Találatok a következő kifejezésre: Nálam csak hetesen derült ki, (1 db)

Nálam csak 15 hetesen derült ki, hogy terhes vagyok. Nem fogok kapni szülési segélyt?

Azt olvastam valahol, hogy csak az kaphat szülési segélyt, akit 12 hetes kora el?tt terhesgondozásba vettek. Nálam viszont csak 15 hetesen derült ki, hogy terhes vagyok. Akkor most mi lesz?

Legjobb válasz: Ha az 1x-i szülési segélyre gondolsz az 6 pecsét a kiskönyvedben,máshoz nincs kötve.Ez hülyeség van olyan ismerõsöm,aki 8 hónaposan jött rá,hogy terhes mégis kapott.

Ha az 1x-i szülési segélyre gondolsz az 6 pecsét a kiskönyvedben, máshoz nincs kötve.Ez hülyeség van olyan ismerõsöm, aki 8 hónaposan jött rá, hogy terhes mégis kapott.
Miért kell veszekedni!!!
4 alkalommal kell megjeleni terhesgondozáson, ott kapsz egy igazolást majd azzal kell a MÁK-ba menni, ott kell majd igényelni.Szülésig böven meg lesz a 4 alkalom.
A kérdező hozzászólása: Nem csináltam, ugyanis óvszert használtunk, tehát alapból nem volt okom gyanakodni. Örülök, hogy te ennyire elõrelátó voltál. De könyörgöm, leszállhatnánk már arról, hogy miért csak késõbb derült ki a terhességem?!
Szia!Ha rendszertelen volt a ciklusod és éppen nem jött meg emellet nemi életet éltél ne haragudj, hogy megkérdezem terhességi tesztet nem csináltál ilyenkor?!Nekem is volt olyan, hogy kimaradt a menszim és azzonnal vettem tesztet.A kérdésedre válaszolva igen fogol kapni szülési segélyt.
Szia! 36 éves vagyok. Nekem is rendszertelen volt a havi ciklusom. Havonta 2-szer jártam dokihoz. 2007. augusztusban ki akart pakolni, mert méhen belüli gyulladást látott ultrahanggal, de hála nem volt hely a nõgyógyon, nem feküdtem be. Aztán szeptemberben elmentem kirándulni és rosszul lettem egy másik doki ultrahangozott, 14. hetes terhes voltam!!! A pocakom egáltalán nem nõtt, sõt a nadrágomra övet is kellett tegyek, mert majdnem leesett rólam. Az a dokim azóta már nem nem praktizál!! Ja, és 15 hetesen mentem a terhesgondozóba, aztán ahogy kellett járnom a vizsgálatokra. 5 pecsétem lett és megkaptam az anyaságit. 4, 5 hónapos egészséges, tündéri, jól fejlõdõ, sok örömet adó picilányom van. Elsõ babám. Ne idegeskedj! A munkáltatómnak akkor mondtam meg, amikor megkaptam a kiskönyvem. Üdv. és Sok boldogságot
A kérdező hozzászólása: Nos, hadd döntsem el én, hogy mikor vettem észre, hogy terhes vagyok... köszönöm. 1. rendszertelen volt a ciklusom, ezért máskor is elõfordult már, hogy hónapokig nem menstruáltam. 2. súlyfeleslegem van, így nem volt látható, hogy nõ a hasam. Sõt, mivel az eleinte fogytam is, pláne nem tûnt fel a dolog. 3. Megköszönném, ha valaki válaszol, akkor a kérdésre válaszolna, és nem azt kritizálná, hogy ki mikor vette észre, hogy terhes.
15 hetesen én még simán a rendes nadrágjaimat hordtam, úgy 20 hetesen kezdett nõni csak a hasam. Na, kérdésre válaszolva, fogsz kapni pénzt, ne aggódj, addigra simán összejön a 6 (vagy 4?, már nem emlékszem) pecsét.
Számomra is furcsa ez az egész! Én 15 hetesen már kismamanadrágot hordtam, mert már nem fértem bele a nadrágjaimba, és már a pocim is gömbölyödött. Durvább, hogy nekem olyan ismerõsöm volt, aki bement epegörcsökre hivatkozva a kórházba, és ott vették észre, hogy beindult a szülés. Állítóla foggalma sem volt róla, hogy terhes, a rugdosást betudta szélmozgásnak. Hozzáteszem eléggé nagy darab volt, de láttuk rajta, hogy másképp néz ki. Hiába beszéltünk neki.... Igy lehet
Azt még elfelejtettem, hogy egy 8hónapos kismama babája igazán, hogy tud rugni, rugdosni a pocakban!
Szia!Az ellõttem szólónak igazad van.Nem értem, hogy nem lehet észre venni ha valaki terhes.Én két terhességen vagyok túl és megéreztem még a menszi elõtt, hogy valami van.A kérdezõnek ne haragudjál, de egy 15 hetes kismamának már gömbölyõdik a pocakja.Aki meg 8hónapos volt és ha meg volt a menszije akkor is nem gondolkodott el rajta, hogy miért nõvekedik a pocija!
A 8 honap tenyleg fura..valaki ne erezze a baba rugdolozasat...
Meg fogod kapni a sege´lyt.A fönöködet pedig értesítsd az állapotodról.(Nekem 15 hetesen már pocakom volt.terhes nacit kellett vegyek) Még csak egy komentet szólnék hozzá.Hogy lehet az, hogy valaki 8 hónaposan jön rá, hogy terhes??Addígra akkora a hasunk, hogy a talpunkat sem la´tjuk.Legala´bbis én úgy voltam.söt, mennyit mocorog az a baba.Ilyen nincsen.
Én úgy tudom 4 alkalommal kell megjelenni terhesgondozáson akkor kapsz.Sztem csak a munkáltatónál fontos a 12hét, mert addig be kell jelenteni elvileg, hogy terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: Igen, arra gondoltam. Köszi :)
Hello!A 10-dik válaszadó vagyok nem akartalak a kérdéssemmel megbántani, ha megbántottalak akkor elnézést kérek, de nekem még mindig furcsa ez a dolog.Biztosan van ilyen ha veled is megtörtént.Mégegyszer elnézést kérek!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha első babámat császárral szültem akkor mennyi esély van rá, hogy másodjára szülhetek természetesen ha nincs fogadott orvosom?

Kisfiamat azért kellett császárral kivenni mert a dokim türelmetlen volt és, hogy meggyorsítsa az eseményeket inkább bekötött 2 üveg oxitocint meg burkot repesztett. Aztán természetesen ettől előreesett a köldökzsinór és gyengült a szívhang úgyhogy inkább megcsászároztak. Most nincs fogadott orvosom de szeretnék természetesen szülni, úgy, hogy senki nem siettet és nem "nyúl bele"fölöslegesen. Sajnos ilyen hozzáállású orvost nem találtam a közelünkben úgyhogy inkább nem fogadok senkit. Így viszont mennyi esélyem van a természetes szülésre??

9

Magankorhazban ahol megvan adva hogy az orvosnak, szulesznonek mennyit az ara, azon felül megl szokás/ kell adni?

3

6 hete szültem, de a szex nem megy még, meddig lesz így, mit csináljak?

Ahogy megvolt a 6 hetes vizsgálat és mindent rendben találtak aznap már próbálkoztunk,de nem volt valami kellemes. 2. természetes szülésem volt,azt nem mondanám hogy fájt a szex,de kicsit feszült és kellemes végkép nem volt,lehet csak túl paráztam,mert nagyon izgultam hogy kellemetlen érzés lesz.Pár nap telt el csak azóta,de gondolni sem tudok arra hogy szex legyen,hozzám se érjen ott,attól félek ez így is marad.Nem volt nehéz szülésem,de elegem lett abból hogy ott babráltak,a rossz élmények sokszor előjönnek.

7

Veszprémi korházba mit kell bevinni a kismamának. Majd a kisbabának?

2

37+4 hetes vagyok és nagyon gyengének érzem magam, étvágyam nincs, folyadékot úgy gondolom eleget fogyasztok. Holnap NST. Kérhetem külön az orvost, hogy vizsgáljon meg? (nem fogadott) Volt valaki így? Jelezhet ez bármit is?

7

1 héttel a szülés előtt hagyott itt a párom. Mit csináljak?

Van már 3 gyermek...ő a 4. Apuka most döntött úgy, hogy neki mégis a bulik, a haverok, a drogok lesznek az elsők. Ezt tegnap este közölte velem, majd fogta a cuccait, és elment. És ezt mint derült égből a villámcsapás, mert eddig reggel 6-tól este 7-ig melózott. Ma reggel kilépett a melóhelyéről, és az egyik haverjához költözött.
Ilyenkor hogyan tovább? A gyerekeknek mit mondjak?
Teljesen egyedül vagyok velük. Apukám mondta, hogy költözzek oda hozzá. Ti mennétek?

22

Miért hiszik az olyan sokan hogy a császárral való szülés egy leányálom?

26

Ha megszülünk milyen támogatásokat kapunk, vagyis kell kapni? Tényleg van ilyen?

3

Németországban élek és van egy éves munkaviszonyom, terhes vagyok azonban szeretnék Magyarországon szülni csak nem tudom ha nem kinn szülök akkor is jár-e a családi pótlék és az Elterngeld vagy kötelező ahhoz Németországban szülnöm?

2

Volt olyan, aki úgy érezte, hogy szülésről durvább végignézni egy videót, mint élőben ott lenni?

(Nyilván lelkileg, mert testileg nem fájdalmas egy videót megnézni.:D)

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!