Találatok a következő kifejezésre: Muskátlit mikor hogyan lehet (2 db)

Muskátlit mikor és hogyan lehet szaporítani?

Van egy nagyon szép muskátlim és nem akarom, hogy tönkremenjen. Érzelmi szálak is f?z?dnek hozzá, úgy kaptam.

Legjobb válasz: Édesanyámtól tudom hogy a muskátlit tavasszal ültetik szét!Így gyarapodik. Amikor kezd hideg lenni a lépcsõházban tartja és egész tavaszig ott van!!

Édesanyámtól tudom hogy a muskátlit tavasszal ültetik szét!Így gyarapodik. Amikor kezd hideg lenni a lépcsõházban tartja és egész tavaszig ott van!!
Az álló muskátlit Anyósom tavasszal szétvagdossa õket és ledugja a földbe. Most gyönyörû szép nagyok. Télen az ablakba telelteti. Nah de nem a radíátornál és nem is a legmelegebb szobába.
Tavasszal vagy ledugod egy új cserépbe, vagy vizben gyökerezteted. Késõ õszig (fagyok beálltáig) az udvaron is jól érzik magukat aztán egy sötétebb és hûvösebb helyen kell átteletetni. Öntözni ekkor ritkán kell. Anyukám a pincébe rakja õket! És tavasszal visszavágja egy kicsit.

Valaki nem-e tudná megmondani hogy mikor lehet kirakni a lakásból a muskátlit, hogy ne faggyon el?

Legjobb válasz: Baumax-ban árulják a muskátlipalántákat már, ott külön tábla figyelmezteti a vásárlókat, hogy 15 foknál lehet majd kitenni a muskátlikat. Még bent van a helyük pár hétig. Ha van idõd és energiád rá, akkor napközbenre kiteheted õket, ha kellemes meleg van, de éjjelre még nagyon lehûl nekik a levegõ.

Baumax-ban árulják a muskátlipalántákat már, ott külön tábla figyelmezteti a vásárlókat, hogy 15 foknál lehet majd kitenni a muskátlikat. Még bent van a helyük pár hétig. Ha van idõd és energiád rá, akkor napközbenre kiteheted õket, ha kellemes meleg van, de éjjelre még nagyon lehûl nekik a levegõ.
Én az autó téligumi cserével szoktam összekötni. Mikor az éjszakai hõmérséklet sem esik már le 5-6 fok alá, akkor kiköltöznek. Különben szétfagynak. Jó fajták, kertészetbõl vettem, évek óta megvannak, és jól tûrik a kintlétet. Ilyenkor vissza szoktam metszeni teljesen, úgyhogy a föld is melegíti õket valamennyire. Ahogy néztem, ez idén márc. vége környékén lesz csak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!