Találatok a következő kifejezésre: Mostanában a hónapos kisfiam (30 db)

Sárgarépátol fájhat a 6 hónapos kisfiam hasa? Soha nem fájt neki, de mostanában mikor répát kap egész este ordit tőle. Kapott már korábban is de akkor nem volt semmi baja tőle.

Legjobb válasz: szia! nekem másfél éves a kisfiam. Imádja a sárgarépát. Eddig nem is volt tõle semmi. Aztán mostanában ha sárgarépát eszik, kb. fél óra múlva, már ki is kakilja. Úgyhogy elképzelhetõnek tartom, hogy attól fájjon a hasa.

szia! nekem másfél éves a kisfiam. Imádja a sárgarépát. Eddig nem is volt tõle semmi. Aztán mostanában ha sárgarépát eszik, kb. fél óra múlva, már ki is kakilja. Úgyhogy elképzelhetõnek tartom, hogy attól fájjon a hasa.

Hogy nyújtjátok az esti alvást, hogy reggel ne keljen olyan korán a babátok? Mostanában 5 órakor kel fel 5 hónapos kisfiam, pedig 7 óráról indultunk és egyre korábban kel, már előfordul fél 5 is. De az a baj, hogy fáradt kelés után.

Legjobb válasz: 8 hónapos a kisfiam, és nálunk is elõfordul idõnként, hogy ilyen korán kel. De én adok neki tápit, és mindig visszarakom aludni!!! Szerintem Te is tedd vissza aludni, azért kel valószínûleg, mert éhes, nem azért, mert már nem akar aludni. (Pár percig nyûglõdik, forgolódik, ma például hallottam, hogy dumál, és olyan furcsának hallottam a hangját, bementem, hát állt a kiságyban a hálózsákban, kapaszkodott, kis hülye cumijával a szájában az ajtó felé nézelõdött. Nem bírtam röhögés nélkül. De lefektettem, fejsimi, és mondtam neki, hogy alvás van! Pár perc múlva el is aludt. Még most is húzza a lóbõrt.)

8 hónapos a kisfiam, és nálunk is elõfordul idõnként, hogy ilyen korán kel. De én adok neki tápit, és mindig visszarakom aludni!!! Szerintem Te is tedd vissza aludni, azért kel valószínûleg, mert éhes, nem azért, mert már nem akar aludni. (Pár percig nyûglõdik, forgolódik, ma például hallottam, hogy dumál, és olyan furcsának hallottam a hangját, bementem, hát állt a kiságyban a hálózsákban, kapaszkodott, kis hülye cumijával a szájában az ajtó felé nézelõdött. Nem bírtam röhögés nélkül. De lefektettem, fejsimi, és mondtam neki, hogy alvás van! Pár perc múlva el is aludt. Még most is húzza a lóbõrt.)
Elõzõ: jó neked, hogy visszaalszik! Nálunk attól függ, milyen kedvük van, mennyire álmosak még, vagy mitõl ébredtek fel. Mert nem mindig éhesek, van mikor rosszat álmodhattak, vagy nem tudom. akkor sose alszanak vissza. Nálunk télen volt az 5 órási kelés, most a 6 fél 7 az átlag. De én azt vettem észre, ha este húzom éskésõbb fektetem le, egyáltalán nem tesz jót a reggeli alvásnak, inkább ha korábban vagyis amikor már fáradt és álmos akkor teszem le õket, akkor tovább is alszanak, jobbat, mélyebben és kipihentebbek lesznek reggel. Sokat nem tudsz tenni, próbáld ki, amit az elsõ válaszoló írt.
Nekem 6 hónapos a fiam, és mostanság Õ is korán kel. Vagyis már húzódik késõbbre az idõpont, de korábban, mint eddig, pedig nagyon álmos este, mikor lerkom, mert nappal nem nagyon hajlandó aludni 1 hete. Szóval szerintem sem ettõl függ. Volt olyan idõszak, mikor 10 körül kelt, rá 1-2 hétre, meg 4 körül. Szerintem ez az idõjárásnak is köszönhetõ.
Én is próbáltam már, hogy késõbb rakom le, de én is azt figyeltem meg, hogy nem ettõl függ, hogy reggel meddig alszik. Az én kisfiam egy éves, de az a gyakoribb, hogy felkel 5 körül, aztán visszaalszik a rongyi és cumi segítségével még fél órára, aztán a férjem áthozza hozzám, és összebújunk még fél hétig, de ennél tovább nem marad nyugton.

Van egy 2 hónapos kisfiam. Csak anyatejet eszik és mostanra elérte a 7 kg. Igény szerint szopizik vagyis legalább 2 óránként, de van, hogy előbb is sír! Éjszaka is többször felkel enni. Nem probléma ez?

3500 g- al hoztuk haza.A cumit nem akarja elfogadni. Esetleg ha valaki szoptatási tanácsadó és tud tanácsot adni, azt megköszönöm! De minden tapasztalatot és tanácsot szívesen fogadok!

Legjobb válasz: teljesen jó amit van most :-) ne is adj neki cumit -- nem tudod milyen nehéz dolog majd elvenni tõle ..... az én fiam 10,5 kg volt 6 hónaposan kizárólag anyatejtõl de 1 évesen már csak 12 kg volt szal ha beindul a mozgás le lassul a súlynövekedés de akár 2-3 hónapra meg is állhat

teljesen jó amit van most :-) ne is adj neki cumit -- nem tudod milyen nehéz dolog majd elvenni tõle ..... az én fiam 10, 5 kg volt 6 hónaposan kizárólag anyatejtõl de 1 évesen már csak 12 kg volt szal ha beindul a mozgás le lassul a súlynövekedés de akár 2-3 hónapra meg is állhat
Dehogy probléma!Még nagyon picike. Ha a súly zavar, az én gyerekem is 7 kiló volt 2 hónaposan.
Ne aggódj, teljesen rendben van :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Teljesen jól csinálod, és õ is teljesen rendben van:) . Szoptatási tanácsadók: http://www.lll.hu/tanacsado http://www.ibclc.hu/tanacsado (itt van on- line tanácsadási lehetõség is)


Anyukák. Hogyan lehet a picin segíteni ilyen változékony időben? 2 hónapos kisfiam szerintem front érzékeny és mostanában igen nyugtalan. (én is frontérzékeny vagyok)

Legjobb válasz: egyet értek az elõttem válaszolóval. Nekem 1 hónapos a kislányom és szintén nagyon érzékeny az idõjárásra. Akkor nem alszik, nyûgös, a pocija is jobban fáj. Ilyenkor többet kell babusgatni (tegnap pl. egész nap a karjaimban volt) ma meg egész nap alszik, csak enni kel fel.

egyet értek az elõttem válaszolóval. Nekem 1 hónapos a kislányom és szintén nagyon érzékeny az idõjárásra. Akkor nem alszik, nyûgös, a pocija is jobban fáj. Ilyenkor többet kell babusgatni (tegnap pl. egész nap a karjaimban volt) ma meg egész nap alszik, csak enni kel fel.
többet kell szeretgetni:) az idõjárást nem tudod befolyásolni sajna.

Szemészeti probléma. A 11 hónapos kisfiam egyik (bal) szeme kicsit befelé tart. A nagyobb probléma, hogy mostanában furán néha összeszorítja a szemét. Szeretném elvinni szemészhez. Hová vigyem szerintetek?

Debreceniek vagyunk. Inkább a klinikára, vagy a városi szemészetre, vagy menjünk egyenesen magánorvoshoz? Nem akarom elszúrni és annyi kontárságot hallottam már ilyen ügyben. :-( Mennyi várakozási idõ van, ha idõpontot kérek?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is ez volt a probléma a kisfiamnál.Mi Budapesten élünk,így mi a Heim Pálba vittük szemészetre.Kisfiam most 2,5 éves de kinõtte ezt.Neki is mindig a bal szeme húzott befelé.A doktornõ szerint csak szélesebb az orrnyerge és ezért volt! A vizsgálat 10 percig tartott,fontos volt,hogy mindig a dokinõre nézzen.Nem volt semmi ijesztõ gép,semmi,csak a doktornõ.Kontrollra kell majd vinnem ha betölti a 3-at. mi 2,5 hónapot vártunk a vizsgáltra. Csak ügyesen!Jó egészséget kívánok!

Szia! Nálunk is ez volt a probléma a kisfiamnál.Mi Budapesten élünk, így mi a Heim Pálba vittük szemészetre.Kisfiam most 2, 5 éves de kinõtte ezt.Neki is mindig a bal szeme húzott befelé.A doktornõ szerint csak szélesebb az orrnyerge és ezért volt! A vizsgálat 10 percig tartott, fontos volt, hogy mindig a dokinõre nézzen.Nem volt semmi ijesztõ gép, semmi, csak a doktornõ.Kontrollra kell majd vinnem ha betölti a 3-at. mi 2, 5 hónapot vártunk a vizsgáltra. Csak ügyesen!Jó egészséget kívánok!
A kérdező hozzászólása: És nem kellett csinálnotok semmit? Letakarni sem a jó szemét? Nem sok az a 2, 5 hónap? Nehogy elkéssünk vele. Meg azt is csinálta, hogy néha furán összeszorította a szemét, pislog, mintha akadna a szeme?
Szia! A doktornõ asszisztense egy plüss állatot tartott elé szem magasságban kb.2-3 lépés távolságból és arra kellett figyelnie közben õ egy kis "lámpával" , világított a szemébe, nem volt bonyolult.Annyit tanácsolt még, ha képes könyvet nézegetünk, akkor próbáljam meg én eltakarni a kezemmel a jó szemét egy pillanatra, és úgy arra kérni, hogy mutasson a képen valamire.Így következtethettem volna arra, mit lát.Hát, nem jött össze! nálunk nem pislogott furcsán, csak néha-néha behúzódott a szeme a sarokba, de a igazán úgy vettem észre, hogy a fényképeken is látszott. Minket a gyerekorvosunk küldött a szemészetre egy beutalóval, és ott kaptam az idõpontot.Kezd a gyerekorvosotoknál.Én úgy gondolom, hogy ez váró lista függõ.Lehet, hogy már 2 hét és mehettek a vizsgálatra. :)
A kérdező hozzászólása: Csak érdekességként, hátha másnak is segít. Voltunk végül szemészeten. Nálunk is azt mondta a doktornõ, hogy széles az orrnyerge. Nem kancsal, csak emiatt látszik úgy. Egyenesen nem kancsalított. Egy macival nézte meg nálunk is, aztán meg szerette volna még egy másik gyerekbarát géppel megnézni a szemfeneket, de ahhoz együttmûködõnek kellett volna lenni a babának. 11 hónapos gyerek pedig még nem az. Sírni kezdett. HOgy alaposabban megnézze és kiszûrje a súlyos rendellenességeket pupillatágítást csinált neki és lefogtuk és megnézte a szemfeneket. Semmi bajt nem talált. 2 éves korában kell visszamennünk.
Kérj kivizsgálást, lehet, h reflux.
A kérdező hozzászólása: de eddig nem volt ilyen, csak 1-2 hete tart.
Több tápszert kap mostanában?(ne haragudj de nem ismerem hogy kell e tápinál adagot módosítani, vagy hogy kell változtatni) De nálunk kb 4 hósan volt ugyanilyen (anyatejes)és azt mondták növekedés ugrása volt és annyi kaja kéne neki ami még nem fér el a gyomrában!Szóval éhes eszik, de kevés a hely!Nálunk 2-3 hétig tartott! Vagy ami most van nálunk hogy nem tudom már a hátán tartani, mert azonnal megfordul hasra és akkor is majdnem minden a padlón, ágyon landol! Remélem tudtam segíteni!
Bocsánat a csuklást kihagytam!Elõzõ vagyok! Akkor csuklanak, ha a visszabukott dolgot visszanyelik, vagypedig ha tele a pocak és nyomja a rekeszizmot! A lányom akkor is mindig csuklik ha ahangosan kacag, biztos úgy mozdul a rekeszizma!
Szia! Ha már nem csak a hátán fekszik, hanem gurul, esetleg forog, akkor azért bukik. Egy idõ után elmúlik, ha a mozgástól bukik. Csuklani is lehet a bukástól, fázástól, félrenyeli a levegõt... Nyugi, semmi gond! Mindkét fiam ekkortájt bukott. Elsõ csak ekkor, a második pedig ebben az idõszakban erõsebben és többet

Hogyan altassam el a 3 hónapos kisfiamat? Éjszakákat végig alussza már 6 hetes kora óta de mostanában napközben nagyon keveset alszik!

1 hete lett tápszeres baba napközben a 2 etetés között fél órát alszik csak! Eszik játszok vele egy kicsit és utána jön a hiszti mikor már fáradt! Hozzá szokott ahhoz hogy kézben altatom de már nagyon nehéz 6,5 kg! Hasra teszem de nagyon sokáig hisztizik mire elalszik! Mit csináljak?

Legjobb válasz: 3 hós baba nem tud hisztizni még. És nagy szó, hogy az éjszakát átalussza. Próbáld ki, hogy többet legyen fent, valamint nézd meg, mit javasol a suttogó. Nekem 11 kilót kellett ringatnom, de az elalváshoz már csak jelenlétet igényel szerencsére.

3 hós baba nem tud hisztizni még. És nagy szó, hogy az éjszakát átalussza. Próbáld ki, hogy többet legyen fent, valamint nézd meg, mit javasol a suttogó. Nekem 11 kilót kellett ringatnom, de az elalváshoz már csak jelenlétet igényel szerencsére.
A kérdező hozzászólása: De egy csepp könnye sem jön! Kézben elalszik 5 perc alatt de ha hasra teszem akkor meg üvölt! Mit tegyek? Akkor ez mi ha nem hiszti?
Szia! Az éjszakai alvás elõtt is ezt csinálja? Mert ha igen, akkor bizony hozzászokott a kézben alváshoz és csak fokozatosan fogod tudni leszoktatni róla. De az is lehet, hogy kevesebb az alvásigénye. Az én babám is átaludta/ssza az éjszakákat, bár õ magától elalszik napközben is, de szinte már az elejétõl nem nagyon nappal alvós. Inkább játszik, nézelõdik, felfedez...stb.

19 hónapos kisfiam mostanában sokszor szólít a keresztnevemen. Nagyon zavar, veletek volt már így?

Hallja, hogy a keresztnevemen szólítanak, és ? is néha így hív...f?leg, ha pipa rám...nagyon zavar, persze f?leg anyának szólít, de kellemetlen, mikor pl. a boltban nem adok oda valamit, és a nevemen szólít mérgében. :( Nem tudom hogy kezeljem, baj ez, vagy csak én fújom fel?

Legjobb válasz: szerintem te fújod fel. nem értem miért ciki ez? egyébként se kell másokkal törõdni! enyém már nagyobb de szinte soha nem hív anyának. mindenki a keresztnevemen szólít, miért is hívjon õ másképp :) kérd meg a családot, hogy szólítsanak anyának... :)

szerintem te fújod fel. nem értem miért ciki ez? egyébként se kell másokkal törõdni! enyém már nagyobb de szinte soha nem hív anyának. mindenki a keresztnevemen szólít, miért is hívjon õ másképp :) kérd meg a családot, hogy szólítsanak anyának... :)
Szerintem nagyon sokan vagyunk így ezzel. Minden gyereknek újdonság és érdekes, hogy anyának is van rendes neve. Egy ismerõsömnek 3 éves a kisfia és még szopik, van hogy "Cici"-nek szólítja az anyját nyilvánosan. Hát ez már ciki, de a saját néven szólítás nem baj.
Nekem is furcsa de az én gyerekeim is csinálják, ha mondjuk a boltban alkalmi süketet játszok és nem figyelek az anyaaaaaa nyafogásra ( amit általában egy valami dolog megszerzésére irányuló mondatuk elõtt mondanak) és akkor elkezdenek a nevemen szólítani. (4 és 2 éveseim vannak).De az apjukat is szokták játékból. Anyósom az erre beszólt hogy hát õ nem engedné hogy az apjukat apa helyett a nevén szólítsák.Mondtam neki hogy majd leszoknak róla, õk is azt hallják hogy így hívjuk egymást ( a nevünkön) így aztán megpróbálkoznak vele õk is. Azért nem fogom apának szólítani a férjem, hogy ez ne forduljon elõ. Szerintem ha nem reagálsz rá fokozottabban vagy nem ellenkezel vele ezügyben, akkor leszokik róla.
Nálunk is van hasonló szitu. Én csak mosolygok rajta, nem zavar. Mondjuk legtöbbet itthon csinálja. Van, hogy az apjának mondja, hogy xy bácsi :)
A kérdező hozzászólása: Megnyugodtam, köszönöm a válaszokat. Próbálkozom a nem oda figyeléssel, mikor a nevemet mondja, 2-3 próbálkozás után anyát mond megint, viszont mondom, ha mérges rám, akkor a nevemet ismételgeti. mintha tudná, hogy zavar :D anyukámnak is néha anyát mondott, de az kb. 3-4 alkalommal fordult csak elõ. gondolom hallja, hogy én is így szólítom, és azért, de a mami az általános megszólítása.
Az én kisfiam is ebben a korban a keresztnevemen hívott, majd egyszer hallotta amikor a telefonba bemutatkoztam, és utána a teljes nevemen hívott sokáig. Apját Lacinak, anyukámat pedig anyusnak hívta, ahogy tõlem hallotta. 3 éves a gyerkõc, én ma már anya vagyok, anyukám még mindig anyus, apja pedig apából és Laciból Apaci lett. Õt mindig így hívja. :)
Szia!Az én kislányom is sokszor szólított/szólít a keresztnevemen!Egy kicsit zavart 3 hónapja de már ritkán mondja és most már a teljes nevem tudja ha megkérdezik!Így legalább ezt is megtanulta!Most 22 hónapos!
Ha nem hallgatsz rá olyankor, gyorsan leszokik róla. mondhatod neki, ilyenkor hogy "anya vagyok". Egyébként ez ebben a korban normális, mert hallja a férjedtõl, hogy õ így szólít, ezért azt gondolja (jogosan), hogy ez is egy lehetõség. Ebben a korban még nem feltétlenül tudja, hogy "anya csak egy van", egyik lányom pl. "anyának" szólította a keresztanyját is. :o) Elmúlik majd.
A kérdező hozzászólása: :) köszi a válszokat
Engem is van, hogy így hív a fiam, de engem különösebben nem zavar. Tudja, hogy én az anyja vagyok.
Engem is a 20 hònapos kislànyom a keresztnevemen is hív. Eleinte nem zavart, örültem, .hogy tudja a nevem! De, .elkezdett leszokni az anya megnevezésrõl ês ez viszont màr zavart. Ên is mondom neki, hogy anya vagyok! Nem sok sikerrel jàrtam! Talàn, ha nagyobb lesz megèrti jobban, de szerintem sem szabad teljesen ràhagyni, mert nehèz lesz visszaszokatni a helyes megnevezèsre!

4 hónapos kisfiam mostanában hajnalban nagyon nyűgös és megfeszülve sír. Kicsit hasmenése van és sokat büfizik napközben. Látszik már a fogkezdemény de nem piros az ínye. Lehet hogy a foga miatt vannak ilyen tünetei?

Legjobb válasz: Hát az én kislányomnak ilyen tünetekkel derült ki a tejallergiája + az arcán apró kiütések (ekcémaszerû) volt rajta. Nincs ilyen a bõrén?

Hát az én kislányomnak ilyen tünetekkel derült ki a tejallergiája + az arcán apró kiütések (ekcémaszerû) volt rajta. Nincs ilyen a bõrén?
A kérdező hozzászólása: van pár pötty az állánál, de õ nem kap tejet tápszeres baba. esetleg a tejpép? van benne tej? amúgy az orvos szerint a rotavírus elleni szérumot elõzõ héten kapta meg és hogy attól van ilyen tünete. bár megmondom õszintén megkérdõjelezem ezt a diagnózisát. neked hogy derült ki hogy tej alergia?
Bocsi, csak most láttam, hogy írtál. A tejpép lehet, sõt a tápszer is (ha ez a baj). Mi direkt tejallergiás tápszert kapunk. Nálunk ezek a tünetek voltak, aztán vércsíkos volt a széklet, és ekcémás foltok is lettek, bár az ekcémára a doki azt mondta, hogy valószínû a tojástól van (akkor még szopizott, és én ezután nem ehettem tojásos és tejes dolgokat). Mikor semmi tejet tartalmazó dolgot nem kapott, akkor a tünetek megszüntek, állítólag nagy valószínûséggel kinövi. Nektek mit mondott az orvos?

Mit adjak enni 7 hónapos kisfiamnak, ami lágyítja a székletet? Mostanában 2-3 naponta van széklete: nehezen jön neki és bogyós

Legjobb válasz: szia.A szilvás bébidesszert szerintem nagyon jó.nekünk ettõl megy a has,és a joghurtól is,de gondolom azt még nem adtál neki.

szia.A szilvás bébidesszert szerintem nagyon jó.nekünk ettõl megy a has, és a joghurtól is, de gondolom azt még nem adtál neki.
Laevolac szirupot, ez egy tejcukor szirup és nagyon jó, nekünk a védõnõ ajánlotta.
2. vagyok, csak most látom, hogy enni, bocs, a rostos gyümölcsök is megteszik a hatásukat
Bár még nem tartok ott, de anyukám nekünk ilyenkor egy nagyon pici házi-baracklekvárt adott, az nekünk megindította. Egy 37 hetes km


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!