Találatok a következő kifejezésre: Muszáj fejni (12 db)

Mindenkinek muszáj fejnie?

nekem sajnos nem megy a fejés,próbáltam melszívót,de borzalmasan fáj,már ha csak egyszer le is nyomom a fülét.nem tudom, hogy más hogy tudja használni:S kézileg meg abszolút nem tudom, hogy hogy is kéne.Talán az kíméletesebb?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem muszáj fejni, én például sohasem fejtem, és mindig volt, és van elég tejem. Próbáld meg te is fejés nélkül, ha van elég tejed, és neked sem okoz semmi problémát(nem fáj, és nem gyullad be a melled), akkor hagyd el nyugodtan a fejést. 7 hónapos kislány anyukája

Egyáltalán nem muszáj fejni, én például sohasem fejtem, és mindig volt, és van elég tejem. Próbáld meg te is fejés nélkül, ha van elég tejed, és neked sem okoz semmi problémát(nem fáj, és nem gyullad be a melled), akkor hagyd el nyugodtan a fejést. 7 hónapos kislány anyukája
nem muszáj! csak akkor, ha kezd csomósodni, begyulladni. de van, aki megússza.
Nem muszáj, de néha segít, máskor pedig nagy szükség van rá. Én is azt mondom, amit az elsõ: ha most nincs rá szükséged (úgy tûnik), akkor ne fejj, mert nem kell. Késõbb, ha majd valamiért kellene, meglátod, mit tudsz tenni érte. Lehet, hogy addigra megváltozik és már nem leszel ennyire érzékeny / jobban fogod bírni / megtanulsz valahogy fejni stb. A lényeg, hogy igény szerint szopiztass, akkor jó irányba haladtok. :)
Nekem 4 hetes a babám, kb 1 hete van annyi tej h kézzel letudnám fejni, de nem fejek én sem, a baba szépen kiszívja. Lehet te is késõbb tudsz majd fejni ha akarsz.
Szia! A 4.gyerekem születése óta, aki ma már 15 hónapos lesz még mindig fejek.Nagyon sok a tejem.Anyatejleadó is lettem s havi szinten 25-30 litert is elvisznek.Hát elég fájdalmas, legalábbis nekem már nagyon ki van a mellbimbóm.Nem sebes meg semmi, de nagyon fáj!Ha akarsz neki fejni fej, ha nem adj neki tápszert!Nekem az elsõ két gyerekem tápszeres volt, mivel nem volt tejem.Kitartás s akarat kell hozzá!
A nagyobbikat 1 éves koráig szoptattam, a kicsi 5 hónapos, kizárólag csak szopik, de egyszer sem fejtem még, így pont annyi tejem van amennyi a fiamnak kell, nem akarok többet.
Ne hallgass arra, aki azt mondja, adj neki tápszert. Ez a legnagyobb badarság. Maga a csecsemõ a legjobb ls legbiztosabb "fejõgép". Én csak azért szoktam kifejni a maradékot a cicimbõl, de csak a maradékot, mert a Vigantol cseppet anyatejjel összekeverve adom be neki, illetõleg szeretem, mikor "fullon" van a másik mellem, azt meg remélem tudod, hogy csak akkor telítõdik a mell újra, ha totál üres. Ha nem fájnak a melleid + nem folyik a tejed napközben, nekem annyi van, hogy patakogban folyik, ha nem rakok a melltartómba egy textílpelust, akkor tényleg ne erõltesd a dolgot. Amúgy gyógyszertárban kapható hagyományos gumigömbös mellszívó, nagyon praktikus és te szabályzod a szívás erõsségét.És olcsóbb is, mint a gépi..

Muszáj fejni a mellemet? A babám 2 hetes már beállt a kereslet kínálat, egy etetésnél egy cici elég neki, kb.80ml-t szopizik, amivel alszik 3 órát. Azt mondják fejjek, de minek, ha a babámnak pont elég ami van?

Van itt olyan aki nem fejt és sokáig tudott mégis szoptatni???

Legjobb válasz: Fejni ebben az esetben csak akkor kell, ha feszül a melled, vagy csomós, fáj, vagy kimarad a babánál egy étkezés. Szerintem egyébként tényleg felesleges.

Fejni ebben az esetben csak akkor kell, ha feszül a melled, vagy csomós, fáj, vagy kimarad a babánál egy étkezés. Szerintem egyébként tényleg felesleges.
Ki mondta, hogy fejni kell? Nem kell ám minden ilyen okos tanácsot meghallgatni. Én csak akkor fejtem, mikor beteg lett a kicsi és nem volt olyan nagy étvágya, aztán fájt a mellem. Ha minden rendben, akkor a fejés csak nehezíti a egyensúly beállását és neked is csak plusz munka, amúgy sem lehetsz valami kipihent. Nekem amúgy még akkor is rengeteg tejem volt, mikor már a másodikkal lettem terhes, nagyobbik fiam egy éves korában.
A barátnõm 2 évig szoptatott. Szegény gyilkolta magát, kifejte a maradékot az utolsó cseppig. Lefagyasztotta, hogy jó lesz majd fõzelékekbe, meg itatni a babát, ha már nem szopik. 2 év után a kisfiú utálattal fordult el attól a kajától, amiben megérezte az anyatejet - így kidobták az összeset. És a barátnõm épp a napokban mondta, hogy mi a fenének törte össze-vissza a mellét. A bölcsiben azok a gyerekek, akik tápszeren nõttek, nem betegebbek, mint az anyatejes. Tény, hogy tisztább, kényelmesebb, gyorsabb. Én fejtem volna magam, de nem jött ki egy gyûszûnyi maradék - biztos nem jó volt a technikám. Mindkét gyermekem 5 hónapig szopizott, akkor javasolta a pótlást a védõnõ, mert a súlygyarapodás leállt. S ahogy megindult a pótlás, elapadt a tej, tehát tovább nem tudtam szoptatni. Gõzöm nincs, hogy a technikám nem volt jó, vagy fél évre voltam hitelesítve.
Ne fejd, csak akkor ha a babád valami okból kifolyólag kevesebbet szopik és feszül a melled. 8 hónapig szoptattam, még tovább is lett volna tejem bõven, de a babám azt mondta: "Kösz Anya, de több ilyet nem iszom!"
Szia, két hetes korában én is leálltam a fejéssel... jött is 3 hetes korában a mellgyulladás :( 2-3 hétig küzdöttem, hogy visszahozzam a mellembe a tejet és ott akkor állt be a kereslet-kínálat. Hozzáteszem, sebes volt a mellbimbó, szóval lehet azért is gyulladt be, mert a fájdalom miatt nem volt tejleadó reflex. Már 4-5hete én se fejek egy cseppet sem... 10 hetes a lányom. Figyelni a kell a ciciket rendszeresen, és ha úgy érzed fejd egy kicsit, még picike a kisbabád. lehet nem szopizza ki az egészet. Nekem tanácsolták azt is, hogy szopi után masszírozzam, nyomkodjam és ha még spriccel a tej 4-5-ször akkor van benne, ilyenkor kézzel szoktam fejni, de nem vagyok profi benne :) úgyhogy ez nem 100%-os kiûrítés. Jó egészséget!

Ez nem egy ördögi kör? -- Napközben már alig akar szopizni 10 hósom, ezért nekem muszáj fejni, ha nem akarok magamnak bajt. De ha fejek, akkor fenntartom a termelést és akkor sose fog elapadni? Hogy lehet így egyáltalán elapasztani a tejet?

Nem mintha már most teljesen el akarnám apasztani, szívesen szoptatnék még a baba érdekében, de sajnos nem mindig vehet? rá, és ez nem csak hogy elkeserít?, de a szervezetem is feleslegesen termeli a sok tejet és ez így nem egy értelmes dolog

Legjobb válasz: Köszi a választ, Stefi. Igen, én is így gondoltam, hogy így fogom csinálni. Meg hát valamikor többször hajlandó szopizni nappal (fõleg ha 2x megy aludni napközben, akkor elõtte), máskor szinte egyáltalán, és olyankor azért mégiscsak meg kell etetni ez esetben szilárd étellel. (fejni fõleg azért fejek, akkor, mikor már nagyon kemény a mellem, csomósodna, mert nagyon tele van)Remélem, nem szokik le még teljesen a nappali szopikról legalább addig az 1-2 hónapig.

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, Stefi. Igen, én is így gondoltam, hogy így fogom csinálni. Meg hát valamikor többször hajlandó szopizni nappal (fõleg ha 2x megy aludni napközben, akkor elõtte), máskor szinte egyáltalán, és olyankor azért mégiscsak meg kell etetni ez esetben szilárd étellel. (fejni fõleg azért fejek, akkor, mikor már nagyon kemény a mellem, csomósodna, mert nagyon tele van)Remélem, nem szokik le még teljesen a nappali szopikról legalább addig az 1-2 hónapig.


Mindenképpen muszáj fejni? Védőnőm szerint igen.

Az els? pár napban fejtem, mert nagyon kemények voltak a cicijeim. Most viszont nincs már semmi bajuk, babámat igény szerint szoptatom, nem kiabál, hogy éhes lenne. (Amúgy még kicsik vagyunk, 13 napos a kislány.)

Legjobb válasz: Szia!Én csak 1 hónapig fejtem,mert utána már meguntam,hogy másból sem áll a napom csak szoptatás+fejés.Most 4 hónapos a kislányom és rengeteg tejem van.:)Szerintem nem fontos fejni,de errõl bizti mindenki máshogy gondolkozik.:)

Szia!Én csak 1 hónapig fejtem, mert utána már meguntam, hogy másból sem áll a napom csak szoptatás+fejés.Most 4 hónapos a kislányom és rengeteg tejem van.:) Szerintem nem fontos fejni, de errõl bizti mindenki máshogy gondolkozik.:)
én csináltam azt h midnen cici után fejés... de én is meguntam, így most napi 2X csinálom a 7-7 5-5 3-3 1-1 fejést, és ez tökéletes, van is tejem, el is tudok rakni picit, és van idõm is :)
Védõnõdnek gondolom, nincs gyereke... Nem kell fejned, csak ha akarsz. Igény szerinti szopinál épp annyi tej termelõdik, amennyi a babádnak kell. Se több, se kevesebb. A mellszívót akár el is teheted.
Szia én abszolut nem fejtem és mégis volt bõven tejem az igény szerinti szoptatás viszont nagyon jó.
Mi a jó fenéért kellene fejni, ha minden rendben van, a babád kiszopja a tejet és jól is lakik vele? Én fejtem, de nekünk eleinte nehézségeink voltak. És utáltam. Akkor fejj, ha tejleadó szeretnél lenni, vagy fagyasztani akarsz magatoknak vésztartalékot, vagy ha éppen úgy érzed, "túltermelési válságban" vagy, és szétpattan a cicid.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy válaszoltatok!

Muszáj fejni? Most van tejcsim de félek mert eddig nem fejtem, babum sokat cicizik el mehet a tejem ha nem fejek?

Legjobb válasz: Nem muszáj. Én kb 6 hétig fejtem (kézzel), mind a két gyereknél, de csak azért, hogy legyen a mélyhûtõben tej, ha valamiért úgy adódik (el kel menni vhova stb.) a fiam 21 hóig szopott, akislányom 1 éves múlt és szintén szopik mét, többször.

Nem muszáj. Én kb 6 hétig fejtem (kézzel), mind a két gyereknél, de csak azért, hogy legyen a mélyhûtõben tej, ha valamiért úgy adódik (el kel menni vhova stb.) a fiam 21 hóig szopott, akislányom 1 éves múlt és szintén szopik mét, többször.
Nem, nem muszáj! ha a baba megfelelõen szopik, kiüríti a melledet, legalább 3-4 óránként mellre kerül újra, akkor stimulálja õ annyira a melledet, hogy nem lesz kevesebb a tej. én csak az elsõ hetekben fejtem, amikor még nem állt be a kereslet-kínálat, késõbb csak akkor, ha sokat hagyott bent és feszült a mellem. Mégis 19 hónapja szopik a kislányom.
Pont azért "biztonságban van" a tejcsid, mert sokat szopik a babád. Ha neked így jó és kényelmes, akkor dehogy kell fejni :) Mondom ezt én, aki fejek, de leginkább csak azért, mert a babám éjjel hálistennek sokat alszik egyhuzamban, és nagyon becsomósodna a mellem, ha nem fejném. Mindenki annyit és úgy fej (vagy egyáltalán nem fej), ahogy neki célszerû (pl. a fagyasztás miatt, vagy mert leadja, stb.), ha amúgy a babáját cicirõl tejesen rendben meg tudja szoptatni.
A kérdező hozzászólása: de aranyosak vagytok, köszönöm, kicsim rengeteget cicizik:) ).2 hós és 2, 3 óránként, de sokat cumizik is rajta.
Sosem fejtem:-)23 hónapja Szopcsizik a bébim:-)

Muszáj fejni?

Legjobb válasz: Nem muszáj. Ezt neked kell érezned. Én nem fejek...

Nem muszáj. Ezt neked kell érezned. Én nem fejek...
Ezt neked kell eldöntened. Én egyik gyermekemnél sem fejtem. Igy is 1 éves korukig szopiztak.
Szia! Szerintem, hogy ha nem akarod hogy szétrobbanjanak a melleid akkor fejd le a tejet! Ha sok a tejed akkor azt magadtól is észreveszed mert úgy fog feszíteni, hogy alig várod hogy lefejhesd. A másik meg hogy elkezd magától folyni ami elég kellemetlen ha nem veszed észre és az utcán csak furán néznek rád. Szerintem ez nem égõ vagy ciki dolog. Ez a természet rendje.
Alapvetõen nem muszáj, de ha begyullad a melled, arra az a legjobb, ha lefejed egy kicsit, hamarabb rendbejön. Ha nics begyulladva, nem muszáj fejni. Én azért fejtem, hogy legyen némi aranytartalék a fagyasztóban vészhelyzet esetére.
Én egy ideig lusta voltam fejni, be is gyulladt a mellem. Eleinte ajánlott.
Én ajánlom mindenkinek, hisz azzal, hogy kifejed a maradékot, utat engedsz mégtöbb friss tejnek. Én is magamtól tanultam meg, hidd el nem ördöngösség. Elõször tûnik csak annak.

Muszáj fejni? Nagyon nem megy és fáj is.

Anyám is és anyós is fojton szekál, hogy fejjek, de nem megy.

Legjobb válasz: Dehogy kevés a tej! Szopi után szinte senki nem tud "litereket" kifejni. Sok anyuka kizárólagosan szoptat úgy, hogy soha egy cseppet sem fej. Nem is kell, ha kialakult a kereslet-kínálat, vagyis ha igény szerint szoptatod a babád, pont annyi tej lesz, amennyi neki kell. A medelától egyébként nekem is fájta a cici. Egyszer kaptam egy szomszédtól kölcsön, mert az enyémet ottfelejtettem valahol... Amúgy mennyi idõs a pici?

Dehogy kevés a tej! Szopi után szinte senki nem tud "litereket" kifejni. Sok anyuka kizárólagosan szoptat úgy, hogy soha egy cseppet sem fej. Nem is kell, ha kialakult a kereslet-kínálat, vagyis ha igény szerint szoptatod a babád, pont annyi tej lesz, amennyi neki kell. A medelától egyébként nekem is fájta a cici. Egyszer kaptam egy szomszédtól kölcsön, mert az enyémet ottfelejtettem valahol... Amúgy mennyi idõs a pici?
Én sosem fejtem, 10 hónapja szoptatok gond nélkül.
A kérdező hozzászólása: hétfõn lett öt hetes. Csak nagyon zavaró, mert anyóssal együtt élünk és folyton nyüstöl, és ha édesanyám hív az elsõ öt mondatban benne van. Fáj, akárhogy próbálom. A babát igény szerint szoptatom. Ez kb 1, 5-2-3 óránkénti szoptatás. Mikor-hogy...
Teljesen jól csinálod, magadra hallgass, ne anyósra. Én is így csinálom, én szoptatok 10 hónapja. Ja és nyugi, még 1-2 hét, és elmúlik a fájdalom.
Nem kell fejni, a kizárólagos szoptatás elég. Azt tudnod kell, hogy a tej csak akkor jön, ha beindul a tejleadó reflex, az pedig elsõsorban a babára indul be. Van, akinek a mellszívóra egyálalûán nem. Unokatesóm 2 évig szoptatott, de soha egyetlen seppet se tudott kifejni. Nekem is volt olyan, hogy totál tele volt a cicim, mégse indult be a reflex, mert ideges voltam, és így nem tudtam kifejni egy cseppet se, egyszerûen nem indult be. Tudom, hogy nehéz, hiszen együtt élsz velük, de próbáld meg kizárni a fejedbõl, amiket mondanak. Hiszen abszolúte NEM ÉRTENEK HOZZÁ. Ha azzal jönnek, hogy õk jobban tudják, kérdezd meg, hogy õk meddig szoptattak. Valószínûleg 3 hónap lesz a válasz... :(
ÓÓ Az én lányom is ekkora volt 6 hetes korára, pedig 4020-szal született! Akkor no para! :) Ne fejj, csak "élvezd" szoptatást, és hogy szöszmötölés nélkül ilyen jól van tejed. Ha a cicid nem durran be, tök felesleges önkínzás, ha nem megy.
A kérdező hozzászólása: 3, 20-szal születet, most 4, 85. 6 hetes
Valószínûleg kevés a tejed, azért nem tudsz kifejni belõle.
Én 11 hónapja szoptatok gond nélkül, és én sem fejek. Jó esetben beáll a kereslet-kínálat egyensúly. A babád súlya megy felfelé? Ha igen, akkor semmi baj, feleslegesen kínzod magad a fejéssel! Különben ez tipikus, hogy a "friss anyuka" tele van kétellyel, és a kedves nagymamák ahelyett, hogy biztatnák és erõsítenék az önbizalmát, állandóan osztják az észt.
Szia, én próbálkoztam azzal, hogy nem fejek, nekem viszont begyulladt a mellem, 3 napig 40 fokos lázzal szenvedtem és nagyon fájt. Próbáld ezt megbeszélni a védõnõddel vagy egy szoptatási tanácsadóval, hogy mi a helyes.
én sem fejek, a lányom 9 hónapja szopik én is próbáltam kézzel, kézi és elektromos medela mellszívóval és kézi aventtel is. egyikkel sem tudtam 20 ml-nél többet kicsikarni. viszont a mellem bedurrant tõle (teli lett tejjel, csak nem jött kis, plusz a mellbimbóm olyan volta, mint amit megrágott egy kutya :) Ne fejj, sztem felesleges. nekem már a kórházban azt kérdezték, miért akarok, kevésnek érzem? mondtam, nem, és õk erre azt mondták, akkor fejjek, ha kevés, vagy ha tejcsárdát akarok nyitni. nem bántó/sértõ volt a nõvérke, kimondottan kedvesen mondta.
Az én kislányom is 5 hetes, és én sem fejek. Babám jól fejlõdik, neki elég a tejcsi. Mellszívóval viszont nekem sem ment, és nekem is fájt, ezért nem is foglalkoztam vele! Igény szerinti szopinál jól van ez így! S különben is azt kell tenned, amit te érzel jónak. Anyósék nem tudhatják, hogy mûködik a tested!
Én sem fejtem, bár nekem is mindig mondták. Próbáltam, de feleslegesnek tartottam. Igény szerint szoptattam, és minden rendben volt. Elvileg azért kell fejni, mert begyulladhat a mell, ha tele van tejjel. De ha nem jön semmi, ne erõltesd.
Az teljesen jó súlygyarapodás, elvileg 10-15 dkg-ot kell híznia hetente az elsõ idõszakban. Szóval nincs semmi gond. Különben nekem a védõnõm is azt mondta, hogy csak annyit fejjek, hogy ne feszüljön, nehogy begyulladjon a mellem.
Lansinoh krem nekem masfel nap alatt rendbehozta, pedig verzett nekem is.
A kérdező hozzászólása: Én már a kórházban Aventes mellbimbóvédõt használtam, hát jó pici, meg jó drága is, aztán azóta csak kenem, és most már ott tartok , hogy véresre vannak repedve, pedig csak fejem, szoptatni nem tudok, és apad a tejem, mindjárt megõrülök ettõl :(
En is lansinohot használok, igaz a kezdetektõl, minden szoptatás, fejes után kenem es ki sem sebesedett szerencsére... Elso gyereknel meg ez nem volt, ott sajnos kisebesedett nekem is...
Közvetlenül fejés elõtt is kend be, vagy valamivel nedvesítsd, akkor nem reped szét.
4es vagyok Igen a first tenyleg jo:-) nem is jutott eszembe, h azzal fujjam, mondjuk azt nem tudom miert:-D
Utolsónak, nem egyszerre használtam a krémeket :) A Lansinoh-t még elsõ gyerekemnél, ami jó volt, de nem csodaszer. (Mielõtt megvettem, azelõtt használtam Bepantent, azt meg a védõnõ ajánlotta.) Csakhogy második babáimnál nem kapott a párom Lansinoh-t (olyan gyógyszerészt fogott ki, aki még csak nem is hallott róla), és rásózták a Garmastant. Az nem jött be a fent ismertetett okok miatt, és azután kezdtem el a First sprayt. Nálam ez olyan, mint a kamillatea, amolyan biankó gyógymód, mindenre jó.
Ezert nem kell keverni a kremeket. A garmastan hamosit a lansinoh pedig nedvesen gyogyitja a sebet, igy a ketto uti egymast.
A Lansinoh tényleg jó, de nekem éppen az okozott gondot, hogy a kisebesedett, de nem vérzõ mellbimbómat kezelgettem ilyen-olyan krémmel (Lansinoh, Garmastan, Bepanten), ami szép vart képzett a bimbómon, és mikor ezt a varas-megkeményedett bõrt a baba elkezdte szívni, egyszerûen eltörött, behasadt, és ettõl kezdett el vérezni. Úgyhogy hagytam a csudába a krémeket, és Forever Aloe Vera First-tel fújkáltam, utána megszûntek az ilyen problémáim. Esetleg azt is megpróbálhatod, hogy ha könnyen jön pár csepp tej, anélkül, hogy megint felszakítanád a bõrt, akkor nyomj ki egy kicsit, úgymond "áztasd elõ" a mellbimbódat, és utána kezdj el fejni, talán így nem szakad be a seb újra. És nem kell megszokni, de hidd el, ha megerõsödik a bimbód, akkor már nem lesznek ilyen problémáid. És esetleg próbálkozhatsz is majd a cicire szoktatással, mert ha olyan gondok vannak, hogy a baba nem tudja helyesen bekapni a bimbót, a mellszívó (már ha nem kézzel fejsz) egy kicsit átalakítja, és lehet, hogy késõbb már sikerülni fog a szoptatás is.
Nekem is amit az elso irt az segitett.elotte harom masik fajta kremet probaltam.en mar a korhazbol ugy jottem haza h veres sebes volt a bimbom.ket hetig csak fejtem egyszeruen keptelen voltam szoptatni.ezzel kenegettem nekem kellett egy masfel het a teljes begyogyulasik.mostmar 3hete szopizik meg mindig faj amikor bekapja de mar nem sebes.ja es amitol falra masztam h mindenki azzal a szoveggel jott h majd megszokod!!!bocsi h hosszu lett:-)
Aventes bimbóvédõbõl elvileg két méret van. Nekem a pici kellett, de neked akkor a nagyobb kellene. A MAM-os bimbóvédõt is nagyon dícsérik. Ha a tápszerek árát nézzük, megtérülhet az ára. Azt próbáltad, hogy fejés-szoptatás elõtt kinyomsz egy pár csepp tejet, elkened, és vársz egy kicsit, hogy felpuhuljanak a hegek? Akkor nem szakad be újra és újra a bimbód, mikor elkezded szívatni, és végre be tud gyógyulni.

Igény szerinti szoptatásnál, ha a baba átalussza az éjszakát (5 hetes), muszáj felkelni fejni ha egyébként nappal kb 3 óránként eszik vagy belefér, hogy ez kimaradjon?

Nem olyan rég állt be a kereslet-kínálat, eddig több tejem volt és fejtem. Szívesen aludnék én is :) de tartok t?le,nehogy túltelít?djön. Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Dehát elõre nem fogja tudni neked senki megmondani, hogy túl fogsz-e telítõdni vagy sem.. ;) Szerintem nyugodtan feküdj le este, miután a babád elaludt, és ha éjjel érzed majd, hogy kellemetlen, felkelsz és egy picit(!) lefejsz belõle. Elõfordulhat, hogy esetleg hajnalra bekeményedik, de akkor meg tudni fogod, hogy még nem lazulhatsz és pár napig óvatosan fejned kell éjjel, hogy csökkenjen a mennyiség. De az is lehet, hogy gond nélkül beáll. Figyelj és próbálkozz.

Dehát elõre nem fogja tudni neked senki megmondani, hogy túl fogsz-e telítõdni vagy sem.. ;) Szerintem nyugodtan feküdj le este, miután a babád elaludt, és ha éjjel érzed majd, hogy kellemetlen, felkelsz és egy picit(!) lefejsz belõle. Elõfordulhat, hogy esetleg hajnalra bekeményedik, de akkor meg tudni fogod, hogy még nem lazulhatsz és pár napig óvatosan fejned kell éjjel, hogy csökkenjen a mennyiség. De az is lehet, hogy gond nélkül beáll. Figyelj és próbálkozz.
Nekem beállt.
enyi idõsen az én babám is át aludta az éjszakát és én sosem fejtem éjszaka most 5 hónapos és felkel 2-3 éjszaka és van tejem
bocs el irtam 2-3x kel fel éjszaka és van tejem
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Próbálkozunk... :)
Ezt így elõre nem lehet tudni. Én azt csináltam, hogy kb 1 hétig még felkeltem fejni, de egyre kevesebbet, aztán elhagytam. Ugyanezt tudom neked is tanácsolni, így nagyobb az esély arra, hogy megúszod a gyulladást.

Több tejem van, mint amennyit a kislányom megeszik. Fejni nem szeretnék, de egyelőre muszáj. Mit tegyek, hogy beálljon a kereslet-kínálat egyensúly?

Legjobb válasz: Tényleg csak akkor fejd le, ha nagyon muszáj, és csak nagyon picikét. Vigyázz nehogy begyulladjon.

Tényleg csak akkor fejd le, ha nagyon muszáj, és csak nagyon picikét. Vigyázz nehogy begyulladjon.
A kérdező hozzászólása: Hûha!.. Most legyek okos... Anyatejadó nem szeretnék lenni, mert nem akarok fejni, rengeteg idõt elvisz, és én nagyon elfáradok benne. Mellszívót nem használok, mert kikészítette a mellbimbómat, így kézzel fejek, amikor muszáj. És addig sose jutok el, hogy már ne jöjjön több. Próbálok tényleg csak akkor fejni, amikor már nagyon kezdene keményedni, de a lányom 2-3 óránként eszik, alkalmanként csak az egyik cicibõl, és addig a másik sokszor túltelítõdik. Esetleg növekedési ugrások idõszaka alatt ez nem szokott megoldódni? Az eddigi válaszokat pedig mindenkinek köszönöm!
ezzel én is küzdöttem. én nagyon ritkán fejem le, csak ha már nagy felületen keményedett. így lassan, olyan 4 hónapos korára állt be a kereslet-kínálat. de az volt az ára, hogy sokszor fájt a mellem, 2x be is gyulladt durván. nekem javított a helyzeten, hogy elhagytam a bimbóvédõt (nem tudom, te használsz-e ilyet), és más pózban szoptatom (szemben ül velem, és szinte rábukik a cicimre).
De igen, olyankor a nagyobb igény miatt többet eszik a baba, így beállhat jobban az egyensúly... Kitartás. :) (Késõbbre pedig, ha szükség lesz rá, javaslom a kétmelles szoptatást, az általában elejét veszi ennek. Gyakori is szokott lenni, hogy idõvel erre áll át az anyuka, mert egy mell már nem fedezi teljesen az egy adagot.)
A fejés akkor nem javasolt, ha a baba gyakran szopik és csak az utolsó csöppek maradnak bent. De ha idõnként elõfordul, hogy telítõdni kezd a mell (pl. az elsõ éjjeli átalvások idején), akkor nagyon is szükség lehet rá, különben mellgyulladás lehet a vége..!
Én a fejést egyáltalán nem javaslom. Én amikor tényleg érezhetõ volt, hogy teli van még a tejcsatorna, akkor szépen egy pohár felé hajolva kimaszíroztam a tejcsit a cicibõl, de nem fejtem a bimbót, mert akkor bizony a tejmennyiség növekszik, így pedig a felesleget, ameddig kényelmes addig kimaszírozza az ember, és a tejmennyiséget végsõ soron a baba szabályozza. Az egyik cicimnél jól mûködött, hogy elõlre hajolva fentrõl lefelé nyomtam meg a cicit, és nagyon szépen kiürült. Ki kell tapasztalni. Az elsõ gyermekemnél én is fejegettem, és kínlódtam is sokat, mert össze-vissza folyt a cicim. A második babámnál már nem volt semmi ilyen gondom, pár hét alatt szépen beállt a kereslet-kínálat, mert ténylegesen nem fejtem a cicimet.
Isten ments, hogy Eszter szakértelmét megkérdõjelezzem:) , de amikor ezt a módszert olvasom, mindig az az érzésem támad, hogy egy kicsit a "másik végérõl" fogja meg a dolgot. Mondjuk ez inkább azoknak szól szerintem, akik nagyon gyorsan akarják csökkenteni a tejüket. Teljesen egyéni, de, ha szabad ilyet modnanom, szerintem az elsõ verziót kicsit könnyebb követni, igaz, több napig tarthat.
Vagy választhatod azt is, hogy anyatejadó legyél, ez még anyagilag is kifizetõdõ, ha több tejed van, mint amennyit megeszik a babád.
Csak akkor fejj, amikor kezded érezni, hogy már duzzad, feszül, de még nem fáj. Utóbbit nem ajánlott megvárni, mert akkor kezdõdhet a tejpangás, csomósodás, elzáródás, enyhe, majd valódi mellgyulladás... Ilyenkor csakis annyit fejj le, hogy éppcsak megkönnyebbülj, ne legyél feszes. Teljesen ne fejd ki semmiképp, mert azzal csak stimulálod a termelést. Szoptatás után, ha még marad tej a mellben, nem szükséges lefejned. - De hogy a hátsó, zsíros részt is megegye a babád, legközelebb ezzel a mellel kezdd el a szopit és csak utána válts, ha ezt kiürítette.
igen, én is 2 mellbõl szoptatok, mert a 2 szopi közti idõt nem bírta ki a mellem, mindig begyulladt. úgyhogy ez tényleg megoldás. meg akkor talán jobban kapcsol az agy, hogy mennyi is a szükséges mennyiség. (gondolom, eleinte nem ürítené ki teljesen mind2 mellet).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!