Találatok a következő kifejezésre: Mostanában nem elaludni (12 db)

Miért nem akarhat a lányom mostanában este elaludni?

A lányom 16 hónapos.A de´li alvásnál nincsen gond.De este.....van,hogy 1 óra hossza mire elalszik.Addíg mellette kell lenni mert különben torka szakadtábaól ordít.....

Legjobb válasz: Három ötlet jutottaz eszembe. Az elsõ az ha túl "aktív" a gyerek akkor nehezen fog elaludni. Akkor próbálj meg mindent lekapcsolni körülötte és ringasd el. A második az hogy az én babám van amikor csak akkor alszik el ha berakom a kocsijába és tologatom. A harmadik az hogy üres hassal nem bírom én se elaltatni, úgy hogy lefekvés elõtt mindenféleképpen próbálj neki valamilyen hamit adni. Az én fiam 22 órakor alszik el és reggel 6-kor fent van. Neki ennyi idõ elég az alváshoz.

Három ötlet jutottaz eszembe. Az elsõ az ha túl "aktív" a gyerek akkor nehezen fog elaludni. Akkor próbálj meg mindent lekapcsolni körülötte és ringasd el. A második az hogy az én babám van amikor csak akkor alszik el ha berakom a kocsijába és tologatom. A harmadik az hogy üres hassal nem bírom én se elaltatni, úgy hogy lefekvés elõtt mindenféleképpen próbálj neki valamilyen hamit adni. Az én fiam 22 órakor alszik el és reggel 6-kor fent van. Neki ennyi idõ elég az alváshoz.

Mostanában nem tudok elaludni, mit tegyek?

2 hete nem tudok elaludni, mindig olyan melegem van, hogy majd meg sülök, forgolódok, de fáradt az nem vagyok. Mindig 2-3 óra körül sikerül végre elaludnom. (22.00-kor fekszem) Nagyon rossz.. mit tegyek? Kinek mi vált be? :/

Legjobb válasz: Miért ezotéria kategória? A kérdésre válaszolva, a nagy melegben a legtöbben rosszul alszanak, ha nem tudsz pl. ventilátort, vagy hordozható légkondit beszerezni, esetleg a vizes törölközõt teríts magadra, vagy lefekvés elõtt hideg zuhany, én ezekkel hûtöm magam. Amúgy levendula tea, orvosi macskagyökér (valeriána, patikában kapható) még talán segíthet.

Miért ezotéria kategória? A kérdésre válaszolva, a nagy melegben a legtöbben rosszul alszanak, ha nem tudsz pl. ventilátort, vagy hordozható légkondit beszerezni, esetleg a vizes törölközõt teríts magadra, vagy lefekvés elõtt hideg zuhany, én ezekkel hûtöm magam. Amúgy levendula tea, orvosi macskagyökér (valeriána, patikában kapható) még talán segíthet.
Ebbe semmi Ezo nincs, term. dolog a meleg miatt.
Iszogass orvosi zsályából készült teát, csökkenti az izzadást, hagyd nyitva az ablakot, 11 körül elkezd kint lehûlni a levegõ és jön be a kellemes, hûs szellõ, viselj laza, pamut hálóruhát, lefekvés elõtt vegyél egy kellemes fürdõt, és 6 után már ne egyél semmit, legfeljebb egy natur joghurtot.
Menj el dolgozni, így kifáradsz, és máris el bírsz aludni.
"22.00-kor fekszem" Ahhoz képest még 2 kor a gép elõtt ülsz ...

4, 5 hós ksilányom mostanában nem tud elaludni, hanem vigasztalhatatlanul sír ha eljön az alvás ideje. Mit tehetnék, hogy újra a "régi" legyen, illetve miért nem hajlandó aludni?

Fáradt, dörzsöli a szemét, de hiába paskolom, simogatom a hasát, csak sír a kiságyban. Ha felveszem rögtön elhallgat.

Legjobb válasz: Kisfiam 4,5 honapos, es ugyanezzel a gonddal kuzdunk. Ami mukodik (az esetek 90%-aban), hogy mindig ugyanugy dugom ot agyba napkozben: bemegyunk, besotetitek, felhuzom a zenelos kutyut, kicsit meg dajkalom, aztan nyomok egy puszit a homlokara, es berakom a kisagyaba. Ekkor meg nagy, kerlelo szemekkel nez ram. Aztan kap egy cumit a szajaba (csak ilyenkor cumizik), es 5-10 percen belul elalszik. 1 hete probalom igy altatni, es mar sokkal jobb a helyzet.

Kisfiam 4, 5 honapos, es ugyanezzel a gonddal kuzdunk. Ami mukodik (az esetek 90%-aban), hogy mindig ugyanugy dugom ot agyba napkozben: bemegyunk, besotetitek, felhuzom a zenelos kutyut, kicsit meg dajkalom, aztan nyomok egy puszit a homlokara, es berakom a kisagyaba. Ekkor meg nagy, kerlelo szemekkel nez ram. Aztan kap egy cumit a szajaba (csak ilyenkor cumizik), es 5-10 percen belul elalszik. 1 hete probalom igy altatni, es mar sokkal jobb a helyzet.
Miért nem veszed fel? Én elringatom, sokkal nyugodtabb és jobban is alszik. szintén 4 és fél hós anyuka
Szia.Nálunk is ugyanez van.Eddíg nagyon szépen elaludt egyedül, és két hete tiszta káosz az egész nap.Néha a szájába adom a cicit, egy kicsit szopizik, majd elalszik.Ahogy kiveszem a szájából, kezdõdik elõröl az egész.Már én is mindent megpróbáltam, de nem találtam megoldást.Sajnos elég pici a lakás ezért ha a nappalibanalszik, ami egyben a hálónk is, nem tudok csinálni semmit ugyanúgy mintha fent van.Akkor meg vagy sír mert álmos, nyügös, vagy cipelem magammal....Sajnos a cumi nálunk sem jön be mert ökölõdik tõle.Már gondoltam homeós bogyókra, hátha segítenek.Fogacska még nem jött, de szerintem mozgolódik.Ha valaki rátalál egy jó megoldásra, megkérem jelezze nekem is :o) Köszi
csak szolidaritásból írok, sajnos segíteni nem tudok. Lányom ma 4 hós, egy hete kezdõdött nálunk ugyanez a cirkusz a nappali alvásokkal, azelõtt be a kiságyba, egyedül elalvás, azóta csak cicin alszik el és úgy rakom be, 4O perceket alszik, de volt nap, hogy össz-vissz 1 óra 1O percet aludt. Plusz hozzá - azóta nem marad a kocsiban sem fekve, ülve meg ugye még nem lehet, õgyhogy nem tutunk kimenni érdemben csak az udvarra ölben. Kitartás!
Nálunk ugyanez van és szintén 4, 5 hós. Én se látok semmit az inyén. Nem tudom mi ez. Kb.3hete ez megy. Segíteni sajnos nem tudok csak gondoltam megírom, hogy nem vagy egyedül. Egyébként nekem ölben elalszik kb.5 perc alatt de elõször így is sír.
A kérdező hozzászólása: Kislányom sajnos nem fogadja el a cumit. Megpróbálkozom még a sötétítéssel esetleg. Bár ilyenkor úgy tûnik, hogy ha a világ a fejetejére állna sem venné észre, annyira sír. :-((
A kérdező hozzászólása: Felveszem, de akkor nem alszik. Tehát vagy sír a kiságyban és álomba sírja magát (pedig simogatom, paskolom), vagy felveszem, és lõttek az alvásnak, vigyorog a kezemben, nézelõdik. Eddig semmi baj nem volt, szépen alukált, esetleg egy kis simit igényelt és álomba szenderült rögtön. Néztem a fogát is, de még nem látom jelét.
szia!nem a fogzás miatt van ez a kicsinél???? én vettem rá homeopátiás szert...és sokkal nyugodtabb azóta:)
Ez ismerös.Majd "kinövi".Ne hagyd sírni, ha kell ringasd el.Nem a fogai bántják?? A lányom csak cicivel aludt el 8 hós koráig......Nappal pedig csak babakocsiban.Ez is 8 hónaposan váltott, és aludt a kiságyban magától.Most 17 hónapos, és szépen a kiságyban alszik egyedül.
A kérdező hozzászólása: úgy látszik kortünet. Most is sír, mert hulla fáradt, annyira sajnálom, remélem ahogy jött, úgy megy is ez a szokás... .:(


Mostanában nem tudok elaludni esténként csak nehezen és nem tudom miért! Mi lehet a gond?

Olyan fura érzésem van de nem tudom h mit?l!!!!Mit csináljak?

Legjobb válasz: E miatta afura érzés miatt!!!

A kérdező hozzászólása: E miatta afura érzés miatt!!!
pontosan mi az a fura érzés?
Szia! Jó lenne pontosabban tudni, hogy mik azok a fura érzések akkor könnyebb lenne válaszolni. Létezik egy éjszakai tea, ami nyugtatja az idegeet, és segít az elalvásban, meg a nyugodt alvásban, de semmilyen káros anyagot nem tartalmaz. Csupa gyógynövény. (Calli night).
Milyen érzés? Talán félsz valamitõl , vagy mi a baj?
Az alvászavar gyakran a depresszió elsõ tünete. Keress fel egy pszichológust és beszélgess vele egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: Ha én azt tudnám h mitõl van az a fura érzés de naon rossz!!!!!!
Valószinûleg feszült vagy! Próbáld elfelejteni esténként a rossz gondolataidat, esetleg tornázz egy jót alvás elõtt.

Miért nem birok elaludni éjszakánként mostanában? Mit tehetek én (egy 13 éves fiu) az érdekében jogy el tudjak aludni?

Pl. most is 8 óra óta próbálok elaludni,de nem megy!Ez van már szeptember óta,és van,hogy nem is alszom semmit!

Legjobb válasz: citrom fû teát próbáld ki,nyugtató és jobban alszol. Bio boltba kapható. Alvás elõtt fáraszd le,valahogy.

citrom fû teát próbáld ki, nyugtató és jobban alszol. Bio boltba kapható. Alvás elõtt fáraszd le, valahogy.

Tisztelt Doktor Úr! 51 éves vagyok, 2 hónapja nem jött meg a menzeszem. Mostanában nagyon sok szorongás, hangulatváltozás van bennem. Nagyon fáradékony vagyok, éjszaka nagyon sokára tudok elaludni. Pár napja elkezdtem szédülni. Ez lehet a változókor jele?

Tisztelt Doktor Úr! 51 éves vagyok, 2 hónapja nem jött meg a menzeszem. Mostanában nagyon sok szorongás, hangulatváltozás van bennem. Nagyon fáradékony vagyok, éjszaka nagyon sokára tudok elaludni. Pár napja elkezdtem szédülni. Ez lehet a változókor jele? Köszönettel: Katalin

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, ezek a tünetek már a változókort jelzik. Annak érdekében, hogy a tünetek javuljanak, célszerű lenne mielőbb elkezdenie a Remifemin plus tabletta szedését, amely teljesen hormonmentes, növényi alapú készítmény. A Remifemin plus igen hatékonynak mutatkozott az Ön által említett problémák kezelésében! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, ezek a tünetek már a változókort jelzik. Annak érdekében, hogy a tünetek javuljanak, célszerű lenne mielőbb elkezdenie a Remifemin plus tabletta szedését, amely teljesen hormonmentes, növényi alapú készítmény. A Remifemin plus igen hatékonynak mutatkozott az Ön által említett problémák kezelésében! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 51 éves vagyok, 2 hónapja nem jött meg a menzeszem. Mostanában nagyon sok szorongás, hangulatváltozás van bennem. Nagyon fáradékony vagyok, éjszaka nagyon sokára tudok elaludni. Pár napja elkezdtem szédülni. Ez lehet a változókor jele?

Tisztelt Doktor Úr! 51 éves vagyok, 2 hónapja nem jött meg a menzeszem. Mostanában nagyon sok szorongás, hangulatváltozás van bennem. Nagyon fáradékony vagyok, éjszaka nagyon sokára tudok elaludni. Pár napja elkezdtem szédülni. Ez lehet a változókor jele? Köszönettel: Katalin

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, ezek a tünetek már a változókort jelzik. Annak érdekében, hogy a tünetek javuljanak, célszerű lenne mielőbb elkezdenie a Remifemin plus tabletta szedését, amely teljesen hormonmentes, növényi alapú készítmény. A Remifemin plus igen hatékonynak mutatkozott az Ön által említett problémák kezelésében! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, ezek a tünetek már a változókort jelzik. Annak érdekében, hogy a tünetek javuljanak, célszerű lenne mielőbb elkezdenie a Remifemin plus tabletta szedését, amely teljesen hormonmentes, növényi alapú készítmény. A Remifemin plus igen hatékonynak mutatkozott az Ön által említett problémák kezelésében! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Mostanában éjjel nem sokat alszom, össze vissza, hol hajnalba felkelek mosdó miatt, hol pedig mert nassolhatnékom van, érzem hogy fáradt vagyok de nem tudok egyszerűen elaludni?

De biztos a front meg a baba miatt.38 hetes vagyok már. Ti is akik nemsokára szülnek össze vissza alszotok?

Legjobb válasz: Én dettó ugyanígy vagyok! :) valamelyik nap hajnali négykor úgy éreztem muszáj ennem valamit mert éhen halok :D

Én dettó ugyanígy vagyok! :) valamelyik nap hajnali négykor úgy éreztem muszáj ennem valamit mert éhen halok :D
36 hetes vagyok , de ugyanez, sõt kezd szokásommá válni, hogy pontosan 3:56-kor kipattan a szemem, elmegyek a mosdóba és egész 5ig nem is megy az alvás.
A kérdező hozzászólása: hát lányok pont így vagyok én is:-) reggel 9kor meg hulla vagyok amikor a férjem kipihentem ébred, és ma nagy hassal nem is tudtam lepihenni egy percet sem, fõztem, sütöttem 12-17ig....a nõi sors:-) iszonyat hogy telik az idõ a konyhába. most lassabban csinálok mindent már, ezért telt el így az idõ a konyhába . Nagyon elfáradtam....
2-es vagyok :D Hát igen :D Én a takarítással vagyok így, már szinte az egész ház csillog villog :D Majd csak vége lesz már, nameg majd kifizetõdik :)
Hu az alvas kin szenvedes mar par hete. Most 37 hetes vagyok. Faj a medencem, alig birok fordulni, a hasam nehez, ejjel tobbszor felebredek, kimegyek a mosdoba. Ma is fent vagyok hajnali 4-5-tol. Van olyan, hogy en is betamadom a hutot hajnali 5-kor :) Most meg kokadok persze... Lehet, hogy a termeszet igy keszit fel a nem alvos korszakra minket. Kitartas :)
A kérdező hozzászólása: hát igen, most is hajnali fél 3, tegnap is pont ekkor keltem...és erre tessék, kezd fájni a torkom és kicsit folyik az orrom....38 hetesen? jaj ne..... a férjem gyógyul kifele, de tõle kaptam el szerintem. mit vegyek be ilyenkor? sós vZ gargarizálás, forró tea, méz, citrom, ezeket eszem, mert gyógyszert nem , még jó hogy nincs lázam.
Sziasztok sorstársak :) Hát az alvással nekem is gondjaim vannak. Óránként wc, ha a baba megmozdul az fáj és felébredek rá. Erõs jóslóim vannak, már nagyon várom a végét. Kitartás már nincs sok hátra. :) 38hkm
Igaz még csak 33 hetes vagyok, de mindennap hajnali 2-3 között ébredek.Van, hogy vissza se bírok aludni, mert 5kor már amúgy is kellnem kell.Pisiléssel még szerencsére nincs gondom, de ez a kialvatlanság szõrnyû.Délután azért 1órácskára letudok szerencsére pihenni.Ez a nassolhatnék érzés meg most kezd rám tõrni :D Nem örülök neki, mert így is sokat híztam.A bébim is este aktívabb, de én még élvezem, sõt olyan jó amikor érzem mocorogni.Akkor is szeretem amikor kirúgja az oldalam, nem fáj :) Majd csak eltelik, de valszeg egyre rosszabb lesz.
Enis pontosan igy vagyok, forgolod(nek), pontban fel4kor felebredek, nem birok visszaaludni, ha megis, akkor csak lightosan, fel-felebredve. Es a ferjem a szememre hanyja, hogy reggel 7korul, mikor ebred a 2 evesunk nem en pattanok ki az agybol. El sem tudja kepzelni milyen faradt vagyok reggelre, szerintem azt hiszi lusta vagyok! Az nem szamit, hogy utana egesz nap a gyermekunket gondozom egeszen estig, es ejjel meg nem tudok aludni rendesen! ......

A Valeriana Relax segít abban, hogy jobban tudjak koncentrálni? És ha reggel veszem be, nem álmosít? Fősulira járok, és nem lenne jó elaludni órán. De eléggé feszült, stresszes vagyok mostanában. Tapasztalatok? 19/L

Legjobb válasz: Hát õszintén szólva én este szoktam lefekvés elõtt 2-3 szemet, hogy tudjak aludni. Nappal csak 1 szemet szoktam, de nem vettem észre, hogy álmosítana. Próbáld ki vegyél be 1 szemet idegesség ellen és ha nem leszel álmos emeld fel 2-re.

Hát õszintén szólva én este szoktam lefekvés elõtt 2-3 szemet, hogy tudjak aludni. Nappal csak 1 szemet szoktam, de nem vettem észre, hogy álmosítana. Próbáld ki vegyél be 1 szemet idegesség ellen és ha nem leszel álmos emeld fel 2-re.
koncentrálásra biztos, hogy nem jó altatásra jó ezért ne reggel vedd be, hanem este, és majd jól elalszol max. abban segít, ha jól kialszod magadat, és másnap pihentebb leszel, és akkor fogsz jobban koncentrálni. de szerintem ne szokj rá (én nem ismerem)
2-esnek igaz7a van. Jelenleg Indiában és Kínában óriási manufaktúrák épülnek a nyugatiak egészség hajszolására, ami mellé ész általában nem párosul. Ezért keleten minden mocskot ipari mértekben beletesznek - ez nem összeesküvés elmélet, hanem tény, ez üzlet ennyi - és amíg az Eu-ban labdát kell dobni a sertésnek mielõtt hogy ne unatkozzon amíg levágják, addig keleten semmilyen kontroll nincs, szó szerint. És itt, az ezoterikus boltokban és fõleg a neten szépen felvásároljuk a szemetet, és bezabáljuk. Ha mindenáron valami bogyót akarsz szedni, akkor itt tényleg a saját érdeked, hogy egy kicsit többet fizess azért, hogy ne keleti legyen, bár már ilyet szeritnem nem is nagyon találni.
2-es voltam és vagyok: Az étrend kiegészítõkrõl is sok rosszat lehet hallani! A legutóbbi idõben a Fogyasztóvédelmi Hatóság által is bevizsgált termékekrõl derült ki, hogy több benne a kárt okozó anyag mint ami hasznos lenne! Remélem nem interneten rendeled, mert elsõsorban azok kapták a veszélyes étrend-kiegészítõt akik ezen a vonalon rendeltek! Szabad elmondani azt is, én nem vásárolnék ilyen szert már a boltokban sem!
Csak annyit tennék hozzá, hogy attól még hogy valami gyógynövénykivonat, nem jelenti azt hogy nem lehet rászokni. A valerianizmus egy régóta ismert állapot krónikus valeriana szedés esetén.
Ezzel a gyógynövényes kapszulával jobban jársz mint a gyógyszerekkel. Nem lehet rászokni és teljesen veszélytelen hosszú távon is, nem úgy mint a gyógyszerek. Nem vagyok gyógyszerellenes, de amire van természetes alternatíva arra minek szedjek gyógyszert? Nekem a Valeriana bevált szedtem a magnéziumot is rágótabletta formájában az viszont egy kalap sz*r annyit nem ért..
mondd el házidokinak h. ideges, feszült vagy, nem tudsz mit tenni ellen.. Fel fog írni xanaxot vagy rivotrilt ami majd segíteni fog!! Tapasztalat ;)
A kérdező hozzászólása: hát ez étrendkiegészítõ...nem gyógyszer, nem lehet rászokni... de sztem kipróbálom, és majd meglátom, hogy mi lesz... köszi a válaszokat :)
Szerintem nem kéne elkezdened a gyógyszerszedést annál is inkább, mert a szertõl gyógyszer-függõvé válhatsz. Fáradtabbak, elesettebbek vagyunk akkor is, ha kevés a vitamin készlet a szervezetben. A napszak melyik részén vagy fogékonyabb:hajnalban, reggel, délben vagy este? Abban az idõszakban tanulj és meglátod, a fele idõd sem megy el! A vizsgaidõszakban viszont kívánatos lenne magnéziumot (kombinált formáját vegyed ami jobb hatásfokkal felszívódik)szedjél, mert a vizsgadrukkot könnyebben vészeled át.
nem álmosit én szoktam bevenni nap közben is mert megnyugtat de álmos nem leszek tõle...

Mit tegyek hogy tudjak aludni? Mostanában éjszaka nem tudok elaludni.13 éves vagyok

Legjobb válasz: Sportolj. Legyen napirended, nem kell túl szigorú, de azért legyenek keretek.

Sportolj. Legyen napirended, nem kell túl szigorú, de azért legyenek keretek.
Miért nem tudsz aludni? Zavar valami (hang, fény)? Esetleg túl sokat pörgeted magad a napi történéseken? Félsz valamitõl? A sport és a megfelelõ étkezés tényleg segít. Igyekezz mindig ugyanakkor lefeküdni és felkelni, ne éjszakázz, de ne is aludd túl magad. A hálóhelyed legyen nyugodt, hûvös és lefekvés elõtt szellõztess ki! Alvás elõtt már ne gépezz, tévézz legalább fél órát, inkább olvass vagy írj naplót!
Hallgass halkan valami dögunalmas zenét, és közben foglald el magad valamivel. Csak akkor feküdj le, ha már sehogy sem tudod nyitva tartani a szemeidet!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!