Találatok a következő kifejezésre: Néha félre a szemem balra (4 db)

Néha félre rángatózik a szemem balra egy pillanatra. Mintha egy ideg húzódna meg ilyenkor aztán utána mintha semmi nem tortént volna. Mitol lehet?

Legjobb válasz: Lehet betegség is, valamilyen idegi probléma (ha elhatalmasodik ill. állandósult, tudtommal mûthetõ, átvágják az idegszálat. De a legvalószínûbb az esetedben az, hogy kimerült, fársdt vagy, akkor jelentkezhetnek ilyen tünetek. Nekem a szemhéjem ill. a számnál a felsõajkam szokott rángatódzni, ha hosszabb távon nagyon stresszes az élet.

Lehet betegség is, valamilyen idegi probléma (ha elhatalmasodik ill. állandósult, tudtommal mûthetõ, átvágják az idegszálat. De a legvalószínûbb az esetedben az, hogy kimerült, fársdt vagy, akkor jelentkezhetnek ilyen tünetek. Nekem a szemhéjem ill. a számnál a felsõajkam szokott rángatódzni, ha hosszabb távon nagyon stresszes az élet.
Biztosan csak arról van szó, hogy megerõltetted a szemed.
Anyukámnak is rángatózotta szemhéja, utána olvastam és azt írták magnizéium hiány álla dolgoban. persze biztos nem utolsó dolog az, h fáradt a szemed :)

Nagyjából három napja kezdődött az egész. Ha nem közvetlenül előre nézek, hanem jobb vagy bal sarokba fel illetve le, olyan nyomást érzek a szememben, hogy néha automatikusan felnyögök a fájdalomtól. Mitől lehet?

Mivel még friss az "élmény", nem jártam sehol, de a szüleim szerint a sok gépezéstől van, bár semmivel nem gépezek többet mint ezelőtt, és akkor is elkezdhetett volna fájni. Aztán tegnapelőtt belázasodtam, aztán arra fogták, de a szemészetre is be kéne nézni, hogy megvizsgálják. Volt már valakinek hasonló problémája?

Legjobb válasz: Szemorvos, minél hamarabb. Valami gyulladás lehet a háttérben.

Szemorvos, minél hamarabb. Valami gyulladás lehet a háttérben.
Lehet hogy emelni kéne az adagodat.Beszélj a dokival
A kérdező hozzászólása: Hétfõn vltam nála, akkor mondta, hogy felet szedjek. A vérnyomásom és a pulzusom is kellõképpen leviszi, csak úgynézki nem tünetmentesen, vagy nem tudom... Nem lehet, hogy csak azért jelentkezenek mert pár napja szedem csak?


Bal szemem néha becsukom, fel se tűnik, és így olvasom a monitoron a szöveget. Ez normális? Mit lehet vele kezdeni?

Egy idő után feltűnik h csukva van, akkor kinyitom és akkor homályosan látok vele. De vmiért atlán kényelmesebb fél szemmel olvasni a monitoron a szöveget, de lehet, h nem is ezért csukom be, nem tudom. Mondjuk elég nagy a felbontás a monitoron. Amikor meglett a monitor, először nonszensznek tartottam ilyen felbontást, de aztán megbarátkoztam vele. (1280x1024 elég nagy, nem? És a korábbi monitornál nem sokkal nagyobb ennek a képernyője, azon sokkal kisebb volt a felbontás.) Na, nem tudom, a felbontásos dolgonak köze van-e ehhez, csak leírtam, hátha. Ja, és túl közel se vagyok a monitorhoz, kb. 2,5 A4-es lapnyi (hosszában) a távolság.

Legjobb válasz: Szerintem csak szokás. A férjem ugyanígy olvas mindig. Monitort, könyvet, újságot. Õ észre sem veszi, engem viszont zavar. Kedvemért elment szemészetre, semmi baja a szemének. Néha még rászólok: Két szemmel jobban látsz.:) Esetleg nem szoktál sokat fényképezni, videózni?

Szerintem csak szokás. A férjem ugyanígy olvas mindig. Monitort, könyvet, újságot. Õ észre sem veszi, engem viszont zavar. Kedvemért elment szemészetre, semmi baja a szemének. Néha még rászólok: Két szemmel jobban látsz.:) Esetleg nem szoktál sokat fényképezni, videózni?
A kérdező hozzászólása: szoktam fényképezni, de digi fényképezõvel, így azt is két szemmel :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!