Találatok a következő kifejezésre: Motorra hány kortól lehet jogsit (6 db)

Motorra hány éves kortól lehet jogsit szerezni?

Legjobb válasz: Motoros jogosítvány kategóriák: A kategória:motorkerékpár korlátozások nélkül (21 éves kortól vagy 2 éves A1 vagy A korlátozott jogosítvánnyal) A korl.:legfeljebb 25 kW teljesítményu és 0,16 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meg nem haladó motorkerékpár (18 éves kortól) A1: a 125 cm3 hengerurtartalmat és a 11 kW-os teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpár (16 éves kortól) M :segédmotoros kerékpár (50 cm3 meg nem haladó), állati erõvel vont jármû hajtására és kerti traktor (14 éves kortól)

Motoros jogosítvány kategóriák: A kategória:motorkerékpár korlátozások nélkül (21 éves kortól vagy 2 éves A1 vagy A korlátozott jogosítvánnyal) A korl.:legfeljebb 25 kW teljesítményu és 0, 16 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meg nem haladó motorkerékpár (18 éves kortól) A1: a 125 cm3 hengerurtartalmat és a 11 kW-os teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpár (16 éves kortól) M :segédmotoros kerékpár (50 cm3 meg nem haladó), állati erõvel vont jármû hajtására és kerti traktor (14 éves kortól)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

Hány éves kortól lehet jogsit letenni motorra?

például 80ccm 125ccm 150ccm és a többi...

Legjobb válasz: Nézz meg egy autósiskolát :) Ennyire lusta legyen valaki... :)

Nézz meg egy autósiskolát :) Ennyire lusta legyen valaki... :)
A kérdező hozzászólása: azt hol nézzem? van valami link?
A kérdező hozzászólása: Kösz

Hány éves kortól lehet 125ccm-es motorra letenni a jogsit?

Ha igen, akkor tavasszal az 50es helyett érdemesebb arra letenni? Yamaha YZF R125 jó választás lenne?

Legjobb válasz: http://www.motoros-jogositvany.hu/kismotor-jogositvany.php 16, de mi az, hogy "ha igen"? :D A motorról meg: http://www.motorrevu.hu/motorteszt/menetproba_yamaha_yzfr125 Én személy szerint ezekkel szemezgettem inkább, mivel B-s jogsim van és felvetõdött bennem is az A1 lehetõsége: http://www.motorrevu.hu/motorteszt/Honda_CBR_125_R http://www.origo.hu/motor/teszt/20090603-honda-cbf-125-teszt.. (Bár már úgy vagyok vele, ha már, akkor sima A-t teszek, a 21-et hamarosan úgyis betöltöm, tavaszig meg nincs vizsga.)

http://www.motoros-jogositvany.hu/kismotor-jogositvany.php 16, de mi az, hogy "ha igen"? :D A motorról meg: http://www.motorrevu.hu/motorteszt/menetproba_yamaha_yzfr125 Én személy szerint ezekkel szemezgettem inkább, mivel B-s jogsim van és felvetõdött bennem is az A1 lehetõsége: http://www.motorrevu.hu/motorteszt/Honda_CBR_125_R http://www.origo.hu/motor/teszt/20090603-honda-cbf-125-teszt.. (Bár már úgy vagyok vele, ha már, akkor sima A-t teszek, a 21-et hamarosan úgyis betöltöm, tavaszig meg nincs vizsga.)
A kérdező hozzászólása: szívesen mennék hozzá tanulni, csak a gond hogy nem pesti vagyok :/ de remélem hogy találok a környéken hasonlót :D
Elméletbõl van egy 55 kérdéses vizsgafeladat az a kresz vizsga van benne 10 képes az összes 1 pontos kérdés a képes kérdések 3 pontot ér! És 10 et hibázhatsz.. A rutin meg a forgalmi vizsga nudli szerintem hamar meg van nekem sikerült elsõre minden motornál pedig életembe nem motoroztam szinta csak a vizsgán bicikliztem sokat . :) Ha Budapesten csinálod akkor javaslok neked egy jó oktatót az a neve hogy Korsós Mihály Korsos Autós Motoros iskola legjobb oktató Budapesten! :) A motoros kategóriákat és a B jogsit nála csináltam a legjobb oktató! :) Nem húz le lovéval, lelki ismereset stb.. imádni való ember! :)
A kérdező hozzászólása: amúgy nehéz ezeken a vizsgákon átmenni?
Én annó azért csináltam meg 16 évesen az A1 et hogy 18 évesen meg tudjam csinálni a C+E kategóriát! Sokan nem tudták ezt.. ugyan is az A1 amikor letelt a 2 év nem volt kezdõ jogsi mehettem gyorsan C+E re persze van korlátlan A kategórián is .. De sosem motoroztam, buszvezetés érdekelt mindig meg a troli! :) ) Ugyhogy csak az évek miatt csináltam meg.. Annó 2005 ben a korlátlan A t is csak azért raktam le mert 5 óra alatt meg volt elméleti vizsga nélkül 18 évesen azt is megkaptam. :D
Jah, ezt is találtam, mint "összefoglaló": "A hagyományos különbözeti tanfolyam, amikor bármilyen kisebb katagóriájú jogsival két év után korlátlanra lehetett váltani, megszûnik ! Ez sokaknak fájdalmas lesz! Lesz különbözeti, de csak egy éven belül szerzett jogosítvánnyal ! Egy év után, kategória emeléshez (ezer éves motorosjogsival is) teljes tanfolyam szükséges!" Innen: http://www.motorosoktato.hu/motorosoktato.hu.html
A kérdező hozzászólása: amúgy köszi a válaszokat, akkor még várhatok vele. amúgy olscóbb lenne ha leteszem az 50es motorokra, és utána átképzéssel a 125-öt?
A kérdező hozzászólása: a ha igen, véletlenül maradt ott. este 11 fele írtam ki a kérdést, de a magyarázaton javítottam éss véletlenül ottfelejtettem
Ja és 1. válaszoló! Szívhatod, mert jövõre 2 éves A1 ill. Akorl. jogsi nélkül nem lehet elekzdeni a nagymotort! :)
16. De hülyeség! 16, 5 évesen kezdheted a B125-öt ami autó és 125 egyben!! (januártól)
@00:10 Jobban jársz, ha most megcsinálod átképzéssel az A1-et, aztán 2 év múlva újra átképzéssel a korlátlant. Kb 100 ezret megspórolhatsz így. (Még kérdés, hogy így is elfogadják-e, ez majd csak tavasszal derül ki.) 125-ösbõl én YBR-t vennék, bár inkább nem vennék 125-öst, nagyon drágák. Hasonló áron azonos korú 250-400-as motorokat kaphatsz. De 16 évesen az úgyse jön szóba.
Elõbb érd el az ülést. A jogsit le tudja tenni egy 125-ös motorra, egy 3 éves kiskölök is, ha a kezébe nyomják.
kitartást nem lesz nehéz ne aggódj! :)


Hány éves kortól lehet elkezdeni 250es motorból a jogsit? Kb. mennyi idő mire meglesz? Mennyire költséges fenntartani egy 250es motort?

Legjobb válasz: Ehhez "A korlátozott" jogsi kell minimum. Az 90-110ezer ft körül van. (Nekem augusztus végén lett meg összesen 96ezer volt.) 18 évednek megkell lenni de gondolom vagy annyi Pagani76 ha a 76 a születési évedre utal. Így már érdemesebb lenne lerakni "A" kat.-ra. Nem sokkal lenne drágább, az olyan 130ezer körül van. Fenntartás meg sokban függ, milyen motort veszel. Egy ETZ-hez nagyon olcsón kapsz mindent de pl egy 250es Bandithoz (ami nekem van) csak eredeti japán cuccot fogsz kapni méregdrágán.

Ehhez "A korlátozott" jogsi kell minimum. Az 90-110ezer ft körül van. (Nekem augusztus végén lett meg összesen 96ezer volt.) 18 évednek megkell lenni de gondolom vagy annyi Pagani76 ha a 76 a születési évedre utal. Így már érdemesebb lenne lerakni "A" kat.-ra. Nem sokkal lenne drágább, az olyan 130ezer körül van. Fenntartás meg sokban függ, milyen motort veszel. Egy ETZ-hez nagyon olcsón kapsz mindent de pl egy 250es Bandithoz (ami nekem van) csak eredeti japán cuccot fogsz kapni méregdrágán.
Nekem pedig 3 hónap alatt lett meg. De elég sokat váraköztem idõközben a vizsgákra meg minden, szóval ez sokat elvett.
Szerintem akkor már tedd le az "A korlátlant" Azzal bármekkorát vezethetsz...
Gyorsan iratkozz be még idén nagymotorra, mert jövõre kell hozzá 2évnyi 125cm3 vagy Akorl. !! Olcsó egyébként. Sokat nem fogyasztanak, biztosítás nem vészes.

125ös motorra hány éves kortól lehet letenni a jogsit?

mikor érdemes elkezdeni?

Legjobb válasz: 16. Mikor érdemes elkezdeni? 16. betöltött éved elõtt úgysem vizsgázhatsz, ha jól tudom 15 és fél évesen iratkozhatsz be az elméleti tanfolyamra, illetve a motoros oktatás télen szünetel - na ebbõl a háromból kell kitalálni, hogy mikor a legérdemesebb. Na meg ez pénz is, az sem árt ha megvan rá.

16. Mikor érdemes elkezdeni? 16. betöltött éved elõtt úgysem vizsgázhatsz, ha jól tudom 15 és fél évesen iratkozhatsz be az elméleti tanfolyamra, illetve a motoros oktatás télen szünetel - na ebbõl a háromból kell kitalálni, hogy mikor a legérdemesebb. Na meg ez pénz is, az sem árt ha megvan rá.
A kérdező hozzászólása: és pénzügyben kb. mennyibe kerül?
Nem tudom manapság mennyi lehet, 5 éve vizsgáztam korlátlan A-ra. De ha felhívod valamelyik helyi iskolát, ahol A1-et is oktatnak és megkérdezed udvariasan, hogy mennyibe kerülne a tanfolyam a vizsgadíjakkal, akkor biztosan megmondják. Ugye az összes költség úgy adódik, hogy orvosi alkalmassági (kb. 6000, ezt tudom) + elsõsegély tanfolyam és vizsga (ennek az árát külön megtalálod a neten) + tanfolyam (elmélet és vezetés) + vizsgadíjak.

Hány éves kortól lehet motor jogsit csinálni?

50köbcentisre, robogóra..

Legjobb válasz: év elején feltették 16-ra de visszament 14 éves korra!

év elején feltették 16-ra de visszament 14 éves korra!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!