Találatok a következő kifejezésre: Négy hós hogy (8 db)

Négy hós babám nehezen eszik, keveset szopizik, tápszer pótlást nem fogad el utána. Este adhatnék neki valami pépet, hogy hízzon? A héten már semmit nem hízott! Mit adjak és mikor?

Legjobb válasz: Szerintem vacsira nyugodtan megpróbálhatod a tejpépet,amik 4 hós kortól adhatóak.Mit mond az orvos,vagy a védõnõ?

Szerintem vacsira nyugodtan megpróbálhatod a tejpépet, amik 4 hós kortól adhatóak.Mit mond az orvos, vagy a védõnõ?
A kérdező hozzászólása: A védõnõ is ezt mondta, de a párom ellenzi, merthogy még kicsi, eröltessem a tápszert, ha meg nem kéri, az sem baj!hogy mondhat ilyet?hogy gyõzem meg?
Ja, és próbáld meg feladni a rendszert néhány napra. Szoptasd sûrûbben, valószínû szívesebben szopizna pl fásfél óránként kevesebbet. Onnan is tudom, hogy a foga, hogy másként kapja be a bimbóm, csak a hegyét szopja, így kisebesedik...:-S De sebaj, kenegetem.
A kérdező hozzászólása: Csak pép vagy pép és utána szopi?
A kérdező hozzászólása: Vagy fél hatkor szopi, hétkor tejpép egy kevés majd fél kilenckor szopi?
Babám sem evett 3.5 hós, majd elvittem dokihoz: mozgolódnak a fogacskái. Nem rágja a kicsi kezét? Sokszor ezt is félreértelmezik, hogy éhes. Maszírozom az ínyét, vettünk érzéstelenítõ krémet, most már jobban eszik, habár ha nagyon fáj neki, akkor nehezen fogadja el.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam sürübben mellre tenni, de orditott, hogy nem kell! Pedig szerintem éhes, mostanában egész nap nyüszög .
Szia.Nálunk is ez a gond.Orvosi javaslatra sinlacot kap(nem tej alapu és teljesen antiallergén).Imádja és egy hét alatt összeszedte magát tõle.Tízóraira és vacsi elõtt adom neki kanállal, utána szopi van.Nekünk bevált.
A kérdező hozzászólása: de jó!köszi!a védõnõ is ezt mondta(sinlac), ki kell próbálnom!puszi nektek!

Négy hós babát hogy tudunk leszoktatni az éjszakai kétszeri evésről, ha tápszeres babáról van szó?

Legjobb válasz: Szia! Ha még nem fogtál hozzá, szerintem kezd el a hozzátáplálást, sokkal laktatóbb ételeket tudsz adni. Azért kér enni este is a babád, mert valószínûleg nem eszik eleget vacsira, hamar megéhezik. Próbáld kitolni az utolsó etetést, így késõbb fog kérni hajnalban, majd már csak egyszer és késõbb talán az egyrõl is leszokik. Azt is megpróbálhatod, hogy teát adsz neki az egyik evés helyett. Ha egyik megoldás sem válik be, valószínû még nem érett a babád arra, hogy ne egyen este, akkor légy türelmes, elõbb-utóbb csak feladja:-)

Szia! Ha még nem fogtál hozzá, szerintem kezd el a hozzátáplálást, sokkal laktatóbb ételeket tudsz adni. Azért kér enni este is a babád, mert valószínûleg nem eszik eleget vacsira, hamar megéhezik. Próbáld kitolni az utolsó etetést, így késõbb fog kérni hajnalban, majd már csak egyszer és késõbb talán az egyrõl is leszokik. Azt is megpróbálhatod, hogy teát adsz neki az egyik evés helyett. Ha egyik megoldás sem válik be, valószínû még nem érett a babád arra, hogy ne egyen este, akkor légy türelmes, elõbb-utóbb csak feladja:-)
Az enyém 5 hós és tápszeres és bizony este 2x kel enni, igaz nem sokat de eszik. Próbáltam teát adni de egybõl kiköpte. Hozzátáplálást már elkezdtem, ez sem segitett.
A kérdező hozzászólása: Sajnos, mi is ebben a cipõben járunk, nappal nem nagyon akar enni a babám, pedig már megkezdtük a hozzátáplálást, éjjel pedig nem fogad el se teát, se gyümilevet, csak tápszert akar enni. Azt hiszem türelmesnek kell még lennünk. Köszönöm a segítséget!
Igen lehetséges, hogy a fogzás elõjele, ezért mindig alaposan kend be neki.
Az én 7 hós fiamnak is van, én holnap mutatom meg a dokinak, ha gondolod szívesen megírom mit mondott.


Mivel tudnám tartalmasabbá teni majdnem négy hós babám esti tápszerét hogy jobban eltelítse és tovább aludjon?

Legjobb válasz: ezzel nagyon mellényúlhatsz, mert ha túltömöd egyrészt szomjas lehet, másrészt meg fájhat a pocakja! miért baj, ha egy 4,5 hónapos felkel enni? :((((

ezzel nagyon mellényúlhatsz, mert ha túltömöd egyrészt szomjas lehet, másrészt meg fájhat a pocakja! miért baj, ha egy 4, 5 hónapos felkel enni? :((((
másrészt meg ki is bukhatja, hányhatja.
sinlac
En sinlacot keverek bele, nekunk bejott.
Még olyan pici, mért baj, ha felkel?? Ja tudom, az éjjel pihenésre való. És fárasztó felkelni hozzá. -.-

Négy hós babámat mindig a babakocsiban altatom. Nem baj, hogy ott tölti a délutáni kétórás nagyalvást?

11-kor eszik, délig jól lefárasztom, így ahogy kiérünk a kapun már alszik kett?ig. Még sosem volt fent a babakocsiban. Vagy alvás után kéne játék helyett sétálni, mikor éber?

Legjobb válasz: Dehogy. vagyis szerintem nem. Fiam 7 hónapos, eddigi életének minden egyes napján a babakocsiban, séta alatt volt a "nagyalvás". Mínuszban, esõben, hóban, két-három órás alvások. Jobban alszanak a friss levegõn és egészségesebb is. Majd késõbb, ha már tudnak ülni, nézelõdni, gondolom ez megváltozik. Ha neked is megfelel ez a rendszer, akkor ne változtass.

Dehogy. vagyis szerintem nem. Fiam 7 hónapos, eddigi életének minden egyes napján a babakocsiban, séta alatt volt a "nagyalvás". Mínuszban, esõben, hóban, két-három órás alvások. Jobban alszanak a friss levegõn és egészségesebb is. Majd késõbb, ha már tudnak ülni, nézelõdni, gondolom ez megváltozik. Ha neked is megfelel ez a rendszer, akkor ne változtass.
21.36 vagyok, és épp én voltam, aki elõtted a sírásra keresett választ. nos, kipróbálom a Te módszeredet is, hátha :) minden jót!
6 hósak vagyunk és az én babám csak babkocsiban alszik, de ott akár 3, 5 órát is.Még néha itthon is 40 percet de csak ha lefekszem vele.
Az én kislányom már 6 hónapos, de 2 hetes kora óta a nagy alvást csakis a babakocsiban tölti. Ott képes akár 3-3 és fél órát is aludni. Annyiban szerencsém van, hogy kertes házban lakunk, így csak kitolom a teraszra és én csinálhatom közben a dolgomat. Délelõtt õ is csak kevesebbet alszik, kb 1 órát a lakásban, de délután bõven bepótolja. egyébként már volt olyan, hogy babakocsival indultam a boltba vagy tanácsadásra olyankor, amikor elvileg nem volt alvásidõ, õ kis idõ múlva bealudt.. szerintem a kocsi elringatja. Majd, ha nagyobb lesz, ráér nézelõdni.. nem minden babának van arra igénye, hogy nézelõdjön séta közben. nagycsaládos anyuka
Na, úgy látom nagyon hasonlóak a babáink:) A nagyalváson kívül az enyém csak egyszer alszik 15-20 pecet délelõtt, azt is a karomban hajlandó csak. És reggelente általában 5-6 óra között kelünk. Szóval én is hulla vagyok:( De várjuk ki, amikor ülni fognak, és a nézelõdés sokkal-sokkal érdekesebb lesz, mint az alvás...
Az én babám is ott alszik a legjobban (4 hós). 12-kor eszik, aztán beöltözés és irány sétálni. Így akár 3 órát is alszik és mosolyogva ébred!! Szerintem örüljünk, hogy jót alszanak, hamarosan úgyis változni fog ez!
de jó neked :) )))) szerintem örülj, hogy alszik séti közben. nekem sokszor úgy sír, hogy a séta is elmarad :(
nem baj, le fog szokni róla, ne aggódj emiatt! A mi felnõtt agyunk kreál csak elvárásokat, h hol jó aludni és hol nem. ha a babád jól alszik, hagyd, had aludjon a kocsiban semmi baja nem lesz tõle
A kérdező hozzászólása: ne ijesztgess:((( ezen kivü csak készer fél órát huny és ennyi. Igy is hulla vagyok. Ennél kevesebbet fog késõbb szunyálni??
A kérdező hozzászólása: akkor okés, csak itt néhánnyal elõttem kédezték , hogy miért sír w séta alatt és senki nem irta neki, hogy játszon vele elõtte sokat, igy jól kifárad és aludni fog. Ezért hittem, hogy rosszul csinálom.
A kérdező hozzászólása: Akkor így maradunk:) mindenkinek puszi!
17 hónapos kisfiam napközben egyszer alszik és azt babakocsiban. Egyszerûen nem tudom átszoktatni a kiságyba. Ha itt akar aludni akkor aludjon.

A nagy fiam okt. lesz négy éves, a lányom 17 hós, a kis fiam egy hónapos. Akinek hasonló korú gyerekei vannak, hogyan pihen, lazít? Hogy osztja be az idejét? A gyerekek nem féltékenyek? Hogy kezeli a konfliktust a gyerekekkel? ( itt büntire gondolok)

Legjobb válasz: NÁlunk még csak kettõ van, a nagyobbakkal egyidõsek- és a szabadidõ csak a képzeletemben van meg... Mi is hármat szeretnénk, én már szeretném, ha meglenne a legkisebb is, de a férjem nem. Mi a nagymama, nagyszülõk segítségét szoktuk kérni, úgy hogy elvisszük õket, és visszajövünk. Ez általában a háztartás rendbetételére sem elég... Azzal vigasztaljuk magunkat, hoyg majd, ha nagyobbak lesznek...

NÁlunk még csak kettõ van, a nagyobbakkal egyidõsek- és a szabadidõ csak a képzeletemben van meg... Mi is hármat szeretnénk, én már szeretném, ha meglenne a legkisebb is, de a férjem nem. Mi a nagymama, nagyszülõk segítségét szoktuk kérni, úgy hogy elvisszük õket, és visszajövünk. Ez általában a háztartás rendbetételére sem elég... Azzal vigasztaljuk magunkat, hoyg majd, ha nagyobbak lesznek...
A kérdező hozzászólása: Szia! Nálunk anyós csak a kislánnyal foglalkozik, utálom érte. Anyukám meg soha nem ér rá ha én kérek segítséget. Szóval nekünk kell megoldani. Anyós szívesen lenne velük, de csak a lányom miatt, neki mindent megenged a fiamnak nem. Ebbõl meg inkább nem kérek. A fiamra mindenért rá szól. Mi is azt szoktuk mondani "majd könnyebb lesz, ha nagyobbak lesznek". Bár a nagyobbik fiam nagyon ügyes és okos már. Sokat segít. Szeret velem fõzni, meg minden mást segíteni. Igaz így minden kétszer annyi ideig tart, de nem baj, imádom õket. A harmadik babát nem terveztük, csak jött, de örülök, hogy három gyerekem van. Remélem hamarosa Neked is teljesül a három gyerek.
Hát majd ha nagyobbak lesznek. :) Vagy bébiszitter, kedves barátnõ, ismerõs, rokon aki legalább egy órácskát vigyáz rájuk. Vagy több ember aki külön külön vigyáz rájuk. Vagy egy este legalább lefekvés után, hogy valaki ott alszik és ti elmentek a férjeddel kicsit mulatni, persze egy két órácskára tudtok csak. De az is jól fog esni. Pláne a kicsi ugye még nagyon pici.

A kisfiam ruhái összemennek, vagy kinövi? Többnyire pamutok, de most csak hideg vízzel tudom mosni őket, márkás mosóporral, öblítővel, de most tényleg létezik, hogy a 6, 5 hós kisfiam egy hét alatt kinövi a ruhatára negyedét.

Legjobb válasz: Mivel hideg vízzel mosod õket, biztosan nem megy össze, szerintem õ növi ki, bár egy hét alatt az furcsa nekem....De miért mosod hideg vízzel? Kézzel mosod?

Mivel hideg vízzel mosod õket, biztosan nem megy össze, szerintem õ növi ki, bár egy hét alatt az furcsa nekem....De miért mosod hideg vízzel? Kézzel mosod?
Létezik, hogy olyan hirtelen megnyúlik a baba... nálunk is volt ilyen. Hét elején még egész jó volt rá a pulcsi, vagy harisnya, következõ héten már el kellett raknom, mert nagyon bután állt rajta, ujja rövid lett a pulcsinak, a harisnyát meg nem tudtam rendesen ráadni, ülepe a két térde között lógott.
Létezik, hogy kinövi. Az én fiam 4, 5 hós és már kétszer volt ilyen, hogy pakolhattam át a kisszekrénye felét. Mióta megszületett már a 3. overálját hordja, pedig mindig nagyobbat vettem neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, azért tudom most csak hideg vízzel mosni, mert a mosógép fûtõszála tönkrement és vártam a márciusi pénzeket, hogy meg tudjam csináltatni - bár szerintem inkább új gép lesz belõle. Köszönöm mindenkinek!

Miért van az, hogy az etetőszékben négy kanál után ficánkolni kezd a 8 hós lányom és nem hajlandó többet enni?

Csak ebédkor van ez, utána tök éhes és alig bírja ki 3 óráig amikor is befalja az összes tápszert? Eddig imádta a f?zit. Egy hete van ez.

Legjobb válasz: ugyanez van hónapok óta!!!! pont most szenvedtem az ebéddel, 3 kanál után ordít, ki akar jönni. engem már nem érdekel, kivettem, és úgy etettem... így megette majdnem az egészet, csak sokáig tartott, mert össze-vissza járkál, és néha odajön 1 falatért. de én már lesz.rom, inkább így, mint sehogy, mert nagyon rossz evõ. 13 hónapos

ugyanez van hónapok óta!!!! pont most szenvedtem az ebéddel, 3 kanál után ordít, ki akar jönni. engem már nem érdekel, kivettem, és úgy etettem... így megette majdnem az egészet, csak sokáig tartott, mert össze-vissza járkál, és néha odajön 1 falatért. de én már lesz.rom, inkább így, mint sehogy, mert nagyon rossz evõ. 13 hónapos
A kérdező hozzászólása: Én is kivettem, de az ölemben sem eszik, csak úgy tudtam valamennyit beletömni ha felálltam vele, de ezt nem lehet csinálni. Tiszta hülyét csinálok így magamból. A férjem így is kivan, hogy mennyire elkapatom a gyereket.
a mésfél éves fiam dettó ez. ott ordít, máshol eszik. ez van. unatkozik a székben. ha adok játékot neki, akkor elvan vmeddig. nem könnyû az etetés:) )
elsõ vagyok nekem se eszik azölemben, hanem járkál a lakásban. én is tiszta idiótának érzem magam, de ez van, megpróbáltam, kínlódtam vele, üvöltött, nem ment. nekem az etetés sarkalatos pont, mert r.hadt keveset eszik, ezért inkább vállalom, hogy hülyét csinálok magamból.
A kérdező hozzászólása: Úgy látom nem vagyok egyedül, úgy irigylem azokat, akiknek simán mindent felfal a gyereke. Mi állandóan küszködünk az evéssel, volt néhány szép hetünk mikor akármennyit megevett simán, de ha ilyen idõszak van mindig félek, hogy vége lesz.
oooo, persze, hogy nem vagy egyedul ezzel a lanyom 10 honapos mult es minden etkezesnel 3-4 kanal utan azt mondja, "nem", "nem-nem", razza a fejet, elloki a kezevel a kanalat, tiltakozik. egy idoben rahagytam, de nagyon nagyon keveset evett. aztan elkezdtem jatekokat adni neki es tobbet sikerult bekanalazni(eroltetni nem akarom, o nyitja aszajat, de csak ha jatek van elottre) viszont mara mar ez sem jon be, mar nem erdeklik as dobozai mindent lelok abban a percben ahogy megkapja, megint nem tudom etetni. pedig sovany es rosszul is eszik. olben meg annyira sem akar. egesz nap loholok utana kiskanalla, hogy itt-ott "bevarazsoljak" egy par falatot. persze az okos anyosomek mindig leszolnak, hogy en rontottam el, mert ha egyszer hagynam, hogy igazan ehes legyen...szoval ez a gyerek akkor sem kerne kajat.
Az én 13 hósom dettó. Ugyanazt csinálom mint az elsõ válaszoló, kiveszem és rohangál a lakásba, aztán néha odajön egy falatért.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!