Találatok a következő kifejezésre: Néha egy időre fáj a (10 db)

Néha egy kis időre fáj a petefészkemnél, mint amikor meg akarna jönni, ez normális?

32 hetes vagyok, és a küls? méhszájam egy ujjnyira nyitva van

Legjobb válasz: Szia.Az elmúlt hetekben lényegesen nõtt a pocakod mérete. Pihenj sokat, szedd a vitaminokat, egyél sok tejterméket, húst.Kerüld a puffasztó, szénsavas ételeket. italokat. Ha fokozódik menj az orvosodhoz.

Szia.Az elmúlt hetekben lényegesen nõtt a pocakod mérete. Pihenj sokat, szedd a vitaminokat, egyél sok tejterméket, húst.Kerüld a puffasztó, szénsavas ételeket. italokat. Ha fokozódik menj az orvosodhoz.
Urulógushoz menjél, ha a heréid is fájnak.
A kérdező hozzászólása: dr Szarka Ottó a Petz Aladár GYMS megyei kórházban december 17, az ultrahang meg 20-án volt. Azóta kaptam idõpontot a reumatológiára, de csak márciusra. A fájdalmam közben idõvel enyhült, a derekam érzékeny, igyekszem nem megterhelni magam, de természetesen márciusban elmegyek a reumatológushoz.
Na jah, ... ha lúdtalpas vagy, így már mindjárt ért7õbb a problémád... :-) Azért az egyet s mást megmagyaráz. Uis, ha megsüllyedt a bokád, a másik térdedre nagyobb súly helyezõdik, -- mert a test folyton kompenzál, hiszen szimmetrikus -- és a csípõd is megpróbálja ezt az arányt kiegyenlíteni. Ez magyaráz7ja a fájdalmat, és mivel kb. arrafelé ágaznak ki az urológiai funkciószabályozásban fontos szerepet játszó idegek is a gerincvelõbõl, emiatt az elõfordul6, hogy ezek az idegpályák is külsõ behatást, nyomást kapnak, ezt érez7ted te a heréidben. Még arra lennék kíváncsi, hogy ki és melyik kórházban vizsgált meg? (Ez számomra azért fontos, mert, ha megbíz6ó orvost keresnek és megkérdeznek engem is, szeretnék olyan orvost ajánlani, akivel az a panaszos hasonlóképpen jól jár, mint te is. Manapság uis sajna, mindenkinek magának kell kikaparnia a gesztenyét, és 1-1 ilyen infó sok másik panaszoson segít7.) _ Am. mikor voltál el kivizsgáláson ott? _ Most mit tervezel? Mi a köv. lépés? Üdv: EE (^)
A kérdező hozzászólása: az alkalmankénti súlyzózáson kívül semmi sportot nem ûzök. Jelenleg nem dolgozom. Lúdtalpam az valószínûleg most van. Szóval talán ehhez is köze van a dolognak. Az urológus teljesen megvizsgált, minden amit el tudsz képzelni egy urológiai vizsgálat során. Elég alapos manuális vizsgálat volt :)
Nah, akkor legalább ezt (urológiai eredetet) kizártuk. Maradt kettõ további: 1.) Reumatológia (testfolyadék vhol megrekedt és nyomja ott a dolgokat) 2.) Ortopaedia (a gerinceddel le7 vmi, ami az ideggyököket is izgat6ja, glom ezért érzed a heréidet is...) Én azt javaslom (az urológiai le7õségek kizárásának tudatában), hogy elsõ ízben talán nem ártana az elsõ kettõ témában IS kivizsgáltatnod magad. Kezelésképpen a kivizsgálás eredményének ismeretében a kivizsgálás MELLETT érdemes lenne felkeresned egy masszõr-kollégát, és alaposan kigyúratnod a hátadat. Ugyanis, ha ez reuma, akkor õ ki tudja nyomkodni a hátadban, derekadban rekedt szövetközi folyadékot, egyben ha vhol le van tapadva izom, (ami feszülést, merevséget okoz, ) azt is fel tudja lazítani, helyre tudja állítani a hátoldali izomszöveteidet, és a természetes folyadékáramlást a testedben. A vizsgálat viszont azért kell, hogy tudjuk, ha reuma is fennáll, akkor azt okoz6ja-é akár degeneratív elváltozás a mozgásszervrendszeredben, akár a gerinceddel, vagy az alátámasztással kapcsolatos problémák. _ Sportolsz vmit? (Mit és mióta?) _ Volt valaha lúdtalpad, gerincferdülésed? _ Munkakörileg dolgozol vmit/vhol, amelyben/ahol emelned kell nehéz súlyokat? (Még annak örülnék, ha részletesen leírnád, mikor voltál urológusnál, és ott mi zajlott, mit csinált veled és hol és hogyan vizsgált meg? Ha ezt is megosztanád velem, köszönet érte!) Üdv: EE (^)
A kérdező hozzászólása: Megvizsgáltak, ultrahang is volt, nem urológiai probléma. Reumatológiát ajánlotta a doki.
Nah, akkor legalább a vesekõ-húgykõ gyanúját TALÁN ki le7 zárni, de ígyis van számos betegség, akár egy 1xû lumboischialgia is okoz6 hasonló tüneteket, de a legjellemzõbb a kövesség, a vese-hólyag-here problémák. Azt javaslom, mihamarabb keress fel egy urológus szakorvost, akár tanács szintjén hasznos le7 kikérni a háziorvosod tanácsát is. (...feltéve, ha ez az állapot még mindig fennáll... :-s) Nem tudom (nem hiszem), hogy ennek az állapotnak a kialakulásához lenne vajmi köze is a súlyzózáshoz, és ha igen, akkor mennyi, azonban addig, amíg a problémád OKA nem tisztázódik, azt javaslom, addig átmenetileg függeszd fel a kondizást, súlyzózást. Jobbulás kívánok, és persze egy beszámoló sem ártana, ha megvolt a doki, hogy mi is volt a baj, mit mondott az doki/urológus! :-) Üdv: EE
A kérdező hozzászólása: A derekam hátul, középen fáj. Semmi probléma sem vizeléssel, sem egyébbel. A lábaimba nem sugárzik át. Egyébként 25 vagyok, magas és vékony. A golyóimmal is külsõre minden oké, nincs duzzanat (nem érzem, nem tapasztalom)
Hali! Hát ez így akármi le7, mert ez a két tünet számtalan betegségre passzol, ... majd mindjárt kitisztázzuk a képet, oksa? :-) _ Hány éves vagy? _ Milyen a testalkatod, van-e rajtad súlyfölösleg? (+ Testsúly, testmagasság mennyi?) _ Csövelned naponta hányszor kell? És mennyire gyakran? _ Csövelés könnyen megy vagy nehezebben? _ Milyen a vizeleted színe? Megváltozott-e? Esetleg a szaga mennyivel másabb? _ Csöveléskor mekkora mennyiség távozik? _ A derékfájdalom a derekad mely részén jelentkezik? Hol van fájdalom legerõsebb pontja? ____ Középen (mediálisan) vagy valamelyik, esetleg mind2 szélén (laterálisan)? _ Ez a fájdalom csak a heréidbe sugárzik, (amik esetleg meg is nagyobbodnak, súlyosabbnak érzõdnek, ) vagy a lábaidba is? Ezekre a kérdésekre válaszolj, azt' meglássuk mi a helyzet, mit kõne lépned, rendben?? :-) Üdv: EE
Szerintem lehet súlyos. Ha a heréid mellett a lágyékcsatornába benyomul a bél egy darabja, lehet lágyéksérved. Érdemes lenne elmenni egy urológushoz, és megnézetni.
Azt jól teszed. És remélem, hogy most már sikerül vhogy rendbe hozni téged. :-) Nem tartom normális dolognak, hogy ennyi idõsen iesmi problémáid legyenek. Az esetleg elõfordul6, hogy a reumatológus beutal6 az élményfürdõ gyógyászati részlegébe egy teljes rehabilitációs terápiára, amelyben komplett kezelést kapsz különbözõ formában, ha ilyen kellemetlen a helyzet a derekaddal. Ez egy több alkalomból álló kezelési sorozat reumában, de fõleg ortopéd problémákkal küszködõk részére, ebbe rengetegféle terápiát integráltak, amelyek segít7nek rendbe hozni téged, s a páciensek számára sem kellemetlen. (Volt le7õségem kipróbálni egy ilyen kezeléssorozat több terápiás elemét is, igaz, egészségesen... ;-) ) Tudomásom szt a TB is támogatja ezeket a kezeléssorozatokat, akár (nem biztos, de) talán az egészségpénztár is. Amit még javasolnék viszont, hogy keress meg egy (gyógy)masszõr-kollégát is arrafelé! Ebben asszem tudok neked segíteni, akár személyesen is: (vannak arrafelé kapcsolataim ebben a témában, de magam is gyakran megfordulok a környéken, ha arra visz az utam... ;-) ) Ami még érdekelne, -- de ez már privátabb közegbe tartozó téma -- az UH-d leletén kifejtett információk, uis sajna nem sok infóm van errõl. Igaz, nem vagy köteles, de ha megosztanád velem, annak örülnék, ebben az esetben lCi írj rám >>priviben! Egyébként Boldog Új Évet! ;-) Üdv: EE

Üdv! Olyan gondom lenne, nem tudom hogyan is fogalmazzam meg. A farokcsontomnál van egy kis heg, mint ha vágás vagy szakadás lenne, fáj és néha vérzik is. Egy idõ után elmúlik de a bõr ott sokkal vékonyabb marad, de folyton "visszajön". Mi lehet ez?

Orvoshoz még nem fordultam vele (Cikinek tartom, és nem is olyan nagy jelentõségûnek).

Legjobb válasz: Ennek nézz utána, hátha ez az: sinus pilonidalis. Ez lényegében egy ciszta, ami sipollyá alakul (kis járatokon keresztül a benne található folyadék a felszínre jut). Magától nem gyógyul meg, nézesd meg sebészeten! Egyébként jóindulatú.

Ennek nézz utána, hátha ez az: sinus pilonidalis. Ez lényegében egy ciszta, ami sipollyá alakul (kis járatokon keresztül a benne található folyadék a felszínre jut). Magától nem gyógyul meg, nézesd meg sebészeten! Egyébként jóindulatú.
Ezzel nehogy orvoshoz fordulj! Majd itt látatlanban megmondju, mi is az.
"Orvoshoz még nem fordultam vele" Az nem is igazán javasolt.
Lehet hogy sipoly. Az pedig NEM VICCES, mert egy idõ után a beleidet nyithatja meg a külvilág felé!!!! Orvoshoz kéne menned vele, hogy megnézzék.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat! Megvizsgáltatom magam!

Kontaktlencsét hordok és néha az előirt 8-10óra helyett 20órát naponta. Nem fáj a szemem, de elég sok hajszálér van rajta mindig. Lehet ettől látáskárosodásom egy idő után?

Legjobb válasz: Igen, lehet. A normál lencsék nagy része már napi 8 órát sem nagyon bír ki, mert egyszerûen kiszárad a nap folyamán. Kiterjesztett viselésû viszont bírja, de azt sem éjjelnappal kell hordani, mert még az is okozhat gondokat, de 20 órát ki kell bírnia.

Igen, lehet. A normál lencsék nagy része már napi 8 órát sem nagyon bír ki, mert egyszerûen kiszárad a nap folyamán. Kiterjesztett viselésû viszont bírja, de azt sem éjjelnappal kell hordani, mert még az is okozhat gondokat, de 20 órát ki kell bírnia.
A kérdező hozzászólása: de nekem nem szárad ki, szóval nem értem. már egy éve így használom semmi bajom nem volt, csak hogy eres a szemem.
Sziasztok! Vannak ma már olyan kontaktlencsék, amiket tovább lehet hordani, sõt van olyan amit éjjel-nappal. Egy barátnõm használja ezt: http://eoptika.hu/termekek/kontaktlencse/air-optix-night-day.. Én inkább kiveszem a saját lencsém gyakrabban. Egyébként szerintem is az a biztos, ha elmész egy dokihoz, mégis csak õk a szakemberek, meg az ért az ember szeme nem játék.

4 hetes kisbabám néha nehezebben kakil, ilyenkor egy ideig sírdogál, erőlködik, fáj a hasa míg nincs elég puki. Ez azt jelenti, hogy hasfájós lenne? Mit tehetek?

Naponta legalább 4-szer van széklete (sárga) és pisi is van elég. Evés után mindig büfizik és látszólag minden rendben, de akkor mi okozza neki a fájdalmat?

Legjobb válasz: Két gyermekem van.Ha ilyen gondjuk volt mindég a köménymagos tea oldotta meg a problémát.

Két gyermekem van.Ha ilyen gondjuk volt mindég a köménymagos tea oldotta meg a problémát.
Igen, fáj a hasa, de ez még nem azt jelenti, hogy hasfájós. Néha az én lányomnak is fáj, néha nem. VAn, hogy napokig semmi, aztán két napig sírás esténként, majd megint semmi. Elsõ lépésként ne egyél igyál olyat, amit nem lehet. Aztán tornáztasd a kis lábát a hasa felé , ez is segít neki. Ami még segíthet, sokminden van: infacol, espumisan, tea...stb sok minden, de van baba, akinek semmi nem használ, csak az idõ. Én FLP-s Aloe Vera Activatort adok neki, kilónként 2 cseppet napi 2 adagra elosztva, bevált:-)) És fájni azért fáj nekik, még ha van is böfi meg kaki, mert a tejet nehéz feldolgozni, önkéntelen is megcsikarja a pocakját. De ha csak néha ilyen, az teljesen normális, örülj neki, hogy nem ordít állandóan, és hogy van böfi, kaki és puki is:-) Semmi baj!

Pulzálóan fáj a fogam néha vagy folyamatosan már 1hete, ha hideget iszom arra az időre elmúlik, vagy a fogmosás enyhíti egy 5percre. Mi lehet a gond? (bal alsó hátulról második) (Bővebben lent)

Észrevettem hogy az eggyik sarka megjelent a bölcsességfogamnak...El?fordul hogy nyomja az elötte lév? kett? fogat? Ha a nyelvemmel nyomom vagy kézzel feszítem,a fájdalom elmúlik illetve ha hideg vizet iszom enyhül,fogmosás után 5percre abbamarad. Remélem nem gyulladás! :S

Legjobb válasz: Valamint ha erõsen ráharapok,akkor is elmúlik a fájdalom!

A kérdező hozzászólása: Valamint ha erõsen ráharapok, akkor is elmúlik a fájdalom!

2 napja folyamatosan fáj/folyamatosan/, az ágyékomból a csípőcsont mellől indulva, a jobb herémig egy néha enyhe, néha erősebb fájdalomérzet? . Ha több ideig ülök pl, akkor felerősödik. Lent!

Viszont ha a herémet(jobb oldalit) megnyomom, akkor nem érzek fájdalmat. Olyan,hogy ami tartaná vagy megy bele valamilyen vezeték, v erek mintha húznák lefele. A másik amit itt is olvasgattam, nekem a bal herém az tök patentul áll,de a jobb annak tök eltér? az állása./teljesen vizszintes, meg fura a másikhoz képest/. DE viszont nem illik rá a herecsavarodás tünete, mert nem volt piros, meg nem fáj konkrétan csak a herém. Képek lesznek!! És ez az eltér? állás már egy jó ideje van.(jó egy éve.)

Legjobb válasz: http://kephost.hu/share-AD4D_4EDFA4B2.html http://kephost.hu/share-90B3_4EDFA4B2.html http://kephost.hu/share-C228_4EDFA4B2.html

A kérdező hozzászólása: http://kephost.hu/share-AD4D_4EDFA4B2.html http://kephost.hu/share-90B3_4EDFA4B2.html http://kephost.hu/share-C228_4EDFA4B2.html
Szerintem a kép alapján normálisan állnak a heréid. Nekem volt olyan, hogy a jobb herém picit megfordult a zacsiban, és nagyon fájt. Kézzel megmasszíroztam, és helyére ugrott. Ha továbbra is fáj, mindenképp látogass meg egy urológust.

Egyre nagyobb vagy inkább puffadt a hasam. Fájnak néha a ciciim, volt hogy hosszabb ideig. Terhesség, vagy más oka van?

én írtam azt hogy fekélyem volt és dokinál vtam...meg n?gyógyásznál is,de nem szólt,vagy elkönyvelhette hogy baba?nem értem,félek:(

Legjobb válasz: igazáából sokszor mint ha kiakarna szakadni a belem,vagy nem is tom,van hogy csak szúr,de au fáj,meg lent az alhasam is...én már nem hiszem hogy petefészekgyulladás...nem hatott a gyógyszer..bár talán most kezd...

A kérdező hozzászólása: igazáából sokszor mint ha kiakarna szakadni a belem, vagy nem is tom, van hogy csak szúr, de au fáj, meg lent az alhasam is...én már nem hiszem hogy petefészekgyulladás...nem hatott a gyógyszer..bár talán most kezd...
Menstruáció közben is puffadhatsz meg a cici fájás is lehet annak a jele.
egy terhességi teszt eloszlathatja a kételyeket.de a nõdoki csak szólt volna...
Kétlem , hogy az orvos ne szólt volna..egyébként nekem ovulácionál és mensi elõtt is szokott fájni a cicim , és fel vagyok puffadva.
A kérdező hozzászólása: deén már lassan egy hónapja puffogok sokat:(
a puffadás egyik prózai oka a szoros nadrág is lehet...

Fájt ma egy kis ideig a hátam és a petefészkem is néha meg az alhasam. Tanulás közben bealudtam és fázom. Mi ennek az oka?

Legjobb válasz: Szerintem van egy jó kis gyulladásod. El kéne menned orvoshoz, biztosat csak õ tud mondani vizsgálat után.

Szerintem van egy jó kis gyulladásod. El kéne menned orvoshoz, biztosat csak õ tud mondani vizsgálat után.
A kérdező hozzászólása: Náthás is vagyok kicsit meg most kéne megjönnie....
Akkor az alhasi fájdalmak nyilván azért lehetnek, mert meg fog jönni. Mióta vagy náthás? Köhögni nem köhögsz? Mert lehet hogy le van némi váladék rakódva a tüdõre és azért fáj a hátad. Ha régebb óta húzódik a dolog, nem ártana orvoshoz menni, nehogy nagyobb gond legyen. Torkod nem fáj? Lehet hogy az is be van gyulladva.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!