Találatok a következő kifejezésre: Most voltam heti (341 db)

Most voltam a 11. heti uh-n. A doki szerint 10 hetes vagyok, sok a magzatvíz és a koponyát is deformáltnak látta. Egy hét múlva vissza kell mennem. Mire számíthatok?

Legjobb válasz: nem kell félni.nekem is sok a magzat viz.és nincs semmi probléma.az elsõ babámnál ugyanez volt a panasz csak én 16 hetes voltam ,a mai napig nem tudják mi volt.de egézséges és lassan 5 éves lesz..ne aggodj.sok sikert

nem kell félni.nekem is sok a magzat viz.és nincs semmi probléma.az elsõ babámnál ugyanez volt a panasz csak én 16 hetes voltam , a mai napig nem tudják mi volt.de egézséges és lassan 5 éves lesz..ne aggodj.sok sikert
A kérdező hozzászólása: És a koponyadeformitás is volt nálatok?

A genetikai uh- szerint a mensi szerinti számolástól 1 héttel fiatalabb volt a babám, és én eddig innen mentem tovább most voltunk megint és megint egy héttel fiatalabb akkor most mi van? Most akkor hány hetes vagyok?

melyik a jobb a mensi vagy az uh szetrinti számolás?a szülés szempontjából?

Legjobb válasz: sokszor van eltérés. ne aggódj. az uh szerint számolj! senki nem tudja pontosan megmondani, hogy mikor volt a fogantatás. az uh biztosabb.

sokszor van eltérés. ne aggódj. az uh szerint számolj! senki nem tudja pontosan megmondani, hogy mikor volt a fogantatás. az uh biztosabb.
én is így vagyok, ahogy írtad. az uh szerint számolok.
A feleségem nõgyógyásza egy dolgot mondott. "Egy a lényeg, dinamikus és folyamatos legyen a fejlõdés". Mivel nem biztos, hogy szabályosak voltak a ciklusaid, és a beágyazódás se 2 perc, ezért talán az uh szerinti pontosabb, hisz azt sok ezer terhesség átlagából számították ki. De az is lehet, hogy egy hangyányival kisebb most a kis pocaklakó de még akkor is lehet belõle kosaras:)
A megint egy hét eltérést úgy érted, hogy a naptárhoz képest már mínusz két hét???Azért ez nem lesz jó omen.De ha továbbra is tartja az egyhetes eltérést az nem gáz.Talán errõl beszélned kellene egy dokival, vagy a védõnõddel. Nos, az én kis békámmal is ugyanez a helyzet.A második trimeszter elején egy hét eltérése volt, míg az elsõben az adott hétnek megfelelõ méretekkel rendelkezett.Most voltunk a 30 hetes UHn és kiderült, hogy szép nagy a kispocak, már majdnem 31 hetes méreteknek megfelelõ, pedig csak 30 hét és 1 naposak voltunk.A vizsgálatokra járj a naptár szerint.A szülés idõpontja szempontjából úgyis a 36. heti UH lesz a mérvadó.
na szoval nekem minden uh 1-2 hét eltérést mutat.semmi baj a babáddal sajnos ez elõ fordul.van egy olyan az uh-on hogy bpd érték nézd meg hogy mennyi menj fel a baba szoba oldalra nézd meg szerinted hány hetes vagy és nezd hozzá a bpd értéket.ha eltérést találsz nem baj.én sem tudom hány hetes vagyok 30 vagy 32?de ne aggodj.és a szülés idõpontját a mensihez számolják.remélem tudtam segiteni

Most vagyok 12 hetes kismama. Nekem 1 héttel elötte azaz a 11 hétben vettek genetikai vérvizsgálatot. és most voltam az eredményért, és nem mondta pontosan az orvos, de magas a kockázat a betegségre. Ez mit jelent? Beteg lesz?

azt mondta,hogy csütörtökön visszakell mennem,hogy megismételje a vérvételt.nem birom ki addig,már most sirogörcsöm van.mit csináljak?ha korábban lett csinálva,igy mutathat az eredmény tévesen rosszat?

Legjobb válasz: Utolsó vagyok.Ez kombinált tesz volt,ugye?

A kombinált teszt eredményét 1:150 vagy ennél kisebb arány esetén tekintik pozitívnak. Ez csak egy kockázat becslés, a mi nem jelenti azt, hogy biztosan gond van. Ha jól tudom száz nagy kockázatú eset közül kb. egy amikor tényleg gond van.
Szia! Nekem is viszonylag magas lett a Down kockázata a kombinál teszten. (Nekem is 11 hetesen vették le, de elvileg a erhességi korhoz korrigálják mindig az eredményt, tehát ha a papírodra 11 hetes kor volt írva, akkor õk annyival számoltak) Én végig stresszeltem 2 hónapon keresztül, mert bár az UH-n semmi probléma nem mutatkozott (kétszer elmentünk fizetõs genetikai szûrésre) de a különbözõ vérmarkerjeim mindig a kockázatos tartományban voltunk. Én végül megcsináltattam az amniocentézist, és kiderült semmi baja a kicsinek. Egyszerûen van olyan, hogy az anyának alkatilag eltérõek a vérmarkerei (nekem több mint kétszeres volt a HCG és a normális fele a PaPP). Ezt nem reklámozzák mostanában, de a dokimnak mindig van épp 1-2 érintett kismamája, akinek kihozzák a pozitív eredményt, e de eddig (másfél éve csinálják a kórházban rutinszerûen a vizsgálatot) még senkinél nem igazolódott be a gyanú, vagyis nem volt beteg egy baba sem!!!! Saját véleményem, hogy ezek a vizsgálatok semmivel sem pontosabbak, mint a sokat szidott AFP. Csak most még új, és divatos.
Utolsó vagyok.Ez kombinált tesz volt, ugye?
Szia, én ugyanigy jártam mint te. A 12 heti genetikai vérvétel (kombinált teszt) nekem is rossz lett. Vissza kellett volna mennem, de én inkább beszéltem a genetikussal, és a magzatvízvételt választottam.Azóta megjött az eredmény, és minden rendben van. Tudom min mész keresztül, én is sokat sírtam, nagyon nehéz volt. De hidd el, annak hogy valami baj lesz, nagyon kicsi az esélye.Azt tudom, hogy ez a vizsgálat a 11.héttõl a 13hétig pontos. Én is abban reménykedtem, hogy talán az idõpont nem volt jó, és azért lett rossz az eredmény. Viszont az AFP-m tökéletes lett. Sok nyugit, és boldog babavárást kivánok. 22 hetes kismama.
elsõ vagyok... nekem a hcg-t már 5 hetesen levették, meg az egész vérképet, mást nem néztek 16. hétig. szerintem se aggódj, mert biztos, hogy minden rendben van veletek! gondolom uh-ot csinált a doki, és ott minden rendben volt
Ne keseredj el, nem lesz semmi gond.Az a helyzet a kismamákat sokszor paráztatják feleslegesen.Pl.nem idöben végzett vérvétel, sokat számít, és sok kismama jár így, mint te most.98%, hogy minden rendben lesz.Nyugodj meg.20hetes
Szia! Próbálj megnyugodni, amit most(12 het)Fognak levenni az lesza pontos!Neked is volt uh meg utána vérvétel? Nekem a dokim azt mondta, h itt az idõpont a legfontosabb!csak betöltött 12 hét után lehet a 13-ig!Várd meg azt az eredményt és reméljük utána teljesen megnyugszol!Amúgy ez csak egy becsült érték, és ha nem tetszik nekik akkor elõbb további vizsgálatokra küldenek, ami pontosabb eredményeket ad!Tudom ezt a nyugi dolgot könnyû mondani, nekem is mondhatta bárki, én csak az orvos magyarázata után nyugodtam meg! Minden jót nektek!16+1 km
milyen genetikai vérvétel van 11-12 hetesen? nekem 1x sem volt, csak az AFP 16 hetesen 12. héten van a genetikai uh.
A kérdező hozzászólása: biztos?azért köszönöm, remélem, igazad van.
A kérdező hozzászólása: nemtudom, valami papp teszt, meg hcg mérés vérbe.többit nem tudom.
bocsi, hogy ide kérdezek... de ha ennyire nagy annak a veszélye, vagy hogy is írjam...szóval nagy %-ban nem mutat jó eredményt ez a teszt, akkor minek csinálják? hogy stresszeljék a kismamákat :S :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm a nyugtatásokat, már kicsit jobban vagyok, már nem sirok, mert azzal is csak ártanák a babának
Utolsó hozzászólónak!Én is úgy érzem, hogy a kismamákat íjesztegetik(a legtöbb esetben), mert az orvosok még a legcsekélyebb kockázatot sem vállalják a babákért.Még úgy "emberileg"sem mernek olyan tanácsot adni, ami esetleg megnyugtatóbb lenne a kismamáknak.Pedig ezer UH-ot végeznek, amin azért sok minden látszik.

Most voltam 12. heti genetikai szűrésen. Mik a tapasztalatok?

A vizsgálat eredménye összességében negatív lett. Az UH vizsgálat jó. Tarkóred? 1,7 mm, orrcsont látható. De a vérértékeim nem lettek jók: free-b-hcG 1,72 MoM, PAPP-A 0.51 MoM, ami teljesen kikészített. A kockázati eredmény 1:824. Sz?rés eredménye negatív lett,de nem vagyok nyugodt. Járt így valaki, hogy nem lett jó, a véreredmény, de minden rendben volt?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a kockázat 1:230 volt, Hcg 2,32 MOM, Papp-A 0.61 MOM. Tarkóredõ, orrcsont rendben. 16hetesen AFP 0.69 MOM, Hcg2,36 MOM Ezután megcsináltattam az amniocentézist, is kiderült, a baba teljesen egészséges!!! Viszont rettegésben éltünk le 2 hónapot (12.-tõl a 21. hétig,mire kész lett a kromoszóma vizsgálat). Nekem az a véleményem, hogy most mindenki isteníti ezeket az újfajta vizsgálatokat, de ezeknél is nagyon sok a tévedés!!! Csak a dokim kismamái között folyamatosan van 2-3-4 anyuka, akinek pozitívra hozzák ki az eredményét, teljesen alaptalanul! Nekem egy genetikus doktornõ mondta, hogy elég sok kismamánál egész egyszerûen alkatilag eltérõek ezek az értékek, de hogy miért, annak okát soha nem fogják tudni megmondani. Nekem pl. az AFP az elsõ gyereknél is pontosan ugyanilyen érték volt, én mérget mertem volna rá venni, hogy a másodiknál is ugyanannyi lett-és bejött. De a kolléganõm ugyanígy volt, csak nála még alacsonyabb volt az AFP mindkét babánál. Nyugodj meg, nálad sincs semmi baj, egyáltalán nem rosszak az eredményeid!!! Nem szabad azokkal foglalkozni, akik az 1 a soktízezerhez eredményeikkel kérkednek! 18 hetesen menj el egy nagyon profi 4d genetikai UH-ra, kérd, hogy szûrjenek a Down gyanújelekre, és ha ott is minden rendben lesz, akkor teljesen megnyugodhatsz!!!! Igaz, hogy az UH sem mutat ki mindent, de nagyon sok bajt ki tudnak vele szûrni!!! (Én rákérdeztem egy nagyon-nagyon elismert genetikus doktornál, hogy neki mi errõl a véleménye, és õ azt mondta, hogy õ mindig sokkal jobban hisz az ultrahangnak, mint a vérteszteknek.)

Szia! Nekem a kockázat 1:230 volt, Hcg 2, 32 MOM, Papp-A 0.61 MOM. Tarkóredõ, orrcsont rendben. 16hetesen AFP 0.69 MOM, Hcg2, 36 MOM Ezután megcsináltattam az amniocentézist, is kiderült, a baba teljesen egészséges!!! Viszont rettegésben éltünk le 2 hónapot (12.-tõl a 21. hétig, mire kész lett a kromoszóma vizsgálat). Nekem az a véleményem, hogy most mindenki isteníti ezeket az újfajta vizsgálatokat, de ezeknél is nagyon sok a tévedés!!! Csak a dokim kismamái között folyamatosan van 2-3-4 anyuka, akinek pozitívra hozzák ki az eredményét, teljesen alaptalanul! Nekem egy genetikus doktornõ mondta, hogy elég sok kismamánál egész egyszerûen alkatilag eltérõek ezek az értékek, de hogy miért, annak okát soha nem fogják tudni megmondani. Nekem pl. az AFP az elsõ gyereknél is pontosan ugyanilyen érték volt, én mérget mertem volna rá venni, hogy a másodiknál is ugyanannyi lett-és bejött. De a kolléganõm ugyanígy volt, csak nála még alacsonyabb volt az AFP mindkét babánál. Nyugodj meg, nálad sincs semmi baj, egyáltalán nem rosszak az eredményeid!!! Nem szabad azokkal foglalkozni, akik az 1 a soktízezerhez eredményeikkel kérkednek! 18 hetesen menj el egy nagyon profi 4d genetikai UH-ra, kérd, hogy szûrjenek a Down gyanújelekre, és ha ott is minden rendben lesz, akkor teljesen megnyugodhatsz!!!! Igaz, hogy az UH sem mutat ki mindent, de nagyon sok bajt ki tudnak vele szûrni!!! (Én rákérdeztem egy nagyon-nagyon elismert genetikus doktornál, hogy neki mi errõl a véleménye, és õ azt mondta, hogy õ mindig sokkal jobban hisz az ultrahangnak, mint a vérteszteknek.)
Szia! Az 1:824-es arány azt jelenti, hogy 824 hasonló adatokkal rendelkezõ terhességbõl 1 baba születik betegen. Ha utánaszámolsz, az azt jelenti, hogy 99.87% az esély arra hogy a babád egészséges, mint a makk! :) A nyakiredõ és az orrcsont teljesen rendben van. Ne aggódj! Ha nem nyugodtál meg, még a 16. héten is kérhetsz 2. trimeszteri vérvizsgálatot (igaz felénk az 20ezer Ft, de ha megengedhetitek magatoknak, a nyugalmad megéri). Minden jót! 19 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztató válaszokat! Remélem, minden rendben lesz a babóval. Annyira szép volt UH-n, mindene megvan és mûködik, biztosan egészséges babóca, de ezektõl az értékektõl kicsit megijedtem. Mindenesetre megnyugtattatok, még egyszer köszönöm szépen! Boldog babavárást Nektek is!

Most voltam a második vércukorszint mérésen. Az első kb 24 hetesen jó lett, de a 30. heti 7.1 lett és attól félek h befektetnek. Tarthatok ettől?

Legjobb válasz: Nekem a 16. heti 7.4 lett, azt mondta a doki, hogy ez még belefér, a védõnõ is ugyanezt, ennyi. 2 hét múlva megyek a 26. hetire, kíváncsi vagyok milyen lesz.

Nekem a 16. heti 7.4 lett, azt mondta a doki, hogy ez még belefér, a védõnõ is ugyanezt, ennyi. 2 hét múlva megyek a 26. hetire, kíváncsi vagyok milyen lesz.
Szia! Ne félj, a normál értéken belül vagy! Ha megnyugtatt akkor keresd fel egy dietetikust és az megmondja.
7.8-ig jó, szóval szerintem egyáltalán nem kell aggódnod.
Ez az érték teljesen rendben van. Befektetni nem fognak, esetleg ha a dokid vagy a védõnõd aggódóbb, akkor majd diétát javasol.
Hát nem hiszem, hogy védett vagy! Miért szeded így össze-vissza? Ez nem tesz jó a szervezetednek! Szedd rendesen!!!
A kérdező hozzászólása: tehát vegyek be 72órás tablettát??
Nyugodt lekiismerettel vedd be azt a 72 órás tabit! Sõõõt jobban jársz ha beveszed mert nem voltál védve! És 1et értek az elõttem hozzászólóval! Szedd rendszeresen a fog.gátló tabit! !
Nem tudom, de nekem elsõ olvasásra az jött le, hogy bevette az elsõ havi adagot, majd még a következõ levél elsõ hetijét, hogy eltolja a mensit! Akkor viszont védett elvileg! Mindegy, menj el dokihoz és meséld el neki, amit itt is, õ majd megmondja mit tegyél!
A kérdező hozzászólása: igen bevettem az elsõ levelet.Csak utána ugy gondoltam 6 nap után, h abbahagyom majd mégsem ezért döntöttem úgy, h 7 nap szünet.és azóta vettem be kb 9db-t.de az nem lenne durva h 72órás meg fogamzásgátló együtt?
A kérdező hozzászólása: miután bevettem az elsõ havit akkor is tartottam szünetet
Tehát 6+7 nap szünetett tartottál? Mert nekem ez jött le. Viszont így nem vagy védve. Miért gondoltad meg magad?
De ha 6 nap után meggondoltad magad, majd még egy napot kihagytál és úgy kezdted el szedni, akkor nincs gond. Max 7 nap szünet esetén még sztem nincs gond.
szóval bevettél egy havit aztán szünet aztán egy hetit aztán szünet és aztán megint elkezdted szedni? Mert akkor nem vagy védve, és ez így nagyon durva, nem lehet ilyet csinálni a szervezeteddel, teljesen megbolondítod. szóval ezt egyáltalán nem értem, de szerintem így a menszid össze vissza fog megjönni, már ha megjön és nem vagy terhes. Ha nem vettél be 72órást, akkor majd tesztelj, de ha nem vagy terhes akkor is számíts rá, hogy a menszid késik vagy kimarad vagy hamarabb lesz. Ilyet ne csinálj mégegyszer, iszonyat károkat okozhatsz magadnak, ez nem játék, gyógyszer.

Okt. 28-án volt a mensesem most voltam a közép időbe eddig 36, 9-től soha nem ment fel a hőm és a középidő után egy héttel most 37-37, 2. Végre összejött volna?

Legjobb válasz: Ez bármitõl lehet. Várj még türelemmel legalább 1 hetet, és ha késik a menzesz, csinálj egy tesztet.

Ez bármitõl lehet. Várj még türelemmel legalább 1 hetet, és ha késik a menzesz, csinálj egy tesztet.
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem, hogy a lepény 1 fokban érett, és jobban érzem magam, mint két hónappal ezelõtt.
Ne siettesd, majd jon, ha keszen all ra. Ne erezze, hogy teher!Beszeld meg vele, vegyel ulofurdot, rendezd el a holmijait, csinalj nagytakaritast, jelezd, hogy varod:) bent ugysem marad:)

Tisztelt Doktor úr! 4 hete húgyhólyaggyulladásom volt 3 keresztes, aztán kaptam rá antibiotikumot, egy hétre rá visszajöttek a tünetek, újabb antibiotikum vizeletleoltásom 3 esetben is negatív lett. Nőgyógyászati kenetem is negatív. Most voltam 4-szer uro

Tisztelt Doktor úr! 4 hete húgyhólyaggyulladásom volt 3 keresztes, aztán kaptam rá antibiotikumot, egy hétre rá visszajöttek a tünetek, újabb antibiotikum vizeletleoltásom 3 esetben is negatív lett. Nőgyógyászati kenetem is negatív. Most voltam 4-szer urológián sima vizeletleoltásnál gennyet találtak a vizeletemben, aztán katéterrel vettek vizeletmintát, ott viszont nem volt gennyes. Így az orvos nőgyógyászati fertőzésre gondol a negatív kenet ellenére is. Betadin kúpot írt fel egy hétig. Igazából nőgyógyászati panaszom nincs, sem folyás sem egyéb kellemetlenség. A betadin kúp lényegében segíthet vagy segít, hogy ne fertőződjek felül újra?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az említett hüvelykúp fertőtlenítő hatású, így segíthet a fertőzés kezelésében. Felhívom a figyelmét, hogy a kezelés mellett a hüvelyflóra egyensúlyának helyreállítására is törekedni kell, mert így fokozható a védekezőképesség. Erre leginkább a Vitagyn C krém alkalmas, ezért ezt feltétlenül javaslom! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az említett hüvelykúp fertőtlenítő hatású, így segíthet a fertőzés kezelésében. Felhívom a figyelmét, hogy a kezelés mellett a hüvelyflóra egyensúlyának helyreállítására is törekedni kell, mert így fokozható a védekezőképesség. Erre leginkább a Vitagyn C krém alkalmas, ezért ezt feltétlenül javaslom! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! 4 hete húgyhólyaggyulladásom volt 3 keresztes, aztán kaptam rá antibiotikumot, egy hétre rá visszajöttek a tünetek, újabb antibiotikum vizeletleoltásom 3 esetben is negatív lett. Nőgyógyászati kenetem is negatív. Most voltam 4-szer uro

Tisztelt Doktor úr! 4 hete húgyhólyaggyulladásom volt 3 keresztes, aztán kaptam rá antibiotikumot, egy hétre rá visszajöttek a tünetek, újabb antibiotikum vizeletleoltásom 3 esetben is negatív lett. Nőgyógyászati kenetem is negatív. Most voltam 4-szer urológián sima vizeletleoltásnál gennyet találtak a vizeletemben, aztán katéterrel vettek vizeletmintát, ott viszont nem volt gennyes. Így az orvos nőgyógyászati fertőzésre gondol a negatív kenet ellenére is. Betadin kúpot írt fel egy hétig. Igazából nőgyógyászati panaszom nincs, sem folyás sem egyéb kellemetlenség. A betadin kúp lényegében segíthet vagy segít, hogy ne fertőződjek felül újra?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az említett hüvelykúp fertőtlenítő hatású, így segíthet a fertőzés kezelésében. Felhívom a figyelmét, hogy a kezelés mellett a hüvelyflóra egyensúlyának helyreállítására is törekedni kell, mert így fokozható a védekezőképesség. Erre leginkább a Vitagyn C krém alkalmas, ezért ezt feltétlenül javaslom! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az említett hüvelykúp fertőtlenítő hatású, így segíthet a fertőzés kezelésében. Felhívom a figyelmét, hogy a kezelés mellett a hüvelyflóra egyensúlyának helyreállítására is törekedni kell, mert így fokozható a védekezőképesség. Erre leginkább a Vitagyn C krém alkalmas, ezért ezt feltétlenül javaslom! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!