Találatok a következő kifejezésre: Munkahelyi baleset éve (3 db)

Apukám 3 évet dolgozott egy vállalkozónál, aki minimálbérrel jelentette be. Tavaly egy munkahelyi baleset miatt munkaképtelenné vált, és ez évben leszázalékolták. Munkaadója egyszer sem fizette ki neki a szabadságot Szabályos ez?

3 év alatt egy bérpapírt sem látott.Azt is hallottuk, hogy 3 év közhasznú munkaviszony után ilyen esetbe jár egy havi bér, végkielégítés címén. Igaz ez? Azt sem adja meg. Mit tegyünk?

Legjobb válasz: a szabadságot minimum arányosan az arra évre vonatkozót ki kell fizetnie. vissza menöleg 3 évre nem mert elvileg köteles vagy kivenni az évvégég a munkáltató csak akkor fizetheti ezt ki az évvégével ha megindokolt ok miatt nem tudtad kivenni. de mivel nektek nincs mit veszíteni érdemes feljelentéssel fenyegetni.

a szabadságot minimum arányosan az arra évre vonatkozót ki kell fizetnie. vissza menöleg 3 évre nem mert elvileg köteles vagy kivenni az évvégég a munkáltató csak akkor fizetheti ezt ki az évvégével ha megindokolt ok miatt nem tudtad kivenni. de mivel nektek nincs mit veszíteni érdemes feljelentéssel fenyegetni.
A kérdező hozzászólása: Igen mi is azzal fenyegettük, hogy munkaügyi pert indítunk.Még nem reagált.
A szabadságot a tárgyévben természetben ki kell adni. Ettõl eltérni csak nagyon komoly indokkal lehet. Jelen esetben ilyen indok nem hiszem, hogy fennáll. A szabadság kiadása a munkáltató felelõssége, tehát ha a dolgozó nem akar menni szabadságra, akkor a jogkövetõ munkáltató elküldi szabira. ( A szabadságot kiadják, nem kiveszik ! 75%-ának az idõpontját a munkáltató határozhatja meg. Szabadságot pénzben megváltani csak a munkaviszony megszûnésekor lehet. A szabadság nyilvántartása a munkáltató feladata. 3 év munkaviszony után 1 havi végkielégítés és felmondási idõ is jár. A munkáltató köteles lenne rehabilitálni is a dolgozót, ha munkahelyi balesetben nála csökkent a munkaképessége. Apukádnak van keresnivalója, ha a leírtakat tudjátok bizonyítani. Sok esetben a munkavállalók nem mernek lépni, és a vállalkozók ki is használják ezt. Ha 20 embert átver és abból csak 1 pereli be, még akkor is jól jön ki a vállalkozó anyagilag a helyzetbõl. Ezért is csinálja. Beszéljetek ügyvéddel, vagy olyannal aki részetesen át tudja nézni a rendelkezésre álló papírokat. A hangsúly a papírokon van, mivel a "Józsi azt mondta... Géza azt hallotta... " nehezen áll meg a bíróságon. Ismerni kell a helyi viszonyokat is. Zárt közösségben (pl. egy falu ) a pereskedõ munkavállalót nem szívesen alkalmazza senki, "problémás dolgozó" lesz. Ezt is mérlegelni kell. Ennyi jutott eszembe az alapján amit írtál.

Munkahelyi baleset esetén, ha lejár az 1 év táppénz, hogyan tovább?

2011.februárjában volt egy munkahelyi balesetem,leszakadt a bicepsz ínszalag a karomban,ami következtében júniusban volt egy komoly m?tétem!Február óta táppénzen vagyok,és karom még nagyon nem a régi most sem!Pár napja kaptam a munkáltatómtól egy levelet,amelyben az áll hogy 2012.februárig vagyok jogosult a táppénzre!Ez idáig rendben is volna,csak hogy ha a karom ebben az ütemben javul,félek hogy nem fogok addigra felépülni,és akkor kereset nélkül maradok?Vagy mit tudok tenni?

Legjobb válasz: Ezt találtam neked: "Amennyiben a munkaképesség helyreállítására az egy év nem elegendõ, akkor ennek kimerítését követõen a baleseti táppénz folyósítása az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértõi Intézet, mint szakértõ szakvéleménye alapján, maximum egy évvel meghosszabbítható." http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. 8.oldal és ezt: http://www.tbinfo.eoldal.hu/cikkek/baleseti-tappenz/baleseti..

Ezt találtam neked: "Amennyiben a munkaképesség helyreállítására az egy év nem elegendõ, akkor ennek kimerítését követõen a baleseti táppénz folyósítása az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértõi Intézet, mint szakértõ szakvéleménye alapján, maximum egy évvel meghosszabbítható." http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. 8.oldal és ezt: http://www.tbinfo.eoldal.hu/cikkek/baleseti-tappenz/baleseti..

Munkahelyi baleset (másfél éve) után november közepén mentem vissza dolgozni. Most 8 hetes terhes vagyok. Hogy fogják a GYED-et számolni? Meddig érdemes dolgoznom (3 műszak)?

Legjobb válasz: Ne dolgozz 3 mûszakba ha terhes vagy. Elõszõr táppénzre kell menned, addig, ameddig megszületik a pici, aztán jön a gyás 168 napig, és csak utánna a gyed.

Ne dolgozz 3 mûszakba ha terhes vagy. Elõszõr táppénzre kell menned, addig, ameddig megszületik a pici, aztán jön a gyás 168 napig, és csak utánna a gyed.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!