Találatok a következő kifejezésre: Most voltam dokinál (86 db)

Májusban volt missed ab-om. Most voltam dokinál, hüvelyi ultrahangot csinált, minden rendben van, ciklusaim 28 naposak! Mégis úgy félek, hogy sikerülhet-e teherbe esni? Hogy csináljam, hogy ne akarjam olyan görcsösen?

Legjobb válasz: Ez mindig nagyon nehéz kérdés. Én ugyanígy jártam, szintén májusban és most megint próbálkozunk. Az elején nagyon rá voltam görcsölve, de most megbeszéltem magammal, hogy nem ezen fogom törni a fejem egész nap, mert akkor beleõrülök. Sajnos sok rosszat is, de vannak olyan kismamák, akik szintén átestek ezen és másodszorra boldog anyukák lettek. Próbálj meg odafigyelni magadra és hogy egészségesen élj, és akkor Te már mindent megtettél. Szorítok, hogy sikerüljön!

Ez mindig nagyon nehéz kérdés. Én ugyanígy jártam, szintén májusban és most megint próbálkozunk. Az elején nagyon rá voltam görcsölve, de most megbeszéltem magammal, hogy nem ezen fogom törni a fejem egész nap, mert akkor beleõrülök. Sajnos sok rosszat is, de vannak olyan kismamák, akik szintén átestek ezen és másodszorra boldog anyukák lettek. Próbálj meg odafigyelni magadra és hogy egészségesen élj, és akkor Te már mindent megtettél. Szorítok, hogy sikerüljön!
Szia! Nekem mot hétfõn volt mûtétem és nagyon elvagyok keseredve de közben meg próbálok ujult erõvel a következõre koncentrálni, de nem görcsösen.Inkább azon jár az agyam mindig hogy igen is nagyon egészséges életmódot élek addig is hogy mindent megtegyek hogy mihamarabb sikerüljön és egészséges legyen. Sok sikert neked is!
Szia! Nekem júniusban volt spontán vetélésem mûtéti befejezéssel. Utána én is nagyon féltem, hogy egyáltalán össze fog-e jönni és ha igen, egészséges lesz-e. A hét elején kiderült, hogy 3 hónap után újra babát várok (elvileg pont akkor fog születni, amikor az elõzõvel elvetéltem). Bár van bennem egy kis féleleme, de optimistán nézek a jövõbe. Szerintem Te is tegyél így, már most szedjél terhesvitamint és akkor minden rendben lesz! Szorítok!

Most voltam dokinál és azt mondta hogy 2cmre már kivagyok nyitva. Szerdán leszek 37hetes. Szerintetek meddig húzom még?

Legjobb válasz: én igy voltam a 3-dik gyereknél.36 hetesen.38 hétbe szültem.

én igy voltam a 3-dik gyereknél.36 hetesen.38 hétbe szültem.
A kérdező hozzászólása: és ez jelenthet könnyû szülést vagy nincs összefüggés?
Talán ha nem is könnyût de gyorsabb lefolyásut igen:-)
a 35. héttõl nyíltam folyamatosan. 39.héten burkot repesztett a doki (vizsgálatra mentem csak) mert 3és fél ujjnyira nyitva voltam. Onnan 2 óra alatt lett meg a fiam. Ahogy elõttem írták, inkább megkönnyítheti a szülést, mert a tágulási folyamaton már szinte túl is leszel.
elsõ vagyok.nem tudom van e összefüggés.de nekem 20 perc alatt megvolt.könnyü szülést és bodog babázást!!
A kérdező hozzászólása: és ha közben elmegy a nyákdugó is, mire számítsak?már alig várom, hogy megszülessen:)
Szia! Bárcsak én lennék már 37hetes.Nem akarnám már tovább húzni, az tuti.Ha akar jönni a baba, most már jöhet.Egyébként még így is túlhordhatod.Én is várom már, hogy legalább 36hetes legyek, mert nagyon félek, hogy hamarabb meglesz.Én 1ujjnyira vagyok nyitva, és 32hetes km vagyok.

30 hetes terhes vagyok a mellem alatt ha lefekszem feszulo erzest erzek, eleg kellemetlen valakinek hasonlo problemaja? Az agyekom is huzodik fajdogal? Amugy most voltam dokinal minden okes. Sajna nemtudok ekezeteket irni bocsi

Legjobb válasz: Nekem is nagyon de nagyon fáj ott a mellem alatt. .fõleg közepén. Olyan érzés mintha leakarna szakadni az egész hasam. Dokim szerint csak a magzatviz -több az átlagnal-; ;fesziti ennyire. Hát elég kellemetlen az tény. Néha nem értem napokig aztán újból elõjon. Kb.a 27hettol érzem. Most 33 hetes vagyok

Nekem is nagyon de nagyon fáj ott a mellem alatt. .fõleg közepén. Olyan érzés mintha leakarna szakadni az egész hasam. Dokim szerint csak a magzatviz -több az átlagnal-; ;fesziti ennyire. Hát elég kellemetlen az tény. Néha nem értem napokig aztán újból elõjon. Kb.a 27hettol érzem. Most 33 hetes vagyok
Nekem a szülésig elérzéktelenedett a mellem alatt húzódó kb.5 cm-es sáv.Még most, lassan 3 évvel szülés után is vannak kisebb területek, amiket nem érzek. Nekem is feszült, nagy volt a babám, mindenhol kitöltött, mindenhol ott volt :)
Röviden, minden rendben van. :) Nagyon jó, hogy beilleszkedett a feje, valószínûleg nem lesz hosszú szülés! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: mitõl függ hogy nem lesz hosszú szülés?
A szerencsétõl:) Azért tényleg rövidet és könnyût Neked!
A kérdező hozzászólása: bizom benne hogy könnyû lesz, de a legrosszabbra készülök és majd jól fog esni ha mégis könnyen megy, azért kérdeztem hogy mitõl függ mert az elsõ válaszoló azt irta valószínûleg nem lesz hosszú szülés, mibõl gondoltad ezt?
Sok szülés elhúzódik, mert a baba feje nem illeszkedik be! Nyomni kell akár órákon át, hogy beilleszkedjen, sokszor meg sem történik. Szóval ebbõl a szempontból szerencsés vagy, reméljük minden más is simán megy majd!
A fájások hatékonyságától/erõsségétõl, a méhszáj puhaságától, a baba fejének nagyságától, meg még Isten tudja mitõl. Szóval ezt nem lehet elõre megmondani.

Most voltam dokinál és azt mondta, hogy nem biztos hogy kihúzom jövőhétig mert eléggé fel van puhulva a méhszály. Hasonló tapasztalatok?

39+1hetes kismami.Volt akinek ezt mondta a doki és igaza lett?

Legjobb válasz: Miért akarnád kihúzni?Ha így áll a dolog, akkor nemsokára jön a kicsid.Mint nekem.Három nappal a kiírás elõtt.

Miért akarnád kihúzni?Ha így áll a dolog, akkor nemsokára jön a kicsid.Mint nekem.Három nappal a kiírás elõtt.
Nekem is ezt mondták 37 hetesen és túlhordtam majd egy hetet. Pedig már egy ujjnyira ki is voltam tágulva a 39. héttõl de semmi nem történt. De a végén nagyon könnyû szülésem volt, azt mondta a doki azért mert jó elõre fel volt puhulva a méhszájam. 3 órát vajúdtam.
A kérdező hozzászólása: és jóslóid voltak elötte?
A kérdező hozzászólása: nem akarom kihúzni már a 37.-dik hét óta...ennek csak örülök.de igaz lehet?volt akinek ezt mondták és túlhordta?

Most voltam dokinál, úgy néz ki minden rendben a babával, de sajnos egy cisztám is van a baba mellett. Azt mondta ez korai (7hetes) terhességnél gyakori, de nem szerencsés. Hasonló helyzetben jártatok már. Mi lett a vége?

Legjobb válasz: Anyukámnak is volt, amikor velem lett terhes... de élek és virulok :-) Párom nõvérének is volt, amikor az elsõvel volt terhes, de neki sem lett semmi baja szerencsére. Szóval én csak jó példával élhetek.

Anyukámnak is volt, amikor velem lett terhes... de élek és virulok :-) Párom nõvérének is volt, amikor az elsõvel volt terhes, de neki sem lett semmi baja szerencsére. Szóval én csak jó példával élhetek.
Rengeteg kismamának van cisztája, vagy miómája az elsõ trimeszterben. Ki szokott fakadni, vagy fel szokott szívódni. Felesleges aggódnod miatta.
Szia Nekem is volt, kettõ is. De a 8. hétre elmúlt, teljesen felszívódott. Én a 4. héten voltam elsõnek dokinál, akkor állapította meg. A baba teljesen jól van, és még nagyobb is kb másfél héttel, mint amennyinek kellene lennie. :) Tehát nyugi, el fog múlni!! Semmi baj nem lesz! 25 hetes km.
Nekem is volt azt mondta a doki nem kell vele foglalkozni, a legtöbb kismamának van és majd felszívódik. Így is lett, nyugi nincs baj!
Igaza van az elõttem szólókkal, nekem is volt 6 hetesen és felszívódott gond nélkül. Nem tudom, miért ijesztget a doki ilyennel, hogy nem szerencsés!
Úgy értem, egyetértek, csak nem figyeltem az elõbb...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek, egy kicsit nyugodtabb is vagyok.Nem ijesztgetett, csak fokozott óvatosságra, intett, õ is azt mondta hogy általában el szokott tûnni, hát remélem nálam is így lesz. Köszi mégegyszer is!!!
Nekem 2 cisztám is volt az elején, a 12. héten már csak egy kicsi, és következõleg semmi! Nekem is ezt mondta a dokim, bár én aggódtam azért... Azt mondják, ez amolyan terhességet támogató ciszta. S mint minden ciszta, valamilyen hormont tartalmaz. ritka hogy ezzel a cisztával bármit is kezdeni kell, pláne nem a terhesség alatt, ezt mondta a doki. Meg hogy ha mégsem tûnik el, hát majd a szülés elõtt megbeszéljük. Szerencsére eltûnt.

Volt már ilyen valakinek? Ma vagyok 6 hetes és 5 napos, most voltam dokinál, és a petezsák átmérője 12mm-es, és embrionális szövetek vannak benne..

de azt mondta, menjek vissza 2 hét múlva, mert a terhességem 6 hetes és 1 naposnak felel meg, és, majd ha lesz szívhang 2 hét múlva, akkor vesz fel terhes gondozásba. Egyébként minden rendben van, nincs barnázás, se vérzés, és jól vagyok. Sajnos a peteérésemet nem tudtam kiszámolni, mert a ciklusom ingadozott, hol 28 napos volt, hol 34.

Legjobb válasz: Hüvelyi uh-n lehet, hogy már a szívcsõ pulzálását is látná.... Én pont így jártam, csak épp betöltött 7 hetesen, petezsák látszott, embrionális telep nem egyértelmû.... A frászt hozta rám, másnapra berendelt a kórházba, ahol egy komolyabb uh-gal megvizsgált, és azon ( bár az sem hüvelyi volt) már látszott a szívcsõ pulzálása is. Kicsit korán mentél, ennyi az egész. Ha nagyon aggódsz, keress fel egy másik dokit, akinek esetleg van 4D felbontású, vagy még jobb, hüvelyi UH-ja, lehet, hogy már fog látszani a szívdobogása is.

Hüvelyi uh-n lehet, hogy már a szívcsõ pulzálását is látná.... Én pont így jártam, csak épp betöltött 7 hetesen, petezsák látszott, embrionális telep nem egyértelmû.... A frászt hozta rám, másnapra berendelt a kórházba, ahol egy komolyabb uh-gal megvizsgált, és azon ( bár az sem hüvelyi volt) már látszott a szívcsõ pulzálása is. Kicsit korán mentél, ennyi az egész. Ha nagyon aggódsz, keress fel egy másik dokit, akinek esetleg van 4D felbontású, vagy még jobb, hüvelyi UH-ja, lehet, hogy már fog látszani a szívdobogása is.
nekem is hasonló volt, 6 hét + 1-2 naposan voltam, látott petezsákot, de azt mondta hogy nem gratulál, meg nem mond semmit, mert ez még nem 100%. Na mondom köszi. Ilyenkor kéne a legjobban vigyázni meg minden, erre konkrét választ sem kaptam. 1 hét múlva mentem vissza, akkor már volt szívhang is, és azt mondta, akkor most rendben van minden, éljem úgy az életemet mint eddig. Erre köv. hétvégén majdnem elvetéltem. Azóta más az orvosom. És veszélyeztetett vagyok. És gratulálok! 28 hetes
Szia, Ezeken nem kell aggódni. Az én orvosom akkor mondta, hogy biztosan babázok, mikor betöltöttem a 11. hetet, addig hetente visszarendelt leellenõrizni, hogy ott van e a pici, mondjuk végig láthattam a 11hét alatt, hogyan fejlõdik, ennyi haszna volt:) Mert hét hetesen kisebb volt az átlagnál, hiába volt szívverése:) És a ciklusom állandó 28napos volt, és biztosan tudom, mikor volt az utolsó elsõ napja:) Nyugi, csak "alapos".
Nekem is ez volt. Elõször mikor voltam dokinál, még nem volt szívhang, visszahívott két hét múlva, addigra már volt! Azt mondta, amíg nincs szívhang, addig nem terhes vagyok, hanem "terhesség gyanúja". Ha jól vagy, akkor minden rendben van, és két hét múlva hallhatod-láthatod a babád szívhangját! Gratulálok!!

Dec. 18-án voltam dokinál és azt mondta akkor, hogy 6 hetes vagyok. Tegnap megint voltam rá 3 hétre a papíromon az áll, hogy 11 hetes. Ez most, hogy lehet?

Akkor hány hetes vagyok. Tegnap nem volt UH csak megvizsgált.

Legjobb válasz: Szia..uh alapjan szoktak valtoztatni a baba korat...ugy ertem a merete alapjan.Amugy nyugodtan rekardezhettel volna a dokinal...en nem ertem, hogy miert nem lehet megkerdezni tolle hiszen kotelessege elmondani, hogy mi tortenik veled hiszen nem egy vegyesboltban mentel vasarolni. Na mindegy...szoval..altalaban a menszi elso napjatol szamoljak ki a terhesseget annak ellenere, hogy nem akkor eshettel teherbe..kozepidoben vagy talan annal kesobb.Elmeletileg nem tartjak szamon azt a 2 hetet..de van aki beleszamolja(hallottam mar rola de en sem ertem). Uh nelkul meg eleg nehez 2 hetet hozzaadni egy embrio meretehez....ha latta volna akkor az mas..meretek alapjan elfogadnam..de igy....passz.

Szia..uh alapjan szoktak valtoztatni a baba korat...ugy ertem a merete alapjan.Amugy nyugodtan rekardezhettel volna a dokinal...en nem ertem, hogy miert nem lehet megkerdezni tolle hiszen kotelessege elmondani, hogy mi tortenik veled hiszen nem egy vegyesboltban mentel vasarolni. Na mindegy...szoval..altalaban a menszi elso napjatol szamoljak ki a terhesseget annak ellenere, hogy nem akkor eshettel teherbe..kozepidoben vagy talan annal kesobb.Elmeletileg nem tartjak szamon azt a 2 hetet..de van aki beleszamolja(hallottam mar rola de en sem ertem). Uh nelkul meg eleg nehez 2 hetet hozzaadni egy embrio meretehez....ha latta volna akkor az mas..meretek alapjan elfogadnam..de igy....passz.
szia hát nem tudom hogy csinálta ezt a dokid lehet õ tudja nekem az uh alapján 1 hétel le vagyunk maradva ami persze nem baj csak ezt már a másadik uh is kimutatta nem csak ugy gondolt egyet a doki és 1hetes lemaradást mondot szerintem kérdezd meg mi alapján gondolja biztos meg magyarázza nem barbár egyik sem õk is csak emberek jó baba várást
A terhesség korát az utolsó menses elsõ napjától számolják. Ez lesz az egyetlen fix pontod. A baba korát a fogantatás napjától számítják, de mivel ennek a dátuma nem biztos, így senki nem foglalkozik vele. A többi kormeghatározás mind a baba mértetétõl függ, akár uh-n nézik, akár vizsgálnak, és mindig eltérõ lesz mint amennyi a mensi napjától van számítva, ugyanis minden baba eltérõ ütemben nõ. Ez az adat inkább csak viszonyszámnak jó.
Szia! Az én esetem hasonló. Pontosan 6 hetes voltam (a naptár szerint), amikor a doki a petezsák alapján 4. hetet írt a leletemre. 4 héttel késõbb mentem újra vizsgálatra (amibõl 3, 5 lett a doki rendelési ideje miatt), akkor a baba a mérete alapján 9. hetes terhességet írtak. Lehet, hogy nálad is hasonló volt a helyzet, az elején nagyobb a tévedés esélye, olyankor szerintem még jobb a naptár szerint számolni.

3 hettel ezelott voltam dokinal akkor zarva volt a mehszaj, de azota honnan tudom meg hogy meg most is zarva van?

Nagyon szeretek uszni mert csak az lazit el teljesen,de felek mi van akkor ha nyitva a mehszaj mi tortenhet velunk?1 het mulva megyek dokihoz megint.legutobb azt mondta a dokim nyugodtan mehetek uszni.

Legjobb válasz: Nem tudom a terhességed melyik szakaszában jársz. Ha még viszonylag az elején, akkor szerintem egy zavartalan terhesség során nem igazán kéne nyitva lennie. Az úszás pedig terhesen is nagyon jó elfoglaltság (persze amíg nem fáraszt) De ha nagyon aggódsz (kérdésedbõl ítélve) hamarosan újabb látogatást teszel a dokinál, majd õ megnyugtat.

Nem tudom a terhességed melyik szakaszában jársz. Ha még viszonylag az elején, akkor szerintem egy zavartalan terhesség során nem igazán kéne nyitva lennie. Az úszás pedig terhesen is nagyon jó elfoglaltság (persze amíg nem fáraszt) De ha nagyon aggódsz (kérdésedbõl ítélve) hamarosan újabb látogatást teszel a dokinál, majd õ megnyugtat.
Csak orvos tudja megállapítani, másképp sajnos nem tudhatjuk, hogy kinyíltunk-e.

Egy hete voltam dokinál, azt mondta max 1 hét, és meglesz a baba.2 újjra voltam tágulva, de császáros leszek, mert faros. Nem akartuk programozni, hadd jöjjön akkor, amikor akar, de most már kezdek félni. Szóljak dokinak, hogy még semmi, vagy várjak?

Legjobb válasz: Ismerõsöm a 35. héttõl 2 ujjnyira volt kitágulva, 40. héten szült. Másik gyakorlatilag 1 óra alatt 0-ról 4 ujjnyira tágult. Ezt nem lehet elõre megmondani, hogy te hogyan fogsz tágulni. Lehet, hogy még mindig 2 ujjnyi vagy. A dokival miben maradtatok? Én a te helyedben mennék egy újabb vizsgálatra, ahol részletesen megbeszélnénk a dokival, hogy akkor most mi van. Egyébként az sem mellékes, hogy mennyi idõs kismama vagy...

Ismerõsöm a 35. héttõl 2 ujjnyira volt kitágulva, 40. héten szült. Másik gyakorlatilag 1 óra alatt 0-ról 4 ujjnyira tágult. Ezt nem lehet elõre megmondani, hogy te hogyan fogsz tágulni. Lehet, hogy még mindig 2 ujjnyi vagy. A dokival miben maradtatok? Én a te helyedben mennék egy újabb vizsgálatra, ahol részletesen megbeszélnénk a dokival, hogy akkor most mi van. Egyébként az sem mellékes, hogy mennyi idõs kismama vagy...
Én a 31 héten nyíltam ki két ujjynira, és elvékonyodott a méhnyak is teljesen!Sõt anyákdugóm is elment! Nekem is mindenki azt saccolta hogy a 35. hétig megszülök! 39+4-re született alányom!Gyorsan könnyen!3950 grammal és 61cm-vel! 2éves kislány és 30 hetes pocakcsajszi anyuja

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!