Találatok a következő kifejezésre: Mostanság nem látom a színeket, néha (1 db)

Mostanság nem jól látom a színeket, néha halványabbak néha pedig mintha szürkés lenne minden, az mondták színvakká nem válhat az ember csak úgy, biztos hogy igaz ez?

Legjobb válasz: Szerintem igaz. Eggyik napról a másikra senki sem lehet színvak. A látásgyengeséget okozhatja néhány vitamin hiánya pl. A-vitamin. Javaslom egyél egy kis sárgarépát (nyersen ha szereted) esetleg feketeribizli lekvárt , vagy igyál multivitaminlevet, esetleg oldj fel egy pezsgõtablettát (multivitaminost) Ha pár napon belül nem javul, illetve rosszabbodik fordulj orvoshoz. Pihentesd a szemed.

Szerintem igaz. Eggyik napról a másikra senki sem lehet színvak. A látásgyengeséget okozhatja néhány vitamin hiánya pl. A-vitamin. Javaslom egyél egy kis sárgarépát (nyersen ha szereted) esetleg feketeribizli lekvárt , vagy igyál multivitaminlevet, esetleg oldj fel egy pezsgõtablettát (multivitaminost) Ha pár napon belül nem javul, illetve rosszabbodik fordulj orvoshoz. Pihentesd a szemed.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit csináljak ha cement ment a szemembe?

Azonnal kimostam bô vízzel,kamillával lekezeltem,de elég vörös,és most a jobb szemem tövénél mocskosul fáj..orvoshoz azért nem mentem,mert semmit sem csinálnak ebben a [email protected] kórházunkban! Valamit tanácsoljatok már,volt már ilyen valakivel?

2

Szemműtét után tegyük fel 1-2 évre ha paprika spray vagy ehhez hasonló anyag kerül a szembe akkor vannak egyéb hatásai mint mondjuk egy "nem műtött" szemnél? Egy műtött szem tud olyan ellenálló lenni mint egy normális?

0

Kaphat a testvérem valamilyen támogatást?

Természetesen államira gondolok a támogatás alatt nem kéregetni akarok.
Szóval 8 éves hugomnak szemüveget kell vásárolnunk, ami ráadásul speciális csiszolt üveggel ellátott drága szemüveg. Az optikus azt javasolta, hogy nézzünk körül több boltban is, mert nagy eltérések vannak árban. Esetleg tudtok jó üzletet, ahol elfogadható áron lehet kapni szemüveget? Vagy támogatást tudunk erre kapni?
Egyedül neveli anyukám 8 éves egyébként minimálbérből élnek épp, hogy hó végére marad pénz tehát pont kijönnek a pénzből most így iskolakezdés elején nem jönne jól ez a kiadás :( én sajnos nem tudok segíteni nekik anyagilag csak ételben (olyan helyen dolgozok, hogy kapok ételt).
Kérlek valami tippeket adjatok, hogy hol nézzünk körül. Köszönöm

3

Mind a két szememen macula degenerácio alakult ki. A jobb szememen kb.8%-os a látás, a ballon kb.60%. Az arcokat 5 m-en túlról nem ismerem fel és az olvasás is nehezen megy, inkább csak találgatva. Ez elegendő indok ahhoz, hogy leszázalékoljanak?

3

Hol lehet Budapesten viszonylag NAGY vélasztékban kapni azokat a nem túl drága olvasószemüvegeket?

Tud e Valaki konkrét helyet,ahol van nagyobb választék?Voltam egy-két helyen Rossmann,stb.,csak sajnos néhány darabuk van...
(most légyszi,akik írnak,NE menjünk bele abba,hogy ócskák,szemre károsak,stb.!)
Köszi

2

Kontaktlencseproblémák?

Tegnap kaptam meg a próbalencsémet, amit az optikában be is tudtam rakni majd kivenni. Hazajövetel után, amikor ki akartam venni, csak az egyiket tudtam, így kétségbe estem, és ma a szemdoki tudta csak kiszedni :S Így valószínűleg sose lehet már lencsém?

7

Mi baja van a bátyám szemének?

Évekkel ezelőtt még semmi baj nem volt a szemével.Orvoshoz még nem volt vele pedig többen is mondták hogy menjen.A szeme ki van dülledve,mintha folyton meresztené,és töbször panaszkodott látási zavarokra, fájásra, kettős látásra.Néha nagyon jól lát néha meg sz..rul.

Előre is köszönöm a segítséget

4

Félkemény gázáteresztő kontaktlencsém van. Tegnap elhagytam az egyiket. Lehet csináltatni 1 darabot is? Járt már valaki így?

5

Ez részleges heterokrómia? (kép)

Jobb:
Bal:

3

A látásomon tudok javítani?

Új szemüüveget kellett venni,mert erősebb kellett.
Akkor 1.25 és 1.5 volt.
most 2.25 és 1.75
van rá valami megoldás hogy ne romoljon vagy legalább ennyin maradjon, s ne romoljon tovább...

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!