Találatok a következő kifejezésre: Nálam csak hetesen derült ki, (1 db)

Nálam csak 15 hetesen derült ki, hogy terhes vagyok. Nem fogok kapni szülési segélyt?

Azt olvastam valahol, hogy csak az kaphat szülési segélyt, akit 12 hetes kora el?tt terhesgondozásba vettek. Nálam viszont csak 15 hetesen derült ki, hogy terhes vagyok. Akkor most mi lesz?

Legjobb válasz: Ha az 1x-i szülési segélyre gondolsz az 6 pecsét a kiskönyvedben,máshoz nincs kötve.Ez hülyeség van olyan ismerõsöm,aki 8 hónaposan jött rá,hogy terhes mégis kapott.

Ha az 1x-i szülési segélyre gondolsz az 6 pecsét a kiskönyvedben, máshoz nincs kötve.Ez hülyeség van olyan ismerõsöm, aki 8 hónaposan jött rá, hogy terhes mégis kapott.
Miért kell veszekedni!!!
4 alkalommal kell megjeleni terhesgondozáson, ott kapsz egy igazolást majd azzal kell a MÁK-ba menni, ott kell majd igényelni.Szülésig böven meg lesz a 4 alkalom.
A kérdező hozzászólása: Nem csináltam, ugyanis óvszert használtunk, tehát alapból nem volt okom gyanakodni. Örülök, hogy te ennyire elõrelátó voltál. De könyörgöm, leszállhatnánk már arról, hogy miért csak késõbb derült ki a terhességem?!
Szia!Ha rendszertelen volt a ciklusod és éppen nem jött meg emellet nemi életet éltél ne haragudj, hogy megkérdezem terhességi tesztet nem csináltál ilyenkor?!Nekem is volt olyan, hogy kimaradt a menszim és azzonnal vettem tesztet.A kérdésedre válaszolva igen fogol kapni szülési segélyt.
Szia! 36 éves vagyok. Nekem is rendszertelen volt a havi ciklusom. Havonta 2-szer jártam dokihoz. 2007. augusztusban ki akart pakolni, mert méhen belüli gyulladást látott ultrahanggal, de hála nem volt hely a nõgyógyon, nem feküdtem be. Aztán szeptemberben elmentem kirándulni és rosszul lettem egy másik doki ultrahangozott, 14. hetes terhes voltam!!! A pocakom egáltalán nem nõtt, sõt a nadrágomra övet is kellett tegyek, mert majdnem leesett rólam. Az a dokim azóta már nem nem praktizál!! Ja, és 15 hetesen mentem a terhesgondozóba, aztán ahogy kellett járnom a vizsgálatokra. 5 pecsétem lett és megkaptam az anyaságit. 4, 5 hónapos egészséges, tündéri, jól fejlõdõ, sok örömet adó picilányom van. Elsõ babám. Ne idegeskedj! A munkáltatómnak akkor mondtam meg, amikor megkaptam a kiskönyvem. Üdv. és Sok boldogságot
A kérdező hozzászólása: Nos, hadd döntsem el én, hogy mikor vettem észre, hogy terhes vagyok... köszönöm. 1. rendszertelen volt a ciklusom, ezért máskor is elõfordult már, hogy hónapokig nem menstruáltam. 2. súlyfeleslegem van, így nem volt látható, hogy nõ a hasam. Sõt, mivel az eleinte fogytam is, pláne nem tûnt fel a dolog. 3. Megköszönném, ha valaki válaszol, akkor a kérdésre válaszolna, és nem azt kritizálná, hogy ki mikor vette észre, hogy terhes.
15 hetesen én még simán a rendes nadrágjaimat hordtam, úgy 20 hetesen kezdett nõni csak a hasam. Na, kérdésre válaszolva, fogsz kapni pénzt, ne aggódj, addigra simán összejön a 6 (vagy 4?, már nem emlékszem) pecsét.
Számomra is furcsa ez az egész! Én 15 hetesen már kismamanadrágot hordtam, mert már nem fértem bele a nadrágjaimba, és már a pocim is gömbölyödött. Durvább, hogy nekem olyan ismerõsöm volt, aki bement epegörcsökre hivatkozva a kórházba, és ott vették észre, hogy beindult a szülés. Állítóla foggalma sem volt róla, hogy terhes, a rugdosást betudta szélmozgásnak. Hozzáteszem eléggé nagy darab volt, de láttuk rajta, hogy másképp néz ki. Hiába beszéltünk neki.... Igy lehet
Azt még elfelejtettem, hogy egy 8hónapos kismama babája igazán, hogy tud rugni, rugdosni a pocakban!
Szia!Az ellõttem szólónak igazad van.Nem értem, hogy nem lehet észre venni ha valaki terhes.Én két terhességen vagyok túl és megéreztem még a menszi elõtt, hogy valami van.A kérdezõnek ne haragudjál, de egy 15 hetes kismamának már gömbölyõdik a pocakja.Aki meg 8hónapos volt és ha meg volt a menszije akkor is nem gondolkodott el rajta, hogy miért nõvekedik a pocija!
A 8 honap tenyleg fura..valaki ne erezze a baba rugdolozasat...
Meg fogod kapni a sege´lyt.A fönöködet pedig értesítsd az állapotodról.(Nekem 15 hetesen már pocakom volt.terhes nacit kellett vegyek) Még csak egy komentet szólnék hozzá.Hogy lehet az, hogy valaki 8 hónaposan jön rá, hogy terhes??Addígra akkora a hasunk, hogy a talpunkat sem la´tjuk.Legala´bbis én úgy voltam.söt, mennyit mocorog az a baba.Ilyen nincsen.
Én úgy tudom 4 alkalommal kell megjelenni terhesgondozáson akkor kapsz.Sztem csak a munkáltatónál fontos a 12hét, mert addig be kell jelenteni elvileg, hogy terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: Igen, arra gondoltam. Köszi :)
Hello!A 10-dik válaszadó vagyok nem akartalak a kérdéssemmel megbántani, ha megbántottalak akkor elnézést kérek, de nekem még mindig furcsa ez a dolog.Biztosan van ilyen ha veled is megtörtént.Mégegyszer elnézést kérek!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen betétet és mennyit visztek a kórházba? Ugye nem elég csak az éjszakai always tisztasági betét?

34 hetes kismami,most készítem a csomagot,és itt vagyok elakadva ... :)

13

Mit lehet csinálni egy kórházban éjszaka, ha nem tudsz aludni?

Sziasztok!
Tudom, fura a kérdés, de én nem tudok aludni éjszaka. Plusz idegen helyen soha nem tudtam aludni. Mit lehet ilyenkor csinálni? Világítás van valamennyi éjjel, de csak amolyan félhomály, tévé nincs, telefonból csak egy régi típusút viszek, mert itt gyakoriak a lopások.
Séta, ücsörgés a folyosón? Mit csináljak?

10

Szült valaki mostanában Kanizsán?

Elmesélnéd a tapasztalataidat?
Minden érdekel!!!

4

Miskolcon mostanában (2013) általában mennyit "illik adni" a szülésért? Ti rákérdeztek a dokinál, ha van fogadott orvos? Vagy megmondja magától?

6

Csak engem zavar ez ennyire? Hogyan győzhetném le, ha ennyire szégyellős vagyok? Csak én érzem megalázónak a szülés kitolási szakaszát?

Néztem szülésvideókat, főleg a Kandász Andi féle Szülőszoba műsor részeit, és én nem a fájdalomtól tartok, sokkal inkább attól, hogy kitolásnál végig mint valami kirakodó vásáron ott áll a doki, szülésznő (jobb esetben csak ők ketten, rosszabb esetben meg még egy csapat) és nézi a babakibújását. Szörnyű szégyellős vagyok, még a nőgyógyászati vizsgálatnál is rettenetesen cikin érzem magam, mint a kisgyerekek eltakarom a szemem, ha én nem látok, mások sem látnak - gondolom magamban vagy nem tudom, ezen mindig mosolyog a dokim. Nekem olyan idegen ez. Beszélgettem a fogadott szülésznőmmel, aki annyit tudott megígérni, hogy csak a legszükségesebb emberek lesznek ott, tehát pl. tanulókat nem hív be hozzám, ha ennyire megvisel ez engem, illetve pszichológust javasolt. Szívem szerint elküldeném a férjemet az orvosira, hogy gyorsan pár hét alatt szerezzen orvosi diplomát és legyen szülész szakorvos, mert ő az egyedüli, akit szívesen a lábam közé engednék. Persze tudom, hogy segíteni vannak ott, meg ha baj van, a babám és az én életem múlhat azon, hogy közel a segítség, ezért nem is szülnék itthon, de megkeseríti ez az egész a babavárásomat. A havi rutinellenőrzésekre is úgy megyek mint akinek a fogát húzzák, az orvosom azon szokott nevetni, hogy ő rá még senki nem nézett olyan tekintettel mint én, mikor mondja, hogy megvizsgál, szerinte ölni tudnék. És valahol igaza van. Ki nem állhatom, úgy érzem magam minden vizsgálatnál mint akit megerőszakolnak, pedig nagyon óvatos, rendes orvosom van, próbál mindig poénkodni, hogy egy kicsit elterelje a figyelmemet, meg igazából én is viccelődök, ha zavarban vagyok, és nála mindig abban vagyok.

21

2. -ik kisbabámat várom! Szombat és vasárnap elment a nyákdugó! Vasárnap hajnalban 1 órát sétálgattam hogy indulni kell e vagy nem és egyszer csak elmúltak a fájások! Szerintetek?

Sokat feszít,kenényedik a hasam és olyan Mensi szerű fájásaim szoktak lenni!!!Szerintetek sok van még hátra???1 hete 1 ujjnyira voltam nyitva!!!39 hetes kismama vagyok!!

7

Ha az első kisbabánk sok hajjal született, akkor a mâsodik is úgy fog? Befolyásolja, hogy ég vagy nem ég a gyomrom? Nektek hogy volt?

5

CIN3 lett a rákszűrésem eredménye. Milyen szülésre számíthatok?

Holnap délutánra van időpontom az orvosomhoz és Vele mindent meg fogunk beszélni, de csak ekörül forog az agyam és ha van vkinek tapasztalata hálás lennék ha megosztaná addig velem.
A tesztem eredménye cin3 lett, most vagyok 27 hetes kismama november közepére vagyok kiírva. Van már egy másfél éves kislányom akit teljesen természetes úton hoztam a világra, de mikor vajúdás közben felmerült a kórházban, hogy elképzelhető hogy császár lesz belőle akkor sírvafakadtam.
Olvastam egy hasonló jellegű kérdést itt, de az nem a szülés jellegére vonatkozott, szóval az érdekelne, hogy ilyen esetben az orvos a császármetszést választja a baba világrahozatalára?
Előre is köszönöm a válaszokat!

3

Ha leszorítom a pocakomat, hamarabb visszahúzódik?

2hete szültem, és még mindig elég nagy a pocakom, pedig nem vagyok nagy darab. 55 kg vagyok, és lapos hassal indult a terhességem, ami a 2. volt. Első szülésem után úgy emlékszem eleve kisebb hassal jöttem haza a kórházból, és elég hamar lapos lett a pocakom, bármiféle torna nélkül. Most még mindig nagy a pocakom, és lehet az is benne van, hogy 2. terhesség és esetleg jobban kinyúlt már a pocakom, de vissza fog húzódni laposra ismét? És ha esetleg leszorítanám valamivel, akkor hamarabb, vagy jobban visszahúzódna szerintetek?

Köszönöm.

4

Fogadott orvosotoknak a szülésnél mennyi pénzt adtatok?

Érdekelne, hogy ti előtte megkérdeztétek, hogy mennyibe fáj nála a szülés? Mennyi pénzt adtatok neki?

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!