Találatok a következő kifejezésre: Nő a fogam, és (101 db)

Tudom, hogy még kicsi a kutyusom (4napmlva lesz 8hetes) de szeretném tanítgatni! Szerintem okos kutyus csak még nagyon kajla! Tudom, hogy nö a foga és azért harap vettem is neki mindent de akkor is csak emgem harapdál! Mit tegyek?

Kicsit agresszìv néha!Mit tegyek?Hogyan tanìtsanlm,és hogyan szoktassam le arròl,hogy bàntson? Egyébként gyönyörüszép és làtszik,hogy értelmes kutyus!Rotweiler és Németjuhàsz keverék

Legjobb válasz: 8 hetesen nem lehet agresszív, rosszul értékeled a viselkedését!!! Így tanácsot se lehet igazán adni, látni kéne mikor mit, hogyan, milyen állapotban csinál. Egyébként meg ha valamit túlzásba visz, korhatár nélkül ugyanaz a megoldás mind a kilencven milliárd ilyen eredetû viselkedészavarra: Le kell állítani. A kutyákkal nem olyan bonyolult a kommunikáció ilyen szempontból...

Amúgy nem lehet elhozni, ha abbahagyta a szopizást akkor sem.A 8 hetes kort nem poénból találták ki az állatorvosok. 8 hetes korára érik el azt a szocializációs szintet (amit az anyjától tanul meg az alomban)hogy egészséges kölyökként hozzád kerüljön, és ne legyen ilyen problémád, hogy harap. Az anyja megtanítja neki, hogy mekkorát lehet harapnia, hogy azzal ne okozzon fájdalmat, tehát egy "elõképzett" kutyát kapsz, akivel csak betartatni kell a szabályokat.
8 hetesen nem lehet agresszív, rosszul értékeled a viselkedését!!! Így tanácsot se lehet igazán adni, látni kéne mikor mit, hogyan, milyen állapotban csinál. Egyébként meg ha valamit túlzásba visz, korhatár nélkül ugyanaz a megoldás mind a kilencven milliárd ilyen eredetû viselkedészavarra: Le kell állítani. A kutyákkal nem olyan bonyolult a kommunikáció ilyen szempontból...
Azért harap, mert nem az alomban maradt 8 hetes koráig. Kezd a tököm tele lenni az ilyen kérdésekkel, AZÉRT HARAP A KUTYÁD MERT NEM TANULTA MEG HOL A HATÁR A JÁTÉKBAN!!! Komolyan mondom, nem viccbõl járatjuk a pofánkat folyamatosan, hogy 8 hetes kor elõtt nem hozunk el kutyát! És akkor még van aki idejön okoskodni, hogy hát miért, nem lesz semmi baja, 6 hetesen már elég nagy és nem szopizik... TESSÉK, ITT AZ ÉLÕ PÉLDA. (Kb. az ezredik ilyen kérdés, és kivétel nélkül mindegyikben 8 hetes kor elõtt elszakított kutyákról volt szó.)
"Kicsit agresszìv néha!Mit tegyek?Hogyan tanìtsanlm, és hogyan szoktassam le arròl, hogy bàntson?" A gazdája szerint agresszív, és "bántja". Tehát nem játékosan harap.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy még fiatal és nem kellett volna elhozni, de agyon csaptàk volna! És igen junior tàpot kap!vlIgyekszem minnél minöségibb dolgokat adni neki!Tudom, hogy még jàtékos de valahogy lekell szoktatnom ròla!és cannak kimondottan ilyen kiskutyàknak fogerösìtö amit ràghat és azt adom neki!
A kérdező hozzászólása: Köshzönöm a tanàcsokat!És ennek az idegesìtö személynek pedig üzenem , hogy ne oksokdj bele mindenbe tudod vannak olyan gazdàk akik bàntjàk a kutyàkat és bem tudsz ellenük mit tenni és a mi azér hoztuk el ilyen koràn mer nagyon rossz helye volt plusz agyon akartàk csapni de te mit is tudhatsz ezektöl te csak okoskodsz itt, hogy mennyire eleged van nekem meg képzeld elegem van a magadfajtàbòl, hogy oksokodik amikor semmit nem tud!! És egyébként amikor a szopizàst abba hagya akkor ellehet màr hozni oksoka úgy hogy h ate ilyen feszült emver vagy kezeltesd magad az helyett, hogy irogatsz!!
Három kutyám volt eddig, kölyökkorában mindegyik harapott. De azért harapás és agresszív harapás között nagy különbség van. A kölyök egyszerûen játszik, a te dolgod megtanítani, hogy mikor együtt vagytok, nem ez jelenti a játékot. Találj ki mást, labdázz vele, húzgálj neki rongyot vagy mittomén, légy kreatív. :-) Ha harapni kezd, hagyd ott, ne foglalkozz vele. Fontos, hogy légy következetes! Ha valamit nem szabad, azt soha nem szabad, nem csak néha. Tanítgatni is elkezdheted alapparancsokra, de csak játékosan, naponta többször, de egyszerre csak pár percig. Nem kell erõltetni, csak ameddig õ is élvezi.
a te kutyád ivott bele tegnap a vegyszerbe? akkor jobban van ezek szerint!
2-es vagyok. Nem okoskodom, pusztán veled ellentétben értek a kutyákhoz. :) Nem választunk el kutyát 8 hetes kora elõtt, 6 hetesen elkezdjük a táphoz szoktatni, ha nem szopik már akkor sem történik semmi, kapja a kölyöknek való tápot, és AZ ALOMBAN MARAD, a tesóival. Játszanak, birkóznak, SZOCIALIZÁLÓDNAK. Érdekes, hogy én vagyok aki nem ért hozzá és csak okoskodik, nekem 4 kutyából egynek sem jutott eszébe engem összeharapdálni (ja, hogy tenyésztõtõl hoztam õket), te vagy az akinek problémái vannak a kutyájával, te vagy az akit "bánt". Te tetted fel a kérdést, nem kell megsértõdni ha olyan válasz jön ami neked nem tetszik.
A kérdező hozzászólása: Jó 8hét ide vagy oda ellett hozva mert nem akartam othagyni meghalni... !!! Igen de nem vegyszeresbe ivott bele és jolvan és remélem nem gúnyosnak szántad !
nem. õszintének! szép kis kutya lehet. melyikre hasonlít jobban? a rotira vagy a németjuhászra?
A kérdező hozzászólása: Rotira detto úgy néz ki mintha fajtiszta telnne :)

3 éve gyökérkezelték a fogam és pár napja fáj, ideg az nem nő vissza, ugye?

Nagyon megszenvedtem vele annak idején, kifogtam egy rossz dokit, két napig szájzáram lett és annyira fájt, hogy a szülés ahhoz képest semmi sem volt. Elmentem egy magán dokihoz, 3 hétig jártam hozzá kezelésre, de nem tudott rendesen érzésteleníteni ? sem, mert állítólag kötöttek az idegszálaim és nehéz eltalálni szurival úgy a megfelel? helyet, hogy hatásos legyen. Gyökérkezelte, örültem, hogy túl vagyok rajta. Ez az els? és egyetlen gyökérkezelt fogam, mégis néha "éreztem", de mivel nem fájt nagyon és csak ritkán, így nem érdekelt, mert nem mertem volna visszamenni. Néhány napja viszont szinte egész nap tompán fáj, hidegre, melegre érzékeny, belenyilal, ha édeset eszem és nem akarom elhinni..., lehet, hogy nem jól csinálta meg 3 éve?

Legjobb válasz: Nem nõ vissza! Nekem 25 éve gyökérkezeltek egy fogamat és elkezdett sajogni. Elmentem dokihoz és újracsinálta az egészet, kitisztította. Most jó nem fáj! Menj el egy jó fogorvoshoz!

Nem nõ vissza! Nekem 25 éve gyökérkezeltek egy fogamat és elkezdett sajogni. Elmentem dokihoz és újracsinálta az egészet, kitisztította. Most jó nem fáj! Menj el egy jó fogorvoshoz!
Szia! Én kemóterápiát kaptam és ezért teljesen tõnkre mentek a fogaim! Kõzben kifogtam egy kegyetlen fogorvost! Megelégeltem a fájdalmat és elmentem a Szent János Korház szájsebészeti osztályára! Ott segitettek ! Profik hidd el!
A kérdező hozzászólása: Az inyemen
Talán bölcsesség fog.
menj el fogdokihoz, még most, látni fogja röntgenen, hogy merre van, és miaz
Mert nem esett ki a tejfogad, és alatta, vagy mellette áttört a maradó fogad.

Mért nő a fogamra az ínyem? Nagyon fáj és vörös is .

Legjobb válasz: Gyulladás. Orvoshoz kellene menni. Nem nõ, hanem dagad valószínû? Hanyas? H2O2-vel kiöblítik és kapsz jodoformos csíkot vagy tömik/eltávolítják.

Gyulladás. Orvoshoz kellene menni. Nem nõ, hanem dagad valószínû? Hanyas? H2O2-vel kiöblítik és kapsz jodoformos csíkot vagy tömik/eltávolítják.
Hanyas? Mmint melyik fog, úgy értem.
A kérdező hozzászólása: elõl alul pont nagyon látszik
A kérdező hozzászólása: terhes vagyok ez nem gátolja az orvost majd?
Terhességi ínygyulladás, teljesen nyilvánvaló és nagyon gyakori jelenség. Tessék szíves lenni elmenni fogorvoshoz és ezen túlmenõen rendszeresen járni. Ez alap dolog. A "terhességtõl romlik a fog" mítosza is ebbõl ered, mert a kismamák elhanyagolják ilyenkor az alapvetõ szájhigiéniát és nem utolsó sorban a fogorvost is.
A kérdező hozzászólása: igen csak az baj , hogy az sztk orvos olyan alpári stílusú , hogy képtelenség kibírni olyan szinten lehordja a pácienst (nem csak engem ) hogy megalázó . Magánorvosra nincs pénzem :/
Nem befolyásolja.
lll.hu
Nem olvastam a válaszokat, de leírom barátnõm esetét. 2 évesen vitte el fogorvoshoz a gyereket, mert furának találta a fogait. A doki megállapította, hogy nyílt harapása van a gyereknek. És igen, a cumizástól. Pedig jó cumitól használtak, Mam cumit, mindig a korának megfelelõt. Akkor elvette tõle barátnõm, szerencsére nem viselte meg. De: mondta a fogorvos, hogy úgy készüljenek, hogy iskolában fogszabályzó kell majd a kislánynak, mert a szájpadlása van eldeformálódva, és emiatt a maradandó fogak is rosszul fognak nõni. Szóval a kérdés az, hogy nálatok mennyire deformálódott esetlegesen a szájpadlás vagy az állkapocs. Fogorvosnak érdemes lenne megmutatni szerintem.
Na az én lányom (hiába szoptattam 14 hónapos koráig igény szerint) nem kérte a cumit, ívben köpte ki viszont azóta is szopja az ujját ( az arcához fogott, idézett szövegben levõ csicsi kendõvel együtt...) 3.5 éves. És voltunk fogorvosnál és õ bizony azt mondta hogy a felsõ állcsontot, a szájpadlást, a fogívet is tönkreteszi az ujjszopás (és cumizás is ha annyira erõsen szívja hogy ennek látod a nyomait már most a tejfogain) és az én lányomnak ez van amit írtak elõttem, egyértelmûen nyitott harapása van:((( Mikor mosom neki látom egyre jobban. Fogszabályzásra fog szorulni az biztos dehát az évek munkája lesz. Nem tudom mit tehetnék mert kentem már mindennel ígértem mindent hatástalan. Pszichésen semmi baja a gyereknek egyébként mert már ezt is mondták/gondoltam rá hogy szorong és azért szopja dehát csak alváskor van a szájában a keze. Nem tudom mit lehetne még tenni..
Ja és igény szerint szopiztak, 15 hós korukig, magukat leválasztva és emellett alváshoz igényelték a cumit.
Mindkét gyermekem cumizott, teljesen normális, egyenes fogsoruk van.Mam cumit használtunk.
A kérdező hozzászólása: mindkét lányom 6 hós koráig kizárólag szopott, a nagyobb még másfél éves koráig, a kisebb 8 hós, mindketten cumiznak is, a nagyobb csak alváshoz. A rongy használata veszélyes, mert úgy az arcába gyûrheti, hogy nem kap levegõt.
A kérdező hozzászólása: 3-as, nem tudom, hogy ezek saját válaszaid-e, vagy bemásoltad valakiét, de úgy megkérdezném azt, aki egy ilyen cikket leír, hogy a tankönyveken kívül találkozott-e már élõ csecsemõvel vagy gyerekkel, vagy van-e sajátja.
szerintem nem a cumi miatt nõnek ferdén a fogai. annyira jók ezek a mostani cumik, igazodik az egyenes fogsorhoz, stb. az ujjszopástól lehet, de a cumitól nem hinném. kijött már az összes foga? mert mikor az utolsók is kijönnek akkor azért szépen helyre szoktak billenni, nincs már hely, így a helyükre kerülnek. de a fent említett ok miatt azt gondolom, hogy a csontfogai is lehetnek ferdék, amennyiben nem a cumi az oka.
Van gyerekem 3 is. nem értem, hogy jön ez ide...sõt szoptattam is õket, jelenleg is szoptatok, ha összeszámolom lassan 7 éve....de nem ez volt a kérdés. a szuperrdadában volt egy ilyen eset, hogy a kislány éjjel nappal cumizott, elkeserítõen nézett ki a tejfogai ls igen, ez a csontfogaira is hatással lesz... normális választ adtam, szerintem...

11 éves vagyok és még mindig nem jött meg a menstruációm! Pedig már 1 éve jön a fehérfolyásom, nő a mellem és szőrösödök is! Kb. mikor fog megjönni? :$

El?re köszönöm a válaszokat!! :) :$

Legjobb válasz: nekem is 12 evesen jott meg szoval ne aggodj ,mert biztos h hamarosan megfog jonni.Szoval nyugi!!

nekem is 12 evesen jott meg szoval ne aggodj , mert biztos h hamarosan megfog jonni.Szoval nyugi!!
11 évesen minek aggódsz ilyeneken? örülj neki, hogy még nem jött meg. nekem 14 évesen jött meg egyébként, bõven ráérsz még
majd, ha 16 évesen még nem menstruálsz, akkor kezdj aggódni, addig felesleges
Nyugi, hamarosan számíthatsz rá;) Ne ijedj meg és legyen nálad mindig tisztasági betét, ha lehetséges:)
jah, mit ne mondjak, én már réges rég borotválkoztam akkor, amikor 14évesen megjött, szal. ne aggódj azért annyira:)
Mi az, hogy még mindig!?:D 16 éves korodig bõven ráér még a dolog.
Ezt nem lehet tudni, csak annyit, ha 16 éves korodig sem menstruálsz, akkor orvoshoz kell menned. Még van 5 éved, addig ne aggódj.
ne sürgesd, jön, amikor jönnie kell. majd fogod még átkozni, meg útálni is. kislány vagy még nagyon!!
Nekem is 11 évesen jött meg... Addig vártam, hogy "Huh, de jó lesz, 'nagylány' leszek..." Most pedig ha tehetném, megszüntetném a fenébe!! :( xD Ne akard ennyire, majd megjön, ha eljött az ideje... :)
még mindig nem??!! tragédia, ugyanis 16 éves korodig ráérsz. ha már észleltél valaha barna pöttyöket a bugyidon, kezdhetsz aggódni, mert már fél éved sincsen hátra, de már legyen nálad betét v tampon. ne várd, valószínáleg mielõtt megjönne, nem fogod várni, hogy megjöjjön.:) tünete, mert ilyenkor leszel hisztis liba, nem tudom, miért várod, de rohadtul meg fogod bánni, hasfájás, folyamatos retteegés, hogy átázol, és kinevetnek, és tiszta vér vagy, mert 11 évesen nem sokan használnak tampont, és ilyenkor nehéz is odafigyelni rá, valószínáûleg mindig anyukád veszi majd neked a cuccot, és rádjön majd a frász, hogy hogyan mondd el, és nem mersz majd aludni, hátha vérben fürödve ébredsz majd fel, remélem elvettem a kedvedet tõle, bár minden bizonnyal nem sok van hátra, nem irigyelnélek, ha 11 évesen jönne meg, még nem vagy annyira önálló, kicsit sem. még 13 évesen is rossz, kellemetlenségekbe bonyolódik. ha több kérdésed lenne: menstruacio.blog.neon.hu :)
utolsó hát szerintem ezzel eijesztetted :DD téleg ne várd mert én is így voltam amig nem jött meg h tökre vártam. most meg kész szenvedés...

Mondanátok nekem zöldséget gyümiket tengerimalacnak? És még h muszály venninfogkoptatót meg körömvágót? Azthallottam a széna magába koptatja a fogát És a körme se nő annyira

Legjobb válasz: A miénk nagyon szereti a paprikát, paradicsomot, uborkát, görögdinnyét, sárgarépát. Széna mindig legyen neki, mert folyamatosan rág. + magkeverék. A körme sajnos nem kopik, vágni kell.

A miénk nagyon szereti a paprikát, paradicsomot, uborkát, görögdinnyét, sárgarépát. Széna mindig legyen neki, mert folyamatosan rág. + magkeverék. A körme sajnos nem kopik, vágni kell.
A kérdező hozzászólása: de milyen idõközönként kb?
Gyümölcsöt, zöldséget napi 2x kap, száma mindig van elõtte. A körmét általában 6hetente csávón. De azt úgy is látni fogod mikor kell vágni,
A körmét havonta egyszer kell vágni. :)
Bármelyik zöldség, gyümi jó neki, csak az nem, ami 'K' betûvel kezdõdik, ugyanis felfújja õket. Fogkoptatót akkor nem muszály, ha van bent neki egy faháza (az enyém azt rágja, így koptatja a fogát)vagy ha van betn neki egy kis 'farönk'. tengerimalac oldalon utána tudsz nézni melyik levágott fa adható neki. Itt a körmeit is tudja koptatni, és a fogát is + vitaminhoz is jut. De a körmét sima otthoni körömvágó ollóval is lehet vágni. egyik ismerõsöm állatorvos, és Õ azt ajánlja.
Ez hülyeség.
Hát kb ja..a pasik pontosabban mi pasik minden nõt [email protected] nõk viszont nem [email protected] minden pasival..az élet kegyetlen és zord!
Igen, igen mi nõk mindenkit megkaphatunk és a söpredék pasiknak csak a legalja marad (Gonosz kacaj) -.-
ha csak szexrõl beszélünk akkor szerintem így van!tehát nincs udvarlás, nincs taktika csak du*gás.
hányadik fog? ha a 7. akkor rágó, ha a 8. akkor már bölcsességfog

Szegedi női klinikán fogok szülni. Szeretném ha majd velem lenne a baba a bent lévő időben, viszont nagyon tapasztalatlan vagyok (pelenkázás, szoptatás stb. ) Ugye azért segítenek és megmutatnak mindent?

Legjobb válasz: No para, a csecsemõsök nagyon aranyosak. Igen, segítenek, sõt van egy nagyon aranyos védõnõ is, aki fog majd elõadást tartani, meg fürdetés bemutatást. Ne izgulj, menni fog minden, de én a helyedben éjszakára rájuk bíznám a babát, mert meglátod jól fog esni a pihenés...még így utoljára. mert otthon már nem lesz kire bízni...legalábbis én így voltam vele.

No para, a csecsemõsök nagyon aranyosak. Igen, segítenek, sõt van egy nagyon aranyos védõnõ is, aki fog majd elõadást tartani, meg fürdetés bemutatást. Ne izgulj, menni fog minden, de én a helyedben éjszakára rájuk bíznám a babát, mert meglátod jól fog esni a pihenés...még így utoljára. mert otthon már nem lesz kire bízni...legalábbis én így voltam vele.
senki nem születik anyának, minden megy majd magától meglátod és persze segítenek is .....mindenhol.....de majd rájösz, h amit az ösztöneid sugallnak az nagyon hasznos
2. voltam, ja és én is azt tanácsolom, h elsõ éjszaka legyen a baba a többiek közt, nekünk nem is hagyták h velünk aludjon (igaz az volt a meglepõ, amikor azt mondták h mostantól akkor együtt aludjunk éjszaka is) ....a pelenkázás sem az elsõ naptól feladat, a szoptatás meg csak jönni fog.....és jó babázást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!