Találatok a következő kifejezésre: Munkahelyem táppénz megszűnt, (8 db)

Munkahelyem táppénz alatt megszűnt, a 22. hétben vagyok, mi a teendőm?

Veszélyeztetett terhességgel vettek táppénzre, most jelentette be a cégem, hogy megsz?nik, de nem tudom hova kell leadnia táppénzes papírt, fogok-e táppénzt kapni?

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy a munkahelyi kifizetõhelyek megszüntek ezáltal a MÁK (Magyar Állam Kincstár) folyósítja a kifizetéseket. Szerintem ott érdeklõdj,hogy hogyan tovább. De táppénzre mindenképp jogosult vagy szülésig. Sok sikert! Boldog babavárást!

Úgy tudom, hogy a munkahelyi kifizetõhelyek megszüntek ezáltal a MÁK (Magyar Állam Kincstár) folyósítja a kifizetéseket. Szerintem ott érdeklõdj, hogy hogyan tovább. De táppénzre mindenképp jogosult vagy szülésig. Sok sikert! Boldog babavárást!

Valaki meg tudná nekem mondani, hogy a passziv táppénzes papirt hova kell vinnem ha a már megszünt a munkahelyem és utána mentem el p. táppénzre? Kösy

Legjobb válasz: A további orvosi igazolásokat is a volt munkáltatónak kell leadni, aki arról átvételi elismervényt köteles adni, amennyiben mûködtet TB kifizetõhelyet úgy a passzív táppénzt táppénzt/bérfizetési napokon Õ fizeti, amennyiben nem köteles 3 napon belül továbbítani a REP-hez. A REP (regionális egészségbiztosítási pénztár) a beérkezéstõl számított 22 munkanapon belül köteles a táppénzt kiutalni

A további orvosi igazolásokat is a volt munkáltatónak kell leadni, aki arról átvételi elismervényt köteles adni, amennyiben mûködtet TB kifizetõhelyet úgy a passzív táppénzt táppénzt/bérfizetési napokon Õ fizeti, amennyiben nem köteles 3 napon belül továbbítani a REP-hez. A REP (regionális egészségbiztosítási pénztár) a beérkezéstõl számított 22 munkanapon belül köteles a táppénzt kiutalni
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ.

Megszűnt munkahely és passzív táppénz esetén hogyan tudok igazolást szerezni arról, hogy munkanélküli vagyok?

Legjobb válasz: Csak a passzív táppénz lejárta után (30 nap) a Regionális Munkaügyi Hivatalban kapsz ilyet. Addíg esetleg a felmondóleveledet elfogadják.

Csak a passzív táppénz lejárta után (30 nap) a Regionális Munkaügyi Hivatalban kapsz ilyet. Addíg esetleg a felmondóleveledet elfogadják.
De amíg táppénzen vagy, addig nem lehetsz munkanélküli, vagyis igazolás sincs.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy a felmondólevél nem igazolja azt, hogy nincs másik munkahelyem.
A kérdező hozzászólása: A kezemben van a papír arról, hogy megszûnt a munkahelyem. Passzív táppénzen vagyok, ami azt jelenti, hogy felmondás után három napon belül igényelhetem 1 hónapra és hosszabbíthatják kettõre. Ugye munkanélkülibe beregisztrálni nem lehet, mert akkor ugrik a passzív táppénz. DE... Hogy tudok ebben a helyzetben igazolást szerezni arról, hogy munkanélküli vagyok?
Kitõl és milyen célból kellene az igazolás?
A válasz benne van a kérdésedben: amíg passzív táppénzen vagy, van ellátásod, NEM vagy munkanélküli.
A kérdező hozzászólása: Hogyne lennék már munkanélküli, ha itt van a kezemben, hogy kitettek? 3 napon belül lehetett igényelni a PASSZÍV táppénzt. Ami nem a munkahelyhez kötõdik. Ha még dolgoznék, nem adták volna ide a felmondólevelet. ösztöndíj igényléshez kellett volna a fiamnak. A határidõ már lejárt, szóval tárgytalan...


Ha megszűnik a munkahelyem akkor is kapok táppénzt?

nagyon úgy néz ki, hogy cs?döt jelent a volt munkahelyem. Közben már 12 hetes babás vagyok. Így is kapni fiogom továbbra is a táppénzt? Vagy nem?

Legjobb válasz: Attól a dátumtól számítva, amely a felmondásodban szerepelni fog (a munkavoszonyod vége), még 45 napig vagy jogosult passzív táppénzre.

Attól a dátumtól számítva, amely a felmondásodban szerepelni fog (a munkavoszonyod vége), még 45 napig vagy jogosult passzív táppénzre.

7 hetes terhesen, passzív táppénz után mit tegyek ha megszünt a munkahelyem?

Menjek-a munkanélkülibe? És ott mondhatom-e hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Szia! Engem 8 hetesen rugtak ki, utána passzív táppénz 3 hónapig, aztán mentem munkanélkülire, 6 hónapra kaptam meg, mondtam, hogy terhes vagyok, mert úgy jött ki, hogy maradt 1 hónapom. Így folyamatos maradt a munkaviszonyom, és a gyedemet a jó fizum után kaptam. (én már 4 éve itthon vagyok...) A lényeg, hogy idõben intézkedj. Boldog babavárást! :o)

Szia! Engem 8 hetesen rugtak ki, utána passzív táppénz 3 hónapig, aztán mentem munkanélkülire, 6 hónapra kaptam meg, mondtam, hogy terhes vagyok, mert úgy jött ki, hogy maradt 1 hónapom. Így folyamatos maradt a munkaviszonyom, és a gyedemet a jó fizum után kaptam. (én már 4 éve itthon vagyok...) A lényeg, hogy idõben intézkedj. Boldog babavárást! :o)
Szia! Ó te szegény, jól jártál te is:((( A saját helyzetemet tudom neked leírni, de az én gyerekem már 2, 5 éves.Mikor a munkáltatóm megtudta hogy terhes vagyok, nem hosszabbította meg a szerzõdésemet.Határozott idejû volt sajna.Én kicsit idõsebb terhes voltam akkor.Kihasználtam a passzív táppénzt, aztán be kellett jelentkeznem a munkanélküli hivatalba, ahol természetesen meg kell mondani a terhességet, hogy ne közvetítsenek ki sehova.Persze a legjobb az lenne, ha el tudnál még pár hónapra helyezkedni, csak ez nagyon nehéz.Nekem nem folyósítottak már ellátást, mert mehettem szülési szabira, aztán t-gyás-ra.De idén változtak a dolgok, és úgy hallottam rossz irányba:(((Én is pár nap múlva szülök megint, és nincs munkáltatóm, a hivatalba vagyok bejelentkezve, nem is tudom mi fog most megilletni, de azzal ijesztegetnek, hogy ugyanannyit kapok majd 3 évig a 15év munkaviszonyommal, mint aki egyetlen órát sem dolgozott. Eddig még egyetlen ügyintézõ sem tudta nekem normálisan elmagyarázni, hogy mi illet majd meg pontosan. Minden jót nektek, üdv.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen válaszaitokat. Elmegyek a munkanélkülibe.Egyébként úgy tudom 45 nap a passzív táppénz. És már a munkahelyem is megszünt.Közös megegyezéssel.Valamennyi végkielégítést fizettek. 19 évig dolgoztam a cégnél.
Szia! Nem akarok hülyeséget írni, mert lehet hogy ez is változott, de én tovább voltam passzív táppénzen.Akkor a ledolgozott évekbõl számolták ki idõarányosan, hogy mennyi jár.Talán neked is több mint 45 nap. Üdv:2-ik válaszoló.
A kérdező hozzászólása: Szia! Most olvastam, hogy a passzív táppénzt idén április 1-jétõl 90 napról csökkentették 45 napra. Szomorú vagyok mert így tényleg nem tudom, hogyan lesz tovább. Remélem a munkanélkülibe tájékoztatnak a továbbiakról megfelelõen.
A második válaszolónak. Én úgy szültem, hogy 19 hónap van a két gyerkõc között. Mivel még gyed-en voltam, ugyanazt kaptam a másodikra, mint az elsõre, egy forinttal sem kevesebbet (persze többet sem). De nem tudom, hogy ez gyes-nél is így mûködik e. Szerintem igen, hiszen az is beletertozik a folyamatos munkaviszonyba. Persze, ha a nagyobb 3 éves kora elõtt szülsz. Persze az is igaz, hogy ez 21 hónapja volt. Elsõ voltam
Elsõ baba? Vagyis nem a gyesed járt le és utánna szünt meg a munka helyed mert akkor én úgy tudom jogosult vagy mindenre mivel a szülést megelõzõen a 2éven bellüli 180 napodat nézzik.De ha gyesrõl visszamentél és a szabadság után rugtak ki akkor a táppénz után munkanélküli és ha szülés elõtt nincs olyan ismerõsöd aki tud legalább 1 hónapra bejelentenni akkor csak a 28000-tos gyest kapod.Ezt ebben az évben hozzták hiába, hogy a munkanélküli alatt is biztosított vagy.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nem, nem a gyesem járt le, ahogy becsõdölt a cég, utánna 2 héttel derült ki hogy babánk lesz. Amúgy a 3-madik baba a családban, de már van két "nagyobbacska" fiam. Hol tudnám ezt megérdeklõdni? Talán az oep-nél? Köszike!
GYES + CSP + Egyszeri anyasági
Ha megszûnik szülés elõtt a munkahelyed, akkor munkanélkülibe jelentkezz be és álláskeresési segélyrõl el tudsz menni tgyásra majd gyedre. Persze, ehhez az kell, hogy a szüléskor is jogosult legyél álláskeresési segélyre! Táppénzen nem lehetsz, ha már nincs munkaviszonyod, ha nincs munkahelyed, akkor nem lesz táppénz sem. Ha nem lesz munkahelyed szüléskor vagy nem leszel álláskeresési segélyre jogosult, akkor gyesre leszel jogosult, családi pótlékra és egyszeri anyasági támogatásra.
Utolsó válaszoló jól mondja! Sajnos a táppénz most nem játszik. :( Az a baj, hogy csak 3 hónap az álláskeresési. Azzal kihúzod még szülésig? Mikor szûnik meg a munkahelyed?

Hogyha elmegyek táppénzre és közben megszűnik a munkahelyem akkor honnan és milyen juttatásokat fogok kapni? Vagy semmit? A 180 biztosított napom megvan sőt több is. Vagy mi a teendő ilyen esetben? Hol lehet ezekről tájékoztatást kapni? 5hetes km

Legjobb válasz: Szia!A juttatásokat az államtól kapod a 3. év végéig, a mhelynek csak az igazolásokat kell aláírnia, de gondolom ha megszûnik a céged, akkor is van egyszerû megoldás, a tb-nél érdeklõdj! Mindenesetre nyugi, lesz mani az államtól:)

Szia!A juttatásokat az államtól kapod a 3. év végéig, a mhelynek csak az igazolásokat kell aláírnia, de gondolom ha megszûnik a céged, akkor is van egyszerû megoldás, a tb-nél érdeklõdj! Mindenesetre nyugi, lesz mani az államtól:)
Elsõ: az államkincstárt hívd, bocsi, van minden megyében és nagyobb városban kirendeltsége, ott mindenre tudnak válaszolni! 12+4 hetes
ha van jogutód akkor tõlle, ki nem rughatnak táppénz alatt. ha nincs jogutod akkor az államtol. elösször tgyás utána gyed 2 éves korig utána gyes 3 éves korig. utána ha nem szünt meg a cég kötelesek visszavenni. 2 éves kora után is visszamehetsz dolgozni és mig gyesen vagy védve vagy. hy
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ.
Pont ugyanez a lehetõség áll fent az én cégemnél is, már mindenhol utánaérdeklõdtem, hogy ilyenkor mi van.(Tb szakértõ, MÁK, csõdeljárási csoport) Amit megtudtam: Amíg terhességi táppénzen vagy Te leszel a legutolsó akit elküldenek. A Céggel több dolog is történhet. Vagy csõdöt jelent vagy végelszámolás indul ellene. Ez utóbbi abban az esetben történik meg, ha mondjuk a bankok nem hiteleznek Neki, szóval teljesen a vég. Amennyiben csõd indul, az azzal kezdõdik, hogy bejelenti a cég a csõdöt. Kap 90 nap haladékot (ez kötelezõ mindenkinek), hogy rendezzék soraikat, hátha sikerül. Ha nem, akkor indul az eljárás, ami nagyon sok idõ, tehát ha most 5 hetes vagy, minden bizonnyal már megszülsz mire befejezõdik. A csõd kimondásának végéig biztosított vagy, mivel Téged bocsáthatnak el a legvégén. Ha jár végkielégítés, azt ki kell fizetniük és a bentmaradt szabikat is. Végelszámolás esetén ugyanez a szitu, csak nem kap 90 napot a cég, azonnal indul a felszámolás. Ez még tovább tart mint a csõd, tehát ennél is megszülsz addigra. Javaslom, hogy szülés elõtt 28 nappal igényeld a tgyást és ne a szülés napjától. Ha megszûnik esetleg mégis addig míg a szülés elõtti 1 hónapot eléred (de erre az eljárások hosszúsága miatt kicsi az esély), akkor a megszûnést követõ nap menj el munkanélküli segélyre, mert az biztosított jogviszonynak számat és a tgyáshoz és gyedhez alapfeltétel, hogy a szülés napján biztosított legyél. Nyugodj meg, nem lesz gond! Remélem hasznos voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszi az utolsó hozzászólónak, és igen hasznos volt.persze a többi is.

Ha a munkahelyem megszűnik, és 45 nap passzív táppénzen leszek utána, aztán pedig 28 napig még elvileg igényelhető a tgyás, azt kitől kell igényelni?

Igazából megsz?n?ben a cég, de nem tudom meddig húzza, mert ha hamar megsz?nik, akkor hiába a passzív táppénz, hiába a 28 nap...csak dec 15-re vagyok kiírva és akkor se tgyás , se gyed, hiába dolgoztam..csak gyesre mehetek???

Legjobb válasz: Szerintem ezt a kérdést nem itt kellene feltenned, mert amint látod senki sem tudja a választ. Próbálkozz más kategóriás kérdéseknél. Minden jót

Szerintem ezt a kérdést nem itt kellene feltenned, mert amint látod senki sem tudja a választ. Próbálkozz más kategóriás kérdéseknél. Minden jót
Az elõzõ író vagyok. Utánanéztem: http://www.webbeteg.hu jogi ügyek Ott biztosan megtudod, ha nem kérdezhetsz illetékestõl is. Sok sikert
Akár én is feltehettem volna ezt a kérdést, csak egy kicsit másképpen. Abban egyezünk, hogy dec. 15-re vagyok kiírva, de nekem a szerzõdésem fog lejárni most okt 1-én. A gyedhez mindenképpen az kell, hogy legyen tb-d. Én arra gondoltam, hogy arra az idõszekra (ha nem hosszabítják meg a szerzõdésem) magam után fogom fizetni a TB-t. Nem akarok hülyeséget írni, de azt hiszem 4-5 ezer Ft egy hónapra. De tervezem, hogy ekmegyek az illetékes MEP-hez és kérek felvilágosítást, hogy mit tudok tenni. Ha sikerül valamit megtudni írok, de azerintem ha megkérdezed a házidokidat, akkor õ is fog tudni segíteni. Elvileg neki tisztában kell lenni ilyen dolgokkal. Nyugodj meg és nagyon boldog babvárást kívánok :)
A kérdező hozzászólása: A harmadik válaszolónak: Jó ötlet, de arra gondolok, hogy a tb-az havonta csak az 4-5 ezer ft, amit tõled vonnak, de van egy kb 20ezres összeg is, amit a munkáltató fizet utánad a bruttó bér után..de jó ötlet talán igazad van érdemes megkérdezni... Csak még azt kell tudni minek alapján számolják ki, mert az egy bér százalék és ha nincs bér? hú nehéz ügy. A munkaügyibe tudom, hogy a munkanélkülibõl is vonják a tb-t, mert van ott egy ismerõsöm, de azt is mondta, hogy hiába jelentkezek be, járulék után nem jár gyed 2008 január óta, , , -jó mi? Akkor nyugodjunk meg és érjük el amit tudunk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!