Találatok a következő kifejezésre: Nálunk a hét körül a (9 db)

A 12 hetes genetikai ultrahangot hasi ultrahanggal megcsinálják? Mert nálunk csak hasi van. Kell vinni valamit? A belgyógyászatra a védőnő szerint csak a 16. hét körül kell mennem. Gondolom, akkor lesz vérvétel.

Legjobb válasz: szia! Igen, általában azt már hasival csinálják, nem hiszem hogy az idõpontkérésen kívül bármi elintéznivaló lenne azzal kapcsolatban. A belgyógyászati vizsgálat és a laborvizsgálatok két különbözõ beutalóval, különbözõ idõpontban történtek nálunk. Laborban már a 12. héten voltam, belgyógyásznál csak a 20. után, az csak egy ekg és általános állapotfelmérés volt a házi orvosomnál a laboreredményeket is vinnem kellett. Vérvételre a nõgyógyász fog beutalót adni, az uh után keresd meg az orvosod és kérj tõle beutalókat ha nincs még nálad. 29 hetes + 22 hós

szia! Igen, általában azt már hasival csinálják, nem hiszem hogy az idõpontkérésen kívül bármi elintéznivaló lenne azzal kapcsolatban. A belgyógyászati vizsgálat és a laborvizsgálatok két különbözõ beutalóval, különbözõ idõpontban történtek nálunk. Laborban már a 12. héten voltam, belgyógyásznál csak a 20. után, az csak egy ekg és általános állapotfelmérés volt a házi orvosomnál a laboreredményeket is vinnem kellett. Vérvételre a nõgyógyász fog beutalót adni, az uh után keresd meg az orvosod és kérj tõle beutalókat ha nincs még nálad. 29 hetes + 22 hós
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm.
Nekem is hasi ultrahang volt a 12.heti.Belgyógyászaton pont ma voltam, a 14.héten.EKg volt csak mrg vérnyomásmérés.A 16.héten meg az AFP lesz.

Nálunk a 22. hét körül a védőnő végez cukor vizsgálatot (reggeli után másfél órával megböki az ujjam), és ha ennek nem jó az eredménye csak akkor küldenek el terheléses cukorvizsgálatra. Ez normális?

Legjobb válasz: Én még ilyenrõl nem hallottam. Nálunk automatikusan a doki mindenkit elküld terheléses vércukor vizsgálatra a 24-25. héten. Akinek eddig nem volt gond a cukrával azt tejes-zsömlésre küldi, akinek esélyes, hogy gond lehet azt cukoroldatosra.

Én még ilyenrõl nem hallottam. Nálunk automatikusan a doki mindenkit elküld terheléses vércukor vizsgálatra a 24-25. héten. Akinek eddig nem volt gond a cukrával azt tejes-zsömlésre küldi, akinek esélyes, hogy gond lehet azt cukoroldatosra.
Nálunk nem így van. Nekem mindenképp kellett mennem cukorterhelésre.Hát véeredménybe megspórólsz egy utat magadnek, én csak azt nem értem hogy ebbe hol a cukor terhelés?Én diabeteses vagyok, és 2 hetente kapok a korházból vércukor mérõt 1 hétre, és nekem is így kell itthon mérnem. Reggeli után, vagy ebéd után, vagy vacsi után 1 órával, de hangsúlyozom ez már a rossz cukor eredmény miatt van nekem. Kicsit furi, mert ez nem nevezhetõ terhelésnek, de azért én a dokidat megkérdezneém. Jó babavárást 35hetes kismama
A kérdező hozzászólása: a doki adja a beutalókat, szóval õ együtt mûködik a védõnõvel. :S akkor ez most baj?
Ha nálatok így van, akkor nem baj.Az a lényeg, az orvos is be van vonva.
Ha a doki b avan avatva akkor nem baj, de hangsúlyozom, hogy én a helyedbe kérném. Ha terhességi cukor betegsége van valakinek, az nem rád hanem a babódra veszélyes. Ha nem derül ki a terhesség alatt akár a baba cukrosan is születhet.Nem éri meg játszani vele. Jó babavárást 35 hetes kismama
Mindenképpen meg kell csinálni a terheléses cukorvizsgálatot. Utolsó hozzászolónak mondnaám, h akinek magasabb, mint 7.8 mmol/L a terhesség allat, az nem azt jelenti, hogy cukros lenne az illetõ. Így az utolsó hozzászóló sem cukros, csupán csökkent glükóztoleranciáról van szó, ami azt jelenti, amit már õ is jól fogalmazott, hogy a szervezeted nehezebben bontja le a cukrot, így a vércukorérték tovább marad magasan, és nem tér vissza 1-2 óra múlva az étkezés elõtti értékre, csak kb 3 óra múlva, ami a babára nézve és születéskor valóban veszélyes lehet. Tehát ezt a vizsgálatot mindenképpen el kell végeztetni. A védõnõ méregessen utána, miután kiderült, hogy van-e anyagcsere elváltozás, vagy nincs. Mert ha van, akkor fokozott figyelemmel kell étkezni! És ez csak a terhelés után derül ki. Én a zsemlés módszert sem tartom túl jó ötletnek, bár valakinek a tejcukor dob magasra. És a kérdezõ kérdésére válasz: reggeli után eleve egy órával kell mérni, másfél órával a tényleges cukrosoknak mérik, akiknek terhelés után 11mmol/L fölötti az értékük, és annak 7 alatt kell lennie. Terheseknek reggeli után egy órával kell 7 alatt lennie! A házi vércukormérõk nem adnak minden esetben pontos eredményt! Ennek eredményétõl föggetlenül is el kell menni terheléses vizsgálatra! Boldog babavárást!!! 36hetes kismama

Akinek a babája a 35. héten vagy akörül született volt vmi lemaradás a mozgásfejlődésében (pl. forgott 6 hónaposan)? Náluk is a korrigált kor szerint kell számolni?

Legjobb válasz: Szia! Az Én kisfiam a 36.héten született, kicsit segíteni kellett neki a légzésben, újra is élesztették. Szerencsénkre teljesen átlagos kiskrapek lett belõle, mindent a "szokásos" idõben csinált. Bár a védõnõ mondta elsõ látogatáskor, hogy 1 éves koráig korrigálni kell a hónapjait a fejlõdésében, végül erre nem volt szükség. Rendesen evett, hízott, ügyesedett. 11 hónaposan elindult, nekünk nem kellett járni semmilyen fejlesztésre. "Beszéddel" vannak gondok, mert nem akar az Adán kívül mondani semmit. Okos, értelmes, mindent megért és ügyesen megérteti magát, ismeri a színeket(piros, zöld, kék, sárga), ismer rengeteg állatot, utánozza is a hangjukat, ha mondom neki, hogy hol van a pillangó akkor az összes pillangós játékát odahozza... Most 18 hónapos. Remélem nálatok is minden rendben lesz! Elsõ baba? Mennyivel született?

Szia! Az Én kisfiam a 36.héten született, kicsit segíteni kellett neki a légzésben, újra is élesztették. Szerencsénkre teljesen átlagos kiskrapek lett belõle, mindent a "szokásos" idõben csinált. Bár a védõnõ mondta elsõ látogatáskor, hogy 1 éves koráig korrigálni kell a hónapjait a fejlõdésében, végül erre nem volt szükség. Rendesen evett, hízott, ügyesedett. 11 hónaposan elindult, nekünk nem kellett járni semmilyen fejlesztésre. "Beszéddel" vannak gondok, mert nem akar az Adán kívül mondani semmit. Okos, értelmes, mindent megért és ügyesen megérteti magát, ismeri a színeket(piros, zöld, kék, sárga), ismer rengeteg állatot, utánozza is a hangjukat, ha mondom neki, hogy hol van a pillangó akkor az összes pillangós játékát odahozza... Most 18 hónapos. Remélem nálatok is minden rendben lesz! Elsõ baba? Mennyivel született?
enyém 36. héten született, nem volt semmi probléma. A mozgásfejlõdése egy-két hónappal le volt maradva, amiben viszont nincs semmi különös, hiszen minden gyerek más. Nekem nem mondta soha senki, hogy korrigált kort kellene nézni. Az értelmi és beszédfejlõdése viszont elõrébb van. :)
5 héttel elõbb született a kislányom. most két éves és semmi baja. szinte mindent elõbb csinált, mint a kortársai. néha már aggódtunk a túl gyors fejlõdés miatt. gyönyörûen beszél, mozgása korának megfelelõ.
Kisfiam 35 hétre született. 10-es Apgarral, 2800 grammal. Minden rendben volt vele, hála Istennek. A mozgásfejlõdése szerintem átlagos, vagy lehet, hogy túl gyors is. 5 hónaposan forgott, most 6 hónapos és kúszik. Már négykézlábra is áll. Nem hinném, hogy korrigált kort kellene számolni.
A kérdező hozzászólása: Kisfiam a 35. héten született 2400g-al. Most 6 hónapos, mindent szépen csinál kivéve a forgást. Egyszerûen mintha nem is érdekelné. Hason amúgy se szeret lenni (olyankor sokat bukik). Hiába próbálom ösztönözni, hogy messzebb teszek tõle játékot, akkor inkább nem kell neki. Pedig egy kis segítséggel meg tudja csinálni a forgásokat.


2 hónapja járok egy csajjal. A héten ott alszom náluk és anyám teljesen kiakadt, hogy túl korai ez még. Mit csináljak?

Mind a ketten 23 évesek vagyunk. Anyám 57.

Legjobb válasz: kérdezd meg, hogy az alvástól fél-e, vagy a szextõl? mert azt már csináltátok, lévén nem kell hozzá se éjszaka, se sötét, de még egy ágy se...

kérdezd meg, hogy az alvástól fél-e, vagy a szextõl? mert azt már csináltátok, lévén nem kell hozzá se éjszaka, se sötét, de még egy ágy se...
Hát, igen! Egy 23 éves felnõtt fiatal férfinek ne az anyja mondja már meg, hogy mikor, hol, kivel szexelhet. Szerintem anyád nem képes elengedni téged, azt szeretné, ha örökre az õ kisfia maradnál. Nem érti meg, hogy olyan vágyaid vannak most már, amiket õ nem tud kielégíteni. Ne engedj neki, mert tönkreteszi az életedet és mindketten szerencsétlenek lesztek!
Kérj anyádtól gumit :D.
23 évesen anyád dirigál? Mekkora egy szar vagy ember már ne is haragudj? Amikor apám 23 éves volt már 2 éves voltam, anyám meg 21 volt... Anyádnak is ritka hülye felfogása van.. Azt akarja, hogy a "kisfia" állandóan otthon legyen, meg ne élje az életét? Rühellem az ilyet komolyan... Soha nem is érettem az ilyen szülõket. Hány évesen kefélj? 40 évesen? Úr isten. Azt lehet lepontozni.. 20/f
Amíg nem láttam, hogy 23 vagy, azt hittem egy 16-17 éves írta ki a kérdést. Anyád elég maradi ezen a téren. Nyugodtan menj át a barátnõdhöz és ha jól esik akkor szexeljetek, persze a védekezésrõl ne feledkezzetek.
ez durva.:D én 2 hét után aludtam ott egy lánynál 22 évesen és egy szót se szóltak.
Egyetértek az elõzõvel, aki ma 57 éves, az ugye 1956-ban született, vagyis pont a 70-es években voltak a késõ 10-es, kora 20-as éveikben. Akkor is ugyanez ment, mint most, ha nem durvábban.
-elfelejtik hogy õk is voltak fiatalok -vagy pont nem felejtették el, és hogy õk miket csináltak... -képmutató generációk, szüleim is, nagyszüleim is, erkölcs így, erkölcs úgy, pedig a valóság, még a fal is bele pirulna
Úristen :DDDDD Hát menj át azt dugd meg! De én most elrontom jó :) ) csak leírom, hogy úgyse lesz neki nagy élmény, sõt, ha ilyen kis szûzies vagy biztos elég béna leszel az ágyban ez 100%, nem elég csak 4 órán át tömködni, :3
+ 1 szamo77db

Mikor mehetek rá korival a tóra? Nálunk most nagyon hideg van, 2-3 hét múlva szerintetek már rámehetek?

Legjobb válasz: Majd akkor ha legalább 12-15 centi vastag lesz a jég, addig nem.

Majd akkor ha legalább 12-15 centi vastag lesz a jég, addig nem.
majd ha látod h a többiek koriznak rajta NA MAJD AKKOR:D

Helo pcos-t diagnosztizáltak nálam, és elkültek HSG-vizsgálatra, de már több mint egy hete késik a menzeszem . és én aszt olvastan hogy a menzesz után 10 napra végzik el eszt a vizsgálatot ijen kor mi a te endö?

Legjobb válasz: igen a peteérés elött kell még csinálni, csinálj tesztet hogy terhes vagy-e, egyébként HSG elött is szoktak direkt csinálni mert ha épp sikerült teherbeesni akkor a HSG vetélést okoz.

igen a peteérés elött kell még csinálni, csinálj tesztet hogy terhes vagy-e, egyébként HSG elött is szoktak direkt csinálni mert ha épp sikerült teherbeesni akkor a HSG vetélést okoz.
AZt ugye tudod hudod jhogy ez nem nögyógyászati betegség a nögyógyászati tünet csak a következménye. Amig nincsenek rendben a hormonjaid addig nem is fog sikerülni a baba. Keress fel egy jó endokrinológust, ez rá tartozik. ha javul az inzulin rezisztenciád javul a többi is.
A kettesnek igaza van, de ettõl persze a hsg-t meg lehet cisnáltatni. De mindenképpen most az a legfontosabb, hogy mielõbb elkezd a 3as kezelést.
A kérdező hozzászólása: aszt monta nekem a doki adig nem ir fel semien gyogyszert amég eszt az átjárhatoi vizsgálatot el nem végezték.voltam vérvételen ami aszt mutata hogy alacsony a progeszteron szintem 2.2volt.mi a normális progeszteron szint??
De neked endokrinológus kell. A pcos-t mindenképpen kezelni kell teljesen mindegy az átjárhatósági eredménye, mert ha netána nem vagy átjárható és lombik kell akkor is elõtte rendbe kell rakni a pcos-t a hármas kezeléssel.
A kérdező hozzászólása: mivel kezelhetö ki ez a betegség gyogyszerel?és menyi idönek kel el telnije hogy a baba ösze jöjön? de meg fogadom a tanácsod és fel keresek egy endokrinologust
3as kezelés kell. IR diéta, merckformin tartalmú gyógyszer és sport. Endokrinológusból is specialistához menj, mert sok nem ért hozzá.

2 és fél hete vagyok együtt egy nálam egy évvel fiatalabb fiúval. Megkérdezte h "megpróbálhatnánk-e" a csókot. Ez nem korai? Vagy nincs egy párkapcsolatban olyan h korai?

Legjobb válasz: attól függ hány évesek vagytok!!!! én 6 évesen csókolóztam elõször ha ennél fiatalabb vagy akkor lehetnek gondok belõle...:)

attól függ hány évesek vagytok!!!! én 6 évesen csókolóztam elõször ha ennél fiatalabb vagy akkor lehetnek gondok belõle...:)
Jah 17:35-ös vok 15/L
Én megértem h félsz =) Én is így vok a barátommal õ 15/F de reggelente szoktunk "csókolózni" ha azt lehet annak nevezni...mert nyelves csókot még senki nem adott, de ettõl függetlenül nem tudhatom h nem tudok :D A barátommal ma vagyunk 3 hetesek ♥ És 1ébként nekem is volt már 1 évvel fiatalabb pasim, de nem sok minden történt... És ne félj semmitõl ha szeret a barátod és te is szereted akk semmi baj nem lesz az 1. csóknál ;) =) Sok sikert ;)
Hány évesek vagytok? Én általában akkor kezdek el járásnak nevezni valamit, ha megvan az elsõ csók! 22/f
Minek azt megkérdezni jön az magától... Am sztem nem korai én már a 2-dik talinál csókolóztam a pasimmal akivel azóta is egütt vagyunk és nagyon jó volt!!! Több mint 2 hónapja járunk... Sok sikert!!! Csókold meg!!!
Mennyi idõsek vagytok??? De szerintem az már nem korai.
Hát, akkor nyilván vagy nagyon fiatal, vagy nagyon tapasztalatlan vagy... Nem a csókkal szoktak várni, és amivel várni szoktak, azzal nem 2 hetet, hanem inkább 2 hónapot, vagy többet... Szerintem 2 hét alatt ami korai lehet, az egyedül a szex.
A kérdező hozzászólása: én 15 a fiúm 14
A kérdező hozzászólása: a szex még sokáig várhat.xd..
én már 6 éves korban a lényegre tértem. Már akkor is tudtam hogy mi a lényeg
2, 5 hét után nem korai csókolózni. Én a barátommal már az elsõ randinkon csókolóztam.
Nekem már lassan ♥2 hónapja♥ van barátom, és már az elsõ nap volt csók, második nap már nyelves is :P Pedig elõtte nem nagyon csókolóztam, és azt mondta jól csókolok. Tehát a csóktól nem kell félni!! Szerintem nem korai, és legalább nem a bunkó fajtába tartozik a gyerek, sok sikert, és csókot =) Missy
TE ATYAAA ÚÚÚÚÚÚRISTEN !!! DE KI VISITOTTAM EZT A KÉRDÉST XDXDXDXDD HAHAHAHAHAHAHAHA XDXDXDXDXDXD
mi lesz a szexxel akkor
szija! ha ugy érzed te hogy ez neked korai, vagy ha már felmerül benned ez az érzés akkor szerintem várjatok... ugy érzem te nem akarod elsietni ..és azt szeretnéd ha a pillanat tökéletes lenne !ha szeret a fiu téged akkor várni fog rád :D nyugi ha szeretitek egymást sokáig együtt lesztek ! sok sikert mindennek! egy jó barátod ...:D
hát ez elég furcsa, nálam csókkal kezdõdött a kapcsolatom
A kérdező hozzászólása: sztem "jó" h megkérdezte mert gondolom én nem akarta azt a helyzetet h én még nem akarom õ meg..
A kérdező hozzászólása: hát..ez lenne az elsõ csókom..és félek tõle..:S
igaz hogy én az elöbb azt irtam hogy sztem várjatok...de én tudom hogy hogy döntöttél ..és szerintem jol döntöttél :D ha érzed hogy szeret és te is õt, nem lesz semmi baj :D sok sikert !!! ott leszek veled :P :D

Van egy tíz hetes cicám, 2 hete él nálunk, sajnos a lakásba nem engedik behozni, így kint él egy dobozban. Hogy oldjam meg nagyobb korában, hogy n menjen el?

Legjobb válasz: Mi ezt úgy csináltuk, hogy sokat foglalkoztunk vele. Gondolom, mindig ki akar mászni, hát vedd ki egy kicsit. Legyél ott mellette, hagyd, hadd fedezze fel a körülötte lévõ dolgokat. Ne engedd messzire elõször, csak szépen, fokozatosan. Néhány napig a doboz körül játsszatok, esetleg úgy, hogy egyszer-egyszer visszateszed a dobozba, és mondjuk egy madzagot húzgálsz elõtte. Aztán pár nap múlva hagyhatod kicsit messzebbre is menni, de figyelni kell rá, mert képes elkóborolni.

Mi ezt úgy csináltuk, hogy sokat foglalkoztunk vele. Gondolom, mindig ki akar mászni, hát vedd ki egy kicsit. Legyél ott mellette, hagyd, hadd fedezze fel a körülötte lévõ dolgokat. Ne engedd messzire elõször, csak szépen, fokozatosan. Néhány napig a doboz körül játsszatok, esetleg úgy, hogy egyszer-egyszer visszateszed a dobozba, és mondjuk egy madzagot húzgálsz elõtte. Aztán pár nap múlva hagyhatod kicsit messzebbre is menni, de figyelni kell rá, mert képes elkóborolni.
õk persze már bentiek
én is igy jártam az elsõ cicámmal de aztán érveltem anyumnak hogy miért is jobb egy cica bennt aztán megenyhült és a cicám már a kezdetektõl bemehetett a lakásba.most pedig van 2 kiskutyim (yorki jack russel) és két sziámi cicus ugyhogy csak egyszer kell rávenned õt, õket.
A lány cica is szeret csavarogni, õt meg azért lesz érdemes ivartalanítani, hogy ne szüljön hegyre-halomra cickányokat, de azzal ráérsz 1 éves koráig. Szeressed nagyon, és akkor nem vágyik majd máshová.
Nekem volt, és van is több cicám, menhelynek segitek , én szerintem ha lány cicád van, és nagyon szereted, és ö is igy érzi nem fog elmennei !!De a nagy hidegben nem tudod bevinni kicsit beljebb a szobába kicsi még .) (elöszoba, vagy valami garázs? )
A kérdező hozzászólása: Lány
Hát ha fiu akkor ivartalanitani kell, nem fog el menni !!
A kérdező hozzászólása: Nagyon vigyázok rá.
A fajtája tök mindegy, mindegyik fajta elkóborolhat, ki tudja miért. Hááát ha ivartalanítod, akkor nagyobb esély van arra, hogy késõbb nem kódorog el, de a kinti cicák már csak ilyenek. Amíg ilyen pici, nagyon vigyázz rá, nehogy eltûnjön.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, ezt teszem vele, de van egy kis gond:van benne egy kis perzsa beütés is, azt hallottam, hogy a perzsák képesek elkóborolni, az utcán találtuk
A kérdező hozzászólása: Nem sikerül õket rávennem, Kormit nagyon féltem, mi lesz vele, szerencsére melegíti már a 2 nagy cicóm.

Törpenyuszim van és nagyon éles a körme de még csak 1, 5 hete van nálam és kicsit félős hogy tudnám levágni neki a körmét?

nagyon mozgékony de muszáj lenne levágni neki mert nagyon éles neki a körme és ha nem is szándékosan de sokszor lekarmol , de nem fog még jobban félni t?lem ha most levágom neki valahogy a körmét?

Legjobb válasz: az én anyukámnak állateledel és állatoknak játékok tisztálkodási szerek meg ilyenek vannak és én is most rendeltem anyum fõnökétõl egy karomvágó ollót.mondjuk nekem nem nyuszim van de ha mondod hogy "karomvágó ollót szeretnék nyuszinak akkor tudnak hozni.ez egy speckó olló amivel nem fáj a vágás

az én anyukámnak állateledel és állatoknak játékok tisztálkodási szerek meg ilyenek vannak és én is most rendeltem anyum fõnökétõl egy karomvágó ollót.mondjuk nekem nem nyuszim van de ha mondod hogy "karomvágó ollót szeretnék nyuszinak akkor tudnak hozni.ez egy speckó olló amivel nem fáj a vágás
elsó vagyok am...nekem tengeri malacom van
Én az állatorvosunkat szoktam megkérni hogy vágja le a körmét.Nem merem levágni neki mert félek hogy tul vágom és fájni fog neki.
elsõ vagyok am... tényleg jó az állatorvos is
elsõ vagyok csak én azért mondtam mert a karomvágó ollót egyszerkell kifizetni az orvost meg 2hetente
A kérdező hozzászólása: olyan gyakran kell neki vágni?:S
A nyulnak nem kell kéthetente körmöt vágni.Az árrol meg annyit hogy évek ota járunk ugyanahhoz az állatorvoshoz és egy köröm vágásért nem kért pénzt, de ha kérne szerintem az sem vágna a földhöz.Mennyit kérne?, ennél többet ér a nyuszim egészsége, én nem barmolom szét a lábát


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!