Találatok a következő kifejezésre: Most voltam aki a vizeletben (2 db)

Most voltam védőnőnél, aki a vizeletben ketont talált. Ma reggel hánytam, erre mondta a védőnéni, hogy azért ilyen a pisi, mert nem ittam elég folyadékot. Lehet -e más miatt?

Én ált. rengeteg ásványvizet iszom, éjjel is efogy egy liter. Lehet -e a megnövekedett keton valami más miatt. nagyon aggódom...

Legjobb válasz: Nekem is ez van most 36 hetesen, elõször nem volt jó a vizeletem. Nekem is azt mondta a védõnõ, hogy nem iszom eleget. (ami sajna igaz is) Más okot nem tudok, keress rá neten:-)

Nekem is ez van most 36 hetesen, elõször nem volt jó a vizeletem. Nekem is azt mondta a védõnõ, hogy nem iszom eleget. (ami sajna igaz is) Más okot nem tudok, keress rá neten:-)
Nekem is keton van a vizeletemben, én is megijedtem! Remélem tényleg csak a kevés folyadék miatt van!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!!! Megnéztem a netet, többek közt ezt találtam: "Ketonok:A vizeletben található ketonok (ketonuria) tesztcsíkkal észlelhetõk. Ketonok akkor képzõdnek, mikor a test zsírt bont le. Éhezés, kezeletlen cukorbetegség és egyes esetekben alkoholos intoxikáció (mérgezés) miatt jelennek meg ketonok a vizeletben." Remélem, nem diabetesz miatt van... mert ez a vizsglat csak a 24. héttõl lesz.
Szia! Szerintem hívd fel a dokidat, mert a terhességi diabéteszre ha gyanú van, akkor elõrébbhozza a vizsgálatot. De ha elõtte hánytál, és utána nem ittál, akkor lehet hogy tényleg kicsit kiszáradt a szervezet, vagy annyira nem volt vészes a hányás? Ne aggódj elõre, inkább beszélj a dokiddal is.

A labor lelet szerint a vizeletemben vannak hámsejtek, 3-5 vvt, 6-8 fehérvérsejt, fehérje, és csomó baktérium, voltam urológusnál aki nem talált semmi problémát. Valakinek hasonló tapasztalata, mit tegyek most? Egyéb tünetem nincs, csak puffadás.

Legjobb válasz: Kis gyulladásra utal(hat). Ha kizárják hogy nõgyógyászati oka lenne, akkor vigyázz a felfázásra, és igyál vizeletfertõtlenítõ teát (csallán, kamilla pl).

Kis gyulladásra utal(hat). Ha kizárják hogy nõgyógyászati oka lenne, akkor vigyázz a felfázásra, és igyál vizeletfertõtlenítõ teát (csallán, kamilla pl).
Erre általában nem adnak antibiotikumot. Elég ha többet iszol, és esetleg vizelet fertõtlenítõ teát is veszel. Bact. jelenléte még ha sok is, azért nem 'számit', mert a vizelet a vizsgálat elõtt állt, igy felszaporodik a bact. A mérvadó a fvs, ami nem sok nálad, és a vvt. Lehetséges egy kis nõgyógyászati gyulladás. Ha mostanában nem voltál ott, akkor rajta, itt az ideje . (kiv. ha pasi vagy :D)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, nõ vagyok, és most terveztem oda is menni :D Egyébként engem egyedül a fehérje aggaszt, mert 2+ lett. Errõl mit gondolsz?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!