Találatok a következő kifejezésre: Munkanélkülieknek fizetrniük a TB-t (1 db)

Munkanélkülieknek fizetrniük kell-e a TB-t?

Legjobb válasz: Amíg munkanélküli segélyben (már nem így hívják) részesülnke, addig nem, de utána igen (legalább is ha biztosítottak akarnak maradni).

Amíg munkanélküli segélyben (már nem így hívják) részesülnke, addig nem, de utána igen (legalább is ha biztosítottak akarnak maradni).
A kérdező hozzászólása: De nem kap az illetõ munkanánélküli segélyt sem, mivel még nem volt állandó munkahelye.
Én úgy tudom, ha regisztrált munkanélküli vagy, nem kell fizetned.
én is befejeztem a sulit. be apech.hoz és fizetnem kell nekem is 4e valamennyit. Elég szemétség...Pályakezdõ vagyok és mi az Istenbõl fizessek nekik 4 ezret amikor állást is nehéz találni.. Szemét egy ország ez...
Ha befejezted a sulit és még nem volt munkaviszonyod, akkor a lakóhelyed szerint illetékes jegyzõtõl kérvényezheted, hogy az önkormányzat fizesse helyetted a TB-járulékot, mivel még nem volt/s jelenleg sincs munkaviszonyod (így kereseted sem). Úgy tudom, hogy legfeljebb egy évig fizetik helyetted, ha megkapod.
Amíg kapod a segélyt, a munkanélküli hivatal fizeti helyetted.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ausztria részmunka - magyar biztosítás?

Ausztriában részmunkaidőre vagyok bejelentve (annyit is dolgozom). Állításuk szerint így biztosított is vagyok, amiben én aligha vagyok biztos. Majd bemegyek az APEH-ba személyesen, de addig is tudtok valamit erről mondani? Kell ennek ellenére egészségügyi ellátásra megállapodást kötnöm?

0

Visszaírt jutalék?

Már nem dolgozom a biztosítónál. Vissza kell fizetnem egy szerződésem jutalékát, amit állítólag az ő hibájukból 2x írtak nekem jóvá...

Én nem tudom visszanézni, mert a fizetési papíromon nem tételesen vannak feltüntetve az összegek, hanem egy teljes összeg szerepel...

Fizessem vissza, vagy kérjek valamiféle igazolást, amin megmutatják, hogy 2x fizették nekem?

Sztem nincs igazuk...

Járt már más is így? (gyanítom...)

8

Kulfoldon hogyan tudok egeszsegugyi biztositas kotni?

a tbt otthon nem fizetem nehany honapja, de most be kell fekudnom kulfoldon korhazba, hol csinaltathatok biztositast?

1

Hogyha megveszek egy segédmotort kötelező biztositás nélkül?

Akkor hazahozhatom lábon? Hétvégén fog megtörténni a vétel. Hogy oldhatom meg hogy büntetést ne kapjak mikor megállit a rendőr? Neten megtudom kötni?

1

A fenntartás jutalék az minek van? Miért vonogatják le a fizetésemből?

1

Ebben az esetben van esély, hogy az önkormányzat szociális alapon rendezze a tb-met? (20 éves vagyok, családommal élek (4ből 3an dolgoznak), munkám nincs, pályakezdőként regisztrálva vagyok a munkaügyön.

..., és van a nevemen egy lakás, ill. üzembentartója vagyok egy kocsinak)

néztem a szociális törvényt, de nem lettem okosabb

4

Szociális és vagyoni helyzet alapján, mi (k) az (ok) a helyzet/értékek, amik meggátolhatják azt, hogy az önkormányzat átvállalja a tb kötelezettségem fizetését? (pályakezdő, regisztrált munkanélküli vagyok)

2

Van a neten olyan dokumentum, amit akkor kell kitölteni amikor azt szeretnénk h az önkormányzat vállalja át a tb fizetést, mert nincs az egyénnek jövedelme? Tudom h majd az önk. -on adnak, csak kíváncsi vagyok h milyen kérdésekre lehet számítani

1

Hogyan tudom rendezni a Társadalom Biztosításomat?

2 éve nincs bejelentett munkahelyem és a TB-et nem fizettem. Ezalatt az idő alatt nem is voltam orvosnál, de most nagyon el kellene mennem egy vizsgálatra. Aziránt érdeklődnék, hogyan tudnám úgy rendezni, hogy visszamenőleg ne keljen kifizetnem? Van-e erre esetleg megoldás? Vagy valamilyen kiskapu?

5

Mit csináljak szerintetek? érdemes kivárnom a pert?

Az egyik biztosítónál dolgoztam, de már 2 éve eljöttem. jelenleg GYED-en vagyok. most kaptam egy felszólító levelet egy behajtó cégtől, hogy jutaléktartozásom van. ezzel kapcsolatban egyébként a biztosító már írt, kb 1,5 éve, de akkor visszaírtam, hogy nem ismerem el, és annyiban hagyták, még választ sem kaptam. a biztosítások egy részét ismerőseim kötötték és azt mondták őket senki nem kereste, hogy miért akarják felmondani. egy biztosításközvetítő feladata ugyanis még az állományápolás is, nem csak új szerződések kötése. ha egy dolgozó eljön, megkapja valaki az ügyfeleit, amik fenntartásáért is kap pénzt, bár nem sokat. tehát ha valaki próbálta volna megtartani az ügyfeleimet, most nem tartanék itt. járt már valaki úgy, hoigy kivárta a pert? mik az esélyek?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!