Találatok a következő kifejezésre: Néha olyan van, mintha valaki (6 db)

Néha olyan érzésem van, mintha valaki megnyitna egy csapot és folyok. Fehér szagtalan mancs. Mitől lehet?

Legjobb válasz: szia. szerintem ez normális dolog. van akinél akkor fordul elõ ha izgu ideges valami miatt vagy a peteárés idején lehet ilyen vagy menstruáció elõtt. Mindenesetre azért nem árt egy nõgyógyászati kenetvétel mert állhat valami betegség is a háttérbe.(vagy felfázástól is lehet)

szia. szerintem ez normális dolog. van akinél akkor fordul elõ ha izgu ideges valami miatt vagy a peteárés idején lehet ilyen vagy menstruáció elõtt. Mindenesetre azért nem árt egy nõgyógyászati kenetvétel mert állhat valami betegség is a háttérbe.(vagy felfázástól is lehet)
Menstruáció elõtt a méh nyálkahártyája megvastagszik, és akkor az lehet ez a fehér mancs.
Ilyen velem is szokott lenni, leginkább a menstruáció elõtt. Olyan, mintha hirtelen bepisilne egy kicsit az ember. Viszont azt is megfigyeltem, hogy csak akkor van ez, ha késik pár napot. Szerintem ez a folyás egyik válfaja. Mert amint megjön, egybõl minden visszaáll az erdetibe.
szia nekem is szokott ilyen lenni pl: ha késik a mensim, mint most vagy ha nagyon ideges vagyok valami miatt remélem segítettem
Szerintem befordult a baba. :)
A kérdező hozzászólása: nem fordult még mindig be...a ctg szerint rendben vagyunk.A dokim szerint a baba feje nyomja a bordáim és ezáltal a tüdõmet is, ezért van a légszomj.császár lesz a vége... :(
Igen, esélyes. Nálam is ez volt, a lányom próbált befordulni, de harántban maradt, azon a napon már a falat kapartam, utána vissza medence végûbe és 38.héten császár lett a vége. Kitartás!!

38 hetet töltöm szerdán. Minden nap keményedik a hasam, és olyan érzésem van mintha le akarna szakadni a hasam. És néha hirtelen fellépő vizelési inger van rajtam de amilyen gyorsan jön olyan gyorsan el is mulik. Van valaki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Szia.Nekem is néha bele-bele szúr és az én kisfiam nagyon erõsen szokott rugdosni néha szinte fájdalmas.Ülni se feküdni se tudok szóval sehogy sem jó.Már a savam enyhült, valószinû hogy lejebb ment a hasam és már nem nyomja a gyomromat.Kicsit szokott a hasam is fájdolgálni, de nem vészes.Fáj a derekam is és most két napja a combom tövébe nyilala a fájdalom.

A kérdező hozzászólása: Szia.Nekem is néha bele-bele szúr és az én kisfiam nagyon erõsen szokott rugdosni néha szinte fájdalmas.Ülni se feküdni se tudok szóval sehogy sem jó.Már a savam enyhült, valószinû hogy lejebb ment a hasam és már nem nyomja a gyomromat.Kicsit szokott a hasam is fájdolgálni, de nem vészes.Fáj a derekam is és most két napja a combom tövébe nyilala a fájdalom.
A kérdező hozzászólása: Szia. A második válaszolónak: az én orvosom nem kérdezte még meg hogy szoktam-e keményedni pedig holnap megyeka a 3-dik nst-re.Én szoktam magamtól mondani, amire a válasza az hogy ez természetes és a szülésig már igy lesz.jó mi?
Szia! A 2. vagyok! Felkészítõ fájásoknak nevezik ezeket a haskeményedéseket. Úgy tudom ezek pár másodperctõl akár egy percig is tarthatnak. A várandóság vége felé a szülés közeledtével egyre intenzívebbek. Azt tanácsolták, hogy könnyebb átvészelni, ha a fájások alatt kifújjuk a levegõt és szép lassan veszünk mély lélegzetet. Elvileg szülésnél is majd így kell csinálnunk. De mint mondtam nálam még semmi ilyen nincs, úgyhogy (még) tapasztalatból nem tudok beszélni. Ja és azért kell majd jegyzetelnem a keményedések gyakoriságát és idõtartalmát, mert a növekvõ tendencia jelzi a szülés közeledtét. Amikor a pocakom alul szúr nekem nagyon jót tesz ha mászkálok. Kiváncsi vagyok használ-e ez a légzéstechnika, ha kipróbálod leírod? Esténként nálad is aktívabb a manód?
Szia! Mi ma töltöttük a 38 hetet, és nekem is minden nap keményedik a hasam, és naponta már fáj is!Nekem is vannak olyan pillanataim, mikor hirtelen pisilnom kellene, és elmúlik, szerintem ez természetes már ilyenkor. És hogy érzed magad? Nekem már nagyon nyom, és szúr a kislányom! Könnyû és gyors szülést kívánok!
Szia! Egyenlõre még csak abban hasonlítunk, hogy én is 38 hetes kismami vagyok. Nekem eddig nem voltak ilyen jeleim, de a védõnõm amiket felsorolt mikre figyeljek ezek is köztük voltak. A pocak keményedésnél jegyzetelnem kell (majd), hogy mennyi ideig tart, de bizti voltál már NST-n, ott is mindig megkérdezik, hogy szokott-e keményedni. Nekem még semmi, pedig jan.8-ra vagyok kiírva.
A kérdező hozzászólása: köszi, hogy leirtsd ilyeneket az én orvosom nem mondott.Persze leirom, amugy az elsõ szülésnél nem igazán segitett vajudás alatt ez a légzéstechnika.A keményedések pedig nem olyan fájdalmasak hogy most ilyet alkalmazzak.Estére szokott nekem is jobban beindulni, már most is érzem a bordám alatt a kis térdét v. sarkát.

A kisfiam 8 és fél hónapos és mászás közben állandóan kidugja a nyelvét és néha olyan érzésem van mintha nem tudná a szájában tartani. Küzd valaki hasonló problémával vagy valami ötlett hogy miért csinálhatja vajon?

Legjobb válasz: Én nagyon sokáig kinn felejtettem.Néha, ha nagyon koncentrálok, mai napig kidugom a hegyét.Engem soha nem zavart, nem betegség, nem szépséghiba...ez legyen a legnagyobb gond.:)

Én nagyon sokáig kinn felejtettem.Néha, ha nagyon koncentrálok, mai napig kidugom a hegyét.Engem soha nem zavart, nem betegség, nem szépséghiba...ez legyen a legnagyobb gond.:)
"Küzd valaki hasonló problémával..."Még mindig elsõ vagyok.Szerintem ez nem olyan probléma, amivel küzdeni kell, mégcsak nem is probléma.Koncentrál és kész.
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdeztem mert már régebben óta látom hogy mindig kint a nyelve.Akkor említettem a gyerekorvosnak és mivel akkor jött a két alsó foga azt mondta hogy azt piszkálja.De az a szokása megmaradt és félek hogy nem e valami betegség miatt van ez nála?
Az én lányom 21 hós most pár napja állandóan lóg a nyelve, a szája alatti részt nyalogatja, én sem tudom miért, de nem hinném, hogy betegség jele.Amikor jöttek elöl a fogai akkor azért volt kint, biztos a tiéd is ezért dugja ki, és mert újdonság majd elhagyja.
szia. Az én lányomnak is folyton kint van a nyelve pedig már kint van alsó két foga, de a védõnõ szerint ez is hozzá tartozik a beszéd fejlõdéshez mert így tanulja meg majd a hangokat. Szerintem egyébbként biztos koncentrál valamire ha bele gondolsz mi is szoktunk ilyet csinálni ha valamire nagyon öszpontosítunk legalábbis néha elõfordul ilyesmi. 7 hónapos a babám
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat akkor kezdek megnyugodni hogy nincs baja a Drágámnak.

Szülés után is olyan néha mintha mozogna a baba a hasamba, vagyis piciket rugdosna. Ahhoz hasonlítanám mint mikor valaki a 4-5. -ik hónapban van. Tapasztalat?

Valahol már olvastam err?l,állítólag fantom mozgásnak hívják és teljesen normális.De én már 2,5 éve szültem,és még mindíg szoktam érezni néha.Nem olyan mint az átlagos bélmozgás..sokkal er?sebb.Ha nemtudnám hogy nem vagyok terhes,biztos azt hinném hogy az vagyok.

Legjobb válasz: igen, ezeket én is érzem néha... de én is tudom, hogy nem vagyok terhes.

igen, ezeket én is érzem néha... de én is tudom, hogy nem vagyok terhes.
Én is két és féle szültem, mégis érzem néha a pillangót a hasamban. :) Néha jó érzés, mert imádtam terhesnek lenni.
* két és fél éve ...
nyugi, az csak egy idegszál :) velem is elõfordult már, és tényleg olyan, mintha baba rugdosna:)
az ember az "elvesztett" végtagokat is érzi néha. a rég kihúzott fog is fájhat - legalábbis úgy tûnik. ezek a fantomfájdalmak. ha voltál dokinál, és õ nem talált semmit, akkor valszeg a szervezeted megjegyezte azt az ingert, és más ingereket is rúgásként értlmez.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat :) csak hát fura így évekkel utána is ilyet érezni:)

1 éve lassan, hogy a fejemben olyan érzést érzek, mintha teljesen ellepné a vér, van hogy jobb oldalt, van mikor a bal oldalt. A szemem folyamatosan romlik, és néha szédülök. Szakemberhez nem fordultam. Volt valakinek már ilyen érzése? Mit tegyek?

Legjobb válasz: eh. fordulj szakemberhez... lehetõleg addig amig élsz bár ha itt kérded. sokminden házi praktika segithet. borogatás, beöntés, kakukkfüves bedörzsölés. utóbbit holdtöltekor kell leszedni.

eh. fordulj szakemberhez... lehetõleg addig amig élsz bár ha itt kérded. sokminden házi praktika segithet. borogatás, beöntés, kakukkfüves bedörzsölés. utóbbit holdtöltekor kell leszedni.
Elönti a meleg, olyan érzés? ilyen nekem volt, amikor nagyon stresszes voltam, és olvastam is, hogy idegi eredetû.Ha romlik a szemed, meg szédülsz, az már baljósabb elõjel sztem....Vérnyomásod milyen? Mennyire vagy stresszes?
A kérdező hozzászólása: Igen, mintha melegség lepné-e az agyamat. Sokat stresszelek, de nem tudom irányítani. A problémám csak az, hogy nem tudom, hogy foglalkoznának-e ezzel, ennyi tünet elég-e, hogy CT-re beutaljanak.
Hát figyu, menj el orvoshoz, és megmondja, mi a teendõ.Lehet, hogy csak magas a vérnyomásod a stresszbõl kifolyólag, annak lehet látásromlás, szédülés a tünete.A stressz ellen sport, és meg kell tanulni lecsillapítani az elmédet.Ha érdekel, küldök technikákat privátban.
A kérdező hozzászólása: Igen, köszönöm elõre is!
Az orvos megnéz olyasmit is amirõl nekünk fogalmunk sincs.. Szem alja szin, börszin torok ki tudja mi... De ha esélyt se adsz neki akkor hogy utaljon be ctre vagy bárhova?
A kérdező hozzászólása: Persze, igazad van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!