Találatok a következő kifejezésre: Munkaviszonyból származó rendszeres (6 db)

Hová kell beirni az adóbavallásba a munkaviszonyból származó nem rendszeres bérjövedelmet?

Legjobb válasz: 1-es sor: Munkaviszonyból származó bérjövedelem

1-es sor: Munkaviszonyból származó bérjövedelem
Igen össze kell adni.
A kérdező hozzászólása: A kettõt adjam össze?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!

A 1253mas adóbevallás melyik sorába kell írni a munkaviszonyból származó nem rendszeres bérjövedelmet?

Legjobb válasz: hozzá kell adni a rendszeres bérjövedelemhez, és az elsõ sorbakerül

hozzá kell adni a rendszeres bérjövedelemhez, és az elsõ sorbakerül
A kérdező hozzászólása: Nanogy szépen köszönöm!

1253 személyi jövedelemadó bevallás. A munkaviszonyból származó nem rendszeres jövedelmet hol kell feltüntetni a bevallásban?

Kizárásos alapon a 2.sor munkaviszonnyal kapcsolatos költségtérítés d.(jövedelem) oszlopához írnám. Vagy adjam össze az érdekképviseleti tagdíj nélküli, munkaviszonyból származó rendszeres jövedelemmel és írjam az ?rlap 1.sor d. oszlopához?

Legjobb válasz: Úgy, ahogy gondoltad. Összeadod a két sort, és beírod az elsõ sorba.

Úgy, ahogy gondoltad. Összeadod a két sort, és beírod az elsõ sorba.


Hogyan kell kiszámítani a munkaviszonyból származó, nem rendszeres jövedelmet, ? Fizetési papíron bruttó összeg van feltüntetve, és akkor hogy számolom ki a nettót? Vagy a bruttóra kíváncsiak? Gázártámogatáshoz kellene!

Legjobb válasz: Itt megtalálsz minden segítséget: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/142 Mostanra már leegyszerûsítették a kérelmet. Egyszerûen azt az összeget kell beírni, amit legutóbbi fizetéskor kézhez kaptál! Ezért érdemes elgondolodni azon, hogy van akinek jobban megéri januárban beadni a kérelmet, mert a január 31-ig beérkezett kérelmekre is megadják a támogatást visszamenõleg jan. 1-tõl, de általában a januári fizetési papíron már nem szerepel az esetleg kapott év végi prémium. Írj, ha nem fogalmaztam világosan!

Itt megtalálsz minden segítséget: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/142 Mostanra már leegyszerûsítették a kérelmet. Egyszerûen azt az összeget kell beírni, amit legutóbbi fizetéskor kézhez kaptál! Ezért érdemes elgondolodni azon, hogy van akinek jobban megéri januárban beadni a kérelmet, mert a január 31-ig beérkezett kérelmekre is megadják a támogatást visszamenõleg jan. 1-tõl, de általában a januári fizetési papíron már nem szerepel az esetleg kapott év végi prémium. Írj, ha nem fogalmaztam világosan!
Nem rendszeres jövedelemnek pl az év végi jutalom számít, vagy ilyesmi, amit nem kapsz minden hónapban, hanem csak kivételes esetekben. Egyébként egy normális bérpapíron rajta van, hogy mit tartalmaz a bruttó béred, milyen rendszeres vagy nem rendszeres jövedelmet és aztán szerepelnek a levonások, hogy mennyi járulékot stb vonnak le, forintosítva, és végül, hogy te mennyit kapsz kézhez. Szóval elvileg a bruttó és nettó is megvan. Hogy melyiket kéri az igénylés azt nem tudom, olvasd el a kitöltési útmutatót, de eddig a nettót kérték, tehát amit ténylegesen meg is kapsz.

Hogyan kell kiszámítani a munkaviszonyból származó, nem rendszeres jövedelmet, ? Fizetési papíron bruttó összeg van feltüntetve, és akkor hogy számolom ki a nettót? Vagy a bruttóra kíváncsiak?

Legjobb válasz: Attól függ, mihez kell. Egyébként az ado.hu-n van nettóbér kalkulátor, ott ki tudod számolni, pontosan mennyi a nettója.

Attól függ, mihez kell. Egyébként az ado.hu-n van nettóbér kalkulátor, ott ki tudod számolni, pontosan mennyi a nettója.
A kérdező hozzászólása: Köszi az infót!Gázártámogatáshoz kellene!
Szerintem a 4. sorba kell beírni, a más bérjövedelemhez!
A 4. sorba azt a jövedelmet kell feltüntetni, ami nem munkaviszonyból származik, de a törvény szerint bérjövedelemnek számít. Tehát mivel a tied munkaviszonyból származik, ezt is az 1. sorba kell beírni, ahova a rendszereset is. Nézd meg a kitöltési útmutatót!
Én is ezzel küzdök, és elolvastam a kitöltési útmutatót A-tól Z-ig, és nem volt benne egyértelmûen leírva. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!