Találatok a következő kifejezésre: Mostanában mennyi illik adni (12 db)

Orosházán mennyit "illik" adni az orvosnak? Esetleg valaki aki mostanában szült tudna tanácsot adni?

Magánorvoshoz járok,de nem kér összeget csak amennyit gondolok annyit adok.Sok mindent hallottam,volt aki 5000 adott volt aki 50000.Az egyiket nagyon kevésnek a másikat kicsit soknak gondolom.

Legjobb válasz: Szia,en is oroshazi vagyok.2 honapja szultem.20-25000-nel tobbet ne adj.Ki az orvosod?

Szia, en is oroshazi vagyok.2 honapja szultem.20-25000-nel tobbet ne adj.Ki az orvosod?
Bocs, én 1 hétig voltam bent, tudom mennyit adtak a szobatársaim.Ha gondolod irhatok privit.A csecsemõsnõvérek mint a borzalom olyanok, egy jó tanács ha nem tetszik ami, ahogy csinálnak nyogodtan szóljál be nekik.Nekem rengeteg tejem volt hiába mondtam hogy hozzák ki éjjel szoptatni 1hét alatt egyszer hozták ki.Inkább adtak neki tápszert.(Gondolod este fél tiztõl reggel fél hétig kibirja egy 2500gr-os újszülött?)Pedig akkor csak 4-5 baba volt összesen az osztályon.Arra lusták voltak hogy a császárosoknak segitsenek" annyi dolguk volt ".Kivétel 1 nõvérke.Rengeteget tudnék még irni 3 gyereket szültem ott.Az orvosokkal viszont elégedett voltam.
Szia! Egy barátnõm is nála szült tavaly, ha jól emlékszem õ 25 ezret adott, szóval szerintem korrekt, ha 20-30.000-re gondoltatok! Ja, és utána is ugyanolyan normális volt vele, mint elõtte, szóval biztos nem kevesellte a pénzt. :)
Én is csak eztán fogok szülni, de egy 30-ra gondoltam.Bár az én dokim minden alkalommal 7000 Ft-ot kér.
Írtam privit konkrétabb dolgokkal. Ide csak annyit, én 50 ezret adtam Orosházán idén. Az orvosommal maximálisan meg voltam elégedve, de a csecsemõsöktõl kirázott a hideg is. A "Madame" szülésznõtõl meg mentsem meg a jó Isten! Az ügyeletes szülésznõnek 10 ezret adtunk. De volt aki ajándékkosarat vitt a szülésznõknek/csecsemõsöknek mikor engedték haza. Ha valami érdekel, írj privit nyugodtan :-D, én is nagyon nehezen gyûjtöttem össze az infókat az Oh-i szülészetrõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és köszönöm a privit is. Hát nem lettem megnyugtatva :) Nem gondoltam volna, hogy ilyenek a nõvérek/szülésznõk. Bár amikor nõvérem szült/8 éve/üvöltött bent a zene amikor látogatóban voltam nála, õk meg szerencsétlenek szenvedtek a szobákban, még pihenni sem bírtak. :( Svarsnighoz járok akivel megvagyok elégedve, de õ összeget nem mondott.A párom 20-30-ra gondolt.Arra meg végképp nem telne, hogy szülésznõt is fogadjak, így kénytelen leszek elviselni azt aki éppen bent lesz. Mindenkinek köszönöm a választ, sokat segítettetek, így legalább nagyjából képben vagyok. :) Még van 8 hetem addigra felkészítem magam lelkileg :)
tegnap 12:31 a szobatarsam 20 000 adott a feleknek meg egy jo tanacs szopis temaban keszulj fel nagyon alaposan mert a noverek minden hulyeseget osszehabratyolnak.
egyebkent a svarsnig az egyik legjobb orvos, nekem huhn volt a dokim, de mikor szultem pont szabin volt( 1 honappal hamarabb jott a baba)svarsnig es iza dokino volt bent, ok csaszaroztak, profi mind a ketto, viszont en penzt nem adtam egyiknek sem

Miskolcon mostanában (2013) általában mennyit "illik adni" a szülésért? Ti rákérdeztek a dokinál, ha van fogadott orvos? Vagy megmondja magától?

Legjobb válasz: Tesóm 30 ezret adott, császárja volt. Nekem nem volt fogadott dokim, így természetesen senkinek nem adtam semmit.

Tesóm 30 ezret adott, császárja volt. Nekem nem volt fogadott dokim, így természetesen senkinek nem adtam semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Megkérdezhetem melyik kórházban szültetek?Privatot is írhatsz...
Semmelweis kórházban szültem 2011-ben. 30 ezret adtunk, császármetszés lett.
Semmelweisben a dokimnak tavaly 50-et adtam. Császárra sikerült a dolog, de amúgy is annyit adtam volna. Nem kérdeztem rá, ennyit szántam rá.
semmelweis ben 30 at adtunk . nem kérdeztem meg mennyit kér.
Semmelweis, 30ezer De terhesgondozásra is hozzá jártam, az alkalmanként 10ezer volt

Hiszteroszkópiáért mennyit "illik" adni mostanában fogadott dokinak?

Legjobb válasz: Szia! Én 2009-ben 20.000.-Ft-ot adtam. Szerintem most 25 körül adnék.

Szia! Én 2009-ben 20.000.-Ft-ot adtam. Szerintem most 25 körül adnék.
A kérdező hozzászólása: Huha az jó sok. Elvileg semmit nem csinál csak körül néz. És két hónapja adtam neki 20-at laparoszkópiáért. De köszi szépen a választ.


Mennyit illik adni mostanaban a locsolo gyerekeknek?

Föleg 10 ev alatti gyerekeknek, ök a regebbi tapasztalataim szerint elvarjak a penzt is. Rokonoknak, nem rokonoknak mas kategoria? Föleg Nyugat-Dunantulon erdekel, de minden mas valaszt is elöre köszönök!

Legjobb válasz: Én nem adok pénz,se rokonnak,se nem rokonnak.Ha megsértõdik a csokitojáson,akkor ne jöjjön többet,de nehogy már ez is a pénzrõl szóljon.

Én nem adok pénz, se rokonnak, se nem rokonnak.Ha megsértõdik a csokitojáson, akkor ne jöjjön többet, de nehogy már ez is a pénzrõl szóljon.
Én is Ny-dunántúli vagyok. Igen, a gyerekek elvárják a pénzt, de én akkorsem adnék. Nem errõl szól a locsolás. Kapjanak csokinyuszit, vagy festett fõtt tojást, azt még haza is tudják vinni és megenni. Rokonoknak azért lehet, hogy adnék (akkor is csak mondjuk egy százast), de a szomszédnak, ilyesmi, nem.
Én 500 v. 1000 fT szoktam adni nekik
A kérdező hozzászólása: Köszönöm közben a 2. valaszt is. 500-at a nem rokonnak, 1000 a rokonnak? Vagy szimpatia szerint?
Egyet értek az utolsóval, ne anyagiasítsuk el ezt az ünnepet is.
Kárpátalján élek, pénzt kizárólag a keresztgyerekek kapnak. Csokitojást kapnak általában. Sajnos a valódi, festett csokitojás kimegy lassan a divatból, pedig az az igazi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a valaszokat! Vegül jol sikerült minden. Ugy döntöttem, akkor kapjon penzt, az összegröl fogalmam sem volt, csak nyitottam a penztarcat, es akiktöl az eddigi reakcioik alapjan felteteleztem, pont ök "allitottak le". Igy megoldodott, jo szivvel adtam a tojasokat. :-) Karpataljan festett csokitojas??? Az milyen? Sajat keszitesü a csokitojas, vagy vett, es erre festenek valamit - akkor hogyan???
Ne adj pénzt, mert sokat kell utána adózni.
Attól függ ki a dokid, meg ki a szülésznõd!
Meg hogy mennyire vastag a pénztárcád. Esetünkben szülés elõtt egy kedves ajándékcsomag( márkás italokkal) az orvosnak, és a szülésznõnek , akinek 1 itallal kevesebb volt és volt hozzá bon-bon Utána egy-egy boríték ami fejeként 40-40-ezer ft-t rejtett.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat
A kérdező hozzászólása: Megköszönném ha tudnátok ajánlani egy jó szülésznõt, a dokim Péli Toóth Judit.
Péli Tóth Juditot ha megkérdezitek megmondja. Szülésznõ: Tóth Tímea. Nekem is õt ajánlották.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Tel.sz. a szülésznõnek megtudod adni?

A szülésznőknek mennyit szoktak adni mostanában ill. mikor szokták odaadni?

Legjobb válasz: Ha fogadott, akkor amennyit megbeszéltünk a felfogadáskor, és a szülés után, amíg a kórházban vagyunk. (30-40 ezer Ft-ért vállalnak általában...) Ha nem fogadott, akkor közvetlen a szülés után, és elégedettségtõl függõen (na meg pénztárca vastagságától) 5-10 ezer Ft között. Nekem nem volt fogadott szülésznõm, nagyon elégedett voltam az épp munkában lévõvel, viszont épp anyagilag nehéz idõszakban voltunk... így nem adtunk neki pénzt. Remélem most is õ lesz, és akkor most szeretnék neki adni

Ha fogadott, akkor amennyit megbeszéltünk a felfogadáskor, és a szülés után, amíg a kórházban vagyunk. (30-40 ezer Ft-ért vállalnak általában...) Ha nem fogadott, akkor közvetlen a szülés után, és elégedettségtõl függõen (na meg pénztárca vastagságától) 5-10 ezer Ft között. Nekem nem volt fogadott szülésznõm, nagyon elégedett voltam az épp munkában lévõvel, viszont épp anyagilag nehéz idõszakban voltunk... így nem adtunk neki pénzt. Remélem most is õ lesz, és akkor most szeretnék neki adni
Nekem fogadott volt, elõre nem beszéltünk árról. 20at adtam+ajándékcsomag
A kérdező hozzászólása: Fogadott szülésznõ, de crak a 32.héten lesz az elsõ talink, most vagyunk 27hetesek.Arra gondoltam ha nem mond összeget, akkor 20ezret adnánk neki.Ezek szerint az kevés?Mert a dokinak gondoltam 50-60e körül.
A kérdező hozzászólása: Áh, jól van, akkor mégsem gondoltam olyan nagyon rosszul ha más is 20-at adott.:-)
Érdekes amit az elsõ ír, mert én rákérdeztem a szülésznõmnél és csak mosolygott, hogy amennyit gondolunk meg azt mondta, hogy nem is mondhatna összeget ha szeretne akkor sem! Én 30 körül gondoltam, hogy adni fogok egyébként!
Én 3 éve szültem, akkor azt mondta a fogadott szülésznõm, hogy neki nincs "tarifája". Ha adok neki úgy is jó, ha nem adok, úgy is. 20.000 Ft-ot adtunk. A dokinak 50.000-et. Most megint terhes vagyok, de nem tudom mennyit fogok adni.

A Szent Imre kórházban szült mostanában valaki Dr Tasi Róbertnél? A szülésért mennyit adtatok vagy illik adni. A magánrendelőjébe járok de nem mertem megkérdezni.37 HETES KISMAMA

Legjobb válasz: Szia! Én a Szent Imrében szültem, de nem nála. Egy másik doki magánrendelésére jártam. Megkérdeztem, de nem mondott összeget, ezért utánanéztem neten és azt olvastam, hogy az egyszeri vizsgálati díj tízszeresét szokás adni. Annyit adtam, szerintem pont elég volt. Szülésznõnek pedig 30-50 körül szoktak.

Szia! Én a Szent Imrében szültem, de nem nála. Egy másik doki magánrendelésére jártam. Megkérdeztem, de nem mondott összeget, ezért utánanéztem neten és azt olvastam, hogy az egyszeri vizsgálati díj tízszeresét szokás adni. Annyit adtam, szerintem pont elég volt. Szülésznõnek pedig 30-50 körül szoktak.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a kedvességed!Szeretném megkérdezni, hogy milyen volt a szülés, nyilván mindenkinek más de úgy értem segítettek e valahogy hogy könnyebbnek érezd illetve volt e kedved vagy lehetõséged a kádat használni stb.Ha van kedved egy két mondatban leírni szívesen venném.Gratulálok a babához és nagyon sok boldogságot kívánok!! :)
Szia! Kicsit hosszú lett volna, úgyhogy megírtam priviben :)
Én is feltettem egy hasonló kérdést, ott egy kismama azt válaszolta, hogy a doktor úr azt mondta, hogy 60-100 között szokott kapni, nem sértõdik meg, ha kevesebb-több (ez egy tavalyi összeg)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, lassan aktuális még kb 5 napom van :) Szép napot és kellemes babavárást!
Szia, megszültél azóta? Én is nála szültem még februárban! :)
én ahogy hallottam, elég pénzéhes!!!
A kérdező hozzászólása: Nem tudsz esetleg összeget mondani?
Nos, ha ez az orvos ugyanaz, aki engem Debrecenben mûtött, azt javaslom keress másikat!!Én személyesen nem találkoztam vele, pedig engem mûtött, és pontosan ezt tartom felháboritónak, hogy szóra sem méltatott, sem mûtét elõtt, sem mûtét után!!!Nem kaptam semmilyen felvilágositást sem a mûtétet illetõen, sem pedig a mûtét utáni teendõkrõl, esetleges komplikáció felmerülése esetén....stb, vagyis semmit!!!Lehet, hogy ha fogadott orvosként más a hozzáállása, de nem tartom biztatónak!!!

Mennyit "illik mostanában adni" a szülésért, ha van fogadott orvosod?

A miskolci Semmelweis Kórház érdekelne igazából, aki ott szült mostanában és volt orvosa mennyit adott?Megmondják előre mennyi??És ha nem volt orvosod adtál annak az orvosnak akinél szültél??Minden érdekel!

Legjobb válasz: Általában ezek a verziók: - felkéred és megmondja mennyit kér (legtöbbször a magánrendelésen kért terhesgondozási díj 10szeresét) - felkéred és rád bízza, hogy amennyit gondolsz és tudsz - nem fogadott orvosnál szülsz és rád van bízva, adsz-e egyáltalán

Általában ezek a verziók: - felkéred és megmondja mennyit kér (legtöbbször a magánrendelésen kért terhesgondozási díj 10szeresét) - felkéred és rád bízza, hogy amennyit gondolsz és tudsz - nem fogadott orvosnál szülsz és rád van bízva, adsz-e egyáltalán
kapott egy csemege kosarat a szülésznõk csokit a csecsemõsök szintén és egy halom babaruhát a kórháznak :-) ez összesen volt 20 000.- illik nem illik én nem adtam volna neki pénzt, rendesen munkaidõben született meg a gyerek akkor meg kap fizut szal nem éreztem jogosnak ha esetleg külön be kellet volna jönnie hétvégén vagy éjjel akkor adtam volna neki mondjuk egy 15-20 000.- - ez még így is bõven több lett volna mint az óra bére a rendes munkahelyén inkább a gyereknek vettem belõle meg amit szerettem volna :-) az elsõ két gyereknél sem kapott többet arányaiban és érdekes h nagyon jó viszonyban vagyunk ha találkozunk elõre köszön mindig kedves udvarias stb...
Nekem Debrecenbe van fogadott orvosom, õ nem mond árat.Elsõ vizsgálatnál 5000ft-ot adtam, másodiknál vaddisznó combot.A vizsgálatokért mindig 5-10 között fogok adni, szülésnél azt hiszem 10et vagy 20at.
Én Budapesten, SOTE-II-n szültem. Az orvos megmondta, hogy õ 100-at kér. Ennyit is adtunk neki. Magánba jártam hozzá. Magánban a rendelés 10-szerese általában a szülés.
Júli. 1-tõl ha pénzt adsz az veszésnek számít... Kíváncsi leszek mi lesz ebbõl :D A kérdésedre válaszolva a barátnõm 40e adott.
Az én orvosomnál havi 14.000Ft a terhesség gondozás, szülésért 50.000ft-ot kér, császárért 65.000Ft, meg vannak a tarifái!
Én is Miskolcon szültem és 60.000-et adtam a fogadott orvosnak. Úgy vettem észre, hogy meg volt elégedve, de meg is érdemelte, mert szabadnapján, éjszaka kellett jönnie hozzám :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!