Találatok a következő kifejezésre: Német országban A (705 db)

Ti elengednétek 10 és 8 éves gyerekeiteket egy hétre Német országba a nagyszülőkkel?

Szoktak ott aludni a nagyszül?knél egy egy hétvégén de ilyen hosszú id?re még soha nem váltunk el.A férjem már elengedte ?ket had lássanak világot és én is ezen vagyok,de még is olyan sok id? ez.

Legjobb válasz: Én elengedném, de mondjuk én lazábban kezelem a dolgokat, mi nagyszüleink is távol laknak, havonta, kéthavonta találkoznak, de az én nagyobbikom már 2,5 évesen ott nyaralt egy hetet a kicsi meg még ennél is kisebb volt. De szerintem egy 8 meg 10 éves már tud ebben dönteni, hogy szeretnének-e menni vagy sem! Erõltetni biztos nem erõltetném, de ha szeretnének menni, had menjenek. Ott élnek egyébként a nagyszülõk, vagy nyaralni mennek?

Én elengedném, de mondjuk én lazábban kezelem a dolgokat, mi nagyszüleink is távol laknak, havonta, kéthavonta találkoznak, de az én nagyobbikom már 2, 5 évesen ott nyaralt egy hetet a kicsi meg még ennél is kisebb volt. De szerintem egy 8 meg 10 éves már tud ebben dönteni, hogy szeretnének-e menni vagy sem! Erõltetni biztos nem erõltetném, de ha szeretnének menni, had menjenek. Ott élnek egyébként a nagyszülõk, vagy nyaralni mennek?
A kérdező hozzászólása: Nagyszülõk velünk egy városban élnek, a nagymama húgához utaznának akit egyébként ismernek. Õk nagyon várják és már magyarázzák a legkisebb tesónak aki 2 éves, hogy nyáron nem lesznek itthon egy hetet.
Persze, hogy elengedném, nem szabad kihagyni, és nem idegennel, hanem nagyszülõkkel mennek és rokonokhoz.
ha normálisak a nagyszülõk, megbízhatók stb, akkor igen
Igen. Ha megbízhatóak a nagyszülõk - és gondolom azok, hiszen akkor hétvégére sem hagytad volna náluk a gyerekeket - akkor simán. Nem 3 éves útra kirohangászós picikék. Én amúgy az akkor 8 és 9 éves gyerekeimmel mentem egy hétre Spanyolországba nyaralni egyedül. Érdemes bizonyos szabályokat a fejükbe verni, pl. ha elkeverednek hogyan kérnek segítséget, nyakukba akasztani (póló alá) vagy kistáskába tenni laminált lapra írt lapot " Elvesztem, kérem vigyen a legközelebbi rendõrhöz" + szálloda címe, baleset esetén értesítendõ stb adatokkal. Egy hét meg nem is vészesen sok, épp ideje egy kicsit "elengedni" õket.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Ez a laminált kártya nagyon jó ötlet!
5. vagyok, ha pedig nincs náluk kistáska mert pl. egy szál nyári ruhában vannak, ezt is javaslom: http://www.babacsoda.hu/vmchk/Kid-up-Gyermekazonosito-karkot.. alkoholos filccel lehet ráírni, nekem még egy napos strandolást is simán kibírt. Mondjuk én a szállás adatokat és a gyerek nevét belülre írtam, kívül csak egy telefonszám volt név nélkül, nehogy pl. buszon idegen el tudja olvasni.

Amelyik ország nem tagja a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF), az nem függ pénzügyileg egyik országtól sem?

Nem tartozik kölcsönnel, és nem határozza meg neki senki, hogy mennyit ér az õ országában a fizetõeszköze.

Legjobb válasz: Minden ország függ gazdaságilag minden országtól. Persze kisebb-nagyobb mértékben, de a hálozattudomány elvei alapján minden ország között van mérhetõ közvetlen vagy közvetett kapcsolat. Pénzügyileg meg fõleg, kivéve, ha teljesen kizár minden pénzforgalmat az adott ország, de ilyen ország - legalábbis a Magyarország által elismert országok között - nincs jelenleg. Vagyis, minden ország függ valamilyen országtól közvetlenül, közvetve pedig minden országtól. Ez akár szerepelhetne is a pénz definíciójában.

Minden ország függ gazdaságilag minden országtól. Persze kisebb-nagyobb mértékben, de a hálozattudomány elvei alapján minden ország között van mérhetõ közvetlen vagy közvetett kapcsolat. Pénzügyileg meg fõleg, kivéve, ha teljesen kizár minden pénzforgalmat az adott ország, de ilyen ország - legalábbis a Magyarország által elismert országok között - nincs jelenleg. Vagyis, minden ország függ valamilyen országtól közvetlenül, közvetve pedig minden országtól. Ez akár szerepelhetne is a pénz definíciójában.
Minden országnak van államadóssága, ilyenekbõl tevõdik össze, mint: - ki nem fizetett adósság a hazai pénzintézetek felé - állampapírok, vagyis hazai vagy külföldi állampolgárok felé ki nem fizetett adósság - külföldi valuta által finanszírozott adósság Mûködõ pénzrendszer mellett nem lehet adósság mentes az állam, hiszen maga a pénz is ki nem fizetett adósság, ezeket pedig gyakorlatilag mindenhol az állam biztosítja, hiszen ez az egyik legfontosabb feladata. Ez csak akkor szûnhet meg, ha magát a pénzt szüntetik meg.
Kínai Köztársaság, Észak-Korea, Andorra, Monaco, Vatikán, Kuba és még pár kisebb ország nem tagja.Gyakorlatilag Kínának, Oroszországnak minimális az államadóssága a nagyok közül.
Elõször is, amelyik ország IMF-tag, az nem azt jelenti, hogy már van tartozása, ahhoz hitelt is kell igényelni. Másodszor pedig attól, hogy egy ország nem IMF-tag, nem maga határozza meg a saját valutájának/devizájának értékét, hanem maga a valuta-/devizapiac, ergo az adott országában lévõ fizetõeszköznek az értékét az határozza meg, hogy milyen árfolyamon tudja eladni.

A magyar gazdaság miért nem nyit a harmadik világbeli országok felé?

Mivel gyenge a gazdaságunk, a Nyugat kizsákmányol minket. Azonban ez csak a Föld gazdaságának töredéke, és olyan piacok várnak feltérképezetlenül, mint Kína, Brazília, India, Mexikó, Oroszország. Szerintem javulna a gazdaság, ha szorosabb kapcsolatokat építenénk ki az ilyen országokkal.

Legjobb válasz: Huh... A harmadik világbeli országok Afrika országai... Jesszusom... Már azt hittem, hogy komolyan azt gondolod, hogy afrikai országok felé kéne nyitnunk.

Huh... A harmadik világbeli országok Afrika országai... Jesszusom... Már azt hittem, hogy komolyan azt gondolod, hogy afrikai országok felé kéne nyitnunk.
"erre nem mondok semmi...meggyõzni úgy sem tudlak, hogy hülyeséget írsz, mert nem értesz hozzá." ja ja majd pont te értesz hozzá kicsit unalmas hogy itt ennyi önjelölt alkotmányozó gazdasági szakértõ és jogvédõ van
erre nem mondok semmi...meggyõzni úgy sem tudlak, hogy hülyeséget írsz, mert nem értesz hozzá.
Na akkor kedves kérdezõ! Amit szépen kimásoltál a Wikipédáról, az igaz, csak a lényeget felejtetted el még ide írni! "Mára tágabb értelemben használják a kifejezést és minden olyan országot ideértenek, amelyek fejlettsége és ahol a lakosság életszínvonala alacsony, az állam politikai orientációjától függetlenül. A harmadik világ országai Afrikában, Ázsiában és Dél-Amerikában vannak." Pedig ez kapásból alatta volt ;)
Ezt biza rosszul tudod. Kevered az el nem kötelezett országokkal. A harmadik világbeli országok kifejezést a lepratelep országokra szokták alkalmazni.
Kérdezõ, keress már rá mi az a harmadik világ...
"senem az szovjetes kommunista országokba nem tartozó ország. " Akkor viszont Oroszországot hova sorolnád? mellesleg a 3. világ az Afrika
Magyarul a ruszki gázfüggõség mellé, még vállaljunk be egy exportfüggõséget is! Mellesleg van körülöttünk egy Schengen-nevû "képzõdmény", ami miatt sokkal nehezebb azon kívülrõl behozni valamit, mint az övezeten belülrõl. Ráadásul a szállítási költséget is ki kell fizetnie valakinek. Egyébként nincs még elég randa kínai a határainkon belül?
Akkor Józsi dögöljön meg..
"Kína és Oroszország felé érdemes lenne nyitni" Mindkettõvel évrõl évre nõ a külkereskedelmünk, és elég jelentõs. Most tkp. azt mondod, hogy nõjön még gyorsabban? Jó, a külkereskedelmünk lehet, hogy erõsödik, de a diplomáciai kapcsolatunk az elég gyenge a két országgal, ezt te is beláthatod...
Valószínûleg mert nem éri meg. Józsit a sarki zöldségest megkötözve sem lehetne meggátolni, hogy Kínából vásárolja a primõr paradicsomot, ha olcsóbban jönne ki vele. :)
nem úgy van az hogy odamegyünk az oroszokhoz és azt mondjuk nekik: "márpedig a drágább magyar árút fogtok mostantól venni mert különben megharagszunk"
" Oroszország felé" Te komolyan nem tudod hogy az orosz piacokat elvesztettük? És nem gondolod hogy a külkereskedõk mindent megtesznek a piacok szerzéséért de nem lehet? A magyar áruk döntõen nem versenyképesek!
Na, de válaszoljunk a kérdésre is 1: Messze vannak. Ez a legelhanyagolhatóbb tényezõ, de mégis, ha valaki két centtel többet kér a szállítmányozás miatt, mint a többiek, és a terméke csak két centtel drágább a hazainál, komoly versenyhátrányban van. 2: Amelyiknek van pénze, az ellátja magát belföldi piacon, amelyiknek meg nincs, annak honnan lenne külföldi termékekre?
Kínának és oroszonak miköze van a 3. világhoz???
A kedves kérdezõ idõutazó, és a nyolcvanas évekbõl érkezett ide :) Egyébként Kína és Oroszország felé érdemes lenne nyitni, fõleg úgy, hogy Kína nagyon nyitott felénk. Brazília, India, Mexikó; nem járnánk velük sehogy se :)
A kérdező hozzászólása: Oké, akkor most a 3. világ kifejezés etimológiája helyett koncentráljunk a kérdés VALÓDI ÉRTELMÉRE vagyis hogy miért lenne elõnyös, vagy nem elõnyös, ha nyitnánk Kína, Brazília, India, Mexikó, Oroszország felé.
A kérdező hozzászólása: "mellesleg a 3. világ az Afrika" http://hu.wikipedia.org/wiki/Harmadik_vil%C3%A1g "A harmadik világ (franciául tiers-monde) azokat az országokat jelenti, melyek a hidegháború idõszakában sem a nyugati hatalmak, sem az egykori szovjet blokk országaival nem kötöttek szövetséget." Oroszországot és Kínát azért írtam bele, mert most, hogy a szovjet hatalom véget ért, hasonló pozíciót ért el, mint az 1990 elõtti 3. világbeli országok.
A kérdező hozzászólása: A harmadik világbeli ország kifejezés hivatalosan azt jelenti, hogy a hidegháború alatt senem a nyugati kapitalista, senem az szovjetes kommunista országokba nem tartozó ország. Nem azt jelenti, hogy lepratelep.
ma 12:02 A két ország diplomáciai kapcsolata pont olyan, mint amilyen két, jó viszonyban lévõ, bár formálisan nem szövetséges ország között lehetséges. Ennél szorosabb viszony már csak az lenne, ha Magyarország belépne a FÁK-ba vagy Oroszország egyik autonóm köztársaságává alakulna.


pontosan
Országa válogatja. Magyarországon elismerik érvényesnek, ha mindkét házasfél ún. személyes joga szerint érvényes volt a házasság. (személyes jog: fõszabály szerint az állampolgársága szerinti jog)
Van olyan ország is ahol be is viszik õket a rendõrségre 1 kis elbeszélgetésre ha nyilvános helyen kézen fogva sétálgatnak. Mivel ez ott közerkölcsbe ütközõ.
Annyira édesek vagytok, 66 és 77%, ahogy itt cukin elflörtöltök egymással, hogy ki a nagyobb b ziverõ. Van erre egy kifejezés angolul: circlejerk. Magyarul körbef szverés. Egymásnak veritek ki, hogy ki a nagyobb menõ arc. Édes ez a köztetek izzó levegõ meg az elnyomott frusztrációtok, ami ordít a soraitokból :D A kérdésre is válaszolva: 9-nek van igaza, bizonyos országok honorálják, mások nem.
Itt Erdélyben az ilyeneket megetetjük a farkasokkal.
"Itt Erdélyben az ilyeneket megetetjük a farkasokkal." Mi a Mecsekben a tigrisekkel végeztetjük a piszkos munkát.
Na dehát ilyen nem is lehet. Attól valami idióta országban törvénybe iktatnak valami marhaságot, az attól még nem lesz házasság. Eleve a házasság alapfogalmával ütközik. Attól, hogy törvénybe iktatnák, hogy az ég rózsaszínû, attól még nem lesz az valóban rózsaszínû, legfeljebb az emberek azt mondják, mert félnek a büntetéstõl. De a hülye is látja ha az égre néz, hogy az nem rózsaszínû, ezért ennyire sületlen törvényeket csak szellemi fogyatékosok hoznak. Ugyanez igaz két egynemû kapcsolatára is, attól hogy házasságnak hívja valaki még nem lesz az.
Hogy ismernék már el? A házasság minden esetben FÉRFI és NÕ közt köttetik. Két férfi vagy két nõ közt nem lehet házasság, csak valami bohóckodás.
Az úgy korrekt. Ezek beteg emberek, ha már gyógyítani nem tudjuk õket...
Meglepõ mikor benézel az egészség témakörbe, sokan milyen sokra tartják az orvosokat. Vannak akik már egy hasfájással, vagy egy foghúzással is mindenkit orvoshoz küldenek. Pedig az orvosok még ezt a homoszexuális kórt sem tudják gyógyítani. Helyette mit csináltak? Elkezdték elhitetni az emberekkel, hogy ez nem betegség.
10-es kommentelõ: a stílus maga az ember
Ott nem fogadják el, nagyon helyesen. Ez betegség, nem természetes dolog. Van ahol halálbüntetés jár érte. Pl: Irán. Nagyon helyesen.
11: akkor te egy két lábon járó klisé vagy? :)
A román jog szerint a házasság egy férfi és egy nõ között kötött szerzõdéses kapcsolaton alapszik. A közösségi (Európai Uniós) jog szerint, két személy szerzõdéses kapcsolatán. Tehát, van arra lehetõség, hogy ha mondjuk Romániában abból, hogy egy másik országban házasodott homoszexuális párt megsértenek alapvetõ jogaikban, az európai uniós bírósághoz forduljanak, és a közösségi jog alapján van esélyük megnyerni a pert. Ez nem azt jelenti, hogy rákényszerítik Romániát, hogy engedlélyezze a melegházasságot, csupán azt, hogy ha eus jog alapján kötöttek egy szerzõdést, azt tiszteletben kell tartsa minden tagállam.

Az arab országokban a vallás nem engedi az országot fejlődni?

Lehetőleg ne oltsatok le,azért kérdezem,hogy az iszlám vallásban van e olyan "törvény",hogy nem szabad terjeszteni a területet és gazdagodni? Vagy az arab országok már eleve a gyenge gazdaságuk miatt nem fejlődtek ki?

Legjobb válasz: Tudod te mekkora lóba...ó mód gazdag hely Abu Dzabi? Az arab országok nagy része elég gazdag. Az olajból szedték meg magukat, lévén sivatagos terület. Ott nem lehetett búzát vetni, maximum kecskét tartani, ezért nem volt túl jó a mezõgazdaság, emiatt szegény ott a másgol ebbõl élõ réteg. De kereskedni, ötvösséget, textilárut mindig eléggé jól tudtak, és aki ebbe fektetett be, az jól élt.

Tudod te mekkora lóba...ó mód gazdag hely Abu Dzabi? Az arab országok nagy része elég gazdag. Az olajból szedték meg magukat, lévén sivatagos terület. Ott nem lehetett búzát vetni, maximum kecskét tartani, ezért nem volt túl jó a mezõgazdaság, emiatt szegény ott a másgol ebbõl élõ réteg. De kereskedni, ötvösséget, textilárut mindig eléggé jól tudtak, és aki ebbe fektetett be, az jól élt.
Egyesült Arab Emírségek? Katar? Elég keményen gazdag országok ezek, s bizony az iszlámot szigorúan veszik!
A vallásnak semmi köze ahhol, hogy melyik országnak milyen a gazdasága. Itt a fórumon mindenki lenézi vagy cseszegeti a vallásosokat, úgyhogy a te logikád szerint úsznunk kéne a pénzben.

Melyik városban ország a legbiztonságosabb és melyik nem (rendorseg, fegyelem, bunozes)?

Legjobb válasz: Városban ország, az mi? Nem arra gondoltál, hogy melyik város az országban a legbiztonságosabb? Ha igen, akkor szerintem a nyugatibb városok, ahol még nem szaporodtak annyira túl a c típusú "emberek".

Városban ország, az mi? Nem arra gondoltál, hogy melyik város az országban a legbiztonságosabb? Ha igen, akkor szerintem a nyugatibb városok, ahol még nem szaporodtak annyira túl a c típusú "emberek".
Rózsadombon, hisz azt sem tudják milyen az élet az "eltérõ kultúrával"
Magyarországon? Tiszaújváros elég biztonságos , etnikailag tiszta város , meg is látszik rajta.
A kérdező hozzászólása: Országra gondoltam :) Hol él a legkevesebb rasszista amúgy?
Szerintem a kisebb városok mint B.almádi vagy B.füred A nyugati városos sztorihoz azért azt hozzá fûzném, hogy én nem költöznék Gyõrbe ha nem itt laknék...de Pécsre sem...
A vilag legbiztonsagosabb varosa Singapur, meg lopas, sincs, ugyanis megbotozzak es szigoru bortonre itelik a tolvajokat, s emelett nagyon gazdagok is!

Postán szeretnék több ugyanolyan csomagot feladni, mindegyiket más-más országba, kell-e valamit pluszba fizetnem a különböző országokba szállításért vagy nem. Vagy a külföldre szállításért létezik egy egységes díj?

Konkrétan dvd filmet fognak venni t?lem, a világon bárhonnan megrendelhetik az ismer?seim, már megmértem hány gramm, és els?bbségivel, ajánlottként fogom küldeni... de arról fogalmam sincs, hogy a nemzetközi postázások milyen díjjal járnak, hogy létezik-e erre egy egységes extra ár vagy régiónként különböz? vagy egyáltalán nem is kell érte külön fizetni? Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Külföldre kétfajta súlydíjszabás van attól függõen hogy európai országba küldöd a levelet vagy nem európaiba.Az ajánlott felár külföldre egységesen 700 Ft.

Külföldre kétfajta súlydíjszabás van attól függõen hogy európai országba küldöd a levelet vagy nem európaiba.Az ajánlott felár külföldre egységesen 700 Ft.

Melyek azok az országok ahol soha nem esik a hó és nincs hideg?

Legjobb válasz: Javarészt az egyenlítõ menti országok, illetve ahol nincsenek nagy hegységek. Laikusként.

Javarészt az egyenlítõ menti országok, illetve ahol nincsenek nagy hegységek. Laikusként.

A Francia Német határon lévő Strasbourg-ban milyen törvények vonatkoznak a marihuána fogyasztókra? Milyen büntetés stb. illetve német ország és francia ország egész területén

Legjobb válasz: Mind a két országban tiltott mint nálunk. Ha át akarsz vinni belõle a határon akkor drogcsempészés miatt börtönbe zárnak.Európában csak a Hollandoknál legális a drogozás.

Mind a két országban tiltott mint nálunk. Ha át akarsz vinni belõle a határon akkor drogcsempészés miatt börtönbe zárnak.Európában csak a Hollandoknál legális a drogozás.
nem szívnék arrafele bár lehet hogy normálisabb a szabályozás mint felénk de tuti szép pénzbírságot kapsz érte. az elsõ válasz nem pontos. drogozni bárhol legális ha legális drogot használsz. nem nem a kínai fürdõsókra gondolok mert ott 50-50% jut a halálos és a hatástalan szerekre. legál például az alkohol az euban egy országban sem büntetik az alapos berúgást. ha már tömény és a franciák javalloma fehér üröm alapú régi típusu abszintot amit nem nagyon kapni de egy jó nagy fazék , némi legális ipari etilalkohol(metilt kerüld vagy elásnak!!!) víz+fûszerek és fehérüröm segítségével elõállíthatsz. jóféle hallucinációkat eredményez. magyarországon eddig kapható volt a látnokzsálya is(salvia divinorum) ez ma is legális kivéve a kereskedelmét, adni venni tilos de eheted, ihatod szívhatod, még termesztheted is, szintén halugén. következõ alanyunk az lsd testvérkéje az lsa ami szintén lizergsav -amid csak nem a dietil. hatása megegyezõ kivéve hogy tudtommal flashbacket nem ookoz és jogi gondokat sem. kékhajnalka magból vagy hawaii törpe frózsa magból megevés által szívódik fel. a hajnimagot meg kell hámozni és darálva joghurtba tenni.egyesek eszik a légyölõ galóca fõzetét és szívják a csattanó maszlag füstjét, mindkettõ õsi sámáni módszer, a galóca a vikingeknél a berszerker nevezetû harcosokhoz köthetõ a maszlag és magja parázson égetve és zárt térben lélegezve pedig egyébb törzseknél(nem kizárt hogy az õsmagyaroknál is)volt elterjedt. a galóca igen mérgezõ a csatába induló begombázott harcosok mintegy 20%a halt bele a mérgezésbe, a maszlagot meg csak anyósdöglesztõ szer néven tanították nekünk mégáltalánosban, igen mérgezõ elfogyasztva halálos elszívva ártalmas.halucinogénnek javaslom a san pedro kaktuszt, legál, gyorsan nõ meszkalinos, 15 cm szárított darab megevendõ.1 óra után repülsz azért ez csak elmélet utasítás ha egy mód van rá ne fogyassz se legális se illegális drogokat mert elõhozht rejtett mentális gondokat, okozhat függõséget, egészségkárosodást, halált túladagolás mellékhatás vagy bedrogozva történõ baleset útján valamint a tudokrepülni szindróma által, lsd:gomba betiltásának oka a hollandoknál amikor kiugráltak az ablakon ... okozhatja még társaid által való megvetésed is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!