Találatok a következő kifejezésre: Muszáj megenni egy (3 db)

Mikor kell (muszáj) megenni egy babának darabos ételt? Vélemények? Tapasztalatok? Lent kifejtve

Nekünk csak 2 fogunk van(10 hós múlt)falatokat elmajszol de csak olyat ami nem száraz(pl sült csirkemellet nem nagyon de kenyeret kalácsot krumplit pl igen))darabos üvegeset egyszer evett(sonkást tészta azt megette) és mivel én f?zök neki csak a ha véletlenül marad benne nagyobb darab(turmixolok még minden f?zeléket levest)azt adom neki elfogadja de mivel csak harapófoga van nem adok neki csak pépeset,gyümit (banánt töröm villával de többi is turmixolt reszelt.

Legjobb válasz: Nem csoda h a sült csirke mellet nem eszi meg, az még nagyon "rágós" neki vagy hogy mondjam. ha a kenyeret kalácsot kockákra vágva falatozza szivesen, nem öklendezik, hányik tõle, és villával összetörve elfogad ezt azt akkor nagyon jó úton haladtok! Szerintem. De persze anyudnak meg abban van igaza hogy tényleg nem szabad túl sokáig totál pépesre hagyni mindent, mert aztán úgy jártok mint mi...a fiam 2 éves múlt és még mindig nem hajlandó rágni!!! Én is 10 hósan kezdtem neki adni a darabosabbakat de hányt, öklendezett tõle én meg a gyerekorvosunkra hallgattam és ráhagytam a pépeset. Így ez annyira berögzült neki, hogy egyszerüen nem hajlandó rágni se kenyeret se kalácsot...csirkemellet meg meg se enné sose :((

Nem csoda h a sült csirke mellet nem eszi meg, az még nagyon "rágós" neki vagy hogy mondjam. ha a kenyeret kalácsot kockákra vágva falatozza szivesen, nem öklendezik, hányik tõle, és villával összetörve elfogad ezt azt akkor nagyon jó úton haladtok! Szerintem. De persze anyudnak meg abban van igaza hogy tényleg nem szabad túl sokáig totál pépesre hagyni mindent, mert aztán úgy jártok mint mi...a fiam 2 éves múlt és még mindig nem hajlandó rágni!!! Én is 10 hósan kezdtem neki adni a darabosabbakat de hányt, öklendezett tõle én meg a gyerekorvosunkra hallgattam és ráhagytam a pépeset. Így ez annyira berögzült neki, hogy egyszerüen nem hajlandó rágni se kenyeret se kalácsot...csirkemellet meg meg se enné sose :((
A kérdező hozzászólása: csirkemellet nagyon apró falatot adok s ritkán azért megeszi és nem öklendezik csak alassabban megy neki akkor oké a helyzet
ne turmixold neki, hanem inkább villával, krumplinyomóval nyomd szét ( már amit lehet), hogy maradjanak benne darabok, így fokozatosan hozzá fog szokni, esetleg adhatsz neki bulátát (nem tudom hogy pontosan így hívják e, az felfújt köles cucc a DM be lehet kapni) az viszonylag száraz és imádják a gyerekek, mert jól meg tudják fogni, könnyû elrágni, így is szokja a darabos kaját
A kérdező hozzászólása: ja sótlan kukót kapott gondolom ez a buláta is ilyen lehet köszi a válszokat mindkettõtöknek
Szia! Én is hasonló cipõben járok, mint az elõttem szóló. 15 hónapos a fiam, s nem igazán akar rágni, pedig 7 foga van. Amikor elkezdtük volna bevezetni a darabosabbat, öklendezett, s inkább nem evett egy falatot sem. Ez odáig fajult, hogy még mindig nem eszi a mi kajánkat, hiába próbálkozom. Néha egy kis leves lecsúszik zöldséggel, de kb ennyi. Ti jó úton vagytok.
10, 5 hós a lányom.Szintén két foga van alul. A pépes, turmixolt (amit én fõztem)ételek már szóba se jöhetnek mert nem eszi meg. Az üveges bébiételeket imádta, (8 hós koráig ette)már azt sem fogadja el. Csak azt hajlandó megenni amit mi.Nem turmixolva, darabosan. Ezért lightosan kell fõznöm.

Muszáj megenni az egy szelet kenyeret is?

Legjobb válasz: Nem kell kenyeret enni. Az csak egy könnyítés azoknak akik kenyér nélkül nem tudják megenni a húst. Eredményesebb is a diéta kenyér nélkül. Én mondjuk ettem.

Nem kell kenyeret enni. Az csak egy könnyítés azoknak akik kenyér nélkül nem tudják megenni a húst. Eredményesebb is a diéta kenyér nélkül. Én mondjuk ettem.
Szerintem sem kell, nem is értem minek az a szénhidrát a fehérje napra...
kenyeret inkább zsiros ételekhez esznek mint pl a pörkölt! de a tojásos vagy paradicsomos ételekhez is eszik!pl lecsó! én általában nem sokat eszem kenyeret.de a párom mindenhez esz folyékonyhoz vagy keményebb állaguhoz is! a magyaros ételek csipösebbek és zsirosabbak azért ez a nagy kenyérmánia nálunk...amugy nem kötelezõ!
Egy szeletet muszáj, két szeletet muszály, három szeletet meg már egyenesen uszály, ha csak nem kötelezõ, már attól függ persze ez, hogy pontosan mire is kötelez õ, illetve köteleznek õk, értem 'õk' alatt a pékeket, akik elõször csak mondják a kenyérrõl a szépeket, majd utána tömik beléd kegyetlenül, míg kenyeretlenül nem maradnak

Hogy egyek meg olyan kaját amit utállok de muszáj megennem? Hogy visejjem el azt a néhány percet? (A borsólevesről van szó)

Anya azt mondja hogy meg kell ennem akkor is ha nem akarom

Legjobb válasz: 13 évesen azért már tudnod kellene, hogy az "utálok" és "viseljem"...

13 évesen azért már tudnod kellene, hogy az "utálok" és "viseljem"...
Mondanám, hogy add nekem, mert én viszont a világ legfinomabb kajájának tartom, de ... :) )) Szóval minden egyes borsószemrõl gondold azt, hogy valamelyik irígy barátod, vagy barátnõd, vagy ellenséged, vagy bármilyen haragosod, és neked itt és most lehetõséged van egy örök életre megszabadulni tõlük azzal, hogy "hamm, most bekaplak"!!! Jó móka, nem??? :) )))
A kérdező hozzászólása: De az a rosz iz még ugyanugy megmarad
Ha vendégségbe mentek, és ott lesz borsóleves a menü, akkor megmondod, hogy ne haragudjanak, de nem szereted a borsólevest, most inkább kihagynád, "cserébe" repetázol a másodikból. :) Ha csak otthon vagytok, akkor egyszerûen megmondod, hogy nem esik jól, nem szereted. Nem muszáj megenned, anyukád nyilván csak azt szeretné, hogy normálisan egyen a gyereke. A kedvéért kóstold meg, úgy talán engedékenyebb lesz. De ezért ne érezd magad rossznak, az ember nem szerethet mindent, és sajnos még mindig vannak emberek, akik nem képesek ezt megérteni. Ha meg mérgesek lesznek, hát forrjanak csak magukban. Minden csoda 3 napig tart.
2-es vagyok! Most még van idõd, nézz utána, hogy a borsóban melyek azok a vitaminom, egyéb tápanyagok, amelyeka borsóban benne vannak = a szervezetünknek szüksége van rájuk!!! Nézz utána, hogy ugyanazok a vitaminom, tápanyag, hatóanyagok melyik másik zöldségfélében találhatók meg, és persze te is szereted, mutatsd meg anyának, és egyezzetek meg abban, hogy ettõl kezdve, amikor a családnak borsót fõz, neked abból készítsen valamit, és te "hõsiesen" fogod azt enni a borsó helyett. Édesanyád nem azért erõlteti a borsót beléd, mert õ az idõsebb, meg akármi más okból, csupán, hogy az étkezésed legyen egészséges. Segíts neki ebben, és akkor õ is engedni fog a te kérésednek, ha látja rajtad, hogy te is azt akarod, amit õ, csak nem feltétlenül a borsóval, hanem valami mással!
5: a borsólevesben szétfõtt borsónak és zöldségnek már semmi vitamintartalma nincs. Kérdezõ: sajnálom, hogy így vagy a borsólevessel. Lehet, hogy csak anyukád készíti rosszul... Én sem szerettem anno sok ételt, de mióta megkóstoltam úgy, ahogy a feleségem készíti... Nos sokkal több dolgot megeszek :) Szóval lehet, hogy ki kellene próbálnod más levesét is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!