Találatok a következő kifejezésre: Néha apró érzek (11 db)

Neha apro, nagyon pici "lüktetest" erzek a hasamban, es kb 4-5mäsodpercenkent. A babäm csukläsät ereznem?

nem sürü ez?vagy akkor ez meg nem a csukläs?31hetes kismami

Legjobb válasz: Lehet rugkapál vagy "boxol"!

Lehet rugkapál vagy "boxol"!
Szerintem az a csuklás. Nekem is ritmikus, aprócska, és egy sorozaton belül mindig ugyanott. Amikor medencevégû volt még, fent éreztem. Most már, hogy fejvégû, lent érzem ezt a mozgást. Mostanában sokat csuklik a manócskám, folyton félrenyel :) Ma reggel is a csuklásra keltem :) Minden jót: szintén 31 hetes
Ez bizony a csuklás! Tényleg nagyon sûrû. Nálunk is így van! Sajnálom is szegénykét. Nekem fejvégû a kisfiam. Bár az egész kis teste "lüktet", de fõleg lent, a fejénél érzem! És egyre többször csuklik. :) 33 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: de ez csak nagyon ici-pici ritmusos mozgäs.ti mit ereztek, ha csuklik a babätok?
A kérdező hozzászólása: igen, en is lennt erzem a fejenel, csak en mindig nagy "kapälozäsra" värtam, hogy az lesz a csukläs, nem ilyen mini kis mozgäsra. :) köszi a välaszokat!!

Lehetséges az hogy 13 hetes kismama vagyok és most kezdek el rosszul lenni? Hányás, szédülés, fejfájás, alacsony vérnyomás, fáradákony vagyok nagyon, van folyásom is ami zavar, és néha apró szúrásokat érzek a köldököm alatt. Mitől lehet ez?

aggódom nagyon. a véd?n?m pihenést javasolt, mert ezek mind jelek, hogy jobban oda kell figyelnem magamra, és a kicsire. még dolgozom egyébként, de ma már nem mentem, mert nem éreztem jól magam. a babának ugye nem lehet baja?

Legjobb válasz: köszönöm elõre is a válaszolóknak a segítséget.

A kérdező hozzászólása: köszönöm elõre is a válaszolóknak a segítséget.
nõ a baba, nyúlnak a méhszalagok, ne aggódj! Nálam ugyanezek a tünetek voltak, s majdnem a 18. hétig tartottak... de elmúlt, s jött más.. :-) pihenj sokat, s aludj amennyit csak tudsz!! Rendben lesz minden!! Boldog babavárást!! 29 hetes kismmama

Néha apró szúrásokat érzek az alhasamban. Ez is lehet terhességi tünet?

5 nap múlva kell megjönnie, akkor tesztelek, csak kiváncsi vagyok,hogy ez is lehet e az.

Legjobb válasz: igen lehet,de az is lehet hogy megfog jonni.legyèl mèg turelmes,ha kèsik csinàlj tesztet.drukkolok...

igen lehet, de az is lehet hogy megfog jonni.legyèl mèg turelmes, ha kèsik csinàlj tesztet.drukkolok...
Minden lehet, várj türelmesen és ha már késik a mensid csinálj tesztet. Szurkolok.
Lehet ez is, már aznap csinálj tesztet amikor meg kell jönnie.Én akkor teszteltem és + lett.Pedig nem volt sok tünetem, csak mell feszülés, és görcsölt a hasam.Sok sikert!
Szia!A közvetlen elõttem szólónak az ellentettje vagyok pont.Én is éreztem ilyet, késett is 5 napot, mellem is feszült, stbb...A 2 teszt nega lett, és 5 nap késés után megjött.Sztem legalább egy hetet várj mensikimaradás után, mert sajna erõsen benne van a pakliban, hogy csalódni fogsz.Ha egy nõ gyermeket akar, képes befolyásolni a szervezetet....de persze az is lehet hogy babó van a dologban, én 2t már vetéltem, az egyiknél volt ilyen tünetem.Egyébként nem a legtipikusabb tünetek egyike ez.De szorítok!!Egy öreg róka


5-6 hetes kismama vagyok. Néha apró tűszúrásokat érzek a hasam alján, a méhemnél. Mi lehet ez?

ugye nincs baj?!Amugy 1 hét mulva megyek a dokihoz!!!

Legjobb válasz: Szia! Hát segíteni én sem tudok de én is szoktam hasonlót érezni. Most 14 hetes vagyok de eddig minden rendben volt még.

Szia! Hát segíteni én sem tudok de én is szoktam hasonlót érezni. Most 14 hetes vagyok de eddig minden rendben volt még.
szia! Biztosan nincs baj! valszeg ez azért van mert nõ a méhed..nekem is szokott ilyen lenni! de ha mész az orvoshoz kérdezed meg tõle! Egy 11 hetes kismama:)
nekem eszméletlen módon fájni szokott a hasam és nagyon rosszul érzem magam, de a doki azt mondta nyugi, ugyhogy szerintem te se aggodj, de azért kérdezz rá.szerintem is a méhed nõhet.
Én 6 hetes vagyok.A héten voltam dokinál és azt mondta ha ilyen fájdalmat érzek az normális.
Ugyanezeket érzem, én sem tudom mi lehet! 35 hetes
A kérdező hozzászólása: kedves utolso, hatha kapunk valaszt ra:) csak kedden megyek a dokihoz, de mar erzem par napja ezeket gondoltam hatha kapok valaszt ra, vagy erzett valaki hasonlot:)
Nekem olyan mensis görcsölõs érzés volt a jósló, a ctg-n látszott is akkor a méhösszehúzódás is.
Szerintem ez nem az..a jóslók lent a derekadban érzed menszis görcsként, vagy a hasad aljában de az már inkább fájás.
A kérdező hozzászólása: koszi, lehet hogy no a picurkam meg:)
Nekem akkor fájdogált így a pocakom, amikor a babám befordult (sokáig faros volt). Nekem ez a 34-35. héten volt, aztán elmúlt a fájdalom. Ha már befordultak a babáitok, akkor lehet, hogy csak nagyobb mozgásokat csinálnak, mert attól is lehet ez a mensi szerû, szúró fájdalom. Vagy nyomnak egy ideget. Nekem ma ismét volt hasonló érzésem, kiverte az oldalam, rúgott össze-vissza és emiatt sokszor szurkált a pocakom. 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: mar 3 hete be van fordulva, es csak neha neha rug vagy boxol nagyobbat, amugy csak amolyan kisebb, "kellemesebb"mozgasokat csinal. a szurkalas pedig szinte hogy allando, nemhinnem hogy folyton nyomna valamit vagy megis??...
Amúgy meg lehet jósló is, végülis már a 36. héten vagy... A lényeg, hogy ne fájjon, mert ha csak kellemetlen, akkor hát ez van, és már nincs sok hátra. :)
A kérdező hozzászólása: hat igen, fajni nem faj, csak eleg kellemetlen, ez teny, de ahogy mondod mer nincs sok, de nem bannam ha mar kint lenne:) de szerintem ezzel minden kismama igy van:) )

Mióta az eszemet tudom, a jobb herém lejjebb helyezkedett el, mint a bal. A nagy melegben néha fájt. Jelenleg azt érzem, hogy a jobb herém alsó tájékán ( tail of epidydimis ) néha-néha fájdalom nyilall, mintha apró tűvel szurkálnák. Vélemény?

Urológus látta már, és azt mondta, a here rendben van. De sajnos ultrahangra nem küldött el. Lehet valamilyen mikroszkópikus sebesülésem van a here és a mellékhere határán, ami állandó fájdalmat okoz, és amely a heresüllyedés hatása? Kétségbe vagyok esve...

Legjobb válasz: Az, hogy az egyik heréd lejjebb van, az teljesen természetes. Minden férfinél így van. A kérdésedre viszont lehetetlen válaszolni. Ha nem fogadod el az egyik urológus diagnózisát, akkor keress fel egy másikat. Így legalább megnyugszol, ha egy másik orvos is megvizsgál. Addig is kár ezen stresszelni...

Az, hogy az egyik heréd lejjebb van, az teljesen természetes. Minden férfinél így van. A kérdésedre viszont lehetetlen válaszolni. Ha nem fogadod el az egyik urológus diagnózisát, akkor keress fel egy másikat. Így legalább megnyugszol, ha egy másik orvos is megvizsgál. Addig is kár ezen stresszelni...
Errõl mondjanak az orvosok véleményt .A kórt már te is igyekeztél meghatározni , megnevezni .Nem tudom ez mennyre volt hasznos számodra.Csak a kételyket fokoztad magadban .

Apró nyilallgatásokat érzek néha a hüvelyem felső részében amikor mozog a baba. Ez normális 17 hetesen?

Legjobb válasz: Sya, szerintem teljesen normális! Nagyon sok változáson megy át a tested! És ez még csak az eleje :)

Sya, szerintem teljesen normális! Nagyon sok változáson megy át a tested! És ez még csak az eleje :)
Beszéltél már vele õszintén ezekrõl a dolgokról?
Hmmm... Lehet hogy eljött az idõ váltani. Semmi sem tart örökké. Kicsi a valószínûsége, hogy egy "megbeszélés" segít bármin is.
Ha nyolc évig mûködött valami, akkor miért ne mûködhetne tovább. A hetedik évet mondják problémásnak, pedig valójában a nyolcadik a nehéz (tudnék mesélni én is, hidd el). Itt az a kérdés, hogy hajlandóak vagytok e MINDKETTEN tenni a kapcsolatért, vagy sem. Ha nem, akkor valóban tovább kell állni, ha igen, akkor hajrá! Igenis meg kell ezt beszélni, fel kell frissíteni, váltani kell. A magam részérõl is nagyon sok mindent fel kellett ismernem, hogy bár nyolc évig mûködött így, ezután nem fog. Észre kell venni ezeket a dolgokat (benned is bõven van probléma, ez egész biztos!). El kell járni újra randizni, kipróbálni együtt olyan dolgokat, amik eddig kimaradtak. Az emberek (fõleg a nõk) többnyire úgy gondolják, hogy ha a párod neked való, akkor megy minden magától, és ha nem jó valami, akkor váltani kell. Ez nem igaz! A jó kapcsolat folyamatos munka, és ha nem mûködik (de úgy érzed, megéri), akkor meg kell javítani, de ezért SOKAT kell tenni, és ez mindkettõtökre igaz. A legnagyobb hiba, amit szinte minden nõ (a párom is) elkövet, hogy némán agyalsz, közben hagyod, hogy odáig jussanak a dolgok, ahol már nem lehet helyrehozni. Ha úgy érzed, vele akarsz lenni, akkor MOST kell mindent megtenni, nyíltan, mélyen és higgadtan megbeszélni a dolgokat, elmondani, mi bánt. Ha a párod partner, akkor igenis helyre lehet hozni, ha nem, akkor legalább biztosan tudni fogod, hogy ennek vége, és nyugodtan, tiszta szívvel állhatsz tovább. Ha érdekelnek tapasztalatok, nyugodtan írj privátban.
Az elõzõnek igaza van, minden meg kell próbálni, fõleg valaki olyanért, akivel ilyen sokáig mûködött. Beszélj vele õszintén, ha tehetitek utazzatok el, vagy egy kis romantikával (vacsi, masszázs, gyertyák) dobjátok fel a hétköznapokat, esetleg eljegyzés, ... Szerintem ha minden kötél szakad, még akkor is érdemes egy párterápiával megpróbálkozni, nehogy késõbb megbánd, hogy elhamarkodott döntést hoztál. A nemi életes részt kiemelten beszéld meg vele, a hosszú kapcsolatokban az emberek hajlamosak elkényelmesedni, kicsit fel kell rázni:)
Ha valaki rendszeresen megbántja a másikat, akkor már nem szereti! Ha keveset, vagy nem szenvedélyesen szexel vele, akkor nem kívánja. Lehet hogy ezen ügyeit - ki tudja? - pl. máshol intézi... Meg lehet beszélni a dolgokat, de az csak rövid távon változtat bármin is (ha egyáltalán változat), és soha nem lesz olyan mint régen. Tudod, a leves sem olyan jó már felmelegítve... Szerintem addig kell lépni, amíg még nem túl késõ, amíg még nem szaladtak el túlságosan az évek. Az életet élni kell, szóval jöhet a következõ!
Nem, ebben nem feltétlenül van igazad. Egy hosszú párkapcsolatban a romantika kihûl majd visszatér, de ezért dolgozni kell. Nekem a kilenc év alatt volt olyan, hogy nem kívántam a páromat, vagy úgy éreztem, jobb lenne nélküle. Aztán késõbb meg úgy belezúgtam, mint egy tini. Neki nyolc év alatt egyszer inogtak meg az érzelmei, majdnem tönkre is mentünk, mert úgy gondolkodott, ahogy te.

Mi történik velem? Néha nagyon furcsán érzem magam. Apró dolgok miatt rámjön a szorongás, elkezd reszketni a lábam, és görcsöl a gyomrom, fázok, szinte az egész testemben remegek.

Olyan érzés mintha valamit tennem kéne, de nem tudok. Nem tudom mit?l lehet... ma történt velem sokminden (jó és kevésbé jó, nem mindennapi dolog)... A családban és suliban minden rendben, a magánéletben is. Mi lehet ez? (16 éves lány)

Legjobb válasz: Sajnos én sem tudom a választ a kérdésre, de nagyon érdekelne! Velem is szokott ilyen történni, pl.: minden elõzetes nélkül el kezdek félni valamitõl, de annyira, hogy fáj tõle a hasam, és hiába gondolom át 100szor, hogy semmi nem történt velem, és nem is fog a közeljövõben, egyszerûen le kell ülnöm (már ha állok.)

Sajnos én sem tudom a választ a kérdésre, de nagyon érdekelne! Velem is szokott ilyen történni, pl.: minden elõzetes nélkül el kezdek félni valamitõl, de annyira, hogy fáj tõle a hasam, és hiába gondolom át 100szor, hogy semmi nem történt velem, és nem is fog a közeljövõben, egyszerûen le kell ülnöm (már ha állok.)
Belsõ nyugtatanság, szorongás okozza. Valószínûleg labilis a lelkiállapotod, ami késõbb esetleg pánikbetegséghez is vezethet. Próbálj meg ilyenkor nem a rossz dolgokra gondolni, hanem valami kellemes, megnyugtatóra, és hasznos lenne relaxálni. Ezek a tünetek remélhetõleg elmúlnak, ha nem történnek kellemetlen, frusztráló dolgok veled. Ha rendszeresen jelentkezik, akkor azért érdemes lenne orvossal megbeszélni, hogy mi a teendõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!