Találatok a következő kifejezésre: Motorral lehet az (354 db)

Egy Piaggio liberty 50. es motornak mennyi lehet az utazó sebessége? Megéri venni egy ilyen motort?

Legjobb válasz: Egyik barátomnak volt ilyen motorja, szolgált is neki vagy 4 évet, mire ellopták. Addig 3 liter körül evett, 55-65-el tudott halani. Hozzá már kb 6-7 évesen került a motor.

Egyik barátomnak volt ilyen motorja, szolgált is neki vagy 4 évet, mire ellopták. Addig 3 liter körül evett, 55-65-el tudott halani. Hozzá már kb 6-7 évesen került a motor.

Az eddig "A" korlátozottnak nevezett jogosítvánnyal (ami most A2 lett) hány kilowattos motort lehet vezetni?

Egyik helyen azt olvastam, hogy 25, másik helyen meg azt, hogy 35 kw-os motort lehet vezetni. Ha lehet, csak tuti választ kérnék! Köszi el?re is!

Legjobb válasz: Az A korlátozott nem lett A2. Van az Akorl., amivel 25 kW-os motort lehet vezetni, de ilyen tanfolyam már nem indul. Helyette van az új A2, amivel 35 kW-os motort lehet vezetni.

Az A korlátozott nem lett A2. Van az Akorl., amivel 25 kW-os motort lehet vezetni, de ilyen tanfolyam már nem indul. Helyette van az új A2, amivel 35 kW-os motort lehet vezetni.
AK-val 25kW, A2-vel 35kW a korlát. Elvileg az Ak-t át tudod íratni A2-re, de gyakorlatban még nem mûködik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) és ha át lehet íratni A2-re a jogsit, az körülbelül mikor lesz megengedve?
Elméletileg már át lehet íratni. Van olyan itt a gyik-en aki azt mondja , ár meg is csináltatta és várja a kártyát. Én konkréten tegnap voltam ocsmányirodában ez ügyben. Azt mondták hogy tudnak róla, de még nincs meg a rendszer hogy mit-hogy kell csinálniuk. De azt mondták hogy valószínû a kártya árába fog csak kerülni (4000ft) szóval érdeklõdjek késõbb...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)
nekemis állandóan csak, türelem, türelem, türelem... mást nemtudnak mondani okmányirodába, igazából úgyvagyok vele, hogy kinyomtattam magyar közlönyt ahol ez levan írva h A korl-ból A2 lett és ígyfogok menni amíg átnem írják.. jogilag magvan a jogsim, csak nem kézzelfogható mert, "nincs" rendszer.. vicc az egész


Miben nyilvánul meg az hogy egy autónak mennyire kopott a motorja? Lehet tõle több a fogyasztás és kb mennyivel?

Legjobb válasz: Igen ha kopott a motor akkor több a fogyasztása,gyengébb és lehet hogy hangja is van. Nem tudom hogy kocsikba mennyire jó cucc,de Én kipróbáltam motorba a xado.hu 2t adalékát és azt kell hogy mondjam hogy érezni hogy jobb a moci amióta azt az olajat használom amiben a xado adaléka van,és nem horrordrága(ukrán olaj holland technológiával) Ha régikocsiról van szó szerintem akkor érdemes kipróbálni.

Igen ha kopott a motor akkor több a fogyasztása, gyengébb és lehet hogy hangja is van. Nem tudom hogy kocsikba mennyire jó cucc, de Én kipróbáltam motorba a xado.hu 2t adalékát és azt kell hogy mondjam hogy érezni hogy jobb a moci amióta azt az olajat használom amiben a xado adaléka van, és nem horrordrága(ukrán olaj holland technológiával) Ha régikocsiról van szó szerintem akkor érdemes kipróbálni.
Ha kopott a motor, akkor nem biztosít kellö olajnyomást, mert a kopott henger és dugattyú közt átmegy az olaj. Jelez az olajnyomás lámpa elöször csak akkor ha üzemmeleg, aztán idövel mindig, és végül besül a motor. Ekkor már nem megy tovább.

Hogy lehet azt megcsinálni etz-nél, hogyha jár a motor valami izzó égjen? Szal ilyen kis led a műszerfalba vagy valami. Lehetséges ez?

Legjobb válasz: Ahogy elõttem is írták: ott a töltésvisszajelzõ. Ha elalszik, jár a motor, ha kigyullad, megállt. Egyébként meg a nyereg bizsergésébõl és a tükrök remegésébõl is észre lehet venni, hogy mûködik a motor, mert hiába a gumiágyazású blokk, rendesen remeg az ETZ.

Ahogy elõttem is írták: ott a töltésvisszajelzõ. Ha elalszik, jár a motor, ha kigyullad, megállt. Egyébként meg a nyereg bizsergésébõl és a tükrök remegésébõl is észre lehet venni, hogy mûködik a motor, mert hiába a gumiágyazású blokk, rendesen remeg az ETZ.
Már van ilyen jelzés rajta csak fordítva: a töltés visszajelzõ járó motornál kialszik, ha leáll akkor világít amíg gyújtáson van. Azt ne mondd, hogy nem veszed észre a seggeden, ha jár az ETZ motorja!
A kérdező hozzászólása: aj félreértelmezitek a kérdést. olyan kis égõt szeretnék bekötni, ha jár a motor, akkor világítson
A kérdező hozzászólása: szóval, ha üzemben van
A kérdező hozzászólása: hahó valaki? lehet hülye kérdést tettem fel
meglehet csinálni nekem ts-em volt és égett egy kis led mikor járt a motor azt már házilag alakitották bele. hogy miként kell bekötni az egy jó kérdés mert én nem értek hozzá de valaami szaki emgmondja.
A kérdező hozzászólása: nem kell ide szaki rákötöttem egy biztosítékra :d
A kérdező hozzászólása: non fasza lett

365 napból, vagy 12 hónapból mennyit lehet motorral eltölteni az utakon?

Értem ezalatt azt, hogy nem fagy rá a leeresztőszelepem, teljeskörűen használható. Akik most tapasztalt motorosok, és / vagy autósok: Ha most állnátok választás előtt, akkor hány kereket választanátok TAPASZTALAITOK alapján? Mindezt úgy kérdezem, hogy se autóm, se motorom!

Legjobb válasz: Ha közlekedni kell, és nem az élmény miatt veszed akkor mindenképpen autó. Abban elfértek 5-en és alig eszik többet mint egy motor. Lehet bele pakolni, stb. Télen utálok motorozni, kiráz a hideg ha olyankor robogót vagy motort látok az utakon. Neked egy autóra van szükséged.

Márciustól októberig szoktam motorozni. De számold azt is, hogy ebben az idõszakban is nagyon sokszor esik az esõ, vagy borús az ég, és nem indulok el motorral. Szóval tulajdonképpen olyan 4-5 hónapot ha lehet motorozni egész évben. Kisebb motorral mondjuk lehet télen is meg esõben is, de nekem az 1000-res sportmotorral csak száraz idõben megy :)
Fûthetõ kormánymarkolat és ülés van. Ezt kombinálod jó téli ruhával aztán mehet is :) Bár tapasztalatom alapján akkora hóban amiben leér a sárvédõ már nem jó egy 150kg-os motorral játszani :) De megoldható :)
Igaz amit mondasz, autó is lehet szórakoztató, épp ezért praktikusabb, mert amellett hogy szórakoztató, 5-en elfértek benne, télen is használható, több cuccot lehet bele pakolni stb stb. Ja és semmi bajom sincs a motorokkal, sõt imádom õket :) ) Ez csupán a mindennapi használhatóságról szól, és ezt bizony az autó nyeri. 2-es voltam.
A motorozás hobbi célra való jobban, szórakozásra.Inkább autót vegyél.
a motoros szezon az kb 4-5 hónap egy évben!
Ha közlekedni kell, és nem az élmény miatt veszed akkor mindenképpen autó. Abban elfértek 5-en és alig eszik többet mint egy motor. Lehet bele pakolni, stb. Télen utálok motorozni, kiráz a hideg ha olyankor robogót vagy motort látok az utakon. Neked egy autóra van szükséged.
Én imádok motorozni, az egy élmény és általában az emberek azért motoroznak, hogy élvezzék, legalábbis nagy részük. Na most én a helyedben inkább autót vennék, praktikusabb, télen is minden gond nélkül tudsz vele közlekedni. Nekem sokáig volt motorom, de el kellett adnom pénz hiány miatt, és eléggé hiányzik, de hát mit tudok tenni, van autó megyek azzal, az az élmény, meg adrenalin amit a motorozás nyújt, azt nem adja vissza szerintem egyetlen egy kocsi sem. De hát a kényszer nagy úr :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy a motor hobbycélú, de azzal is el lehet menni akár melóba, akár iskolába-óvodába, vagy ki a tengerpartra. Emellett egy autó is lehet szórakoztatóeszköz, akár egy utcai autóból is. Ismét köszönöm a válaszokat!
Attól függ milyen az életviteled. Nem csak az éves átlaghõmérséklet számít, én pl nõ létemre, télen kezdtem futárkodni motorral. Gondolj arra is, hogy ha szállítanod kell valamit, vinnéd a családot, stb.

Melyik motorral lehet csajozni vagy az emberek figyelmét pozitív irányba fel kelteni?

Márkát és típust is irjatok pls

Legjobb válasz: Amejik csajt a motoroddal fogod meg,azt nem csak te fogod dugni.Az emberek figyelmét meg miért akarod felkelteni?Ojan motort vegyél amin jólérzed magad,a képességeidhez a legmegfelelõbb és fenttartása nemokoz gondot.

Amejik csajt a motoroddal fogod meg, azt nem csak te fogod dugni.Az emberek figyelmét meg miért akarod felkelteni?Ojan motort vegyél amin jólérzed magad, a képességeidhez a legmegfelelõbb és fenttartása nemokoz gondot.
Általában sport gépek keltik fel a figyelmüket... De ne 125-ös kategóriára gondolj :D Ja és azzal is számolj, hogy aki csak ezért jön össze veled az, ha találkozik egy másik raj gyerekkel akkor simán ott hagy érte :) sok sikert. http://www.youtube.com/watch?v=zDwyexwBFB0 Nekem ilyennel is sikerült magamra terelni a figyelmet akaratomon kívül, mert én nem csajozni mentem csak simán motorozni...
Harley Davidson \m/

Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy 125-ös motorommal mehessek, 50-es jogsival? Ismerek olyant akinek így van, de nem büntetik.

Legjobb válasz: Ha nekem 125/50-es motorom lenne nem a közúti ellenõrzéstõl félnék, hanem attól, hogy egyszer önhibámon kívül belém jönne valaki és ott kiderülni, hogy a motor 125-ös volt. Jogosítvány nélküli vezetésért, okirat hamisításért, meg még a jó ég tudja miért nem várnának a bíróságon.

Ha nekem 125/50-es motorom lenne nem a közúti ellenõrzéstõl félnék, hanem attól, hogy egyszer önhibámon kívül belém jönne valaki és ott kiderülni, hogy a motor 125-ös volt. Jogosítvány nélküli vezetésért, okirat hamisításért, meg még a jó ég tudja miért nem várnának a bíróságon.
Volt 125/50-em. Nem büntettek meg, meg sem állítottak sosem. SZERENCSÉM VOLT! Azóta -hála- túladtam rajta!
50 es adásvételivel kel megvásárolni, én 200 robogot hajtok 50 papirokal, de nem ajánlom mert ha rendör kicsit joban ért hozá akkor megbas*znak okirat hamisitásal is, inkáb ted le a jogsit és utána vegyél rendesen motoert
Nekem egy 70ccmes jugó motorom volt. Kb 20 éve hoztuk jugóból. Kétszer ha megállított a rendõr, mindkétszer azt mondtam 50es azt xart bele. Egyébként tényleg sehogy. Max úgy ahogy az elõttem szólok is mondják. Hazudsz, papírt hamisítasz.
Azért 50 ill. 70 között láthatatlanul kicsi különbség van. Egy 125-ös 2, 5x akkora már, mint egy 50-es...
A kérdező hozzászólása: köszi, akkor ink hagyom..

Manuális váltón lehet változtatni az áttételeket? Dízel motort lehet rakni benzines autóba (váltó miatt)?

opel astra f r?l van szó és a benzines moci van benne de nem megy és bontóból "olcsón" hozhatok egyet,csak gondolom az áttételezés a két motoron más.A mostani egy 1,8as benzines 90le,a dízel amit szeretnék bele az 1,7es 82le motor,aki ért hozzá írjon köszi!

Legjobb válasz: Az áttételekkel való mókuskodás helyett,hozd el a motorhoz tartozó váltót is.Úgy már nem lehet gond.

Az áttételekkel való mókuskodás helyett, hozd el a motorhoz tartozó váltót is.Úgy már nem lehet gond.
A kérdező hozzászólása: KÖSZI A NORMÁLIS VÁLASZOKAT!!!!
Ne haragudj de a kérdezõ arra kiváncsi ha jó értettem hogy benzines váltóra rá tudja e tenni a diesel motort.Te részletesen kifejtetted azt hogy miért nem érdemes diesel váltóra benzinmotort tenni.Meg tudnád mondani azt is hogy benzines váltóra lehet-e( érdemes-e) diesel motort rakni? A kérdezõ kérdése engem is érdekelne... Fiat 126 os váltóra isuzu 1.5D motor érdekelne esetleg Kubota 1.3D Köszi a választ Attila

Fiat Bravo 1.4 12v 98. hideg motornál szépen jár a motor, de amint eléri az üzemi hőt az alapjárat nem szabályos. Elindulok a kocsi 1-esben jól fut 2-esben már elkezd rángatni majd egy hatalmasat ránt és durran egyet. Lehet az alajáratimotor a hibás?

Kicseréltem a benzin szűrőt, levegő szűrőt, gyertyákat, gyújtó kábeleket is

Legjobb válasz:
Érdekesség képp leírom, hogy mi volt a probléma: Ott kezdõdött az egész,hogy gázadáskor rángatott a verda, az alapjárat nem volt tökéletes! Lecseréltem a gyertyákat,gyújtókábeleket és az alapjárati motort. mindez szinte "felesleges" volt mert a hiba megmaradt! Ezután elvittem egy szervízbe ahol a diagnosztika után azt mondták, hogy komplett fólytószelep ház elektromos fejjel együtt csere (komplett befecskendezõ rendszer). A szervízeseke is érdekesek voltak de miután kicseréltem amit õk mondtak és a helyzet nem javult még érdekesebbnek találtam (mivel se számlát nem adtak meg se egy hibakódot semmilyen formanyomtatvánnyal nem láttak el és csak úgy kikapták az 5ezret a kezembõl) visszagondolva jól átb*ak... Ezek után elvittem egy ismerõs szerelõhöz és látva ezeket azt mondta, hogy trafó hibás! kicseréltem és minden rendben van azóta is. sajnos az a szerelõ aki modnta,hogy trafó hibás elõtte nem ért rá ezért eléggé megviselte a dolog a pénztárcámat... Egy jó tanács: mindig légy alapos és szervizekben ha lehet akkor állj autód mellet amikor azt bemérik vagy épp szerelnek rajta valamit ha meg nem tudsz ott lenni akkor kérj számlát,hogy utána vissza mehess reklamálni ha valamit rosszul csináltak!!!

A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Érdekesség képp leírom, hogy mi volt a probléma: Ott kezdõdött az egész, hogy gázadáskor rángatott a verda, az alapjárat nem volt tökéletes! Lecseréltem a gyertyákat, gyújtókábeleket és az alapjárati motort. mindez szinte "felesleges" volt mert a hiba megmaradt! Ezután elvittem egy szervízbe ahol a diagnosztika után azt mondták, hogy komplett fólytószelep ház elektromos fejjel együtt csere (komplett befecskendezõ rendszer). A szervízeseke is érdekesek voltak de miután kicseréltem amit õk mondtak és a helyzet nem javult még érdekesebbnek találtam (mivel se számlát nem adtak meg se egy hibakódot semmilyen formanyomtatvánnyal nem láttak el és csak úgy kikapták az 5ezret a kezembõl) visszagondolva jól átb*ak... Ezek után elvittem egy ismerõs szerelõhöz és látva ezeket azt mondta, hogy trafó hibás! kicseréltem és minden rendben van azóta is. sajnos az a szerelõ aki modnta, hogy trafó hibás elõtte nem ért rá ezért eléggé megviselte a dolog a pénztárcámat... Egy jó tanács: mindig légy alapos és szervizekben ha lehet akkor állj autód mellet amikor azt bemérik vagy épp szerelnek rajta valamit ha meg nem tudsz ott lenni akkor kérj számlát, hogy utána vissza mehess reklamálni ha valamit rosszul csináltak!!!
Vezérmûtengelye milyen állapotban van ?
A kérdező hozzászólása: Ránézésre semmi baj vele, mert?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!