Találatok a következő kifejezésre: Néha nem fel a (200 db)

4 és fél hónapos babám pár napja néha nem kéri a cicit még 5 óra hossza után sem! Mi lehet az oka?

2-3 napja elöfordul hogy már 4-5 óra hossza is eltelt és csak anyatejes kisfiam,visszautasítja a cicit!Kicsit furcsállom,nem lenne éhes? Mit gondoltok? Csak anyatejes,néha iszik milupa teát,azt nagyon szereti.

Legjobb válasz: Az enyém 3 hós és pont ezt akartam kérdezni. Már 1 órája ennie kellett volna de nem kéri. Talán az idõjárás? Tegnap meg nagyon nyûgös is volt, magától el szokott aludni most meg 2 órán át altattuk mert csak nyöszörgött meg sírdogált.

Az enyém 3 hós és pont ezt akartam kérdezni. Már 1 órája ennie kellett volna de nem kéri. Talán az idõjárás? Tegnap meg nagyon nyûgös is volt, magától el szokott aludni most meg 2 órán át altattuk mert csak nyöszörgött meg sírdogált.
Ha csak egy-egy alkalommal nem kéri, akkor nyilván nem éhes még, ilyen szokott lenni a babáknál, az idõjárás is befolyásolja a piciket.
A kérdező hozzászólása: èrdekes, most 5 óra hossza után szívott egy kicsit, de nagyon hisztizik, és elaludt, arra gyanakszom hogy jön a foga....

Vettem a T-mobile nál egy Sony Xperia P-t körülbelül 6 hónapja.2 év hűségnyilatkozattal, az lenne a kérdés hogy több probléma is fel lépett nekem. Túl forró lesz az aksija, naponta többször le fagy néha nem érzékeli a sim kártyát?

Szerintetek ki cserélik vagy meg csinálják? mer alul a csík ban van ilyen lég buborék elég nagy és ez azóta van mióta meg vettem és szerintem ez zavart be mer néha nem érzékeli a gombokat

Legjobb válasz: Szerviz. Nem értelek ha már kézbevételnél gond volt vele, miért nem jelezted nekik, vagy miért nem vitted vissza 3 napon belül. Most várhatsz két hetet rá, mire készen lesz.

Szerviz. Nem értelek ha már kézbevételnél gond volt vele, miért nem jelezted nekik, vagy miért nem vitted vissza 3 napon belül. Most várhatsz két hetet rá, mire készen lesz.
A kérdező hozzászólása: Akkor még nem jelentett problémát. Pár hete van ez
De ha van vele egy pici baj, akármi, ha már nem úgy passzol a hátlapja ahogy szeretnéd, kérhetsz másikat. Nem véletlenül nyomják a kezedbe mielõtt aláírod a papírokat, hogy nézd át.
A kérdező hozzászólása: Neten rendeltem ki postázták
Az szívás. Én ezért megyek be... inkább személyesen ott megtudom nézni mielõtt rámsóznának egy hibásat.

Szerintetek az fura ha már 2 és fél éve vagyunk együtt a párommal és néha nem kivánom a sexet? (de nem őt hanem maga az aktust)

Legjobb válasz: Nem fura,csak egyszerûen csökkent a szexuális étvágyad". Akkor lenne fura,ha a párod nem kívánnád de a szexet igen... 23/L

Nem fura, csak egyszerûen csökkent a szexuális étvágyad". Akkor lenne fura, ha a párod nem kívánnád de a szexet igen... 23/L
Én kb 3 hónap után már nem kívánom :D
nem. nincs abban semmi...velem is elofordul h nincs hozza kedvem es kesz :)
Nem fura, elõfordul velem is, amikor inkább csak odabújnék hozzá és beszélgetnék vele... :) Van amikor többre nem vágyom :) Mondjuk ez elég ritka.
Nincs ezzel semmi baj! Néha van úgy hogy nem megy. Ha megértõ a barátod megérti. Lehet hogy jobban oda kéne figylejetek hogy sokkal élvezhetõbb legyen.Vagy új dolgokat kell kitalálni.Atol függ mit érzel mikro az aktus megtörténik ha jó és semmi baj nincs vele az jó.De ha azt se élvezed akkor ott már más gond van.Brobájatok meg kitalálni valami újszerût hátha megkivánod és jobb lesz.Sok szerencsét ..:)
Miért lenne fura? Akkor az fura lenne, hogy van, amikor nincs étvágyad, nem vagy szomjas, nem vagy álmos, nem hív a klotyómanó, stb...???
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszokat! Akkor nem bennem van a hiba:) viszont a párom kíván ezzel nincs baj próbálkoztunk más pózokkal valamikor élvezem valamikor nem.Csak az a baj hogy kevés az elõjáték. és még egyszer köszönöm mindenkinek!


A teknősök néha-néha egymás felé kapnak meg néha megtámadják egymást? Nem nagyon kedvelik egymást? Különválasszam őket?

Legjobb válasz: Hát lehet hogy csak játszanak egymással bár ez nem jellemzõ de ha sokat marakodnak mindenképp szedd szét õket.Bár nem tudom milyen nemûek mert ha fiú és lány nem feltétlen kelenne különválasztani egymást.Nekem is fiú lány tekim van már elég idõsek néha a kajáért képesek rá hogy összevesszenek de azért elvannak együtt:)

Hát lehet hogy csak játszanak egymással bár ez nem jellemzõ de ha sokat marakodnak mindenképp szedd szét õket.Bár nem tudom milyen nemûek mert ha fiú és lány nem feltétlen kelenne különválasztani egymást.Nekem is fiú lány tekim van már elég idõsek néha a kajáért képesek rá hogy összevesszenek de azért elvannak együtt:)
Szerintem, fõleg kajáláskor figyelmetlenségbõl kapják el a másikat. Nem bántó szándékkal.

Mi a probléma néha fel ismeri néha nem ismeri fel a gépem az usb-s Dell egeremet? Azt írja nem lehet fel ismerni ismeretlen eszköz?

Legjobb válasz: nálam egy külsõ merevlemezzel szokta csinalni, ha nem a 2.0-ba dugom.szoval a leggyorsabb usb-be dugd az egeredet...

nálam egy külsõ merevlemezzel szokta csinalni, ha nem a 2.0-ba dugom.szoval a leggyorsabb usb-be dugd az egeredet...
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy külföldön vagyok.nem nagyon tudok itt kint hova menni.
Esetleg nem allergia a mûszálas anyagra? Próbáld ki, hogy veszel pamutbugyit. De lehet allergia tisztákodószerre, tusfürdõre is.
Cseréld le a fehérnemûidet pamut anyagúra és válts tusfürdõt, szappant, tisztálkodószereket, amit használsz. Ha semmi eredmény, gyûjtsd össze, jegyezd le, mik vannak a szerekben, amit használsz. Lehet, hogy valami allergia az egyik összetevõre. Ha igen, arra van megoldás, lehet kapni másféléket is, nõgyógyásszal beszéld meg!
Nekem is pont ez van és nem jutok vele semmire. Már annyira zavar. Gondoltam már arra is, hogy esetleg candida. Az orvosom is tanácstalan. Ha megtudtál valamit, megírod?
fiú vagy vagy lány?
A kérdező hozzászólása: Lány.
3 év után ez normális. Ezen ne aggódj, nekem is vannak ilyenek mi 3 és fél éve vagyunk együtt. Vannak nekünk is hullám völgyek de én sem tudom elképzelni nélküle az életem:)
A szerelem mindig át fog alakulni. Ha vele, ha mással leszel sok évig.... Miért ne maradnál vele?
Nagy szerencse, hogy 3 év után is úgy érzed, szerelmes vagy. Ez kutatások szerint inkább már csak ragaszkodás ennyi idõ után, bár van kivétel. De nehezen tudom elképzelni, hogy ennyi idõsen Õ lenne életed párja. Túl fiatal vagy még, túl tapasztalatlan, és ha felmerült Benned, hogy nem vagy szerelmes, akkor a kutatás látszik beigazolódni. Szeresd, de járj nyitott szemmel.
hát ez alapján azt mondanám, hogy minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek. Az ember elveszíti az érdeklõdését, mert megismeri a másikat, már nem olyan izgalmas, eltûnik a rózsaszín felhõ, észrevesszük a hibákat is stb. Ez az a pont, ahol az emberek egy része lelép és keres új izgalmakat, amik szintén egy idõ után ebbe az állapotba fordulnak. A másik csoport viszont próbál új színt vinni a kapcsolatba mikor ellaposodik, ez nem mindig sikerül. Te döntesz melyiket választod. Viszont még nagyon fiatalok vagytok, szóval sanszos, hogy nem életre szól. Amúgy mitõl/mikor érzed, hogy már nem szereted?
A kérdező hozzászólása: Pontosabban nem is azt érzem, hanem furcsa nekem h már nem olyan mint rég ( rózsaszin köd, stb. )és ezért elbizonytalanodok. Meg mintha úgy érezném hogy nem szerelemmel, hanem szeretettel szeretem õt.
Tök mind1 am. Elõbb utóbb szakítani fogtok, mert kíváncsi leszel még egy vagy több szerelemre. Ha így érzel, akkor valld be õszintén, addig meg legyetek boldogok.
ez egy amolyan se veled se nélküled kapcsolat.Pezsdítsd fel a kapcsolatodat

Miért nem teszitek fel a néha értelmes néha kevésbé értelmes kérdéseiteket a nőgyógyásznak? Hátha szakszerű választ kapnátok?

Legjobb válasz: Mert esetleg olyan kérdésük van, amire nem csak nõgyógyász tudhatja a választ, hanem bárki, aki egy kicsit is tapasztaltabb vagy jártasabb a témában és tudtommal ez az oldal direkt azért van, hogy az emberek feltegyék a kérdéseiket mi pedig a tudásunkhoz mérten válaszoljunk rá. Tényleg van néhány hülye kérdés, de ami nem tetszik kikerülöm és kész.

Mert esetleg olyan kérdésük van, amire nem csak nõgyógyász tudhatja a választ, hanem bárki, aki egy kicsit is tapasztaltabb vagy jártasabb a témában és tudtommal ez az oldal direkt azért van, hogy az emberek feltegyék a kérdéseiket mi pedig a tudásunkhoz mérten válaszoljunk rá. Tényleg van néhány hülye kérdés, de ami nem tetszik kikerülöm és kész.
Biztos kép nélkül, név nélkül bátrabbak... És a neten keresztül senki sem vizsgálja meg.
Sajnos én nem tehetek föl semmi kérdést nõgyógyászomnak :( 32F
A kérdezõvel értek egyet! Ennél már csak az "jobb", amikor beteg a gyerekük és nem az orvoshoz viszik, hanem itt kezdenek el kérdezõsködni... Pofám leszakad.
az orvosok amúgy sem érnek semmit. nem fog az orvos alternatív gyógymódot javasolni. csak fel ír pár gyóccert az helo..
gondolják hátha van itt is egy nõgyógyász és válaszol a kérdésére..

A kisfiam 8 és fél hónapos és mászás közben állandóan kidugja a nyelvét és néha olyan érzésem van mintha nem tudná a szájában tartani. Küzd valaki hasonló problémával vagy valami ötlett hogy miért csinálhatja vajon?

Legjobb válasz: Én nagyon sokáig kinn felejtettem.Néha, ha nagyon koncentrálok, mai napig kidugom a hegyét.Engem soha nem zavart, nem betegség, nem szépséghiba...ez legyen a legnagyobb gond.:)

Én nagyon sokáig kinn felejtettem.Néha, ha nagyon koncentrálok, mai napig kidugom a hegyét.Engem soha nem zavart, nem betegség, nem szépséghiba...ez legyen a legnagyobb gond.:)
"Küzd valaki hasonló problémával..."Még mindig elsõ vagyok.Szerintem ez nem olyan probléma, amivel küzdeni kell, mégcsak nem is probléma.Koncentrál és kész.
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdeztem mert már régebben óta látom hogy mindig kint a nyelve.Akkor említettem a gyerekorvosnak és mivel akkor jött a két alsó foga azt mondta hogy azt piszkálja.De az a szokása megmaradt és félek hogy nem e valami betegség miatt van ez nála?
Az én lányom 21 hós most pár napja állandóan lóg a nyelve, a szája alatti részt nyalogatja, én sem tudom miért, de nem hinném, hogy betegség jele.Amikor jöttek elöl a fogai akkor azért volt kint, biztos a tiéd is ezért dugja ki, és mert újdonság majd elhagyja.
szia. Az én lányomnak is folyton kint van a nyelve pedig már kint van alsó két foga, de a védõnõ szerint ez is hozzá tartozik a beszéd fejlõdéshez mert így tanulja meg majd a hangokat. Szerintem egyébbként biztos koncentrál valamire ha bele gondolsz mi is szoktunk ilyet csinálni ha valamire nagyon öszpontosítunk legalábbis néha elõfordul ilyesmi. 7 hónapos a babám
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat akkor kezdek megnyugodni hogy nincs baja a Drágámnak.

Hány honaposan kell ülnie a babának? Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy 6 honapos kora körül kell, de ha nem ül magától, akkor néha ültessem fel, kitámasztva. Lehet igy?

van olyan hogy nem fog ülni a baba.kicsit megijedtem,jövö héten lesz 6 honapos,de semmi jele.forogni ,forog mindkét irányba,néha kuszik,megfordul a tengelye körül,eddig minden ok.bár hasrol hanyattba ritkán fordul,mert hason szeret lenni,tolja fel magát négykézlábba.

Legjobb válasz: Az én fiam 8!! hónaposan ült, ült fel egyedül. Nem kell erõltetni! AZ enyémek sincsennek SEMMIBEN lemaradva, teljesen normálisan fejlõdnek. Nem szentírás semmi, a babák nem egyformák!

Az én fiam 8!! hónaposan ült, ült fel egyedül. Nem kell erõltetni! AZ enyémek sincsennek SEMMIBEN lemaradva, teljesen normálisan fejlõdnek. Nem szentírás semmi, a babák nem egyformák!
Én egyetértek azzal, aki azt mondja, kell kicsit segíteni. Az enyém 5 hósan egyedül ült (2 hósan már kicsit felemeltük a babakocsi háttámlájár, aztán fokozatosan egyre jöbban emeltük), itthon pedig, amikor már ügyesen kúszott (4 hós), akkor a szopipárnával körbetekertem és próbáltam támasztani, de ültettem. Most 9 hós, 6 hós korában állt fel elõször, most már magától áll pár másodpercet kapaszkodás nélkül, egy kézen vezetve sétál 1 hónapja, mászik, mint a gép 2 hóanpja, szóval mindent csinál. Szerintem kicsit érdemes tornáztatni.
Nem értem, hogy egy orvos hogyan mondhatta, hogy ültesd fel és támasszad ki! Ez árt a baba gerincének, és ha magától nem tud, vagy nem akar felülni, ettõl biztosan nem fog hamarabb felülni. Az is elõfordul, hogy egy baba kihagy valamilyen mozgás fázist! Nem szentírás, hogy 6 hósan ülnie kell! Ha mozog, akkor megtanul majd ülni is. Ha aggódsz, akkor vidd el szakrendelésre ( ortopédia, neurológia), ott megállapítják, hogy van-e valamilyen baj. Ha igen, akkor javasolnak szakszerû tornát stb.
Az elõzõ vagyok megint. Kihagytam az elõbb, hogy nagyon fontos figyelni arra, hogy a különbözõ mozgások fokozatosan kövessék egymást. Tehát a forgások után kúszás, mászás, esetleg mászásból ülés, felállás. Ez persze nem szentírás, de késõbb problémát jelenthet a mozgásfejlõdésében, ha valamelyik kimarad. Nálunk a védõnõ és a gyermekorvosunk is nagyon jó, õk mondták, hogy ezekre figyeljek.
Ugyan már, van olyan baba is aki ilyenkor még csak forgolódik, az is teljesen normális. De az nem, hogy már 2 hónaposan emelgetik a szülõk a babakocsi támláját, hogy tanuljon ülni a gyerek. Hova ez a sietség? Ülhet még egész életében eleget. Ráadásul már a kezdetektõl tönkre vágják a gerincét, 8-9 évesen meg majd görnyed az iskola táska alatt. A késõbbi szövõdményekrõl nem is beszélve. Tapasztalatból beszélek, mivel az én gerincem is ezért problémás, úgyhogy a 7 hós lányomnál semmit sem erõltetek, csak amit õ magától szeretne. Igaz õ is felhúzza magát ülésbe, és karban tartva már lépeget is, de ha 1 évesen kezd el egyedül ülni vagy járni akkor sem lesz lemaradva semmirõl. Az ilyen gyerekorvos meg szerintem adja vissza a diplomáját.
Az én kisfiam 9 hósan elõbb felállt, majd 9 ésfél hósan állásból tanult meg leülni.10 hónaposan jutott el odáig, hogy négykéztérdbõl oldalra kitette a popóját és így ült fel szépen.Most 1 éves és az "egyedül járást" várjuk, mert szintén nem vezetgetjük, mint ahogy nem is ültettük.Ha megérik rá majd mindent csinál. :) Nem vagytok semmivel elkésve.
Szia! Ne izgulj nagyon :) Az én gyerekem 1 hónapja ült fel egyedül, -11 hónaposan (!) :) ) elõtte nem ültettük. Néhányszor próbáltuk, de nem tetszett neki, így hagytuk az egészet. Most is ritkán ül, de már megy a dolog :) Etetõszékben ül, ennyi. Az ölünkben sem ül, mert feszíti magát, állni akar - persze fogni kell :D 10, 5 hónaposan voltunk tanácsadáson, ott elküldtek korai fejlesztõbe, ahová jövõhéten megyünk. Kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak. Ha ennek szervi okai vannak - (izomletapadás, stb..), akkor természetesen járunk majd rendszeresen, de ha csak azért nem ült sokáig, mert õ ilyen ütemben fejlõdik, akkor elfelejtjük az egész foglalkozást . Egyébként egy gyógytornász ismerõsünk mondta, hogy addig ne erõltessük az ülést, amíg nem ül magától, mert árthatunk vele a gerincének. De ha nem mondta volna, akkor is hasonlóképp tettünk volna :) Szóval én nem bántam meg, kistesóval is ugyanígy teszünk majd !
Én sem értem minek kell erõltetni.Ha 10 hónaposan nem tudna megülni, azt mondanám oké, baj van.De 6 hónaposan?Mire ez a nagy siettség???Így is úgy is tud majd ülni az iskolában, nem kell aggódni.De én nem szeretném ha tizenévesen hátfájós lenne...A mi családunkban volt olyan baba, akit állandóan ültettek.Most tizenévesen már gyógyszert szed hátfájásra, pedig még gyorsan sem nõtt...
Nem értek egyet a siettetéssel! Miért?? Most õszintén, lemarad vmirõl? Ált. 1 éves korukra minden baba uazt tudja, hogy a különbözõ fejlõdési szakaszokat mikor éri el, teljesen mindegy. Elõbb kuszik, aztán forog, ül stb. A gyerekkel lehet foglalkozni, kell is, de nem kell erõltetni. A testének és az agyának meg kell érnie a feladatokra. Ha vmelyik babával gond van, azt az anyuka, gyerekorvos, védõnõ észreveszi.
Szia! Az én kisfiam 7, 5 hónapos, kb 1 hete tud egyedül ülni, de felülni még nem tud magától csak ha felültetem. 6 hónaposan esze ágában sem volt még ülni. Szerintem ne aggódj, minden baba más ütemben fejlõdik.
Tornáztatni valóban érdemes, de ha azért ül, mert te azt akarod, hogy üljön, az erõltetés. A gyerek mindent akkor csinál, amikor megérett rá, nem tudatosan, hanem ösztönösen. Mivel a szülõk csak a saját eszükre hallgatnak (vagy nem hallgatnak), így egyszerûbb a babára bízni, hiszen õ ösztönösen tudja mi a jó neki. A lényeg, hogy ne erõltess semmit. Ha mégis úgy döntesz, hogy nem a kicsire hallgatsz, akkor azt nézd meg, hogy ülés közben görbe-e a háta. Ha már bírja a gerince az ülést, akkor nyílegyenesnek kell lennie a hátának. És szerintem ne támaszd meg mindenfélével, ez nem túl okos tanács:(
Szerintem nem kell ültetni. Mi Dévény féle tornára járunk. Ott is azt mondta a tornász, hogy nem kell, szabad ültetni. KIsfiam 6 hónapos. Majd ül magától. Van olyan baba aki 8-9 hónaposan kezd ülni. És õ a babakocsinak is csak a megdöntését mondta. Ültetni ott sem lehet még.
A kérdező hozzászólása: olyan van hogy az ülés kimaradna?olyanrol még nem hallottam.akinél kimarad ott mi a baj?bár még van rá pár hetünk, remélem fog ülni.
Kitámasztani kicsit ültetni igen is lehet már 6 hósan! Nekünk is mondták! Pl.a lányom 4 hósan ült egyedül, mondjuk ö mindent korán csinált....Igaz sokat is volt kézben.A fiam 3hós múlt, ö is fordul mindkét irányba, és pont vasárnap elözször mutattuk öt pont a nagyszülöknek kamerával, és félülésböl teljesen egyedül felhúzta magát. :) Nem csak írom! Igaz ez még kevés de szerintem ö is fog ülni korán.... Minden baba más a fejlödési üteme.Szerintem 6 hós kora után igen is lehet a babakocsiban is emelni, és otthon is.A pihenöszékben sem fekteted a babádat.Gondolom....
szia!az én fiam is 6 hónapos, õ ül szépen, kapaszkodva feláll, viszont nem fordul hátról hasra és nem kúszik.nem támaszd ki, ha egyedül nem tudja megcsinálni, akkor még nem érett erre.
06-22 08:45 vagyok. A másik gyógytornász is megerõsített abban, hogy ne ültessük. Szerencsére semmi gond nincs, csak kicsit lazák a csípõízületei, de ez alkati adottság. Kb. másfél hónap leforgása alatt kezdett mászni, ülni, feltérdelni majd felállni (pár napja) :) )))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!