Találatok a következő kifejezésre: Néhány napja hogy (189 db)

Üdv.! Mitõl válik egy ló agresszívvé? 6 éves kancámnál vettem észre néhány napja hogy nagyon sunyít, néha vérben forog a szeme mint kujo-nak, nem hagyja hogy simogassam pedig bújós volt!

Nem akarja adni a lábait stb. Nincs környezetváltozás, abrakváltás, semmi ami ezt váltaná ki! Tudja valaki h. mi okozza ezt nála? Futó istállóban van tartva egy idõsebb kancával, vele is furcsán viselkedik! Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Kanca esetében a sárlás idõszaka alatt a ló viselkedése megváltozhat: a többi kancával, sõt az emberekkel is elutasítóbb lehet és inkább a heréltek/csõdörök társaságát keresi. Amennyiben ez az agresszió oka, akkor ne hagyd hogy föléd kerekedjen. Ha szükséges vágd pofon, de úgy hogy abból megértse hogy veled nem szórakozhat. Arra is gondolni kell, hogy a lovadnak talán valamilyen fájdalma van, pl. fáj a lába/patája és ezért nem adja oda. Vizsgáld meg alaposan, hogy milyen a járása, nem sántít, nincs-e valamilyen kitüremkedés vagy duzzanat, nem meleg-e a valahol. Azt is figyeld meg hogy hogyan eszik (pl. ha lassabban eszik mint eddig, akkor fogproblémái lehetnek), milyen a trágyája... stb. Ha bármi rendelleneset tapasztalsz, akármilyen kicsinek is tûnik, hívj állatorvost.

Kanca esetében a sárlás idõszaka alatt a ló viselkedése megváltozhat: a többi kancával, sõt az emberekkel is elutasítóbb lehet és inkább a heréltek/csõdörök társaságát keresi. Amennyiben ez az agresszió oka, akkor ne hagyd hogy föléd kerekedjen. Ha szükséges vágd pofon, de úgy hogy abból megértse hogy veled nem szórakozhat. Arra is gondolni kell, hogy a lovadnak talán valamilyen fájdalma van, pl. fáj a lába/patája és ezért nem adja oda. Vizsgáld meg alaposan, hogy milyen a járása, nem sántít, nincs-e valamilyen kitüremkedés vagy duzzanat, nem meleg-e a valahol. Azt is figyeld meg hogy hogyan eszik (pl. ha lassabban eszik mint eddig, akkor fogproblémái lehetnek), milyen a trágyája... stb. Ha bármi rendelleneset tapasztalsz, akármilyen kicsinek is tûnik, hívj állatorvost.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, valószínûleg nem ez a probléma, a kanca már nem sárlik gondolom a tél közeledte miatt.Közben beszéltem állatorvossal, több dolog is lehet ha megtaláltuk a probléma okát megosztom veled hogy tanuljunk belõle!Ok.? :-)
Nem lehet, hogy tudtod nélkül valaki bántotta és ez váltotta ki belõle?
Mondjuk a második kommentelõnek lehet hogy igaza van, mert már hallottam ilyesmikrõl...:(
A kérdező hozzászólása: Kizárólag én, vagy a feleségem gondozzuk, lovagoljuk a patásokat, kizárt hogy bántották volna õket.A saját tanyánkon van az istállójuk, más nem juthat be oda!Hosszú lenne leírnom hogy mit ötleteltünk az állatorvossal, ha meg van a megoldás leírom nektek!Remélem néhány nap alatt túl leszünk ezen, minden komolyabb baj nélkül!Köszi a kommenteket!

Néha borzasztóan belenyilall cicimbe az éles fájdalom és nem tudom, hogy mitől. Nem a bimbóba, hanem a cicibe. Szoptatok egy 9 hetes kislány anyukája vagyok Ezek a gondok néhány napja kezdődtek. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Mikor szoktál nyilallást érezni? Nem lehet, hogy esetleg a tejbelövellést érzed? Nekem is volt, hogy olyan furcsán nyilallott, mintha lezsibbadt volna az egész mellem, még össze is görnyedtem egy pillanatra, de én megfigyeltem, hogy etetési idõ környékén volt. Akkor mintha be is keményedett volna a mellem, majd néhány pillanat alatt elmúlt. Néhány hónapig gyakran éreztem ilyet, majd szépen lassan elmúlt.

Mikor szoktál nyilallást érezni? Nem lehet, hogy esetleg a tejbelövellést érzed? Nekem is volt, hogy olyan furcsán nyilallott, mintha lezsibbadt volna az egész mellem, még össze is görnyedtem egy pillanatra, de én megfigyeltem, hogy etetési idõ környékén volt. Akkor mintha be is keményedett volna a mellem, majd néhány pillanat alatt elmúlt. Néhány hónapig gyakran éreztem ilyet, majd szépen lassan elmúlt.
A kérdező hozzászólása: Etetés után szoktam érezni.Ez lenne a tejbelövés?Ha igen akkor nagyon rossz.
Nekem 7 hetes a kisfiam és én is éreztem már ezt pár napja, mindig etetési idõben...
Nekem is volt már ilyen, de sajnos nem tudom az okát! És nem etetés elõtt vagy az elején, hanem késõbb.
Nekem is volt ilyen..sajnos érdemi választ nem tudok adni, tehát az okát én sem tudom, én nem foglalkoztam vele...Nekem is az elsõ pár hónapban fordult elõ etetés után..fõleg ha feküdtem...de a jó hír..elmúlt... :D
Én etetési idõben és etetés/fejés után is is érzem, mióta van tejcsi. 1 hónapos kislány anyukája

Akinek néhány napot kórházban kellett töltenie betegség miatt, hogyan vészelte át ezt az időszakot?

Gondolok itt olyanokra, akiknek fél év körüli volt a csemetéje.

Legjobb válasz: nekem 4 héttel szülés elõtt be kellett vonulnom ekkor volt másfél éves a lányom. látogatókat a korházban nem fogadhattunk, hiszen épp akkor volt karantén. nagyon rossz volt, de próbáld meg pozitívan nézni. néhány nap még nem a világ, és így legalább kipróbálhatod, hogyan boldogulnak nélküled.

nekem 4 héttel szülés elõtt be kellett vonulnom ekkor volt másfél éves a lányom. látogatókat a korházban nem fogadhattunk, hiszen épp akkor volt karantén. nagyon rossz volt, de próbáld meg pozitívan nézni. néhány nap még nem a világ, és így legalább kipróbálhatod, hogyan boldogulnak nélküled.
Szia! Nekem kisebb volt a lányom mikor kórházba kerültem, elõször 3 hónapos volt, utána 4 hónapos. Hát ahogy írtad túl kell élni. Egyrészt én nem láttam 10 napot elõször, nem kívánom senkinek, szerintem borzasztó volt. Miután haza mentem 1 hétig minden este ordított mint a fába szorult féreg, azt sem kívánom senkinek, össze omlott bennem egy világ. Másodszor már jobb volt a helyzet mert "csak" 4 napot voltam benn, de utána a varratok miatt mikor hazajöttem nem tudtam felvenni, alig vánszorogtam kb. 1 hétig. Akkor meg az volt a rossz mert másra voltam szorulva.Kitartást kívánok nektek, igaz nem írtad mennyi idõre és miért kell menned, de túl lesztek rajta, ha szerencsések vagytok hamar és könnyen.

Lehetséges, hogy HSG miatt elcsúszik a peteérés néhány nappal, illetve a ciklus is megnyúlik? A 11. napon volt a HSG, ma a 18. napom van. Úgy érzem, hogy még csak most lesz. A ciklusaim 28-29 naposak és a 14-15. napon szokott lenni pé.

Legjobb válasz: Jó kérdés, én is agyaltam már rajta, de nem hiszem. Nekem két hónapja volt, a következõ ciklusban két nappal korábban jött meg. Most (azóta a második ciklus) meg a 14. napon vagyok, de semmi jele a peteérésnek... Bár nagyon-nagyon nem hiszem, hogy egy ilyen vizsgálat be tud zavarni a hormonok mûködésébe, én inkább arra tippelek, hogy a palástfû-cickafark tea kicsit megzavarta a szervezetem. Neked nem lehet más a háttérben?

Jó kérdés, én is agyaltam már rajta, de nem hiszem. Nekem két hónapja volt, a következõ ciklusban két nappal korábban jött meg. Most (azóta a második ciklus) meg a 14. napon vagyok, de semmi jele a peteérésnek... Bár nagyon-nagyon nem hiszem, hogy egy ilyen vizsgálat be tud zavarni a hormonok mûködésébe, én inkább arra tippelek, hogy a palástfû-cickafark tea kicsit megzavarta a szervezetem. Neked nem lehet más a háttérben?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Én csak erre gyanakszok.
Ha megkérdezhetem, nagyon kellemetlen volt a vizsgálat?
ha megengeded én is válaszolok a kérdésedre: nem volt életem legjobb élménye, az eleje kellemetlen, amikor a kontrasztanyagot fecskendezik be, az nagyon rossz, feszítõ érzés, de nem tart sokáig, és utána nekem már semmi bajom nem volt.
A kérdező hozzászólása: Nekem eléggé fájdalmas volt, de én nem is bírom az ilyesmit. Feszít rettentõen, pedig átjárható vagyok. Adnak valami fájdalomcsillapítót elõtte, ami szerintem nem nagyon ér semmit. Na, de azért ne izgulj, ki lehet bírni. :-))
A kérdező hozzászólása: Ja, és másfél napig véreztem utána.
A kérdező hozzászólása: Az már biztos, hogy 4 nappal késõbb volt ovum.

Escapelle esemény utáni tabletta után néhány nappal mindenképpen kell hogy vérzés jelentkezzen?

Bevettem a gyógyszert de a fejem fájt kicsit meg a hasam, de semmi más hatást nem észlelek..nem az a lényege hogy a méhnyálkahártyát lelökje, így ezzel elkerülve a beágyazódást? én 2 napja vettem be, de semmi vérzés nem jelentkezett..aggódnom kéne?

Legjobb válasz: Idéznék a betegtájékoztatóból: Az Escapelle bevételét követõ elsõ menstruáció Az Escapelle bevételét követõ elsõ menstruáció rendszerint normális és a megszokott napon kezdõdik, bár elõfordulhat, hogy pár nappal késõbb vagy korábban jelentkezik. Terhességi teszttel kell ellenõrizni, hogy tényleg fennáll-e a terhesség, ha "rendkívüli" vérzés jelentkezik, azaz a vártnál több mint 5 nappal késõbb kezdõdik a menstruáció, vagy ha feltételezi, hogy terhes lett. És nem, nem löki le a méhnyálkahártyát; ismét a betegtájékoztató szerint: Az Escapelle feltételezhetõen az alábbiak szerint mûködik: - Meggátolja a petesejt kiszabadulását a petefészekbõl; - Meggátolja, hogy a spermiumok megtermékenyíthessék a már esetlegesen kiszabadult petesejtet.

Idéznék a betegtájékoztatóból: Az Escapelle bevételét követõ elsõ menstruáció Az Escapelle bevételét követõ elsõ menstruáció rendszerint normális és a megszokott napon kezdõdik, bár elõfordulhat, hogy pár nappal késõbb vagy korábban jelentkezik. Terhességi teszttel kell ellenõrizni, hogy tényleg fennáll-e a terhesség, ha "rendkívüli" vérzés jelentkezik, azaz a vártnál több mint 5 nappal késõbb kezdõdik a menstruáció, vagy ha feltételezi, hogy terhes lett. És nem, nem löki le a méhnyálkahártyát; ismét a betegtájékoztató szerint: Az Escapelle feltételezhetõen az alábbiak szerint mûködik: - Meggátolja a petesejt kiszabadulását a petefészekbõl; - Meggátolja, hogy a spermiumok megtermékenyíthessék a már esetlegesen kiszabadult petesejtet.
A kérdező hozzászólása: akkor nem is fog megjönni most pár nap múlva ha a következõ hónapban esedékes?
néhány óra alatt eldõl hogy életképes -e az embrió

Tisztelt Doktor Úr! 36 éves vagyok, néhány hete új párkapcsolatom van. Néhány napja viszkető, érzékeny és száraz érzetűvé vált a nagyajak és környéke. Semmiféle hüvelyi folyásom, egyéb tünetem nincs, viszont ami van, elég zavaró. Előfordulhatott-e, hogy a

Tisztelt Doktor Úr! 36 éves vagyok, néhány hete új párkapcsolatom van. Néhány napja viszkető, érzékeny és száraz érzetűvé vált a nagyajak és környéke. Semmiféle hüvelyi folyásom, egyéb tünetem nincs, viszont ami van, elég zavaró. Előfordulhatott-e, hogy az új partner miatti túlzott tisztálkodással okoztam magamnak ezeket a tüneteket? Ön milyen kezelést javasolna fentiekre? (A mai nap folyamán vettem Vitagyn C-t, gondolom ártani nem árt!) Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Vitagyn C-t nyugodtan használhatja, bár felhívom a figyelmét, hogy ez elsősorban megelőzésre való készítmény! A tünetek alapján valamilyen gyulladás, fertőzés állhat a háttérben, így feltétlenül javaslom a mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Vitagyn C-t nyugodtan használhatja, bár felhívom a figyelmét, hogy ez elsősorban megelőzésre való készítmény! A tünetek alapján valamilyen gyulladás, fertőzés állhat a háttérben, így feltétlenül javaslom a mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

2 év körüli nagyobbik tesó hogy bírta azt a néhány napot, amíg a kistesó születése miatt kórházban voltatok?

Aludtatok már el?tte külön a nagyobbik gyermeketekt?l?

Legjobb válasz: Én "ajándékba" kaptam a kistesómat, csupa pozitív élmény maradt az izgalomból. Az a furcsa, hogy még most is emlékszem néhány részletre, milyen boldog voltam ahogy mentünk érte a kórházba, ill. amíg apával ketten voltunk otthon én segítettem neki.

Én "ajándékba" kaptam a kistesómat, csupa pozitív élmény maradt az izgalomból. Az a furcsa, hogy még most is emlékszem néhány részletre, milyen boldog voltam ahogy mentünk érte a kórházba, ill. amíg apával ketten voltunk otthon én segítettem neki.
Nálunk 2, 5 év van a gyerkõcök között. Néhány óránál több idõt azelõtt még sosem töltött nélkülem. Fõként apával volt, amíg a kórházban voltunk, illetve nagymama vigyázott még rá valamennyit (pl a szülés alatt is). Meglepõen jól bírta. Pozitív az egészben, hogy a nagy ezalatt a pár nap alatt rettentõ közel került apához. Azelõtt, ha valami kellett neki, vagy valami nyúgje volt, általában engem keresett, utána viszont jobban apát. Hogy én hogy bírtam nélküle? Elõtte nehéz volt elképzelni, de nekem ott volt a pici, aki eléggé lefoglalt, valamint látogatásokkor mindig jött a nagy is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszaitokat! Nagyon izgulok, remélem nálunk sem lesz semmi gond.
na én a megszokott 3helyett 9napot voltam a pici "öcsivel" kórházban, valami gyulladást kapott 7napos antibiotikum kúra :-( de az akkor 19hónapos nagy fiam teljesen jól elvolt apával.Sõt, azt vettem észre az elsõ 4napban nem is hiányzom neki.mondjuk ez nagyon rosszul esett, nem elég hogy a pici beteg, én kórházban(hiába VIP szoba)és akkor még a nagy sem "szeret".... akkor annyira apás lett, hogy azóta apa ha itthon van, wcre sem mehet nélküle.szerencsére azért engem is szeret, és most így 3hónappal a kicsi érkezése után, talán helyre állt a rend.És érdekes, kb azóta mondja hogy anya, anyuka mióta megszültem az öcsit

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!