Találatok a következő kifejezésre: Most volt hete, (695 db)

Volt nálatok is nem eszek időszak? 1, 5 éves a kisfiam.1 hete alig eszik, válogat. Joghurtot enne mindég, alig birok beletuszkolni pár falat normális kaját. Igaz most volt beteg is, már kezd jobban enni, de néha kiakaszt, hogy mit enne meg.

Legjobb válasz: Ne erõltess bele semmit,és ne hagyd válogatni. Ha a joghurtot megeszi,akkor azt adj neki. Valószínûleg most ez hiányzik a szervezetének. A babák immunrendszere még jó,tudják mire van szüksége a szervezetüknek. Pár hét múlva eszik majd mást is.

Ne erõltess bele semmit, és ne hagyd válogatni. Ha a joghurtot megeszi, akkor azt adj neki. Valószínûleg most ez hiányzik a szervezetének. A babák immunrendszere még jó, tudják mire van szüksége a szervezetüknek. Pár hét múlva eszik majd mást is.
Nekem június végétõl augusztus közepéig csinálta (14-16 hós volt). Beteg is volt, meleg is volt, alig tudtam valamit belediktálni (a joghurton kívül). Akkor azt mondta a doktornõ, hogy ebben a korban (1, 5 éves kor körül) szoktak ilyet csinálni.
Kisfiam ugyan így volt. Csak nekünk a fog is közrejátszott, 8 foga jött egyszerre. Nálunk is csak joghurt, meg a dinnye amit megevett. Hûsítette az ínyét.

A kisfiam most volt 6 hetes. Születési súlya 2670 gramm volt, a 36. héten született. Nektek mennyit hízott a babátok, hasonló indulási feltételekkel?

A múlt héten 480 grammot, el?tte 350-et, azel?tt meg 330-at hízott hetente. Jóval többet eszik meg, mint amennyi az adagja lenne (csak szopi, anyatej),6x eszik naponta. A gyerekorvos szerint nagyon sok ez a heti súlygyarapodás, azt ajánlotta, inkább babavizet is adjak neki, ne egyen annyi anyatejet, meg hogy csak 5x etessem naponta. De nagyon szeret enni! Mit tegyek??

Legjobb válasz: Szia! Az én kislányom is 36 hétre született 2500g/45cm-rel. Pontosat most nem tudok mondani, de arra emlékszem, hogy nekünk anno a havi!! 600g hízást sokallotta a(z azóta szerencsére nyugdíjas) védõnõ. Én nem tettem semmit, igény szerint szopizott továbbra is, mostanra meg kifejezetten rossz evõ lett belõle, pedig sosem tömtem. :-) Ahogy elkezd mozogni (forogni, kúszni, mászni), nem gyarapszik majd annyit. 20 hós kislány anyukája

Szia! Az én kislányom is 36 hétre született 2500g/45cm-rel. Pontosat most nem tudok mondani, de arra emlékszem, hogy nekünk anno a havi!! 600g hízást sokallotta a(z azóta szerencsére nyugdíjas) védõnõ. Én nem tettem semmit, igény szerint szopizott továbbra is, mostanra meg kifejezetten rossz evõ lett belõle, pedig sosem tömtem. :-) Ahogy elkezd mozogni (forogni, kúszni, mászni), nem gyarapszik majd annyit. 20 hós kislány anyukája
Neeee!! Nagyon jól hízik, hidd el lelassul ha itt az ideje! 2900 születtünk, 300g alatt sosem híztunk, csak mostanában, most 7900g 5.5 hós. Volt, hogy 450g volt egy héten. A babád nagyon jól tudja mit csinál és nagyon jól csinálja. Te meg keress máik dokit szerintem...:-S Ilyet épeszû ember nem tanácsol koraszülött kisbabának!
Ne halgass a dokira.Az én kislányom 2500g született, 2400g volt mikor kiengedtek.Õ is állandóan evett, sokszor óránként.Õ is hasonloan hizott minden héten.Most 4 hós, 6 kiló, és most is imád enni, igény szerint szopik. Szerintem ne éheztesd, tudja õ mennyit kell ennie.
Nehogy éheztesd már! Az én lányom 2850-nel született és ilyen eredményeket produkált, a doktornõnk pedig megpaskolta a hátát milyen ügyes és egészséges.Egy idõ után úgyis megcsappan ez a növekedési tendencia.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

A legutóbbi menstruációm végén olyan utolsó 1-2 napban barna folyásom volt. Most egy hét után volt egy enyhe vérzésem, nem sokáig tartott meg is lepődtem / ijedtem, ez lehet a terhesség oka/jele?

Körülbelül 4 napja egymást követő napon,először egy éjszaka arra keltem,hogy irtózatos görcs van az alhasamon,majd ez elmúlt. Aztán másnap követő este együtt voltam barátommal,volt egy enyhe fájdalom a hasamba együttlét közben,de nem tulajdonítottam nagy gondot rá.Viszont után rá egy kis idő múlva olyan szinten fájt hogy nem tudtam csak összegörnyedve menni,de akkor is minden egyes lépés megerőltetés volt,mert minden egyes lépésnél hatalmas fájdalom vonult végig a testemen ,de leginkább az alhasamon.Azóta is van enyhe fájdalom benne,de azt inkább annak is tulajdonítom,hogy magas fehérvérsejt volt a vizeletemben ,tehát bakteriális fertőzés és a miatt fáj. Tervezem a nő doki látogatást,de azért kíváncsi vagyok a ti véleményetekre. De a fent megemlített kérdésem ezektől az infóktól eltekintve lehetek terhes?

Legjobb válasz: Szia:)nekem ugyan így volt.3 napig volt vérzésem ebbõl 1 nap véreztem 2 nap pecsételtem 3 nap barnáztam.A vérzésem elsõ napjától számolva a 10 napon elkezdtem vérezgetni hol rózsaszín,piros,barna ez kb 5 napig tartott,de csak pecsételõsen,elég volt a tisztasági.Lehet,hogy középidõs vérzés volt nem tudom.Én is babát szeretnék és most én is kiváncsi vagyok,hogy mi is van.De szerintem ettõl még simán lehetsz babás.

Szia:) nekem ugyan így volt.3 napig volt vérzésem ebbõl 1 nap véreztem 2 nap pecsételtem 3 nap barnáztam.A vérzésem elsõ napjától számolva a 10 napon elkezdtem vérezgetni hol rózsaszín, piros, barna ez kb 5 napig tartott, de csak pecsételõsen, elég volt a tisztasági.Lehet, hogy középidõs vérzés volt nem tudom.Én is babát szeretnék és most én is kiváncsi vagyok, hogy mi is van.De szerintem ettõl még simán lehetsz babás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod.Szeretném egyébként a babát, de nem akarok nagyon rágörcsölni, és mostanában nem is tettem, meglehet hogy így hálálja meg a szervezetem, hogy megajándékozz egy babával.Persze meglehet, hogy egyéb oka van, de ez majd kedden kiderül, ugyan is akkor látogatom a nõdokimat :-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok ! Nahm voltam nõdikánál és semmit nem tudott mondani az orvos vérvételre küldött HCG szint mérésre !! Már 5 napja vérzek de mostanában inkább barna mintsem rendes vér .... Ha a nõdoki sem talált "tapintható magyarázatot" a gondomra, akkor valószínû, h terhes lehetek ? Végül is a HCG szintbõl kiderülhet, amire holnap kell mennem . Kedves válaszoló ! Neked aazóta sikerült kiderítened valamit ? :-)
Szia! Majd ha tudod a válasz légyszi írd meg mert érdekel:) Szurkolok!!:) 30hkm
A kérdező hozzászólása: Hát sziasztok! Elég hosszú és rossz szakaszon vagyok túl. Ugyan is ahogy írtam volt , múlt hét szerdán kellett volna mennem vér vételre kiderüljön, mi bajom... csak hogy reggel iszonyat nagy hányingerrel és hasfájdalommal kezdõdött és ezúttal el sem múlt a fájdalom.Olyan szintû fájdalom és feszülés volt a hasamba, hogy egy lépés több percbe került :S Aztán lefeküdtem pihenni és sokszor indultam el fájdalom csillapító után , de útközben azt éreztem, hogy kiakar menni belõlem az élet. Aztán olyan fél 3 körül járhatott mikor felkeltem és ismét hatalmas nagy hányinger és mire úgy éreztem minden kijön beszédültem és anyum szerint mint hó olyan fehér lettem a szám is elzsibadtak a végtagjaim és iszonyat szarul voltam ájulás közelben. Majd anyumék szóltak mentõsöknek mert annyira nem voltam magamnál, így egy roham mentõ vitt sûrgõsségire ahol több vér és vizelet vétel után kiderült, hogy terhes vagyok. Majd még aznap rengeteg vizsgálta ultrahang után kiderült, hogy mind ez méhen kívüli, szóval maradtam kórházba. Másnap várt egy hüvely ultra hang ahol az is kiderült, hogy egy hatalmas vérömleny is volt a hasamba és egy olyan 4 centis átmérõjû ciszta is társult hozzá így csütörtök reggel , egybõl elsõ vizit után 8 környékén vittek is sürgõsséggel mûteni.Így az lett az eredménye hogy a jobb oldali petevezetéket eltávolították mivel a baba oda volt rátapadva, ami kb 3 hetes környékén járt.Nagy trauma ért ezzel hogy 4 év után egyszer sikerül és ezzel el is veszítem :'(( Ma jöhettem haza és csütörtök varrat szedés!! Szigorú tiltásom van nemi aktushoz úgy kb 2-3 hónapig mivel belsõ varratom is van a külsõn kívül. És ezután nagyon nagyott csökkent az önbizalmam a párommal kapcsolatban és nagyon félek, hogy elveszítem , minden este sírva alszom el ezután a dolog után :-(((8
A kérdező hozzászólása: .... a vér az kezdett szét szivárogni is a hasamba és a levegõ vétel is igen nehezen ment egy mondat végigmondása is hatalmas erõlködéssel sikerült, mivel fulladoztam , így életmentõ mûtétet hajtottak végre rajta!!! De örülök azért hogy vége és minden rendben van , még ha a kis babára nem volt esély hogy meglegyen :-(( mindez 22 évesen kellett hogy átéljek ... iszonyat nagy fájdalom van rajta és lesz is sokáig ...

Het es fel honapos kislanyom decemberben het kilos volt (akkor ot honaposan), most pedig het es fel.3150-el szuletett, jo ez igy?

Legjobb válasz: Szia! A gyerekek nem azonos mértékben, nem minden területen gyarapodnak folyamatosan. Lehet, hogy most épp hosszban fejlõdött. Lehet, hogy agyban. Lehet, hogy gyomorban -ez alatt azt értem, hogy a kora alapján valószínûnek tartom, hogy az elmúlt 2-2 és fél hónapban több új ételféleséget is bevezettetek, ezeket mind meg kellett szoknia. Ha, így ismeretlenül elfogadsz egy tanácsot - amíg a kislányod jókedélyû, eszik-iszik, alszik, játszik, mozog rendesen, addig ne aggódj a kilók miatt. :) Jó ez így. :)

Szia! A gyerekek nem azonos mértékben, nem minden területen gyarapodnak folyamatosan. Lehet, hogy most épp hosszban fejlõdött. Lehet, hogy agyban. Lehet, hogy gyomorban -ez alatt azt értem, hogy a kora alapján valószínûnek tartom, hogy az elmúlt 2-2 és fél hónapban több új ételféleséget is bevezettetek, ezeket mind meg kellett szoknia. Ha, így ismeretlenül elfogadsz egy tanácsot - amíg a kislányod jókedélyû, eszik-iszik, alszik, játszik, mozog rendesen, addig ne aggódj a kilók miatt. :) Jó ez így. :)
Igen, jó ez így.Ez teljesen normális.Ne aggódj.
A kicsi lányom 1kg 55dk született(koraszülött), most 6, 5hósan 5kg 35dk.Mindig változóan gyarapszik, van hogy 15 dk hízik hetente, de van hogy csak 3 dekát.És jókedélyû, játékos pici lányka!

Heti rendszerességgel volt szex párommal. Most 5. hete hogy nem volt szex távolsági okokból. és fájnak a golyóim (feszül). Mi ennek az oka? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Hallottál már az önkielégítésrõl? Egyébként pedig azért nem fájhat, mert nem szexeltél 5 hétig!Ott vmi más van! Felfázás, vagy vírusos megbetegedés!

Am meg ha sokáig tartogatod és már nagyon vágysz a dologra és oda kerül a sor, akk jóval hamarabb elmész, bár az élmény nagyobb lesz, de csak neked!
Hallottál már az önkielégítésrõl? Egyébként pedig azért nem fájhat, mert nem szexeltél 5 hétig!Ott vmi más van! Felfázás, vagy vírusos megbetegedés!
Hoki hiány! Én lány vagyok, de már nem egyszer hallottam ilyenrõl, nem mindenkinél fordul elõ, nálad pl. igen. Szerintem felesleges az önmegtartóztatás, fõleg, ha neked ilyen gondot is okoz. Verd ki és ne mond el a barátnõdnek, nem muszáj mindent elmondani a partnernek.
Verd ki rendszeresen.
Kétnaponta ömkielégíts, ha nem múlik el egy hét alatt, akkor urológus, mielõbb. Lehet oka a visszatartott nemi öröm is, de lehet felfázás, sérv, megeröltetés (pl. konditerem) és még egy csomó minden.
A kérdező hozzászólása: Barátnõmnek tartogatom az adagot :) megkért... Több kollégám is tartogatja és nekik is fáj... akkor most mire gyanakodjam? felfázás vagy hoki hiány? :)
Egyetértek az elõttem szólókkal! Milyen barátnõd van neked, hogy ilyenre kér? Tuti, hogy valami agybaja van. Én sosem kétem volna ilyet egyik barátomtól sem! (Sõt a páromat a múlt héten fizettem be erotikus masszázsra, azt mondta jó muri volt, megköszönte és szerelmeskedtünk egy hatalmasat. :) )
Telefonszex a barátnõddel? Szerintem belefér símán!
A kérdező hozzászólása: Hétfõn találkozom a barátnõmmel és még addig ki fogom bírni ha már megígértem neki, amúgy meg õ is ugyan úgy önmegtartóztatást fogadott.Hétfõn meg sexelünk egy hatalmasat:) Azt mondta ez volt az utolsó hogy ennyi ideig nem csináltunk semmit ... mert nem bír magával :)
ha fájnak a golyóid annak semmi köze az önmegtartóztatáshoz, inkább lehet felfázás vagy coli fertõzés. ez csak tévhit hogy az ondó túltengene, valójában lebomlik magától aztán majd ha kell akkor újratermelõdik.

2, 5 hónapos a kislányom kórházban vagyunk mert nem akar enni inni? 3 napig volt infúzión éjjel nappal. Most egy hét után úgy volt hogy kiengednek minket. Aztán ma reggel lemérték es azt mondták hogy nem mehetünk haza. Egy hét alatt 30 grammot hízott.

Volt már igy valaki? Mennünk kell kardiológiára mert azt mondták hogy az ilyen nemhízások mögött szokott lenni szív es érrendszeri betegség is. Kb 5 óránként hajlandó enni de csak 100 ml. Próbáltam kérni tàpszersûrítõt de azt nem akarják pedig jobban megeszi a sûrût. Ha volt igy valaki ilyen korban az írja már meg hogy mi segített vagy mit lehet szerintetek tenni ilyenkor. Elõre is köszönöm

Legjobb válasz: Mi hasonló cipõben jártunk, csak mi másfél hónaposan kerültünk kórházba. Az én babámnak a vizeletében e-coli baktériumot találtak, ettõl volt étvágytalan, bágyadt és túl jó alvó.

Mi hasonló cipõben jártunk, csak mi másfél hónaposan kerültünk kórházba. Az én babámnak a vizeletében e-coli baktériumot találtak, ettõl volt étvágytalan, bágyadt és túl jó alvó.
Az én kisfiam is hasonló volt, de nála nem tudtak a tejallergián kívül más magyarázatot találni (de 2 évesen kinõtte az allergiát), a mai napig nagyon picike (3 évesen 11 kiló és 92 cm), de mára kiderült, hogy valószínûleg autista, így meg lett a magyarázat. :(

Ma voltam a dokinal.141/70 volt a vernyomasom. Azt mondta mivel legutobb is magas volt most 2 hetig heti 2* menjek hogy ellenorizzek. Es ha nem lesz jobb goygyszert kell szednem. Nem lesz gond?

35 hetes vagyok es Angliaban lakunk.Es ha 2 heten nbelul megszulok a kislanyomnak nem lesz baja?Mivel hogy art neki a magas vernyomas.Vagy ha 37 hetesen folirjak megis a gyogyszert akkor mikkor kezd el hatni?Nem lehet a szulesnel gondunk?Nem szeretnek agyverzest kapni vagy neki nem lehet gondja?

Legjobb válasz: Ja és sokan vagyunk olyanok akiknek az orvosnál magasabb, nekem is volt kétszer is 160/80, és amúgy a 24 órás mérésen meg 115/60 as átlag jött ki.Erre akkor szedjek gyógyszert?A fehéköppeny szindróma sajnos van, de arra nem kell gyógyszer.

Ja és sokan vagyunk olyanok akiknek az orvosnál magasabb, nekem is volt kétszer is 160/80, és amúgy a 24 órás mérésen meg 115/60 as átlag jött ki.Erre akkor szedjek gyógyszert?A fehéköppeny szindróma sajnos van, de arra nem kell gyógyszer.
Szia!! Én pont tegnap voltam belgyógyásznál és 145/90 volt a vérnyomásom! Azt mondta a doki hogy kicsit gyorsan ver a szivem de nem baj elvégre ott a baba így nem baj.ÉS kihangsúlyozta! NE HOGY BEVEGYEK AKÁRMILYEN VÉRNYOMÁS CSÖKKENTÕT MERT AZ NAGY BAJ LENNE!!!!! Ne szedj semmit! Nyugi :) ! További boldog babavárást! :) 25 hetes vagyok.
2.vagyok! Közben elolvastam az 1.válaszoló által belinkelt cikket:( eléggé megrémültem :(! Remélem nincs bajom..
Nem tudom miért kell egymást rémisztgetni ilyen dolgokkal.Mindenki jár orvoshoz, és majd az eldönti hogy kinek mi a magas, és mi nem.Legalább egymást ne piszkáljuk ilyenekkel, hogy jajj mi lesz.Persze oda kell figyelni, de majd az orvos eldönti.

Hogy lehet visszaszoktatni hogy megint átaludja az éjszakát? Lányom 3 hónapig átaludta. Most 3 hete kell. Először csak egyszer most már van hogy kétszer is kell és eszik. Nemértem hogy eddig nem volt éhes vagy miért van ez? Mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Ha eddig aludt éjjel tehát nem volt éhes akkor most miért adsz neki enni.? Azzal hogy enni adtál neki éjjel rászoktattad az éjjeli kelésekre :(

Ha eddig aludt éjjel tehát nem volt éhes akkor most miért adsz neki enni.? Azzal hogy enni adtál neki éjjel rászoktattad az éjjeli kelésekre :(
Mekkora a lányod, és mikor mennyit eszik? Mármint délután, nem éjszaka.
Mekkora a kicsid? Mivel táplálod? Hol tart mozgásfejlõdésében?
A kérdező hozzászólása: 4 hónapos múlt. Anyatejes este tápot kap.
A kérdező hozzászólása: Musszály volt megetetnem mert csak ugy alszik vissza. Csak nem értem hogy egyszercsak mitõl van ez. És hogy lehetne visszaszoktatni.
Déltõl lafakvésig mikor, mit és mennyit eszik?
A kérdező hozzászólása: 2-3 szopi nem tudom mennyit. Este 8 kor 120 ml táp.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Most este ezt csináltam, felkelt 3 kor visszaaltattam evés nélkül aztán kelt 5 kor de akkor már adtam neki.
Érdekes, az én lányom pont fordítva mûködik. 6 hónapos koráig aludt mint a kisangyal. Volt olyan éjjel, hogy egyszer sem kelt. Leraktam 8-kor és reggel 9-kor ébredt. No, ezt most mintha elvágták volna. Felkel éjfélkor vagy kettõkor. Aztán 4-5 között. Nem tudom mi történt. Szinte kizártnak tartom, hogy éhes legyen, de mégis az, mert iszonyatos erõvel eszik. Azóta kezdõdött ez, amióta elkezdtük a hozzátáplálást.
Most ugy érted hogy az eggyutlét ota már volt menzid? Akkor nem valoszinu hogy terhes vagy:)
A kérdés, hogy terhes vagy-e? Vagy lehetsz-e? Van rá esély, a ciklusod minden napján, csak különbözõ esélyeket latolgatva!
A kérdező hozzászólása: azota mar megjött de furcsan erzem magam
A kérdező hozzászólása: igen azon gondolkodom hogy lehetek e terhes mivel csak 3 napig tartota menszim
Szerintem nemvagy de menj dokihoz hogy biztos legyen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!