Találatok a következő kifejezésre: Most voltam aki (515 db)

Jelenleg 28+3 hetes vagyok és a 11. héten mentem el a védőnőhöz, aki 87, 8 kg-ra mért. Most vagyok 98, 3 kg akkor mennyit híztam? (amíg nem voltam várandós 84 kg voltam) Akkor most honnan számolunk? Kell diétáznom, ha igen akkor hogyan?

Legjobb válasz: Az elsõ védõnõi méréstõl számolják a hízást, legalábbis hivatalosan.Az hogy te mennyirõl indultál míg nem mentél védõnõhöz nem kérdezik.Akkor most elvileg 10 kg-nál tartasz hivatalosan.

Az elsõ védõnõi méréstõl számolják a hízást, legalábbis hivatalosan.Az hogy te mennyirõl indultál míg nem mentél védõnõhöz nem kérdezik.Akkor most elvileg 10 kg-nál tartasz hivatalosan.
Szia! Én 86 kg-ról indultam, a 12. héten voltam a védõnõnél. Most vagyok 36+6 hetes és most vagyok 95kg. De nekem az orvos is és a védõnõ is mondta, hogy nagyon vigyázzak a súlygyarapodással hiszen eleve nagy súlyról indulunk és ha túl sokat fogok hízni akkor annak akár toxémia is lehet a vége. Sajnos láttam egy kismamát aki beleesett abba hibába, hogy nem vette komolyan ezt a figyelmeztetést és a 36. hetében elõlem vitték császározni, mert a nagy súlygyarapodásnak köszönhetõen a vérnyomása nagyon magas lett, bedagadt a lába, stb, tehát toxémiát kapott. Természetesen ez alkati kérdés is, van aki akármennyire próbál odafigyelni, akkor is csak jönnek a kilók, de vigyázz, beszéld meg az orvosoddal, hogy mit tanácsol mert igazából a jelentõs súlygyarapodás még elõtted áll, mert a vége felé lehet nagyon sokat hízni! Jó babavárást!!!!

Tavasszal cisztám volt. Duphastonal kikezeltük, azóta a ciklusom 28napos. A tüszőrepedésem pedig a 21napon van. Uh és a hőm is mutatta. Mi együtt is voltunk akkor és most vagyok a 32napomon. Mikor csináljak tesztet? Mikor érezhetem a jeleket?

Legjobb válasz: aztaaa, most nagyon fellelkesítettél:DDD én most a 32.napon vagyok. akkor még várjak öt napot legalább mi? mondták már nekem azt is mások hogy így nem is lehetek terhes hogy 21.napon van tüszõrepi és a ciklusom 28.napos.pedig tavaly már egyszer terhes voltam, csak 10hetesen elment.... a folyás lehetséges terhesség elején, ennyire elején?

A kérdező hozzászólása: aztaaa, most nagyon fellelkesítettél:DDD én most a 32.napon vagyok. akkor még várjak öt napot legalább mi? mondták már nekem azt is mások hogy így nem is lehetek terhes hogy 21.napon van tüszõrepi és a ciklusom 28.napos.pedig tavaly már egyszer terhes voltam, csak 10hetesen elment.... a folyás lehetséges terhesség elején, ennyire elején?
Igen várj még, és igen jól írtad:) Azért írtam amit írtam (elsõ válasz), mert írtad, hogy a ciklusod 28 napos. De nem lehet 28 napos, ha az ovu a 21. napon van, mert mensi elõtt 14 nappal van:) Remélem így már sikerült érthetõbben leírnom, mit is akarok:) Mindenesetre várj pár napot, simán lehet baba. Drukkolok.
Ha a 21. napon repedt a tüszõ, akkor még várj 2-3 napot. Hétvégén, ha nem jön meg, akkor tesztelj. A peteérés nem a menstruáció utáni, hanem a menstruáció elõtti 14. napon van, vagyis te még csak a 11. napon vagy, még nemigen ágyazódott be. Türelem, drukkolok!
A kérdező hozzászólása: szia, köszönöm a válaszod. a tüszõrepedést én úgy értem, hogy a mensi elsõ napja a ciklus elsõ napja, igaz?és a 14nap környékén szokott normál esetben a tüszõrepedés lenni, de nekem nem a 14. napon van hanem a 21.napon. jól írom?
Igen, jól írod! Nekem is a 21. ciklusnapomon volt tüszõrepedésem, aznap voltunk együtt, így fiú baba lett :-) Tesztet a 36. napon csináltam. (Mondjuk nem is sejtettem, hogy terhes lehetek). Ezen a napon már 1, 7mm-es petezsák is látszott az ultrahangon.
10:57-es vagyok: Nagyon szorítok neked! Így visszagondolva, én a ciklusom 31. napján éreztem úszás után egy nagyon erõs "na most jön meg" érzést, a 33. nap körül pedig hogy picit mintha feszülne a mellem. Ezen kívül semmit. De ez mindenkinél más. Igaza van elõttem szólónak. Valószínû, hogy mikor ilyen "késõn" van peteérésed, akkor a ciklusod is hosszabb, mint 28 nap. Nekem is hosszabbak a ciklusaim, összevissza jött meg. Szerintem egy-két nap múlva csinálhatsz tesztet. Mikor én csináltam, azonnal elõjött a csík! Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz, remélem jó hírekkel szolgálsz majd! :-)
A kérdező hozzászólása: most már van két csíkos tesztem:DDD jó volt a megérzés!!! most vagyok az ötödik hétben:DD
Számold ki, hány hete volt az utolsó menzesz elsõ napja. Annyi.
Az utolsó mensidhez képest nézd meg hány hetes vagy! A szülés dátumát is ahhoz fogják igazítani, fõleg még az elsõ idõkben. Nekem a kérdésed kicsit bonyolult. 5 hetesen elsõ uh rá 4 hétre voltál 12 hetes? (9 hetesnek kellett volna lenned nem 5+4=9)? Ha 12 hetes uh-n 13 nap nézték a babádat azzal nincsen semmi gond, simán eltudják még ilyenkor mérni.
Én értem a kérdésedet..Szóval az elsõ doki 1 héttel kevesebbnek mér, mint a másik..szóval az elsõ doki szerint 16hetes vagy a másik doki szerint 17 lennél már!Érdekes :) A mensi szerint 16, vagy 17 hetes lennél most?
Én értem a kérdésedet és a dillemádat is. :) Esetleg a mensid sem szabályos? Lehet, hogy nem akkor esik teherbe az ember lánya, amikor mensi szerint kéne, ezért korrigálhatják a szülés idõpontját az UH eredmények fényében. Nekem heteken keresztül nézték 5-6 hetesnek a babám, mert szar volt a gép. Mensihez képest tudtam, hogy két héttel késõbb estem teherbe, mint kellett volna. Nem is veszik figyelembe az utolsó mensim. Doki azt mondta, hogy a 12. heti UH a mérvadó, mivel addig nõ minden baba egyformán, utána a genetikai adottságok miatt különbözõen fejlõdnek. Nekem most 2-3 héttel nagyobb a babám, mint a kora, de a 12. UH-ra alapoznak és nem változtatják az abból számolt szülési idõt. Nálam ez így van jól. Te tudod esetleg, hogy mikor estél teherbe? Ovuteszt? Görbe? Kevés együttlét?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok.Igen kevesebbnek mér az egyik doki.Már voltam 20 hetes uh-n is.Kíváncsiságból mind2nél voltam.Már meg sem lepõdtem, hogy ugyanaz a felállás.Bár amelyik 13 hetesnek vélt, eléggé összecsapott vizsgálatot végzett 20 hetes uh-n is.Nem tartott 5 percnél tovább.8 nap múlva elmentem a másik dokihoz(aki eddig kevesebbnek mért)õ is 20 hetesnek mért, de idõközben eltelt a 8 nap, ....sõõõõt, ez nem elég kisebbnek is mérte a fejátmérõt és a combcsontot is.A fejátmérõje 4mmm-rel kevesebb, a combcsontja 3mm-rel kevesebb. Na ilyenkor kinek lehet hinni???
Én annak hinnék, akinek jobb gépe van és nagyobb odafigyelést valamint szakértelmet tanusít!
Annyit hozzászolnék ehhez a témához, hogy igen ugy állapitják meg az orvosok a terhesség idejét hogy az utolso menzi elso napja, DE szerintetek az pontos?.... szerintem nagyon nem! én is terhes vagyok, a menzi szerint 3héttel idosebb terhes lennék, De akkor nekunk még nem szabadott probálkozni, ugyhogy ez a megállapitás nagyon nem jott be! az elso probálkozás, és az elso ultrahang ami a pontos! a menzibe nem hiszek!

A Clostil hány napos ciklust csinál? Nekem eddig 35, 45 naposak voltak. Akkor most mire számítsak? És mikorra teszi a pé-t?

A tapasztalatokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Nekem nagyon rövid, 19-21-23 napos ciklusaim voltak,Clostit szedtem napi 1-et a 2-5.napig. beállította a három hónap alatt kotta pontos 25 napra. most volt az elsõ Closti mentes hónapom,most vagyok a 29.napon, még nem jött meg,de már jelei vannak,hogy fog:(szóval nálam a rövid ciklust kitolta,mert ugyebár a rövid ciklus sem jó,hisz általában anovulatorikus ciklusok az olyanok. Neked hosszabb ciklusaid vannak,ahogy írtad,lehet,nálad rövidebbé teszi,és leszt tõle PÉ-d is. Nálam csinált szép tüszõket és lett is spontán tüszõrepedés:)csak sajna a baba még nem jött össze ennek ellenére sem. Kitartást és sok sikert!

Szia! Nekem nagyon rövid, 19-21-23 napos ciklusaim voltak, Clostit szedtem napi 1-et a 2-5.napig. beállította a három hónap alatt kotta pontos 25 napra. most volt az elsõ Closti mentes hónapom, most vagyok a 29.napon, még nem jött meg, de már jelei vannak, hogy fog:(szóval nálam a rövid ciklust kitolta, mert ugyebár a rövid ciklus sem jó, hisz általában anovulatorikus ciklusok az olyanok. Neked hosszabb ciklusaid vannak, ahogy írtad, lehet, nálad rövidebbé teszi, és leszt tõle PÉ-d is. Nálam csinált szép tüszõket és lett is spontán tüszõrepedés:) csak sajna a baba még nem jött össze ennek ellenére sem. Kitartást és sok sikert!
Elsõ válaszoló vagyok még valami:) szóval nálam 25 napos ciklust csinált, engem ellenõriztek hüvelyuh.val, a 11 . napon volt PÉ, ovufájdalom, nyák, minden megvolt, 12.napon uh.az látta, hogy 3 tüszõ is megrepedt. 19.napon volt progeszteronszint nézés, ez 36ng/ml feletti lett.ami azt jelentette, hogy spontán volt tüszõrepedés is! Ha ezeket ellenõrzik neked a Closti alatt, akkor könnyebb behatárolni a peteérésed! a progeszteron szint értéke 15ng/ml felett már jónak mondható a ciklus 21.napján. Mondjuk nálam sajna elvékonyította a méhnyálkahártyát, ami ugye szintén fontos, mert másképp nem tud létrejönni a beágyazódás.Minden jót Neked!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod! Holnap kell elõször mennem vérvételre prog.szintet nézni. Hát remélem hogy összejön a baba! Drukk Neked is a babához!

6+6hetes terhes vagyok multhét szerdán voltam dokinál és aztmondta hogy még nincs szívhangja ha még most sincs akkor megindult volna már a vetélés?

pénteken kell vissza mennem.

Legjobb válasz: Ilyenkor még simán elõfordulhat, hogy nincs szívhang. Ne félj, pénteken meg fogod hallani! Tudod, mikor volt tüszõrepedésed? Ha nem, akkor innentõl kezdve az sem biztos, hogy 6+6 vagy, mert lehet hogy most vagy csak pl. 5+6. Nálam így volt, már az elsõ ultrahangon kiderült, hogy majdnem egy héttel késõbb fogant, mint félidõ. Nem is aggódtam, mert eleve hosszabb ciklusaim voltak.

Ilyenkor még simán elõfordulhat, hogy nincs szívhang. Ne félj, pénteken meg fogod hallani! Tudod, mikor volt tüszõrepedésed? Ha nem, akkor innentõl kezdve az sem biztos, hogy 6+6 vagy, mert lehet hogy most vagy csak pl. 5+6. Nálam így volt, már az elsõ ultrahangon kiderült, hogy majdnem egy héttel késõbb fogant, mint félidõ. Nem is aggódtam, mert eleve hosszabb ciklusaim voltak.
Nálam is úgy volt ahogy a 2. válazoló írta. Én is azt hittem, hogy 6 hetes már elmúltam, én is vártam a szívhangot, de kiderült hogy kisebb a babám és még nem volt szívhang. Aztán persze lett. Nyugi, ne idegeskedj.
A kérdező hozzászólása: mégegyszer köszönöm a sok jó biztató szavakat és ma voltam dokinál és 7+2h terhes vagyok és 12 mm es embriót látott ketyegõ szívvel és azt modta hogy szépen fejlõdik a baba.
Gratulálok!!!! boldog babavárást!!!! :)
Én is gratulálok :) )
Hát nem biztos, hogy mindig megindul magától!! de ilyenre mégcsak ne is gondolj! a múlt hét még korai volt..ennyi! pénteken hallanni fogod már/vagy látni a pici szíve dobogását! Nyugi!! a stressz nem tesz jót a babának! Boldog babavárást!
Nyugodj meg, tuti minden rendben van a piciddel!!!!Ne engedd a buta gondolatokat a fejedbe! Én elõször 8 hetesen voltam UH-on, sztk-ban, nagyon rendes volt doki, megmutatta a picit de nem hallottam a szívhangot.Kérdeztem, hogy szívhang már van, erre elmosolyodott, hogy szívhang kezdemény van, csak ez a gép nem olyan modern, meg gondolom le volt halkítva.Mondtam neki, hogy csak azért kérdezem, mert olvastam a neten, hogy ilyenkor már van szívhang, megint elmosolyodott, azt mondta ne olvassam a netet, mert nagyon össze fog zavarni és csak aggódni fogok butaságok miatt, minden rendben. Lényeg a lényeg, hogy elõször kb 18.-20. hét környéken hallottam a pici szívverését, a védõnõnél, mert a kötelezõkön soha nem volt felhangosítva a gép.Azt láttam a monitoron, hogy ver a szíve, csak nem hallottam.Szóval ne izgulj, tuti minden oké, rendben fejlõdik a picikéd:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
Szia! Gratula! Én is így voltam, csak 7+3hetesen hallottuk a szívhangot, már el akarták venni, de nem hagytam.Elküldtek uh-ra és semmi baja nem volt a picinek.Most meg már több mint 2kg-os a kislányom.:) 32+5hetes kismama

Én voltam aki az elcseszte, buta voltam.. Kérdést írta ki, akik válaszoltak rá tudják, most töltök fel magamról képet, akik válaszoltak a kérdésre válaszolnának arra is hogy hány kilot hízzak?

köszönöm szépne a válaszokat, sokat segítettek már abban is hogy miket egyek hogy hízzak és végre rendbje jöjjek http://kepfeltoltes.hu/view/110911/kuku2_www.kepfeltoltes.hu..

Legjobb válasz: Juj... :( egy tízest simán. De ha ötöt hízol, már azzal is sokat teszel... remélem meggyógyulsz... :(((

Juj... :( egy tízest simán. De ha ötöt hízol, már azzal is sokat teszel... remélem meggyógyulsz... :(((
Lehet, hogy félreérthetõ volt. Én nem mondtam, hogy kizárólag izmot építsen magára. Ez egyébként valószínûleg nem is történhetne meg, ha csak nem kifejezetten erre törekszik valaki. Annyiról van szó, hogy a sok feljövõ zsír mellé egy kis izmot is építsen. Talán ez spontán is végbemegy, de egy kis tornával rá lehet segíteni.
elsõ körben húzzál el az orvoshoz :-o
18:54 Én nem vagyok orvos és nem szeretnék belekontárkodni, de erre a lányra igenis kell még zsír is jócskán. Esztétikai szempontból sem lenne valami okos húzás erre a csonváztestre kizárólag izmokat rápakolni. És ha te sem vagy orvos, akkor egy ilyen pszichésen beteg embernek ne adj jótanácsokat, mert esetleg csupa jószándékból többet ártasz, mint használsz. Extrém kövéreknek és soványaknak orvosi felügyelet kell a fogyáshoz/hízáshoz.
Szent jobb és országalma... Holnap reggel az elsõ utad egy pékségbe vezessen, vagyél vagy 5lekvárosbuktát, és csokiskalácsot. Ma este meg látogass el egy cukrászdába és fald fel a fél készletet. 15kg-ot minimum fel kellene szedned... Jajj én úgy feltudnám szedni ezt helyetted, nekem sikerülne egy hónap alatt:D
höhöhö. :D nekem is sikerülne. :P nade komolyra véve...:| ez nagyon durva. melyik kérdést irtad ki? valaki linkelje már be. Légyszi
melyik kérdést írta anno? nem tudja valaki? :|
Kérdezõ, linkelhetnéd ide a régi kérdésed, így senki nem tudja összekötni :)
Ha az izmaidat nem dolgoztatod, a feljövõ kilók nagy része zsír lesz. Ha az erõnléted megengedi, végezz erõsítõ gyakorlatokat. A comb, a vádli, a has, a hát és a fenék segédeszköz nélkül is erõsíthetõ valamennyire. Legyél mértékletes a gyarapodásban. Ne egyél össze minden szemetet! Pl. ne egyél meg két zacskó csipszet még ilyen soványan sem! Igyekezz egészségesen táplálkozni. Csak valamivel többet, mint amennyire szükséged van.
A kérdező hozzászólása: igen, hízni szeretnék, de ilyeneket nem bírok enni, egyszerûen nem megy
Pedig valahogy muszáj lesz, magas kalóriatartalmú ételeket enned. Legalább ne sovány hanem zsíros túrót ennél -.- Olajos magvakat! Ezekbõl a diétás ételekbõl, sohasem fogsz tudni annyi kalóriát bevinni hogy hízzál tõle, mert gondolom a gyomrodba is alig fér már valami.
56. kommentelõ vagyok, ellõtte meg a 23. voltam, aki szintén megélte ugyanezt... Szerintem ne szóljatok be szegénynek... mivel marhára nem tudjátok, hogy milyen is ez a betegség, úgyhogy akik úgy szólnak be neki, hogy nem tudják, milyen ez az egész ördögi kör, az inkább ne is mondjon semmit. Igen, tényleg diétás kaják ezek, bár jómagam is hasonlókat szoktam enni, vacsira általában én is natur joghurtos túró meg egy szelet kenyér, és ennyi. Neked kérdezõ, merem azt mondani, hogy a gyrost szerintem néha-néha megengedheted magadnak :) nem tudom, hogy pesti vagy-e, de ha igen és a nyugati pályaudvarnál jársz, akkor a mekivel szemben van egy nagy gyrosos, ahol mindenféle kaja van, és nagyon finomak, a gyrosuk meg isteni! =) én specielmindig öntet nélkül kérem, és ebédre tökéletes, mert teljesen eltelít, mert eléég nagyadagot adnak. Egyszer-egyszer hidd el, belefér :D Tényleg, a menzeszed rendezõdött, vagy még nem?
elnézva a képeket, talán ha nem is bír jobb belátásra rövid úton, de hangsúlyozom, hogy egyszerûen szörnyû, elborzasztó a tested. nem te, hanem a tested!!(hangsúlyozom)(igyekszem nem nagyon megbántani téged)ne haragudj, de más jelzõ nem is jut eszembe róla. Egy ilyen testet sosem tudnék megkívánni, még ha megan fox feje lenne lenne a nyakán, akkor sem. Próbálj változtatni. sok sikert 25/f
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenki segítségét utolsó- tudom hogy nem bántásból írtad, én se tudnék egy ilyen undorító testhez hozzányúlni.... nincs is barátom, nem is kezdeményezek úgyis tudom hogy senkinek se kellek-se mell se fenék se csipõ, se semmi-elvagyok rontva tudom......
akkor próbálj meg változtatni... ha továbbra se változott semmi, akkor valamit rosszul csinálsz!
Már ne haragudj, de hízni akarsz? Akkor mégis mi a [email protected] az a csirkemell, joghurt, fehérjeturmix, répa???? Mégis ezektõl hogyan vársz hízást? Persze eheted ezeket ha szereted, de te ismersz olyat hogy csokoládé, péksütemények, gyros és mond valamit az hogy mc donalds?
A kérdező hozzászólása: Szia:) köszönöm az érdeklõdés hát igazából nem nagyon változott semmi, ugyanúgy 45-46 körül vagyok, nem nagyon fok ez menni pl mai étrendem zabpehely 4mandarin 1kefír alma 1 csirkemell, 4 párolt répa, 2db fõtt krumpli, skáposzta, 3csemegeubi 250gramm zsszegény túró 3 mandarin 1 alma 2 fehérjeturmix hát sajnos ennyi ha suliban vagyok többet eszek akkor szemdvics is megy
Hogy vagy, milyen úton haladsz? Írtam már neked, ha jól emékszem, írtam, hogy velem hogy esett ez az egész :) na remélem sikerül a gyógyulás útjára lépned =) 17/L
A kérdező hozzászólása: hát mostmár nagyon sajnálják, próbálnak mindent megvenni amit eszek, és állandóan mondogatják hogy hízzak mert beteg leszek stb stb hát nem tudom, de nem tudom elképzelni hogy most egy kakaós csigát megtudnék enni, talán majd egyszer ha teljesen rendet teszek magamba addig is marad a tk kenyér hát próbálgatok többet enni, hízni eddig nem híztam köszönöm hogy írtatok
:/ sajnálom...de amúgy szerintem próbálj meg többet enni NEM NEMarra gondolok h menj el a pékségbe és zabálj két pofára hanem hogy pl. ne egy szendvicset egyél hanem kettõt reggelire..persze ha megbirod enni..mert ez is kérdéses.:/ amugy nem értem..egész életedbe nem fogsz egy pogácsát megenni vagy valami? mert hogy irod h lelkiismeret furdalásod van...:/ tudsz hizni amugy? mert sokak ilyenkor nem tudnak hizni....:O
Elovasva a történeted azt kell hogy mondjam, ez azért elég nagy részben a szüleid felelõsége, az lelejétõl kezdve támogatniuk kellett volna és észrevenni ezeket... õk mit szólnak a mostani helyzetedhez?
nekem is megirhatnád...én is majdnem(?) vagy már bele estem ebbe.... elõre is köszi ha megirod! és kitartáás!! gyógyuulj. :)
Szia! Valamikor az elején írtam neked egy választ. Azt szeretném kérdezni hogy te hogy estél bele ebbe az egészbe? Mert voltam hasonló helyzetben tavaly, és érdekelne a történeted :) privátban megírhatnád ha van kedved :) remélem jobban vagy már és kitartást!! =)
A kérdező hozzászólása: hát ma pontosan 44.5kg voltam-egyik válaszoló kérdezte bocsi nem láttam most olvastam vissza õket
" Neked kérdezõ, merem azt mondani, hogy a gyrost szerintem néha-néha megengedheted magadnak " Néha néha?????? Ha ifúzióra kötnék neki a gyrostálat egy hónapon keresztül még az is kevés lenne ...
A kérdező hozzászólása: amúgy tényleg ennyire undorítónak tartotok vagy csak azért írjátok ezt mert hízzak? tényleg ennyire szörnyû vagyok?
A kérdező hozzászólása: Hogy minden buta, koplalós lány lássa, hogy mit fognak elérni, tanulság képpen. Most, hogy jött a suli, mindenki fogyózni akar, és a legtöbbel ez fog történni. Ne tegyétek, lehet ésszel is fogyni!
Végigolvastam az összes kommentet, mert most láttam elõször ezt a kérdést, hogy kiemelt lett. Úgy végzõdött a "történet", hogy sikerült normális testsúlyt elérned, tehát miért emelted ki a kérdést?
DE most akkor nagyjából normális súlyod van, nem? Érdekes kiemelt kérdés.. MOst akkor jelenleg mi a gond?:)
bocs 50-55 kicsit félreolvastam... akkor meg fõleg csinos lehetsz. sportolsz valamit?
nagyon jó hogy eszel 55-60 kg pedig nem lehet kövér :) ) adj idõt a szervezetednek hogy rendbe jöjjön, gondolom orvoshoz jársz képek esetleg?
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen ar érdeklõdésed! Hát mostmár annyira sikerült, hogy már nem tetszem magamnak, állandóan eszek, de van hogy már már zabálok is, rettentõen sokat eszek, elkapnak a falásrohamok és nem bírom leállítani magam:( 50-55 kilo vagyok, igaz menzesz még mindig nincs már így lassan 3 éve nem értem miért nem jön már meg...
hogy vagy sikerült hízni kicsit?
Úristen dejó ezt olvasni! :) Nagyon hajráá!!:) hizni hiztál azóta? nagyon jól csinálod!:) és mindig próbálj többet enni! de ez is már NAGYON jó:)
Szia! En 168 cm 43 (42, 5) kg voltam most 44-43 lehetek de nyaron asszem felmentem 44 fole picit Nekem 2 eve kezdodott fogyival, ami atcsapott ebbe, utana egeszseges eteleket ettem, en se hiztam vissza mult tanevben semmit! Mert hsvi 2 szer ha ettem edeset nyaron hiztam mikor sok edeset ettem DE! en fokozatosan emeltem a kcal szsmot pl 400 kcal utan nem rogton ettem 1800 at hanem minden heten 100 al tobbet mindig fokozatosan. Emeltem igy s testem nem tartalekolt.... De te hirtelen emeltel! Es megsem hiztal semmit? Szamomraez furcsa sztem 2 kgnak minimum fel kellett volna jonnie. Tuti nem hiztal?
A kérdező hozzászólása: Szia! Megint köszönöm érdeklõdésed! Próbálok egyre többet enni, és vacsorára is valami tartalmasabba ma pl reggeli-2db fõtt tojás, 1 csésze párolt lencse, 4 szezámmagvas kétszersült/20kcal/db-4 sz csirkesonka-salátának, hozzá 1 medve sajt, 20-30g sajtkrémmel, 1 retek tízórai 2alma ebéd egy tányér spenót 1fõtt tojás, 1sz csirkemell rántva-ezt persze leitattam vacsora 3alma 150g njoghurt 15g túró, 60g zab kásának
Szia, hogyvagy?:)
Akartam is írni, hogy azért próbálj enni fõzelékeket, leveseket, stb... és azért egy két süti sem a világ vége, tudoom nehééz de szép lassan....:/ amúgy a menstruációd miatt miért nem mész dokihoz?:S már rég el kellett volna menned:S nekem 3hónapig nem jött meg (koplalás miatt) de már akkor is anya tiszta ideges volt...Szerintem menj el orvoshoz!! Kívánom, hogy nyárra legyél a lehetõ legjobban!
Szia! Hogyvagy? változott azóta valami? :S
Egy kívülálló számára ez még borzasztóbb látvány. Körülbelül egy 200kilós extrémen elhízott ember váltja ki náluk ugyanezt a hatást, csak ez a másik véglet. És mi lenne ha híznál? Ennél csak jobb... a "hízással" (ezalatt nem a zsírt kell értened, hanem az izmot is, de neked szerintem mindkettõre szükséged van). Szóval esetedben a gyarapodás együtt járna a jobb kinézettel. De igazából a lelki tényezõk a fontosak. Amíg azért eszel, hogy mások - akár család, akár pasik - jobban elfogadjanak, csak tünteti kezelés lesz. Ha magadtól, de inkább orvosi segítséggel (ha egyedül nem megy) sikerülne felismerni a probléma okát és megoldásának módját könnyebb lenne. Szakembert én azért írom, mert - szép dolog önerõbõl gyógyulni - de itt konkrét jelek vannak, hogy így nem az igazi. Az klassz, hogy magadhoz képest javulsz, de amit te nagy elõrelépésnek tartasz, tegyük fel évekig folytatod (semmi vagy minimális eredménnyel, hízással), azt lehet, hogy az orvos egy súlyosan elhízott embernek sem ajánlaná a drasztikusan kevés kcal miatt... (ugyebár, aki fogyni akar, nem érdemes napi 500kcallal kezdenie...)
Tegnap írtam ide. Küldenél nekem képet attól, hogy jelenleg hogyan nézel ki?:) Mert most tényleg érdekel, hogy mennyit változtál. Persze csak ha akarsz.:)
Szia! 168 cm/43 kg voltam télen... aztán tavasszal & nyáron jobb lett, talán fel is szedtem 1-2 kgot(max 2-t) most minden kezdõdik elõlrõl... és almát meg zöldséget bírok csak enni. nem a pszichológus mellett döntöttem... ha tudsz és megengedhetet magadnak menj el, mert segíthet. Én amondó vagyok, hogy tûzz ki egy egészséges testsúlyt. Nem kell 60 kgra felhíznod, még ha az izomból is lenne. nem kell izompacsirtának lenni, nem kell CSAK izmot növeszteni. menzeszed gondolom nincsen (mint ahogy nekem se több mint 1, 5 éve), tehát KELL A ZSÍR a testedre, mert csak akkor lesz menzesz, ha a tested úgy érzi van elég tartalék, és ki tudna hordani egy gyermeket is. Ha nincs rajtad "tartalék" vagyis zsír, akkor nem engedi a tested hogy teherbe ess, hisz nem lenne mibõl táplálni a hasadban növõ babát. Ezért kell hogy egy bizonyos testzsírszázalék legyen. Nem tudom, hogy egészségesen vagy egészségtelenül is akarsz hízni. Mert ugye lehet hízni mekis kajával, zsírban tocsogó kajákkal, és édes péksütikkel... na mármost én tavasszal mikor jobban lettem, egészséges kajákat ettem: barnarizst, tk kenyeret mézzel, sok-sok diót mézzel, stb. leírom az opciókat majd alább. Én nem voltam képes péksütikkel tömni magam - valaki írta a válaszok elején hogy tömd meg magad péksütikkel. Én - mint aki keresztülmentem és megyek még ezen - azt ajánlom NE tedd hogy bemész és betolsz 10 péksütit egy pékségben (sztem nem is lennél rá képes, sem fizikailag sem lelkileg.) lelkileg azért nem mert hatalmas bûntudatod lenne! És talán újra kezdõdne az egész elõlrõl (tapasztalat), és tartanál egy víznapot, vagy almanapot a sok péksüti után. Nem. Szép fokozatosan kezd el. Annyit egyél, amennyi után NEM lesz bûntudatod. 10 péksüti után persze, hogy az lesz... de egy fél darab után? Nem biztos. :) Csak óvatosan. Ja, és ne felejtsd, hogy a mekiskaja valóban hízlal, és segíthet DE rengeteg káros anyag van bennük, amik az immunrendszered károsítják! Tartósítószereket, ízfokozókat, a veszélyes "E" számokat próbáld kerülni, mert az se jó ha egészségkárosító anyagokkal bombázod a szervezeted. Lehet egészségesen is hízni. Ha egy egészséges utat választasz: - egyél sok mézet, szénhidráttal + zsírral kombinálva: méz + vaj/margarin + kenyér. Ha nem tudsz fehér kenyeret enni (én már 2 éve nem tudok...) akkor tk kenyérrel egyed. - mézes dió -> igazi kcal bomba!! a diónak 660 kcal/100 gramm a kalóriatartalma, a méz is rengeteg, de egészséges: rengeteg vitamin van benne, ugyanakkor ugyanúgy hízlal mint a fehér cukor ha valaki sokat eszik belõle. csak egészséges, mert a fehér cukorban nincs vitamin, az teljesen üres kcal. - ha nem szereted az édeset, egyél diót, mogyorót, pisztáciát, mindenféle magot, ezekben általában 600 kcal/100 gramm felett van a kcaltartalmúk! De vigyázz, mert ha hajlamos vagy pattanásokra, akkor kijöhetnek rajtad. Egészséges zsírokat tartalmaznak, amik kellenek a szervezetnek, nincs bennük transzzsír mint a mekis kajákban... ha teheted ezt edd a mekis kaják helyett! - használj önteteket a salátákhoz, húsokhoz! Ne natúr joghurttal/kefirrel készítsd az öntetet, hanem majonézzel, tejföllel, tejszínnel, mert ha nem is tudsz még sokat enni az összeszûkült gyomrod miatt, az önteteket könnyen beviheted a gyomrodba hisz "nem foglal el sok helyet" vagyhát érted :) a dióból is könnyû sokat megenni mert nagyon apró. A lényeg hogy olyan dolgokat egyél, ami apró, pici térfogatú, de nagy kcal tartalmú! Ilyenek az olajos magvak, ill. öntetek. Remélem jobban leszel. Én még mindig küzdök magammal... küzdeni is fogok, és te is, mert ez egy k*rva nagy harc sztem te is tudod. és le kell gyõznöd magad, nem számít, mennyi idõ alatt. mert sz*rul hiszi mindenki aki annak a híve hogy "dugjuk be a kórházba, hízlaljuk fel + 15 kg-al, aztán jobban lesz". tévednek. ha kijönne az illetõ a kórházból, ismét lefogyna, mert a lelkében nem történne változás; ugyanúgy beteg akarna maradni, és visszafogyna. ezért kell, hogy a lelkedben történjen meg egy változás, ami elindítja azt a folyamatot, hogy ismét tudj enni, és a hízást. Nem baj, ha eleinte csak egy fél péksüti megy. Nem baj, ha eleinte még cukros dolgokat sem bírsz enni. Egyél komplex ch-t: barnarizst, tk kenyeret, stb.
hány kiló vagy pontosan ? simán lehetne 15kg-ot felszedned magadra. de azt se egybõl. szép fokozatosan hogy aztán ne ess vissza megint ilyenre . sok sikert :)
A kérdező hozzászólása: egy 2dl-es poharat töltök tele kölhn nagyszemû zabpehellyel és ezt fõzöm meg kásának-nem tudom hogy ez hány dkg rizsbõl pedig a felét+vegeta szóval 1 dl de ezt se tudom hogy mennyi dkg amiket írtam annyit eszek 1 éve kb nem voltam orvosnál eleinte futottam, súlyzósztam, tornáztam csak aztán kiálltak a csonjaim, meg a bordáim, és már fájt hogy a szõnyegen lábat emeltem mert szúrt ezért most csak szobabiciklizek napi 1 órát +séta, házimunka ennyi a mozgásom
de ugye növeled az adagokat? mert ez a te esetedbe kevés, szoktál enni édességet? vagy nem kivánod? mióta nincs meg? voltál már nõgyógyásznál? koplalásod alatt sportoltál is v csak keveset ettél? kicsit sok a kérdés de válaszolj rájuk légyszi. :)
öhömm. tömegnövelõ étrendre linkelek egy kész tervet, hogy lásd mit értek ez alatt, csak úgy a mennyiségekrõl. szükséges energia és tápanyag kalkulátor meg: http://orvosilexikon.hu/wrap.php?file=dcc.html
hmm.. nagyon sokan írtak. ha van még kapacitásod olvasgatni, Achillesz röviden leírta a lényeget. gondolom élnél stb. célszerû lenne fehérjedúsan és pár100kcal plusz energiával táplálkoznod a szükségleteid felett. ez lehet akár 500kcal is luszba, eleinte nem fog menni ennyi. és mellette edzés. ha van pénzed akkor jó kaja, pl. csirkemell, rizs, és amíg nem tudsz "zabálni" addig táplálékkiegészítõ vitaminok miatt. amikor már hozzászoktál, hogy eszel, akkor zöldégek is, de úgyis tél jön, én a helyedben (ha anyagilag megengedhetõ) vitamin és tömegnövelõ készítményeket beiktatnék, mint speciális élelmiszerek.
utolsó: mi volt a cime a mûsornak, érdekelne?! Kérdezõ: :( annyira sajnálom...letudod irni a történetedet h h fajulhatott idáig? :S
Szia! Nagyon nagyon vékony vagy. Sürgõsen kell valamit tenned. Azért akartál lefogyni, hogy jól érezd magad gondolom, de te is láthatod, hogy ez a test nem egy szép nõi test. Felszedhetsz simán 10-15 kilót, és akkor jól fogsz kinézni. Pont a napokban láttam a tv-ben egy anorexiásokról szóló mûsort, és hát még nézni is borzasztó volt. Egyik anyukának teljesen tönkre ment az élete, mert a lánya meghalt emiatt. Õ megpróbált mindent megtenni, de sajnos kevés volt hozzá. Mindenképp haladás, hogy felismerted, hogy híznod kell, remélem sikerül meggyógyulnod. Arra figyelj, hogy ne hirtelen akarj 10 kilókat hízni. Minden nap egy kicsivel többet egyél, amíg el nem jutsz egy normális ételmennyiség elfogyásztásához egy nap. Azt tartsd és nem lesz baj.
77%-os vagyok, tapasztalatból írok. Az orvosról meg annyit, h mikor elmentem hozzá, idézem: "egyen banánt és madártejet". Ennyi volt a baromi nagy tanácsa. A pszichiáter sem érti, h fáj a gyomrom a zsírostól, meg rosszul vagyok. Itthon is roborálnának, ha hagynám. De nem hagyom, mert zsíros-édes sz.rokkal tömnének, amitõl csak hánynék. Én most azt eszem, amit megkívánok - többnyire tejtermék, v tejcsoki (imádom), sajt, sajtkrém, gyümölcs. :) A zsírosat pl. próbálom teljesen kiiktatni az étrendembõl, mert nem igazán bírom még megemészteni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat mostani étrendem én állítottam össze reggelire egy tál zabpelyhet eszek joghruttal és gyümölccsel tízórai 2 szelet tk kenyeret valami felvágottal-csirke, pulykasonka-+sajtot eszek és hozzá zöldség ebédre eszek levest meg másodikat is(ami van itthon) ezek fõzelékek, hús, hal, tojás, fõtt krumpli, rizs és egytálételek de nem ilyen zsírban tocsogók uzsonnára meg tízórai is eszek gyümölcsöket 3-4 alma, szilva, körte mindig változó vacsorára meg sok zöldség, gyümölcs és túró vagy joghurt
10-15 kilót kell híznod, mindegképpen. Viszont ne halgass a többiekre! Nem chipset csokit meg mindenflée egészségtelen ételt kell enned!! Teljes káosz lehet az emésztõrendszered, ha ilyenek beviszel hirtelen, az nagyon nem lesz jó! Ne halhass itt senkire az étrendeddel kapcsolatban, sok okoskodó jár ide, de igazából aki nem ért ehhez, az tényleg többet árthat mint használ. Menj orvoshoz, õ szépen el fog neked modnani mindent, ír neked étrendet, szóval áletlenül se az itt lévõkre hallgass. (ezzel nem megbántani akartam senkit, de higyjétek el hogy egy anorexiás szervezete borzasztó gyenge, ezt ovossal kell végigcsinálnia)
Szia! Szerintem hízz legalább 15kgot de 10 az alsó határ..Eleinte egyél nyugodtan chipset csokit, hízlaló kajákat, majd térj át egy egészséges de még mindig , , hízlaló" étrendre
20kg
Szerintem sûrûn járj lagziba, ott jókat lehet enni. ☺
Az étrended pedig tök jó, ne kezdj el oldalszalonnát meg péksüteményt zabálni, mert csak rosszul leszel - tapasztalat. Nekem most van az, h megeszek egy vajas májkrémes kenyeret (vékony szelet), aztán majd meghalok, annyira fáj a gyomrom tõle. Fõzelékek, joghurt, puding, szendvicsre reszelt sajt (meg mindenhez, amihez illik) natúr húsok. Zöldség-gyümölcs mézzel, dióval, vagy tejszínhabbal. Kakaó, mézes tej. Mákos/diós guba, tejbegríz, tejberizs. Fõtt krumpli krémsajttal, krumplipüré, rizs tejszínes öntettel... a lényeg, h könnyen emészthetõ legyen és ne tocsogjon a zsírban, de mégis plusz kcalt vigyél be.
Esetleg ihatsz nutridrinket kiegészítésként
A kérdező hozzászólása: nálam az édesség: deit, apenta duo cukor nélkül, tea, kávé édesítõvel, gyümölcsök fahéjjal túró fahéjjal/gyümölccsel és/vagy kis édesítõ natur joghurt gyümölccsel korpovit keksz natur joghurttal, kefírrel és vagy kis diétás lekvárral, de ez nagyon ritka vagy 1 tk mézzel zabkása gyümölccsel, édesítõvel ez az össz nasim amiket szoktam enni, de ezt se túl sûrûrn havi szint kb 1 kivéve a zabkását csak édesítõ nélkül helyette gyümölcs
na most a kérdés, pl. hogy Te miért nem eszel cukrot az édes ízért?
A legjobb az volna, ha szakembert keresnél fel, de én nem orvost, hanem egy dietetikust ajánlanék neked. Sokkal nagyobb szakértelme van ilyen témában mint egy orvosnak, ezt határozottan hidd el nekem. Így egészéges külsõ mellett a szervezeted is egészséges lesz.
Szerintem már sajnos orvosi eset vagy , magadtól, nem fogsz tudni hízni.Az ilyen eseteknél a számarányok eszt mutasák, minimum10 kg felkellene szedned, de keres mindenkép egy orvost.
Hátt figyelj én egy vad idegen ember vagyok. Ez csak az én véleményem. De szerintem nagyon sovány vagy kellene még legaláb 15kg. De nem tudom hány kg vagy most de én nekem az ijen 60, 65 kg ig kellene szerintem hiznod! Most nem sértésnek de tullságosan is sovány vagy!!!
Szegénykém! Nagyon bízom benne, hogy meggyógyulsz!
Húúh. Elég brutálisan nézel ki. De 17 éves vagy. Nem hiszem el, hogy a szüleid nem vették észre, hogy 75rõl 40 kg-ra fogytál. Engem anyukám már akkor elakart vinni orvoshoz, mikor kb 57-58 kg voltam (szintén 75 kg voltam fogyókúra kezdetén, most pedig 55 vagyok), szintén 165 cm-hez, mert azt hitte anorexiás vagyok. Nem vették észre, hogy nem ettél?? :O Milyen szüleid vannak, már bocsáss meg.. Amúgy durván 10 kilót kéne híznod. Azt meg még megértem, hogy fokozatosan tudsz csak visszaállni a normál étkezésre, de könyörgöm! Miért abonettet, csirkemellsonkát, párolt zöldségeket és zabpehelyt eszel, mikor azok fogyis kaják? Helyette ehetnél rendes kenyeret, rendes felvágottat, és müzlit, vagy gabonapelyhet. Valamint a cukorhoz, mint édesítõhöz is visszaszokhatnál.
Kajak ne sértõdj meg nem szívózásból mondtam. De egyébként amit leírtál ez az abonett meg joghurt meg 2 szelet slusszpapír vékonyságú sonka.. ez így mi ? plusz elmondanám h elég zsíros vagy, igen ! Látom a képeken, mint a kifutómodellek, hulla vékonyak de mikor mennek a kifutón remeg kezük seggük lábuk mindenük, kõ keményen zsírosak. Sportolnod kell, minõségi táplálékot bevinned a szervezetedbe, és ezzel egyetemben felpörgeted az anyagcserédet ami meg hozza majd az étvágyadat. És ezzel egyetemben felejtsd el az abonettet meg joghurtot meg ezeket a hülyeségeket. egyél minõségit.
Ne sértõdj meg de esküszöm nem tudom el dönteni hogy melyik nemet erõsíted, bár ránézésre srácot tippelnék.
1. utálok ítéletet mondani. 2. lehet hogy segítek vele, ha mégis megpróbálok.. - amit leírtál, jó is meg nem is. egy fogyózó embernek pl. lehet hogy jó lenne, bár fehérje szegény. - neked nem tömeget kéne felszedned? mert ehhez nem jó.
A kérdező hozzászólása: igazából az a baj hogy nem is tudom megitélni, hogy jó e amiket eszek pl ma ezeket ettem reggelire egy danone zsírszegény natur joghurtot 140grammos és hozzá egy ilyen zöldfûszeres abonett snack ami 60kcal volt tízóraira ettem 2 szelet súlybarát graham kenyeret+2szelet pulykasonkát, 1db paradicsomot, 1 db kápai paprikát és pár szelet kígyóuborkát 1 felé ettem egy nagy zöld almát ebédre (3 felé) ettem 3-4 nagy evõkanál párolt tököt+pulyka-sertés-sonka-hagyma-savanyú uborkás ilyen tokányszerûséget, de nem zsíros hanem simán vízben párolva volt+1-2 kis kanál olajon volt a hagyma pirítva meg ettem 3db paradicsomot vacsorára ettem 6-6 paradicsomot-paprikát 5 szelet paprikás pulykasonkát és mustárt
csak azért válaszolok, mert az én ötletem lett inkompetensnek beállítva. egy éhezõ, de vélhetõen nem éhhalál szélén álló embert úgy tömegelnék fel 2-3-6 kilóval, hogy ne legyenek szervi mûködési problémái, mert tudtommal a kritikusan alacsony testzsír SEMMINEK nem tesz jót! növelni a testet pedig igen, zabálással lehet. 4000+kcal elfogyasztását épp ésszel nem lehet, csak ha falhoz vágod a húst, megütöd, és felfalod. vagy nem, lényeg, hogy betolja, sokat, amíg valamiféle egészségesebb szintig fel nem tölti a szervezete tartalékait.
Nem jó, ha elkezdesz zabálni, mert könnyen átcsaphat a dolog bulimiába. Valami oka biztos volt, hogy így átvette a hatalmat feletted az anorexia, ezt kéne orvosolnod, hogy tényleg meggyógyulj (az éhezés viszont nem segít ebben, sõt). Próbálj meg 2000 kcal körül enni egy nap, de lehetõleg ne csupa szemetet, és oszd be egy napra. Nagyon nehéz anorexia után megtalálni az arany középutat, tapasztalatból mondom. Sok sikert.
na, ez pl. jó. én hivatalosan is beteg vagyok... hagyd a cukor pótlására szánt dolgokat, és esetleg kezdj el zabálni! mielõtt/közben izomzatot építesz, nem fog ártani alaból egy kis zsír felvétele!! amit korábban írtál "étrend" cukorpótló sz.arokat tartalmaz, és ha jól emlékszem koránt sem volt dús (és talán teljes értékû sem) ejnye bejnye lesz!
A kérdező hozzászólása: köszönöm áhh nem, ha ezt megtudnák itthon, jobb bele se gondolni nincs semmi bajom, majd helyrejövök erõs a szervezetem, már arra sem emlékszem mikor voltam utoljára beteg:)
Amit eszel az nem szakértõi szemmel nézve jó, de ha nem is hallgatsz rám még egyszer leírom hogy el kell menned legalább egy általános kivizsgálásra, az is lehet hogy valami komolyabb bajod van, a szívizmaid károsodhattak, lehet hogy meddõ is vagy és egyéb ilyen dolgok..ez nem játék..
Én is hasonlóan nézek ki, már kerekebb a seggem, ennyi. Nagyon durva, sajnállak. Próbálj egészségesen étkezni, nagyobb kcal tartalmú kajákat. Dúsíts zsírosabb tejföllel, tejjel, tejszínnel, magvakat egyél. Édes dolgokat is ehetsz, de ne csak azt. Az amúgy alacsony kcaltartalmú gyümölcsöt turbózd fel mézzel, a tejbe is mehet méz. Egyszerre keveset egyél, és fejben döntsd el, h nem baj, ha hízol. Ja, és egyelõre ne sportolj, menstruálsz még? Kizárt. Addig ne nagyon mozogj intenzíven, míg 2-3 normális mensid nem volt. Elõbb most a peteérés a lényeg, amihez kell zsírt felszedned. Utána már mehet akár a futkosósabb sport is, addig semmiképp sem! Hajrá!

A genetikai uh- szerint a mensi szerinti számolástól 1 héttel fiatalabb volt a babám, és én eddig innen mentem tovább most voltunk megint és megint egy héttel fiatalabb akkor most mi van? Most akkor hány hetes vagyok?

melyik a jobb a mensi vagy az uh szetrinti számolás?a szülés szempontjából?

Legjobb válasz: sokszor van eltérés. ne aggódj. az uh szerint számolj! senki nem tudja pontosan megmondani, hogy mikor volt a fogantatás. az uh biztosabb.

sokszor van eltérés. ne aggódj. az uh szerint számolj! senki nem tudja pontosan megmondani, hogy mikor volt a fogantatás. az uh biztosabb.
én is így vagyok, ahogy írtad. az uh szerint számolok.
A feleségem nõgyógyásza egy dolgot mondott. "Egy a lényeg, dinamikus és folyamatos legyen a fejlõdés". Mivel nem biztos, hogy szabályosak voltak a ciklusaid, és a beágyazódás se 2 perc, ezért talán az uh szerinti pontosabb, hisz azt sok ezer terhesség átlagából számították ki. De az is lehet, hogy egy hangyányival kisebb most a kis pocaklakó de még akkor is lehet belõle kosaras:)
A megint egy hét eltérést úgy érted, hogy a naptárhoz képest már mínusz két hét???Azért ez nem lesz jó omen.De ha továbbra is tartja az egyhetes eltérést az nem gáz.Talán errõl beszélned kellene egy dokival, vagy a védõnõddel. Nos, az én kis békámmal is ugyanez a helyzet.A második trimeszter elején egy hét eltérése volt, míg az elsõben az adott hétnek megfelelõ méretekkel rendelkezett.Most voltunk a 30 hetes UHn és kiderült, hogy szép nagy a kispocak, már majdnem 31 hetes méreteknek megfelelõ, pedig csak 30 hét és 1 naposak voltunk.A vizsgálatokra járj a naptár szerint.A szülés idõpontja szempontjából úgyis a 36. heti UH lesz a mérvadó.
na szoval nekem minden uh 1-2 hét eltérést mutat.semmi baj a babáddal sajnos ez elõ fordul.van egy olyan az uh-on hogy bpd érték nézd meg hogy mennyi menj fel a baba szoba oldalra nézd meg szerinted hány hetes vagy és nezd hozzá a bpd értéket.ha eltérést találsz nem baj.én sem tudom hány hetes vagyok 30 vagy 32?de ne aggodj.és a szülés idõpontját a mensihez számolják.remélem tudtam segiteni

Ma voltam laboron, a HCG szintem 25mIU/ml feletti volt, tehát, pozitív. Pénteken is voltam, akkor is ez volt az eredmény. Akkor most valószínű, hogy nem vagyok terhes, hiszen nem nőt a HCG szint?

Legjobb válasz: A HCG-nek ketnaponta minimum duplazodnia kell a verben. Ha nem valtozott, lehet, h megallt a dolog :(((( A dokid mint mond?

A HCG-nek ketnaponta minimum duplazodnia kell a verben. Ha nem valtozott, lehet, h megallt a dolog :(((( A dokid mint mond?
A kérdező hozzászólása: igen, ettõl féltem:-((( a dokival sajna csak holnap találkozom. azért köszi.
azért ne add fel, hátha te kivétel vagy, ugyanis létezik olyan, hogy valakinek lassabban nõ a hcg-szintje... szorítok!

Most voltam fodrásznál és szilikonos samponnal mosta meg a hajam közben én már fél éve szilikonmentessel mosom. Most akkor visszakerült ez a bevonat?

Mindig a lehetõ legkíméletesebben bontom le a hajam de most tepte rendesen. Nagyon meg vagyok ijedve ráadásul tök forró volt a hajszáríto.:( valami pakolással lehet rajta segiteni? Amugy növesztem.

Legjobb válasz: Én a helyedben elvittem volna a saját samponomat. A hajtépés és forró levegõs hajszáritás megint csak olyan, amiért szólni kellett volna. Azért ne ess kétségbe, egy alkalom nem tett benne kárt. Ha mégis aggódsz, lehet venni tisztitósampont, ami leszedi a szilikonmaradványokat.

Én a helyedben elvittem volna a saját samponomat. A hajtépés és forró levegõs hajszáritás megint csak olyan, amiért szólni kellett volna. Azért ne ess kétségbe, egy alkalom nem tett benne kárt. Ha mégis aggódsz, lehet venni tisztitósampont, ami leszedi a szilikonmaradványokat.
jézusom de buta vagy
A kérdező hozzászólása: Elsõnek köszönöm. Második: bocs hogy aggódom a hajamért, nem tudom milyen indíttatásból hánytad ide nekem ezt a mondatot mindenesetre hidegen hagy...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nyugodj meg egy hajmosástól nem maradt rajta annyi szilikon, hogy ne tudd leszedni a következõ szilikonmentes samponoddal, sõtt talán semmi nem is maradt, illetve egy hajszárítás meg sem kottyan a hajadnak. A szilikon nem valami lekaraprhatatlan méreganyag, védõrétegete ad a hajnak, hogyan fel lehet vinni úgy le is szedni, nekem pl pár heti hajmosás alatt lejött a szilikon pedig kicsi korom óta olyan samponnal mostam. Rögtön észrevettem , mert a hajam vékony volt és száraz, kezelhetetleb. Azért tértem át szilikonmentesre mert szerettem volna ha hamarabb nõne a hajam, namármost tényleg hamarabb nõtt, mert nem zárta el a szilikon a fejbõrt viszont a hajam többi részének kifejezetten kelett a szilikon mert nagyon vékonyszálú. Bármilyen zsilikonos balzsammal kentem is a hajvégeimet, bármennyit hagytam rajta, a zsilikonmentes sampon mindet leszedte a következõ hajmosásnál. Mikor visszatértem full szilikonos ápolásra is kelett fél hónap mire megint visszaszerezte a hajam azt a szilikonréteget. Bocsi hogy ilyen hosszú lett, csak lásd, hogy nem lehet olyan könnyen visszavinni azt a réteget rá mint hinnék egyesek.

Ha 2 évesen 86 cm voltam, akkor leszek 172 centi, ha most 17 évesen vagyok 163-167-ig nem tudom pontosan mennyi?

Legjobb válasz: Tudjátok,mert állítólag amilyen magas voltam 2 évesen,azt kell megszorozni 2-vel.

A kérdező hozzászólása: Tudjátok, mert állítólag amilyen magas voltam 2 évesen, azt kell megszorozni 2-vel.
Nem mértem magam minden nap..nem tudom :) ha 163 centi vagy szinte kizártnak tartom hogy még 9 centit fog nõni a magasságod. Ha 167 centi vagy még egy pici esély van rá. ( Nem sok)
A kérdező hozzászólása: de te 17 éves korod elõtt folyamtosan nõttél, ugye?
ez már egyáltalán nem biztos! lehet nõsz még pár centit de az is lehet hogy nem nõsz már semennyit. 17 éves koromban elértem én is a maximális testmagasságot.
A kérdező hozzászólása: és mi állíthatja meg a növekedést?
Igen, lehetsz 172 cm is, ha addig nem állsz meg a növésben. Ez egy mindenkire érvényes szabály.
A kérdező hozzászólása: Szóval, hülyeséget kérdeztem, azért nem válaszol senki?Mi a baj ezzel a kérdéssel, ezt nem én találtam ki, én csak megkérdeztem, hogy lehetek e akkora.
A kérdező hozzászólása: Ez nekem nagyon fontos.
A kérdező hozzászólása: Most leszek vagy nem?Tudom, hogy nem tudjátok pontosan, de én arra vagyok kíváncsi, hogy lehetséges e, vagy mennyi esély van rá van vagy nincs
Lehet van benne valami, bár biztos nem jön be mindenkinek. Én 90-92 cm voltam két éves koromban, most vagyok 168 cm tizenkét évesen, én eddig egyenletesen nõttem 7-8 cmt, és eddig ebben az évben is követtem ezt. De a te szervezeted más, lehet még nõsz pár centit, talán leszel 172 felett is, de ezt nem lehet így megmondani.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!