Találatok a következő kifejezésre: Nő a fogam, (287 db)

Van olyan baba akinek páratlanul nőnek a fogai?

Kislányomnak eddig tankönyv szerint jöttek a fogai. A jobb alsó 2es szépen kibújt, de a bal alsó kettes nem is látszódik még. Azóta már eltellt 1 hónap is és id?közben kijöttek az alsó rágófogai.

Legjobb válasz: mennyi idõs? Nekem az egyik fiamnak sokáig csak 5foga volt- alul kettõ felül 3. MÁsiknak meg nagyon sokáig volt 7foga, felül 4, alul 3, már azt hittem az alsó baloldali 2. foga sosem jön ki!! De kijött!! Nyugi, a tiednek is ki fog jönni!!! Normális!!!

mennyi idõs? Nekem az egyik fiamnak sokáig csak 5foga volt- alul kettõ felül 3. MÁsiknak meg nagyon sokáig volt 7foga, felül 4, alul 3, már azt hittem az alsó baloldali 2. foga sosem jön ki!! De kijött!! Nyugi, a tiednek is ki fog jönni!!! Normális!!!
A kérdező hozzászólása: 15 hónapos. Felül van neki 4, alul 3, meg a 2 rágó ami még csak áttörte. Lassan fogzik, e azért viszonylag hamar követték eddig a fogpárok egymást. Remélem nem valami rendellenesség és hiányzik ott a csíra.
Nekünk se úgy jön ahogy kéne fent 4 + 2 rágó lent 3 + 2 rágó ( lent a közéspsõ metszõ mellett jobbra még nem jött ki) és valószínû most sem az jön hanem fent a szemfogak:D
Nekünk is felül sokáig 3 foga volt, a bal egyes nem akart kijönni :) De mostmár megvan az is! :D ne izgulj, ki fog jönni!

A kiskutyánk megrág mindent/mindenkit. Olyan mint a baba? (nő a foga? )

Legjobb válasz: Igen nõ a foga, illetve nincs keze neki, ezért jellemzõen a szájával próbálja ki a dolgokat. Most kell letiltani, mert ha nagyobb lesz, nehezebb lesz, meg a komolyabb fogaival több kárt fog tudni tenni.

Igen nõ a foga, illetve nincs keze neki, ezért jellemzõen a szájával próbálja ki a dolgokat. Most kell letiltani, mert ha nagyobb lesz, nehezebb lesz, meg a komolyabb fogaival több kárt fog tudni tenni.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ, de nemtom h hogy kell leszoktatni mert elõször van kiskutyánk
rá kell szólni ha odamegy rágni.amúgy ha kiesek a tejfogai olyan 5-6 hónapos korában és kinõnek a csont fogai nem fog rágcsálni.vegyetek neki sok játékot amit rághat!!
mi ez a sok kutyásgyerekes kérdés? :D
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek de nem elõször van kutyánk..ez a 3. csak eddig nagy kutyánk volt és azok nem csináltak ilyet ez meg kis spániel

Miért nem nő a fogam?

Ha jól emlékszem februárban esett ki egy tejfogam, és már akkor is furcsa volt, hogy nem volt alatta semmi, de azóta mar szép lassan kinőtt félig. Ki fog még egyáltalán nőni teljesen? és miért van ez? eddig minden fogam viszonylag gyorsan kinőtt. 13/L

Legjobb válasz: Melyik fogadról van szó? A mellette lévõk kinõttek teljesen? Ha a szomszédos fogak egyike hiányzik (még), akkor lassabban nõ ki a fog. Akár 1-2 év is lehet.

Melyik fogadról van szó? A mellette lévõk kinõttek teljesen? Ha a szomszédos fogak egyike hiányzik (még), akkor lassabban nõ ki a fog. Akár 1-2 év is lehet.


Mennyi idő amíg ki nő a fog?

Fiamnak aki9hónapos hétfőn tört át a fogacskája mennyi idő múlva nő meg a normál méretére,mert most csak még az látszik,hogy kijött az ínyéből?

Legjobb válasz: A fiamnak egy hónapja bújt ki az elsõ foga de meg mindig nem nõtt ki teljesen szerintem. Ez lassabb folyamat

A fiamnak egy hónapja bújt ki az elsõ foga de meg mindig nem nõtt ki teljesen szerintem. Ez lassabb folyamat
A kérdező hozzászólása: Akkor ez is hosszú folyamat lesz az áttörés is az volt kb.1, 5 hónapja már olyan fehér volt az ínye hogy mindenki azt hitte napok kérdése és áttör a fogacska, de hát nem így történt!
A kérdező hozzászólása: Az inyemen
Talán bölcsesség fog.
menj el fogdokihoz, még most, látni fogja röntgenen, hogy merre van, és miaz
Mert nem esett ki a tejfogad, és alatta, vagy mellette áttört a maradó fogad.

Miért nem nő a fogam?

Még mindig van pár tejfogam több kihulott már persze inkább maradandók vannak helyette de van aminek a helyén nemfog n?ni maradandófog még gyökere sincs ez miért van? 14 éves vagyok.

Legjobb válasz: Én 32 éves vagyok,és még 3 tejfogam megmaradt.nem akarnak kijönni,teljesen egészségesek.egy mellé kinõtt a maradó fog mikor 16éves voltam,és 28 évesen a másik mellé is kibújt a maradandó fogam!a gyerekeimmel együtt "fogzottam" én is :D egyébként nem tudom mitõl lehet.

Én 32 éves vagyok, és még 3 tejfogam megmaradt.nem akarnak kijönni, teljesen egészségesek.egy mellé kinõtt a maradó fog mikor 16éves voltam, és 28 évesen a másik mellé is kibújt a maradandó fogam!a gyerekeimmel együtt "fogzottam" én is :D egyébként nem tudom mitõl lehet.
Hú elõzõ válaszolo:) én még ilyet nem is hallottam..nekem 9évesen mind kiesett..de már mindegyik fogam bevan tömve legalább egyszer(van olyan ami 3x is be lettXD) Az egész családomé ilyen..örököltem..most így nvetek rajta..de a fogorvosnál nem vok ilyen boldog tõle:D Ám örüljetek h nektek ilyen sokáig megmaradt..küönleges fogaitok van:)
Én 22 vagyok, és az összes zápfogam tejfog. Még valamikor 12-13 éves koromban voltam fogröntgenen, és ott mondták, hogy nincsen azok helyén fogcsíra, vagyis nem is fog kinõni soha. Valószínûleg Csernobil mégsem volt olyan hatástalan Magyarországra.
Sziasztok! Én 31 éves vagyok és az egyik szemfogam tejfog. :-) Szintén fogászati röntgen alkalmával megtudtam, hogy soha nem fog kiesni. Akkor még nem is hallottam ilyetn... Felnõtt korban tejfog. :-) Én úgy fogom fel, hogy különlegesebb vagyok mint a nagy átlag... :-) Bár most elég sokan írtátok, hogy Neketek is van... Tehát akkor különlegesebbek vagyunk! :-) Szerintem ne aggódj. Ami nem hullik ki akkor amikor kéne, valószínûleg már nem is fog.
Érdekes amit írsz, de mint a válaszokból látod, vannak még így mások is. Én az ellenpéldája vagyok ennek, ugyanis nekem eddig 35 maradandó fogam lenne, ha elfért volna mind a számban. Szerencsére csak a egy-egy zápfog szokott megjelenni, olyankor irány a fogorvos, felír gyógyszert, mert állandóan begyullad, madj pár hónap után szájsebészet és kioperálják.
Nekem 20 évesen nem hullottak még ki az örlõ fogaim.
A kérdező hozzászólása: Csak nekem az a baj hogy pár tejfog már ki is esett és azok helyett üres izé van nemnõtt semmi ki a helyén, persze a legtöbb tejfogam szinte olyan erõs mint a maradandó tehát nincs velük gond.
Nekem a felsõ két szemfogam tejfog. 23/L Az nem igaz, hogy soha nem fognak kiesni! Ki fognak ha nem vigyázol rá...és másik nem nõ a helyébe...ezért ne engedd kihúzatni se!!! sajnos nekem tinédzser koromban máig ismeretlen okból az ép jobb oldalit kihúzta a hülye orvos, azóta hiányos fogsorral élek.
Nem befolyásolja.
lll.hu
Nem olvastam a válaszokat, de leírom barátnõm esetét. 2 évesen vitte el fogorvoshoz a gyereket, mert furának találta a fogait. A doki megállapította, hogy nyílt harapása van a gyereknek. És igen, a cumizástól. Pedig jó cumitól használtak, Mam cumit, mindig a korának megfelelõt. Akkor elvette tõle barátnõm, szerencsére nem viselte meg. De: mondta a fogorvos, hogy úgy készüljenek, hogy iskolában fogszabályzó kell majd a kislánynak, mert a szájpadlása van eldeformálódva, és emiatt a maradandó fogak is rosszul fognak nõni. Szóval a kérdés az, hogy nálatok mennyire deformálódott esetlegesen a szájpadlás vagy az állkapocs. Fogorvosnak érdemes lenne megmutatni szerintem.
Na az én lányom (hiába szoptattam 14 hónapos koráig igény szerint) nem kérte a cumit, ívben köpte ki viszont azóta is szopja az ujját ( az arcához fogott, idézett szövegben levõ csicsi kendõvel együtt...) 3.5 éves. És voltunk fogorvosnál és õ bizony azt mondta hogy a felsõ állcsontot, a szájpadlást, a fogívet is tönkreteszi az ujjszopás (és cumizás is ha annyira erõsen szívja hogy ennek látod a nyomait már most a tejfogain) és az én lányomnak ez van amit írtak elõttem, egyértelmûen nyitott harapása van:((( Mikor mosom neki látom egyre jobban. Fogszabályzásra fog szorulni az biztos dehát az évek munkája lesz. Nem tudom mit tehetnék mert kentem már mindennel ígértem mindent hatástalan. Pszichésen semmi baja a gyereknek egyébként mert már ezt is mondták/gondoltam rá hogy szorong és azért szopja dehát csak alváskor van a szájában a keze. Nem tudom mit lehetne még tenni..
Ja és igény szerint szopiztak, 15 hós korukig, magukat leválasztva és emellett alváshoz igényelték a cumit.
Mindkét gyermekem cumizott, teljesen normális, egyenes fogsoruk van.Mam cumit használtunk.
A kérdező hozzászólása: mindkét lányom 6 hós koráig kizárólag szopott, a nagyobb még másfél éves koráig, a kisebb 8 hós, mindketten cumiznak is, a nagyobb csak alváshoz. A rongy használata veszélyes, mert úgy az arcába gyûrheti, hogy nem kap levegõt.
A kérdező hozzászólása: 3-as, nem tudom, hogy ezek saját válaszaid-e, vagy bemásoltad valakiét, de úgy megkérdezném azt, aki egy ilyen cikket leír, hogy a tankönyveken kívül találkozott-e már élõ csecsemõvel vagy gyerekkel, vagy van-e sajátja.
szerintem nem a cumi miatt nõnek ferdén a fogai. annyira jók ezek a mostani cumik, igazodik az egyenes fogsorhoz, stb. az ujjszopástól lehet, de a cumitól nem hinném. kijött már az összes foga? mert mikor az utolsók is kijönnek akkor azért szépen helyre szoktak billenni, nincs már hely, így a helyükre kerülnek. de a fent említett ok miatt azt gondolom, hogy a csontfogai is lehetnek ferdék, amennyiben nem a cumi az oka.
Van gyerekem 3 is. nem értem, hogy jön ez ide...sõt szoptattam is õket, jelenleg is szoptatok, ha összeszámolom lassan 7 éve....de nem ez volt a kérdés. a szuperrdadában volt egy ilyen eset, hogy a kislány éjjel nappal cumizott, elkeserítõen nézett ki a tejfogai ls igen, ez a csontfogaira is hatással lesz... normális választ adtam, szerintem...

Miért nem nő a fogam?

Még mindig van pár tejfogam több kihullott már persze inkább maradandók vannak helyette de van egy amit még tavaly kihúzott a fogorvos és még nem nőtt ki,és meg van duzzadva az ínyem

Legjobb válasz: Korod? Ez elõ szokott általában fordulni. Olyat is hallottam, hogy 32 éves és még volt neki 5 tejfoga valakinek...

Korod? Ez elõ szokott általában fordulni. Olyat is hallottam, hogy 32 éves és még volt neki 5 tejfoga valakinek...
mert férfi tudom vicces
Ha latnak ra eselyt, hogy segit, akkor kellhet fogszabalyzo.
A kérdező hozzászólása: és ezek szerint meg van az esélye, hogy nekem is fogszabályzó kellesz?
Ismerõsömmel is ez volt, próbálták is neki lemûteni, de hatástalan. Én 1 évet vártam a bal felsõ 1-esemre. Aztán valamiért gyenge volt, megfejelt egy kisfiú és totál összetolódott miatta a fogsorom. Fél éve van fogszabályzóm, már helyreállt.:)
A kérdező hozzászólása: mozgott és azt mondta , hogykihúzza és azóta nem nõt ki
Fantasztikus... akkor menj vissza, és kérj egy röntgent, ugyanis a kettesednek már maximum 9 évesen ki kellett volna jönnie... Nem azt mondom, hogy biztos, hogy baj van, mert nekem is volt olyan fogam ami éveket késett ( a felsõ szemfogam majd 3 évet ), de az, hogy megvan neki a hely, és még nem jött ki 3 év késéssel, az nem biztos, hogy jó... Megkérdezhetem mivel indokolták a fogad kihúzását?
A kérdező hozzászólása: nem, nem készült, oldalsó metszõfog
röntgen készült a húzás elõtt? ( költõi kérdés, kellett, hogy készüljön ) Azon látszik, hogy van-e maradandó fogcsírád, vagy esetleg aplasiád van. Nem mellesleg melyik fogad ez?
A kérdező hozzászólása: 13/l nekem nem azzal van a bajom, hogy van tejfogam hanem az hogy nem nõt ki :)
Ki fog az nõni, csak még várni kell rá - az íny duzzadása már ennek a jele. Kicsit maszírozhatod a nyelveddel vagy óvatosan tiszta kézzel - ez megkönnyíti az elõtörést. A röntgenezésrõl meg annyit, hogy egy 13 éves kislányt felesleges a sugárzásnak kitenni, pusztán egy-két mozgó tejfog miatt. A röntgen ugyanis bár hasznos a diagnosztikához, ugyanakkor iszonyúan veszélyes is. Ha nincs megfelelõ indokoltság, akkor jobb inkább elkerülni a dolgot.

Mért nő a fogamra az ínyem? Nagyon fáj és vörös is .

Legjobb válasz: Gyulladás. Orvoshoz kellene menni. Nem nõ, hanem dagad valószínû? Hanyas? H2O2-vel kiöblítik és kapsz jodoformos csíkot vagy tömik/eltávolítják.

Gyulladás. Orvoshoz kellene menni. Nem nõ, hanem dagad valószínû? Hanyas? H2O2-vel kiöblítik és kapsz jodoformos csíkot vagy tömik/eltávolítják.
Hanyas? Mmint melyik fog, úgy értem.
A kérdező hozzászólása: elõl alul pont nagyon látszik
A kérdező hozzászólása: terhes vagyok ez nem gátolja az orvost majd?
Terhességi ínygyulladás, teljesen nyilvánvaló és nagyon gyakori jelenség. Tessék szíves lenni elmenni fogorvoshoz és ezen túlmenõen rendszeresen járni. Ez alap dolog. A "terhességtõl romlik a fog" mítosza is ebbõl ered, mert a kismamák elhanyagolják ilyenkor az alapvetõ szájhigiéniát és nem utolsó sorban a fogorvost is.
A kérdező hozzászólása: igen csak az baj , hogy az sztk orvos olyan alpári stílusú , hogy képtelenség kibírni olyan szinten lehordja a pácienst (nem csak engem ) hogy megalázó . Magánorvosra nincs pénzem :/

Miből nő a fog?

Úgy értem mi az a dolog az inyben, amiből lesz a fog? Illetve miért csak 1* nő ki?

Legjobb válasz: Fogcsírának is hívják.

Fogcsírának is hívják.
Fogkezdemény. Ez nem olyan, mint a hajhagyma, hanem egy "pici fogacska" az ínyben, ezért csak egyszer "nõ ki": valójában csak fejlõdik, ugyanaz marad. Ahogy a csontjaid is nõnek. A tejfog és a fogváltás megzavarhat, de az gyökértelen fog, nem kapcsolódik a maradandó fogaid fogkezdeményéhez, attól függetlenül fejlõdik (annak is van egy kezdeménye, az is megnõ, majd elhullajtod, mert nincs gyökere, amivel rendesen beágyazódhatna - a maradandó az állkapocsban ül).
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek! Akkor olyan ez mint egy mag amit elvetnek.
Itt rengeteg infót találsz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Fogfejlõdés


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!