Találatok a következő kifejezésre: Néha félre a szemem (12 db)

Mért van ez? Félek a horror filmektöl, de ha nézem kiváncsi vagyok rá h mi történik, de ezt takaróval teszem h néha-néha eltakarjam a szemem. és ezután mindig rém álmom lesz mit csináljak hogy ne féljek? Ezektől a filmektől ugy szeretném nézni.12/f.

Legjobb válasz: Egyszerû a megoldás. Nem kell nézni. Sem hallgatni. Szóval ne nézz horrorfilmeket! Majd, ha kinõtted a félõs korszakot, akkor majd megnézed azokat a filmeket, amire kíváncsi voltál és rémálmok sem fognak gyötörni. A filmek nem mennek sehova. Itt lesznek més jó pár évig a világhálón.

Egyszerû a megoldás. Nem kell nézni. Sem hallgatni. Szóval ne nézz horrorfilmeket! Majd, ha kinõtted a félõs korszakot, akkor majd megnézed azokat a filmeket, amire kíváncsi voltál és rémálmok sem fognak gyötörni. A filmek nem mennek sehova. Itt lesznek més jó pár évig a világhálón.
szerinted miért van ott a 18-as karika?
Mondd el neki, hogy te nem szereted ezeket a filmfajtákat, és ne ijesztgessen ilyen dolgokkal, mert téged ezek komolyan bántanak. Biztos meg fogja érteni. Amíg nem szólsz neki, addig õ azt hiszi, hogy ez így oké, ezek téged nem zavarnak.
12 évesen inkább nézz minimaxot még.
A kérdező hozzászólása: nem is az a gond mert a bátyámal meg merem nézni, csak az a baj hogy õ meg azzal ijezget hogy mikor alszok elkap az, aki bújt aki nem címû filmböl a szörny és azért van rémálmom olyankor félek aludni És egyépként utálom a thillert, akció filmeket mesét meg nem engedd nézni a báttyám mert azt mondja lányoknak való mindig azt kell nézni amit õ.
Én kb. ilyen idõs koromban szoktam rá a horrorfilmekre. 16éves koromig néztem kb. Utána nem nagyon, de addig szinte mindent, amirõl csak hallottam. Most, 21évesen ott tartok, hogy néha félek kimenni wc-re, mert beparázok, a sok horrorfilmnek köszönhetõen..Lehet, hogy más nincs így vele, de biztos, hogy nem hiába van ott a karika, és attól, hogy van melletted egy nagyobb, még nem kéne megnézned, de te tudod. Vagy ha nagyon akarsz nézni, akkor utána mindenféleképpen nézz meg egy vígjátékot, hogy elfelejtsd a horrort:)
A kérdező hozzászólása: már mondtam neki de meg sem halgatott csak tovább ijezget:( volt már olyan mikor bezárt a sötétbe majdnem szivbajt kaptam, a barátaival meg röhögtek mit csináljak keressem meg a gyenge pontját??? leégesem a csaja elött? vagy mennyek neki és verekedjünk össze? most már télleg le állok a horrol filmekkel:) egyépként is miatta vagyok ilyen félös mert mikor nem mertem megnézni a horrolfilmeket, azzal cikizett hogy ö 12 évesen ezeket már egyedül nézte stb... miért csinálja ezt, utál engem??? nem ártotam neki semmit.!!!!!
Dehogy utál, csak kemény csávónak akar nevelni téged is:) minden nagyobb testvér szerintem ilyen..fiúba..
A kérdező hozzászólása: oké kösz a válaszokat!

Mitől fájhat a fejem mostanában? A szemem is ahogy mozgatom teljesen le vagy fel akkor olyan fura érzés! Néha napi 1-2 szer olyan szédülés érzet is rámtör! Mitől lehet?

Ez a szédülésérzet ez valóban szédülés,vagy ha szédülnék akkor tényleg el is szédülnék és nem csak úgy érezném! Vér-vizelet vizsgálat tökéletes! Vérnyomás is! 18 F

Legjobb válasz: Általában ezek annak a jelei, ha rossz a szemed. Menj el szemészetre! Én csak erre tudok gondolni, bár nem vagyok orvos.

Általában ezek annak a jelei, ha rossz a szemed. Menj el szemészetre! Én csak erre tudok gondolni, bár nem vagyok orvos.
A háziorvossal beszéld meg a neurológiára való utalást, fontos, mert igen súlyos kórkép is lehet a dolog mögööt, u.úgy mint ártalmatlan dolog is.
túl nagy a hajtás.kicsit pihenj.ne feküdj le késõn.feküdj le 11 kor, pihenj, ne pörögj annyit és nyugalom..ha nagyon fáj feküdj le egy fél órára halgass relax zenét és igyál megy egy 3 decis valamilyen 100 % os gyümi levet, és mosd meg az arcod ezután.tényleg használ :)
Gyanítom én is, hogy lehet a szemeddel van a gond! Egészségügyis
A kérdező hozzászólása: Most nagyon megijedtem..! Valószínûséggel agydaganat? Én valahogy éreztem..vagyis egybõl csak arra tudtam gondolni! Eléggé megvagyok ilyedve..! :=(
A kérdező hozzászólása: Mert van, hogy mondjuk napokig semmi bajom nincs és aztán megint elõjön!A fejem az már nem fáj!
Oh, és persze a pluszt azért kapta, mert orvoshoz küld, hát igen, sose árt bizonyosságot szerezni arról, hogy ismét a valószínû eset teljesül, és persze életmentõ idejében felismerni a bajt, ha netán elõáll. Örülhetsz akkor is, mert van aki "tünetmentes", azaz nem akar orvost látni, aztán "valamiért" mégis haverkodni kezdenek, sajnos már nem sokáig...
Nyomtam ugyan egy pluszt az agydaganatot megemlítõ orvosnak, de hadd tegyem hozzá: nem csak vizsgára kellett vona készülnie népegbõl... Szinte semmi valószínûsége nincs, fõleg a te korodban. Persze ha ilyen könnyen elhiszed azt a "rossz hírt" is, ami valójában mindössze játék a valószínûtlen eshetõségekkel, akkor pár év, és sikeres rákbeteg lehetsz, ezt halál komolyan mondom neked.
A szemed fájhat a monitortól, a fejed az idõtõl, és lehet ettõl a szédülés is, én is napok óta szédelgek, és ha a kérdések közt szétnézel vagyunk így még egy páran!Nem kell rögtön agydaganatra gondolni, mi ez a hülyeség?!A szavaidból kicseng, hogy pánikolsz, én inkább valami idegrendszeri dologra gondolok, szellemi kimerültség, stressz ilyesmi.
Én orvos vagyok, de megijeszteni nem akartalak, a súlyos kórkép valamilyen idegrendszeri dolog, pl. térszükítõ agyi folyamat lehet, magyarul a koponyán belül növekedõ daganat, ami lehet jó indulatú is. Írtam, hogy teljesen ártalmatlan dolog is lehet, azaz kimerültség, sok computer, stb., stb. A kivizsgálás sürgõs, a Te érdekedben, jobb a biztos rossz, mint a bizonytalanság, és a kórfolyamt elejébe könnyebb beavatkozni.
Ha lehet, ne ragadj rá a súlyos kórképpel "kecsegtetõ" verziókra. Persze ha szeretnél teljesen abban a hitben élni, hogy komolyabb gondok vannak (én se tudom mire gondolhatott!), akkor csak rajta, az orvos se nagyon veszi észre a hipochondereket a mostani futószalagnál.
A kérdező hozzászólása: Mit értessz az alatt, hogy igen súlyos kórkép? Kicsit rámilyesztettél! A válaszokat köszönöm!
szia, látom hogy ez a kérdés kicsit régi de pontosan rájöttél hogy mi a bajod mert most nekem is ezvan és a pánikbetegség mellet én egyfolytába rosszra gondolok és kicsit megijettem :S lécci ird le hogy miért is volt neked :)

A macskám elkapott egy kisebb verebet, ami épp kirepült a fészekből és behozta a házba. A madár egyik fele kicsit véres, meg remeg szegényke és néha becsukja hosszabb időre a szemét. Mit csináljak a kis verébbel?

Megmenthetem még? Mivel és hogyan etessek egy ilyen kicsi állatot?

Legjobb válasz: szerintem a shock-tol remeg. Ha a nyaka a helyen all (nincs kitekerve) akkor lehet h nincs nagyobb baj. A szemet a fajdalomtol es a shocktol is becsukhatja. Nem tudom Mo-n le lehet e vinni allatorvoshoz a kicsi allatot. Amikor az en macskam kapott el egy helyi verebet, az is a feszekbol repult ki, en levittem a helyi allatorvoshoz es ok kezeltek es tartottak ingyen mig szabadon tudtak ereszteni. De ez Ausztralia, az otthoni rendszert nem ismerem e teren.

szerintem a shock-tol remeg. Ha a nyaka a helyen all (nincs kitekerve) akkor lehet h nincs nagyobb baj. A szemet a fajdalomtol es a shocktol is becsukhatja. Nem tudom Mo-n le lehet e vinni allatorvoshoz a kicsi allatot. Amikor az en macskam kapott el egy helyi verebet, az is a feszekbol repult ki, en levittem a helyi allatorvoshoz es ok kezeltek es tartottak ingyen mig szabadon tudtak ereszteni. De ez Ausztralia, az otthoni rendszert nem ismerem e teren.
Hát Kispesten van egy non-stop klinika. Ott biztos, hogy ápolni fogják. Vagyis szerintem. Múltkor is bevittek egy cicust, akit találtak, patkány harapással az oldalán. Még ki se volt nyitva a szeme. És azt mondták, hogy addig ápolják, ameddig fel nem épül aztán gazdit keresnek neki. Szerintem ott ellátják a verebet is. Ameddig nem tudod orvoshoz vinni addig adj neki egy kis nyugtot. Zárd el egy csendes helyre, tegyél be neki vizet. Szerintem is a sokktól remeg. Ha nem harapta el a torkát és nem okozott a macska nagyon súlyos sérülést, akkor ha felébred, azt úgyis észreveszed. Tegyél alá valami puhát, hagy pihenjen azon. Egy kis víz mellé és ha tudod, vidd el dokihoz.
Más helyeken meg írtják a verebet... Én mondjuk nem nagyon fogdosnám, még vmi betegséget terjeszt. Ezért jutott ide a világ, mert bele akarunk szólni a természet rendjébe... Megmentünk minden esetlen állatot, ami egyébként a természtes szelekció miatt elpusztulna, de mentsd meg nyugodtan jót tesz egyelõre a lelkiismeretednek, majd pár év mulva mikor meg a sz*rt kell takarítanom, meg beleköltöznek a sövényedbe stb stb stb, majd akkor meg ne nyavalyogj!
Az elõttem hozzászólónak annyit hogyha nem tudsz értelmes választ adni akkor nyomd le a torkodon a csirkeszart oszt húzd el innen a beledet! A kérdésre válaszolva nem hiszem hogy túl fogja élni.A macskának élesek a fogai és meglehet hogy megnyomhatta valamilyen fontos szervét meg a sokkhatás ami érte.Kicsi rá az esély hogy meggyógyul.Fõleg ha mindig csukva van a szeme lehet hogy már haldoklik.
héhé... Legyünk egy kicsit optimistábbak.Én reménykedem benne, hogy meggyógyul a kismadár.Az az ember, aki a verebek irtásáról beszélt, az meg fix, hogy gyûlöli az állatokat.Legalábbis én olyan állatbaráttal még nem találkoztam, aki így beszélt volna egy állattal is...National Geographic-ban is írták, hogy sok helyen kihalófélben vannak a verebek....Ha tudod, mentsd meg. Vidd el gyorsan orvoshoz, aztán meg írj légyszi, hogy mi lett vele. pápá
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat az értelmes hozzászólóknak (itt nem a 3. hsz.-ra gondolok), de a kismadár ma reggelre elpusztult..:(
Uhh egyébként aki pesti, az tudja, hogy az állatkertben van egy madármentõház, ahova befogadnak elárvult, fészekbõl kiesett, sebesült meg stb. madarakat, gondozzák, etetik, meggyógyítják. Az álletkert honlapján asszem le is van írva telszám, és ha madarat viszel be, nem kell jegyet venni!
Sajnos ilyen esetben csak reménykedni lehet, hogy tóléli. Ha nincs komolyabb sérülése, akkor akár túl is élheti. Az a baj, hogy a madarak amúgy is érzékenyek, hát még a fiókák. Még a sokkhatás is végzetes lehet. Ha eltörik a szárnya, nem lesz képes önálló életre, akkor végig az ember segítségére szorul.
Pörköltnek tuti finom...

4 hónapos kislányomnak enyhén váladékozik a szeme, néha kicsit csipás. A gyerekorvos írt fel szemcseppet és mondta ha továbbra is ilyen marad, vigyük szemészhez, mert könnycsatorna elzáródása van?

Nem nagyon, épphogy váladékos a szeme, nincs összeragadva, és nem is könnyes neki. Viszont elég sokszor dörzsöli. A szemcseppet már elhasználtuk és ezek a jelek továbbra is fennállnak. Érdemes lenne szemésznek megmutatnom a picit?

Legjobb válasz: sajnos gyakori, ha szükséges, akkor minél hamarabb jobb túlesni rajta, mert folyamatosan csontosodik neki, és egyre kellemetlenebb.

sajnos gyakori, ha szükséges, akkor minél hamarabb jobb túlesni rajta, mert folyamatosan csontosodik neki, és egyre kellemetlenebb.
Igen, vigyed!

Nagyjából három napja kezdődött az egész. Ha nem közvetlenül előre nézek, hanem jobb vagy bal sarokba fel illetve le, olyan nyomást érzek a szememben, hogy néha automatikusan felnyögök a fájdalomtól. Mitől lehet?

Mivel még friss az "élmény", nem jártam sehol, de a szüleim szerint a sok gépezéstől van, bár semmivel nem gépezek többet mint ezelőtt, és akkor is elkezdhetett volna fájni. Aztán tegnapelőtt belázasodtam, aztán arra fogták, de a szemészetre is be kéne nézni, hogy megvizsgálják. Volt már valakinek hasonló problémája?

Legjobb válasz: Szemorvos, minél hamarabb. Valami gyulladás lehet a háttérben.

Szemorvos, minél hamarabb. Valami gyulladás lehet a háttérben.

Két éves kisfiam szájában jobb oldalt felül a fogával szemben van egy fehér folt. Néha fájdítsa. Ez mi lehet?

Pár hete a másik oldalon volt, fert?tlenítgettem és négy nap alatt elmúlt. Ez gomba? Mit javasoltok rá? Persze az aki már találkozott ilyennel.

Legjobb válasz: Valami szájfertõzés! Nekünk sárga gyõgyszertári ecsetelõt írt rá a doki, napi 4-5 alkalommal kaja ivás utàn bekentem, de az egész száját ínyét nyelvét, mert nekünk is egyik nap csak az egyik oldalt, majd a másik oldalt is lett, tovább fertõzõdött, fájt neki us, enni sem akart. Miutàn elmúlt még 3 napig kentem neki reggel este. Mindene sárga lett az ecsetelõtõl, szája figa arca, de lekopott.

Valami szájfertõzés! Nekünk sárga gyõgyszertári ecsetelõt írt rá a doki, napi 4-5 alkalommal kaja ivás utàn bekentem, de az egész száját ínyét nyelvét, mert nekünk is egyik nap csak az egyik oldalt, majd a másik oldalt is lett, tovább fertõzõdött, fájt neki us, enni sem akart. Miutàn elmúlt még 3 napig kentem neki reggel este. Mindene sárga lett az ecsetelõtõl, szája figa arca, de lekopott.
Afta. Most nagyon sok kisgyerekestõl hallom, hogy ezzel szenved a kicsije :( Gyógyszertárban lehet és kell is rá ecsetelõt-mert nagyon gyorsan tud fertõzõdni és ha nagyon fáj a kicsinek nem eszik, nem iszik... Az könnyen bajhoz vezethet.
Szájfertõzés! Nekem is volt és nagyon fáj ám! Majd meg vesztem ha hozzáért az étel! Irány az orvos mert nem csak ecsetelni kell, valami baciölõt is kellett szedni!
Elõzõ volta, még annyit hogy fertõz, szóval se puszi, se közös pohár, kanál, nem érintkezni a nyálával!
Lehet hogy emelni kéne az adagodat.Beszélj a dokival
A kérdező hozzászólása: Hétfõn vltam nála, akkor mondta, hogy felet szedjek. A vérnyomásom és a pulzusom is kellõképpen leviszi, csak úgynézki nem tünetmentesen, vagy nem tudom... Nem lehet, hogy csak azért jelentkezenek mert pár napja szedem csak?

Néha félre rángatózik a szemem balra egy pillanatra. Mintha egy ideg húzódna meg ilyenkor aztán utána mintha semmi nem tortént volna. Mitol lehet?

Legjobb válasz: Lehet betegség is, valamilyen idegi probléma (ha elhatalmasodik ill. állandósult, tudtommal mûthetõ, átvágják az idegszálat. De a legvalószínûbb az esetedben az, hogy kimerült, fársdt vagy, akkor jelentkezhetnek ilyen tünetek. Nekem a szemhéjem ill. a számnál a felsõajkam szokott rángatódzni, ha hosszabb távon nagyon stresszes az élet.

Lehet betegség is, valamilyen idegi probléma (ha elhatalmasodik ill. állandósult, tudtommal mûthetõ, átvágják az idegszálat. De a legvalószínûbb az esetedben az, hogy kimerült, fársdt vagy, akkor jelentkezhetnek ilyen tünetek. Nekem a szemhéjem ill. a számnál a felsõajkam szokott rángatódzni, ha hosszabb távon nagyon stresszes az élet.
Biztosan csak arról van szó, hogy megerõltetted a szemed.
Anyukámnak is rángatózotta szemhéja, utána olvastam és azt írták magnizéium hiány álla dolgoban. persze biztos nem utolsó dolog az, h fáradt a szemed :)

Bal szemem néha becsukom, fel se tűnik, és így olvasom a monitoron a szöveget. Ez normális? Mit lehet vele kezdeni?

Egy idő után feltűnik h csukva van, akkor kinyitom és akkor homályosan látok vele. De vmiért atlán kényelmesebb fél szemmel olvasni a monitoron a szöveget, de lehet, h nem is ezért csukom be, nem tudom. Mondjuk elég nagy a felbontás a monitoron. Amikor meglett a monitor, először nonszensznek tartottam ilyen felbontást, de aztán megbarátkoztam vele. (1280x1024 elég nagy, nem? És a korábbi monitornál nem sokkal nagyobb ennek a képernyője, azon sokkal kisebb volt a felbontás.) Na, nem tudom, a felbontásos dolgonak köze van-e ehhez, csak leírtam, hátha. Ja, és túl közel se vagyok a monitorhoz, kb. 2,5 A4-es lapnyi (hosszában) a távolság.

Legjobb válasz: Szerintem csak szokás. A férjem ugyanígy olvas mindig. Monitort, könyvet, újságot. Õ észre sem veszi, engem viszont zavar. Kedvemért elment szemészetre, semmi baja a szemének. Néha még rászólok: Két szemmel jobban látsz.:) Esetleg nem szoktál sokat fényképezni, videózni?

Szerintem csak szokás. A férjem ugyanígy olvas mindig. Monitort, könyvet, újságot. Õ észre sem veszi, engem viszont zavar. Kedvemért elment szemészetre, semmi baja a szemének. Néha még rászólok: Két szemmel jobban látsz.:) Esetleg nem szoktál sokat fényképezni, videózni?
A kérdező hozzászólása: szoktam fényképezni, de digi fényképezõvel, így azt is két szemmel :D

Félek! Mitől lehet néha olyan érzésem (általában sötétben) mint ha csak a bel szememen el akarna menni a látásom és elakarna sötétülni, de nem sötétül el csak olyan érzés mint ha bármikor bekövetkezhetne? Agyvérzés előjele? 21 éves fiú

Legjobb válasz: Túl sokat agyalsz.Természetes reakció a szem részérõl,a látó bíbort építi fel a sötétben éppen.Valszeg a bal szemeddel jobban érzékeled ezt.

Túl sokat agyalsz.Természetes reakció a szem részérõl, a látó bíbort építi fel a sötétben éppen.Valszeg a bal szemeddel jobban érzékeled ezt.
A kérdező hozzászólása: de ez csak tegnap óta van így, és már mint ha világosba is ilyen érzés lenne.
A stoke-nak(agyvérzés) teljesen más tünetei vannak, utána is nézhetsz.Már inkább pánikolsz és félsz, gondolom figyeled is magad.Mivel azt mondod, csak "olyan érzés", tehát valójában nem történik semmi, igaz?:) Hidd el a stroke nem csak érzés lenne.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!