Találatok a következő kifejezésre: Németországban az tényleg (11 db)

Németországban az autópályán tényleg nincs sebességkorlátozás?

Legjobb válasz: tényleg nincs megszabva a sebeség korlát. de a pályákon nagy részt kint van a 120-as vagy 100-as tábla. vagy akkora a forgalom hogy örülsz ha 130-cal tudsz menni. és elég rossz minöségü pályák vannak.

tényleg nincs megszabva a sebeség korlát. de a pályákon nagy részt kint van a 120-as vagy 100-as tábla. vagy akkora a forgalom hogy örülsz ha 130-cal tudsz menni. és elég rossz minöségü pályák vannak.
Pontosabban vannak "szabad szakaszok". De ahol tábla korlátozza a sebességet, ott szigorúan ellenõrzik és büntetik is a száguldozókat. Amúgy való igaz, hogy vagy "stau" van, vagy az út [email protected]
Igaza van az elöttem szolónak.Pontosan igy van.
mi kb 3hónapja voltunk németbe kb 1500km mentnk rajta (este)és töbnyire szar az út és nagyon lejtös dombos és kanyargós énnem láttam hogy lenne kint korlátozás mi mentünk 225km/h val is
ajánlott sebesség a 130, ha efölött mész és balesetet okozol, akkor viszont csúnyána elõ vesznek, a korlátozásnál is nagyon be kell tartani, egyébként mehetsz, csak épp szétesik az utód, mert tényleg szarok a pályák...
Mikor belépsz a határba ki van írva hogy 130/ ez lehet a legnagyobb sebesség:P
csakhogy kék mezõben van, ami annyit tesz: Ajánlott sebesség... és amit írtam...
Ajánlott sebesség van, de nem kötelezõ. Ahogy elhagyod a feloldó táblát nyomhatod a gázt. Sok külföldi ezért eljön ide Németbe, h kipróbálja milyen érzés 250-300-al száguldozni.

Németországban tényleg kb.2000 eurót keres havonta egy középiskolai tanár? És az ott mire elég?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy a tanár mennyit keres, de én magam Németországban élek, 2050 €-t keresek havonta nettóban. Sok mindenre elég ez az összeg. Nincsenek anyagi gondjaim, kényelmesen megélek belõle. Még akkor sem lenne sok gondom, ha lenne gyereke. Nekem 580 € az albérlet, 135 € a rezsi, 340 € megy el bevásárlásra, aztán 60 € a közlekedés, 200 € kell szórakozásra. 250 €-t rakok minden hónapban egy megtakarítási számlára, amibõl aztán nyaralni megyek. A maradék 350 - 400 €-t szintén félrerakom, ami ínségesebb idõkre jó lesz majd.

Azt nem tudom, hogy a tanár mennyit keres, de én magam Németországban élek, 2050 €-t keresek havonta nettóban. Sok mindenre elég ez az összeg. Nincsenek anyagi gondjaim, kényelmesen megélek belõle. Még akkor sem lenne sok gondom, ha lenne gyereke. Nekem 580 € az albérlet, 135 € a rezsi, 340 € megy el bevásárlásra, aztán 60 € a közlekedés, 200 € kell szórakozásra. 250 €-t rakok minden hónapban egy megtakarítási számlára, amibõl aztán nyaralni megyek. A maradék 350 - 400 €-t szintén félrerakom, ami ínségesebb idõkre jó lesz majd.
Programozóként dolgozom, 7, 5 hónapja vagyok kinn. Mind németül, mind pedig angolul jól beszélek. A cégnél nálunk az angol a beszélt nyelv, de a munkát nem kapod meg csak angol tudással, mert annak ellenére hogy az angol a fõ nyelv a cégnél, németül is kell tudni.
Az elsõ válaszolótól megkérdezhetném, hogy mivel foglalkozik kinnt, mennyire beszéli a nyelvet és mióta csinálja a munkáját? Köszönöm.

Németországban tényleg van olyan országrész, ahol nem fürdenek naponta az emberek? És ha igen, akkor melyik rész?

Úgy értem,h a rendes normális emberek se,nemcsak a romák,meg hajléktalanok,meg ilyenekre értem.

Legjobb válasz: Lehet hogy tényleg marhaság de nyáron sûrûn elõfordul hogy naponta kétszer is tusolok.Utálom ha ragadok az izzadságtól.

Lehet hogy tényleg marhaság de nyáron sûrûn elõfordul hogy naponta kétszer is tusolok.Utálom ha ragadok az izzadságtól.
nálunk voltak cserediákok Rockenhausenbõl. 1 hétig voltak itt, egyikük sem fürdött többször 2nél.
még magyarországon is nagyon sok "fehér ember" van akik nem fürdenek minden nap, sajnos..
én sem fürdök minden nap, ha nem végzek olyan munkát, amiben nagyon összekoszolódnék, akkor csak az izzadt és "jobban használt" területeket mosom meg, nem látok ebben semmi kivetnivalót, szerintem ez normális! Nagyanáinkak fürdõszobájuk, meg kádjuk sem volt, és mégis tiszták voltak... :)
utolsó vagyok, szóval azt akartam mondani, hogy attól hogy valaki nem fürdik minden nap, nem büdös, nem koszos.
ÉN sem fürdök minden nap, csak minden 2. nap. A közbeesõ napokon csak a feltétlenül szükséges helyeket mosom meg. Ja, és nem vagyok büdös sem!!!
Vagy szimplán hülyének néznek:) ! Bár ezzel egyedi lehetsz! Pont mintha befestenéd kékre a hajad, fültágítót hordanál, lenne három piercing az orrodban stb.! Csak ezekkel sajna talán nem engednének be a suliba, így a nemfürdés jó megoldás! Csak ne felejtsd el elkülöníteni ezt a divatirányzatodat, a cigányoktól:) ! Tudod, a cigányok nemfürdõ pózerek!
A kérdező hozzászólása: Amúgy veszitek az adást, h mirõl beszélek? Három NAPRÓL, nem három HÓNAPRÓL... Vagy nemtom, kb úgy álltok hozzá, mintha évekig nem fürdenék, vagy nem is tudom:D
"...Ma már én is úgy csinálom, hogy a kényesebb részeket minden nap megmosom, de a többit csak ritkábban..." Ezt egyszer már én is kipróbáltam, hátha idõt lehet vele spórolni... De rájöttem, hogy sokkal tovább tart külön-külön megmosni a hónaljam, nyakam, lábam, stb, mintha lezuhanyozom! A zuhanyozás törölközéssel együtt nekem 10 percig tart és máris felfrissültem! (Dörzsis szivacsra tusfürdõt öntök, ezzel végigdörzsölöm magam és leöblítem a zuhannyal.) Felpezsdül a vérkeringésem, megszabadul a bõröm az elhalt hámsejtektõl, kifejezetten frissítõ és pezsdítõ érzés! :D Én este és reggel is zuhanyzom, el sem tudnám másképp képzelni az életem!
A kérdező hozzászólása: Nálunk nincs zuhany
Itt nem arról van szó, hogy büdös vagy vagy sem, hanem az hogy KOSZOS! Ezt értsd a szó legkomolyabb értelmében. Lehet, hogy büszke vagy arra, hogy 3 naponta fürdesz, lehet büszke vagy arra, hogy lány létedre menstruációkor EGYÁLTALÁN nem fürdesz, arra, hogy hetente egyszer mosol hajat és arra, hogy szintén 3 naponta mosol fogat. Majd gondolj vissza ránk, amikor 20-30 évesen nem lesz ép fogad, ha nem tudsz majd gyereket szülni, mert a kórokozók ellepték a tested, ha tetvet találsz a hajadban. Sétálj el egy kozmetikai áruházba és vásárolj magadnak egy arctisztító tonikot. Menj haza, este egy vattapamacsra tegyél rá egy keveset, majd tisztítsd meg vele az arcod, a nyakad, az állad és a füleid környékét. Akkor fogsz elundorodni, ha majd utána ránézel a vattára. Elképzelésed nincs, hogy mennyi szemét, kosz, baci ül le nem csak az arcodra, hanem a testedre csak azzal, hogy kimész az utcára. Minden nap, ha kell kétszer lezuhanyzom, és minden este fürdés után(!) megtisztítom az arcom, a nyakam, a füleim és még úgy, hogy elõtte fürödtem is rengeteg kosz jön le rólam. Sokszor nem elég a napi két fürdés sem. Lehet, hogy nem vagy büdös, de koszos az 100, hogy vagy. Fõleg mensi idején nem bírom elképzelni, hogy egy lány ennyire igénytelen tud lenn. Akkor a legnagyobb a fertõzésveszély és a rendetlen tisztálkodással kiteszed a tested, a méhed a dzsuvának. Ne sírj majd ha nem lehet késõbb gyereked... gratulálok
Tudod, már ez is sokat elárul a családod igényességérõl : internet VAN, zuhany és melegvíz NINCS... :-P Mond csak : mosogatni szoktatok???... Vagy azt is hetente 1x intézitek?... A ruháidat milyen gyakran mossátok?... Fehérnemût szoktál cserélni?...
A kérdező hozzászólása: Fehérnemût, pólót naponta cserélek, pólót pulcsit kb havonta mosunk, mosogatni naponta 1x szoktunk, nemi fertõzésem nem volt még, pedig 7éve menstruálok, gyereket nem akarok szülni, úgyh nem lennék elkeseredve, és egyébként semmilyen más fertõzésem, betegségem se volt már évek óta, nem tudom, mit vagytok úgy oda a baktériumokkal, én immunis vagyok rájuk.A rossz fogaim meg be vannak tömve.
A kérdező hozzászólása: helyesbítek: nadrágot és pulcsit
sváb vagy ? :D
A kérdező hozzászólása: Nem szoktak ájuldozni körülöttem:D
A kérdező hozzászólása: Képzelhetitek mennyire divatos figura vagyok :D Tiszta trendy menõ vagyok! :D Jó ötlet, mosmá holnap suliba mindenkinek elmondom, h nem szoktam fürdeni csak 3 naponta, és én leszek a suli legmenõbb csaja:D Új divatirányzat!! Nagyobb táborom lesz, mint az emosok!! BMM-klubb über alles!! Büdös Mocskos Mosdatlan -klubb jeeee :)
Az igazság inkább az lehet, hogy az ápolt, normális pasik téged messzire elkerülnek... :-P Nem csodálkozom, ha ideges leszel, mikor azok ájuldoznak körülötted, fõleg mikor a 3 napos menstruációs erjedt vérszagot megérzik, az mellbevágó lehet!... (Anyukád nem magyarázta el, hogy ilyenkor gyakrabban kellene tisztálkodnod?)
Még melegvizetek sincs?!... 8-o Miért nem azzal kezdted, hogy egy putriban laksz, akkor már senki nem csodálkozna, hogy ilyen igényed van a koszra... Különben, jobb ha tudod : a német pasik egyenesen keresik a magyar nõket feleségnek, mert sokkal tisztábbak, mint a német nõk, ráadásul háziasabbak és jobban fõznek! Úgyhogy te nem leszel "keresett" a német férfiak körében. Mosdatlan, büdös nõ ott is van épp elég!
A kérdező hozzászólása: hetente mosok hajat, és az a 3. pont volt... Értetlen hülye.Hogy melegvizünk miért nincs, az egy hosszú történet, de nem kamu kérdés.
A kérdező hozzászólása: Nem lakunk putriban, mióta van ott internet?:D Amúgy nem jönnek be az ápolt pasik, idegesítenek...Mostmár titeket olvasva egyre jobban idesít ez a tisztálkodás téma... Érdekes, már ott tartunk, h putriban lakom:D Ez egyre jobb, folytassuk ;) A végére mi lesz? Kiederül, h én tképpen Afrikában lakom és egy orrszarvútrágya-domb tetjérõl laptopozok, vagy mi?:D Kirááály;)
Ennyi hülye embert. Attól hogy nem fürdik minden nap még nem egy csöves igénytelen nõ. Ismerek én is olyanokat akik 2-3 naponta fürödnek csak, nem látszik rajtuk egyáltalán. Mindenkinek magánügye hányszor fürdik.
Én nem értem miért kell piszkálni szegény kérdezõt. Vannak igénytelen és büdös emberek! Vannak, akik putriban laknak, ahol melegvíz nincs, csak net! Vannak, akik mindenféle hülyeséget kitalálnal, hogy olyan húdenagyon okosnak vagy egyedinek látszanak! Szegények, miért kell õket bántani? Van így is épp elég bajuk! Én inkább hálát adok Istennek, hogy nem tartozom közéjük!
Azon meg se lepõdtem, hogy nem jönnek be az ápolt pasik! Manapság az egyik legnagyobb divat szembemenni a mainstreammel, hogy egyedinek és okosnak látszunk! Lásd atesiták, emosok és nemfürdõk!
A kérdező hozzászólása: Ja, ez is egy jó út lesz:D Hogy divatból csinálom!! :D Na bazz, erre nem is gondoltam :DDD Jöhet még, jót szórakozok az öteletiteken:D Nagyon kreatív, ötletes emberek vagytok, jó fantáziával, gratula nektek:) Aláírás:Egy undorító büdös mocskos csaj :D
Nos, én többször éltem már hosszabb-rövidebb ideig nemzetközi környezetben, és eleinte számomra is megdöbbentõ volt, h szinte csak a magyarok fürdenek következetesen minden nap. De aztán láttam, h akkor sincs semmi, ha 2-3 naponta fürdik az ember, a többiek is áplotak voltak, és egyáltalán nem büdösek. Ma már én is úgy csinálom, hogy a kényesebb részeket minden nap megmosom, de a többit csak ritkábban. Ez nekem nagyon bevált, mert érzékeny a bõröm, és nem bírta a napi fürdést, nagyon kiszáradt.
Nyilvánvaló, hogy divatból csinálod! Különben nem írtad volna ki ezt a kérdést, és nem szórakoznál most ilyen jól az "egyediségeden" és azon, hogy milyen hülye a többség, hogy naponta fürdik, Te meg mennyire okos vagy!
A kérdező hozzászólása: Magyar vagyok, nem tudok róla, h vmi más nemzetiségû vér csörgedezne az ereimben:D De magyar állampolgár sztem már nem sokáig!
jobb is, hogy elhagyod az országot, legalább nem rombolod a kis megmaradt országimázsunkat... nekem volt egy szintén lány osztálytársam, aki olyan büdös volt mint egy blahás csöves. megadom a számát, vele kiélheted a nemfürdési hajlamaidat!
A kérdező hozzászólása: Kösz, megy egyedül is:P
nemtudom :/ .. de szerintem a napi 1 az gyárilag szokás minden embernek. bár én kétszer szoktam este fürdök, reggel tusolok én ezt így szoktam meg nekem ez a természetes nem tudnék ezen változtatni. nyílván vannak olyan emberek akik a kétnaponta egyet szokták meg és számukra az a természetes. de azért a heti 1 az abszurdum
A kérdező hozzászólása: De én nem heti 1x fürdök
... végigolvastam a hülyeségeket, és én hozzátenném, h engem mensi alatt napi két zuhanyzással is zavar a testem szaga... nem izzadság, nem rohad meg a vér a lábaim között, tampont használok, de ilyenkor az egész testnek más a szaga.. minden nõnél... ne magyarázd már meg, hogy nem vagy büdös akkor... úristen..
Én németországban élek 6 éve, és mindennap fürdök vagy zuhanyzok.A párom osztrák de 22 éve itt él és mégis zuhanyzik minden egyes nap. És igen vannak itt is emberek akik nem fürödnek minden nap, de nem ez az egyetlen ország ahol így van.Mindenhol vannak a világon olyan emberek akik nem akarnak-szeretnek vagy tudja Isten mi okból nem fürdenek.De a fogmosást kihagyni egy nap is, hát az szerintem elég undorító, és nem zuhanyozni amikor mensid van......Hát ne haragudj de az még undorítóbb.Nem akartalak megbántani, de ez az én véleményem.És itt nem a tisztaságmániáról van szó hanem az alap dolgokról.
Még mindig jót röhögök a kérdezõn :D
Hát szerintem mindenki azért mondja hogy én minden nap fürdök, mert cikinek érzi ha nem... Én sem fürdök minden nap, ez van, soha nem mondták rám hogy büdös vagyok, nem is értem ezen mit kell problémázni. Ha meg nem mos valaki fogat ott rágó. :D lehet egyszerûen is élni... Nem értem mért spilázza mindenki túl ezt a higiéniai szarságot. És ha nem fürdik valaki minden nap 5x, akkor mi van. Úgyse tudja meg senki... És nyílván senki nem reklámozza hogy hát én nem fürök minden nap, akkor meg mégis ki tudná meg? ? Szerintem tök mindegy ki mikor fürdik, a lényeg hogy legyen eredeti egy ember, azt csá. Mindenki annyira bonyolultan vesz mindent... Én támogatom a kérdés íróját. (habár szmély szerint rühellem németországot, hitler miatt... :/ ) Ha valakinek finom illata van nem mind1 mikor fürik? Mert szerintem igen. A finom illatot pedig meg lehet oldani parfümmel :D
Az elõzõnek: nem azért kell fürdeni, hogy másoknak teccünk, hanem azért, hogy a kosztól ne legyünk betegek. Egyébként abban igazad van, hogy a higiénia kérdése manapság erõsen eltúlzott. Ha nem vagy túl koszos, izzadt, akkor elég kétnaponta fürdeni. Sõt, mondjak valamit? Én már egy hónapja men mostam fogat, csak kiöblítem a szám, és a lepedéket kaparom le finoman a nyelvemrõl. Ez komoly. Egyáltalán nics rossz lehelletem, a fogaim fehérebbek, mint valaha, és a fogínyvérzésem is megszûnt. Szerintem a fogkrémekben található vegyianyagok több kárt okaoznak, mint hasznot, a legjobb tisztító-fertõtlenítõ a nyálunk!
Én kb. 5 naponta tusolok, és nem vagyok büdös!! Hajat kb. 8-9 naponta mosok. A köztes idõben meg intim törlõkendõ( nemi szerv és hónalj). Mondjuk menzesz az más, mert akkor naponta szoktam ott lemosni. Utolsónak: azért ez a fogmosás dolog durva amit írsz!! Fõleg ha édeset is eszel, nem félsz h kilyukadnak a fogaid??
Utolsó: Ha édeset, vagy olyat eszek, ami nagyon megtapad a fogakon, akkor kiöblítem a számat egy korty vízzel. Eddig még nem vettem észre romlást a fogaimon, sõt, mintha szebbek lennének.
A kérdező hozzászólása: 9:21 -én is így gondolom Amúgy elmondtam már, h tudom, h az átlag magyar felfogás szerint a napi fürdés a "legalapabb minimum" és ha valaki nem teszi, az már "fúúúj ááá".Szóval nem kell kioktatni, a tényekkel tisztában vagyok, olvasnátok inkább el, amiket írkáltunk, ne ész nélkül irogassatok.
hát ha még tampont használnál, azt mondom egye kutya, bár méla undorral, de az hogy betétet, kifolyik, bûzölög fujj... elõre sajnálom a leendõ élettársad...
Szerintem a kérdés abszulút provokatív céllal készült!Nem tudom elhinni, hogy van olyan igénytelen "nõ" aki nem tisztálkodik a menstruáció ideje alatt!Mert rendben ne fürödjön mindennap(bár én nem tudnék csak 2-3 naponta fürdeni, nálam alap a napi tisztálkodás)na de ha mensizik valaki, akkor mossa már le az alvadt vért!!!Mert annak igenis van szaga, bármit is mondd a kérdezõ!Volt egy osztálytársunk aki eléggé büdös volt.Soha senki nem szólt neki...szóval kedves kérdezõ, attól, hogy nem mondják, igenis lehetsz büdös...csak remélni tudom, hogy fake a kérdés!!!
A kérdező hozzászólása: A kérdés abszolúte nem fake...Az elsõ 4-5 hozzászóló még teljes mértékben a KÉRDÉSemre válaszolt, de amikor elkezdett mindneki b*szogatni, az marhára nem arra irányult, hogy fürdenek-e Németo-ban, vagy sem (amire kíváncsi voltam) hanem arra, h én mekkora hülye vagyok meg büdös.Én csak az igazat mondom, akit ez provokál, az magára vessen, engem is marhára provokál az itteni felfogás, éppen ezért tervezem, hogy elmenjek innen.(Persze nem csak emiatt.)Hogy nincs szagom, azt onnan tudom, h 1x u.tesómmal kipróbáltuk, h büdösek vagyunk-e, és egymáson éreztük volna, ha azok vagyunk.Sõt, anyukám is van olyan õszint, h ha büdös lennék, megmondaná.Errõl ennyit.De ha szerintetek aki 2-3 napig nem zuhanyozik, az már egy büdös mocskos ember, hát akkor gondoljátok, én már az elején is leírtam, h tisztában vagyok az itteni felfogással.
NE FÜRGYÉÉÉ LE!!!!!!
A napi többszöri fürdés/ zuhanyozás nemhogy hasznos, hanem egyenesen káros és felesleges! (hacsak nincs 40 fok) A fürdés során lemosod a bõröd védõrétegét, és mire újraképzõdne, már megint fürdesz. Ezt a tisztaságmániát csak a tusfürdõgyártó cégek gerjesztik... Napi egyszer bõven elég fürdeni (én is így teszek), de sztem akkor sem dõl össze a világ, ha vki csak kétnaponta csinálja.
Akkor se mondd, hogy nem büdös az a nõ, aki mensi közbe nem zuhanyzik!!!!!!
Sokáig igénytelennek tartottam magam, mert csak naponta egyszer fürödtem, és max 2x mostam fogat, hajat is csak heti 2x. Ennek az idõnek vége, mert kiderült, hogy ezzel tisztaság mániás vagyok. Mi több, van, hogy mensi alatt 2x megfürdök. Fúú az anyját... A ruháimat max 2-3x veszem fel, hetente mosom mindet. De gáz vagyok... Egyébként hadd tegyek fel egy kérdést! Ha megvan a mensid, milyen gyakran cserélsz betétet vagy tampont? Ez komolyan érdekel...
18:40!Szerintem nem akarjuk tudni!Lehet nem is használ semmit, csak ugy hagyja folyni, ha már nem mensizik akkor egyszer kimossa azt jól van :D :S Kb.ezt tudom elképzelni azok után amiket írt!
A kérdező hozzászólása: Betétet használok, és 2-3 óránként cserélem Miért lennél igénytelen, ha napi 1x fürdesz hülye vagy?
mert a napi egyszeri fürdés az ALAP! Nem azt mondom, hogy ez igénytelenség, hanem csak szimplán a MINIMUM. véleményem szerint. (perzse az a válaszoló nem igénytelen, hanem teljesen normális.:) )
hát...nem irigylem a párodat, mikor megcsókol :S :D
Ez megdöbbentõ!Én megbotránkoztam!Pasiként hetente egyszer mosok hajat, de ezért engem is meg szoktak szólni, 3 hetente az nagyon durva, fõleg ha hosszú a hajad, nem bírom elképzelni hogy valaki ne fürödjön minden nap, ez igénytelenség.
A kérdező hozzászólása: Tudom!Én TÉNYLEG 3 naponta fürdök, mégse vagyok büdös!És csak havonta cserélek ágynemût!Direkt azért tettem fel a kérdést, mert imádom a német nyelvet, és mivel hallottam, h ott ilyen normális felfogásúak az emberek, szeretnék is oda költözni.Itt mindenki higiénia mániás, annyira idegesítõ.Ez pontosan Németország melyik részén van?Köszi szépen a válaszokat amúgy:)
Nehogy elhidd már hogy nálunk mindenki naponta fürdik ha kell ha nem. Ezt csak azért mondják a legtöbben mert cikinek számít ha valaki csak 2-3 naponta zuhanyzik.
A kérdező hozzászólása: Pedig hidd el, h nyáron is van, h 3 napig nem fürdök.(nálunk hûvös van nyáron a lakásban) És fogat mosni se szoktam naponta, csak annál ritkábban.És nyilván nem csak emiatt akarok Németo-ba költözni, hanem mert szeretem a német nyelvet, tetszik az az ország, sokat lehet keresni, stb okai is vannak, de ez egy jó pont nekem:D
Én nem bírnám elviselni ha nem fürödhetnék lefekvés elõtt. És nem a szagomtól, hanem hogy egyszerûen a megszokott esti fürdés elmaradt és koszosnak érzem magam, még ha egyébként egész nap a tv elõtt tespedek és nem izzadok meg semmiben.Szóval számomra megdöbbentõ, hogy vannak akik 3 naponta fürdenek. Tényleg meglepõ!!!
nem mosol naponta fogat? a fürdés még oké, általános igénytelenség, de ez már undorító! napi 2szeri fogmosás elég minimum, és nem létezik, hogy nincs este-reggel két szabad perced. vagy kedvtelésbõl?
aztaaa.... hát csak ámulok és bámulok. biztos én vagyok a tisztaságmániás bolond, de ha koszosnak érzem a fogamat, akkor azonnal megmosom, ha kell naponta 3x. a fürdés pedig ugyanúgy hozzátartozik a mindennapjaimhoz mint az evés-ivás. elõfordul, h elalszom filmnézés közben, de akkor reggel az elsõ utam a zuhanyzóba vezet. lesülne a bõr a képemrõl, ha mosdatlanul mennék emberek közé. és az izzadtságszagú suttyóknak is lesülhetne már, mert onnantól h büdösen utcára megy valaki, az már nem magánügy... ennyi erõvel a buszon simán odadurranthatnék a többi ember orra alá, ugyanúgy jogom van hozzá, mint a nemfürdéshez...ugye? :p
Én minden este lefekvés elõtt fürdök, nem azért mert koszos lettem vagy ilyesmi, hanem mert felfrissülök, és utána az alvás is kellemesebb. 19f
A kérdező hozzászólása: Mondtam már, h én nem vagyok büdös.És ne gyertek azzal, h csak azért mondom, mert magamon nem érzem, nem lehet érezni rajtam.Nem vagyok büdös.A fogaimat se szoktam koszosnak érezni.És nem zavar, h igénytelen vagyok:)
Az ember nem érzi a saját testszagát, csak ha már nagyon ergya. Szóval lehet, hogy te azt mondod, hogy nem vagy büdös, de inkább gondolj bele, hogy miért kerülnek az emberek.
Dobbenet!!!
A kérdező hozzászólása: 20:46 ki a fenét buzdítottam én, h ne fürödjön?? oO Szerintem senki nem fog mostantól azért elkezdeni nem fürödni naponta, mer én itt a gyakorikérdeseken azt írkáltam, h szerintem nem kell naponta... Na de mind1. Egyébként én akkoris tisztának érzem magam, ha 4 napja nem fürödtem.És mikor megfürdök, semmivel se érzem magam jobban utána, mint elõtte.Lány vagyok, és amikor lány vagyok, akkor meg végképp nem fürdök, mikor menstruálok, mert nem szeretek fürdeni olyankor.És mielõtt nekemtámadnátok a higiénás szabályaitokkal, közlöm:sose szoktam beteg lenni...
Igen Magyarországon is vannak magyarok akik kedvtelésbõl lecigányozzák a normális romát, és õk heti 1x ha fürdenek...borzasztó
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, nem most rögtön mennék oda :) Hanem majd felnõtt koromban szeretnék ott lakni
A kérdező hozzászólása: Hát én eddig itt mhol azt hallottam, h a naponta legalább egyszeri fürdés (naja, néhányan napi 2-3x is zuhanyoznak!) a legalapabb alap, ami egy embertõl elvárható... Ez a marhaság tényleg csak a magyarokra jellemzõ? Miért van ez így? oO
szerintem azßért jellemzö ez a magyarokra, mert nem akarnak koszosan az ágyba menni, így kevesebbet kell mosni az ágynemüt, és nem kopik annyira. vagy is régenm mikor még nem volt 10 ágynemü a szekrénybe hanem mondjuk csak egy volt, az is fehér és azt is kézzel kellett kimosni, akkor azért annyira nem volt jó állandóan cserélgetni. Plussz otthon annyira nincs lebetonozva semmi, léptem nyomon sár és por, így a lakásba is könnyeben koszosodsz. bárhova költözhetsz mindnehol kevesebbet mosakszanak mint otthon.
A kérdező hozzászólása: Ez tök jó :)
Nyáron szigorúan minden nap zuhanyzok. A másik három évszakban is fürdök/zuhanyzok minden nap. De néha elõfordul, hogy nagyon fáradt vagyok, nem voltam sehol és nem vagyok büdös, akkor kihagyok egy napot. De ez nincs sûrûn. De az, aki csak 3 naponta fürdik és a köztes napokon nem mossa meg az intim részét, lábfejét és a hónalját, na az szerintem már igénytelenség.
hát, én szeretek minden nap tisztán lefeküdni. Én spec 3 naponta mosom a hajam is. És nem várom meg, míg büdös leszek, mert egy hét után se lennék büdös, csak egyszerûen tényleg jobb úgy a közérzetem. De ez privát vélemény:) L15
ne buzdítsd már igénytelenségre az embereket! gondolj csak bele, most télen pl. egész nap ugyanabban a ruhában vagy, termel a test váladékot középen, a lábad beleizzad a zokniba, egész nap alig kap levegõt a lábad, a felsõtested. nem fürdenél egy nap? most ha 1 évig nem lennél büdös 1 évig nem fürdenél? én amikor nagyon fáradt vagyok és nincs erõm kimenni tusolni (ami nagyon ritkán van), nem tudok addig elaludni, amíg le nem tusoltam. igényesség, tisztaság érzése..mond ez neked valamit? egyébként fiú vagy lány vagy? ha lány, akkor se fürdesz mindennap, ha menstruálsz?
a mindennapos fürdés mostanában lett divat. szüleim mesélték, hogy az õ fiatalkorukban nem számított húúúdeigénytelennek, ha nem fürdesz naponta, mindenki hetente párszor fürdött, köztes napokon pedig mosakodott, és nem volt probléma, nem voltak büdösek és a bõrük sem száradt ki. például én sem fürdök mindennap, csak nyáron.
Én 18 évig éltem Németországban, pontosabban délen, Bajorországban és valóban igaz, h ritkán fürdenek, általában olyan 3 naponta, de van aki egy héten csak egyszer, napi fehérnemûcsere stb. vagy a fogmosás sem olyan napi rutinfeladat nekik, mint nekünk.Összességében azt gondolom, h habár a közterületek, házak nagyon rendben vannak ott, önmagukra eléggé igénytelenek.Mellesleg szinte betegesen spórolnak mindenen, így a vízzel is, ha kicsit büdösek, nem gáz , lényeg h spóroltak valamin :DD Amúgy nem értem, azért akarsz odaköltözni, mert zavar, h itt az emberek higiénikusabbak?? lol Én nem tudom, de én nem tudnám elképzelni, h ne fürödjek le minden nap, nem érezném jól magam.Komolyan, nem hiszem el , h pl. nyáron 3 napig nem fürdesz :D
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem kerülnek az emberek, ne mondj már ilyeneket, ha nem is ismersz...köszi:)
A kérdező hozzászólása: Teljesen normális ember vagyok, semmi különös nem látszik, érzõdik rajtam.Éppen errõl beszéltem..A magyar ember tisztára ki van ettõl borulva, itt írja mindenki, h "döbbenet" meg stb, itt szörnyülködik mindenki, mintha arról írnék, h kisfiúkat erõszakolok meg, vagy nem is tudom, milyen szörnyûséget csinálnék.Pedig nincsen ebben semmi rossz...
Guszta lehet a lepedek a pofadban.Egy ertelmesebb srac zacskaba fog okadni miutam megcsokol.
A kérdező hozzászólása: Hát, mint látod, elég sokan vevõk rá:D
A kérdező hozzászólása: Majd szerzek magamnak vmi német férjet, aki nem olyan tisztaság mániás, mint ti vagytok!:P
A moszlimok az ilyeneket mint te megkövezik!! :P
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok az szerencsére, katolikus vagyok
Buszke lehetsz magadra!Anyad is buszke lehet, bar gondolom o sem pazarolja a vizet naponta...
Hát ha ez neked szerencse... Én szégyennek tartom az egész keresztény vallást...
A kérdező hozzászólása: Nincs is melegvizünk!
A kérdező hozzászólása: Az a szerencse, h nem vagyok muszlim, és nem köveznek meg:D Amúgy nem gyakorlom a vallásom.
XDXDXD
Nem kell itt nepnevelni.Koszos, igenytelen vagy, maganugyed.Minek ezt itt kihirdetni?
A kérdező hozzászólása: XD ezt már nem is kommentálom, hihetetlen ez a felfogás, alig várom, h elmenjek innen:D Normális kérdéseidre válaszolva, a lakóhelyem egy kisebb város, szõrteleníteni meg szoktam, azt az egy helyet leszámítva. Sose volt még ilyen népszerû kérdésem:DDD
Az arabok illetve a muzulmánok is midnennap furdenek, a korán elõírja!!! Uh ez hulyeseg hogy csak a maygarok furdenek mindennap!!!
Szerintem a németek alapból nem fürödnek... Igénytelenek... :D
Részemrõl pedig komolyan visszataszító az aki nem képes legalább napi 1x megfurdeni. Régen még a katonaságnál is kötelezõ volt lemosakodni lavórban derékig legalább, hideg vízben!! Hova züllesztik már egyesek ezt az amúgy is szerencsétlen népet.
A kérdező hozzászólása: Errõl beszéltem:) Amiért azt írtam magamról, h nem fürdök csak 3 naponta, már mindenki úgy képzel el engem látatlanba, mint valami isten tudja milyen undorító büdös mocskos hajléktalan:D Hát nem, teljesen normális, átlag embernek nézek ki, akár elhiszitek, akár nem:)
Az exem evekig elt kint Nemetorszagban.Tenyleg nem furodnek naponta.Meg ra neztek furcsan amikor o naponta zuhanyzott.
A kérdező hozzászólása: Hát mer a katonák naponta edzettek, meg futottak, gyalogoltak, a sárba kúsztak, még jó hogy lemossák magukról a koszt.De rajtam nincsen kosz.
Lehet hogy te ezt állítod magadról, de aki 3 naponta furdik 1x annak csupa zsír a füle a haja, meg az ágyéka is, nem beszélve a fitymád alatt vagy a csiklód körüli túrós fehér rétegrõl!!!
Micsoda egy gusztustalan, igénytelen, ápolatlan undormány lehetsz. Megbocsáss, de erre nincsenek más jelzõk. Nemhogy egy embernek, egy NÕNEK kell lennie annyi igényességnek, hogy naponta legalább egyszer lezuhanyozzon és kétszer fogat mosson. Fõleg mikor menstruálsz nem mosdasz? Gondolj már bele, rajtad szárad az elhasznált vér? Ha használod egy kicsit az agyadat, rájöhetsz, hogy mekkora fertõzésveszélynek vagy -ilyenkor fõleg- kitéve!! Gondolom szõrteleníteni sem szõrtelenítesz. Azon szárad csatakosra a vér? Valami kicsiny faluban laksz, ahol ez elfogadott? Nekem ugyan ne mondd, hogy normális vagy, mert nem vagy az. Ez egyszerûen gusztustalan. Kíváncsi vagyok arra a férfira, aki bármikor is megkíván egy ilyen lányt. Már ha létezik. De gondolom barátod sincs. Undorító.
A kérdező hozzászólása: 1-a fültisztítás nálam nem függ össze a fürdéssel 2-semmiféle réteg nincsen a csikélóm körül, fogalmam sincs honnan szedsz ilyen marhaságot 3-hetente 1x mosok hajat
LOL! Hû, ez elég kamukérdés akkor. Vagy ha nem, akkor nem csodálom, hogy nem szeretsz mosakodni, ha baszod még MEGELVIZETEK SINCS!! De akkor megkérdezhetem, hogy internetre mibõl futja? Nyomotult.

Az NDK-ban tényleg annyira erőltetett volt a vallásellenesség, hogy napjainkra szinte senki sem vallásos Kelet-Németországban?

Legjobb válasz: Ez nem igaz, mert pontosan azért vallásosak sokan, mert tilos volt. A tiltott gyümölcs mindig finomabb.

Ez nem igaz, mert pontosan azért vallásosak sokan, mert tilos volt. A tiltott gyümölcs mindig finomabb.
Valamelyikotok tudna forrast is adni? Vagy miert gondoljatok ugy, ahogy?

Svédországban vagy Norvégiában tényleg jobbak az elhelyezkedési lehetőségek és a fizetés egy szakmunkás számára mint Angliában vagy Németországban?

Nyelvet akarok tanulni ,hogy elt?zzek innen , csak nagyon jól akarok választani. Nehogy az legyen ,hogy megtanulok mondjuk Németül aztán kimegyek Németországba és kiderül ,hogy egy [email protected] az egész, a nyelvtanulásba meg közbe beleöltem a pénzt id?t energiát.

Legjobb válasz: Az utolsó valamit nagyon benézett, ugyanis tény, hogy Norvégiában és Svédországban is rengeteg bevándorló él és dolgozik, az egyenlõ jogok pedig mindenkinek államilag megadatik. Ezekben az országokban egész jók a munkalehetõségek, és a fizetés is sokkal inkább kiegyenlített, mint máshol Európában, viszont mind Norvégiába mind Svédországba csak akkor menj, ha beszéled a nyelvüket. Angollal vagy némettel semmire nem fogsz menni.

Az utolsó valamit nagyon benézett, ugyanis tény, hogy Norvégiában és Svédországban is rengeteg bevándorló él és dolgozik, az egyenlõ jogok pedig mindenkinek államilag megadatik. Ezekben az országokban egész jók a munkalehetõségek, és a fizetés is sokkal inkább kiegyenlített, mint máshol Európában, viszont mind Norvégiába mind Svédországba csak akkor menj, ha beszéled a nyelvüket. Angollal vagy némettel semmire nem fogsz menni.
^^ Itt egyedül csak Te lehetsz az aki benézett valamit, de komolyan. A svéd v norvég egy zárt közösség, akik az elmúlt évek muszlim, feka (nemi)erõszak hullámai miatt még zártabbá váltak az idegenekkel szemben. Tudsz Svédül v Norvégul nem, akkor halgass a neved, majd pont egy svéd fog egy idegent alkalmazni a sajátja helyett, ennyire nem lehetsz naiv. Svédországban 7, 8%-os az aktív munkanélküliség, ami a SVÉD fiatalok (tehát nem bevándorló) között 20-25%-ra tehetõ.... Ezért koppan sok külföldi a skandináv államokkal... Ha egy témához nem értesz akkor ahhoz ne szólj, hozzá..
svédországba és norvégiába NE menj, csak akkor ha -sonnak hívnak. NÉv alapján nem fognak felmenni, fõleg ha az nem svédes vagy norvégos.. Elég egy elõítéletes népség, fõleg a svéd.. itt egy link olvasgass, csak hogy ne a levegõbe beszéljek: http://www.thelocal.se/46022/20130205/#.URabVR3AeHc Ahogy érzed, én is valamelyik skandináv országba akartam kimenni, de ezek a cikkek eléggé kiábrándítottak, mérnökként is... Csak jó lesz majd egyszer itthon is, remélem.
az angollal , némettel nem veszíthetsz hiszem világnyelvek sokan vannak akik dolgozni kimennek valahova pedig abban az országban nem angol/német az anyanyelv
Mindenhol sok a munkanelkuli, attol is fugg a jovod, hogy mennyire vallalod be! Szerintem erdemes megprobalni! Voltam mar turistakent Norvegiaban, gyonyoru, most en is a nyelvet kezdem tanulni es irany!!!
Tényleg befordult nép a Svéd. Az állam befogadja a bevándorlókat persze, de amugy a közösségben nekik megvan a saját kis buborékuk és abban csak õk vannak.Ridege, hidegek, utálatosak, és nagyon nagyon kétszínûek. Nyelvtanulás szempontjából az angollal jársz a legjobban, mindneki beszéli, aki nem beszéli az tanulja.. szoval az világnyelv azzal nem tudsz melléfogni.

Ausztriában, Németországban tényleg ingyen lehet tanulni az egyetemeken?

Még több kérdésem is lenne azokhoz, akik tapasztalták a német fels?oktatást, van róla információjuk:) Azt hallottam egyfel?l, hogy van felvételi, de amúgy ingyenes, még külföldieknek is. A nyelv egyedül a nehézség, középfokon se beszélem, de gyakorolok sokat, angol megy középfokon. Meg a lakhatás ami pénzbe kerül. +hallottam valakit?l egy programról, ami bevett Ausztriában, Németországban is, hogy egy cég, a jöv?beli munkaadó finanszírozza az egyetemet, meg a lakhatást, persze aztán náluk kell dolgozni.Tud err?l valaki valamit? Valamilyen m?szaki egyetem érdekelne inkább:) 18f

Legjobb válasz: Ausztriaban nincs tandij, Nemeto-ban ugy tudom Bundeslandfuggo, ennek utana kene nezni, google-keresoben biztos megtalalod az erre vonatkozo infokat! en meg errol a programrol nem hallottam, es furcsallnam ha letezne...persze lehet hogy van, de ahhoz valamit tuti le kell rakni az asztalra elotte.

Ausztriaban nincs tandij, Nemeto-ban ugy tudom Bundeslandfuggo, ennek utana kene nezni, google-keresoben biztos megtalalod az erre vonatkozo infokat! en meg errol a programrol nem hallottam, es furcsallnam ha letezne...persze lehet hogy van, de ahhoz valamit tuti le kell rakni az asztalra elotte.
Ausztriában van valami ami nem konkrétan tandíj, de félévente egy minimális összeget be kell fizetned, Németországban van tandíj. Ilyen program lehet van, Magyarországon rengeteg olyan levelezõs hallgató van, akik már elmúltak 30-ak és a munkahelyük fizeti a tandíjukat... (villamosmérnököknél találkoztam néhány ilyen fickóval)
Csak Ausztriáról tudok nyilatkozni, mivel én is oda szeretnék menni :) Ausztriába a tandíj 17 Euro/szemeszter, nincs felvételi, mindenkit felvesznek. De már rögtön az elsõ félévben van egy vizsga (STEOP), ami 2 egyetemi szemeszter tananyaga, ahol az egyetemisták több mint fele kibukik..Több tárgyból kell vizsgát tenned, és ha egybõl is meghúznak akkor buktad az egészet. De úgy, hogy soha többet nem felvételizhtesz oda... Azonban hiába nincs tandíj, a megélhetés 400-800 Euro körül mozog havonta, ami nem kevés. de ha érdekel akkor a http://www.mde.hu-n tudsz nézelõdni Németországról annyit tudok, amit az elõttem szólók mondtak, illetve, hogy azon az egyetemeken ahol nincs felvételi, motivációs levelet kell irnod, meg esetleg ajánlást kell kérned a sulidtól.
Én Németországban tanulok. Itt van egy Semesterdíj ami kb 250 euró de cserébe kapunk bérletet az egész "megyébe" Nem volt felvételi le kellett fordítani az érettségit. Van egy olyan képzés, amirõl beszélsz, "duale Ausbildung" nézz utána
ja és le kellett tenni egy nyelvvizsgát. Még így is szenvedek a nyelvvel, pedig nagyon jól beszélek de ez az egyetemen még mindig nem elég, mert rengeteg új szakszó van..szóval ehhez bõven nem elég a középfok.
Németországban van tandíj. Én a Müncheni LMU-ról tudnék nyilatkozni. Goethe-Zertifikat C2 nyelvvizsga szükséges, vagy TestDaF 5. Jelentkezést téli szemeszterre július 17-ig kell beadni, mellékelve az érettségi eredményedet, önéletrajzodat és egy motivációs levelet. A tandíj azon a szakon, amelyikre én járok 500 Euro/szemeter. Ha középfok sem megy, én nem ajánlanék külföldi egyetemet. Legfeljebb úgy, ha tényleg nagyon nekiállsz és 1 évre kimész és csak a nyelvet gyakorlod, dolgozol mellette. Egyre többen kimennek nyelvtudás nélkül, elsõ vizsgák nem sikerülnek és jönnek vissza csalódottan. Minimum egy erõs C1 ajánlott. Ausztriában több szakon nincs felvételi és tandíj sincs, ÖH-Beitrag van, 20 Euro körül általában. Ösztöndíjakat osztrák állampolgárok igényelhetnek.
utolsó elõtti vagyok, nem mindenhol van tandíj, nálunk mint írtam nincs, csak ez a 250 euró de ezért ugye jár a bérlet ami simán fedezi
17€/szemeszterenként + egyre több helyre vezetik be a felvételit, mert túl sok a jelentkezõ és átlagban 80% Minimum az elsõ félév után mrgbukik. a privát egyetemeken természetesen kell fizetni. De lehet olyat is hallani, hogy a közeljövõben be akarják vezetni a tandíjat is, mert nincs elég pénz és néha több embernek kell osztozkodnia bizinyos eszközökön. A könyvek egy félévre kb 200-300€-ba kerülnek...
-> * ausztria

Ha Hitler tényleg elhatározta az Endlösungot, hogy lehet, hogy a Németországgal szövetséges Romániában, Dél-Erdélyben a zsidóság "minimális emberveszteséggel úszta meg"?

Meg nekem az is gyanús, hogy konkrétan a németországi és magyarországi zsidókon kívül nem hallani arról, hogy pl. francia vagy dán, belga, norvég, balti, jugoszláv, görög, krétai, kaukázusi, olasz, észak-afrikai zsidókat vittek volna gázkamrákba.

Legjobb válasz: Romániát nem szállták meg a németek, bár a románok önszorgalomból agyonlõttek vagy 300 000 zsidót, de profi modern megsemmisítõtáboruk nem volt.

Romániát nem szállták meg a németek, bár a románok önszorgalomból agyonlõttek vagy 300 000 zsidót, de profi modern megsemmisítõtáboruk nem volt.
Hát akkor ajánlom a "La vita é bella" címû filmet. A kérdés felét ezzel megválaszoltam, a gyanú leomlik. Logisztikai okokból nem érintette oly mértékben Romániát. Ennek ellenére voltak románok bõven, sok román került például a bori táborba (amit Radnóti is megjárt).
A megszállt területekrõl jóval korábban deportálták a zsidókat.
Romániában az Ókirályságban irtották a zsidókat, ott nem is maradt egy sem. Dél-Erdélyre már nem maradt idejük. Franciaországban is volt tábor, amit aztán emberiességi okból átvettek a németek. Görögország 1943 - ig olasz felügyelet alatt volt, ott lazábban vették. Szerbiában, Horvátországban eleve kevesebb zsidó élt, de azért nem lettem volna zsidó ott sem. Viszonylag sok zsidó halt meg nyugatról is, de ott eleve kevesebben voltak. A balti országokból sok zsidó elmenekült mielõtt megérkeztek a németek, mert a zsidók voltak a szovjet megszállás támogatói.
Mert a románoknak szokás szerint több eszük volt, mint a magyaroknak, és a nácik bukásának a küszöbén már nem mentek bele az ottani zsidóság deportálásába - ezzel is "jó pontokat" szerezvén a majdani gyõztesek elõtt.
"a románoknak szokás szerint több eszük volt, mint a magyaroknak" Fõleg a Kárpátok géniuszának, Nicolae Ceaușescunak és a magukat púderezõ és rúzsozó (férfi!) katona tisztjeinek.
"Dél-Erdély pedig Magyarország része volt akkoriban" Sajnos nem, mert de facto a Román Királyság bitorolta. A második bécsi döntéssel Magyarország csak Észak-Erdélyt kapta vissza.
Hidd el, a semleges országokat leszámítva az összes ország kiadta a zsidóit.Csak volt amelyik kevésbé.Keleten nem voltak nagyobb táborok, de ott nem is foglalkoztak a zsidóság hadiüzemekbe terelésével, egyszerûen az Einsatzgruppék halomra lõtték õket, még a falvaik határában.Dél-Erdély pedig Magyarország része volt akkoriban, és hallottam édesanyámtól, akinek egy túlélõ mondta, onnan nem engedték elvinni õket.Többet én sem tudok.Ne higgy a román hazugságoknak.Nálunk még egy ujjal sem nyúltak a zsidókhoz, amikor már õket halomra ölték, még csak nem is a németek máshol, a helyszínen õk maguk.Arányaiban véve a román zsidók nagyobb veszteségeket szenvedtek a magyaroknál, sokkal.
"a németországi és magyarországi zsidókon kívül nem hallani arról..." Talán azért hallasz ezekrõl sokat, mert magyar vagy. A jugoszlávok és az észak-afrikaiak meg nyilván a saját népük történelmérõl hallanak. Olvastam viszont francia és skandináv könyveket szép számmal, és ezekben uganúgy folyton felbukkannak a második világháborús események és a deportálások, mint a magyar irodalomban.
Azért a lengyel zsidóságnak sem hiszem, hogy fáklyás menet volt. A SZU-ban meg gondolom nem foglalkoztak az elszállításal. Még így is gyanús?!
Mivel amíg lenem váltották a nácik, Horthy akadályozta a zsidó törvények beiktatását és deportálását, ezért a környezõ országokból sok zsidó menekült Magyarországra.
Most jutott eszembe, hogy volt egy nagy tábor a régi belgrádi vásár területén, ami akkor Horvátországhoz tartozott. Állítólag itt voltak elgázosító teherautók is, amit én nem hiszek, mert itt biztos lenne nyomuk, de semmi.
Igen, igazad van.Úgy értettem, egészen délig lement a határ, mikor visszakaptuk a minket megilletõ rész töredékét.Ettõl függetlenül is, meggyõzõdésem, hogy a magyar zsidók olcsóbban megúszták, mint a románok.

Németország tényleg egy olyan ország, ahol a nagyvárosokban teljesen megszokott, hogy egy-egy azonos nemű pár kézen fogva sétál az utcán?

Legjobb válasz: Az oldalon írogató melegek szerint így van, de valójában meg messze vagyunk ettõl. Megfigyeltem már ezen az oldalon, h szeretik a nyugatot beállítani valami hihetetlen pozitív helynek. Ez kb olyan mint amikor az oldalon lévõ anonim cigányok írják persze magukat nem cigánynak kiadva, h az õ falujukban semmi gond nincs a cigókkal, sõt a magyarok a nagy trógerek. Persze mikor megkérdezed, h melyik ez a falu akkor meg néma csend. Vagy épp oo is szeretnék nyugattal jönni, h ott mennyire nincs rasszizmus. na persze....

Az oldalon írogató melegek szerint így van, de valójában meg messze vagyunk ettõl. Megfigyeltem már ezen az oldalon, h szeretik a nyugatot beállítani valami hihetetlen pozitív helynek. Ez kb olyan mint amikor az oldalon lévõ anonim cigányok írják persze magukat nem cigánynak kiadva, h az õ falujukban semmi gond nincs a cigókkal, sõt a magyarok a nagy trógerek. Persze mikor megkérdezed, h melyik ez a falu akkor meg néma csend. Vagy épp oo is szeretnék nyugattal jönni, h ott mennyire nincs rasszizmus. na persze....
Az elfogadás és a nem törõdés különbözõ dolog. A nagyobb városokban egyszerûen nem foglalkoznak ilyesmikkel az emberek hogy "nézd má leszbik". Persze ez csak nagyobb városban lehetséges.Vidéken máshogy állnak hozzá.
A németek a legnagyobb rasszisták..., szerintem a melegeket is lenézik, nem csak a kreolbõrûeket meg a szomszédos kis országokat. Persze ember függõ, nem lehet teljesen általánosítani.

Lombardia tartomány tényleg jobban hasonlít Ausztriához/Németországhoz fejlettségben, infrastruktúrában, mint az "igazi, mediterrán Olaszország"-hoz?

Legjobb válasz: Igen, de ennek meg is volt az oka. A terület (Milánó környéke, Velence, Tirol) huzamosabb ideig a Habsburg Birodalomhoz tartozott. Ez a jelenség egyébként máshol is megfigyelhetõ, pl. Romániában, a "Regátban" Suceava vidéke (Dél-Bukovina) jóval fejlettebb, mint a többi moldvai település, pontosan azért, mert valaha a Habsburgok uralták.

Igen, de ennek meg is volt az oka. A terület (Milánó környéke, Velence, Tirol) huzamosabb ideig a Habsburg Birodalomhoz tartozott. Ez a jelenség egyébként máshol is megfigyelhetõ, pl. Romániában, a "Regátban" Suceava vidéke (Dél-Bukovina) jóval fejlettebb, mint a többi moldvai település, pontosan azért, mert valaha a Habsburgok uralták.
Igen és ezt akkor látnád igazán, ha elõbb egy sétát tennél mondjuk Milánóban aztán utána azonnal Nápolyba utaznál és ott is sétálnál : két világ, mintha nem ugyanaz az ország lenne.
Igen, talán még nagyobb a rend mind Ausztriában, legalábbis sokkal ízlésesebb, szebb az épített környezet. Nem tudom hogy csinálják, de szemét nincs az utcákon (legalábbis nem sokáig)az utak tükörsimák, az emberek csendesek, visszafogottak, minden rendesen mûködik, nem drágábbak jelentõsebben az árucikkek mint nálunk (ha odafigyelsz), viszont a fizetések 3-4-szer magasabbak! (ha találsz munkát) Ritkábban és kevésbé akarnak átverni mint máshol (pld. nálunk). Ezen felül minden elképesztõen gyönyörû!
igen
Akkor a belsõ sávokat kerüld! :)
Azért nem az egyetlen értelmes dolog amit Hitler csinált hisz csakcsak kihozta németorországot a válságbol és csak miután fellendült kezdett el háboruzni. nem mintha szeretném hitlert meg nemis ide tartozik. az lehet h autopályán ahol nincs szabályozva ott anyival mész amennyivel akarsz viszont ahol 50es tábla van ott 60ért helyszinen fõbelõnek vagy legalábbis akkora birságot fizetetnek veled h ne akarj gyorsabban menni a megengedetnél. és ezt ott el is fogadják. ott sincs kalácsbol a kerités
Az Autobahn hálózatot még Hitler építette, ez kb az egyetlen poziív dolog, amit csinált :) És ingyenes, sokszor 3 sávos, így a száguldók és a normálisan menõk mellett nem gond lassan menni sem.
Valoban nem fizetös. Nagyon jo, hogy nincsenek barmok az utakon, nem villognak le ha elözöl, hanem megvarjak meg befejezed a dolgod. Egyreszt a mentalitas, masreszt ilyenekert brutalisan büntetnek, mert közuti veszelyeztetesnek szamit. Erdekes, hogy nem esik ugy csabulatba az ember, En is csak nagyon ritkan megyek 200-al vagy fölötte, talan azert mert nem ugy van mint otthon, hogy meg kell szegni a szabalyt.
Én Németországban élek részben. Sokat szoktam menni a pályán. Egyrészt, a külföldieknek ingyen van, de am a gépkocsi adóba van beleszámolva. A sebességkorlátozás tényleg nem rossz, de nagyon ritka hogy valaki 190 200 felett menjen. Átlagtempó a belsõ sávban kb 150 160. Am a Skodát ne féltsd, én a 1.9 dízel Skoda Fabia val is mentem már 190 et ;)
A kérdező hozzászólása: Ok, a jobbra tartással tisztában vagyok! :)
A kérdező hozzászólása: Hát, ez kevésbé érint :) )) Egy Skodával megyek :)
Abszolút, mert a németek nemzeti büszkesége az AUTOBAHN, és ragaszkodnak ahhoz is, hogy ne legyen sebességkorlátozás sem. A gyakorlat azonban csak részben teszi lehetõvé a korlátlan száguldást, de lényeg, hogy a világon egyedül Németországban lehet legitim módon száguldani. Porsche-paradicsom.
A kérdező hozzászólása: hmmm... hihetetlen... Köszi :)
Ingyen van, az biztos. És az is igaz, hogy ha 150 -160 at mész, nem nagyon elõznek meg. Ritka.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!