Találatok a következő kifejezésre: Nálam csak hetesen derült ki, (1 db)

Nálam csak 15 hetesen derült ki, hogy terhes vagyok. Nem fogok kapni szülési segélyt?

Azt olvastam valahol, hogy csak az kaphat szülési segélyt, akit 12 hetes kora el?tt terhesgondozásba vettek. Nálam viszont csak 15 hetesen derült ki, hogy terhes vagyok. Akkor most mi lesz?

Legjobb válasz: Ha az 1x-i szülési segélyre gondolsz az 6 pecsét a kiskönyvedben,máshoz nincs kötve.Ez hülyeség van olyan ismerõsöm,aki 8 hónaposan jött rá,hogy terhes mégis kapott.

Ha az 1x-i szülési segélyre gondolsz az 6 pecsét a kiskönyvedben, máshoz nincs kötve.Ez hülyeség van olyan ismerõsöm, aki 8 hónaposan jött rá, hogy terhes mégis kapott.
Miért kell veszekedni!!!
4 alkalommal kell megjeleni terhesgondozáson, ott kapsz egy igazolást majd azzal kell a MÁK-ba menni, ott kell majd igényelni.Szülésig böven meg lesz a 4 alkalom.
A kérdező hozzászólása: Nem csináltam, ugyanis óvszert használtunk, tehát alapból nem volt okom gyanakodni. Örülök, hogy te ennyire elõrelátó voltál. De könyörgöm, leszállhatnánk már arról, hogy miért csak késõbb derült ki a terhességem?!
Szia!Ha rendszertelen volt a ciklusod és éppen nem jött meg emellet nemi életet éltél ne haragudj, hogy megkérdezem terhességi tesztet nem csináltál ilyenkor?!Nekem is volt olyan, hogy kimaradt a menszim és azzonnal vettem tesztet.A kérdésedre válaszolva igen fogol kapni szülési segélyt.
Szia! 36 éves vagyok. Nekem is rendszertelen volt a havi ciklusom. Havonta 2-szer jártam dokihoz. 2007. augusztusban ki akart pakolni, mert méhen belüli gyulladást látott ultrahanggal, de hála nem volt hely a nõgyógyon, nem feküdtem be. Aztán szeptemberben elmentem kirándulni és rosszul lettem egy másik doki ultrahangozott, 14. hetes terhes voltam!!! A pocakom egáltalán nem nõtt, sõt a nadrágomra övet is kellett tegyek, mert majdnem leesett rólam. Az a dokim azóta már nem nem praktizál!! Ja, és 15 hetesen mentem a terhesgondozóba, aztán ahogy kellett járnom a vizsgálatokra. 5 pecsétem lett és megkaptam az anyaságit. 4, 5 hónapos egészséges, tündéri, jól fejlõdõ, sok örömet adó picilányom van. Elsõ babám. Ne idegeskedj! A munkáltatómnak akkor mondtam meg, amikor megkaptam a kiskönyvem. Üdv. és Sok boldogságot
A kérdező hozzászólása: Nos, hadd döntsem el én, hogy mikor vettem észre, hogy terhes vagyok... köszönöm. 1. rendszertelen volt a ciklusom, ezért máskor is elõfordult már, hogy hónapokig nem menstruáltam. 2. súlyfeleslegem van, így nem volt látható, hogy nõ a hasam. Sõt, mivel az eleinte fogytam is, pláne nem tûnt fel a dolog. 3. Megköszönném, ha valaki válaszol, akkor a kérdésre válaszolna, és nem azt kritizálná, hogy ki mikor vette észre, hogy terhes.
15 hetesen én még simán a rendes nadrágjaimat hordtam, úgy 20 hetesen kezdett nõni csak a hasam. Na, kérdésre válaszolva, fogsz kapni pénzt, ne aggódj, addigra simán összejön a 6 (vagy 4?, már nem emlékszem) pecsét.
Számomra is furcsa ez az egész! Én 15 hetesen már kismamanadrágot hordtam, mert már nem fértem bele a nadrágjaimba, és már a pocim is gömbölyödött. Durvább, hogy nekem olyan ismerõsöm volt, aki bement epegörcsökre hivatkozva a kórházba, és ott vették észre, hogy beindult a szülés. Állítóla foggalma sem volt róla, hogy terhes, a rugdosást betudta szélmozgásnak. Hozzáteszem eléggé nagy darab volt, de láttuk rajta, hogy másképp néz ki. Hiába beszéltünk neki.... Igy lehet
Azt még elfelejtettem, hogy egy 8hónapos kismama babája igazán, hogy tud rugni, rugdosni a pocakban!
Szia!Az ellõttem szólónak igazad van.Nem értem, hogy nem lehet észre venni ha valaki terhes.Én két terhességen vagyok túl és megéreztem még a menszi elõtt, hogy valami van.A kérdezõnek ne haragudjál, de egy 15 hetes kismamának már gömbölyõdik a pocakja.Aki meg 8hónapos volt és ha meg volt a menszije akkor is nem gondolkodott el rajta, hogy miért nõvekedik a pocija!
A 8 honap tenyleg fura..valaki ne erezze a baba rugdolozasat...
Meg fogod kapni a sege´lyt.A fönöködet pedig értesítsd az állapotodról.(Nekem 15 hetesen már pocakom volt.terhes nacit kellett vegyek) Még csak egy komentet szólnék hozzá.Hogy lehet az, hogy valaki 8 hónaposan jön rá, hogy terhes??Addígra akkora a hasunk, hogy a talpunkat sem la´tjuk.Legala´bbis én úgy voltam.söt, mennyit mocorog az a baba.Ilyen nincsen.
Én úgy tudom 4 alkalommal kell megjelenni terhesgondozáson akkor kapsz.Sztem csak a munkáltatónál fontos a 12hét, mert addig be kell jelenteni elvileg, hogy terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: Igen, arra gondoltam. Köszi :)
Hello!A 10-dik válaszadó vagyok nem akartalak a kérdéssemmel megbántani, ha megbántottalak akkor elnézést kérek, de nekem még mindig furcsa ez a dolog.Biztosan van ilyen ha veled is megtörtént.Mégegyszer elnézést kérek!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Császár után vagyok 9 héttel. Szerintetek elkezdhetek már futni/felüléseket csinálni?

1

Anyukák, akiknek 3-4 hónapos a babája! Hogyan gondoltok vissza a szülésre?

Sokat gondoltok még rá? Pozitív vagy negatív élményként emlékeztek rá? Mikor szeretnétek a következőt?

5

Szülés után mennyi idővel kezdtek halványodni a striáitok?

1

Leírnátok mindent részletesen? Ti mit, hogyan csináltatok?

Sok mindenre kiváncsi vagyok!
Írom is:
-amikor megtudtátok, hogy babát vártok mikor mentetek el először orvoshoz?
-ha volt fogadott orvos, akkor az egész várandóság alatt minden vizsgálatnál hozzá mentetek (csak magánrendelésre vagy a kórházba)?
-magán renedelésen minden alkalommal kell fizetni ugyanugy vagy csak egy nagyobb összeget egyben?
-szülésznőt is/vagy orvos vagy eggyiket sem választottatok?
-mikor mentél be a kórházba, hogy te most szülni fog? (elfolyt a magzatvíz, apró fájások, vagy magy már csak a végén) Mennyivel utánna lett meg a baba?
-honnan tudtad, hogy "igen most menni kell itt az idő"?
-mindenki kap beöntést vagy csak aki kéri, vagy mi alapján döntik ezt el? Rossz érzés?
-gátmetszés? mikor csinálják? minden esetben, ha nem szeretnéd az is megoldható (krémmel hallottam, hogy lehet kenni, hogy jobban táguljon?)?
-miután megszületett a pici utánna lévő napokban (így hallottam)valamikor itattak ricinus olajat veled?
-amig a korházaban voltál és minden nap mentek az orvosok, akkor mindig megvizsgálnak? mindegyik orvos vagy csak a sajátod? (én mindig is Doktornőhöz jártam/járok, és nem hiába. Nem szeretem, hogy férfiak "nézegetnek". Tudom, hogy milliót láttak már, meg ez a munkájuk, de engem akkor is nagyon nagyon zavar!
-fogadott orvosnál megkérdezted, hogy mennyit "kell" fizetni, vagy ő mondta a tarifát, vagy adtál amennyit gondoltál?
-ha fogadtál orvost vagy szülésznőt akkor ők minden esetben kedvesek megértőek voltak veled? Nem bántad meg? Vagy épp a hiányukat?

Most épp ennyi lenne!
Köszönöm annak aki szakít rám egy kis időt!

7

Nem akarom hogy anyukám feljöjjön szülés után?

Decemberre vagyok kiírva de már most bejelentette hogy ő márpedig fel akar jönni, 21. énre vagyok kiírva, szeretném a szenteestét ha hazajöhetünk addigra és meglezs a pici akkor a 2 évesemmel a párommal és a picivel tölteni de nem tudom hogy közöljem anyukámmal hogy megértse és ne legyen hiszti belőle, azért akarom még most mert akkor addigra megnyugszik.

9

Lehet kérni a szülés megindítását?

jövő hét szombatra vagyok ki írva és Szerdán megyek orvoshoz.Tudom hogy van még egy kis ideje de nagyon nehezen bírom már a terhességet és türelmetlen is vagyok már!!!Nagyon szeretnék megszülni és a karjaimban tartani a babám!!!Ami a legjobban bosszant az az hogy mindenki azt kérdezgeti "egyben vagy még?megszültél már?Mikor szülsz?"!!
Lehetséges kérnem szerdán hogy indítsák meg a szülést?

39+2hkm

14

Császár után meddig ajánlatos haskötőt használni?

2

Én szeretnék egy második gyereket a páromtól. Hogy hozzam föl a témát?

4

Szülés után mi a teendő a hassal?

Annyira sok információ van és én elvesztem köztük. Amikor megszültem a babát akkor rögtön kell hordani hasleszorítót? Vagy feküdni kell amennyit csak tudok? Vagy kenegetni kell a hasat? Mit kell tenni a hassal, hogy viszonylag ugyan olyan legyen mint volt? Jelenleg kakaóvajjal és mandulaolajjal kenem a pocakom, de szülés után mit kell csinálni? Mikortól lehet/kell tornázni?

6

Aki 12kg-ot hizott osszesen (11-13kg), mennyi ment le a szulestol?

Mire hazajottel a korhazbol...

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!