Találatok a következő kifejezésre: Mostanában hirtelen az (9 db)

Olyan problémám van, hogy mostanában hirtelen begörcsöl a gyomrom. Tart egy fél óráig majd elmúlik. Ezen a 7en tapasztaltam csak. Tudom, hogy van epekövem, de nem gondolnám, hogy az mert figyelek az étkezésemre és az epémnél nem fáj. Mi lehet?

Lehet a sok idegt?l? (a héten nagyon sok stressz ért mostanában) Vagy esetleg gyomorsav lenne?

Legjobb válasz: szerintem ha magától elmúlik,nem gyomorsav okozza. hét végén egyél könnyû kajákat,pihenjél és no stressz,és figyeld meg,kijön-e így is. ha igen,akkor dokihoz kellene menni vele.

szerintem ha magától elmúlik, nem gyomorsav okozza. hét végén egyél könnyû kajákat, pihenjél és no stressz, és figyeld meg, kijön-e így is. ha igen, akkor dokihoz kellene menni vele.
A kérdező hozzászólása: Egy Rennie rágótablettát vettem be.

Mostanában hirtelen eldugul az orrom, vagy bedugul a fülem. Mitől lehet?

20 hetes kismama vagyok, és nagyon kellemetlen a váratlan orrdugulás, mert ilyenkor fáj és feszül az orrom és nem kapok rajta leveg?t. Allergia lenne?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a terhességem elejétõl kezdve ilyen panaszaim vannak, van hogy enyhül, de néha ugy bedugul az orrom, hogy levegõt sem kapok, ráadásul hol az egyik, hol a másik, és forognom kell éjszaka. A fül dugulás nekem nem jellemzõ, legfeljebb ha ingadozik a vérnyomásom, akkor. Már várom, hogy elmuljon, mert nagyon kellemetlen tünet, és nem hiszem, hogy allergia lenne. 31 hetes kismama

Szia! Nekem a terhességem elejétõl kezdve ilyen panaszaim vannak, van hogy enyhül, de néha ugy bedugul az orrom, hogy levegõt sem kapok, ráadásul hol az egyik, hol a másik, és forognom kell éjszaka. A fül dugulás nekem nem jellemzõ, legfeljebb ha ingadozik a vérnyomásom, akkor. Már várom, hogy elmuljon, mert nagyon kellemetlen tünet, és nem hiszem, hogy allergia lenne. 31 hetes kismama
Nekem reggelre szokott eldugulni az orrom + heti háromszor-négyszer vérzik is, pedig nem magas a vérnyomásom :( Randa terhességi tünet :( Üdv 19 hetes kismami
32. hetes vagyok, szintén hasonló problémákkal, én is hallottam hogy tényleg terhességi tünet.
Vérnyomásingadozástól. Teljesen normális, nyugi. :)
Csepegtess az orrodba!

Mostanában rendszeresen kiakad az állkapcsom, majd hirtelen visszapattan. Attól félek, hogy egyszer tényleg úgy fog kiakadni, hogy utána nem pattan vissza. Jogosak a félelmeim?

Eddig még sohasem jelentkezett nálam ilyen. Most nyáron figyeltem meg ezt a jelenséget először, és nagyon aggódom. Nem fordul elő mindig, de elég gyakori. Tehetek ellene valamit? Egyáltalán kell aggódnom emiatt?

Legjobb válasz: Úgy hallottam, hogy az állkapocs problémák összefüggésben állhatnak a bölcsesség fogakkal, és azok növekedésével. Kinõtt már az összes? Ha igen, elfér mind?

Úgy hallottam, hogy az állkapocs problémák összefüggésben állhatnak a bölcsesség fogakkal, és azok növekedésével. Kinõtt már az összes? Ha igen, elfér mind?
A kérdező hozzászólása: Ó, nagyon szépen köszönöm! Valószínûleg akkor ez lesz a probléma, még nem nõttek ki a bölcsességfogaim. (16/F) Akkor ez el fog múlni magától, ha kinõtt az összes bölcsességfog, illetve ha rendesen elférnek?
1. vagyok. Mivel nem vagyok orvos, ezért nem mondhatok biztosra semmit... :) Egy panorámafelvétel azonban szerintem mindenképpen ajánlott, és látogasd meg a fogorvosodat is! :)
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm szépen! :)

Miért lett hirtelen ilyen jó az étvágyam mostanában?

Nem rég töltöttem be a 18-at. Régebben nem igazán volt ilyen jó az étvágyam, válogattam, 48 kiló voltam nagyon sokáig(nem sportoltam semmit) és most hirtelen egy hónap alatt felszedtem 4kilót. Nem tartom ezt normálisnak mert alacsony is vagyok(162) és egész nap csak enni tudnék, a testsúlyom pedig csak nő. Ma is reggel megettem 2 szendvicset ebédre túróstésztát ettem utána 2 csokit, majd megettem pár szem epret 2 elég nagy mandarint és egy banánt, és nemrég megint túróstésztát(ez sem volt kis adag). És kb minden nap ennyit eszek.

Legjobb válasz: azt nem tudom, hogy normális-e, de igyál jóval többet, pl. helyettesítsd a két csokit két pohár vízzel :)

azt nem tudom, hogy normális-e, de igyál jóval többet, pl. helyettesítsd a két csokit két pohár vízzel :)

Másfél éves szűz nőstény beagle kutyám mostanában sokat hány, így hirtelen egyik pillanatról a másikra, naponta többször is. Mi lehet az oka és mit tehetnék ellene?

A minap észrevettem hogy nagydolog közben is rátört, és nagyon megijedtem. Pár konkrétum: Minden évben kap fogamzásgátló szurit, ~1hónapja kapta meg a legutóbbit. Nem az a vékony testalkat de kövérnek se mondanám. Olyan jóllakott kinézete van. Chappy száraz kutyaeledellel etetjük naponta 1x este. Ilyen nyálkás, híg vízszer? az állaga és néha el?fordulnak benne ételmaradékok.

Legjobb válasz: - szemetet eszik - hormonokkal nyomjátok tele - nagyon meleg van ezek közül bármelyik okozhatja vagy több együtt

- szemetet eszik - hormonokkal nyomjátok tele - nagyon meleg van ezek közül bármelyik okozhatja vagy több együtt
A szüzességnek ehhez semmi köze!A kutyák ha melegük van hánynak(ez elég ritka, de elõfordul)
már jött értelmes válasz! a hormonkezelések beszüntetése, könnyen emészhetõ minõségi fehérje (tápváltás! csontok egyéb nehezen emészthetõ vagy fûszeres táplálék kiiktatása az étrendbõl!) és ilyen melegben a kutya hûtése(pl.vizes törülközõ a marjára és a hasára) mindez együtt megoldást jelent illetve ha a kutyával élõ emberek végre elkezdenek szakszerûen törõdni társukkal (pl. minimum, hogy utánaolvasnak a kutya fizikai és pszichikai igényeinek és kielégítik azokat a lehetõ legjobb minõségben)
Viszont múlt héten minden nap csak tejet és kiflit vagy kenyeret adtam neki és azóta nem ....Próbáld meg te is hátha utána nem fog hányni.
Nekem is beagle kutyám van(szuka) és néha az enyém is hányt, de csak akkor ha sokat ivott, ilyenkor rászoltam, de mivel melege volt......De már nem szokott hányni. Ja és az õõ...... is olyan volt az átlaga.
Akkor viszont a gyomrával, emésztésével van valami gubanc. Nem ártana megnézetni.
A kérdező hozzászólása: Ja igen, azt elfelejtettem mondani hogy egy ideig házikosztot kapott ilyen ételmaradékokat, csontvégeket, stb olyan kajákat amit simán sok kutya megirigyelne de akkoriban is hányt már tõlük ezért váltottunk száraz kajára.
jobb lenne ha ivartalaníttatnátok. nekünk is volt, hogy ilyesmit hányt, de 3nap után abbahagyta amikor elvittük orvoshoz azt mondta, hogy lehet a száraztáp miatt, mivel megdagad a gyomorban és nagyon irritálja a gyomorfalat.próbáljátok meg mással is etetni
Táp mellett nem ártana neki, valami normális étel is. Mondjuk húsok, csontok, maradékok. Tápot az én kutyáim is mindig kihányták...
Van egy fogadásom, hogyha vennétek normális minõségá érzékeny gyomrú kutyának való tápot, akkor megszûnne a porbléma. Ja és a hormonkezelést is be kéne fejezni, ez egyenes út a nõgyógyászati rákhoz.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ! hát remélem hogy csak a vérnyomás és nem az ütésektõl van :S
ennek kis millió oka lehet. vérnyomástól kezdve komolyabb bajokig. el kellene fáradni egy orvoshoz- és hanyagolni addig az edzést.
Én is így érzem, d eén hamarabb. Szerintem gyorsan állsz fel, de lehet a meleg miatt is 12/L
Nem valószínû hogy a felállástól van. Valószínûleg meleggebb van feljebb, és a melegtõl leesik a vércukrod. Velem is volt ilyen, 12 éves korom körül, mikor hirtelen nõttem sokat. De én szerencsétlenebb voltam, habár csak kétszer történt, egyszer temetésen, egyszer meg esküvõn, mindig a nagy melegben. Egyszer próbáld ki hogy mielõtt felállsz, elszopogatsz egy cukrot. Ha így is szédülsz, akkor nem ettõl van, bocs..... 17/F
Én nem szédülök egyfolytában, de kipróbálom
csináld azt, hogy felkelsz, nyújtózol vagy kettõt, egy kis fejkörzés, és ennyi. 1-2 perc
hirtelen fölállásnál kiszalad a vér a fejedbõl az agyadba kevesebb marad ezért van átmeneti szédülés alacsony ill. magas vérnyomásnál is, tehát nem vérnyomásfüggõ
ha magas a vérnyomásod akkor egyfolytában szédülsz
1. vagyok: Szerintem nem, mert Nekem magas a vérnyomásom, bár elõfordulhat (kérdezõ) hogy neki lacson, y de magas vérnyomás esetén is így van?
A kérdező hozzászólása: köszi^^
alacsony a vérnyomásod
Elõzõ, a vércukor nem 3 mp alatt szokott leesni. Nem az számít, hogy magas vagy alacsony a vérnyomás, hanem az, hogy hirtelen esik nagyot, így elvileg mindkét esetben elõfordulhat.

Régen, az akkori fiatalság/felnőttség mit mondott olyan helyzetekben, amikor valami rossz történt hirtelen vagy bármi, amikor a mostani fiatalság káromkodik?

pl. ha leejt valaki egy tányért, akkor az valami olyasmivel kíséri, hogy "[email protected] meg" "a [email protected] életbe" stb.

Legjobb válasz: Régen másfajta káromkodás lehetett divatban.

Régen másfajta káromkodás lehetett divatban.
12:19 Kiegészítés: Nem csak a "teremburáját"-ban kell rövid "U"-val írni a burát ;)
kiegszítés: Ja és gagyi nagyon jól írta! Teremburáját! (rövid ú-val) Semmi köze a teremhez meg a búrához... Ez is a "teremtõ" szóból jón, tehát megintcsak Isten-káromlás; régen az ilyen káromkodásért bizony erõsen büntettek is, szóval elég durvának számított, még ha most nem is tûnik annak. :)
Az áldóját! Kutya/Ördög/Disznó teremtette! Adta-teremtette! Ebugatta teremtette! Az anyja szentségét! Istenfáját! A mindenségit! Hogy a kutya rúgja meg! Az ángyod térdekalácsát! Ahogy az elõttem lévõk írták, tényleg általában a teremtõt szidták benne, mertthát kit szidjanak, ha nem úgy történnek a dogok, ahogy kéne... nem véletlen, hogy a 10 parancsolatban is benne van, hogy isten nevét szádra hiába ne vedd! :)
"A teremburájááát!"
Mamám mindig azt mondja hogy "az istamentumát" Papám meg ugyanúgy káromkodik mintha egy mostani fiatal lenne :D
Nagybátyám: "Süsd meg!" vagy "Na, kisfiam, ezt jól megcsináltad!" :D Mamám csak simán "istenbasszázik", ha leejt valamit. Én azt szoktam mondani, hogy "A hétszázát neki, azt!" vagy a "Macska rúgja meg!". Véletlenül szoktam rájuk, mert olyan viccesek voltak, meg valaki idõsebbtõl. Na jó, nagyon durva helyzetben, de ezt is tanultam az idõsebb generációtól: "Hogy az ég szakadna le egy darab istennel!"
Nagyapámat idézve: "Az isten lova ßassza meg!" Apámat idézve: "A ]{urva isten ßassza meg!"
Nagyapám sokat mondogatta, hogy a "a kutya istenit". A magyar káromkodások igen ízesek, keress a régi mesékben.
Teringettét!
Ha nagymamámat akarom idézni: "A hét százát!" "A macska rúgja meg!" Újabb nyelvjárás: "Basztikuliii" "A franc egye meg!"
Az isten [email protected] meg! Szedte-vette-teremtette! Mindenféle istenes káromkodás volt, de ugyanúgy létezett a k*rva anyázás már akkor is.
A kérdező hozzászólása: de pont az érdekelne, hogy mi.. :D
12:31 - Teljesen jogos! Ezer bocs... Mivel a félreértelmezés (terem + bura) és a félreírás (terembúra) is egyszerre megjelenõ gyakori hiba, így sikerült összeolvasztanom a buta fejemben. Szóval a lényeg, hogy hülye vagyok, bocsi :D Egyébként: http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=6&id=5821, hogy valami jót is írjak. :)

Soha nem érdeklődtek utánam különösebben a pasik és én sem foglalkoztam velük, mostanában meg nagy hirtelen sorba állnak. Mitől lesz az ember egyszeriben feltűnő a másik nem számára?

Rám írogatnak iwiw-en, randit kérnek, kérdez?sködnek utánam, flörtölgetnek velem, szerelmes levelet nyomnak a kezembe...

Legjobb válasz: Igen, van oka! Az ember hangulata, magabiztossága kiül az arcára is és ez vonzóvá teszi a másik nem számára is. Biztos észrevetted már, hogy te sem látod mindig ugyanolyannak magad a tükörben. Na, ez kb ugyanaz:)

Igen, van oka! Az ember hangulata, magabiztossága kiül az arcára is és ez vonzóvá teszi a másik nem számára is. Biztos észrevetted már, hogy te sem látod mindig ugyanolyannak magad a tükörben. Na, ez kb ugyanaz:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!