Találatok a következő kifejezésre: Mostanában mennyi illik (17 db)

Mennyit "illik mostanában adni" a szülésért, ha van fogadott orvosod?

A miskolci Semmelweis Kórház érdekelne igazából, aki ott szült mostanában és volt orvosa mennyit adott?Megmondják előre mennyi??És ha nem volt orvosod adtál annak az orvosnak akinél szültél??Minden érdekel!

Legjobb válasz: Általában ezek a verziók: - felkéred és megmondja mennyit kér (legtöbbször a magánrendelésen kért terhesgondozási díj 10szeresét) - felkéred és rád bízza, hogy amennyit gondolsz és tudsz - nem fogadott orvosnál szülsz és rád van bízva, adsz-e egyáltalán

Általában ezek a verziók: - felkéred és megmondja mennyit kér (legtöbbször a magánrendelésen kért terhesgondozási díj 10szeresét) - felkéred és rád bízza, hogy amennyit gondolsz és tudsz - nem fogadott orvosnál szülsz és rád van bízva, adsz-e egyáltalán
kapott egy csemege kosarat a szülésznõk csokit a csecsemõsök szintén és egy halom babaruhát a kórháznak :-) ez összesen volt 20 000.- illik nem illik én nem adtam volna neki pénzt, rendesen munkaidõben született meg a gyerek akkor meg kap fizut szal nem éreztem jogosnak ha esetleg külön be kellet volna jönnie hétvégén vagy éjjel akkor adtam volna neki mondjuk egy 15-20 000.- - ez még így is bõven több lett volna mint az óra bére a rendes munkahelyén inkább a gyereknek vettem belõle meg amit szerettem volna :-) az elsõ két gyereknél sem kapott többet arányaiban és érdekes h nagyon jó viszonyban vagyunk ha találkozunk elõre köszön mindig kedves udvarias stb...
Nekem Debrecenbe van fogadott orvosom, õ nem mond árat.Elsõ vizsgálatnál 5000ft-ot adtam, másodiknál vaddisznó combot.A vizsgálatokért mindig 5-10 között fogok adni, szülésnél azt hiszem 10et vagy 20at.
Én Budapesten, SOTE-II-n szültem. Az orvos megmondta, hogy õ 100-at kér. Ennyit is adtunk neki. Magánba jártam hozzá. Magánban a rendelés 10-szerese általában a szülés.
Júli. 1-tõl ha pénzt adsz az veszésnek számít... Kíváncsi leszek mi lesz ebbõl :D A kérdésedre válaszolva a barátnõm 40e adott.
Az én orvosomnál havi 14.000Ft a terhesség gondozás, szülésért 50.000ft-ot kér, császárért 65.000Ft, meg vannak a tarifái!
Én is Miskolcon szültem és 60.000-et adtam a fogadott orvosnak. Úgy vettem észre, hogy meg volt elégedve, de meg is érdemelte, mert szabadnapján, éjszaka kellett jönnie hozzám :-)
Akkor csináld, amikor jól esik, erre nincs szabály.
Igen 1-esnek igaza van.
Az elsõ jól mondja.Nem illem kérdése és nincs megszabva.Amikor úgy érzi az ember.De nem biztos, hogy érdemes túl hamar, abból ítélve, amit az ember itt olvas, mert tele van az oldal olyan kérdésekkel, hogy "Lefeküdtem a barátommal, ezek szerint csak azt akarta?". Okos ember más kárán tanul, a hülye ember meg a sajátján se.Tégy belátásod szerint!
Amikor te úgy érzed , hogy mehet.
szerintem meg akkor tegyétek amikor mindketten úgy gondoljátok. azért mert te már készen állsz a csávó nem feltétlen. persze a dákó kemény meg minden.. de nekünk is van ám lelkünk, néha szégyenlõsek is vagyunk és nyomás alatt összemegy a p*csünk.

Miskolcon mostanában (2013) általában mennyit "illik adni" a szülésért? Ti rákérdeztek a dokinál, ha van fogadott orvos? Vagy megmondja magától?

Legjobb válasz: Tesóm 30 ezret adott, császárja volt. Nekem nem volt fogadott dokim, így természetesen senkinek nem adtam semmit.

Tesóm 30 ezret adott, császárja volt. Nekem nem volt fogadott dokim, így természetesen senkinek nem adtam semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Megkérdezhetem melyik kórházban szültetek?Privatot is írhatsz...
Semmelweis kórházban szültem 2011-ben. 30 ezret adtunk, császármetszés lett.
Semmelweisben a dokimnak tavaly 50-et adtam. Császárra sikerült a dolog, de amúgy is annyit adtam volna. Nem kérdeztem rá, ennyit szántam rá.
semmelweis ben 30 at adtunk . nem kérdeztem meg mennyit kér.
Semmelweis, 30ezer De terhesgondozásra is hozzá jártam, az alkalmanként 10ezer volt


Pécsiek! Mennyit illik mostanában adni egy szülésért ha van fogadott orvosom és nem beszéltünk meg semmit?

Konkrétan Várnagy Ákosnál fogok szülni.

Legjobb válasz: 1. vagyok Dehogyis... Bocs 2., de nem hülyítsük már egymást a magánrendelés 10x-ével... Max Bp-en az elitkórházakban mûködik ez, ahol a doki megmondja, hogy 100-120ezer egy szülés. A magánrendelésen perkálsz rendesen, akkor a szülésre nem kell 40-45-nél többet szánni szerintem. Én is 7-8000 ft-ot fizetek alkalmanként, még jó hogy nem adom meg egy teljes havi gyedemet a szülésre csak a dokinak!!! :O

1. vagyok Dehogyis... Bocs 2., de nem hülyítsük már egymást a magánrendelés 10x-ével... Max Bp-en az elitkórházakban mûködik ez, ahol a doki megmondja, hogy 100-120ezer egy szülés. A magánrendelésen perkálsz rendesen, akkor a szülésre nem kell 40-45-nél többet szánni szerintem. Én is 7-8000 ft-ot fizetek alkalmanként, még jó hogy nem adom meg egy teljes havi gyedemet a szülésre csak a dokinak!!! :O
Õt nem ismerem, de annyit adj amennyit tudsz. Én tavaly 45.000-et adtam plusz egy drága bort, (40 percet volt bent a doki, könnyen gyorsan szültem) És most a 2. terhességemnél talán még figyelmesebb velünk, mindent tud rólunk és emlékszik ránk. Pedig nem százezerrel tömtem meg a zsebét, szerintem a 45 erõsen közép kategória. Én úgy gondolkodom, hogy az anyasági erejéig (65e Ft) kap a szülésznõ és az orvos. 40-25/45-20 arányban, attól függ kinek milyen szerepe lesz. 1 éves anyukája és 20 hkm
2, 5 hónapja szültem, fogadott orvosnál, általában a magán 10x-ét adják, ha nem mondja, császárnál többet. A dokim a szabadnapján jött be, indítás volt egész nap figyelt ránk és minden nap bejött hétvégén is. A szülés másnapján adtuk neki oda a pénzt, és az 1ágyasban lehettünk. Szülésznõm is volt, tünemény.
A kérdező hozzászólása: Az akkor rengeteg pénz! Nála 9.000 egy magánrendelés abból fizetek 8-at az már 72.000 forint és akkor még 90.000 Ft az 162.000 Most komolyan ennyit szoktak kiperkálni ez nekem 2 havi fizetésem!!
2. vagyok, ez nem hülyítés, több orvos is az egyszeri anyasági összegét várja el (64ezer + a 12 ezer cspótlék), de mint írtam én császáros voltam és a 32. héttõl a klinikára jártam hozzá, ahol, nem fogadott el semmit, és az alapítványiban voltam, és úgy gondoltuk, megérdemli. Leírtam, mi mennyit adtunk, nem kell azt csinálni, amit mi. Elsõ baba és valószínûleg nem is lesz több, és elég sok mindent hall az ember, sajna ez van, ha azt akarod, hogy maximálisan ellássanak, perkálni kell. Máshol is. Én nem bántam meg, inkább, minthogy utólag sajnálkozzak és keserû szájízzel gondoljak a szülésemre.
Hát tõlem várhatja az anyaságit+csp, ne turkáljon a zsebemben....én 2 éve szültem császárral Pécsett akkor is és most is 40-et fogok adni, ugyanannak a dokinak, akihez végig most is jártam, a gondozás során kb 10-szer voltam nála illetve közben volt egy terhesség még aminek missed ab volt a vége. 2 éves anyukája+36 h kismama

Hiszteroszkópiáért mennyit "illik" adni mostanában fogadott dokinak?

Legjobb válasz: Szia! Én 2009-ben 20.000.-Ft-ot adtam. Szerintem most 25 körül adnék.

Szia! Én 2009-ben 20.000.-Ft-ot adtam. Szerintem most 25 körül adnék.
A kérdező hozzászólása: Huha az jó sok. Elvileg semmit nem csinál csak körül néz. És két hónapja adtam neki 20-at laparoszkópiáért. De köszi szépen a választ.

Mennyit illik adni mostanaban a locsolo gyerekeknek?

Föleg 10 ev alatti gyerekeknek, ök a regebbi tapasztalataim szerint elvarjak a penzt is. Rokonoknak, nem rokonoknak mas kategoria? Föleg Nyugat-Dunantulon erdekel, de minden mas valaszt is elöre köszönök!

Legjobb válasz: Én nem adok pénz,se rokonnak,se nem rokonnak.Ha megsértõdik a csokitojáson,akkor ne jöjjön többet,de nehogy már ez is a pénzrõl szóljon.

Én nem adok pénz, se rokonnak, se nem rokonnak.Ha megsértõdik a csokitojáson, akkor ne jöjjön többet, de nehogy már ez is a pénzrõl szóljon.
Én is Ny-dunántúli vagyok. Igen, a gyerekek elvárják a pénzt, de én akkorsem adnék. Nem errõl szól a locsolás. Kapjanak csokinyuszit, vagy festett fõtt tojást, azt még haza is tudják vinni és megenni. Rokonoknak azért lehet, hogy adnék (akkor is csak mondjuk egy százast), de a szomszédnak, ilyesmi, nem.
Én 500 v. 1000 fT szoktam adni nekik
A kérdező hozzászólása: Köszönöm közben a 2. valaszt is. 500-at a nem rokonnak, 1000 a rokonnak? Vagy szimpatia szerint?
Egyet értek az utolsóval, ne anyagiasítsuk el ezt az ünnepet is.
Kárpátalján élek, pénzt kizárólag a keresztgyerekek kapnak. Csokitojást kapnak általában. Sajnos a valódi, festett csokitojás kimegy lassan a divatból, pedig az az igazi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a valaszokat! Vegül jol sikerült minden. Ugy döntöttem, akkor kapjon penzt, az összegröl fogalmam sem volt, csak nyitottam a penztarcat, es akiktöl az eddigi reakcioik alapjan felteteleztem, pont ök "allitottak le". Igy megoldodott, jo szivvel adtam a tojasokat. :-) Karpataljan festett csokitojas??? Az milyen? Sajat keszitesü a csokitojas, vagy vett, es erre festenek valamit - akkor hogyan???
Ne adj pénzt, mert sokat kell utána adózni.

Orosházán mennyit "illik" adni az orvosnak? Esetleg valaki aki mostanában szült tudna tanácsot adni?

Magánorvoshoz járok,de nem kér összeget csak amennyit gondolok annyit adok.Sok mindent hallottam,volt aki 5000 adott volt aki 50000.Az egyiket nagyon kevésnek a másikat kicsit soknak gondolom.

Legjobb válasz: Szia,en is oroshazi vagyok.2 honapja szultem.20-25000-nel tobbet ne adj.Ki az orvosod?

Szia, en is oroshazi vagyok.2 honapja szultem.20-25000-nel tobbet ne adj.Ki az orvosod?
Bocs, én 1 hétig voltam bent, tudom mennyit adtak a szobatársaim.Ha gondolod irhatok privit.A csecsemõsnõvérek mint a borzalom olyanok, egy jó tanács ha nem tetszik ami, ahogy csinálnak nyogodtan szóljál be nekik.Nekem rengeteg tejem volt hiába mondtam hogy hozzák ki éjjel szoptatni 1hét alatt egyszer hozták ki.Inkább adtak neki tápszert.(Gondolod este fél tiztõl reggel fél hétig kibirja egy 2500gr-os újszülött?)Pedig akkor csak 4-5 baba volt összesen az osztályon.Arra lusták voltak hogy a császárosoknak segitsenek" annyi dolguk volt ".Kivétel 1 nõvérke.Rengeteget tudnék még irni 3 gyereket szültem ott.Az orvosokkal viszont elégedett voltam.
Szia! Egy barátnõm is nála szült tavaly, ha jól emlékszem õ 25 ezret adott, szóval szerintem korrekt, ha 20-30.000-re gondoltatok! Ja, és utána is ugyanolyan normális volt vele, mint elõtte, szóval biztos nem kevesellte a pénzt. :)
Én is csak eztán fogok szülni, de egy 30-ra gondoltam.Bár az én dokim minden alkalommal 7000 Ft-ot kér.
Írtam privit konkrétabb dolgokkal. Ide csak annyit, én 50 ezret adtam Orosházán idén. Az orvosommal maximálisan meg voltam elégedve, de a csecsemõsöktõl kirázott a hideg is. A "Madame" szülésznõtõl meg mentsem meg a jó Isten! Az ügyeletes szülésznõnek 10 ezret adtunk. De volt aki ajándékkosarat vitt a szülésznõknek/csecsemõsöknek mikor engedték haza. Ha valami érdekel, írj privit nyugodtan :-D, én is nagyon nehezen gyûjtöttem össze az infókat az Oh-i szülészetrõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és köszönöm a privit is. Hát nem lettem megnyugtatva :) Nem gondoltam volna, hogy ilyenek a nõvérek/szülésznõk. Bár amikor nõvérem szült/8 éve/üvöltött bent a zene amikor látogatóban voltam nála, õk meg szerencsétlenek szenvedtek a szobákban, még pihenni sem bírtak. :( Svarsnighoz járok akivel megvagyok elégedve, de õ összeget nem mondott.A párom 20-30-ra gondolt.Arra meg végképp nem telne, hogy szülésznõt is fogadjak, így kénytelen leszek elviselni azt aki éppen bent lesz. Mindenkinek köszönöm a választ, sokat segítettetek, így legalább nagyjából képben vagyok. :) Még van 8 hetem addigra felkészítem magam lelkileg :)
tegnap 12:31 a szobatarsam 20 000 adott a feleknek meg egy jo tanacs szopis temaban keszulj fel nagyon alaposan mert a noverek minden hulyeseget osszehabratyolnak.
egyebkent a svarsnig az egyik legjobb orvos, nekem huhn volt a dokim, de mikor szultem pont szabin volt( 1 honappal hamarabb jott a baba)svarsnig es iza dokino volt bent, ok csaszaroztak, profi mind a ketto, viszont en penzt nem adtam egyiknek sem

Mostanában mennyi ajándékpénzt illik adni esküvőkön az ifjú párnak?

A férjem haverjának (nem barát) az esküv?jére vagyunk hivatalosak. A menyasszonytáncot nem tudjuk megvárni, kb. este 10 óráig leszünk a lagziban. Ajándékot nem kérnek, ezért pénzt adunk borítékban. De mennyit illik ilyenkor? Tudom, hogy annyit kellene, amennyit megengedhetünk magunknak, de azért kíváncsi vagyok a véleményekre, mert már évek óta nem voltam esküv?n. A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Mi az utóbbi két esküvõre 20-30 ezer forintot vittünk.

Mi az utóbbi két esküvõre 20-30 ezer forintot vittünk.
mi tavaly 10000 Ft és plussz 10000 Ft értékü ajándékot de ha csak haver akkor szerintem elég 10000 Ft. de ez nagyban függ a pár anyagi helyzetétöl is.
nálun az a szokás, hogy min. a kajánkat ki kell fizetni. Tehát ha ketten mentek akkor 2 adag éttermi kaja. Nem tudom, hogy milyen drága helyen lesz ezt nektek kell kikalkulálni.
10 ooo szerintem elég, meg valami ajàndék(hàztartàsi cikk), de ha ajàndék nélkül, akkor 15-20 000
10-30e között, de tényleg függ a pár anyagi helyzetétõl.
10000
Mi unokatesóm esküvõjére adtunk tavaly nyáron családosan asszem 60ezer forintot, ebbõl kb fejenként 10e ment a menyasszonytáncra (azaz 40e mert 4en vagyunk) és 20e ajándéknak... Havernak szerintem simán elég max 20e. Ebben bennen kifizetõdik a kaja (ami általában igen nagy költség) és az ajándék.
10E és 20E között maradj.
szerintem ha rokon akor 20000ft de ha barát akor15000ft de végülis

Kismamák Nyíregyházán, akik mostanában szültetek vagy fogtok, mennyit adtatok ill. adtok a fogadott dokinak ill. a szülésznőnek? Vagy mennyit kért a doki?

Ma hallottam egy olyan vad összeget (a doki mondta neki), hogy majdnem rosszul lettem!! Az én dokim nem mondott összeget és az el?z?eknél annyit adtam, amennyink volt! Ezen rágódom reggelt?l!

Legjobb válasz: Szia. Én úgy gondolom, hogy a dokinak 60 ezret fogok adni, a szülésznõnek 15 ezret. Bár én még a dokira konkrétan nem kérdeztem rá, de akármennyit mondana én ennyit adnék max. Megkérdezhetem hogy ki a fogadott dokid, és mennyi összeget mondott? 33 hetes

Szia. Én úgy gondolom, hogy a dokinak 60 ezret fogok adni, a szülésznõnek 15 ezret. Bár én még a dokira konkrétan nem kérdeztem rá, de akármennyit mondana én ennyit adnék max. Megkérdezhetem hogy ki a fogadott dokid, és mennyi összeget mondott? 33 hetes
A kérdező hozzászólása: Az én dokim nem mondott összeget, bár nem is beszéltünk róla. Az egyik ismerõsömnek a simára 80-at, a császárra 100-at mondott a doki, de a doki nevére nem emlékszem. Én 2 éve 40-et adtam, meg 15-t a szülésznõnek. Most se szándékoztam többet, de ezeket az összegeket hallva?!
Nekem császár lett a vége és én 100-at adtam.
Novemberben császárral szültem, 80-at adtunk a dokinak (kerek perec megmondta, hogy sima 60, császár több...)a szülésznõnek 20-at!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!