Találatok a következő kifejezésre: Munkanélkülieknek fizetrniük a TB-t (1 db)

Munkanélkülieknek fizetrniük kell-e a TB-t?

Legjobb válasz: Amíg munkanélküli segélyben (már nem így hívják) részesülnke, addig nem, de utána igen (legalább is ha biztosítottak akarnak maradni).

Amíg munkanélküli segélyben (már nem így hívják) részesülnke, addig nem, de utána igen (legalább is ha biztosítottak akarnak maradni).
A kérdező hozzászólása: De nem kap az illetõ munkanánélküli segélyt sem, mivel még nem volt állandó munkahelye.
Én úgy tudom, ha regisztrált munkanélküli vagy, nem kell fizetned.
én is befejeztem a sulit. be apech.hoz és fizetnem kell nekem is 4e valamennyit. Elég szemétség...Pályakezdõ vagyok és mi az Istenbõl fizessek nekik 4 ezret amikor állást is nehéz találni.. Szemét egy ország ez...
Ha befejezted a sulit és még nem volt munkaviszonyod, akkor a lakóhelyed szerint illetékes jegyzõtõl kérvényezheted, hogy az önkormányzat fizesse helyetted a TB-járulékot, mivel még nem volt/s jelenleg sincs munkaviszonyod (így kereseted sem). Úgy tudom, hogy legfeljebb egy évig fizetik helyetted, ha megkapod.
Amíg kapod a segélyt, a munkanélküli hivatal fizeti helyetted.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Jutalék visszaírás miatt fizetési meghagyást kaptam. Természetesen ellentmondással fogok élni. Érdemes fizetnem közben?

Úgy értem, a 15 napon belül ellentmondok, azonban - fizetési hajlandóságomat mutatván - x összeget utalok a biztosítónak. Üti a kettő egymást? Az, hogy a jog- és összegszerűségét vitatom, de mégis fizetek? Tul.képp az a kérdésem, hogy ha már ilyen formában látják a fizetési szándékom, nem lehetséges, hogy elkerülöm a pert?

2

A táppénz biztosított időnek számít ha t gyásra illetve gyedre szeretnék menni?

Az lenne a kérdésem második babámat várom, vissza mentem dolgozni de csak 365 biztosított nap után jár nekem a gyed és a t-gyás, ez decemberbe lesz meg viszont december 14 re írtak ki szülésre, nem gondolom hogy dec 3 ig nagy pocakkal tudnék álló munkát végezni ezért lenne nagyon fontos nekem hogy a táppénz ugyan úgy bele számít e a biztosított időbe illetve hogy akkor a táppénz összegéből számolják ki a t-gyást és gyedet vagy a bejelentett bruttó bérem 70% át veszik alapul? Előre is köszönöm a válaszokat

2

Szeretnék egy biztosítási életjaradékot befizetni, vagy erre egy alapot képezni. Hol célszerű ez?

Egy alapot szeretnék befizetni a fiam javára, hogy 10 év múlva ebből bizonyos havi járadékot kapjon. Hol kell ezt eszközölni?

3

Milyen életbíztositást ajánlanának?

Szeretnék valamilyen életbíztosítást kötni, ami egyszerre megtakarítás is lenne és ha fel dobnám a papucsot, lenne miből eltemetni. Milyeneket tudnának ajánlani, mert egyáltalán nem vagyok most képbe.

10

Az autómat kivonták a forgalomból mert nem fizettem be az éves biztosítási díjat. És felhalmozódott több tízezer forint. Ezt muszáj be fizetnem?

Azt hittem ha nem fizetem be a biztosítás automatikusan megszűnik és nincs más teendőm.

4

Ebben az esetben fizet a biztosító?

Sajnos tönkrement a mosógép,és mire észrevettük már állt a víz a fürdőben!:( Ahogy vártam az alsó szomszéd elázott,és most fenyeget hogy mi tehetünk róla hogy nem figyeltünk a gépre.
Fenyeget hogy feljelent,és fizessük meg a kárát!

3

Kockázati életbiztosításokban kinek van tapasztalata arra való tekintettel ha bekövetkezik a nagy baj akkor fizet is a biztosító? Ha igen melyik biztosítót ajánlanátok e téren? Volt már valakinek akinek fizetett?

2

Hogy tudnám megnézni, mennyi gyűlt össze a nyugdíj alapomba?

Magánpénztári tagságból átléptem államiba.

5

Miért lehet a biztosítónak megszegnie a vele kötött szerződést? Az sem zavarja őket, hogy törvényi paragrafus van a teljesítésre. Mégis Harcolni kell vele? Melyik biztosítónál nincs így? EZ ALAPJÁN VÁLASZTOK BIZTOSÍTÓT.

7

Mabisz fedezetlenségi díjat ki lehet e kerülni? Ha egy lízinges autón, nem volt gépjármű felelőség biztosítás? Uj üzembetartóként ki lehet e kerülni?

Lízing nemfizetés, miatt reaktivált ,gépjárműről van szó,a dij befizetve ,lekönyvelve ,reaktiválva.Ha uj üzembe tartót váltok akkor ki kerülhető e?a fedezetlenségi díj?vagy ha nem mi a teendő?Mit tegyek?napi 429 forinttal ketyeg a fedezetlenségi dij.Már háromszáz ezer forint körül ketyegett fel.Csak az írjon nekem aki szakértő vagy tud segíteni??

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!