Találatok a következő kifejezésre: Most vettem hogy (898 db)

Most vettem, hogy tetszik?

http://citysole.com/shoe_store/images/medium/318466-600-pro-..

Legjobb válasz: Nincs ezzel semmi baj, azt hordasz amit akarsz:)

Nincs ezzel semmi baj, azt hordasz amit akarsz:)
Ha megy a stílusodhoz, akkor hord csak nyugodtan :) Bár nem az én ízlésvilágom, de jó masszívak ezek a cipõk :) 18/L
sztem 19 évesen már kicsit öreg vagy ehhez. olyan 15-16 évesre tudom elképzelni
Szia, k jó! ...de tényleg. Nagyon bejön. HajDoktor
nekem bejönnek ezek a magasabb szárú sportcipõk. ha illik a stílusodhoz, akkor nagyon jól tetted, hogy megvetted, nem vagy hozzá idõs :D 18/L
jó lenne ha nem ilyen ocsmány színben vetted volna
õõm.. õszintén.. ? ronda.
tok jo!
nekem nem jön be az olyan fiú aki ilyet hord, de ha illik a stílusodhoz akkor mért ne hordhatnád? 21/L
bejön;)
jóóóóóó
Nekem nagyon tetszik, bár szerintem szürkés/zöldes /kékes árnyalatban jobb lenne, de csak azért mert nem szeretem a pirosat:) 16/L
nekem ezek a cipõk nem tetszenek
naggyon jó! komolyan, nekem baromira tetszik!
Szerintebb feszesebb nadrággal is tökéletes lenne!:) )
A kérdező hozzászólása: Nem is a 20:26-nak írtam az elõzõ kommentemet, hanem még az elõzõ oldalon valakinek... mindegy is. Amúgy még nem tudom, hogy milyen nadrággal hordjam, de valószínûleg valami feszesebbet választok.
Attól függ milyen nacival viseled. Ha passzos szárúval, akkor gáz, mert ez olyan nagyobb "pufibb" cipõnek tûnik, nem olyan kis vékony keskeny és az tök hülyén néz úgy ki, mint a miki egér.
wáá tökjóó *.* én mindig megnézem egy srácon, hogy milyen cipõje van, ez nekem nemtom miért, de fontos.de ez a cipõ jól néz ki. L/18
Szerintem nagyon szexi.Az én stílusomnak teljesen megfelel.Mennyi volt? Am még1X szerintem tök szép kiscsipõ:P
A kérdező hozzászólása: Sokat csal az elõzõ kép a színekben. Ez sokkal valódibb: http://www.othersidestore.hu/images/itemimages/90281.jpg
Miért kell leoltogatni a srácot. Szerintem nem rossz a cipellõ. Én 38 évesen is felvenném, ha a sportos-farmeros szerkómat veszem fel. (Jó, mondjuk én nem vagyok jó példa, mert nekem akkora egóm van, hogy lepereg rólam az ilyen "vedd már le, hú de ciki" stílusú szövegelés.)
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem értem azt, aki gyerekesnek gondolja, de megmondhatná, hogy miért. Abban egyetértek, hogy fiatalos, sportos darab, és én érzek benne vagányságot és egyediséget. Amúgy senkit nem fogok a továbbiakban sem lepontozni, mert a vélemények érdekelnek, hogy kb. lássam, mire számíthatok, ha felveszem utcára.
Nem rossz :) . 21/l
Nagyonjó(Y)
Nekem is(nem sokára 13£)
Szerintem nagyon jól néz ki!:) ) 18/L
20:26 vagyok, én pont azt mondtam, hogy 38 évesen is felvenném a megfelelõ ruházathoz.
lájk:D

SOS! Kislányomnak aki 8 hónapos Milupa Frutapat adtam tegnap és ma ebéd után. Tegnap vettem, meg se néztem csak most láttam hogy lejárt 6 napja! Lehet tőle baja?

felháborító az is hogy lejárt bébi ételt forgalmaznak.

Legjobb válasz: Ne aggódj, nem lesz baja, de a helyedben visszavinném ahol vetted. Az, hogy mikor jár le az csak egy jelölés. Attól, hogy valami mondjuk holnap lejár az nem fog egy pillanat alatt megromlani. Tudom most fel vagy háborodva, de ahol vetted ott is emberek dolgoznak és mint olyan tévedhetnek. Magamról tudom, hogy nem mindig veszi észre az eladó vagy épp a bolt tulaja, hogy valami lejárt, pedig elhiheted keményen büntetnek érte. Ezt csak azért írtam le, hogy ne rájuk haragudj.

Ne aggódj, nem lesz baja, de a helyedben visszavinném ahol vetted. Az, hogy mikor jár le az csak egy jelölés. Attól, hogy valami mondjuk holnap lejár az nem fog egy pillanat alatt megromlani. Tudom most fel vagy háborodva, de ahol vetted ott is emberek dolgoznak és mint olyan tévedhetnek. Magamról tudom, hogy nem mindig veszi észre az eladó vagy épp a bolt tulaja, hogy valami lejárt, pedig elhiheted keményen büntetnek érte. Ezt csak azért írtam le, hogy ne rájuk haragudj.
Ne aggódj, nem lesz tõle semmi baja. attól, hogy az van ráírva, hogy x ideig hozható forgalomba, nem jelenti, hogy másnap már meg is romlik. Néhány napig bõven fogyasztható...a kenyér is 1 napig adható el, de gondolom, azért még másnap megeszed... Azért máskor nézd meg picit jobban :)
A kérdező hozzászólása: Köszi leginkább magamra haragszom hogy miért nem néztem meg elöbb?????Reméle mhog nem lesz baj hiszen nem tejtermék csak gyümi.Megkostoltam nincs semmi mellék ize!Köszi
Hol vetted?
A kérdező hozzászólása: Zugló Bosnyák téri Dm ben vettem.

Veszek egy ps3-at használtan de attól félek hogy tele lesz adattal meg az előző felhasználó karakterjével meg mindennel. És hogy ki lehet ezeket törölni, vagy egy újraindítást csinálni hogy olyan legyen mintha most vettem volna?

Legjobb válasz: javítom azt akartam kérdezni a végén hogy és hogy ki lehet ezeket törölni vagy egy újraindítást csinálni hogy olyan legyen mintha most vettem volna ÚJJAN ? tehát úgy fogad mintha most kapcsolom be elösször

A kérdező hozzászólása: javítom azt akartam kérdezni a végén hogy és hogy ki lehet ezeket törölni vagy egy újraindítást csinálni hogy olyan legyen mintha most vettem volna ÚJJAN ? tehát úgy fogad mintha most kapcsolom be elösször
Az eladó valószínûleg már eleve úgy adja el, hogy a hdd formázva van. Ha mégse akkor a ps3 menüjébõl tudod formázni a merevlemezt. http://manuals.playstation.net/document/hu/ps3/current/setti.. Vagy kiveszed a hdd-t a ps-bõl átrakod a pc-be és ott formázod valamilyen fájlrendszerre. Ilyenkor kelleni fog egy pendrivera másolt ps3 firmware amit innen tölthetsz le: http://us.playstation.com/support/systemupdates/ps3/pc_updat.. A .pup fájlt az adathordozón létrehozott PS3 és azon belül az UPDATE mappába kell másolni.
A kérdező hozzászólása: Értem de ugy sokkal egyszerûbb hogy megkérem az eladó! :D

SOS! Most vettem észre, hogy tegnap nem vettem be a gyógyszerem! Most mit tegyek?

Esténként szoktam bevenni és az el?bb azt számoltam ki,hogy eggyel több van!Gyorsan beszedtem a mait,de nem tudom,hogy azt,ami kimaradt mikor kellene bevennem?

Legjobb válasz: Most már ne pótold. Azt a szemet egyszerûen nem veszed be. Egy hétig kiegészítõ védekezés javasolt ilyen esetben. De máskor azért nem árt, ha elolvasod a betegtájékoztatót, mielõtt gyógyszert kezdesz szedni, ha pedig már nem emlékszel, mit írt, akkor ilyenkor vedd el és olvasd el, mert ez le van benne írva. 20/L

Most már ne pótold. Azt a szemet egyszerûen nem veszed be. Egy hétig kiegészítõ védekezés javasolt ilyen esetben. De máskor azért nem árt, ha elolvasod a betegtájékoztatót, mielõtt gyógyszert kezdesz szedni, ha pedig már nem emlékszel, mit írt, akkor ilyenkor vedd el és olvasd el, mert ez le van benne írva. 20/L
vedd be mind a kettõt, és a levél végéig gumizzatok..
Ugyan már.. mindenképpen pótolni kell, akkor is, ha ez azt jelenti, hogy 2 szemet kell egyszerre bevenni!!
de a tájékoztatóban is irja, h pótolni a KIHAGYOTT tablettát, és folytatni a szedést.. ez a folytatni a szedést annyit jelent, h a többi tablettát is sorra beszedni. nem értem, hogy ebben mi a hülyeség, ha elsõre is ezt mondtam. de ez nyilván 2 bogyót jelent, hiszen a kihagyottat, és az aznapit.
A kérdező hozzászólása: Bevettem a tegnapit és a mait is. Igaz még van egy kis gyomoridegem, de lassan megnyugszom és talán aludni is sikerül majd.A gumit meg mindenképp használni fogjuk, igaz nem azzal terveztem a szilvesztert :) Még egyszer köszönöm mindenkinek!Pedig már azt hittem ilyen késõn senki sem fog válaszolni :)
nem baj, ez a szilveszter ilyen lesz.. inkabb, mint egy terhesség :)
A kérdező hozzászólása: Köszi még egyszer! :) És jó éjt mindenkinek!
De miért írtok neki ilyen hülyeséget, hogy ne pótolja? Rajta van a tájékoztatón, hogy ha kihagy egy szemet amint észrevette vegye be a kimaradt szemet, akkor is, ha ez két szem egyidejû bevételét jelenti. Akkor miért írjátok, hogy ne vegye be? Jobban tudjátok annál, aki kitalálta, és megírta a betegtájékoztatót vagy mi a rák? Nem hiszem, hogy nõgyógyász szakorvos, fogamzásgátló kutató mit tudom én milyen tudósok vagytok. Márpedig, akkor higgyen csak a tájékoztatónak, ne a ti hülyeségeteknek.
velem is ez volt a múltkor, én is este szoktam bevenni, de én reggel pótoltam azt amit kihagytam és este meg bevettem az aznapit. akkor az így nem jó?
utolsó kettõ, én azt irtam, hogy vegye be! és azt mondta valaki, hogy hülyesélgeket beszélek.. pedig a tájékoztatót is belinkeltem..
Én meg bocsánatot kérek, hogy azt írtam az elején, hogy ne vedd be, akkor még nem írtad, milyen fajtát szedsz, én pedig más fajtát szedek, és nekem nem ezt írja a betegtájékoztató, hanem azt, hogy már ne pótoljam, ha 12 órán kívül vagyok. De amellett, hogy azt írtam, ne szedd be, azt is megírtam, hogy olvasd el a betegtájékoztatót, mi a teendõ, bár a betegtájékoztatót a gyógyszer szedése elõtt el kellett volna már olvasni. Örülök, hogy sikerült rájönni a "megoldásra" :)
te mit szedsz utolsó?
Lindynette-t. Nekem ezt írja a betegtájékoztató: "Ha a drazsé bevétele nem történik meg a szokott idõben, úgy azt 12 órán belül pótolja. A következõ drazsét vegye be a szokott idõben. 12 órán túl a készítmény hatása csökkenhet. Ilyen esetben NE PÓTOLJA az elfelejtett drazsé(k) bevételét, hanem folytassa a drazsé szedését a megszokott módon. Az elkövetkezõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges. Ha a jelenlegi csomagban kevesebb, mint 7 drazsé van, akkor a következõ csomagban lévõ drazsék szedését gyógyszermentes idõszak közbeiktatása nélkül kezdje meg. Menstruációszerû vérzés csak a második csomagban lévõ drazsék bevételét követõen fog jelentkezni, addig azonban kisebb ú.n. köztivérzés elõfordulhat. Ha nem jelentkezik menstruációszerû vérzés a 2. csomagban lévõ drazsék bevételét követõen, forduljon orvoshoz." Én emiatt írtam a választ, de ahogy már korábban kifejtettem, az lett volna a helyes, ha a kérdezõ már a szedés megkezdése elõtt elolvassa a betegtájékoztatót, és ilyenkor meg pláne az legyen az elsõ dolga. Mint ahogy az én esetembõl is látszik, itt úgysem kaphat megfelelõ választ, mivel mindenki másfajta gyógyszert szed és más a teendõ...
ezért fontos megkérdezni, h melyik gyógyszert szedi..
Vagy ezért fontos, hogy az 1. dolga legyen elolvasni a betegtájékoztatót.
Felesleges sírni, felhívni a nõgyógyászt és írni az orvostudakozónak. A használati utasítás bõven elég. Én is Dienille-t szedek. **Dienille-t szedek.Azt írja, ha eltelt 12óránál több, mióta ez elõzõt be kellett volna vennem, és a doboz 1. levelét szedem akkor be kell vennem a másikat is, vagyis 2-t(mait+tegnapit). Jah, és 7 napig ajánlott a gumi. Kedves kérdezõ... nincs olyan, hogy "doboz elsõ levele". Tök mindegy, hányadik levél, HACSAK NEM most kezdtél el tablettát szedni. Ez a kitétel a legeslegelsõ tablettás hónapra vonatkozik. A tabletta az 1. naptól véd az elsõ hónapban is, ha kimarad egy, akkor kell 7 nap gumi. Ha már hónapok óta szeded a tablettát, akkor számít, hogy HÁNYADIK HÉTEN vagy. Ha elsõ héten, akkor kell gumi. Ha másodikon, akkor nem kell, ha harmadik héten, akkor vagy nem veszel be többet, vagy nem tartasz 7 napos szünetet, és akkor nem kell gumi. De mivel te már bevetted, ezért marad az a verzió, hogy nem tartasz szünetet, de csak ha a 3. héten vagy. Én is ezt a gyógyszert szedem, pánikra semmi ok. 34N
de nem is beszéltem 3 tablettáról, az már nyilván nagy gond! de ha egyet kihagy, akkor pótolja azt, meg a következõ napit, vagyis az aznapit! mi nem érthetõ ezen? belinkeltem a tájékoztatót is..
Az utolsónál már tényleg nem beszéltél hülyeséget. A megszokott módon kell folytatni a szedést, tehát nem két szemet egyszerre. Ha nem te írtad, akkor elnézést!
de nem is beszéltem 3 tablettáról, az már nyilván nagy gond! de ha egyet kihagy, akkor pótolja azt, meg a következõ napit, vagyis az aznapit! mi nem érthetõ ezen? belinkeltem a tájékoztatót is..
A kérdező hozzászólása: 2. Itt vana kezemben, de annyira ideges lettem, hogy nem tudom szinte értelmezni.Már a sírás fojtogat!Én nem ilyen vagyok!
Ha eltelt kb. 12 óra (gondolom, eltelt), akkor már ne pótold! Hiába vennél be kettõt, az semmit nem jelent. A tegnapi szemet hagyd ki és folytasd ma ugyanúgy, ahogy kell! Viszont egy hétig használjatok valami kiegészítõ módszert, pl. óvszert. De szerintem hívd fel a nõgyógyászod holnap, õ majd pontos választ ad. Legalább nem idegeskedsz.
te jó ég, hát nyugodj le.. minden tájékoztatóban ez áll, de ha nem hiszed, irj Dr. Hamvas Ferencnek.. http://www.orvostudakozo.hu a tájékoztatóban nem irja amugy? mert én eddig 2 tablettát is szedtem, és mind a kettõnél ez van.. mit szedsz?
Ne haragudj, de hülyeség, amit mondasz! Pontosan akkor kell pótolni, ha késõbb vette be, mint 12 óra!
Ja, és ne idegeskedj, hanem vedd elõ a gyógyszeres dobozt, van benne tájékoztató. Olvasd el, általában ír ilyen esetekrõl. :)
Mit szedsz? ird le, és megnézem!
A kérdező hozzászólása: Dienille-t szedek.Azt írja, ha eltelt 12óránál több, mióta ez elõzõt be kellett volna vennem, és a doboz 1. levelét szedem akkor be kell vennem a másikat is, vagyis 2-t(mait+tegnapit). Jah, és 7 napig ajánlott a gumi.
A kérdező hozzászólása: Megnyugodtam és elolvastam :) Köszönöm a gyors válaszokat!! :)
Na ugye, igazam lett :) Akkor vedd be gyorsan mind a kettõt, és gumi a levél végéig..
Nem hülyeség. Általában ha 12 óra eltelte után veszi be, már csökken a hatása, ezért kell valami kiegészítõ módszert használni. Mivel a fogamzásgátló egy hormontartalmú készítmény, aminél számít a folyamatos adagolás. Tehát hiába veszel be, mondjuk egy héten egy nap három tablettát, mert három napig nem vetted be, például, az úgy nem lesz jó. De ezért mondom: Figyelmesen elolvasni a tájékoztatót! Holnap felhívni a nõgyógyászt! 31/N
01.36 Olvasd vissza! A következõt kell bevennie. Te beszéltél hülyeséget. Bocs. :)
jó, értem én azt, h kell a kiegészitõ védekezés, ezt le is irtam, és a gumit ajánlottam. de amint a tájékoztató is mondja, be kell, hogy vegye a kimaradt szemet. Mi a teendõ, ha elfelejtette bevenni a Dienille-t? - Ha 12 óránál rövidebb idõ telt el a legutóbbi esedékes gyógyszer bevételének tervezett idõpontja óta, vegye be a kimaradt filmtablettát, majd a megszokott módon folytassa a Dienille szedését. Ebben az esetben nem csökken a Dienille hatékonysága. - Ha 12 óránál hosszabb idõ telt el a legutóbbi esedékes filmtabletta bevételének tervezett idõpontja óta, csökken a fogamzásgátlás hatékonysága. A terhesség kialakulásának kockázata különösen akkor jelentõs, ha a csomag megkezdését követõ, vagy a kiürülését megelõzõ idõszakban felejti el bevenni a gyógyszert. Ebben az esetben a következõ útmutatások szerint kell eljárnia. - Ha egynél több filmtablettát felejtett el bevenni: Kérdezze meg kezelõorvosa véleményét. Ne feledje, hogy ebben az esetben nem áll fenn fogamzásgátló hatás. - Ha az elsõ héten felejtett el bevenni egy filmtablettát: Mielõbb be kell venni a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt ekkor két filmtabletta bevétele szükséges. Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szedni a készítményt, azonban 7 napon keresztül kiegészítõ fogamzásgátló módszert (például óvszert) is kell alkalmazni. Ha a megelõzõ 7 napos idõszakban közösülésre került sor, nem zárható ki a terhesség lehetõsége. Ebben az esetben haladéktalanul értesítse kezelõorvosát. - Ha a második héten felejtett el bevenni egy filmtablettát: Mielõbb be kell venni a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt ekkor két filmtabletta bevétele szükséges. Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szedni a készítményt. Abban az esetben, ha a gyógyszer kimaradásának napját megelõzõ 7 napos idõszakban pontosan szedte a készítményt, nem szükséges kiegészítõ fogamzásgátló módszert alkalmazni. - Ha a harmadik héten felejtett el bevenni egy filmtablettát: Ha pontosan szedte a készítményt a megelõzõ 7 napos idõszakban és az alábbi két lehetõség valamelyikét követi, nem szükséges kiegészítõ fogamzásgátló módszert alkalmaznia. 1. Mielõbb be kell venni a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt így két filmtabletta bevétele szükséges. Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szedni a gyógyszert. A csomag kiürülése után gyógyszerszünet közbeiktatása nélkül el kell kezdeni a következõ csomag szedését. Így csak a második csomag gyógyszer szedésének befejezésekor jelentkezik megvonásos vérzés, de idõközben pecsételõ, vagy áttöréses vérzés elõfordulhat. 2. A másik lehetõség az, hogy nem folytatja tovább a már megkezdett csomagot, hanem (a kimaradt filmtabletta napját is beleszámítva) legfeljebb 7 napos gyógyszerszünetet tart, majd új csomagot megkezdve folytatja a készítmény szedését. Ha az új csomag szedését a hét egy eddigi, már megszokott napján kívánja kezdeni, akkor tarthat 7 naposnál rövidebb gyógyszermentes idõszakot! Ha a filmtablettát többször is elfelejtette bevenni és az elsõ gyógyszermentes periódusban nem lép fel vérzés, Ön nagy valószínûséggel terhes lett. Ebben az esetben mindenképpen keresse fel orvosát, mielõtt egy újabb csomag gyógyszert kezdene el szedni.
" vegye be a kimaradt filmtablettát " - itt irja.. nem beszéltem hülyeséget.. évek óta szedek tabit, nem vagyok hülye..
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: A szünet utáni 1. héten felejtettem el bevenni.Ezek szerint kell a gumi és kell majd szünetet is tartanom, mint eddig-ha jól értem. Köszönöm a válaszod!

Vettem egy laptopot amiről most kiderült hogy lopott, vissza adom a tulajnak viszont már nem működik, akkor most kikell fizetnem az árát a tulajdonosnak? Vagy ezt a tolvajnak kell megtérítenie?

másfél hónapja vettem egy laptopot egy illetőtől. eszembe se jutott hogy lopott lehet mert adott hozzá jónéhány leírást meg gyári tartozékokat is, meg hát elég hitelesen adta elő magát.. viszont most nemrég járt nálam a laptop eredeti tulajdonosa és kérdezte tőlem hogy kb másfél hónapja nem e vettem valakitöl egy laptopot, én meg mondtam hogy de.., majd elmonta hogy az a laptop lopott, és azt is tudja hogy ki lopta el, és hogy végül hozzám került, és szeretné visszakapni.. montam neki hogy jelenleg nincs nálam hanem az egyik rokonomnál van, megigértem neki hogy visszahozom rokonomtol és elviszem neki! na igen ám meg is van a laptop csak az a baj hogy alaplap hibás lett vagy valami ilyesmi, és hát gondolom ez a tulajnak nem fog tetszeni.. a kérdésem az lenne ha esetleg rendőrségre kerül az ügy akkor nekem ki kell fizetnem a laptop árát a tulajnak (is)?? ugyebár én nem tudtam arról hogy amit veszek az lopott, vagyis szerintem ezt a kárt a tolvajnak kellene kifizetnie nem nekem!

Legjobb válasz: Na ne... jelentse fel a rendõrségen, ha tényleg lopott, szép kis üzletet lehetne úgy csinálni, hogy X elad notebookokat, X haverja, Y pedig bejelentkezik késõbb, hogy tõle lopták el. A rendõrök majd megmondják, ez esetben mi a teendõ, te jóhiszemûen vetted, jelentse fel a volt tulaja, és akkor te együttmûködsz.

Na ne... jelentse fel a rendõrségen, ha tényleg lopott, szép kis üzletet lehetne úgy csinálni, hogy X elad notebookokat, X haverja, Y pedig bejelentkezik késõbb, hogy tõle lopták el. A rendõrök majd megmondják, ez esetben mi a teendõ, te jóhiszemûen vetted, jelentse fel a volt tulaja, és akkor te együttmûködsz.
Nehogy elhidd nekik ezt az átb....-t!!!!! Múltkor volt egy hasonló történet csak ott telóval. Lényeg. "Eladja" egy illetõ a laptopot, majd megkéri a haverját, hogy mondja azt, hogy az õvé volt és egyben "visszaveszi" a balektól. Így a laptop is megmararad és a pénz is. Ha tényleg lopott akkor meg tegyen Õ bejelentést, Te meg az "eladó" ellen, és majd a bíróságon visszakaphatja. Addig meg senkinek ne add oda, fõleg ne úgy, hogy még Te javítod meg!!!!!
"kérdezte tõlem hogy kb másfél hónapja nem e vettem valakitöl egy laptopot, én meg mondtam hogy de.., majd elmonta hogy az a laptop lopott" Hihetõ történet, hogy pont véletlenül így "betalál".....
A kérdező hozzászólása: igazatok van! itt tényleg nem stimmel valami, be fogok menni a rendõrségre úgy a biztos! harmadik:nekem azt mondta hogy tudta hogy ki lophatta el, elment hozzá és mondta neki hogy ha nem árulja el hogy hova adta el a laptopot a akkor fel fogja jelenteni és végül így bevallott neki mindent a tolvaj, és innen tudta hogy hova kell menni! de most hogy így írjátok már nekem is nagyon sántít ez a történet! mindenesetre köszönöm szépen a válaszokat! :)
Még egyelõre nem érdemes menni sehova. Csak mond meg neki, hogy hagyjanak békén, mert ha nem akkor bejelentést teszel a hatóságnál. Ha ezt megtudják akkor hagyni fogják az egészet, mert így Õk is bajba kerülhetnek. Azt hitték találnak egy balekot, és simán elhozhatják a gépet tõletek.
A kérdező hozzászólása: most már mindenféleképpen feljelentést akarok tenni, mert ha engem most nem fognak tudni csõbehúzni, akkor megteszik mással! az a legjobb ha a rendõrség is tud róla.
Ne ugrálj! ne menj sehova. Csak akkor, ha zaklatnak, rágalmaznak, zsarolnak. Addig meg menjen õ, és tegyen õ feljelentést. Semmit nem kell túldimenzionálni, meg fejjel menni a falnak!!!
Én meg azt mondom, hogy menj nyugodtan a rendõrségre, és tegyél bejelentést. Lehet mondani, hogy aki ilyennek bedõl, az meg is érdemli valamilyen szinten, de azért csak nem kéne hagyni, hogy ilyen hulladékok lehúzzák az embereket, és ilyenekbõl gazdagodjanak meg.

Most vettem egy tárhelyet és egy doamint. Hogyan tovább?

A megacp -től vettem egy 1500 MB-os tárhelyet(8890Ft..nem olcsó) és egy domain nevet a wbonictól(3600 Ft,ez sem volt túl olcsó..) Na most hogyan tovább? Hogyan tudom a domain nevet a tárhelyhez "rendelni" és fordítva? Ha ez megvan akkor ha ráteszek egy wordpress motort,már kezdhetem is a szerkesztgetést? Köszi előre is a válaszokat!

Legjobb válasz: Hááát...szerintem az elsõ és legnagyobb gond, hogy miért nem egy helyen vetted a kettõt?! Több szempontól is elõnyös lett volna, de leginkább azért, mert akkor most nem kellene õket társítani, másrészt - szerintem - minimum a fele lenne a költséged. A folytatáshoz pedig azért az nem mindegy, hogy mi a célod az oldallal. Magán weboldal, webshop, fórum...? Magán célra jó a wordpress, de ha nem arra kell, akkor szerintem nem pont az a legjobb választás. (nem azt mondom, hogy abban nem lehet jókat csinálni, de vannak igényesebb megoldások)

Hááát...szerintem az elsõ és legnagyobb gond, hogy miért nem egy helyen vetted a kettõt?! Több szempontól is elõnyös lett volna, de leginkább azért, mert akkor most nem kellene õket társítani, másrészt - szerintem - minimum a fele lenne a költséged. A folytatáshoz pedig azért az nem mindegy, hogy mi a célod az oldallal. Magán weboldal, webshop, fórum...? Magán célra jó a wordpress, de ha nem arra kell, akkor szerintem nem pont az a legjobb választás. (nem azt mondom, hogy abban nem lehet jókat csinálni, de vannak igényesebb megoldások)
Ahogy az elõttem szóló is írta jobb lett volna ha egy helyen van, ha elolvasod figyelmesen a tárhelyhez tartozó információkat: "Ajándék domain: 1 (db)" Meg kell adnod wbonic adminisztrációs felületén hogy a domain neved hova mutasson, itt meg kell adnod a tárhelyed IP címét... (amit megcsinálnának neked ingyen, ha 1 helyen lenne a kettõ) Ha eddig elsikerül jutnod, akkor kapsz egy üres mappát a távoli szerveren, amit a domain neveddel ellehet érni. Ebbe az üres mappába lehet majd készíteni hozzád, feltölteni a weboldalt. Egy JÓ weboldal pedig attól függõen mit szeretnél, 50-tõl a csillagos égig terjed. (Persze csokiért a szomszédsrác/unokaöcs is össze kattintgat, valamit de az olyan is lesz külsõben, mûködésben, és biztonságilag)
A kérdező hozzászólása: Ééértem, köszi a válaszokat. Na viszont most elakadtam. A tárhelyen már megadtam a domain nevet, viszont a webonic.com oldalán nem tudom mit kéne tennem pontosan. A DNS-en belül vannak ilyenek, hogy: A, CNAME, MX, AAAA, NS, TXT, SRV, IMPORT, EXPORT Na most ezek közül melyikre kéne mennem és itt mit kéne megadnom pontosan? Köszi még egyszer a segítséget!:)
Mód | Webcím, URL | IP cím [A] [domain.hu] [123.456.789.123] <<< WWW nélküli [CNAME] [www.domain.hu] [domain.hu] <<< WWW -vel. [A] [mail.domain.hu] [123.456.789.123] <<< MAIL host, pl. POP3/SMTP -hez. [MX] [domain.hu] [mail.domain.hu] <<< MAIL Szerver
A kérdező hozzászólása: õõõ..ha rámegyek az A-ra akkor azon belül kéri: a host-ot az ip-t és a ttl-t megadta autómatikusan 600-nak Akkor most a host-hoz mit adjak? és az IP-hez? a tárhelyszolgáltató e-mailben küldött nekem egy olyat hogy Logolt IP..azt írjam az IP-hez? vagy a Szerver IP-t?
IP-hez a szerver IP-t a hoszthoz a domaint, bár jobb lenne ez látni, hogy merre turkálsz.
A kérdező hozzászólása: Most az A "menüponton" belül átállítottam a domain nevemhez tartozó IP címet a szerverIP-re. Akkor most elvileg ennyi?Készen volnék? Nem most azonnal lesz elérhetõ a domain nevem, hanem még várnom kell pár órát, igaz?:/ Már ha egyáltalán ksz vagyok mindennel.. Tárhelyemen megvan adva a Hozáadott Domaineknél a domain nevem..a DNS /a-nál meg a szerver IP megvan adva a domain nevemnél..akkor elvileg megvan minden, nem?

Most vettem észre, hogy a Kislányomnak jön az alsó 2 foga. Ha ezt nem szenvedte meg, bízhatok benne, hogy a többi is ilyen "csendesen" fog kibújni?

Vagy csak örüljek neki, hogy 2 már majdnem kint van?

Legjobb válasz: Sztem egyenlõre most örülj ennek a kettõnek:) Nálunk is hasonlóan, észre sem vettem hogy fogzik csak amikor már az alsó kettõ kibújt.A felsõ már nehezebben jött, a rágófogaknál viszont megszenvedtünk.Ennél rosszabb már csak a szemfogak voltak. Viszont hallottam olyan gyerkõcrõl is akit abszolult nem viselt meg a fogzás.Majd kiderül nálatok hogy lesz.

Sztem egyenlõre most örülj ennek a kettõnek:) Nálunk is hasonlóan, észre sem vettem hogy fogzik csak amikor már az alsó kettõ kibújt.A felsõ már nehezebben jött, a rágófogaknál viszont megszenvedtünk.Ennél rosszabb már csak a szemfogak voltak. Viszont hallottam olyan gyerkõcrõl is akit abszolult nem viselt meg a fogzás.Majd kiderül nálatok hogy lesz.
Mi sem szenvedtünk eddig a fogzástól szerencsére . 4 hós volt amikor kibujt a foga igaz az is fent .Most 11 hós 6 fogacskával és eddig fájdalom mentesen!
Az én kislányom 4, 5 hónapos volt amikor kibújt az elsõ két foga, észre sem vette.Most 13 hónapos, van már 12, azokkal sem volt gond.Most viszont kezdenek jönni a szemfogai és elég nyûgös, csupa nyál és rengeteget iszik, de rendesen alszik.Szerintem gyereke és foga válogatja.A barátnõm babája minden egyes foggal megszenvedett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor legalább már 2-n túl vagyunk fájdalommentesen, ez is siker. :)

Valószinűleg 2-3 hetes kismama vagyok. Rendszeressen szedek a gyomromra is gyógyszereket. Gondot okoztam ezzel, hiszen csak most vettem észre, hogy nemjött meg a menszeszem!?

Legjobb válasz: A mindent vagy semmit elve a 12. hétig érvényes. Akkorra kialakul a méhlepény. Ha most vetted észre akkor ne szedd a gyógyszereidet, ha megteheted és ha orvos is megállapította a terhesség tényét, akkor megbeszélheted vele, hogy milyen gyógyszereket szedhetsz és mi az amit nem. Nem valószínû, hogy ártottál a babának ennyi idõ alatt.

A mindent vagy semmit elve a 12. hétig érvényes. Akkorra kialakul a méhlepény. Ha most vetted észre akkor ne szedd a gyógyszereidet, ha megteheted és ha orvos is megállapította a terhesség tényét, akkor megbeszélheted vele, hogy milyen gyógyszereket szedhetsz és mi az amit nem. Nem valószínû, hogy ártottál a babának ennyi idõ alatt.
Akkor hivatalosan úgy 4-5 hetes vagy, nem? Mert az elõzõ menzesz elsõ napjától kell számolni a terhességet. Tudtommal az elsõ 5 hétben a "mindent vagy semmit" elve van. Szóval ha ártottál neki akkor már valszeg meg se lenne ha meg megmaradt az azt jelenti, hogy abszolút nem ártottál neki.
Én is úgy tudom mint az elõzõ. Persze azért ha mész az orvoshoz, említsd meg neki.
Szia! Mihamarabb konzultálj az orvosoddal a lehetséges terhességrõl és hogy milyen gyógyszereket szedsz. Alig van olyan ami problémát okozhat, nem lehet probléma. Az orvosnak mindenképp tudnia kell a terhesség további gondozása miatt is. Minden jót!
Szerintem attól függ milyen erõs gyógyszereket szedsz! És persze mekkora dózisban. A gyógyszeres papiron írnak valamit? De ettõl függetlenül véleményem szerint nem kell megijedni hagyd abba és a dokiddal beszéld meg.Egyébként gratula, Jó babavárást:) ))
Biztos, hogy nem lesz baja a babádnak.Én refluxos vagyok és folyamatosan gyógyszert szedek.Ha bizonytalan vagy, akkor menjél el a klinikára genetikai tanácsadásra, ott megmondják, hogy melyik gyógyszert lehet szedni terhesen.(Egyébként majdnem mindegyiket, kivéve epilepszia ellenes szerek.)

Mit tegyek, vettem egy autót, és most vettem észre hogy előttem nem íratták át?

Átfogom tudni így íratni? Mert akinek az adásvételin szerepel a neve, nem ugyan az mint ami a forgalmiban szerepel.

Legjobb válasz: De nem lehet hogy csak az üzembentartó és a tulajdonos 2 külön személy? Mert akkor semmi gond. Ha nem ez áll fent akkor kicsit bonyolultabb a helyzet mert meg kell hogy legyen az adásvételi lánc. Azaz az elõzõ gazdát föl kell kutatnod és kérni tõle egy adásvételit ,hogy eladta annak akitõl vetted.

De nem lehet hogy csak az üzembentartó és a tulajdonos 2 külön személy? Mert akkor semmi gond. Ha nem ez áll fent akkor kicsit bonyolultabb a helyzet mert meg kell hogy legyen az adásvételi lánc. Azaz az elõzõ gazdát föl kell kutatnod és kérni tõle egy adásvételit , hogy eladta annak akitõl vetted.
A törzskönyv a lényeg, nem a forgalmi. Akinek a neve a törzskönyvben van, annak a neve legyen az adásvételin. A törzskönyv képviseli az autó tulajdonjogát.

Milyen nevet adjak a lány hullámos papagájomnak (most vettem), és hogyan szoktasam kézhez mert kicsit félénk benyúlok a ketrecébe és elkezd repkedni?

normálisat írjatok ne bunkoságokat!

Legjobb válasz: Elõször meg kell szoknia a közelségedet. Mondjuk ülj teljesen a ketrece mellet van fél- 1 órát. Akkor sztem viszonylag már rendben van. De ha még akkor is röpköd, ideges akkor folytasd. Maj próbálj valahogy még közelebb kerülni hozzá. Mondjuk tartsd bent a kezed amíg ugyancsak le nem nyugszik. De ha még csak most vetted akkor ezt hagyd késõbbre mert gondolom a környezet is új neki. Ehez kb egy hét kell. Ui: Sose volt még papagájom és még csak nem is ismerek olyat de gondolom ez úgy van mint egy hörcsögnél vagy mókusnál vagy kutyánál. (Ezek mind vannak nekem) :D

Elõször meg kell szoknia a közelségedet. Mondjuk ülj teljesen a ketrece mellet van fél- 1 órát. Akkor sztem viszonylag már rendben van. De ha még akkor is röpköd, ideges akkor folytasd. Maj próbálj valahogy még közelebb kerülni hozzá. Mondjuk tartsd bent a kezed amíg ugyancsak le nem nyugszik. De ha még csak most vetted akkor ezt hagyd késõbbre mert gondolom a környezet is új neki. Ehez kb egy hét kell. Ui: Sose volt még papagájom és még csak nem is ismerek olyat de gondolom ez úgy van mint egy hörcsögnél vagy mókusnál vagy kutyánál. (Ezek mind vannak nekem) :D
Tényleg így kell velük bánni! :) Lényeg, hogy megszokja a helyet és a közelséged, ne legyen nagy zaj körülötte, és eleinte lehetõleg csak pár ember vegye körül (a mi papagájunk utálja a vendégeket, ezért olyankor a másik szobában van)! Hogy megszelídüljön, késõbb adhatsz is neki kézbõl valamilyen eleséget (pl. fürtös kölest, azt szinte minden papagáj szereti)! Sok papagájra jellemzõ, hogy az ujjra nem ül rá szívesen, de az alkarra annál inkább! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget, már szoktam be nyulkálni minden nap egy fél órát, órát van mikor meg tudom simogatni a hasát de húzodik arrébb. a "párja mondható annak", szeretik egymást, az elfogadja a kölest rá megy a kezemre de mindent meg tesz hogy kijuson a ketrecbõl xD
A kérdező hozzászólása: neveket, ötleteket várok :D
Levesalapanyag
eloszor is milyen szinû es ha megmondod adok neki egy par nevet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!