a magadfajtàbòl, hogy oksokodik amikor semmit nem tud!! És egyébként amikor a szopizàst abba hagya akkor ellehet màr hozni oksoka úgy hogy h ate ilyen feszült emver vagy kezeltesd magad az helyett, hogy irogatsz!!
Három kutyám volt eddig, kölyökkorában mindegyik harapott. De azért harapás és agresszív harapás között nagy különbség van. A kölyök egyszerûen játszik, a te dolgod megtanítani, hogy mikor együtt vagytok, nem ez jelenti a játékot. Találj ki mást, labdázz vele, húzgálj neki rongyot vagy mittomén, légy kreatív. :-) Ha harapni kezd, hagyd ott, ne foglalkozz vele. Fontos, hogy légy következetes! Ha valamit nem szabad, azt soha nem szabad, nem csak néha. Tanítgatni is elkezdheted alapparancsokra, de csak játékosan, naponta többször, de egyszerre csak pár percig. Nem kell erõltetni, csak ameddig õ is élvezi.
a te kutyád ivott bele tegnap a vegyszerbe? akkor jobban van ezek szerint!
2-es vagyok. Nem okoskodom, pusztán veled ellentétben értek a kutyákhoz. :) Nem választunk el kutyát 8 hetes kora elõtt, 6 hetesen elkezdjük a táphoz szoktatni, ha nem szopik már akkor sem történik semmi, kapja a kölyöknek való tápot, és AZ ALOMBAN MARAD, a tesóival. Játszanak, birkóznak, SZOCIALIZÁLÓDNAK. Érdekes, hogy én vagyok aki nem ért hozzá és csak okoskodik, nekem 4 kutyából egynek sem jutott eszébe engem összeharapdálni (ja, hogy tenyésztõtõl hoztam õket), te vagy az akinek problémái vannak a kutyájával, te vagy az akit "bánt". Te tetted fel a kérdést, nem kell megsértõdni ha olyan válasz jön ami neked nem tetszik.
A kérdező hozzászólása: Jó 8hét ide vagy oda ellett hozva mert nem akartam othagyni meghalni... !!! Igen de nem vegyszeresbe ivott bele és jolvan és remélem nem gúnyosnak szántad !
nem. õszintének! szép kis kutya lehet. melyikre hasonlít jobban? a rotira vagy a németjuhászra?
A kérdező hozzászólása: Rotira detto úgy néz ki mintha fajtiszta telnne :)

Mért nő a fogamra az ínyem? Nagyon fáj és vörös is .

Legjobb válasz: Gyulladás. Orvoshoz kellene menni. Nem nõ, hanem dagad valószínû? Hanyas? H2O2-vel kiöblítik és kapsz jodoformos csíkot vagy tömik/eltávolítják.

Gyulladás. Orvoshoz kellene menni. Nem nõ, hanem dagad valószínû? Hanyas? H2O2-vel kiöblítik és kapsz jodoformos csíkot vagy tömik/eltávolítják.
Hanyas? Mmint melyik fog, úgy értem.
A kérdező hozzászólása: elõl alul pont nagyon látszik
A kérdező hozzászólása: terhes vagyok ez nem gátolja az orvost majd?
Terhességi ínygyulladás, teljesen nyilvánvaló és nagyon gyakori jelenség. Tessék szíves lenni elmenni fogorvoshoz és ezen túlmenõen rendszeresen járni. Ez alap dolog. A "terhességtõl romlik a fog" mítosza is ebbõl ered, mert a kismamák elhanyagolják ilyenkor az alapvetõ szájhigiéniát és nem utolsó sorban a fogorvost is.
A kérdező hozzászólása: igen csak az baj , hogy az sztk orvos olyan alpári stílusú , hogy képtelenség kibírni olyan szinten lehordja a pácienst (nem csak engem ) hogy megalázó . Magánorvosra nincs pénzem :/

Nő a bölcsesség fogam, és nagyon fáj. Milyen gyógyszert vegyek be rá?

Napok óta nem alszom.

Legjobb válasz: Cataflam a legjobb, de ha jól tudom, ez csak receptre kapható. Algopirin nekem pl. bevált, de sok más embernek nem használ..próba szerencse.

Cataflam a legjobb, de ha jól tudom, ez csak receptre kapható. Algopirin nekem pl. bevált, de sok más embernek nem használ..próba szerencse.
Mindenképp menj el fogorvoshoz, aki helyileg is kezelgeti.Amúgy nem nagyon jó gyógyszert bevenni nyakra-fõre, mert azzal csak magadnak teszel rosszat.Ha olyan a fog, kihúzza, vagy szájseben profi módon eltávolítják, úgy, hogy meg sem érzed!
Nekem is jó volt az Algopyrin, de pl a pasimnak kettõt kellett belõle bevennie, hogy egy kicsit múljon a fájdalom. Anyumnak meg csak a Cataflam használd.
A kérdező hozzászólása: Köszi, az algopirint próbáltam, sajnos semmit nem használt :( Kutatok itthon kicsit hátha van itthon cataflan.
Cataflam is csak néha használ, nagyobb fájdalomnál már nem jött be nekem, viszont bemész gyógyszertárba, megmondod mire kell és adnak valami erõsebbet biztosan.
Konyak, vattára, s azt odaszorítani. Addig ismételd, amíg az alkohol el nem zsibbaszt. Én utáltam, de még mindig jobb volt, mintha iszonyat fájt volna...


Szegedi női klinikán fogok szülni. Szeretném ha majd velem lenne a baba a bent lévő időben, viszont nagyon tapasztalatlan vagyok (pelenkázás, szoptatás stb. ) Ugye azért segítenek és megmutatnak mindent?

Legjobb válasz: No para, a csecsemõsök nagyon aranyosak. Igen, segítenek, sõt van egy nagyon aranyos védõnõ is, aki fog majd elõadást tartani, meg fürdetés bemutatást. Ne izgulj, menni fog minden, de én a helyedben éjszakára rájuk bíznám a babát, mert meglátod jól fog esni a pihenés...még így utoljára. mert otthon már nem lesz kire bízni...legalábbis én így voltam vele.

No para, a csecsemõsök nagyon aranyosak. Igen, segítenek, sõt van egy nagyon aranyos védõnõ is, aki fog majd elõadást tartani, meg fürdetés bemutatást. Ne izgulj, menni fog minden, de én a helyedben éjszakára rájuk bíznám a babát, mert meglátod jól fog esni a pihenés...még így utoljára. mert otthon már nem lesz kire bízni...legalábbis én így voltam vele.
senki nem születik anyának, minden megy majd magától meglátod és persze segítenek is .....mindenhol.....de majd rájösz, h amit az ösztöneid sugallnak az nagyon hasznos
2. voltam, ja és én is azt tanácsolom, h elsõ éjszaka legyen a baba a többiek közt, nekünk nem is hagyták h velünk aludjon (igaz az volt a meglepõ, amikor azt mondták h mostantól akkor együtt aludjunk éjszaka is) ....a pelenkázás sem az elsõ naptól feladat, a szoptatás meg csak jönni fog.....és jó babázást!

170 magas és 75 kg vagyok, nagy a pocim, igy sokára fogom észre venni, hogy nő a hasam a baba miatt? 11 hetes vagyok

Vagy esetleg még a mozgását sem,bár azt tudom,hogy éreznem kell,de nem fogom majd látni?!

Legjobb válasz: ha a hasfaladon sok a zsírréteg akkor kicsit nehezebben észleled majd, de általában egyébként is a 13. hét után van esély hogy azt fogod látni, mert addig még nagyon lent van és kicsi..A mozgást én a 17. héten most érzem ritka kopogásként, de nem látom..elég lapos hasú vagyok, vékony a hasfalam is , de most olyan már mintha labdát nyeltem volna..majd ha erõsebb lesz a baba csontja szerintem akkor egyértelmûbbek lesznek a mozgások. A te babád még kb 6 cm lehet az nagyon kicsike még ahhoz, hogy láss valamit.Türelem idõben jelezni fog.

ha a hasfaladon sok a zsírréteg akkor kicsit nehezebben észleled majd, de általában egyébként is a 13. hét után van esély hogy azt fogod látni, mert addig még nagyon lent van és kicsi..A mozgást én a 17. héten most érzem ritka kopogásként, de nem látom..elég lapos hasú vagyok, vékony a hasfalam is , de most olyan már mintha labdát nyeltem volna..majd ha erõsebb lesz a baba csontja szerintem akkor egyértelmûbbek lesznek a mozgások. A te babád még kb 6 cm lehet az nagyon kicsike még ahhoz, hogy láss valamit.Türelem idõben jelezni fog.
Szia! Szerintem 14-16 hét után már látszani fog, de elõször csak te magad, és azok "látják" hogy nõ a pocid, akik tuják hogy terhes vagy. Én 20 hetes vagyok, 176 magas és 72 kg voltam az elején. Mivel széles a csípõm, még most sem látványos a pocim. Nekem is van egy kis hály a pocimon, és kézzel is érzem a mozgásait:)

Milyen az opera színházban a Hunyadi László? Most fogunk menni és nagyon kíváncsi vagyok mik a tapasztalatok. Hunyadi Mátyást miért nő játsza?

Legjobb válasz: Erkel zenéje dallamos, szerintem ha pl.Verdit szereted, akkor a Hunyadi László is tetszeni fog. Mátyást azért énekli nõ, mert az operában még nagyon fiatal, félig gyerek. Az operákban a fiúkat nõk szokták énekelni, mint például az Álarcosbálban Oscart is.

Erkel zenéje dallamos, szerintem ha pl.Verdit szereted, akkor a Hunyadi László is tetszeni fog. Mátyást azért énekli nõ, mert az operában még nagyon fiatal, félig gyerek. Az operákban a fiúkat nõk szokták énekelni, mint például az Álarcosbálban Oscart is.

A fogorvosom ki akarja húzni a felső baloldali bölcsesség fogamat, mert szerinte úgy sem használom és mivel nagyon közel van a mellete lévőhöz nő a fogszuvasodás esélye? Belemenjek?

Én meg szeretném tartani, azon az alapon, hogy ha nem is használom, de ha már van maradjon csak ott, ki tudja egyszer baja lesz a másik 2 nagyörl?nek és akkor talán szükségem lesz rá. Nektek mi a véleményetek ?

Legjobb válasz: ne huzasd ki...tényleg mi lesz, ha a mellette lévõ kiesik, h fogsz majd enni?:S...én nem húzatnám ki, ha rendesen mosol fogat minden étkezés után, és használsz fogselymet, akk. késõbb szuvasodnak a fogaid...ittvok én, 20 éves, és soha 1 lyukas fogam sem volt még

ne huzasd ki...tényleg mi lesz, ha a mellette lévõ kiesik, h fogsz majd enni?:S...én nem húzatnám ki, ha rendesen mosol fogat minden étkezés után, és használsz fogselymet, akk. késõbb szuvasodnak a fogaid...ittvok én, 20 éves, és soha 1 lyukas fogam sem volt még
SZia! engedd, hogy kihúzza. Nekem meg mondta az orvosom, hogy amint kijönnek, kiveszi mindet. A bölcsességfogaknak nincs igazi gyökere, és éppen ezért hamar tönkre is mennek. Fájni se fáj, mert nagyon könnyen kijön. Nem fogod hiányát érezni, hidd el:) hamarosan megyek én is:) 22L
ja, mert te biztosan jobban tudod, mint a fogorvos. Nekem is mondta a doki, hogy csak felületesen mondta el, hogy értsem. Mert, ha bele kezdene mélyebben taglalni a dolgot ott ülhetnék reggelig! én meg fogom kivetetem, biztosan nem poénból mondja, az én fogorvosom meg aztán végképp nem szorul a borravalóra, sokszor volt olyan, hogy nem kért semennyit tõlem, pl mikor leszedte a fogkövet, vagy mikor be voltam gyulladva és kezelgette, fecskendezte...
Ne menj bele! Ez már tényleg egy beteges gondolkodás, de jellemzõ az orvosokra és a fogorvosokra. Nekem ugyanezt javasolta valaki 15 éve, és semmi baja se a bölcsességfogamnak, se a másiknak. Miért kéne beavatkozni egy természetes dologba, ha semmi gondot nem okoz? Azért mert egyszer talán okozhat valakinél? Ez már tényleg röhej! Ilyen alapon szedetnek ki egy csomó mandulát is, holott semmi baja. Most ez egy rosszmájú megjegyzés, és lehet, hogy nem errõl van szó, de kikívánkozik: Ennyire kell a borravaló?
22.05: Ha ezt a logikát követed, akkor szinte mindenedet kioperáltathatod, leszedetheted. Mert minden elromolhat, tönkremehet. Van amit könnyû kiszedni (mandula, fog), van amit nem. De én továbbra se értem, mennyivel logikusabb kiszedetni az ép fogamat vagy mandulámat, mint az ép májamat. Ez már ilyen túlbonyolított, posztmodern logika.
A kérdező hozzászólása: a hozzászólásokat nagyon köszönöm igen, sztk-ban rendelõ :) ) csak fent bal oldalt van meg mind a 8 fogam, szóval van neki hely és egészséges is, úgy hogy mindenképpen ki fogom kérni egy másik doki véleményét is :)
Nekem már mind a négy bölcsességfogamat kihúzták, 2-2 turnusban. Nekem azért volt muszáj, mert tolta egymásra az elsõ fogaimat, és mert az én fogorvosom szerint sincs semmi funkciója, nehezen tisztítható és elõbb-utóbb úgyis elromlik. Nekem rendesen ki voltak nõve és kb 2 perc alatt ki is húzta õket a doki. Nekem csak az injekció fájt, azután semmit nem éreztem. Az érzéstelenítõ hatása után még bevettem egy Cataflan-t és ennyi! Én nem bántam meg!

Nagy a mellbimbóm és tök gáz. össze fog menni mikor majd nő? Most 75 b -s vagyok. Egy 15éves lány

Legjobb válasz: NE szivasd már nem hiszem hogy ojan nagy lenne hogy csunya amugy lécci egy fotot és eldöntjük amugy még nöni fog a melled de a mellbimbo +marad ugyhogy sztem jo lesz a végén kb 22 évesen majdnem eléri a maxot ugyhogy ne aggodj de várjuk a fotot

NE szivasd már nem hiszem hogy ojan nagy lenne hogy csunya amugy lécci egy fotot és eldöntjük amugy még nöni fog a melled de a mellbimbo +marad ugyhogy sztem jo lesz a végén kb 22 évesen majdnem eléri a maxot ugyhogy ne aggodj de várjuk a fotot
nekem is nagyobbacska volt ennyi idõsen. most, 31 évesen elég nagy. eddig nem volt á panasz, bár nekem nem tetszik.
nõni bizto$ fog a cicid.de a mellbimbód nemfog ö$$zemenni.ez bizto$.de nagyon $ok fiúnak bejön ha ilyen.hidd el
Ez a legvalószínûtlenebb. Ha kicsi lenne a bimbóudvar, akkor lenne rá esély, hogy nõjön de visszafelé nem mûködik a dolog. Így jártál
15 éves kislányka, 00:14-kor nem horpasztani kellene? Kérdezd meg Édesanyádat és õ megadja a választ! Nem értem hová tûnt a bizalom anya és lánya között? Miért nem mersz hozzá fordulni ilyen kérdésekben? És a többi 12-15 évestõl is kérdezem akik mindennap hasonló kérdéseket tesznek fel... Unalmas b+
A kérdező hozzászólása: és akkor mivan hogyha 00:14kor írok ??? meg kérdeztem anyukámat is képzeld el válaszolt is csak gondolom már itt is megkérdezem mert tudod ez az oldalnak a feladata ..pff szánalmas vagy B+ :D amúgy köszi a válaszokat ..lehet hülyének néztek h ilyent kérdeztem de engem idegesít. fotót meg nem szívesen küldök a mellemröl xD ha nembaj :)
hát pedig jol eset volna a foto hogy tisztába legyünk :-P
A kérdező hozzászólása: xd
Küldj már Egy fotót!!!!!!
Hát ez nagy gond!! ehhez nem tudok írni
miért nem akarod kimûttetni? jobb ha állandóan fáj?
pedig a húzáson kívül más nem nagyon segít rajta sajnos:(

18+5 hetes vagyok. Nagyon, szinte napról napra nő a hasam. Akkor ugye a baba is rendben van és növekszik? December eleje óta nem látott orvos és még 2 hétig nem is fog. Nálunk ez a rendszer.

A hasam tényleg nagyon n?. Szinte szemmel láthatóan, egyik napról a másikra nagyobb lesz. A kollégan?m jan. 5-én ment 36 hetesen szülési szabira akkora hassal, mint nekem van most.

Legjobb válasz: Szió! Én 30 hetes vagyok, de nekem is hatalmas a hasam, mindenki azt hiszi, hogy 2 hét múlva megszülök... Egyébként nekem a kolleganõim azt mondták (és lehet benne valami igazság), hogy az, hogy kinek mekkorára nõ a hasa, az genetika fõként. Nálunk tesómnak is iszonyat nagy volt a pocija, meg anya azt mondta, hogy neki is az volt. Szerintem ne foglalkozz ezzel, ez mindenkinek más. Szép babavárást!

Szió! Én 30 hetes vagyok, de nekem is hatalmas a hasam, mindenki azt hiszi, hogy 2 hét múlva megszülök... Egyébként nekem a kolleganõim azt mondták (és lehet benne valami igazság), hogy az, hogy kinek mekkorára nõ a hasa, az genetika fõként. Nálunk tesómnak is iszonyat nagy volt a pocija, meg anya azt mondta, hogy neki is az volt. Szerintem ne foglalkozz ezzel, ez mindenkinek más. Szép babavárást!
Akkor biztosan nõ a baba, szóval jól van. Még nem érzed?
Szia! A hasad mérete nem csak a baba méretétõl függ, hanem a magzatvíz mennyiségétõl és a placentától is. Ahogy a nõk testalkata ugy a terhességek, has növekedése és mérete se egyforma. A barátnõm most 6 hónapos terhes és neki már most akkora a hasa mint nekem 38 hetesen volt közvetlen szülés elõtt.
A kérdező hozzászólása: Szerintem érzem most már közel 2 hete. Sõt mivel ma munkahelyen felhúztak, õ is sokkal jobban rúgkapált. Szerintem a megugrott vérnyomástól, bár lehet, semmi köze nem volt a kettõnek egymáshoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!