Találatok a következő kifejezésre: Most voltam dokinál és (52 db)

Most voltam dokinál és azt mondta hogy 2cmre már kivagyok nyitva. Szerdán leszek 37hetes. Szerintetek meddig húzom még?

Legjobb válasz: én igy voltam a 3-dik gyereknél.36 hetesen.38 hétbe szültem.

én igy voltam a 3-dik gyereknél.36 hetesen.38 hétbe szültem.
A kérdező hozzászólása: és ez jelenthet könnyû szülést vagy nincs összefüggés?
Talán ha nem is könnyût de gyorsabb lefolyásut igen:-)
a 35. héttõl nyíltam folyamatosan. 39.héten burkot repesztett a doki (vizsgálatra mentem csak) mert 3és fél ujjnyira nyitva voltam. Onnan 2 óra alatt lett meg a fiam. Ahogy elõttem írták, inkább megkönnyítheti a szülést, mert a tágulási folyamaton már szinte túl is leszel.
elsõ vagyok.nem tudom van e összefüggés.de nekem 20 perc alatt megvolt.könnyü szülést és bodog babázást!!
A kérdező hozzászólása: és ha közben elmegy a nyákdugó is, mire számítsak?már alig várom, hogy megszülessen:)
Szia! Bárcsak én lennék már 37hetes.Nem akarnám már tovább húzni, az tuti.Ha akar jönni a baba, most már jöhet.Egyébként még így is túlhordhatod.Én is várom már, hogy legalább 36hetes legyek, mert nagyon félek, hogy hamarabb meglesz.Én 1ujjnyira vagyok nyitva, és 32hetes km vagyok.

Volt már ilyen valakinek? Ma vagyok 6 hetes és 5 napos, most voltam dokinál, és a petezsák átmérője 12mm-es, és embrionális szövetek vannak benne..

de azt mondta, menjek vissza 2 hét múlva, mert a terhességem 6 hetes és 1 naposnak felel meg, és, majd ha lesz szívhang 2 hét múlva, akkor vesz fel terhes gondozásba. Egyébként minden rendben van, nincs barnázás, se vérzés, és jól vagyok. Sajnos a peteérésemet nem tudtam kiszámolni, mert a ciklusom ingadozott, hol 28 napos volt, hol 34.

Legjobb válasz: Hüvelyi uh-n lehet, hogy már a szívcsõ pulzálását is látná.... Én pont így jártam, csak épp betöltött 7 hetesen, petezsák látszott, embrionális telep nem egyértelmû.... A frászt hozta rám, másnapra berendelt a kórházba, ahol egy komolyabb uh-gal megvizsgált, és azon ( bár az sem hüvelyi volt) már látszott a szívcsõ pulzálása is. Kicsit korán mentél, ennyi az egész. Ha nagyon aggódsz, keress fel egy másik dokit, akinek esetleg van 4D felbontású, vagy még jobb, hüvelyi UH-ja, lehet, hogy már fog látszani a szívdobogása is.

Hüvelyi uh-n lehet, hogy már a szívcsõ pulzálását is látná.... Én pont így jártam, csak épp betöltött 7 hetesen, petezsák látszott, embrionális telep nem egyértelmû.... A frászt hozta rám, másnapra berendelt a kórházba, ahol egy komolyabb uh-gal megvizsgált, és azon ( bár az sem hüvelyi volt) már látszott a szívcsõ pulzálása is. Kicsit korán mentél, ennyi az egész. Ha nagyon aggódsz, keress fel egy másik dokit, akinek esetleg van 4D felbontású, vagy még jobb, hüvelyi UH-ja, lehet, hogy már fog látszani a szívdobogása is.
nekem is hasonló volt, 6 hét + 1-2 naposan voltam, látott petezsákot, de azt mondta hogy nem gratulál, meg nem mond semmit, mert ez még nem 100%. Na mondom köszi. Ilyenkor kéne a legjobban vigyázni meg minden, erre konkrét választ sem kaptam. 1 hét múlva mentem vissza, akkor már volt szívhang is, és azt mondta, akkor most rendben van minden, éljem úgy az életemet mint eddig. Erre köv. hétvégén majdnem elvetéltem. Azóta más az orvosom. És veszélyeztetett vagyok. És gratulálok! 28 hetes
Szia, Ezeken nem kell aggódni. Az én orvosom akkor mondta, hogy biztosan babázok, mikor betöltöttem a 11. hetet, addig hetente visszarendelt leellenõrizni, hogy ott van e a pici, mondjuk végig láthattam a 11hét alatt, hogyan fejlõdik, ennyi haszna volt:) Mert hét hetesen kisebb volt az átlagnál, hiába volt szívverése:) És a ciklusom állandó 28napos volt, és biztosan tudom, mikor volt az utolsó elsõ napja:) Nyugi, csak "alapos".
Nekem is ez volt. Elõször mikor voltam dokinál, még nem volt szívhang, visszahívott két hét múlva, addigra már volt! Azt mondta, amíg nincs szívhang, addig nem terhes vagyok, hanem "terhesség gyanúja". Ha jól vagy, akkor minden rendben van, és két hét múlva hallhatod-láthatod a babád szívhangját! Gratulálok!!

Most voltam dokinál és azt mondta, hogy nem biztos hogy kihúzom jövőhétig mert eléggé fel van puhulva a méhszály. Hasonló tapasztalatok?

39+1hetes kismami.Volt akinek ezt mondta a doki és igaza lett?

Legjobb válasz: Miért akarnád kihúzni?Ha így áll a dolog, akkor nemsokára jön a kicsid.Mint nekem.Három nappal a kiírás elõtt.

Miért akarnád kihúzni?Ha így áll a dolog, akkor nemsokára jön a kicsid.Mint nekem.Három nappal a kiírás elõtt.
Nekem is ezt mondták 37 hetesen és túlhordtam majd egy hetet. Pedig már egy ujjnyira ki is voltam tágulva a 39. héttõl de semmi nem történt. De a végén nagyon könnyû szülésem volt, azt mondta a doki azért mert jó elõre fel volt puhulva a méhszájam. 3 órát vajúdtam.
A kérdező hozzászólása: és jóslóid voltak elötte?
A kérdező hozzászólása: nem akarom kihúzni már a 37.-dik hét óta...ennek csak örülök.de igaz lehet?volt akinek ezt mondták és túlhordta?

Dec. 18-án voltam dokinál és azt mondta akkor, hogy 6 hetes vagyok. Tegnap megint voltam rá 3 hétre a papíromon az áll, hogy 11 hetes. Ez most, hogy lehet?

Akkor hány hetes vagyok. Tegnap nem volt UH csak megvizsgált.

Legjobb válasz: Szia..uh alapjan szoktak valtoztatni a baba korat...ugy ertem a merete alapjan.Amugy nyugodtan rekardezhettel volna a dokinal...en nem ertem, hogy miert nem lehet megkerdezni tolle hiszen kotelessege elmondani, hogy mi tortenik veled hiszen nem egy vegyesboltban mentel vasarolni. Na mindegy...szoval..altalaban a menszi elso napjatol szamoljak ki a terhesseget annak ellenere, hogy nem akkor eshettel teherbe..kozepidoben vagy talan annal kesobb.Elmeletileg nem tartjak szamon azt a 2 hetet..de van aki beleszamolja(hallottam mar rola de en sem ertem). Uh nelkul meg eleg nehez 2 hetet hozzaadni egy embrio meretehez....ha latta volna akkor az mas..meretek alapjan elfogadnam..de igy....passz.

Szia..uh alapjan szoktak valtoztatni a baba korat...ugy ertem a merete alapjan.Amugy nyugodtan rekardezhettel volna a dokinal...en nem ertem, hogy miert nem lehet megkerdezni tolle hiszen kotelessege elmondani, hogy mi tortenik veled hiszen nem egy vegyesboltban mentel vasarolni. Na mindegy...szoval..altalaban a menszi elso napjatol szamoljak ki a terhesseget annak ellenere, hogy nem akkor eshettel teherbe..kozepidoben vagy talan annal kesobb.Elmeletileg nem tartjak szamon azt a 2 hetet..de van aki beleszamolja(hallottam mar rola de en sem ertem). Uh nelkul meg eleg nehez 2 hetet hozzaadni egy embrio meretehez....ha latta volna akkor az mas..meretek alapjan elfogadnam..de igy....passz.
szia hát nem tudom hogy csinálta ezt a dokid lehet õ tudja nekem az uh alapján 1 hétel le vagyunk maradva ami persze nem baj csak ezt már a másadik uh is kimutatta nem csak ugy gondolt egyet a doki és 1hetes lemaradást mondot szerintem kérdezd meg mi alapján gondolja biztos meg magyarázza nem barbár egyik sem õk is csak emberek jó baba várást
A terhesség korát az utolsó menses elsõ napjától számolják. Ez lesz az egyetlen fix pontod. A baba korát a fogantatás napjától számítják, de mivel ennek a dátuma nem biztos, így senki nem foglalkozik vele. A többi kormeghatározás mind a baba mértetétõl függ, akár uh-n nézik, akár vizsgálnak, és mindig eltérõ lesz mint amennyi a mensi napjától van számítva, ugyanis minden baba eltérõ ütemben nõ. Ez az adat inkább csak viszonyszámnak jó.
Szia! Az én esetem hasonló. Pontosan 6 hetes voltam (a naptár szerint), amikor a doki a petezsák alapján 4. hetet írt a leletemre. 4 héttel késõbb mentem újra vizsgálatra (amibõl 3, 5 lett a doki rendelési ideje miatt), akkor a baba a mérete alapján 9. hetes terhességet írtak. Lehet, hogy nálad is hasonló volt a helyzet, az elején nagyobb a tévedés esélye, olyankor szerintem még jobb a naptár szerint számolni.

6+6hetes terhes vagyok multhét szerdán voltam dokinál és aztmondta hogy még nincs szívhangja ha még most sincs akkor megindult volna már a vetélés?

pénteken kell vissza mennem.

Legjobb válasz: Ilyenkor még simán elõfordulhat, hogy nincs szívhang. Ne félj, pénteken meg fogod hallani! Tudod, mikor volt tüszõrepedésed? Ha nem, akkor innentõl kezdve az sem biztos, hogy 6+6 vagy, mert lehet hogy most vagy csak pl. 5+6. Nálam így volt, már az elsõ ultrahangon kiderült, hogy majdnem egy héttel késõbb fogant, mint félidõ. Nem is aggódtam, mert eleve hosszabb ciklusaim voltak.

Ilyenkor még simán elõfordulhat, hogy nincs szívhang. Ne félj, pénteken meg fogod hallani! Tudod, mikor volt tüszõrepedésed? Ha nem, akkor innentõl kezdve az sem biztos, hogy 6+6 vagy, mert lehet hogy most vagy csak pl. 5+6. Nálam így volt, már az elsõ ultrahangon kiderült, hogy majdnem egy héttel késõbb fogant, mint félidõ. Nem is aggódtam, mert eleve hosszabb ciklusaim voltak.
Nálam is úgy volt ahogy a 2. válazoló írta. Én is azt hittem, hogy 6 hetes már elmúltam, én is vártam a szívhangot, de kiderült hogy kisebb a babám és még nem volt szívhang. Aztán persze lett. Nyugi, ne idegeskedj.
A kérdező hozzászólása: mégegyszer köszönöm a sok jó biztató szavakat és ma voltam dokinál és 7+2h terhes vagyok és 12 mm es embriót látott ketyegõ szívvel és azt modta hogy szépen fejlõdik a baba.
Gratulálok!!!! boldog babavárást!!!! :)
Én is gratulálok :) )
Hát nem biztos, hogy mindig megindul magától!! de ilyenre mégcsak ne is gondolj! a múlt hét még korai volt..ennyi! pénteken hallanni fogod már/vagy látni a pici szíve dobogását! Nyugi!! a stressz nem tesz jót a babának! Boldog babavárást!
Nyugodj meg, tuti minden rendben van a piciddel!!!!Ne engedd a buta gondolatokat a fejedbe! Én elõször 8 hetesen voltam UH-on, sztk-ban, nagyon rendes volt doki, megmutatta a picit de nem hallottam a szívhangot.Kérdeztem, hogy szívhang már van, erre elmosolyodott, hogy szívhang kezdemény van, csak ez a gép nem olyan modern, meg gondolom le volt halkítva.Mondtam neki, hogy csak azért kérdezem, mert olvastam a neten, hogy ilyenkor már van szívhang, megint elmosolyodott, azt mondta ne olvassam a netet, mert nagyon össze fog zavarni és csak aggódni fogok butaságok miatt, minden rendben. Lényeg a lényeg, hogy elõször kb 18.-20. hét környéken hallottam a pici szívverését, a védõnõnél, mert a kötelezõkön soha nem volt felhangosítva a gép.Azt láttam a monitoron, hogy ver a szíve, csak nem hallottam.Szóval ne izgulj, tuti minden oké, rendben fejlõdik a picikéd:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
Szia! Gratula! Én is így voltam, csak 7+3hetesen hallottuk a szívhangot, már el akarták venni, de nem hagytam.Elküldtek uh-ra és semmi baja nem volt a picinek.Most meg már több mint 2kg-os a kislányom.:) 32+5hetes kismama

Tegnap voltam dokinál es kaptam fog. Gátlot, azt mondta h este vehetek is be belölle. De a papirjan azt irta h a menzim elsö napjan kell bevenni. Akkor most mi van?

En az este mar bevettem, mert hat ezt mondtak nekem, de a menzim majd csak 5en kell megjojon. Most akkor lessz vmi ha en mar elkezdtem szedni? amugy kerdezte a doktornö h mikor kell megjöjön, de megis azt mondta h este mar bevehezem az els?t.

Legjobb válasz: na erre én is kíváncsi lennék...én abbahagytam, de most arra várok, h megjöjjön és megint elkezdhessem szedni, mert idegesít, h nem tudom soha mikor fog megjönni... ha el lehet kezdeni csak úgy is a doki szerint akkor én is elkezdeném már most rögtön...milyen gyógyszert kaptál egyébként? melyiket?

na erre én is kíváncsi lennék...én abbahagytam, de most arra várok, h megjöjjön és megint elkezdhessem szedni, mert idegesít, h nem tudom soha mikor fog megjönni... ha el lehet kezdeni csak úgy is a doki szerint akkor én is elkezdeném már most rögtön...milyen gyógyszert kaptál egyébként? melyiket?
A kérdező hozzászólása: Karissa-t, de lehet nállatok nincs ilyen, mert én romániai vagyok. de en mar szedem.
Hát érdekes... szerintem valamit félreérthettél vagy nem tudom, tuti hogy akkor kell elkezdeni amikor megjön, vagy max a ciklus 5. napjáig, de akkor kiegészítõ védekezés kell még 1 hétig. Ilyen a világon nincs hogy ciklus közepén kelljen elkezdeni szedni. Fogalmam sincs hogy mit csinálj, talán menj be és kérdezd meg az orvost, hátha félreértetted.
elsõ vagyok, én is megkérdeztem, és nem szabad hamarabb... én lyndinette20-at szedek

Így marad mostmár szülésig? Két hete voltam dokinál és akkor még faros volt a babánk ma meg voltam 32hetes uh és most meg már fejvégű. Már nem fordul vissza igaz?

Legjobb válasz: Szia. Reméljük így marad, az én babám is befordult már, de a barátnõm babája képes volt a 36-ik héten visszafordulni farosba, úgyhogy császár lett. Tehát sajnos még mindig visszafordulhat. Kívánom, hogy így maradjon. Minden jót! 33 hetes kismama.

Szia. Reméljük így marad, az én babám is befordult már, de a barátnõm babája képes volt a 36-ik héten visszafordulni farosba, úgyhogy császár lett. Tehát sajnos még mindig visszafordulhat. Kívánom, hogy így maradjon. Minden jót! 33 hetes kismama.
Keves az eselye hogy visszafordulna.Nekem mar 26 hetesen befordult es ahogy a dokim is mondta szerinte ugy is marad..hat azota is fejvegu.
Én azt olvastam, hogy még a szülés elõtt egy héttel is képesek megfordulni egyik vagy másik irányba. Beszélni kell a babához többször is (nem csak ezzel kapcsolatban), hogy ne forgolódjon, hanem most már maradjon így. Helyezd magad nyugalomba és koncentrálj a babára és beszélj hozzá. Nem hülyeség hidd el, sok mindenkitõl hallottam már. De ezzel nem azt mondom, hogy akkor biztos úgy marad, de egy próbát megér.

23hetesen nem nagyon mozog a babám kb 1 hete, voltam dokinál és azt mondta farosan fekszik de hát nem fordul vissza 1hete? Eddíg erősen bökdösött most meg befelé érzem és picit aggódom.

Legjobb válasz: Lehet hogy a háta van a hasad felé,ezért érzed befelé rugdosni.Ha nyugtalanít a dolog kérdezd meg a védõnõt is,meg az orvosodat is.

Lehet hogy a háta van a hasad felé, ezért érzed befelé rugdosni.Ha nyugtalanít a dolog kérdezd meg a védõnõt is, meg az orvosodat is.
A kérdező hozzászólása: Múlthéten voltam dokinál azt mondta minden rendben, sajna most elutazott és érzem õt ez nyugtat inkább nagyon hiányzik mert imádom nézni ahogy bökdös:) )
Ha az orvosod azt mondta minden rendben van akkor ne aggódj. Én is 23 hetes vagyok és vannak napok amikor nagyon aktív, de van amikor lustább. De ha érzed a mozgást, csak idõnként ritkábban az nem baj. Menj el a védõnõdhöz és nézzetek szívhangot, ha hallod akkor az biztos megnyugtat. Ne idegeskedj, az nem tesz jót a babának. Jó babavárást. 23 km
A kérdező hozzászólása: Ez vicces most úgy elkezdett bökdösni , hogy csak na:) )!!!!megnyugodtam:) )!!nagyon köszönöm a gyors válaszokat:) )!!!

Ma vagyok a ciklusom 50. ik napján! A Wc-papíron vérzést tapasztaltam a ciklusom 32. napján halvány pozitívat teszteltem! Voltam dokinál és nem látott semmit! Most akkor meg fog jönni?

14mm-es volt a méhnyálkahártyám kedden!Nem zárták ki a terhességet!A melleim feszülnek hányingerem van és rengeteget járok pisilni!Én egy kés?i mpé-re gondoltam ami megtermékenyült!De úgy néz ki még se?Mit?l lett a 28 napos ciklusból 50?Ha nem vagyok terhes?Ilyen még nem történt velem!Kérem a segítségeteket!!Nagyon elkeseredtem és semmi mást nem tudok csak sírok és sírok!

Legjobb válasz: Semmi sírás! A ház nem ég. Orvos Uh és máris tudod hányadika van. Még semmi nincs sem veszve, sem elkésve.

Semmi sírás! A ház nem ég. Orvos Uh és máris tudod hányadika van. Még semmi nincs sem veszve, sem elkésve.
Nem szeretnélek elszomorítani, sõt kívánom, hogy neked ne úgy legyen de én is így jártam ugyanezek a tünetek 49. napnál jártam de nemrég megjött sajnosbaba nem volt halvány pozitiv igen..ez megmagyarázhatatlan de elõfordul de mondom remélem babás vagy:)
Én is jártam már így: halványpozitív teszt, aztán megjött. Alacsony volt a hcg, nem tudott beágyazódni, megtapadni a megtermékenyült petesejt. Azt mondta a doki, hogy "a természet szelektál". Nálam az ok(amit fél év múlva vizsgált csak egy másik doki) magas prolaktin szint.Ezt azért írom. hogy a hormonszíntet nem árt megnézatni, mert okozhat több hasonlót.

Ma voltam dokinál és nagyon megijesztett. A vérnyomásom 140/80, most vérvételre küld, toxémiát emleget. Mennyire kell félnem ettől?

Legjobb válasz: Szia!Azt nem irod hogy elöször volt e ilyen magas a vérnyomásod vagy már többször is ,lehet hogy csak aznap épp fáratabb ,vagy épp kicsit idegesebb voltál.Majd a vérvételböl kiderül minden, addig is nyugalom neked és a babának is jobb igy.Minden jót:)33hetes kismama:)

Szia!Azt nem irod hogy elöször volt e ilyen magas a vérnyomásod vagy már többször is , lehet hogy csak aznap épp fáratabb , vagy épp kicsit idegesebb voltál.Majd a vérvételböl kiderül minden, addig is nyugalom neked és a babának is jobb igy.Minden jót:) 33hetes kismama:)
Ha terhességi toxémiád lenne, az orvosod idõben észrevette igy segiteni fog .Nem kell izgulnod(az pont nem tesz jót a vérnyomásod alapján.
Szia! Nem írtad hanyadik hétben vagy.Nekem is ez a panaszom, napról napra kúszik fel a vérnyomásom, pedig amúgy vékony testalkatú vagyok. Ráadásul a méhlepényemen is meglátszik ez, elkezdett már öregedni. Nekem is mondták hogy toxémiás lehetek, nagyon sószegény étrendre kell áttérnem.Az én orvosom azt mondta a vérnyomásemelkedés egy idõ után természetes, hogy jobban el tudja látni a szervezetünk babát, de a 140 feletti érték tényleg magas. Látszik hogy az orvosod odafigyel rád, a vérvétel után valószínû ágynyugalmat és a só mellõzését fogja javasolni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!