Találatok a következő kifejezésre: Nálam csak hetesen derült ki, (1 db)

Nálam csak 15 hetesen derült ki, hogy terhes vagyok. Nem fogok kapni szülési segélyt?

Azt olvastam valahol, hogy csak az kaphat szülési segélyt, akit 12 hetes kora el?tt terhesgondozásba vettek. Nálam viszont csak 15 hetesen derült ki, hogy terhes vagyok. Akkor most mi lesz?

Legjobb válasz: Ha az 1x-i szülési segélyre gondolsz az 6 pecsét a kiskönyvedben,máshoz nincs kötve.Ez hülyeség van olyan ismerõsöm,aki 8 hónaposan jött rá,hogy terhes mégis kapott.

Ha az 1x-i szülési segélyre gondolsz az 6 pecsét a kiskönyvedben, máshoz nincs kötve.Ez hülyeség van olyan ismerõsöm, aki 8 hónaposan jött rá, hogy terhes mégis kapott.
Miért kell veszekedni!!!
4 alkalommal kell megjeleni terhesgondozáson, ott kapsz egy igazolást majd azzal kell a MÁK-ba menni, ott kell majd igényelni.Szülésig böven meg lesz a 4 alkalom.
A kérdező hozzászólása: Nem csináltam, ugyanis óvszert használtunk, tehát alapból nem volt okom gyanakodni. Örülök, hogy te ennyire elõrelátó voltál. De könyörgöm, leszállhatnánk már arról, hogy miért csak késõbb derült ki a terhességem?!
Szia!Ha rendszertelen volt a ciklusod és éppen nem jött meg emellet nemi életet éltél ne haragudj, hogy megkérdezem terhességi tesztet nem csináltál ilyenkor?!Nekem is volt olyan, hogy kimaradt a menszim és azzonnal vettem tesztet.A kérdésedre válaszolva igen fogol kapni szülési segélyt.
Szia! 36 éves vagyok. Nekem is rendszertelen volt a havi ciklusom. Havonta 2-szer jártam dokihoz. 2007. augusztusban ki akart pakolni, mert méhen belüli gyulladást látott ultrahanggal, de hála nem volt hely a nõgyógyon, nem feküdtem be. Aztán szeptemberben elmentem kirándulni és rosszul lettem egy másik doki ultrahangozott, 14. hetes terhes voltam!!! A pocakom egáltalán nem nõtt, sõt a nadrágomra övet is kellett tegyek, mert majdnem leesett rólam. Az a dokim azóta már nem nem praktizál!! Ja, és 15 hetesen mentem a terhesgondozóba, aztán ahogy kellett járnom a vizsgálatokra. 5 pecsétem lett és megkaptam az anyaságit. 4, 5 hónapos egészséges, tündéri, jól fejlõdõ, sok örömet adó picilányom van. Elsõ babám. Ne idegeskedj! A munkáltatómnak akkor mondtam meg, amikor megkaptam a kiskönyvem. Üdv. és Sok boldogságot
A kérdező hozzászólása: Nos, hadd döntsem el én, hogy mikor vettem észre, hogy terhes vagyok... köszönöm. 1. rendszertelen volt a ciklusom, ezért máskor is elõfordult már, hogy hónapokig nem menstruáltam. 2. súlyfeleslegem van, így nem volt látható, hogy nõ a hasam. Sõt, mivel az eleinte fogytam is, pláne nem tûnt fel a dolog. 3. Megköszönném, ha valaki válaszol, akkor a kérdésre válaszolna, és nem azt kritizálná, hogy ki mikor vette észre, hogy terhes.
15 hetesen én még simán a rendes nadrágjaimat hordtam, úgy 20 hetesen kezdett nõni csak a hasam. Na, kérdésre válaszolva, fogsz kapni pénzt, ne aggódj, addigra simán összejön a 6 (vagy 4?, már nem emlékszem) pecsét.
Számomra is furcsa ez az egész! Én 15 hetesen már kismamanadrágot hordtam, mert már nem fértem bele a nadrágjaimba, és már a pocim is gömbölyödött. Durvább, hogy nekem olyan ismerõsöm volt, aki bement epegörcsökre hivatkozva a kórházba, és ott vették észre, hogy beindult a szülés. Állítóla foggalma sem volt róla, hogy terhes, a rugdosást betudta szélmozgásnak. Hozzáteszem eléggé nagy darab volt, de láttuk rajta, hogy másképp néz ki. Hiába beszéltünk neki.... Igy lehet
Azt még elfelejtettem, hogy egy 8hónapos kismama babája igazán, hogy tud rugni, rugdosni a pocakban!
Szia!Az ellõttem szólónak igazad van.Nem értem, hogy nem lehet észre venni ha valaki terhes.Én két terhességen vagyok túl és megéreztem még a menszi elõtt, hogy valami van.A kérdezõnek ne haragudjál, de egy 15 hetes kismamának már gömbölyõdik a pocakja.Aki meg 8hónapos volt és ha meg volt a menszije akkor is nem gondolkodott el rajta, hogy miért nõvekedik a pocija!
A 8 honap tenyleg fura..valaki ne erezze a baba rugdolozasat...
Meg fogod kapni a sege´lyt.A fönöködet pedig értesítsd az állapotodról.(Nekem 15 hetesen már pocakom volt.terhes nacit kellett vegyek) Még csak egy komentet szólnék hozzá.Hogy lehet az, hogy valaki 8 hónaposan jön rá, hogy terhes??Addígra akkora a hasunk, hogy a talpunkat sem la´tjuk.Legala´bbis én úgy voltam.söt, mennyit mocorog az a baba.Ilyen nincsen.
Én úgy tudom 4 alkalommal kell megjelenni terhesgondozáson akkor kapsz.Sztem csak a munkáltatónál fontos a 12hét, mert addig be kell jelenteni elvileg, hogy terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: Igen, arra gondoltam. Köszi :)
Hello!A 10-dik válaszadó vagyok nem akartalak a kérdéssemmel megbántani, ha megbántottalak akkor elnézést kérek, de nekem még mindig furcsa ez a dolog.Biztosan van ilyen ha veled is megtörtént.Mégegyszer elnézést kérek!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Meddig tartott a kitolási szakaszod?

31

Lehet hallani ha megreped a magzatburok es elfolyik a magzatviz?

9

Melyik szülész dokit ajánlanátok régi MÁV (ÁÉK), vagy a Uzsoki kórház szülészetéről?

7

Dr. Szemán György (Miskolc, Semmelweis) mennyiért vállal egy szülést?

Egyik ismerősöm azt mondta hogy sima szülés fix 80 ezer a császár meg fix 100 ezer. Én úgy tudtam hogy nem mond tarifát, annyit kap amennyit a kismama gondol. Mindenhol azt olvastam hogy nem pénzéhes meg ilyenek. Azt hallottam hogy pesten a vizsgálat 10szeresét illik adni, de ez vidéken valamivel kevesebb. 8000 nála egy vizsgálat és a 10xese valóban 80 ezer. Tud valaki erről valamit? Szült nála valaki mostanság vagy tervezi hogy nála szül? Köszi előre is. :)

7

SOS! Aki Istvánba szült KÁDBAN, hogy vannak az orvosoknál a terhesgondozási árak, meg maga a szülés mennyi? Help!

5

Ha volt fogadott szülésznőtök, ti mennyit fizettetek neki?

4

Normális, hogy 4 nappal a császármetszés után már egyáltalán nincs vérzésem?

Az első napon bő vérzésem volt, aztán 2-3 napig pecsételő, azóta pedig semmi... Az első babával sokáig véreztem, és akkor mondta valaki, hogy az a jó, mert húzódik vissza a méh, tisztul aminek kell. Ehhez képest most szinte semmi vérzésem nem volt. Érdekelne, hogy volt-e másnak is ilyen.

5

Szülés indulhat délután?

azt mondják éjszaka vagy délelőtt kezdődik általában.

10

Hogyan segíthet egy nő a barátnőjének szülés közben?

:) Én megyek be a barátnőmmel szülni, mert a férje nagyon nem szeretne. Második babájuk, de az első majdnem meghalt szülés közben és ez akkora trauma volt apukának, hogy most nem mert bemenni. Engem kértek meg és nagyon szívesen vállaltam. Habár már szültem gyermeket, mégis a tanácsaitokat szeretném kérni. Remélhetőleg természetesen szül és bent tudok lenni, a lehető legtöbb dologgal támogatva.

8

Szült valaki 2013-ban Szegeden Dr. Nagy Lászlónál? Tapasztalatok?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!