Találatok a következő kifejezésre: Mostanság mennyi szokás (3 db)

Mennyi szokás adni mostanság a szülésznőnek?

Van fogadott orvosom, és szülésznőm is. az orvos konkrétan megmondta hogy mennyi a díja annak hogy ő bejön ha szülök, de a szülésznő nem mondott összeget. azt mondta majd a végén beszélünk róla, mégis mennyire számítsak kb.?

Legjobb válasz: De igen sajnos. 12-14 órákat is dolgozunk, sokszor szabadnap nélkül, még köszönöm szépen sincs. És nagyon sokan vannak így, de nem errõl szól ez itt.

De igen sajnos. 12-14 órákat is dolgozunk, sokszor szabadnap nélkül, még köszönöm szépen sincs. És nagyon sokan vannak így, de nem errõl szól ez itt.
én tavaly 30-at adtam (Pest)
Én nem adok egyiknek se! Ügyeleten fogok szülni, lesz, aki lesz. Párom lesz a szülésznõm :) )
Nem kell, mint ahogy ügyeletes orvosnak sem KELL, de ha te felfogadsz valakit, hogy a szabadnapján, akár az éjszaka közepén induljon el a kórházba, ha te szülsz, akkor azt meg kell fizetni.Te sem túlórázol ingyen ugye?
Mi??? Már a szülésznõnek is pénzt kell adni? Te jó ég, milyen világ lett ez...
A 30 szerintem korrekt, az enyém annyit kért, maximálisan megérdemelte.
A kérdező hozzászólása: 160 azért elég sok. Nos nekem a dokim kerek perec megmondta hogy 80 ezer, és kb 30 ezret gondoltam a szülésznõnek. Az korrekt nem?
Na nekem ezért nem volt fogadott szülésznõm! :)
160ezret leperkálni a szülésért azért az nem semmi.....
Nekem azt mondta a szülésznõm, hogy a fogadott orvos díjának minimum fele. Szó szerint így mondta. Az orvosom 100-at kért, így mi 60-at adtunk a szülésznõnek. Nem akartam a minimumot adni... Szerintem inkább a 30 lett volna reális, mert úgyis pont ügyeletben volt...
30-40 ezer körül. Attól is függ mennyit törõdik veled, csak a szülésre jön be, vagy a ctg-re is mehetsz hozzá idõre és nem kell akkor várni. Én mindig idõre megyek ctg-re, sose kellett várnom, bármikor hívhatom bármivel, elsõ szülésem elõtt jó másfél órát beszélgettünk, elmondott mindent és kérdezgettük, megmutatta a szülõszobát, szülésnél elsõ perctõl végig ott volt, másnap õ hívott hogy vagyok, amikor utána rendesen munkaideje volt és én még ott voltam a kórházban mindig bejött, kérdezte miben tud segíteni, beszélgetett velem. Szóval nekem abszolút megérte, 2 hét múlva megint vele szülök.

Mostanság mennyi hálapénzt szokás adni az orvosnak szüléskor, ha nem az orvos hanem a szülésznő fogadott? Mert gondolom a dokinak is szoktak adni? És a szülésznőnek?

Legjobb válasz: Nekem mindkettõ fogadott volt és elõre közölték a "tarifát". A doki 70 ezer, a szülésznõ 30 ezer volt.

Nekem mindkettõ fogadott volt és elõre közölték a "tarifát". A doki 70 ezer, a szülésznõ 30 ezer volt.
hát az elsõ válaszolónak üzenném, hogy szólhattál volna szegény dokikámnak, hogy csak egy bort adsz neki, akkor tuti lepasszol :) Egyébként gratula, mindenkinek így kellene, szépen szokjanak le a hálapénzrõl! Én az ügyelestes dokinak adtam 30ezret, a fogadott szülésznõmnek 40ezret. Maximálisan meg voltam elégedve mkettõjük munkájával És máskor is csak szülésznõt fogadok! Ja, volt fogadott orvosom is, csak nem jött be! Neki amúgy 70et adtam volna, de nem kellett neki.
Tõlem csak azért kapott egy üveg finom bort a doki(nem fogadott volt), mert szerencsétlennek beleszültem a szabadság elõtti utolsó ügyeletébe, és utána nap, mint nap bejött hozzám a kh-ba megkérdezni h vagyok, nem passzolt le másnak.Nem mellékes, h meg sem éreztem nála a varratszedést, amirõl azt mondják mások, h nem kicsit tud fájni.Ezt a lekiismeretességet honoráltam a borral.

Mennyire bevett szokás mostanság pénzt adni esküvőre?

N?véreméknek most lesz esküv?jük,nem tudom mit vegyek nekik. Mennyire bunkóság pénzt adni? és szerintetek mennyit érdemes? ami nem kevés és nem sok?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem bunkóság, sõt van, aki csak azt kér. Az összeget nem tudom, függ a kapcsolattól v. rokonságtól stb.

Egyáltalán nem bunkóság, sõt van, aki csak azt kér. Az összeget nem tudom, függ a kapcsolattól v. rokonságtól stb.
lesz menyasszonytánc?
Abszolút bevett szokás.Most már legtöbben úgy házasodnak, hogy együtt élnek, mindenük megvan a háztartásban, a pénz meg mindig jól jön.Hogy mennyit adsz függ a rokonságtó, illetve, hogy mennyire vagy eleresztve.Olyan 5000-tõl, határ a csillagos ég.
Az egyik rokonom esküvõjén pénz helyett sorsjegyet adtunk. Gondolj bele, mondjuk minden vendég vesz kb 5 sorsjegyet (1 db 200Ft szal nem egy nagy összeg) és a pár mondjuk nyer vele 5 milliót :D Szerintem nagy ötlet és mókás, a pénz az kicsit olyan snassz és személytelen. Így meg válogathat az ember, hogy horoszkóposat vegyen vagy kismacskásat vagy jóégtudja milyet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!