Találatok a következő kifejezésre: Néhány napja a (412 db)

Tényleg érdemes ovuláció után is próbálkozni, vagy esetleg a menstruáció után közvetlenül? Vagy tényleg csak az ovuláció napja és az az előtti néhány nap a nyerő?

Van olyan aki tudja (vagy megbízható forrásból hallott olyat), hogy NEM az ovuláció idején esett teherbe? Azt olvastam több helyen is, hogy ha az ovuláció környékén vagytok együtt, akkor is csak kb. 30% esély van a teherbeesésre. De hallottam olyanról, akinél az ovuláció UTÁN több nappal fogant meg a baba... ez hogy lehetséges? ez milyen gyakori?

Legjobb válasz: Spontán peteérés bármikor lehet. A fiam mensi után 2 nappal, ráadásul spirál mellett fogant. 31hkm.

Spontán peteérés bármikor lehet. A fiam mensi után 2 nappal, ráadásul spirál mellett fogant. 31hkm.
Nem kérdeztél butaságot. De tény, hogy van egy valószínüsíthetõ, várható, hõgörbével, ciklus.hu által kalkulált ovulációs idõpont, valamikor a ciklus közepe táján. És van a valóság, amikor a petesejt mit sem törõdve ezekkel, néha egy egészen más idõpontban szabadul ki, és még meg is termékenyül.:) Nem ovuláció elõtt, vagy után, hanem épp akkor, amikor az lezajlott, legfeljebb nem a papírformának megfelelõ idõpontban.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, ha egyértelmûen butaságot kérdeztem...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utóbbi hozzászólásokat is! Ami itt ki lett fejtve, azzal tisztában vagyok, ... ezért álltam értetlenül az elõtt akitõl ezt hallottam (mármint az ovu után történõ fogantatást), ... gondoltam azért megkérdezem van e valóságalapja...
Ez egyértelmû, mivel a megtermékenyítéshez petesejt kell, az pedig csak ovulációkor áll rendelkezésre. Reméljük a kérdezõ sem úgy gondolta, hogy lezajlik a normál ovuláció, aztán napok múlva egyszer csak valahogy besikeredik egy megtermékenyítés.:) )
Szia! Sehogy sem lehet hogy ovu után több nappal fogan meg a baba. A fogantatáshoz szükséges egy petesejt, és ez csak ovukor elérhetõ a spermiumok számára. A petesejt 24 óráig él. Ha valakinek más idõpontot mutat a görbéje, mint az ovu ideje, annak a görbével van a baj. Rosszul mérni lehet, vagy a program rossz helyre húzza az ovut, de az holtbiztos, hogy ovulációkor van a megtermékenyülés, ha van.
lányom mensi után egy nappal fogant :) most már 11 hetes nagylány :D
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm szépen! És akkor az hogyan lehetséges, hogy valaki aki hõmérõzik és egyértelmûen kiadta a görbe hogy mikor volt ovulációja, rá 6 napra történt a fogantatás?
olyan nincs hogy valaki nem az ovuláció idején esik teherbe, legfeljebb olyan hogy az ovulációja nem a megszokott középidõben van. Ez nagyon-nagyon ritka, de elõfordul. A spontán peteérésben én azért nem hiszek mert a peteérés egy hosszú folyamat, nem alakul ki egyik percrõl a másikra csak úgy. Orgazmus hatására az _amúgy is_ nagy méretû tüszõ megrepedhet 1-2 nappal hamarabb, de csak akkor, ha már eleve van egy olyan mérete. Menstruáció után közvetlenül erre nagyon minimális az esély. Csak akkor fordulhat elõ, ha az elõzõ menstruáció nem rendes vérzés volt, közben nem vált le a méhnyálkahártya egésze (hiszen ha leválik, nincs hol megtapadnia az embriónak). Az ovuláció után sem foganhat meg a baba, de olyan is van hogy késõbb van ovuláció a megszokottnál, nekem a ciklusom 30. napján volt, akkor lettem terhes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ezek szerint nincs alapja annak, hogy mikor "kell" együtt lenni? Ezeket a spontán peteéréseket valóban orgazmus váltja ki?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!

Néhány napja a herezacskóm egy része viszket, ma pedig vörös kiütések lettek rajta, szerintetek mi lehet?

Orvossal várnom kell a hosszúhétvége utánig, addig Fenistillel, Canestennel kenegessem? :/

Legjobb válasz: Nem rossz ötlet,canestennel kenegesd .Ha gombás fertõzés ,arra hatásos lehet.Ajánlanám a laza alsót,napi cserével,hogy az alsó ne fertõzzön vissza .

Nem rossz ötlet, canestennel kenegesd .Ha gombás fertõzés , arra hatásos lehet.Ajánlanám a laza alsót, napi cserével, hogy az alsó ne fertõzzön vissza .
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ezen a héten keveset tudott szegényke szellõzni, szerintem attól történt meg ez most. :/
Lehet, hogy csak kipállott, ha keveset szellõzhetett. Ebben az esetben elegendõ a popsikenõcs (Neogranormon, Bepanten, Sudokrém). Ellenben, ha gombás fertõzést szedtél össze, akkor tökéletes rá a Canesten.

Átvinnétek néhány napra a nagyszülőkhöz ebben az esetben a babátokat?

Tegnap végképp kijött rajtam minden.Hányok a hasam megy, lázas vagyok.Viszont a kisfiam hörghurutos.Nagyon nem lenne jó, ha ezt is elkapná, hajlok rá hogy átviszem anyáékhoz amíg jobban leszek.Már csak azért is, mert járni alig bírok.Egy szenvedés volt a tegnapi nap is, hogy Õ játszana, meg próbálkozna menni én meg csak feküdnék.A szüleim a szomszédban laknak és tudom hogy jó helyen lenne náluk.Más kérdés hogy mit szólna a hiányomhoz:(.

Legjobb válasz: inkább anyut kérném meg, õ jöjjön át a gyerekhez és hozzám. Ha éppen beteg õ is, nem hinném, hogy jót tennék azzal, hogy még engem is napokig hiányolnia kell. Napi többszöri szellõztetés, illóolajos párologtatás (ez fertõtlenítõ hatású), sok folyadék itatása... ha rajtad kijöttek a tünetek, akkor már sajnos bõven megfertõzhetted õt is a lappangási idõ alatt...

inkább anyut kérném meg, õ jöjjön át a gyerekhez és hozzám. Ha éppen beteg õ is, nem hinném, hogy jót tennék azzal, hogy még engem is napokig hiányolnia kell. Napi többszöri szellõztetés, illóolajos párologtatás (ez fertõtlenítõ hatású), sok folyadék itatása... ha rajtad kijöttek a tünetek, akkor már sajnos bõven megfertõzhetted õt is a lappangási idõ alatt...
Nem vinném. Voltam már így, sok folyadék, diéta, keksz, napi több Normaflore, a gyereket nem puszilgattam, a wc-t minden használat után Domestossal fertõtlenítettem, rengeteg kézmosás.
Nem tartozik szorosan a témához, de egyik válaszolóval egyetértek, aki a két tábort írta. Aki úgy él, hogy hétvégén leadja a gyereket, ( és itt most nem kell felháborodni ezen a kifejezésen, mert nem ez a lényeg)pár hónaposan már ott is alszik esetleg, egy évesen meg már ott is tölti a hétvégét, az nem érti meg, hogy van, ahol hiába vannak fiatalabb nagyszülõk, rá is érnek, mégsem ajánlkoznak, hogy vidd a gyereket, vigyáznak rá stb. Sokan vagyunk így. Ha érzed, hogy erre nincs igénye és kedve a nagyiknak, akkor nem is fogod forszírozni a kérdést! Legalábbis már olvastam itt is, van, aki tudja, hogy a nagyik úgy állítják be, ha egy órát is vigyáznak a gyerekre, mintha õk lennének a mártírok. Ilyen segítséget pedig senki sem fogad szívesen... pláne beteg gyereket nem... Ezt mikor fogja megérteni a másik tábor?!
A 13:30-asnál a pontom! A téma mindig is vitát fog szítani. De teljesen egyetértek az elõttem szólóval. Gyermeknevelésben mindenki olyan okos, mindenki a sajátját vallja tökéletesnek. A szakirodalmak is ontják a tanácsokat, pedig minden gyerek más, minden helyzet, minden családi körülmény más. Akinek nincs bensõséges kapcsolata a szüleivel, párja szüleivel, annak egyszerûen elképzelhetetlen, hogy odaadja több napra a gyerekét. Akinek megvan ez a kapcsolat, az azt nem tudja elképzelni, hogy kisajátítsa a gyereket, féltékeny legyen a nagyszülõkre, ne engedje meg, hogy ott aludjon a pici egyedül. Én végtelenül boldognak érzem magam, hogy a nagyszülõk - mindkét oldalról - és a gyermekeim közötti kapcsolat szinte anya-fia kapcsolat. És remélem, ha én is nagymama leszek, akkor a leendõ menyem is örülni fog, hogy imádom a gyerekét!
Hát igen, itt 2 tábor van. Az egyik magához kötné 18 éves koráig és ezzel bizonyítaná, hogy milyen jó anya, a másik tábor pedig nem lát semmi kivetnivalót ha az 1 ÉVES gyerek a mamájánál is van kis idõt, a mamájánál ahol szeretik és ahol a gyerek jól érzi magát. Én a második táborhoz tartozom és azt gondolom, hogy ahhoz, hogy egészséges lelkületû gyerek legyen , néha mással is lehet az anyján kívül.Az elsõ tábor nekem görcsös és erõltetett és semmiképp nem a gyerek érdekeit hanem a saját önzésüket helyezik elõtérbe! Az én kislányom imád a mamáéknál lenni, ha ott van mindenki mindent félretesz és csak a gyerekkel foglalkoznak, játszanak amire nekem nem mindig van lehetõségem, mert ugye vannak otthoni teendõk amit meg kell csinálnom, hogy jó anya vagyok e, azt elsõsorban a gyerekem tudatja velem, aki boldog és kiegyensúlyozott gyerek!
Ja, és persze jobbulást neked, kúráld ki magad, amennyire tudod, nehogy visszaess késõbb! Elõzõ
Ha megszokta már õket - és meg, mert gyakran vannak együtt - ha szeretik egymást, akkor én biztosan átvinném. Ha átviszed, és magadra koncentrálsz, kipihened magad, sokkal hamarabb átmegy rajtad az egész, mint akkor, ha nem Te vagy az elsõ betegségedben. Én sem hinném, hogy lepasszolás lenne. Igaz, hogy nem a nagyszülõknek szüljük a gyerekeket, de azért annyira se legyünk õsanyák, hogy a szívbõl jövõ segítséget nem vesszük igénybe. Ez egy modern kori eszme, hogy ha az anya egy percig is távol van a gyerekétõl, akkor a gyerek lelkileg összeomlik, selejtes, idegbeteg felnõtt válik belõle. Ha a gyerek szeretetteljes, meleg, ismert közegben van, akkor a biztonság érzete ugyanúgy épp marad. Ha a nagyszülõk megszokottak a gyerek életében, akkor semmilyen sérülés nem éri. Pihend ki magad, és gyógyulj meg minél hamarabb!!!
A kérdező hozzászólása: Jaj, Lányok nem azért írtam ki a kérdést hogy hajba kapjatok! Köszönöm mindenki véleményét tapasztalatát, de sajnos mégis átviszem a gyerkõcöt, mert meghozták a fát, muszáj bepakolni.Egyébként el van a kisfiam anyáékkal, sõt, nagyon szereti õket.Inkább az éjszaka az, ami problémát jelent, mert amikor beteg (mint most is) nem hajlandó egyedül aludni csak velünk.Aztán ha meggyógyult újra elvan egyedül, szinte kiköveteli hogy a kiságyban aludhasson. Na, de addig még meglátom mi lesz. Köszönöm ismét!
Teljesen átérzem a helyzetedet, pár hete én is beteg voltam, egész nap aludtam volna, és maximális erõfeszítés volt ellátni a kislányomat, annyira gyenge voltam, csak néztem a kanapén fekve, ahogy játszik. Én örültem volna, ha valahova elvihetem, de nem volt hova. Szerintem is vidd át, te is könnyebben meggyógyulsz, ha pihensz, és kisebb az esély, hogy elkapja a betegséget. Ha meg nagyon nem bírja nélküled a kisfiad, akkor legfeljebb hazahozod.
Atyaég! Már mégis mi baja lenne attól, hogy pár napig a nagymama vigyáz a gyerekre. Sokkal fontosabb, hogy a gyerek ne kapja el, hiszen õk sokkal hamarabb kiszáradnak. És ha még véletlenül nrm kapta el eddig, akkor minimális esély is van rá, hogy nem is fogja, én átvinném. Lepasszolás?!? De az a nagymamája!!Aki szereti, és tud vele játszani, vigyázni rá. Milyen világ az, ahol nem lehet átvinni a nagyihoz, mert akkor már rossz anya vagy? Pihend ki magad, gyógyuljatok meg külöm-külön, ne halgass az ilyen mártírokra, az egészségeteket tartsd szem elõtt!!!
Kedves elõzõek! Az, hogy átmegy az 1 éves gyerek a mamához nem gondolom, hogy lepasszolás lenne! Nem 2 hetes gyerekrõl van szó! Lappangási idõben is fertõz de ugye lappangási idõben nem tudjuk, hogy betegek vagyunk és ha nem kapta el a lappangási idõ alatt akkor még elkaphatja akkor amikor már erõsek a tünetek! A közelség fontos, de vannak határok! Én nem lepasszolom hanem átviszem a mamájához mert az is fontos, a nagyszülõk örülnek neki én meg pihenek itthon, talán mindenki túléli ezt a "lelki traumát"!
10 házra lakik anyu, de még egyik gyereket sem passzoltam le neki, csak azért, mert éppen egyszerre vagyunk betegek. Pedig a három gyereknél már volt erre példa nem is egyszer. 2-3 nap alatt mindenki meggyógyult.
Kedves egészségügyis! Ugye azt is tudod, hogy a betegségek már a lappangási idõ alatt is fertõznek? A kérdezõ gyermeke meg épp beteg.. neki igenis szüksége van az anyukája közelségére, a megszokott környezetre. Ha a mama átmegy, õ vigyáz rá, a kérdezõ is tud pihenni, a gyerek meg nem szakad el tõle. Én is voltam már beteg, mikor kicsik voltak a gyerekeim, sosem passzoltam le õket, inkább hozzánk hívtam segítséget... Érdeke módon soha, egyik gyerekem se kapott el tõlem semmit...
Természetesen átvinném, sõt át is viszem, én is beteg vagyok és most viszi a férjem a gyereket az anyóshoz. Hihetetlen , hogy azt írják, hogy ne vidd az 1 éves gyereket a szomszédba a mamájához, inkább moss sûrûn kezet! Beteg vagy és érthetõ ha pihenni akarsz és nem kockáztatod , hogy a gyerek elkapja tõled! Egészségügyis vagyok, tudom, hogy ilyen esetekben a sûrû kézmosás nem elég, miért kellene kitenni a gyereket annak , hogy elkapjon egy betegséget, akkor vagy csak jó anya???? Nem értem az embereket!
Szerintem ha fél napra átviszed attól neki sem lesz semmi baja, meg te is tudsz pihenni.Nincsenek messze, ha nyûgös lenne csak átszaladnak vele.Ha simán ment minden vidd át holnap is.
Ugyanez volt nálunk is, nekem anyukám jött át, tökéletesen tudom, h most hogy érzed magad, még felkelni is kész rémálom.
Mi pont most Szilveszterkor estünk át ilyenen, szintén 1 éves nagyfiúval. Nálam is a klasszikus "ülök a vécén-elõttem a lavór" eset volt, és tényleg nagyon rossz volt a közérzetem is. Én anyósomat rendeltem ide, kaja volt, csak a gyereket meg engem kellett pátyolgatnia, mert a szememet is alig bírtam nyitvatartani, úgy legyengültem. Én nem örültem volna, ha elviszi a kicsit. Mondjuk szerencsére másnapra jobban lettem, és a fiúk nem kapták el.
Utolsó vagyok, és a 13:45-ös válaszadóval értek egyet pár dologban.

Mit tegyek, néhány napja a 3, 5hós babám napközben alig alszik-3x egy nap-, de ha alszik 30-40perc után keservesen felsír és csak a cici nyugtatja meg?

éjjel nincs ilyen gond

Legjobb válasz: Nekem 10-20 percre redukalodott az alvasa es nyugos, mert almos. Szerintem azert, mert most fedezi fel a vilagot, sok inger eri oket.

Nekem 10-20 percre redukalodott az alvasa es nyugos, mert almos. Szerintem azert, mert most fedezi fel a vilagot, sok inger eri oket.
Nálunk is ez van....szerintem fogacska lesz:-)
Most olvastam valahol, hogy a 4-5 hónapos körüli babák napközben csak két alkalommal alszanak, éjszaka pedig 10 óra alvásra van szükségük. A mi kislányunk közel 5 hónapos, nekünk is kb 3, 5 hónapos korától alszik kevesebbet napközben és ugyanez volt, mint nálatok. A probléma a fogzás volt, vettünk is neki borostyán láncot. Azóta jobb a helyzet...
Nekünk 3 hónapos a kisfiúnk. Már egy hónapja van ez, hogy éjszaka 10-12 órát alszik egyben, van, hogy felkel reggel 8-kor, megetetem és még visszaalszik 1-2 órára. Szóval rengeteget. Nem is csodálom, hogy nappal nem tud aludni. Séta közben a babakocsiban kicsit alszik, amúgy õ is ilyen 15-20 percekre kicsit bealszik a karomban, vagy mellettünk a pihenõszékben, de szinte rögtön felébred. nyûgöske is, mert még azért nem tudja olyan huzamosabb ideig lekötni magát, meg viszonylag hamar el is fárad, ha játszunk, beszélgetünk. Szóval ugyanez a helyzet. A cicizést és befejeztem nyugtatásból, mert csak komfort szopizást szeretne, nekem meg már sebesek a mellbimbóim. Más alternatívákat keresek.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, én is pont így gondolom... Ez a fránya türelmetlenség. :)
ez a tünetek lehetnek terhesség és menszi elõjelei!bár a barnázás inkább menszi elõjele!1-2 nap múlva tesztelj!
lehet beágyazódásos vérzés, de akkor csak pici barnázás van... ha holnap is barnázol akkor inkább mensi elõjel, ha abba marad a barnázás az jó jel :) )

Mitől lehet, hogy néhány napja a homlokomon eléggé kidudorodik az ér?

A bal szemem fölötti részen. A vérnyomásom, pulzusom jó.

Hogyan lehet kitolni néhány nappal a menstruációt, ha nem szedek fogamzásgátlót?

24 naposak a ciklusaim, most vagyok a tizedik napon, és nagyon nem szeretném ha a 25-en megjönne! Elkezdtem szedni az els? naptól a premens tablettát, hogy legalább ne a szokásos elviselhetetlen tüntetekkel jöjjön majd meg, de a legjobb az lenne, ha két három nappal ki lehetne tolni.

Legjobb válasz: szia! Sajnos, úgy sehogy...

szia! Sajnos, úgy sehogy...
C-vitamin segít, az két-három nappal eltolja, legalább is nekem bejött
Igyál limonádét, amibe te facsarod a citromot. Tuti módszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Elvileg szombaton kéne megjönnie, és már fájdogál is a derekam meg a hasam. Mennyi C vitamint, ill. citromot egyek?
Nekem norcolut-ot irt fel az orvosom, mert pont nyaralás idejére jött volna meg és igy eltoltam pár nappal.

Mitől lehet, hogy néhány napja a napközben is hőemelkedésem van (37, 4- 37, 5)?

Nekem a peteérésem után ma telt le a 14 nap, ezalatt az ébredési h?m ( a ciklus második felében) 36,9 volt, 2 napja 37 és kb azóta kezdett el a mellem is fájni, vagyis inkább szúrkálni. A peteérésemet kimutatta az ovu-teszt, tehát valószín?leg volt.Néha a hasam is görcsölget. Tudom, hogy ezek lehetnek menzi el?tti tünetek is, -bár remélem, hogy inkább terhesség-, de a napközbeni h?emelkedés mire utalhat?

Legjobb válasz: a napközbeni hõemelkedés nem tudom mire utalhat, de, ha nem jön meg, és fent marad a hõd is, akkor nagy valószínûséggel baba van a dologban. Ja és, ha ez a ciklus második felének a 14. napja, akkor neked ma keleltt volna megjönnie! Vagy nem?

a napközbeni hõemelkedés nem tudom mire utalhat, de, ha nem jön meg, és fent marad a hõd is, akkor nagy valószínûséggel baba van a dologban. Ja és, ha ez a ciklus második felének a 14. napja, akkor neked ma keleltt volna megjönnie! Vagy nem?
lehet hogy beteg leszel. 37, 5 az már tul sok inkább betegségre utal mint terhességre.
Mikor terhes lettem, de még nem tudtam reggel mértem hüvelyben 37, 2 volt, viszont este sûrûn elkezdett csipogni 37, 8 lett. Szóval van esély. Csak ne forró fürdõ után nézd :) Nagyon drukkolok!
én is úgy tudom, hogy csak az ébredési hõ számít, napközben ingadozhat (ezért kell közvetlen ébredés után mérni)
a napközbenivel ne foglalkozz, inkább csak a reggelivel. Ha négy napig fent marad a hõd, és nem is jön meg, akkor gratulálok, valszínûleg babás vagy.
A kérdező hozzászólása: Ma (nem!!!) kellett volna megjönnie, reggel mérem mindig (36, 9) 2 napja reggel is 37! Viszont néhány napja napközben felmegy 37, 5-37, 6-ra.
nekem is magasabb napközben, mint reggel, de nem véletlen, hogy a reggeli ébredési hõ kell, mivel napközben mozogsz stb. ami már befolyásolja a hõt. Én sem vagyok megfázva, de ez szerintem normális, hogy a napközbeni hõ magasabb, mint az ébredési. A napközbeni hõ nem is mérvadó szerintem.
nem vagy megfázva?attol is lehet.nekem napközben sokkal magasabb mint reggel
A magasabb hõ a terhességre utal. Nem tudom mikor kell megjönnie, de utána majd csinálj egy tesztet, hátha baba.
Az elõzõ válaszadónak üzenem, hogy nem mindegy hol méri, mert hüvelyben vagy végbélben, simán lehet annyi napközben. Nyelv alatt tényleg eléggé sok lenne reggel. De napközben még azt mondanám az sem sok.

Tüdőgyulladással benntartanak néhány napig a kórházban?

Régóta tartó, 37,5-38 fokos h?emelkedésem van, végtagfájdalom, száraz köhögés, és rettenetesen szúr a hátam és a mellkasom. Valószín?leg tüd?gyulladás. Kb 1 hónapja folyton köhögök. Ha régóta vannak tüneteim, benntarthatnak a kórházban néhány napig?

Legjobb válasz: Én H1N1-es voltam,és még engem se vittek be.Kb.50ezer ember van megfázva,gondolod van annyi hely a kórházban?.

Én H1N1-es voltam, és még engem se vittek be.Kb.50ezer ember van megfázva, gondolod van annyi hely a kórházban?.
nemfognak, csak súlyos esetben. én 1hónapja szenvedek vele, kaptam antibiotikumot, 2hétig szednem kellett és még mindig fáj kicsit a tüdõm. menj orvoshoz, holnap, és irass gyógyszert.
Nem valószínû. Nekem tüdõ és mellhártya gyulladásom volt, 40fokos lázzal, a dokival megegyeztünk, hogy nem tart bent, hanem bejárok infúziós antibiotikum kezelésre (nálam a minél gyorsabb hatás volt a lényeg, ezért nem kaptam tablettát). Végül azért maradtam bent, mert folyadék is volt a tüdõmben. Sima tüdõgyulával hazamehetsz aztán pihi meg antibiotikum 2 hétig.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!