Találatok a következő kifejezésre: Mozog a megmenthető (3 db)

Mozog a fogam, megmenthető?

Két terhesség és szoptatás után mozog az egyik rágófogam. Megmenthet? vajon, vagy búcsúzzak el t?le?

Legjobb válasz: Kérdezd meg a fogorvosodtól,de szerintem! nem lehet megcsinálni,visszaragasztani,csak mûfogad lehet helyette.. Azért sok sikert kívánok a megmentéshez!

Kérdezd meg a fogorvosodtól, de szerintem! nem lehet megcsinálni, visszaragasztani, csak mûfogad lehet helyette.. Azért sok sikert kívánok a megmentéshez!
Hogyha már mozog, akkor aligha menthetõ.De ha nincs elszínezõdve, akkor esetleg lehet rajta segíteni.Keresd fel a fogorvosod, és tényleg ne halogasd.Amit ma megtehetsz ne halaszd holnapra. ;)

Nagy baj van! Mozog a fogam! Mit tegyek? Megmenthető vagy potolni kell? Mennyibe kerülhet?

1hónapja beleharaptam egy csokis csigába és vérzett majd egy hólyag lett rajta!

Legjobb válasz: hat ha nagyon lotyog verzett holyag volt.....lehet egy ugy nevezett tasak a fogad mellett amibol verse genny buggyant ki, a tasak miatt romlik a fog implantaltsaga es ezert lotyog. en elmennek fogorvoshoz a helyedben. ja, es ha a ket elso fogad mellettirol beszelsz akkor az a kismetszo lesz, ha csak nincs anodonciad.

hat ha nagyon lotyog verzett holyag volt.....lehet egy ugy nevezett tasak a fogad mellett amibol verse genny buggyant ki, a tasak miatt romlik a fog implantaltsaga es ezert lotyog. en elmennek fogorvoshoz a helyedben. ja, es ha a ket elso fogad mellettirol beszelsz akkor az a kismetszo lesz, ha csak nincs anodonciad.
A 2 elso melletti fogad a szemfogad :) Es nem a szemfogadon lett a holyag gondolom, hanem azinyeden. ha az inyed rendbejon, valoszinu ujra jol tartja majd a fogad.
Nagyon lötyög? Mert mindenkinek mozognak minimálisan a fogai ha nagyon erõsen lökdösi.
Az nem a kismetszo, a harmadik fog minden esetben a szemfog. A premolaris a negyedik :)
hat a ket elso fogam a ket nagy metszo e mellett akarhogy is nezzuk a kismetszok vannak , egy jobbra egy balra:)
Ne izgasd rajta magad...
A kérdező hozzászólása: De már régóta az inyemnek semi baja!!!Most vettem észre hogy lötyög

Megmenthető még a fogam ha gyökérkezelték és most talán mozog?

3x voltam idegelni a fogamat,a 4.alkalommal gyökértömést kaptam,majd a doktor n? a röntgent csináltatott és mondta h szép lett.Semmi bajom nem is volt vele.Most viszon harapásnál rossz érzés,nem mondhatnám h fáj,mert ki lett idegelve.Amikor el?rehajlok olyan mintha ki akarna esni,az ideiglenes töméssel lehet a baj?Ha piszkálom a nyelvemmel a fogam olyan mintha mozogna...de nem fáj.Mi lehet a gubanc?Eddig minden tök jól ment

Legjobb válasz: Kérdezd meg az orvost. Lehet, hogy csak kicsit begyulladt az íny körülötte.

Kérdezd meg az orvost. Lehet, hogy csak kicsit begyulladt az íny körülötte.
Próbálj meg egyelõre nem rágni vele, és akkor talán helyreáll a fogad, az ínyed újra stabilan fogja tartani. Sajnos lehet, hogy ki kell húzni, én nem vagyok fogorvos, csak nekem is volt egy fogam amit gyökérkezeltek, de aztán az ifjúsági doki már nem foglalkozott vele, nem tudta betömni, mert leesett az egyik fele, én meg hónapokig halogattam, aztán ráharaptam és elkezdett mozogni, majd újraharapásnál mégjobban mozgott, és már nem lehetett megmeteni. Még most menj el, és megfogják mondani mi lesz vele, de még tuti kûzdenek érte! Anyunak is több rossz fogával volt olyan, hogy az sztk-s doki már kihúzta volna, de elment maszekhoz, aki kûzdött érte és igaz valamelyik csak 1-2 évig, de még azért megvolt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!