Találatok a következő kifejezésre: Mutathat téves a (8 db)

Hazudhat a teszt pozitívat vagy csak negatívat mutathat tévesen?

Lily tesztet csináltam. Mennyire megbízható?

Legjobb válasz: Igen,sajnos hazudhat.Pl ciszta esetében.

Igen, sajnos hazudhat.Pl ciszta esetében.
Nálam is poz. volt ez a teszt és cisztám van.
Nekem hazudott, pedig nincs cysta :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, holnap csinálok egy másikat is. Sajnos én nem örülök most a pozitívnak mert van már 2 gyerekem, és nagyon nehéz volt mindkét szülésem. Ezért nem szeretnék harmadikat. Elnézést kérek mindenkitõl, tudom, hogy sokan vannak itt akik évek óta próbálkoznak. És mi mindíg védekezünk!
Nekem is hazudott, mert olyan gyógyszert szedtem amitõl 2 csik lett! Paracetamol tartalmú, és nagyon is befolyásolja!!!
mi tortent?

Azalia fogamzásgátló szedése alatt (miatt) a (HCG-s) terhességteszt mutathat tévesen negatív eredményt?

Öt hónapja szültem császárral,a fogamzásgátló miatt nem menstruálok,de hasonló tüneteket észlelek,mint mikor el?ször voltam terhes...enyhe émelygés,furcsa érzés a hasban...csak bebeszélem magamnak?mindhárom tesztem negatív lett,de nem nyugodtam meg teljesen....ha esetleg terhes vagyok,mindenképp abba kéne szednem,a hormon-bogyókat.....

Legjobb válasz: bocs,abba kéne hagynpm,így akartam írni

A kérdező hozzászólása: bocs, abba kéne hagynpm, így akartam írni
Nem, ha terhes lennél, kimutatná a teszt.
A fogamzásgátlóbeli hatóanyag a ciklusodat alakító endogén (saját, belsõ) hormonokra van hatással. A hCG nevû hormon nemterhesekben nincs jelen, azt a megtermékenyítés és beágyazódás után kialakuló placenta(kezdemény) termeli. A fogamzásgátlóbeli hormon ennek szintjére nincs befolyással, és ezáltal a terhességi teszt pozitivitására sem. Vagyis ha teherbe estél, az mindenképp kimutatható lesz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat, hasznos volt :)
Szia! Én is Azalia-t szedtem, de nem terhesség alatt, hanem mert nem szedhetek ösztrogén tartalmú fogamzásgátlót. 5 hónap után abbahagytam, mert folyamatosan rosszul voltam tõle (émelygés, hányinger, fáradtság stb). Úgyhogy szerintem ez a fogamzásgátló hatása, nem a terhességé...

Ha fogamzásgátlót szedek (yadine), mutathat téves eredményt a terhességi teszt?

Legjobb válasz: nagyon kicsi az esélye, amúgy ezt a fog.gátl. nem befolyásolja,

nagyon kicsi az esélye, amúgy ezt a fog.gátl. nem befolyásolja,
Szerintem sem befolyasolja, hisz terhessegi hormont nem termel a szervezet, csak ha termes vagy. Lehet a teszt volt rossz. Ismeteld meg, ha megint (gondolom pozitiv) ugyanaz jon ki, akkor terhes vagy.
NEM, a fogamzásgátló NINCS hatással a terhességi teszt eredményére. A teszt csak akkor pozitív, ha a beágyazódott embrió megtermeli a hCG-t, tehát nem az anya szervezete termeli! Téves negatív lehet, ha túl hamar/nem reggeli vizeletbõl lett tesztelve, de téves pozitív nincs (illetve van, ha ritka betegségben szenved az illetõ, de ennek az esélyét ki lehet zárni).
A kérdező hozzászólása: A tesztet még nem végeztem el, holnap reggel akartam. Végül estére megjött az, aminek reggel/elõzõ este kellett volna. Féltem attól, ha megcsinálom a tesztet nem mutat valós eredményt. De így már nem kell miatta aggódnom. Köszönöm a válaszokat.

Mutathat tévesen pozitívat a terhességi teszt?

Van már egy 4,5 hónapos babám. Mivel gyanakodtam egy kicsit, reggel megcsináltam egy terhességi tesztet, 5 perc múlva negatívat mutatott, kidobtam. 1 óra múlva megnéztem és akkor már kirajzolódott egy másik csík is. Jelenthet ez terhességet? Befolyásolhatja a teszt eredményét a kizárólagos szoptatás (még nem menstruálok)? A teszt One Step volt.

Legjobb válasz: Szerintem mág nem ürült kia hcg a szervezetedbõl teljesen. ne izgulj. szerintem nem lesz ilyen hamar tesó :)

Szerintem mág nem ürült kia hcg a szervezetedbõl teljesen. ne izgulj. szerintem nem lesz ilyen hamar tesó :)
Szia! Nem valószínû, hogy szoptatás mellett teherbe esel, de elõfordulhat, hogy épp pont most volt az elsõ peteérésed... A tesztek használati utasításában általában (nem tudom, hogy ez a One Step-nél is így van-e) benne van, hogy csak a várakozási idõ lejártakor és csak akkor ad korrekt eredményt, órákkal a tesztelés után fals eredményt ad. Ha továbbra is gyanakodsz, tesztelj újat, vagy menj el dokihoz.
a tesztek egy vagy két óra mulva mindig pozitivat mutatnak.de van egy ismerõsöm, aki csinált egy tesztet, ami negativ lett.nem dobta ki, hanem lerakta a szekrényre.kb két és fél óra múlva megnézte, és pozitiv volt, és kiderült hogy terhes. ilyen is van:)
Hogy biztos legyél, menj dokihoz! Emlékeim szerint ez az a teszt, aminél a használati utasításon 2 helyen is feltüntetik, hogy NE értékeld az eredményt 10 perc után. Nos nekem mind a 2 terhességemet jóval a 10. perc után mutatta ki, úgyhogy a második alkalommal rájöttem, hogy nem ez a legjobb teszt.:)

Negyedik napja késik a mensim, de sajnos azóta görcsöl a hasam, folyton úgy érzem, hogy megjön. Nem bírtam várni és este teszteltem, negatív lett. Ennek ellenére reménykedhetek még? Az esti vizelet mutathat téves eredményt?

Az tény , hogy amióta emlékszem nagyon pontos a mensim,ez az els? alkalom hogy késik. Olvastam, hogy terheseknek is lehet "mindjárt meg jön " érzésük. Ha valaki tapasztalt ilyet és terhes, kérem írjon. Nagyon izgulok és nem bírom ezt a bizonytalanságot.

Legjobb válasz: Szerintem tesztelj újra reggeli elsõ vizelettel!

Szerintem tesztelj újra reggeli elsõ vizelettel!
valóban lehet ez a mindjárt meg jön érzés.nekem talán egész a 8.-9.hétig is eltartott.most a 25.hétben vagyok néha-néha most is érzem. csinálj párnap múlva REGGEL tesztet. sok sikert
Szia! Reggel tesztelj, akkor több hcg van a szervezetben.
Szia Nekem az a mindjart megjon erzes ugy a 10 hetig tartott, de meg ritkan most is elofordul, h erzem. En is ugy gondolom, h reggeli vizeletbol csinalj tesztet, de ha tenyleg nem szokott kesni a mensid akkor szeritnem baba van a dologban. Drukkolok neked, h babsa legyel 19 hetes kismama
Várj még 3-4 napot és reggel tesztelj! Drukkolok!
Nekem is volt mindjárt megjön érzésem, de mégsem, szóval nyugi! 4 nap múlva reggel tesztelj!
Reggeli elsõ vizeletbõl teszteljj újra, és szerintem az már pozitív eredményt fog mutatni! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a bíztató válaszokat. Még várok 1-2 napot és újra tesztelek.

Mutathat téves eredményt a teszt, ha előző nap este ittam pár pohár pezsgőt?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, nem befolyásolja, itt a Hcg-nek van szerepe,vagy van, vagy nincs a vizeletben.

Én úgy tudom, nem befolyásolja, itt a Hcg-nek van szerepe, vagy van, vagy nincs a vizeletben.
En is igy tudom, h nem befolyasolja.
Szerintem sem befolyásoljha, mert hormonszintet néz, nem más összetevõt.
Az alkohol nem befolyásolja az eredményt, de szerintem le is van írva a használati utasításban!
Nem.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó.:D
akkor gratulálok:)

13+6 hetesen fogok menni a 12 hetes UH-ra. Nagy gond? Mutathat down kórt tévesen?

Legjobb válasz: Sok kismamának (köztük nekem sem mondták el)hogy a 12 hetes uh csak egy támpont a down szûrésben teljesen nem kizárható vele.Mi csináltattunk kombinált tesztet,külön,ott mutatták ki h minden rendben.12 hetesen csak ráírják a papírra h megvan e az orrcsont és mennyi a tarkóredõ.De ne izgulj,én is izgultam és minden rendben!Max akkor izgulhatsz picit ha már 35 felett vagy.

Sok kismamának (köztük nekem sem mondták el)hogy a 12 hetes uh csak egy támpont a down szûrésben teljesen nem kizárható vele.Mi csináltattunk kombinált tesztet, külön, ott mutatták ki h minden rendben.12 hetesen csak ráírják a papírra h megvan e az orrcsont és mennyi a tarkóredõ.De ne izgulj, én is izgultam és minden rendben!Max akkor izgulhatsz picit ha már 35 felett vagy.
A kérdező hozzászólása: Fiatal vagyok, csak úgy szimplán izgulok, mert annyit hallom, hogy pontosan 12 hetesen kell menni.
gondnak azért gond, mert 12 hetes UH a neve.. a szûrés lényege a szervek áttekintésén túl, hogy kimutatták, hogy a downos gyerekek nagy százalékának a 12. héten MÉG nincs kifejlõdve az orrcosntja. Tehát a 14. héten már teljesen mindegy hogy elvégzik-e és azt mondják hogy juhhu van orcsont, mert amúgy is lenne, ha netán beteg lenne a babád. :( Tarkóredõt szintén ilyen alapon néznek, és az afp eredménnyel együtt nézik a genetikai eredményeket. Tehát kérdésedre válasz, nem, épp ez a baj hogy nem mutatja ki a down kór lehetõségét, mert téves a kor a diagnózihoz. De egyik vizsgálat sem 100% egyébként sem. Én elmennék azért korábban.. Üdv, 24hkm
A kérdező hozzászólása: De hogyan menjek el korábban, ha akkorra kaptam idõpontot?
Elsõ vagyok.Nincs fogadott orvosod?Ha van hívd fel és mond ezt el neki, hogy késõbbre kaptál, már majdnem 14 hetes leszel amire mész.
A kérdező hozzászólása: Nincs dokim sajnos:(
Én kaptam egy tájékoztatót a kombinált tesztrõl amiben ezt írják. A vizsgálat a terhesség 11.hét +1 napjától a 13.hét +6 napjáig bármikor elvégezhetõ, optimális ideje a 12. terhességi hét. Ennek ellenére az én dokim összesen három dátumot mondott hogy azok közül valamelyikre kérjek idõpontot. Én esetleg felhívnám õket mégegyszer és "könyörögnék" egy kicsit. Néha szokott hatni. :)
A kérdező hozzászólása: Nem értem az egészet, mert 10 hetesen azt mondta a védõnõ, hogy majd õ kér idõpontot. Erre ma(11+1 hetes vagyok) küldte az idõpontot, hogy november 12-én kell mennem, mert elõbb már nincs idõpont:(
Nincs esetleg egy másik kórház/város ahol megpróbálhatnád? De ilyenkor mindig azt gondolom hogy csak tudja a védõnõ hogy mi a jó. Vagy esetleg próbáld meg felhívni te a kórházat ahova a védõnõ kérte az idõpontot és meséld el hogy te már akkor majdnem 14 hetes leszel és nem e gond. Hátha mégis tudnak adni korábban.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!