Találatok a következő kifejezésre: Mostanában egyre az (681 db)

A Kádár rendszer, vagy a mostani vadkapitalizmus az élhetőbb egy átlagember számára?

Mikor lehetett jobban kijönni a jövedelmekből,mikor boldogultak könnyebben az emberek?

Legjobb válasz: Milyen mostani vadkapitalizmus? Ahol az állam a GDP-nek "csak" a felét osztja újra, az már vadkapitalizmus? A lumpen a szocializmusban boldogult könnyebben, a tehetségesek, a szorgalmasak és a szerencsések pedig most. Ha az elõbbibõl van több, az nem a kapitalizmus hibája, hanem a mi szégyenünk.

Milyen mostani vadkapitalizmus? Ahol az állam a GDP-nek "csak" a felét osztja újra, az már vadkapitalizmus? A lumpen a szocializmusban boldogult könnyebben, a tehetségesek, a szorgalmasak és a szerencsések pedig most. Ha az elõbbibõl van több, az nem a kapitalizmus hibája, hanem a mi szégyenünk.
A Kádár korszakban mindenki nyugodtan élt, igaz senkise tudott dõzsölni. Ezzel a rendszerrel kb. a felsõ 5-6% járt jól, a többi vagy maradt ugyanott ahol volt, vagy mint a legtöbb, szarabbul él. Ha szerintetek ez egy sikeres rendszer akkor gratulálok. Szerintem az lenne a fontos, hogy mindenki jól éljen és nem az, hogy valaki arra döngethesse a mellét, hogy õ mennyivel döbbet keres illetve jobban él, mint a másik. Amúgy meg a skandináv országokban nagyon is szocialista rendszer uralkodik (lásd Svédo.) ahol magas progresszív adózással mesterségesen 1 szinten vannak tartva a fizetések és sokat költenek a szociális rendszerre, azt mégse panaszkodnak, hogy "óó én sikeres, tanult és szorgalmas értelmiségi teljesen el vagyok nyomva!!"
A Kádár-rendszerben azoknak volt könnyebb, akik még 50 éves korukban is elvárták az állami babusgatást, iránymutatást, a valamirevaló vállalkozó szellemûek meg nem vihették annyira, mint ami a tehetségük kiteljesedése lett volna. Most a "vad"kapitalizmus erre megadja a lehetõségeket, ami azzal is jár, hogy a tehetségteleneket is "beárazza", jó alacsonyra. Nagyon helyesen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: Azért vitatkoznék veled, mert nagyon alacsonyak a bérek Magyarországon, ha a rezsit kifizeti valaki akkor alig marad másra.Túl drágák a szolgáltatások ami a Kádár rendszerre nem volt jellemzõ akkor pl.2 forint volt 1m3 víz , ma meg 600 ft....Nem beszélve a rengeteg munkanélkülirõl, a Kádár rendszerben mindenkinek volt munkája, ráadásul az oroszok nem vontak ki annyi erõforrást az országból, mint most a nyugati karvalytõke.
Szimpla naivitás, hogy a Kádár-korszakban ne lett volna mélyszegénység. Nem lehet "emlékbõl" politizálni a múlt rendszerrõl, mert egy rakás önmagára nézve nem hízelgõ tényt elhallgatott (nem eltitkolt, elhallgatott). Ilyen például az is, hogy gazdasági nehézségek kísérték végig, hogy adósságot halmozott fel, hogy ugyanúgy szép számmal voltak bûncselekmények, mint ma, a 80-as években tetõztek az öngyilkossági ráták, illetve ugyanúgy ki voltunk szolgáltatva gazdaságilag (csak éppen a Szovjetuniónak), ami a rendszerváltás elõtt nem tûnt fel a közvéleménynek. Az elhallgatást pedig még ma is mesterien ûzi a közgondolkodás (nem a politika, az csak következmény). Köszönjük az örökséget.

Három hónapja vagyunk együtt a barátommal. Az elején nagyon szerettem, de mostanában egyre kevésbé. Ráadásul az exemmel is sokat találkozom, és mintha még éreznék iránta valamit. Mit csináljak a barátommal? Szakítsunk?

Legjobb válasz: Szerintem is hagyd az exedet, de a mostanit is, mert 3 hónapnyi kapcsolat után még lángolni kellene, nem elbizonytalanodni. Akkor mi lesz késõbb...

Szerintem is hagyd az exedet, de a mostanit is, mert 3 hónapnyi kapcsolat után még lángolni kellene, nem elbizonytalanodni. Akkor mi lesz késõbb...
Vagy süssetek lekváros buktát, azt itt mindenki szereti.
Én nem szeretem. Túrógombóc az igazi! Szakítsatok, mert nem lesz jó vége...
hagyd az exedet.. nyilvan nem veletlenul lett vege..

Stressztől kijöhetnek kiütésszerű elváltozások az arcomon? Ugyanis elég stresszes vagyok mostanában! De az arcom csak egy bizonyos részén vannak kicsi piros pontok hasonlóak a pattanáshoz de nem azok. Esetleg vmilyen kaja okoz ilyen kiütést?

Legjobb válasz: Ha kocentrálódnak a kiütések, akkor az valószínûleg nem a stressztõl van. Valamiféle allergia lehet. Érdemes lenne elgondolkodnod hogy miket ettél mostanában amit eddig nem, vagy mibõl ettél többet mint szoktál.

Ha kocentrálódnak a kiütések, akkor az valószínûleg nem a stressztõl van. Valamiféle allergia lehet. Érdemes lenne elgondolkodnod hogy miket ettél mostanában amit eddig nem, vagy mibõl ettél többet mint szoktál.

Anyukák hol vagytok? Azt vettem észre h mostanában egyre kevesebb kérdésre érkezik válasz. Mi történt?

Legjobb válasz: Szörnyû, hogy ezt írom...de csak nézd meg az alattad lévõ kérdést....ezek a felesleges kérdések szerintem, amiket mindenki un már... Hogyha én valamit kérdezni akarok, megnézem, hogy volt -e már ilyen kérdés, mielõtt felteszem. Mostanában minden 10. kérdés ugyanaz... Én ezért nem vagyok olyan aktív, mint anno...

12:20-as vagyok. Csak annyi jutott még eszembe, hogy a sok bamba kérdés olvasásakor néha eszembe jut, milyen hülyeségeket kérdezhetnék én is. De inkább lenyelem. Például most olvastam ezt a kérdést arról, hogy ha elaludt a kislány a szopi után, akkor éhes maradt-e? Olyan banális kérdések, hogy ha pár hónap után visszanézné a kérdezõ, õ is megdöbbenne rajta, milyen sületlenségeket volt képes kérdezni. Nekem is volt ilyen periódusom. De azért eszembe sem jutna olyanokat kérdezni, hogy nem alszik a fiam, miért? vagy mit tegyek, ha nem eszik meg ezt vagy azt. Vannak dilemmáim, mint mindenkinek, de eszembe sem jutna feltenni itt kérdésként. Na, mostmár kimorogtam magam, megyek továbbírni az államvizsgadolgozatomat:)
Szia! Szerintem is az a gond, hogy egy nap 20 ugyanolyan kérdést olvasni, vagy tényleg kötözködõk a válaszadók. Ami nekem tûnt szembe az az, hogy egyre több tizenéves válaszolgat a kérdésekre és ír ki kérdéseket. Kit érdekel az, hogy tetszik-e egy fiúnak vagy sem? Ez szerintem egy babás oldal és itt anyukáknak kéne kérdezniük anyukáktól.3 éve kerültem ide és akkor még teljesen más volt. A terhességem alatt szinte függõ voltam, most meg tök ritkán jövök fel.
Eddig naponta kb 100x megnéztem az oldalt annyira tetszett! De most már én is azt tapasztalom, hogy túl sok az egyforma kérdés..Állandóan porondon van a hozzátáplálás, a hasfájás, és a fog.. A hajam hullik tõle komolyan mondom..:) :) Én azt csinálnám egyébként, hogy nem engedném kiírni az ilyen kérdéseket már..:D Most kb hetente 2x ide nézek..elolvasom az elsõ 2oldalt és be is zárom az ablakot, mert nincs értelme tovább nézni sajnos:(
Sok az egyforma kérdés... Régebben naponta benéztem, de most ha kihagyok 4-5 napot akkor is, csak egy pár kérdést találok visszamenõleg, ami felkelti az érdeklõdésem.... Mondjuk én már a babák, teherbeesés, terhesség témakörbe ritkán válaszolok, mert már ezek távolabb állnak tõlem. Piszkálódást én nem tapasztaltam.
Nem tûnik teljesen komolynak az oldal. Néha mintha csak gyerekek válaszolgatnának... Jó lenne egy korcsoportonkénti bontás. Vagy talán az lenne jó, ha a válaszok alján automatikusan megjelenne a válaszoló kora és neme. (Igaz azt ír be az ember, amit akar, de az átlag valószínû valós adatokat ír.) Ettõl komolyabb lenne az egész, és többen itt lennének hosszabb távon...
Szia! Szerintem ez azért van, mert sajnos az utóbbi idõben sokan csak kötözködni, mocskolódni járnak ide:-( Egyre kevesebb kedve van az embernek itt lenni. Meg szerintem az is fárasztó, hogy rengeteg az egyforma kérdés. Hiába dobja fel a rendszer nekik, nem olvassák el inkább újra kiírják. Mikor már harmadszor írom le ugyan azt, akkor már Én is azt mondom, hogy inkább nem írok. Az elsõ ok miatt meg Én is csak hetente 2-3* nézek be. Korábban naponta itt voltam. Üdv: Brigi
Szerintem itt még vagyunk is. Ha máshova írok kérdést, nem is szokott válasz érkezni, vagy igen, de vagy haszontalan, vagy csak az, hogy de jó, én is pont ezt akartam kérdezni.
a kérdés szót kicsit sokszor írtam le, bocs, csak közben beszélgettem valakivel párhuzamosan...
Szörnyû, hogy ezt írom...de csak nézd meg az alattad lévõ kérdést....ezek a felesleges kérdések szerintem, amiket mindenki un már... Hogyha én valamit kérdezni akarok, megnézem, hogy volt -e már ilyen kérdés, mielõtt felteszem. Mostanában minden 10. kérdés ugyanaz... Én ezért nem vagyok olyan aktív, mint anno...
az utolsó válaszolóval értek egyet sajnos, két éve mikor a fiamat vártam még sokkal jobb volt nem pontoztak le pl csak azért mert nem voltunk egy véleményen és sajnos tényleg sok a buta kérdés és a nagyon agresszív válasz "anyázás" stb... :-(
Minden hülye vackot megkérdeznek az anyukák. Komolyan mondom, néha a hajamat tépem, olyan idióták a kérdések. A legtöbbre a válasz ráadásul két kattintásra van, csak be kellene írni a gugliba a kérdést, és kidobja a választ... A másik, hogy mindegyiket már megkérdezték ezerszer. Olyan nehéz lenne visszakérdezni? Miért teszik fel minden áldott nap, hogy mit nem lehet enni szoptatás alatt? A harmadik meg, hogy úgy veszem észre: azok az anyukák gyûltek itt össze, akik korán hozzátáplálnak, sírni hagynak, újszülöttet teáztatnak, lepontozzák a kendõzõket stb. Nekik nem is érdemes válaszolni...
én is ezt tapasztaltam, szinte minden kérdésemet ki kell emelnem, hogy kapjak választ.
szia! Személyes okaim: 1. Egyre gagyibbak a kérdések 2. egyre kötözködõbbek a válaszok 3. nincs idõm, államvizsgadolgozatot írok.
12.21-es vagyok na ezért!! most olvastam egy világvégés kérdést áááááá megyek is!
A kérdező hozzászólása: Sajnos én is ugyanezeket tapasztalom, már nem olyan jó ide jönni...
Szia, az elõttem szólók mindent leírtak. Én ha keresek valamit, akkor általában itt a keresõbe beírok kulcsszót és ha nem találok nekem megfelelõ kérdést, akkor kérdezek. - és válaszokat persze. De a hasfájás, meg a fog, meg a miket kéne csinálni x. hónaposan..stb. kérdésektõl én is hülyét kapok, na meg a kedvencem a mikor jön a gyes-családi! Ebbõl az utóbbiból van a leginkább elegem. A mi legyen a neve a gyerekemnek, stb-bõl meg mégjobban, fõleg most, hogy egy helyre leírtam a névrõl a véleményemet, - az én fiamat is pont úgy hívják - és még én voltam lepontozva, leszólva! Aki nem fogadja el a neki nem tetszõ véleményt az minek ír ide! Egyébként nagyon tetszik a kérdésed és örülök, hogy feltetted!
Talán csökken a kedv. Valóban több a gúnyolódás ez sokak kedvét elveszi és akinek esetleg több gyereke van nincs elég ideje itt lenni napközben. Azért igyexem. KÁr hogy nem fizetnek érte...

El lehet e fogadni a Bibliát egy az egyben a mostani tudományos ismereteink tekintetében, avagy elhiszitek e, hogy mi vagyunk az egyetlen élőlényekkel teli bolygó a világban?

Célom nem az, hogy bármit is megdöntsek írásommal, mindössze megosztanám veletek egy röpke gondolatomat, ami mostanság fogalmazódott meg bennem igazán. 11 éves koromban tértem meg, akkor büszke voltam az örök életemre, most is az vagyok. Igaz, gyökeres változás annyira nem történt az életemben, elvétve imádkozom, nem járok templomba, és a Bibliát is maximum 1szer nyitom ki az évben. Miért, mert nincs kedvem tanulmányozni. Tudom, hogy keresztényként abból kéne útmutatást nyernem, de annyi minden más leköt. Ugyanakkor nem tettem le err?l se, szerintem eljön még az életemben az a pont, amikor jobban bele vetem magam, de egyenl?re jegeltem a projektet. Na, rövid bemutatkozásom után, amib?l kiderült, hogy nem vagyok ateista, és közel áll hozzám a hit, térjünk a tárgyra. Ha csak úgy választhatnék a leveg?b?l egy szakmát magamnak, tök szívesen lennék valláskutató. De nem akármilyen. A szakmám lényege az lenne, hogy tudományosan bebizonyítom, hogy ami a Bibliában van, az mind igaz. Elég hamar rájöttem, hogy a sztorik nagy részét még én se hiszem el. Ott a vízözön. Elhiszem, hogy volt egykor egy nagy víz, még a bárkát is elhiszem, na de hogy ennyi? Az egész emberiség és állatvilág egy kis hajóról újrakezdte, ugyan már. Pár ezer év alatt megint ennyi sokan lettünk, ennyi eltér? rassz csoportban? Az özönvíz mellékes, ami még fontosabb kérdés számomra, az az univerzum létezése. Bizony, ez, ami a fejünk fölött van, elég hihetetlen. Olyan hihetetlen, hogy nem is értjük. Hány csillag van ott? Sok. Nem, a sok az elég csekély szám. Sok homokszem van a tengerparton, ami zsúfoltság van felettünk, azt emberi jelz?vel nem nagyon lehet leírni. Arról talán mindenkinek van fogalma, mekkora a Nap kb a Földhöz képest. Na már most a mi Napunk sok más naphoz képest akkora, mint egy hangya. És ez nem minden, olyan sok dolog van odakint, embernek elérhetetlen távolságban, hogy az elmondhatatlan. Van egyfajta fogalmunk az univerzumról. Tudjuk azt, hogy ahhoz, hogy valahol élet legyen, oda kell pár dolog. Például folyékony víz, általában. Az ideális gravitáció és a megfelel? keringés egy nap körül sem hátrány. Egy ekkora univerzumban szerintetek hány ilyen bolygó van? Szerintem szintén megszámlálhatatlan. És akkor mindenhol ET-k rohangásznak? Biztos, hogy nem. Sok helyen csak sejtek verg?dnek, másutt fura csigák majszolnak leveleket, és így tovább. De a nagy számok törvénye alapján biztos, hogy sok helyen van fejlett civilizáció, s?t sokkal fejlettebb mint a miénk. Engem különösebben nem izgatnak a csészealjas sztorik, mert nem ez itt a lényeg, hogy mi volt Roswellben, meg ilyenek. A lényeg az, hogy biztosan tudjuk, milyen hatalmas tér, id? és anyag tömeg van körülöttünk. El lehet e fogadni, hogy ebbe a hatalmas játszótérbe csak minket, embereket rakott be Isten? Sokan élnek odaát, ebben biztos vagyok. Nem azért, mert van rá bizonyítékom, hanem mert hiszek benne. Ahogy Istenben is. Mégse lehet ezt a kett?t össze egyeztetni egyenl?re. Tegyük fel, ott van a Föld2. Oda is elment Jézus meghalni? Vagy ott annyira nem volt fontos? Amit én látok, hogy a Biblia azt meséli el, amit az emberek hittek sokáig ez el?tt. A Föld a minden,a többi dolog csak zizeg itt ott az égen, semmiség. Míg nyilvánvaló, hogy ez nem így van. Még csak az univerzum közepén sem vagyunk, az egyik ágában kavargunk a kis galaxisunkkal együtt. Na meg persze ott az utolsó fejezet, a filmszakma kedvence, a Jelenések könyve, amiben minden elpusztul, a VIP megtért arcok, mint én is, repülünk Csodaországba, mindenki más meg az örök ürességbe, juhéé. Elképzelem, ahogy ezt az egészet két kis UFO végignézi távcs?vel: - Te láttad azt a sok angyalt? - Fú ez nagyon kemény volt, ja, várjál, most villanás. -... - Te, hallod, a Föld üres, elt?nt az összes ember, mi van itt? Gyakran élek iróniával, nézzétek el nekem. Amit mondani akarok, hogy se a teremtést, se az apokalipszist nem tudom egy az egyben úgy elfogadni, ahogy van. Lehetségesnek tartok mélyebb jelentéseket, de így ez nekem csak mese, amivel maximum egy gyereket lehet ma már megetetni. Ha elolvastad az írásom, köszönöm. Kíváncsi vagyok mindenféle véleményre, ne kíméljetek. Na jó, maradjunk a kulturált keretek között, ez nem a Parlament :) Te hogy éled meg ezeket a dolgokat? Gondoltál már ebbe bele, vagy inkább a Biblia és Isten akarata szerint próbálsz élni, és nem ütöd bele az orrod abba, ami nem tartozik rád?

Legjobb válasz: Hû. Hosszú. És messzire szárnyaló. Olvasd el elõször csak Szent Lukács evangéliumát. Majd késõbb, a többit, most csak ezt. Lukács orvos volt, nagy tudású ember. Egyszer majd megérted, ami itt és most van, az miért fontosabb? Mert nem csak képzelet szárnyalása, hanem az itt és most határozza meg, mit kell tennem. És a hit cselekedetek által tevékeny. Életed legfontosabb pillanata a jelen pillanat, legfontosabb ember, akivel most ülsz le beszélgetni, és legfontosabb tette a szeretet - mondta egy XIV. sz-i nagy tanító, a domonkosrendi szerzetes Eckhart mester. Egy nagy tudós-orvos cikkét is ajánlom: "A hit és a tudomány az két külön dolog." Nem „üti ki” egyik a másikát. A linkben a 2. riport, interjú prof. Dr. Tulassay Tivadarral: http://www.shp.hu/hpc/web.php?a=evajakabffy&o=1151537696

Hû. Hosszú. És messzire szárnyaló. Olvasd el elõször csak Szent Lukács evangéliumát. Majd késõbb, a többit, most csak ezt. Lukács orvos volt, nagy tudású ember. Egyszer majd megérted, ami itt és most van, az miért fontosabb? Mert nem csak képzelet szárnyalása, hanem az itt és most határozza meg, mit kell tennem. És a hit cselekedetek által tevékeny. Életed legfontosabb pillanata a jelen pillanat, legfontosabb ember, akivel most ülsz le beszélgetni, és legfontosabb tette a szeretet - mondta egy XIV. sz-i nagy tanító, a domonkosrendi szerzetes Eckhart mester. Egy nagy tudós-orvos cikkét is ajánlom: "A hit és a tudomány az két külön dolog." Nem „üti ki” egyik a másikát. A linkben a 2. riport, interjú prof. Dr. Tulassay Tivadarral: http://www.shp.hu/hpc/web.php?a=evajakabffy&o=1151537696
Vannak angyalok is ha ez megnyutat nem vagyunk egyedül.:)
"Látták volna a középkori háborúkat, pestis járványt, meg kannibalizmust. Akkor jogosan hitte mindenki azt, hogy eljött a vég." Kérdezõ, még azt hozzátenném hogy 1. a világ(korszak) végéhez hozzá tartozik egy zsidók lakta Izrael, ami csaknem 2000 évig nem volt adott (lásd Zakariás próféta)2. A pestis, kannibalizmus és egyebek eltörpülnek amellett a tény mellett, hogy az emberiség mostanság jutott olyan technikai fejlettségre, hogy el tudja pusztítani önmagát. 3. Természeti katasztrófák mindig is voltak, de a geológusok szerint is egyre sûrûsödnek. Az idõjárás változik. Ez is hozhat meglepetéseket. 4. a globalizáció miatt minden (válság, háború stb) csak globális szinten képzelhetõ el. Olyan ez az egész mint a monopoly játék vége. Most már nagyban játszunk. És a monopolyhoz hasonlóan: már nincs hová terjeszkedni. Le kell söpörni a táblát és újra kezdeni mindent. Freya
Szia! A kommentedre most nem szeretnék részleteiben reagálni, bennem is hasonló gondolatok fogalmazódtak meg, mint az elõttem szólókban. A Szentírás hatalmas kincsket rejt. Azzal, hogy nincs kedved olvasni hatalmas kincsektõl fosztod meg magad. Jézus példázata szerint, aki rálel ezekre a kincsekre, mindenét eladja, csakhogy hozzájusson. Úgy tûnik, te még nem leltél rá. A Biblia beszél más világokról, ahol értelmes el nem bukott lények élnek, és azt is elmondja Pál apostol, hogy nekik a mi bûnnel való küzdelmünk "látványosság", vagy helyesebb fordításban "szinházterem", teátrum. Üdv. Péter
Szia! Számomra nem zárja ki egymást a Biblia, és más élõlények az univerzumban. Miért is zárná ki? A Bibliában az emberiség története van. Ez nem jelenti azt, hogy nincs másik bolygón másik élet. Csak mert mi nem látjuk õket? "11 éves koromban tértem meg, akkor büszke voltam az örök életemre, most is az vagyok." Ezek fényében: "...elvétve imádkozom, ... és a Bibliát is maximum 1szer nyitom ki az évben" hogy lehet üdvbizonyosságod? Ha megtértél Istenhez, miért nem követed? Azóta mennyi bûnt követtél el? Kitõl kapnál feloldozást, ha nem imádkozol? A Csodaország VIP tagságához kevés, hogy megtértél. "Igaz, gyökeres változás annyira nem történt az életemben." Ha nem követed Istent, honnan várod a változást? Ha nincs kedved tanulmányozni a Bibliát, hogy szeretnél valláskutató lenni? "se a teremtést, se az apokalipszist nem tudom egy az egyben úgy elfogadni, ahogy van... így ez nekem csak mese, amivel maximum egy gyereket lehet ma már megetetni." Visszautalnék egy korábbi kérdésemre. Kétségbe vonod Isten szavát, mégis üdvbizonyosságod van? Én csak azt javaslom Neked, hogy amíg nem élsz Isten parancsolatai szerint, és nem követed Jézust, ne reklámozd, hogy keresztény vagy. Mert egyrészt nem vagy, másrészt aki ismer Téged, rólad fogja kialakítani a véleményét a keresztény emberekrõl, téves információk alapján. Inkább mégis kezdd el tanulmányozni a Bibliát! Kérj segítséget hozzá! Mert jelenlegi írásodból úgy tûnik, hogy rendkívül téves információk birtokában vagy.
El lehet gondolkodni sok mindenen, de leginkább az Úr törvényein érdemes. Vannak kijelentett dolgok, és vannak titkok melyeket nem kell tudnunk. De hiszem egyszer megtudjuk azokat is ha az ÚR-nál leszünk. Véleményem szerint mint emberek csak mi vagyunk itt az univerzumban, ezt 1Mózes 3, 20-ból veszem mely így írja "Nevezte vala pedig Ádám az õ feleségét Évának, mivelhogy õ lett anyja minden élõnek." Persze az is kiderül hogy másfajta lények már voltak elõttünk is, pl angyalok, és másokról is lehet olvasni a bibliában. Lucifer lázadásával (Ezékiel 28, 12-19) az angyalok egyharmadát is Isten ellen fordította. Isten igaz bíróként azonnal beavatkozhatott volna, de akkor a többi angyal számára diktátorként tûnhetett volna fel. Ha valaki ellenkezik akkor azonnal ítélet sújtja. Mint ahogy több hatalmas angyal nyilvánvalóan szembe is fordult és azok jelenleg is megvannak kötözve a mélységekben ahogy olvashatjuk a bibliában. De nem volt minden angyalnál ilyen egyértelmû. Talán az emberiség azért lett teremtve hogy létezésünkkel egy bizonyítási eljárást is bemutasson minden mennyei lény számára. Jób könyve is egy ilyen bizonyítási eljárást mutat be, mikor a sátán vádolja Istent azzal hogy csak azért hûséges hozzá Jób mert oka van rá, mégpedig hogy megáldotta gazdagsággal stb. sátánra ekkor még nem volt rábizonyítva gonoszsága, megtévesztette angyaltársait is és mint világosság angyalaként közlekedett a mennybe is. Mihály sem mert ítéletet mondani rá, hanem azt mondta dorgáljon meg téged az Úr! Nyilvánvalóvá mindenki számára és bizonyítottá akkor vált gonoszsága miután ártatlanul megölte Isten fiát Krisztust. Na jól elkanyarodtam az eredeti témától.. A gond a gondolkodás módunkban van, amely gondolkodás módot a klasszikus fizika vezette be. Jelenleg az iskolai rendszerek is teszik. A klasszikus fizika által bemutatott világkép amely fõképpen az oksági elven nyugszik, (vagyis minden egyes természeti jelenség általános alapelven és alaptörvények segítségével kiszámítható, és az esemény lefolyása is meghatározható) egy relatív gondolkodásmódot alakít ki az emberben. Bár ezt a gondolkodás módot a makrofizika szétrombolta, mégis sokak nem akarnak másképpen gondolkodni. Az univerzum teremtõje a biblia Istene viszont abszolút módon nyilatkoztatja ki magát, tehát relatív szemlélettel nem érthetõ, nem felfogható, nem hihetõ vagy bolondságnak is mondható. Tehát a gondolkodás módodat kellene megváltoztatnod ahhoz hogy meglásd a biblia milyen logikus könyv, sehol nem mond ellent önmagában, a kör mindig bezárul. Minden szava igaz, de nem minden szavát kell szó szerint értelmeznünk. Tisztázni kell az adott bibliai részlet mûfaját, egyszerû elbeszélésrõl, tényközlésrõl van-e szó, vagy költõi szemléltetésrõl, átvitt értelmû beszédrõl, jelképes beszédrõl, elõképrõl, vagy példázatról. Azt hiszem Pascal irt errõl és 2 tévedést állapít meg. 1. Ha mindent betû szerint értelmezünk. 2. Ha mindent a rejtett értelme szerint értelmezünk. Végül pedig: Ézsaiás 55, 9 "Mert a mint magasabbak az egek a földnél, akképpen magasabbak az én utaim utaitoknál, és gondolataim gondolataitoknál!" Szerintem sok dologra csak ha majd az Úrnál leszünk akkor kapunk választ. Hogyan akarnánk megfejteni a világ megteremtõjének gondolatait? Bizonyíték az is hogy ha belenézel a teremtett világba, akkor az tükrözi annak teremtõjét. Univerzumunk is, ahogyan a modern fizika mutatja és aminek alapján részben képletekkel leírható, már túl van felfogóképességünkön és képzelõerõnkön. Tehát lássuk meg emberi korlátainkat Istennel szemben.
A biblia mindig elõrébb járt a tudománynál...
Szia. Egyet értek a második válaszolóval abban, hogy a Biblia és tõlünk független élet az univerzumban nem zárja ki egymást, hiszen a Biblia a földön lezajló történet, ráadásul az emberiség és Isten kapcsolatának története. Még az angyalokat is csak megemlíti, részletesen nem ír róluk. A többiekkel is egyet értek abban, hogy nem lesz az életedben gyökeres változás Krisztus követése nélkül. A teremtés története -mint az ószövetségben annyi más történet- erõsen szimbolikus. A szimbolikus nem azt jelenti hogy mese habbal, hanem hogy olyan nyelven mond el egy igen bonyolult igazságot, hogy annak a lényegét bárki megértse (kivéve az agyas modern embert, aki nem lát tovább az orránál, el tudom képzelni, hogy elemeznek ezek egy Ady verset.....)Ez a különös nyelvezet pedig erõsen archaikus és olyan elemekkel dolgozik, amik mindenki lelkében megpendítenek valamit. Én szimbolikusan értelmezek sok mindent, sokat gondolkodom, vitázom dolgokkal. Istennel kapcsolatban voltak személyes megtapasztalásaim, amik elvezettek arra a meggyõzõdésre, hogy van Isten. De véleményem szerint nincs az a földi vallás amelyik száz százalékosan megértené mirõl van szó, sõt, olyan földi ember sincs. De épp ez a dolog szépsége. Freya
A kérdező hozzászólása: Sparel, meglepõdtem, mennyit fáradtál a kommented megírásával. Amikor a Nagy számokról írtam, azért fejeztem ki magam úgy, ahogy, mivel nem egy tudományos esszét írtam, hanem sokkal inkább filozofikus gondolatokat vetettem digitális papírra. Látom te is szereted adni a Dr. Houset néha, és mindenkit szétoltani csak úgy poénból. Az áramos kérdésedre visszatérve, áramot elõállítani végtelenül egyszerû, 10 perc netezés után számtalan megoldást találni. Van a klasszikus szél és fény energia, ez kicsit sok helyet foglal. Van az árapály generátor, ezt partok mellett elég sok helyen ki lehet építeni, és hatalmas energiával jár. A geotermikus energia szintén kimeríthetetlen és hatalmas forrás. Háztetõkre szerelt napkollektorok is sokat segítenek, nem kell mindent az erõmûvektõl várni. Sokat kell dolgozni a technológiákon, de megoldható. Sõt muszáj lesz, mert a nemmegújuló energia forrásokat nagyon bezabálta már az emberiség. Mindazonáltal magamat még mindig kereszténynek tartom. El vagyok tévelyedve, kétségek között õrlõdök, de nem a saját vallásomban élek, ahogy te jellemeztél. A földönkívüli életek lehetõsége úgy látom nem nagyon foglalkoztat senkit se, már egy ideje nem ez a téma itt se. Na de mind1 is, már én is unom ezt az egymást kritizáló beszélgetést.
Milyen érdekes, most jutott eszembe... stenben nem hívõ, illetve hitben gyenge ember azt mondja, hogy a vallásokat azért találták ki, mert az ember fél a bizonytalan élettõl, legfõképpen fél a haláltól és nem tudja elfogadni, ha vége lesz az életének. Ha én viszont azt mondom, hogy nem tudja elfogadni, hogy teljesen egyedûl vagyunk az univerzumban. Erre utalnak a kézzel fogható bizonyítékok, mint például tök csend van kint, nem bírunk semmilyen kommunikációt kialakítani senki mással :) az ufójelenségek a hidegháborúval párhuzamosan ütötték fel a fejüket, és meglepõ lehet, de pontosan erre utal mondjuk a Biblia is. A hitben gyenge ember annyira gyenge lenne, hogy nem bírja felfogni, hogy nincs rajtunk kívûl más? Csak a nagy számokkal tud jönni, és nincs semmi más a kezében. "Vért izzadva" kapálózik más létforma után. Nem bírná felfogni az egyedûllétet, nem bírja felfogni Istent. Nem lenne magán kívûl más? :) )) Tudom, nem tetszik a válaszom, és miután nagyjából tudom a viszontválaszokat, ne erõltessétek magatokat:) ))
A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad. Megint visszavonom: "már többre vagy képes". Látom elkezdtél gondolkodni a leírtakon. (Én is így kezdtem.) Megértem a hitedet, szép. A válaszodból nekem az "jön le", hogy van egy istened, amiben te hiszel. Nekem van egy elméletem, amelyben én hiszek. Néhány értelmezésedre vissza kérdeznék: - "Isten örök, végtelen, mindenható, mindentudó. - Hogy lássam színrõl színre majd a halál pillanatában." - gondolkodtál már azon, hogy mit fogsz látni, vagy milyen a megjelenési formája? - Ha Isten végtelen, akkor Jézusban "csak egy része" testesült meg, vagy ezt hogyan gondolod? Köszi.
"Hány csillag van ott? Sok. Nem, a sok az elég csekély szám." Az mind semmi, de mondjuk az Univerzumban lévõ részecskék száma (a csillagok is részecskékbõl állnak) milyen sok. Leírom: 10^80 ("tíz a nyolcvanadikon"). Vagyis nincs olyan, hogy sok. Akármennyi van belõlük, le tudom írni 5 karakterrel. Ezért van a matek. "Arról talán mindenkinek van fogalma, mekkora a Nap kb a Földhöz képest. Na már most a mi Napunk sok más naphoz képest akkora, mint egy hangya. És ez nem minden, olyan sok dolog van odakint, embernek elérhetetlen távolságban, hogy az elmondhatatlan." Nem elmondhatatlan. Elmondják. Pl. a fekete lyuk. Itt van, leírtam. "De a nagy számok törvénye alapján biztos, hogy sok helyen van fejlett civilizáció, sõt sokkal fejlettebb mint a miénk." Biztosnak nem biztos. Épp úgy lehet, hogy a Föld az egyetlen, életet tartalmazó bolygó, de az is, hogy sok millió ilyen bolygó van. "De a nagy számok törvénye alapján biztos, hogy sok helyen van fejlett civilizáció, sõt sokkal fejlettebb mint a miénk." A Földön élõk jelentõs százaléka sem hisz Jézusban, tehát ezért nem kell más bolygóra menned. Ha vallástörténetet tanulsz majd, akkor rájössz, hogy a kereszténység istene egy egyszerû hegy isteneként kezte "pályafutását". "Tehát a gondolkodás módodat kellene megváltoztatnod ahhoz hogy meglásd a biblia milyen logikus könyv, sehol nem mond ellent önmagában, a kör mindig bezárul. Minden szava igaz, de nem minden szavát kell szó szerint értelmeznünk." Magyarul innentõl kezdve te töltöd meg tartalommal, ami eddig a könyvben nem volt benne. Hiszen már az a választás is a tiéd, hogy mit értesz szó szerint és mit nem. "A szimbolikus nem azt jelenti hogy mese habbal, hanem hogy olyan nyelven mond el egy igen bonyolult igazságot, hogy annak a lényegét bárki megértse (kivéve az agyas modern embert, aki nem lát tovább az orránál, el tudom képzelni, hogy elemeznek ezek egy Ady verset.....)" Vagyis addig olvasod, amíg te nem látsz bele valamit. Gondolatindító könyv, de ami a fejedben megjelenik, az nem tisztán a könyv tartalma, hanem belekeverednek a saját gondolataid. "Most megint gazdasági bajok vannak, megint van háború sok fele, ha nem is nálunk. Sok a természeti katasztrófa? Mihez képest?" Nem az a baj. Az a baj, hogy kiszívtunk és kiástunk mindent a földbõl, amit egyszerû volt, az egyszerû és nagy mennyiségû ásáshoz meg passzol 7 milliárd ember. Nehéz és mélyrõl történõ ásáshoz meg majd tartozik mondjuk csak 1 milliárd. Tehát 6-nak meg kell majd halnia. "Valószínûleg az utolsó cseppig ezzel fogunk kocsizni, és csak utána elektromossal, mikor már egy liter benzin 6000 ft lesz teszem azt" Az áram meg majd honnan jön? "Ez egy õrült körforgás, aminek a csúcspontján mindenki szenved, sok áldozat árán egyszer csak véget ér a kör, szünet, és lehiggadtan egy újabb kör veszi kezdetét. Aztán ez a kör is hosszú út után besûrûsödik, jönnek a bajok, stb stb. Aranykor és hanyatlás. Közhely, de igaz." Ez a körforgás semmi másnak nem köszönhetõ, mint magának az embernek. Dacára Bibliának, mûvészeteknek, vallásoknak, tudománynak, egy elenyészõ részén kívül az emberek továbbra is az állati/evolúciós ösztönök szerint él. Pláne, ha éhes és fázik. "Nem hiszed a teremtést és az azt követõ nemzetségtáblázat felvonultatását, igaz? Nem hiszed az özönvíz mondanivalóját, mivel magát a történetet is szelektíven fogadod el. Hiszed az ufókat, általa az evolúciót. Megetetésnek nevezed Krisztus kinyilatkoztatását az angyala által. Hova tértél te meg? Szerintem ahová 'be'tértél, onnan mielõbb gyere is ki. Ha szeretnéd tudni, hogy mi az a megtérés, olvasd el Krisztus úgynevezett boldogság-mondásait a hegyi beszédnél, ott a folyamat." A kérdezõ valójában nem keresztény, hanem van egy zömmel a kereszténység elemeit tartalmazó saját vallása. "A Kepleri törvények alapján a Földünk a mostani pályáján nem is létezhetne, tehát teremtett bolygó. Ha elfogadom, hogy 4, 5 milliárd évvel ezelõtt teremtõdött, akkor a belsejében radioaktív bomló - vagy más hõtermelõ - anyagoknak kell lenni, mert még mindig nem hûlt ki." Talán ha az einsteini egyenletekkel számolnál, akkor jobb lenne a helyzet. Egyrészt van radioaktív bomlás, másrészt áramlások is vannak, harmadrészt a föld nagyon jó szigetelõ és belül nagyon sok anyag van. "Az ekliptikához képest a tengelye el van fordítva, hogy az élõ világ kialakítható legyen rajta, valószínû a Holddal ütköztették (mint a biliárdban) és az életre ható káros sugarak csekély mértékben érik." Ha nem lenne elforgatva, is lehetne rajta élõvilág, csak évszakok nem lennének. A káros sugarakat az elõbb említett, föld alatti anyagmozgás által keltett mágneses tér és a levegõ fogja föl.
re #26 „Ennyire vagy képes.” ?? :((( ( hülye vagyok, na. A saját szavaimmal) „Ha már itt tartunk elmagyarázhatnád saját szavaiddal és eszeddel, hogy ha Jézus teljesen ember és teljesen Isten, akkor 33 éven keresztül - míg a Földön tartózkodott - máshol nem volt Isten?” Nem úgy képzelem, hogy Isten – a felhõn? - lejön, itt tartózkodik- és akkor a többi helyen vákuum van. Minden Õáltal, Õbenne van. És az élet ragyogó pillanataiban, az intuícióban, az ihletben, vagy a másik emberben, a természet szépségében, a felebaráti szeretetben: meglátom, érzem Istent. Az én hibám (a bûneim ) miatt nem érzem ezt mindig – hiszen Õ örök, és mindenütt van. Isten örök, végtelen, mindenható, mindentudó. Isten a Lét. Deus esse est. (ez a saját szavaimmal, de a disznó skolasztikusok ellopták, brrr) Jézus tanítása: hogy lehet legyõzni a bûnt. És a halált – ami a bûn következménye. * „mint benne hívõnek, már nincs is bûnöd?” -- hát ez így túl egyszerû lenne !!! Bûnös vagyok. De él a vágy bennem, hogy Krisztust kövessem. Ezért harcolok a bûneim ellen. Próbálom megtisztítani magam, kiégetni a szennyet. Megtisztítani a szívemet. És hogy az életemet a Létért feláldozzam. Hogy Istenhez, az Eredethez, a Teremtõhõz –visszajussak. Hogy lássam színrõl színre majd a halál pillanatában. Nagyon nehéz, sok szenvedéssel jár ez. És nem is biztos, hogy sikerül, egyáltalán nem biztos, ehhez nem lehet bérletet, jogot vásárolni, ezért nap mint nap TENNI kell.. cselekedni, Isten irgalmával soha vissza nem élni, Krisztust követni, tudni úgy dönteni, ami a követés, és lehet, hogy a végén mégis elbukom. De mégis.. mégis - ez pedig az én szabad akaratom. * Boldogok, a kiknek szívük tiszta: mert õk az Istent meglátják. (Mt 5, 8)
"Jézus teljesen ember és teljesen Isten. Ez alapvetés. Aki ezt nem fogadja el, nem keresztény, nem Krisztus követõje." Megkövetlek: én írtam rosszul nem re.., hanem csak inkarnáció = emberi megtestesülés. Látod a modorodért én nem haragszom. Ennyire vagy képes. Ha már itt tartunk elmagyarázhatnád saját szavaiddal és eszeddel, hogy ha Jézus teljesen ember és teljesen Isten, akkor 33 éven keresztül - míg a Földön tartózkodott - máshol nem volt Isten? Valóban nem vagyok Krisztus követõje és nem másolgatok be a Bibliából idézeteket, ezért bûnös is maradok, de ez a szabad akaratom. Ha Jézus valóban azért jött a Földre, hogy megváltsa bûneinket, akkor neked mint benne hívõnek, már nincs is bûnöd? Bocsi ha lehet idézgetések nélküli válaszodat várnám.
A kérdező hozzászólása: Érdekes meglátás, igaz, gyökeresen cáfol rá az egész kérdéskörömre. Mint sokszor leírtam, a csészealjas sztorikért én se vagyok oda, de az idegen életet el tudom fogadni. Épp most olvastam, hogy a Marson találtak folyók és sejtméretû élõlények nyomait. Ott már nincs élet, de volt, ha nem is túl jelentõs.
"Amikor a Nagy számokról írtam, azért fejeztem ki magam úgy, ahogy, mivel nem egy tudományos esszét írtam, hanem sokkal inkább filozofikus gondolatokat vetettem digitális papírra." De épp az a baj, hogy a számokban van a lényeg. A mennyiségek, a számok minõségi különbséget is jelentenek. "Az áramos kérdésedre visszatérve, áramot elõállítani végtelenül egyszerû, 10 perc netezés után számtalan megoldást találni." Ez tipikusan olyan téma, amire az elõzõ megállapítás érvényes. Tudod, miért nem megújulókból megy most a világ? Egyrészt történelmi és gazdasági okokból, másrészt és leginkább pedig azért, mert KEVÉS. Az alternatív energiaforrások energiasûrûsége alacsony és nem biztosított a folytonosságuk, sokuk pedig megfelelõ felbontással jósolhatatlan idõbeli eloszlást produkál. "Van az árapály generátor, ezt partok mellett elég sok helyen ki lehet építeni, és hatalmas energiával jár." Mennyi? Mennyi gigawatt? Mennyi a fogyasztás? Hiába akarsz úgy filozofálni, hogy a számokat ki akarod hagyni. Nem mindegy, hogy egy szelet, vagy egy vekni kenyér. Vagy egy darab, vagy egy láda alma, ha azt tervezem, hogy mi kell egy tél átvészeléséhez. "A geotermikus energia szintén kimeríthetetlen és hatalmas forrás." Nem olyan egyszerû az, ahogy te gondolni láttatod. De ez már túl technikai lenne. "Sokat kell dolgozni a technológiákon, de megoldható." Nem technológia kérdése. A technológia sem csinál a semmibõl energiát. Hadiállapotnak megfelelõ ipari termeléssel lehetne megújulókból úgy feltornázni a világot, hogy ne legyen nagy törés. "Mindazonáltal magamat még mindig kereszténynek tartom. El vagyok tévelyedve, kétségek között õrlõdök, de nem a saját vallásomban élek, ahogy te jellemeztél." Akkor te hogyan jellemeznéd azt, ha valaki egy vallás minden tanát nem fogadja el, ellenben saját tanrészekkel egészíti ki? Tisztán az eredeti vallásnak? "Na de mind1 is, már én is unom ezt az egymást kritizáló beszélgetést." Nem kritizállak téged. Arra reagálok, amit írtál. Nem a személyedre.
A kérdező hozzászólása: Sok dokumentum filmet láttam az energia témával kapcsolatban, és nem, nem magoltam be a látottakat, a gigawattokat, amikhez úgy ragaszkodsz, csak a lényeget szûrtem le magamnak. Kitartok azon álláspont mellett, mely szerint a fosszilis energiahordozókat lehetséges pótolni az egész bolygóra nézve. Hogy a legáltalánosabb témával jöjjek: elektromos autó. Már a 70-es évek óta dolgoznak rajta egészen máig. Épp minap olvastam egy hosszú cikket arról, hol tart most a technológia. A kocsi üzemképes, városi közlekedésre tökéletes, vidéki, hegyes tájon való kiránduláshoz rizikós, hisz itt már kiépített töltõállomás hálózatra van szükség. Az "üzemanyag" töredéke a benzinnek. Képzeljük csak el, ha mindenhol a zümmögõ négykerekûek járnának. Nem lenne több szmogriadó, légúti megbetegedések, stb. A számok, amikhez úgy ragaszkodsz, lehet helytállnának egy egyetemi disszertációban, de egy "baráti" beszélgetésben teljesen lényegtelenek, a közlendõmet a nélkül is ki tudom fejezni. Jól elkanyarodtam az alaptémától, de az úgyse foglalkoztat már senkit, ahogy látom.
Kérdezõ kommentje tegnap 22:42 Azon is el kell gondolkodni hogy az elektromos autók gyártásához is õsmaradványi erõforrások felhasználása szükséges. A következõ évtizedekben bizony ennek hiányát elkerülhetetlenül megtapasztaljuk. Az õsmaradványi erõforrások adják a villamos áramtermelés 66%-át (az olajmennyiség 7, a földgáz 44, a kõszénmennyiség 88, a víz- és atomenergia 100%-a áramfejlesztésre fordítódik). Az õsmaradványi erõforrások kiesése fokozatos áramkorlátozást, illetve teljes kimaradást okoz. Áram nélkül a mai társadalom nem képes fennmaradni, a városi életforma megoldhatatlan nehézségekbe ütközhet. Ha nincs szállítás, az élelmiszer nem jut el a városokba (a szállítás 95%-a olaj alapú); áram nélkül megszûnik a vízellátás, a tájékoztatás és a hírközlés. Mivel a fejlett világ a kapcsolattartásra egyre jobban a világhálót és a hordozható telefon-rendszert használja, ezért ez a terület is komoly visszaesésre készülhet. Õsmaradványi erõforrások nélkül nem lehet mûtrágyákat és vegyszereket elõállítani. A gépek is leállhatnak, mindez együtt a zöld forradalom utáni mezõgazdaság végét jelentheti. A termésátlagok ekkor a harmadukra-ötödükre esnének vissza, ebbõl súlyos éhínségek következnek. Amikor arról beszélünk, hogy ki kell váltani a fogyó olajat, földgázt és szenet, akkor jusson eszünkbe, hogy a villamos áram 66%-a ezekbõl készül, a teljes energiatortából pedig 87%-ot tesznek ki, az olaj a közlekedésben szinte kizárólagos. Ugyanakkor a mai mezõgazdaság, gyáripar, acélgyártás, mûanyaggyártás, stb. mind rendkívül erõsen függ ezektõl.
"nem magoltam be a látottakat, a gigawattokat, amikhez úgy ragaszkodsz, csak a lényeget szûrtem le magamnak" De a lényeg a számokban van, akár tetszik, akár nem. A magas vérnyomásról sem lehet úgy érdemben beszélni, ha nem tisztázod, hogy mennyi az a magas. "Hogy a legáltalánosabb témával jöjjek: elektromos autó. Már a 70-es évek óta dolgoznak rajta egészen máig." Az elektromos autónak csak az akkumulátor a baja, hisz' látod, a trolik már 30-40 éve mennek az utakon, ezért csak az utóbbin kell érdemben dolgozni. De ettõl függetlenül az akkumulátorba sem magától megy bele a töltés. "Az "üzemanyag" töredéke a benzinnek." Töredéke mi? "A számok, amikhez úgy ragaszkodsz, lehet helytállnának egy egyetemi disszertációban, de egy "baráti" beszélgetésben teljesen lényegtelenek, a közlendõmet a nélkül is ki tudom fejezni." Csak a közlendõd hamis és félrevezetõ lesz ezáltal. Ha van egy 20 Wattos napelemed, akkor egy 50 Wattos tévé nem fog menni róla, akárhogy rugózol a témán és akárhányszor járod körbe a témát, hogy de képzeljük el, hogy napelemmel megy a tévé. Elképzelni el lehet, de addig csak mese. Épp így mese az, hogy de semmi más dolgunk nincs, csak napelemet, meg elektromos autót gyártani és akkor minden megoldódik. "A természet nagy könyvében csak az tud olvasni, aki ismeri azt a nyelvet, amelyen e könyv írva van, és az a nyelv: a matematika." - Galileo Galilei
A kérdező hozzászólása: Lári fári, nyílván nem én fogom ezeket a problémákat megoldani. Az emberiségnek az energia-falánkságát vissza kell fognia energia takarékos eszközökkel és életmóddal, a megújuló energiaforrásokat maximálisan ki kell használni, és akkor nyugi lesz. Ja nem, akkor még vissza kell fizetnie az emberiségnek a hiteleit. De kinek is tartozunk? Áh mit számít, törlesszünk...
"Az emberiségnek az energia-falánkságát vissza kell fognia" Na ez ami nem fog menni, mert a világ gazdasági szerkezete a folyamatosa fejlõdésre, növekedésre épül, ha lelassul a folyamat akkor bedõl az egész. A helyzet az hogy már nincs elég idõ a probléma mentes átálláshoz, lekéstünk minimum 15évet legalább.
A kérdező hozzászólása: Nyilván szükség van egy ütõs válságra, ami észhez térít. De hidd el, a mélypont után jön a felvirágzás. Addig még tuti egy tucat világ vége jóslatot végig kell hallgatnunk. http://www.youtube.com/watch?v=qyKJiMptXkU Ezt tegnap néztem végig, nagyon érdekes. Itt is persze elmesélik, hogy nappal meg széllel nem lehet elegendõ energiát nyerni, ez tény, ám sokkal érdekesebb a globális felmelegedésrõl elmondottak.
Én is L! :) ))(még a %-unk is harmonikusan összecseng! és hát van-e fontosabb a Gyakorin annál:) )
Szeretlek anonimanna!!! :) )) Üdv: L
#22 írja: „látom a "leckét" jól megtanultad, de saját véleményed nincs és még a kérdésre sem mersz válaszolni. A belinkelt templom valóban nagyon szép, de remélem tudod, hogy emberi kéz alkotta? No még egyszer megpróbálkozom, hátha mersz, tudsz rá válaszolni: - Jézus családfája (levezetve Ádámtól) akkor hamis, vagy hogyan került "felülírásra"? - Az isteni reinkarnációt TE hogyan értelmezed?” anonimanna válasza: #22 mi van? Be vagy tépve? Mire nem merek? Mit? Gyöngyöspatai oltárt: „emberi kéz alkotta.” nem, nem tudtam. Köszönöm, hogy mondtad. * „isteni reinkarnációt” –ezen essünk túl gyorsan.: Nem tudom, mi ez? Reinkarnáció tana a hinduizmusban van – csak kizárólag (buddhizmusban sincs!!) - ami nyugatra átjött AnniBessant -féle –álszellemi- álezoterikus dolgok – tévtanok. * * Jézus teljesen ember és teljesen Isten. Ez alapvetés. Aki ezt nem fogadja el, nem keresztény, nem Krisztus követõje. 1. Mint ember - semmi „hamis” nincs a családfában. Máté ev-ban (olvastad? ugye nem) levezetve. „Kivirágzott Jesse fája” – remélem ismered az éneket. 2. Mint Isten : más. Arra ez a bibliai igehely jó (többek közt): János 8, 51-59 Bizony, bizony mondom néktek, ha valaki megtartja az én beszédemet, nem lát halált soha örökké. Mondának azért néki a zsidók: Most értettük meg, hogy ördög van benned. Ábrahám meghalt, a próféták is; és te azt mondod: Ha valaki megtartja az én beszédemet, nem kóstol halált örökké. Avagy nagyobb vagy-é te a mi atyánknál Ábrahámnál, a ki meghalt? A próféták is meghaltak: kinek állítod te magadat? Felele Jézus: Ha én dicsõítem magamat, az én dicsõségem semmi: az én Atyám az, a ki dicsõít engem, a kirõl ti azt mondjátok, hogy a ti Istenetek, És nem ismeritek õt: de én ismerem õt; és ha azt mondom, hogy nem ismerem õt, hozzátok hasonlóvá, hazuggá leszek: de ismerem õt, és az õ beszédét megtartom. Ábrahám a ti atyátok örvendezett, hogy meglátja az én napomat; látta is, és örült. Mondának azért néki a zsidók: Még ötven esztendõs nem vagy, és Ábrahámot láttad? Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielõtt Ábrahám lett, én vagyok. Köveket ragadának azért, hogy reá hajigálják; Jézus pedig elrejtõzködék, és kiméne a templomból, átmenvén közöttük; és ilyen módon eltávozék. Tehát: „Mielõtt Ábrahám lett, én vagyok.” Ez a „felülírás” (elnézést az idióta kifejezésért) Botrány volt – azonnal meg akarták ölni az édes Jézust ezért. Ez azt jelenti: Isten inkarnálódott, megtestesült. „Én és az Atya EGY vagyunk” (Jn 10, 30) * * * Pax.#22, nem kell támadni engem, nem fog múlni azon semmi. Isten gyermekei vagyunk mindannyian, mi emberek. Így ez a „családfa” egyszerû. Isten a képmására alkotott minket, embereket. A görög egyházatyák tanítása szerint: „Isten emberré lett, hogy az ember Isten lehessen” Ez a megváltás lényege. A második Ádám: Jézus. Mert egy ember által jött a bûn a világba –egy ember által a megváltás. (valahol, talán a Rómaiakhoz írott levélben? Nna, de ’Péter’ majd segít.. és talán javít, ha nagy butaságokat írtam: )
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, mindenkitõl érdekes meglátásokat hallok. Második kritikus kommentelõnek mondom, hogy a valláskutató szakmának kb annyi alapja van, mint hogy én akarok lenni Indiana Jones, semmi. A Bibliával annyit, hogy egyszer majd biztos el kezdek vele foglalkozni, de nem most. Meg van a szabad akaratom, ha jól emlékszem, és én úgy döntöttem, hogy évek múlva szeretném ez alaposan folytatni. Ezt a tegnapi cikkemet hajnalban írtam, ilyenkor hajlamos vagyok õszintébb lenni, talán látszik is az írásomból. Ez az egész írás, meg cikknek nem én vagyok a lényege, hanem az univerzum és a többi feltételezett élõlény. Jelenleg a Marsnál messzebb jutnunk képtelenségnek látszik, mivel rakétákkal közlekedünk. De ha a fizikusok rájönnek egyszer olyan úttörõ megoldásokra, amivel a teret sokkal nagyobb lépésekkel tudjuk átszelni, akkor már talán lehetséges lesz más civilizációk megkeresése is. Ja nem, hisz most már tutira jönnie kell a világ végének. Mióta keresztény körökben is mozgok, mindenki errõl károg. Miért hiszi mindenki azt, hogy most vannak igazán nagy bajok, Biblikus pillanatok? Látták volna a középkori háborúkat, pestis járványt, meg kannibalizmust. Akkor jogosan hitte mindenki azt, hogy eljött a vég.
A kérdező hozzászólása: A világ vége kiáltás elég általános tevékenység egy ideje. A nagy válság idején a 20-as években szintén mindenki azt hitte, eljött a vég. Globalizmus, gazdaság bedõlt, aztán még a háborúk is jöttek. Aztán bumm, minden elcsendesedett, és eljutottunk idáig. Most megint gazdasági bajok vannak, megint van háború sok fele, ha nem is nálunk. Sok a természeti katasztrófa? Mihez képest? Ott van Japán. Japán egy vulkán sziget, egy tektonikus törésvonalon van. Ott mindig is bajok voltak. Ugyanúgy az ausztrál szigetvilágnál is. Csak régen nem volt másodpercnél is gyorsabb hírközlésünk TV-s tudósítással, és nem volt akkora ügy belõle. Ez van a föld alatt, teljesen kiszámíthatatlan szerencsejáték, néha nagyon zúg, néha 100 évekig semmi. Mi van az éggel? Hát igen, oda kicsit befüstöltünk, de hát mit lehet tenni, legalább több maradt a tárcánkban, meg még több az olajvállalatokéban. Üzlet az egész, az üzlet elé pedig nem állhat holmi ember, vagy természet, a profitnak jönnie kell. De meddig? Ezek a kõolaj tartalékok ki fognak merülni, az biztos. Valószínûleg az utolsó cseppig ezzel fogunk kocsizni, és csak utána elektromossal, mikor már egy liter benzin 6000 ft lesz teszem azt. Nem fogunk füstölni, talán 200 év alatt a klíma is helyre jön, nem tudom. Ez egy õrült körforgás, aminek a csúcspontján mindenki szenved, sok áldozat árán egyszer csak véget ér a kör, szünet, és lehiggadtan egy újabb kör veszi kezdetét. Aztán ez a kör is hosszú út után besûrûsödik, jönnek a bajok, stb stb. Aranykor és hanyatlás. Közhely, de igaz. Szóval szerintem nem, nem jön ide semmi angyal meg Antikrisztus 10 év múlva. 50 év múlva is itt fogunk kommentelgetni, elemezni, hogy milyen ostoba az emberiség, és már megint a vesztébe rohan.
Kedves kérdezõ! Ha nem haragszol, de az írásodra érdemben nem felelnék. Mi a megtérésed tárgya, ha fogalmazhatok így? Az, hogy hiszel Istenben és ez már 11 éves korod óta tart? Jak 2, 19 "Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek." Nem hiszed a teremtést és az azt követõ nemzetségtáblázat felvonultatását, igaz? Nem hiszed az özönvíz mondanivalóját, mivel magát a történetet is szelektíven fogadod el. Hiszed az ufókat, általa az evolúciót. Megetetésnek nevezed Krisztus kinyilatkoztatását az angyala által. Hova tértél te meg? Szerintem ahová 'be'tértél, onnan mielõbb gyere is ki. Ha szeretnéd tudni, hogy mi az a megtérés, olvasd el Krisztus úgynevezett boldogság-mondásait a hegyi beszédnél, ott a folyamat. Sok sikert! Üdv: L
A kérdező hozzászólása: Szerintem semmi gond nincs azzal, ha egy keresztény gondolkozik, kételyekbe merül. Az UFO szót direkt kerültem, mivel nem a kis repkedõ zöld emberekrõl van szó, hanem a potenciális élõvilágról szerte a világegyetemben. Nagyon sokáig nem tudott róla az emberiség, hogy ami az égen van, az ennyire nagy, úgy könnyû volt elfogadni, hogy mi vagyunk a minden. Amirõl én beszélek az az, hogy mi van akkor, ha nem mi vagyunk a minden. Mi van akkor, ha még 10 000 emberiség van mindenfele? Ebbe bele gondolni nem szokott egy konzervatív keresztény, vagy csak simán azt mondja, hogy csak minket teremtettek. Ha már a teremtésnél tartunk, és ugye az evolúció nincs, az hazugság, akkor miért teremtõdött az elsõ ember ilyen torznak? Nagy szemöldökcsont, kis agy, nagy száj, görbe hát. Mert az õsember így néz ki, beszél, alkot, vadászik, él és hal, és hisz valami nagy Szellemben a tábortûz körül. Szerintem a teremtés történet valami elvont szimbolika, amirõl nincs sok sejtésem, hogy mit takarhat.
"Nagy szemöldökcsont, kis agy, nagy száj, görbe hát. Mert az õsember így néz ki, beszél, alkot, vadászik, él és hal, és hisz valami nagy Szellemben a tábortûz körül. " Ha belegondolsz, hogy az elsõ generációk hány száz évig éltek (7-900 év), akkor rájössz, hogy meddig nõ a szemöldökcsont, az orr, a fül. Hogy kultúrálisan hogyan ugráltak a tábortûz körûl, ez már csak egy csont melletti hamufoszlány kiásása utáni fantazmagória. Ne hagyjon megvezetni egy darab csontfoszlány kiásása utáni hipotézis hegyek felállítása utáni következtetés levonása, mely szépen belekerûlve a tankönyvbe igazság gyanánt van tanítva. Hogy gondolkodsz, az nagyon jó. De ne hidd, hogy csak most hisszük, hogy mekkora az univerzum. Meg van írva, hogy kifeszítette az eget, az egek erõsségei, megszámlálhatatlan csillagok, mint a tenger homokszemei, stb. De mondok valamit még.. Ha sok sok emberiség éldegél különbözõ bolygókon, akkor a teremtés története sántít, a bûnbeesés nem stimmel, Mózes nem mindig állított valós dolgot, a próféták részigazságokat mondtak, Krisztus nem váltott meg minket, mert hol az igazság? Hogy hogyan következnek mindebbõl ezek? Ha szeretsz gondolkodni, hát most tedd meg...
A kérdező hozzászólása: Szerinted a végtelen Univerzum nem is létezik, csak egy látványos akváriumban vagyunk, vagy mi? Ez a hipotézis közelít a "Föld egy lapos tányérhoz". Minden, amit nem tudunk egyeztetni a Bibliával, az nincs is, vagy direkt hazudnak nekünk a sátáni erõk által áthatott kutatók? Ugyan már.
Te el szoktad olvasni a válaszokat is, vagy csak te a magadét? Honnan jött a válaszomból a következtetésed? Hm???
Nem mi vagyunk - sõt:... Látod azért kezdi a hittan oktatását az egyház nagyon fiatal korban, hogy a hallottakon ne gondolkozzál, hanem feltétel nélkül higgyél benne. Én is így voltam, azzal a különbséggel, hogy a mi papunk "felvilágosult" volt és lehetett nála kérdezni. A kérdésemre már nem emlékszem (valami gyerekes és bõdületes nagy marhaság lehetett), a papunk megválaszolta, de megkérte anyámat, hogy többet ne vigyen el hittanra (ezt utólag, 10 év távlatából tudtam meg). A Biblia a zsidó nép, - és a keresztények hitének "alapköve". Nagyon sok érdekes dolog van benne leírva, egyes részek, mintha a jövõbõl térnének vissza. Tulajdonképpen mese formájában írja le a teremtéstõl kezdve a földi emberiség végéig a történéseket. Néhol ráutalásokat tartalmaz, máshol logikátlan összevisszaság található benne. Egyébként olvasd el más népek "bibliáit" is és ha összeveted a mi Bibliánkkal, sok hasonlóságot fogsz bennük találni: pl. az özönvíz mindenhol megjelenik, vagy az emberi teremtések is hasonlóak (mindegyikben "kívülrõl" érkezõ idegenek készítik el). ...sõt: - A Kepleri törvények alapján a Földünk a mostani pályáján nem is létezhetne, tehát teremtett bolygó. Ha elfogadom, hogy 4, 5 milliárd évvel ezelõtt teremtõdött, akkor a belsejében radioaktív bomló - vagy más hõtermelõ - anyagoknak kell lenni, mert még mindig nem hûlt ki. - Az ekliptikához képest a tengelye el van fordítva, hogy az élõ világ kialakítható legyen rajta, valószínû a Holddal ütköztették (mint a biliárdban) és az életre ható káros sugarak csekély mértékben érik. - Más csillagrendszerbõl érkezõ "idegenek" megalkották az elsõ emberpárt és utasításba adták, hogy szaporodjatok, sokasodjatok (ráadásul saját képükre teremtettek bennünket). - Ezek egy részét a Bibliánkban is megtalálod: pl.: mikor Mózes felment a hegyre Istenhez, hogy átvegye a Tízparancsolat tábláit, akkor 40 napi ottlét után, visszatérve övéihez "orczájának bõre sugárzik" - vajon mitõl, - pl.: a kivonulásnál az Úr felhõ, - és tûzoszlop formájában megy Mózes népe elõtt - vajon milyen "eszközön" haladt, - pl.: Énókh Istennel "járt" és 365 esztendõs korában elment vele - vajon miért pont 365 (jelenleg egy földi év is 365 nap), - pl.: amikor a nép sokasodni kezdett és lányok is születtek, akkor az Isten fiai közülük vevének feleséget magoknak - hány fia is volt Istennek? Nekem ezekre mindig azt mondták, hogy nem kell szó szerint venni - hát akkor az egész nem komoly? (A világvégi válaszolókhoz pedig csak annyit, hogy - akár szimbolikus, akár nem - amíg az angyal le nem száll a Földre és nem kötözi meg ezer esztendõre a Sátánt, addig nem kell tartani a világvégétõl. Elõtte pedig meg kell jelennie Illés prófétának tüzes szekerén, mert az Isten így rendelkezett - tehát ez még jó pár ezer év!) A vallások hite kezd átértékelõdni, mert az ember bebizonyította, hogy a Föld felett nem a mennyország, nem Isten világa van, hanem a világûr, több billió csillaggal. A hívõk abba soha nem gondolnak bele, hogy ha az Isten, az Ó-testamentumi leírásokban itt járt a Földön, megalkotta az embert és beszélgetett a kiválasztottakkal, akkor a hitetlenek meggyõzésének legegyszerûbb módja lenne az ismételt Földre "szállása" és a helyes irány mutatása ebben a "globális világban". Sajnos nem teszi.
"hogy ha az Isten, az Ó-testamentumi leírásokban itt járt a Földön, megalkotta az embert és beszélgetett a kiválasztottakkal, akkor a hitetlenek meggyõzésének legegyszerûbb módja lenne az ismételt Földre "szállása" és a helyes irány mutatása " hm. elõzõ: hallottál már az inkarnálódott Istenrõl? Jézusról, a Krisztusról? és az Újszövetségrõl - ami FELÜLÍRTA az Ószövetséget?
Elõzõ: hallottam. Akkor neki kellene ismét megjelennie és a "sok hitetlen" rögtön megtérne. Ha már Jézusnál tartunk és tudod is, akkor léci írd meg, hogy Istennek hány fia is volt? Ha jól értelmezem írásodat, akkor az egész Ó-testamentum "felül van írva", vagy csak részek - mi nem igaz belõle - és akkor mi van Jézus családfájával? Köszi.
Mindazáltal az embernek Fia mikor eljõ, avagy talál-é hitet e földön? (Lk 18, 8) * olvasd el a Lukács evangéliumát Evangélium - a szó jelentése: Jó hír. * Gyönygyöspata, templom, a románkori alapokon álló gótikus templom: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/44/Gy%.. a templom oltára: "Kivirágzott Jesse fája" a Jesse-fa oltár miatt, egészen különleges, mert családfa oltárt nincs máshol, Európában egyedülálló http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/24116843.jpg
*Gyöngyöspata
A kérdező hozzászólása: Vigyázzatok erre a templomra, a cigányok el ne pakolják a méhbe.
A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad: látom a "leckét" jól megtanultad, de saját véleményed nincs és még a kérdésre sem mersz válaszolni. A belinkelt templom valóban nagyon szép, de remélem tudod, hogy emberi kéz alkotta? No még egyszer megpróbálkozom, hátha mersz, tudsz rá válaszolni: - Jézus családfája (levezetve Ádámtól) akkor hamis, vagy hogyan került "felülírásra"? - Az isteni reinkarnációt TE hogyan értelmezed?
Kedves Kérdezõ, szerintem el lehet fogadni a Bibliát és érdemes olvasni :) én is gondolkoztam már azon, hogy vannak-e más bolygókon más teremtmények. Szerintem Krisztus halála és feltámadása egyszeri és megimételhetetlen, más teremtményeknek biztos más a sztorija mint nekünk és kíváncsi vagyok rá, majd meg is tudom a Mennyben :) Az, hogy vannak-e más teremtmények az univerzumban nem lényeges az üdvösség szempontjából, szerintem ezért nem említi a Biblia, de mivel Isten nagyon kreatív és a Bibliában van szó mennyei teremtményekrõl, biztosan vannak olyan lények, akii nem is hasonlítanak az emberhez.

Mit jelenthet ez az álom, ami mostanában egyre gyakrabban történik? Nagyon nyomaszt.

Már az elején szeretném leszögezni, hogy még egy kérdést sem írtam ki az ezotéria témakörbe, mert nem vagyok az a kimondott paranormális jelenségekben és egyebekben hív? ember, de most tényleg válaszra lenne szükségem valakit?l/kikt?l, akik esetleg jobban érthetnek ehhez a témakörhöz, mint én.

Legjobb válasz: Nagyon érdekes... Ismerek egy embert, aki 28 percig halott volt, és elmondta, hogy mi történt vele abban a 28 percben. Elõször egy fekete alagútba került, a végén egy kis fényponttal, amely egyre növekedett (a fény felé ment), majd szellemszerû, de csillogó Fénylények fogadták az alagút végén. Szerintem az álmodban a sötét utca, a végén egy kis fényponttal ugyanezt "mutatta be", csak a Fénylények helyett a nagymamád (vagy a szelleme)vár/várt rád a házában. Ezek alapján azt feltételezem, hogy a nagymamád szelleme valami miatt vagy ittmaradt ebben a dimenzióban, vagy sikeresen "továbbment", de valamilyen okból kifolyólag "hívogat", vagy csak hiányzol neki. Természetesen az is lehet, hogy nincs semmi jelentõsége az álmodnak, de ezt nem lehet biztosan tudni.

Nagyon érdekes... Ismerek egy embert, aki 28 percig halott volt, és elmondta, hogy mi történt vele abban a 28 percben. Elõször egy fekete alagútba került, a végén egy kis fényponttal, amely egyre növekedett (a fény felé ment), majd szellemszerû, de csillogó Fénylények fogadták az alagút végén. Szerintem az álmodban a sötét utca, a végén egy kis fényponttal ugyanezt "mutatta be", csak a Fénylények helyett a nagymamád (vagy a szelleme)vár/várt rád a házában. Ezek alapján azt feltételezem, hogy a nagymamád szelleme valami miatt vagy ittmaradt ebben a dimenzióban, vagy sikeresen "továbbment", de valamilyen okból kifolyólag "hívogat", vagy csak hiányzol neki. Természetesen az is lehet, hogy nincs semmi jelentõsége az álmodnak, de ezt nem lehet biztosan tudni.
Remélem, tudtam segíteni. :)
lehet, hogy hülyeség, de nem lehetséges, hogy a nagyid még mindig melletted van szellemként, és kapcsolatba akar veled lépni? el karaja neked mondani, hogy milyen a szellemvilágba lépni. vagy csak annyira hiányzik neked, hogy te is meg akarsz halni, hogy vele legyél. fogalmam sincs, ezek csak tippek. ha hiszel a szellemes dologban, mond el nagyid szellemének hangosan, hogy nagyon szereted õt és nagyon hiányzik neked, de még nem mehetsz vele, neked még itt van dolgod és neki már tovább kellene lépnie egy szebb és jobb világba ha te is végigjártad az utadat, akkor majd találkoztok a végén mond el neki újra, hogy mennyire szereted
Én erre következtetek az álmodból:Lehet benned valamilyen bûntudat mamád halálával kapcsolatban.Lehet az egy apróság is, ami mégis csak bánt , nyugtalanít téged. Az is lehet, hogy a halálát nem tudtad még teljesen elfogadni máig sem. Másik meglátásom, hogy életed elég nehéz, sötét idõszakát éled, vagy a jövõdet látod sötétnek , kilátástalannak. Nagymamád talán megtudná adni neked az igazi vigasztalást és biztonságérzetet, amire szükséged van, ha még élne.Viszont, amint látod, a halála ebben mégsem akadályozta meg teljesen, így is tudtok érintkezni, együtt lenni, az álmok útján és ezek az álmok nagyon fontosak.Õ így még most is ott lehet veled, segíthet neked.Próbálj máshogy tekinteni erre az álomra.Segítségként, vigasztalásként tekints rá, mert szerintem az is!

Csak én érzem úgy hogy mostanában egyre többet engednek meg maguknak az orvosok, nõvérkék miközben az ellátás egyre rosszabb?

Ha véletlenül egy vizsgálatra nem tudsz elmenni, mert valami halaszthatatlanul fontos dolgod van, akkor már egy ostoba felelõtlen nõ vagy akit nem érdekel a gyereke. De ha õk keverik el az eredményeidet, és újra kell csináltatni vagy ha csak hónapokkal késõbb kapod meg az persze teljesen rendben van.

Legjobb válasz: "lehet, hogy az orvos is ember, de elvileg azért választotta ezt a hivatást, hogy más embereknek segítsen és ki van kiszolgáltatottabb helyzetben egy kismamánál, vagy egy betegnél? " Szép álomvilág lenne amit te elképzelsz. Akkor soha senki nem szólhatna semmit az életbe, hisz õ választotta ezt a szakmát.

"lehet, hogy az orvos is ember, de elvileg azért választotta ezt a hivatást, hogy más embereknek segítsen és ki van kiszolgáltatottabb helyzetben egy kismamánál, vagy egy betegnél? " Szép álomvilág lenne amit te elképzelsz. Akkor soha senki nem szólhatna semmit az életbe, hisz õ választotta ezt a szakmát.
Lehet, hogy az orvos is ember, de elvileg azért választotta ezt a hivatást, hogy más embereknek segítsen és ki van kiszolgáltatottabb helyzetben egy kismamánál, vagy egy betegnél? Velem iszonyat hanyagul bántak például neurológián, amiket összehablatyolt az orvos azt magamtól is tudtam, de a problémámat nem oldotta meg, mivel az elsõ vizsgálaton nem talált semmit el is küldött, hogy akkor ennyi volt. Apukámnál 1 éve nem sikerült rájönniük mi a baja, már lábra nem tud állni, olyan rosszul van, de az orvosok lesz.rják, ha nem vagy hajlandó fizetni nekik, nem is törõdnek veled. És ez nem egy eset, mert 1 év alatt számtalan orvosnál megfordultunk. Ezért én SZTK-ba már nem is megyek, csak vérvételre, mert eddig csak rosszul sültek el a vizsgálatok... Szóval nem csak a kismamákkal ilyenek, hanem mindenkivel sajnos.
Ja és a kérdésem lemaradt második? Te soha nem voltál fáradt gyerek mellett. Itt is hány anya panaszkodik pedig õ választotta az anyaságot.
A színvonal a pénztelenség miatt romlott. Másodrészt meg az orvos is ember. Te még soha nem szóltál vissza indulatból mert nem aludtál vagy bármi. Felesleges ezen kattogni, nem ér annyit.
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy én vagyok túl érzékeny. De akkor se szép dolog azt mondani hogy meghal a babám vagy nyomorék lesz csak mert egy vizsgálaton nem voltam ott. Sokan nem is járnak orvoshoz és végig zabálják cigizik isszák drogozzák a terhességet. De velük a kutya se törödik. Én meg ott voltam minden vizsgálaton betartok minden utasítást erre ezt kapom. Lassan már enni se merek mert mérgezem a gyereket. Nem normális dolog ezzel tele tömni a kismamák fejét.

Ha egy gépbe AM3-as tokozású procim van akkor abban bele megy az AM-2 tokozású proci? A mostani egy Athlon AM-3. Amit szeretnék az pedig egy Phenom. Az pedig AM-2.

Legjobb válasz: Nem, még ha fizikailag bele is menne. Ha elve AMD AM3-as az alaplap, az azt jelenti hogy DDR3 -as memória van venne. Az AMD s939 foglalt óta óta a memóriavezérlõ a processzorba van. Az AM2 -es procik memóriavezérlõje meg nem támogatja a DDR3 -as memóriákat.

Nem, még ha fizikailag bele is menne. Ha elve AMD AM3-as az alaplap, az azt jelenti hogy DDR3 -as memória van venne. Az AMD s939 foglalt óta óta a memóriavezérlõ a processzorba van. Az AM2 -es procik memóriavezérlõje meg nem támogatja a DDR3 -as memóriákat.
a phenom am3 nem am-3
bocs azt akartam írni, hogy nem am-2

Mostanában egyre többször jön rám az az érzés, hogy úgy megcsókolnám az egyik lány ismerősömet. Mitől lehet ez?

Van egy csaj, akivel már viszonylag régóta jóban vagyok. Azt tudom, hogy neki bejövök, és valamilyen szinten ? is vonzó számomra, de nem éreztem iránta eddig semmit, meg most sem érzem azt, hogy szerelmes lennék, vagy valami. Viszont amikor velem van egyre többször érzem azt, hogy úgy megcsókolnám. Légyszi normális válaszokat! 20/F

Legjobb válasz: "de nem éreztem iránta eddig semmit" Skalpnak ne gyüjts be egy másik embert.

"de nem éreztem iránta eddig semmit" Skalpnak ne gyüjts be egy másik embert.
ezek szerint te is vonzódsz hozzá. mi lenne, ha megcsókolnád?
Velem is volt ilyen. Amikor kettesben voltun filmeztünk aztán beszélgettünk és valahgy mejegyeztem neki hogy - mi lesz ha most azt mondom hogy ugy megcsókolnálak - ez pénteken volt Hétfõn összejöttünk és 2 évig voltunk együtt
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi értelmes válaszokat. :) Második hozzászóló: jobban belegondolva van benne valami, hogy vonzódok hozzá. Amúgy nem tudom mi történne, ha megtenném, szerintem össze is jöhetnénk akár, mivel egyedülálló.
Értelmes választ. Okkéé, nem mintha egyébként hü de bonyolult lenne. HORMONOK! Azért érzed ezt amikor vele vagy, mivel egyébként meg semmit nem érzel, vonzó is számodra. Az hogy akkor azt hiszed hogy lesmárolnád (és valószínûleg még mást is) az mind a hormonoktól van, ami normális.
Ha megcsókolod akkor kiderül.Ha jó lesz akkor lehet hogy egybõl bele szeretsz.De szerintem neked is tetszik csak nem vallod be.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!